hits
07.11.2015

Gi ord som varmer denne jula!Jeg er nervøs, SÅ sykt nervøs. Har nesten ikke sovet i natt. Og det er ikke fordi kattene har sovet hos oss og holdt meg våken. Så hvorfor? I dag lanserer jeg noe jeg har jobbet med siden september, og jeg er så spent på mottakelsen. Samtidig har jeg adrenalinkick til tusen, og har gledet meg til å fortelle om dette! 

Nå går jeg bare rett på sak: I dag har jeg startet en innsamlingsaksjon som jeg har kalt "Gi ord som varmer til jul". Konseptet går helt konkret ut på at jeg ønsker å engasjere nordmenn til å bruke summen de planlegger å gi i julegave til å støtte familier i Syria med mat. I stedet skal man gi ord som varmer til familie og venner i julegave! Ææh, der sa jeg det. Selve innsamlingssiden finner du HER, og hvis du også vil være med via Facebook, har jeg laget et arrangement HER. Og så vil jeg bare si kort om tanken bak dette prosjektet:I jula i fjor begynte jeg å diskutere en del med familie og venner om det materialistiske fokuset vi fort får i jula. Magasiner, nettsider og blogger eksploderer med forslag til hva man skal gi i julegave. Og summene vi svir av på julegavene? De blir ofte skyhøye. Jeg elsker jo selve julegave-tradisjonen selv, det må jeg få sagt.Tanken er IKKE at jeg skal gjøre dette hvert år, men jeg tror vi har godt av en liten julegavedetox i år. Om ikke helt, så i alle fall litt. Jeg elsker jo spenningen rundt gaver selv, men nå synes jeg det har tatt litt av - og tenker at det ville vært sunt med et litt annet fokus. I tillegg er det vanskelig å lukke øynene for hva som skjer sørover i verden, spesielt når vi skal sitte der med ribba og vinen vår på julaften. (Og kakene... og kaffen.. og godteriet.. og ja - gavene)

Derfor var det ikke så vanskelig å bestemme seg for hva pengene skulle gå til. Jeg mailet en del med Røde Kors og fikk være den første som startet en innsamling som går til formålet "Mat til Syria". Mange, mange familier der nede sliter med tilgang på mat, og Røde Kors drar ned og deler ut matkasser med pengene fra innsamlingen.

Prosjektet kalles "Ord som varmer" og skal ha en dobbeltbetydning; Du setter inn pengene du opprinnelig skulle brukt på julegave, og deretter får du tilsendt et brev hvor du fyller ut hvem gaven er til, samt hvor mye man har gitt til Syria. Du gir altså varme ord til den du er glad i, og samtidig gjør du (og personen som får julegaven) noe godt for noen som virkelig trenger det. For dette er det sykeste: For kun 120 kroner får to barn mat i en måned!

SLIK BLIR DU MED ♥

1) "All inn". Gi hele julegavesummen til barna i Syria, for eksempel dersom du og kjæresten/venninnen din pleier å gi hverandre 500 kr, går alt inn til aksjonen. Du får et brev du kan fylle ut å gi i julegave. 

2) En del av julegaven: Kanskje du allerede har begynt på en julegave, men mangler 200 kroner. Sett inn disse! Du får et brev du kan fylle ut å gi i julegave. 

3) Bare donere: Det er selvfølgelig også helt lov å sette over penger til denne innsamling uten å la det gå utover julegavevanene dine. En hver sum setter jeg og Røde Kors stor pris på! 

Helt seriøst; alt hjelper! Men det hadde vært utrolig gøy om man i allefall kan bytte ut litt av julegaven med denne innsamlingen. For eksempel planlegger jeg selv og gi dette til mange på min egen liste, men med en liten ting ved siden av. Gleder meg skikkelig til å skrive fine ord til familie og venner! 

Et lite tips: Vil du gjøre dette med flere, legg sammen summen og sett den inn. (Man får jo litt skattereduksjonen dersom man setter inn for over 500 kr, om jeg ikke husker feil) Siden du får julegavebrevet tilsendt på mail, kan du jo printe ut så mange du vil, og selv føre opp hvor mye du har satt inn per person.

Så.. da lurer jeg på: er dere med på dette? Eller har du noen tanker om prosjektet?

- Silje ♥

9 Kommentarer

Ingrid

07.11.2015 kl. 08:13
Synes dette er en helt herlig ting å gjøre! Vi har jo så mye vi ikke trenger! Så hvorfor ikke gi litt kjærlighet bort til andre som virkelig trenger det! Du er tøff! Skjønner at du var og er spent på

mottakelsen av dette prosjektet. Det er jo så mange som skal mene så mye, men bare det at du står på ditt er noe av det viktigste :-)

Ha en fin dag!

Silje Reistad

07.11.2015 kl. 10:14
Ingrid: Tusen takk! Dette betydde mye, Ingrid. Skal ta de ordene med meg om det blir litt stormfullt :p Ha en fin helg <3

REBECCA HOLDER

07.11.2015 kl. 10:37
wow, for en fantastisk ting å gjøre. Syntes det er så flott å se alle de menneskene som bryr seg, og gjør noe for å skape en forandring. LYKKE til med prosjektet. Dette heier jeg på :-)

Silje Reistad

07.11.2015 kl. 10:43
REBECCA HOLDER: Tusen takk, Rebecca!! Det betyr veldig mye :) Godt å se at du er tilbake, forresten! :*

Lene

08.11.2015 kl. 20:56
Jeg syns juleaksjonen din er et fantastisk bra prosjekt. Viser varme og omtanke. Noe jeg mener er sentrale budskap i julen, og noe alle burde blir flinkere til å fokusere på.

Nei til kalde gjenstander, ja til varme tanker. <3

Silje Reistad

08.11.2015 kl. 21:05
Lene: Wow, utrolig bra sagt. SÅ enig <3

zilmamarithaacku

11.11.2015 kl. 18:54
Unnskyld, men jeg må bare si at hadde noen så utrolige søte og herlig pusekatter :3 ntååå!

Silje Reistad

11.11.2015 kl. 19:36
zilmamarithaacku: Haha, det trenger du ikke å si unnskyld for! Tuusen takk :*

May-Britt Styrerud

28.12.2015 kl. 01:24
Kjempebra tiltak Silje💕

Skriv en ny kommentar

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no