hits
16.09.2015

Hvorfor blogger jeg?

Selv om blogging har vært aktuelt i mange år, er det fremdeles ganske "nytt" for mange. Hvorfor gidder folk å sette seg ned for å dele av livet sitt på nett? Jeg har fått mange spørsmål av folk som stiller seg helt uforstående til hvorfor man blogger, eller leser andre blogger. Folk er forskjellige (- og godt er det) men til tider kan det være vanskelig å svare kort på det spørsmålet. Nå kan jo ikke jeg svare for alle, men tenkte jeg skulle dele hvorfor jeg finner så mye glede i å blogge:

1.
Jeg elsker å skrive, og har gjort det siden jeg lærte det hjemme som fireåring. Jeg skrev "bøker" av a4-ark, solgte dem i gata, (litt flaut, sorry alle naboer..) lagde historier, dikt og sanger. Jeg ELSKET faget norsk gjennom 13 år på skole - hvis ikke det er bevis nok, så vet ikke jeg.

2. Å underholde andre har jeg alltid hatt stor glede av. Skape historier, tekst, bilder eller filmer som underholder, som får andre til å drømme seg vekk - om så bare for et lite sekund. Marius sin mormor er akkurat nå på sykehus for behandling av kreft, og når jeg hører at hun og svigermor ler og koser seg med innleggene her på bloggen, da blir jeg så utrolig glad. 

3. Jeg blir mer og mer glad i å ta bilder, og elsker å redigere dem i ettertid for å frem farger og gjøre dem enda bedre. Et blogginnlegg uten bilder er jo ikke særlig inspirerende, (med unntak selvfølgelig) så jeg legger mye jobb og tanker i bildene. Det er jo så gøy!

4. Bruke blogg for å nå ut med gode budskap. Det er noe jeg har tenkt på lenge, at blogging en fantastisk mulighet til å nå ut til mange, spesielt når det gjelder veldedighet. (Akkurat nå planlegger jeg noe spennende på den fronten, så jeg håper du vil følge med fremover!)

Btw: Trodde jeg var litt blidere da jeg tok det bildet over her, jeg.. Smiler på innsiden, lover!5. Bruke blogg til å hjelpe andre. Jeg drømmer om den dagen jeg har så mange lesere (må være lov å drømme.. haha) at man får et tillitsforhold til bloggeren, så man tør og spørre om råd eller fortelle vanskelige ting. Jeg er bare 23 år, men føler jeg har vært igjennom mye, og om ikke jeg har vært det, har jeg kanskje bekjente som har vært det. Jeg er så heldig at jeg er vokst opp i et trygt og godt hjem, som på en eller annen måte har gjort meg opptatt av å hjelpe andre som ikke har det så greit. Jeg drømmer om å opprette en mail/spørsmålsside hvor man kan være anonym og spørre meg om råd eller bare snakke litt, som fra en venninne til venninne. På sikt kan jeg kanskje få inn hjelp fra andre med en mer proff bakgrunn enn meg, men nå tenker jeg laaangt frem i tid. (Det er en sykdom jeg har.. Haha)

6. Vise betydningen av dyr, er også et ønske med bloggen. Jeg elsker dyr og har hatt dem rundt meg hele livet. Man skal være greie med dyr - noe som burde være enkelt og greit, men som dessverre ikke alle er. Med bloggen håper jeg å vise gleden dyr gir, og at andre kanskje ser glimt av hvor godt det kan være å ha disse fine skapningene rundt seg. Om min blogg er med på å få noen som vurderer å skaffe seg dyr til å endelig gjøre det, så ville det vært såå gøy!

7. Gir hver dag mening. Kanskje litt satt på spissen, for hver dag er jo på sin måte betydningsfull og viktig uansett. (Nå følte jeg meg som en overpositiv yoga-dame i 50-åra. No offence) Men hver gang jeg trykker "publiser innlegg" her på bloggen, får jeg en fantastisk følelse av at dagen har gitt litt mer mening. Kanskje litt teit, men det føles bra.

8. Dagbok ♥ Jeg har alltid skrevet dagbok, og det er såå gøy å se igjen alle de rare tankene man hadde som 8-åring, 13-åring eller 17-åring. Jeg har hatt to blogger tidligere som jeg har nå har slettet, og begge ble printet opp til bøker før de endte i søppelkurven. Veldig gode minner å ha.

Nå har også nomineringen til Vixen Blog Awards 2015 startet, og da jeg leste "Ingen blogg er for liten", tenkte jeg at jeg må jo bare prøve. Derfor hadde jeg blitt utrolig glad om du ville nominere meg til Vixen, om du synes jeg fortjener det! Passer kanskje bare til "Årets nykommer" siden jeg ikke har hatt bloggen så lenge, men man kan jo velge kategori selv. 

Du kan trykke HER - eller på boblen nederst i innlegget. Det er jo ganske crazy, men jeg må bare prøve! Og uansett hvordan det går, kanskje noen i juryen husker navnet på bloggen til neste år? På forhånd tusen, tusen takk! Si gjerne i fra om du har nominert meg i kommentarfeltet ♥

- Silje & Max ♥  VIXEN_NOMINASJON_GIF_1

10 Kommentarer

adele

16.09.2015 kl. 13:01
Alltid like gøy å lese slike innlegg!

Kristi Pedersen

16.09.2015 kl. 13:02
veldig gode grunner! :D håper du får en kjempe flott onsdag! <3

REBECCA HOLDER

16.09.2015 kl. 13:26
Mange gode grunner. Du har jo en fin blogg, så stå på videre :-)

Silje Reistad

16.09.2015 kl. 14:49
adele: Så gøy at du likte det! :)

Frida Vardehaug

16.09.2015 kl. 14:53
Jeg har stemt på deg :D <3 Hadde jo vært litt gøy om du ble nominert da :)

Silje Reistad

16.09.2015 kl. 14:54
Frida Vardehaug: Du er fin du <3 Jaa, hadde jo det. Men føler meg litt crazy som prøver, haha :p

Silje Reistad

16.09.2015 kl. 14:55
Kristi Pedersen: Takk! Samme til deg :*

Silje Reistad

16.09.2015 kl. 14:55
REBECCA HOLDER: Takk skal du ha! Og i lige måde :*
Jeg også elsker å blogge. Har prøvd å slutte et par ganger, men klarer ikke å holde meg unna.. hehe..

Silje Reistad

16.09.2015 kl. 16:56
SirkusGravningen - Familieliv uten filter: Haha, ikke sant. Kjenner meg igjen!

Skriv en ny kommentar

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no