Silje Reistad

 • DETTE ER VONDT ..

  Publisert den 28.02.2017 kl. 17:05  I dag ble jeg med til dyrlegen for å si ha det til Billy, vofsen vår. ♥ Dette skjedde så brått og gjør så vondt, men det var ingen annen utvei. Billy fikk en agressiv krefttype, og har ikke vært seg selv de siste dagene. Ikke spist eller drukket, og hatt det vondt.   Det er så mye jeg vil si om denne tassen, men jeg føler meg litt tom akkurat nå. Han kom inn i livet vårt da jeg var 14 år og reddet hverdagen vår etter vi mistet vår første hund Egon, og Billy skulle bli 10 år nå i mars. Så glad, sprudlende og leken vofs, som jeg var så utrolig glad i. Skulle alltid ligge i fanget, både som valp og voksen. Bare at som voksen så skjønte han aldri at han ikke helt fikk plass i fanget, og skled ned på gulvet ♥ Lille raringen.  Jeg har så mange gode minner med Billy, og jeg skal gå igjennom bilder og videoer de neste dagene, det er så godt å ha. Kommer til å savne deg så utrolig mye Billyvofsen min..   Elsker deg for alltid  ♥

  OPPSUMMERING AV 2016

  Publisert den 31.12.2016 kl. 13:45

  Det har blitt en liten tradisjon for meg å oppsummere året som har vært. Noe som blir litt enklere med en blogg som dokumenterer mye av det! Så her kommer en oppsummering av mitt 2016 ♥

  JANUAR - FEBRUAR - MARS 


  Marius reiste på jobbtur i 5 uker (samme som han skal i januar), så da flyttet kusina mi inn hos meg en måneds tid! Vi koste oss med kattene våre, sunn mat og turer ute. Jeg fokuserte på bloggen, hadde gode lesertall og solgte inn en artikkel til ukebladet Allers. Reiste også til Trondheim og besøkte Marius, veldig kos!   Prøvde også brune linser (et av mine mest leste innlegg, what?) og leste Bertrand sine motivasjonsbøker, magasiner og andre bøker. Koste masse med pusene - og så kom det jo snø!   I februar besøkte jeg Dyrebeskyttelsen i Vestfold og skrev om dyrene jeg møtte der. For en jobb de gjør! Var også på flere Oslo-turer, blant annet begynte jeg og Ida å skrive på et manus til noe vi skal dele med dere i 2017! ♥  Snøen kom i store mengder, noe kattene synes var stor stas. Og tydeligvis hadde også jeg det gøy med snøen (som bildet under viser), haha. Viste også frem min "hemmelige" hobby - dukkehus! Jeg og Marius dro til Kragerø, og tok oss en ekstra lang påskeferie på hytta med pusene.  APRIL - MAI 

  Jeg fikk presseinvitasjon til filmen Grand Hotel, og fikk sett den her i Tønsberg! Møtte Atle Antonsen og fikk ta med meg kusina mi som hadde bursdag akkurat den dagen, så fikk vi feiret henne skikkelig ♥ Hadde også helvetesuke! Dette ble mye lest på bloggen, du kan lese hvordan det gikk HER. Er gira på å gjøre denne uka igjen :-) Også hadde pusene bursdag!  Hadde Q&A på bloggen, en mislykket videoblogg du kan se HER, var på idécamp en uke i Oslo med en filmidé, og begynte å drømme om extensions. (Og kjøpte nye sko! Som nå begynner å bli sykt slitte, har brukt dem hver dag, på byen, på trening - og uansett årstid)  I mai var vi i konfirmasjon i Kragerø, været var så fint i mai! Jeg prøvde å gjøre en siste innsats for å rekke eksamen, men klarte det bare ikke. Fikk også flere oppdrag på denne tiden som tok mye tid, begynte å skrive for både ShapeUp og Foreldre & Barn som var utrolig spennende!   Ellers prøvde jeg å bli sunn (som alltid), reiste en tur til Lillehammer for å besøke venner (spiste verdens beste veggisburger på Stift), og fikk nytt kontor! Også hadde jeg bursdag da, hihi :-)   JUNI - JULI - AUGUST

  Jeg jobbet mye med artikler denne sommeren, saken min i Allers kom ut, begynte skrivemøter hos Viken Filmsenter (med en kortfilmidé jeg har), gikk mye turer og var flink til å gå 10 000 skritt hver dag. Hadde også en kommentar i Dagbladet! (Nyttårsforsett check) 
     Møtte venner og feiret bursdag, var i Grimstad på kortfilmfestival, solgte klær til inntekt for Dyrebeskyttelsen, var veileder ved sommerfilmskole i 2 uker, og Portugal vant EM! Det var sykt 
  ♥ Hadde også leserrekord på bloggen med innlegget om at menn ikke får gråte, over 4000 innom bloggen!
  Var i Kragerø, en uke i Hellas og i Haugesund på Amandautdelingen! Der vant Marius Amanda for kortfilmen sin Frysninger (helt sykt!) og vi tok med oss skjønningen Charlie hjem - og ble plutselig puseforeldre til 3 puser, hihi. Og jeg fikk extensions, da :-) 
  SEPTEMBER - OKTOBER


  Var i Spania, og på skrivemøte med filmgruppa, var på bransjetreff for filmbransjen i Vestfold, hadde innspilling av en liten serie (som slippes på bloggen i februar-ish) og en tur til Trondheim med Susanne og Maria. Lagde også en video med 50 random fakta.
  Hadde saker på trykk i ShapeUp og Foreldre & Barn, jobbet mye med flere artikler og begynte å studere (kom litt sent i gang). Denne måneden hadde jeg også en liten knekk fordi jeg mistet et månedlig oppdrag som ga meg halvparten av inntekten min. Litt krise når man er frilanser, men dessverre en del av gamet.   NOVEMBER - DESEMBER

  Her var det stort fokus på å levere studieoppgaver (12 stk for å være nøyaktig), noe jeg klarte innen fristen! Feiret bursdagen til mamma, var på en utrolig koselig hyttetur med kjæresten, var på Sverigetur, og startet et samarbeid med Royal Canin.

  Vi reiste til Frankrike i 10 dager, på filmfestival og til Paris, og jeg hadde to eksamener. Hadde en herlig Oslotur med to venninner på Thon Hotel, var på julekonsert og så Hakkebakkeskogen. Hadde en artikkel i VG som jeg har jobbet lenge med, og så ble det jammen meg jul! 
  Puh, dette tok sin tid! Håper det er litt morsomt å lese for dere også, jeg får i alle fall utrolig mange tanker av å gå igjennom året. Ting jeg er fornøyd med, ting jeg ikke er fornøyd med, og nye mål som jeg vil ha i 2017. Det er bare å jobbe, og ikke gi seg! Hvis et nytt år gir DEG motivasjon, så la det gjøre det. Mange er skeptiske til "nytt år, blanke ark", men jeg elsker en fresh start og nye muligheter. Jeg er klar, 2017!

  - SILJE ♥

  HVA VIL DU LESE MER OM? STEM!

  Publisert den 09.12.2016 kl. 13:04  Et nytt år er rett rundt hjørnet, og denne bloggen vil fortsette også i 2017. Jeg har lagt noen planer for innlegg, men vil gjerne vite hva dere liker å lese om. Så nå har jeg googla og fant en avstemningspoll (er det riktig navn?) hvor man kan stemme - helt anonymt!

  Jeg setter utrolig stor pris på at du stemmer på hva du vil ha mer på bloggen, uansett om du leser her hver dag, en gang i uka, en gang i måneden - eller sjeldnere. Det er jo min blogg og jeg skriver så klart om hva som opptar meg, men jeg vil også ta hensyn til hva som er spennende å lese / se videoer om. Du kan stemme på flere av gangen, eller velge Other og skrive noe spesifikt du ønsker å lese om!

  ♥ ♥

   
  Hva vil du lese mer om på "Pusemamma"-bloggen?
  Hverdagsliv
  Kattene
  Tips og råd
  Karriere / Jobb
  Studier
  Skuespill og film
  Vlogging (video fra min dag)
  Reise
  Mat og oppskrifter
  Samfunn og meninger
  Mote og skjønnhet
  Other
  Please Specify:
   
   
   
   
   
   


  Tusen takk til deg som stemmer! ♥

  - SILJE

  Sosiale medier: 
         
             

  20 RANDOM SPØRSMÅL

  Publisert den 23.10.2016 kl. 19:10

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Jeg fant noen spørsmålslister på et par andre blogger, og har plukket ut noen til et innlegg. Selv synes jeg det er gøy å lese når andre bloggere svarer på spørsmål, man kan bli litt bedre kjent og har kanskje noe til felles. Here goes!

  1. Hvordan har du det?
  Jeg har det fint, må bare være flink med både jobb og studier fremover - så blir det nok veldig bra!

  2. Hva har du vært på Halloween tidligere?
  Hmm, husker ikke helt jeg. Djevel, et skjelett, og så har jeg vel bare vært "død" liksom. Haha, husker ikke jeg.

  3. Hva er ditt favorittdyr?
  Hund og katt, hvis jeg MÅ velge blir det katt. (Sjokkerende, jeg vet)


  4. Et blogginnlegg du er fornøyd med? 
  En pusemamma er også en mamma!

  5. Hva er høydepunktet med jula?
  Maten, hehehe. Og være sammen med de man er glad i, høre på julemusikk og slappe av før et nytt år starter. ♥

  6. Hva ønsker du deg til jul?
  Penger (jeg er fattig om dagen), og noe kjøkkenutstyr. Og spa-gavekort. Og så var det noe som jeg ikke husker akkurat nå..

  7. Hva drømmer du aller mest om å bli som "stor"?
  Forfatter og skuespiller, alltid drømt om å mikse disse to.

  8. Et blogginnlegg som overrasket deg med mange lesere?
  Da jeg prøvde brune linser! (Whatt)


  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  8. Er du forelsket?
  Ja ♥
   

  9. Hva har du "vært innom" at du ville bli når du ble voksen?
  Var vel så vidt innom fotballspiller, politi og selvfølgelig; popstjerne.

  10. Hvor mange dyr har du?
  Tre katter og to marsvin.

  11. En hemmelighet du ikke har fortalt noen?
  Jeg har talkshow med meg selv når jeg er alene i bilen, FLAUT.


  12. Har du gode skoleminner?
  Ja, jeg trivdes på skolen, men er veldig glad jeg er voksen og selvstendig nå!

  13. Hva liker du IKKE?
  Edderkopper, å vente på bussen (føles så bortkastet tid), å fly!! (fått flyskrekk), oliven, og mennesker som gjør andre mennesker vondt. 

  14. Hvor vil du helst reise akkurat nå? 
  Los Angeles hadde ikke vært dumt ♥


  15. Hva likte du å gjøre som liten?
  Spille fotball, synge, drive med musikk, klatre i trær!

  16. Hva er du mest stolt over?
  At jeg holdt tale i begravelsen til farmoren min da jeg var 16. ♥

  17. Favoritt Tv-serie?
  Modern Family, House of Cards, Homeland, Nobel, American Horror Story... Også har jeg en greie for Glee og Pretty Little Liars.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  18. Favorittfilm?
  The Dark Knight, Shrek-filmene, Brothers, Megamind. Jeg elsker animasjonsfilmer.
   

  19. En undervurdert film?
  Gurin med reverompa! Se den i jula, den er gøy på forskjellige måter for barn og voksne. Den er morsom, genial og egentlig litt drøy.

  20. Hva skal du etter dette?
  Gå en kveldstur med kjæresten!

  Har du egne svar på noen av disse spørsmålene? :-)

  - SILJE 

  MINE PRIVATE IPHONE-BILDER

  Publisert den 30.09.2016 kl. 15:13

  God fredag! Nå skal jeg fortelle dere noe som er skikkelig irriterende; å ta med kamera på tur til Trondheim, ta bilder til bloggen, sette seg ned for å legge de over, og akkurat i det innlastingen skal begynne, sier kamera at det er tomt for strøm. WHAT? Jeg var helt sikker på at jeg hadde med et fulladet batteri på tur, og lot laderen ligge igjen hjemme. Hadde jo tenkt til å ta masse bra bilder i helgen, men ser ut til at jeg må holde meg til iPhonen gitt. Jaja. 

  Derfor tenkte jeg å ta en kikk på bildene jeg har på iPhonen, og lage et innlegg over snaps og bilder som jeg i utgangspunktet aldri hadde tenkt til å legge ut på bloggen. Er det gøy? Er det kjipt? Ikke vet jeg, men sånn ble det i dag gitt!

  Processed with VSCO with a5 preset
  Mine to sider... Vet ikke hva mer jeg skal si, haha. Han jeg spiller på høyresiden er en del av det filmprosjektet vi lagde i helgen, forresten! Gleder meg til å vise :-)
   


  Jepp.. Snart blir soverommet vårt fornyet dere! Skulle gjerne sagt at jeg tulla, men gjør ikke det. Hehehhe


  Hver gang noen spør hvorfor jeg ville ha tre katter..


  Marius og jeg laget et bilde som heter; "Når kjæresten snikleser meldingene dine.." Hihi


  Hver måned skriver jeg på Høyskolen Kristiania sin blogg, og dette innlegget fikk litt mer oppmerksomhet. Gøy!


  Når jeg heiser extensionet, må det tas av og mitt vanlig hår skal vaskes. Var så uvant! 


  Beste filteret! (Etter det andre katte-filteret selvfølgelig..)  Jepp.. Sånn ble det i dag. Får bruke mobilen til å ta litt bedre bilder i helgen, så skal det vel bli OK blogginnlegg likevel! 

  - SILJE ♥

  TIL DEN USYNLIGE LESEREN

  Publisert den 04.09.2016 kl. 17:10

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with b5 preset

  Tidligere har jeg skrevet på bloggen om leserne mine, og dette med kommentarer. At jeg elsker å få kommentarer, og at det er viktig for meg at dere liker innleggene og blir underholdt i hverdagen. Men i lang tid har jeg også skrevet på et innlegg i hodet, til den usynlige leseren. For selv om du kanskje ikke kommenterer, så betyr det mye at akkurat du klikker deg inn. 

  Kanskje du kjenner meg fra før, eller kanskje jeg er ukjent for deg. Kanskje du leser bloggen min på bussen i farta, eller kanskje du scroller deg igjennom for å se hva kattene har drevet med siden sist. Uansett hva som får deg inn hit, om det så er for å le av at det faktisk finnes en blogg som heter Pusemamma, så setter jeg pris på deg. Eller kanskje du er en av de som forsvarer bloggverdenen eller bloggen min? Å få kommentarer på det man gjør er viktig og motiverende - men selvfølgelig er det også motiverende at jeg hver dag ser at mange klikker seg inn her. Og til dere vil jeg si.. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

  .. takk for at dere leser, skummer igjennom eller ser på bildene. Jeg jobber med flere ting om dagen som jeg håper, håper, håper kan bli til noe spennende. Som er verdt å vente på, håper jeg! Som nevnt tusen ganger så elsker jeg følelsen av å underholde andre, men jeg liker også å skrive, dele tanker og bilder. Det er vel litt terapi for meg, eller no. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with b5 preset

  Så, nok kliss klass. Men takk for at du leser, og at husk at jeg blir veldig glad for kommentarer eller ønsker om hva jeg kan skrive om. Men det er helt frivillig! 

  KLEM SILJE ♥

  MINE BESTE OG VERSTE SIDER

  Publisert den 03.09.2016 kl. 18:44

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg fikk et spørsmål en gang om å lage et innlegg om mine beste sider. Og det er jo ganske gøy, men også litt kleint da. Rart å skulle gå i seg selv og si hva som er bra, på en måte. Så da tok jeg med verste sider også, så føler jeg meg ikke så innbilsk. Haha.

   

  BESTE

   * Jeg bryr meg mye om andre, og lever meg veldig inn i andres glede og sorger. Prøver så godt jeg kan å være der for venner og familie, men det er jo ikke jeg den beste til å si om jeg faktisk gjør. Men hvis de har det bra, har jeg det bra. 

  * Lett å glede. Jeg føler mye, hvis det gir mening. Som er på godt og vondt, men det skal jeg ta i neste punkt. Derfor tror jeg at jeg er lett å glede, jeg setter veldig pris på små ting. Det kan være hva som helst; at noen har med en liten overraskelse til meg, en spontan kinotur eller andre ting. Haha, tidenes dårlige eksempler, men dere skjønner.

  * Kjeder meg aldri. Det ser jeg på som en bra egenskap, men vet ikke om det er det. Har alltid vært en rastløs person, og jeg kan finne på noe morsomt på de kjedeligste steder. 

  * Jeg er hardtarbeidende, tør jeg å påstå. Uansett hvilken jobb jeg har hatt gjennom livet har jeg virkelig gjort alt for å gjøre jobben bra. Om det var å være utplassert på skolen i dyrebutikk, jobben som avisselger som 12-åring, eller da jeg jobbet i bakeriet på Meny. Det er ikke sikkert jeg var like flink på hjemmebane med å rydde rommet og sånt, men bortsett fra det da, hehehe...

  * Jeg elsker å overraske andre, med gaver, en opplevelse, en middag eller noe annet.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA


  VERSTE


  * .. Men jeg liker ikke å bli overrasket selv. Stort sett. Altså, det er supergøy med en liten gave eller en tur på kino, men jeg tenker på de litt større overraskelsene. Som surprise party, et overraskelsbesøk eller at hele vennegjengen går sammen om å overraske meg med et eller annet. Jeg freaker helt ut, og takler det bare ikke. Og det er jo teit siden jeg liker så godt å overraske andre selv!

  * Jeg er en av de som ikke klarer å beregne tid. Men jeg er nok litt sensitiv på det, for jeg har jo ikke lyst til å være sånn! Uff. Derfor jobber jeg veldig med å planlegge dobbelt så lang tid på ting, eller tenke at noe begynner en halvtime før det faktisk begynner, for eksempel. Så... Jeg jobber med saken altså!

  * Hissigpropp. Ja, her kommer det med å føle mye igjen. Jeg kan bli fort sint over ting, noe jeg tror Marius og foreldrene mine har fått merke mest. Men jeg er ikke langsint, og det kan gå over på bare noen minutter. Heldigvis!

  * Jeg er alt for svak for sukker og søtsaker. Alltid vært! Jeg blir faktisk litt dårlig av sukker, men hvis noen setter kake, brus eller godteri på bordet, så KLARER jeg ikke å holde meg unna. Jeg må jo være sukker-narkoman eller noe? Det er helt håpløst. Tips tas imot med takk!

  * God på å utsette! Jeg tar meg ofte vann over hodet med hvor mye jeg rekker på en dag, og da utsetter jeg de kjipe oppgavene.. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Det var det jeg kom på denne gangen. Har vi noe til felles? :-p

  - SILJE ♥ 

  10 TING Å VITE OM BLOGGERE

  Publisert den 21.08.2016 kl. 08:07

  God søndag! Jeg planlegger aldri å ha to dagers bloggpause, bare så jeg har nevnt det ;-p Liker ikke at det skjer, men hvis det er en veldig full helg med mye spontan reising, kan det jo skje. Vi har hatt en skikkelig familiehelg ved å besøke både Kragerø og Holmestrand, og nå er vi på plass i leiligheten med verdens to fineste puser. Håper du har hatt en bra helg, og nyter søndagen! 

  I dag tenkte jeg å skrive litt om hva som er typisk for bloggere, fun facts og ting som er greit å vite. Kanskje gøy for deg som ikke helt skjønner bloggverdenen, eller for deg som synes slike innlegg er interessant! Dette gjelder selvfølgelig ikke aaaalle bloggere, men mange av oss.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. "Tusen" bilder
  Vi bruker kanskje 3-4 bilder i et blogginnlegg, men tro meg - det blir ofte tatt rundt 50 bilder. Og gjerne mer! Som vi deretter ser igjennom, så velger vi kanskje ut 10 som vi redigerer, og så blir dette igjen kortet ned til de som fungerer best i innlegget.

  2. Vi eier ikke skam
  Etter flere år som bloggere, blir vi helt immune mot å ta bilder i offentlighet. Nesten, i allefall. Ta en selfie midt på Gardermoen? Null problem. Sette på selvutløser på en strand mens man gliser mot kamera og barnefamilier går forbi? Ikke noe stress. (Egen erfaring, hehh...) Vi glemmer helt å være flaue, for bloggen er viktigst!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  3. Forsvare jobben/hobbyen
  Det er veldig forskjellig om bloggere tjener penger eller har bloggen som hobby. Fellestrekket er at vi uansett må forsvare bloggingen i forskjellige sammenhenger. Det er så mange meninger om denne verdenen, og mange av dem er så feil at det er vanskelig å ikke engasjere seg. Blogging er som de fleste andre hobbyer og kunstformer, det finnes ikke bare én type blogg.

  4. Tid på innlegg
  Mange lurer på hvor lang tid man bruker på et innlegg. Dette er nok veldig forskjellig, men jeg selv bruker alt fra 2-6 timer på ett innlegg, det er helt avhengig av hva man skriver om.

  5. Kommentarer ♥
  Vi lever for kommentarer fra leserne. Et innlegg uten kommentarer er litt som å holde en forestilling som ingen kommer på. Vi vil vite hva dere synes, tenker og mener. Så aldri vær redd for å kommentere, vi elsker det! (Men følg vanlig folkeskikk, da :-)

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  6. Peace!
  Vi tar bilder hver eneste uke, og er egentlig ganske kreative. Men peace-tegnet er vår faste følgesvenn og funker alltid! Så tilgi oss for at det til stadighet kan dukke opp.

  7. Blogg på hjernen
  Som blogger tenker man på innlegg konstant. Nye ideer dukker opp hele tiden, og den minste ting kan bli et blogginnlegg. Ofte kan man gjøre ting fordi det blir et kult innlegg, som for eksempel da jeg sov på Gardermoen i fjor. Jeg hadde jo litt lyst, men tenkte også at det kunne bli morsomt på bloggen. Og jammen ble det et av mine mest leste den måneden! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  8. Pirke, pirke
  De fleste bloggere er opptatt av "perfekte" bilder, fordi vi ønsker at bilder skal være fine og inspirerende. Vi står på stoler og flytter på ting for å ta et bra bilde av maten. Vi slår av lyset i taket for å få bedre lys, vi trekker for gardiner, vi rydder på stua, and the list goes on. For å opprettholde en fasade? Nei. Med hånden på hjertet; Jeg har ikke noe problem med å innrømme at jeg har det rotete i blant, og at jeg ikke har giddet å støvsuge. Men bilder blir bare ikke fine og inspirerende av det. Så enkelt er det.

  9. Facebook
  Jeg tror de fleste bloggere får flest klikk fra Facebook, i alle fall veldig mye derfra! Derfor har mange av oss egne sider, hvor vi legger ut hver gang vi har skrevet nye innlegg. Følg gjerne min side HER ♥

  10. Vi elsker det
  Det viktigste av alt, er selvfølgelig at vi elsker det vi gjør. Det finnes unntak, så klart. Men de fleste som blogger elsker å inspirere, underholde, skrive, ta bilder. Vi jobber hardt for å dele gode innlegg til leserne, og blir rett og slett skikkelig glade av å trykke "publiser". Og det topper seg jo selvfølgelig dersom kommentarer tikker inn!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Noe av dette som var nytt for deg, eller noe som traff deg som blogger selv? Kjempegøy å høre!

  - SILJE ♥

  Vis flere innlegg

  hits