hits
18.02.2016

10 GRUNNER TIL G MORGENTUR

Jeg begynner å bli frisk igjen (hurraaaaa), så i dag måtte jeg starte med en gåtur. (En veldig kort en, men fortsatt..) Elsker egentlig morgenturer med kaffekoppen i hånda, og vil egentlig gå morgentur hver dag! Men dere vet, plutselig sover man for lenge, eller det er andre ting man heller prioriterer.

Derfor har jeg samlet 10 gode grunner til å ta morgenturen hver dag: (etter og ha googlet litt rundt)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Bedre helse: 
Alle vet at fysisk aktivitet er BRA for oss, men jeg liker å bli minnet på det. Jeg vil jo leve lenge og holde meg frisk! Folkehelseinstituttet har uttalt at det er 30 minutter som skal til hver dag. Og det kan jo være morgenturen, det?

2. Bra start på dagen: 
Test gjerne to dager hvor du den ene dagen spretter opp av senga og tar deg en gåtur, mens du den andre dagen bruker denne tiden til å surfe på mobilen. En god start påvirker resten av dagen, og jeg vil tippe du allerede gjetter hvilken av disse dagene som blir best?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. For alle:
Jeg har kanskje ikke helt lov å kalle gåtur for trening, men jeg gjør det likevel. Da må jeg nesten tørre og påstå at det er den treningsformen det er lettest og få andre med på.  Også er det jo gratis!

4. Bra for legger, lår og rumpe:
De tre tingene mange ofte har komplekser for, inkludert meg selv. En gåtur hver dag kan gjøre underverker for disse tre. Det er jo de man bruker når man går! Hvis du er ekstra gæren og vil ha større effekt, kan du gå fortere, gå i motbakker eller løpe litt i løpet av turen.

5. Sosialt:
Skal du møte en venn, er det gull og ta praten mens man er på gåtur. Tiden går fort, og det blir gøy og gå! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Selvtilliten:
Det er ikke alle som putter trening inn i hverdagen. Jeg bruker ikke tiden som unnskyldning, for det handler om prioriteringer, enkelt og greit. Men jeg synes ikke det er noe gøy og løpe på mølla, eller løfte vekter ved siden av tre andre foran et speil. De dagene jeg har gått en lang gåtur med høyt tempo eller gjort annen fysisk aktivitet, føler jeg meg bra. Alle som har trent eller trener, vet at dette gir bedre selvtillit!

7. Holde vekta: 
Se, se hva jeg fant på plusstid.no: "
En person på 70 kilo forbrenner rundt 230 kalorier under en times spasertur i moderat tempo. Ved rask gange i motbakke kan samme person forbrenne opptil 500 kalorier." (!!!!!)

8. Fine bilder:
Hehehe, må jo ha med denne! Bilder på tur har ofte stor sannsynlig for å både se bra ut, og få likes på sosiale medier. Hashtag Norwegian Nature!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9. Bedre kondis:
Alle som har hatt dårlig kondis vet hvor flaut det er å puste og pese etter og ha gått i en trapp eller bært en eske to meter. Gåtur hver dag gir bedre kondis over tid, absolutt ikke en dum ting! 

10. Bra for humøret:
Det er lett å bli deppa på vinteren, det er mørkt og føles lenge til sommer. Jeg kan nesten garantere at en gåtur ute vil hjelpe på humøret :-)

Og det beste av alt: 
Komme inn igjen i varmen! (til en katt som stirrer på deg og lurer på hvor i h****** du har vært....)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Q: Er du glad i å gå tur? 

- SILJE ♥

8 Kommentarer

Tina Marie

18.02.2016 kl. 14:20
Haha, elsket den siste :) Er virkelig mye gode poenger her og ikke minst s er det utrolig deilig ta seg en liten tur :)

Silje Reistad

18.02.2016 kl. 14:27
Tina Marie: Haha, s bra :D Jaa, helt enig med deg!

Vetle laane

18.02.2016 kl. 15:54
Merket selv at det hjelper men en liten tur hverdag. Riktignok p ettermiddagen. Har da gtt 45 min ca 5 km. Gtt ned 5 kg p 3 uker.. mye mer enegi. S anbefales. x)

Silje Reistad

22.02.2016 kl. 15:37
Vetle laane: Inspirerende hre! :D

Carina

18.02.2016 kl. 16:01
En g tur skader aldri, er bare dumt jeg er ekstremt drlig p komme meg over drstokk mila, haha :) Hper du fr en supre torsdag :)

Silje Reistad

22.02.2016 kl. 15:21
Carina: Kjenner alt for godt til den.. Ha en fin mandag :D

Henriette Celin

18.02.2016 kl. 19:01
Haha, herlig katt!

Ja, jeg gr tur med hunden hver dag. Men snn lengre turer gr jeg av og til ^^

Er godt komme seg ut, og spesielt det g tur med venner, snakke, og bare la tiden fly mens man gr (:

Silje Reistad

22.02.2016 kl. 15:21
Henriette Celin: Hihi, takk!

Skriv en ny kommentar

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente p 25 r. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent p siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte mter her p bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, sm glimt fra vrt liv, samt tips og inspirasjon for gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Sk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no