hits
05.11.2017

LITEN SMAKEBIT AV SERIEN VÅR

I fjor på denne tiden var jeg og Ida ferdig med første innspillingshelg av serien vår; "Verdens minste bygd". Neste helg med innspilling var tidligere i år, og vi slapp serien i mai. Utrolig gøy at et år med planlegging, over 10 000 kroner (sykt!) og såå mange morsomme stunder ble til denne serien. I dag ville jeg bare dele et lite klipp, og kanskje jeg deler flere på pagen min fremover. 

Dette er fra kontoret til bygdas eneste avis, med to ansatte - Kjell og Arnfinn. Håper dere liker snutten! Hele serien kan man finne på YouTube her. 

TIPS: Jeg har tekstet denne smakebiten, husk å skru på tekst under 👇👇 (Klikk på tannhjulet hvis du er på PC og på de tre prikkene hvis du er på mobil)

08.08.2017

MIN MENING OM FILMEN KEDI 🐱I dag så jeg filmen "Kedi" på kino, og det er klart den må få litt plass på bloggen! Skal prøve å holde det kort.

Denne dokumentaren handler om gatekattene i Istanbul, den nest største byen i Tyrkia. Og det er den beste oppsummeringen av filmen egentlig, for du må bare se den for å vite mer. Den er så visuelt nydelig, og forteller små og søte historier på en utrolig god og engasjerende måte. Små innsyn i andre mennesker og katters liv, og mange interessante tanker og refleksjoner om livet. 

ADVARSEL: Du kan være litt støl i smile-musklene etterpå, da dette er en skikkelig feelgood-film.Det er så mange herlige katter med unike personligheter, dere kommer til å digge denne! Er selvfølgelig en fordel å være glad i katter, men jeg håper at denne filmen kan gjøre at ikke-katte-elskere også faller litt for disse rare pelsdottene.Denne gjengen for eksempel 👇🏼  Smelt! Triller en 5-er på terningen for denne. Flere som har sett filmen, eller har planer om det? 😻 

(Trailer + mer om Kedi på Filmweb her)

- Silje 


          

30.05.2017

INNSPILLING I DAG

Processed with VSCO with a5 preset

I går fylte jeg 25 år og delte dagen med kjæresten ♥ og i dag har jeg vært med på innspilling til en reklame / kampanjefilm. Det var gøy! Max ble populær da vi filmet hjemme hos oss 👇

Processed with VSCO with a5 preset

Gøy å gjøre litt film igjen. Jeg er så kresen når det kommer til å bli fornøyd med ting jeg er med i, (altså at de andre er flinke, men jeg er rar) så vi får se om jeg deler resultatet, haha. 😛  

I kveld skal jeg prøve å legge meg tidlig, siden jeg skal ha en tidligvakt hos VG imorgen. Håper du har en fin kveld!

- SILJE 
 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

          

07.05.2017

VIDEO: TABBER FRA INNSPILLINGEN

Det er ikke så lett å holde seg alvorlig på innspilling! Spesielt når man lager en serie med akkurat sin egen humor.. Da blir det en del tabber! *kremt* Heldige vi var som hadde en tålmodig fotograf. #takkOleTro det eller ei, men vi jobbet lenge med manus på denne serien, og brukte lang tid på hva ville ha med og hva som måtte kuttes av historien. I tillegg er det mye ekstra materiale som vi har fjernet i de ferdige episodene. Men til tross for at man har et manus med replikker, var vi åpne for improvisasjon når vi spilte inn. Det skapte bare en deeeel med tabber, haha. 

♥ SE TABBENE HER:Ikke sett serien vår ennå? Du kan se alle fem episodene HER 👋

- SILJE

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
            

01.05.2017

VI HAR LAGET NETTSERIE!I dag slapp jeg og Ida nettserien vår, og den ligger ute på YouTube! Kjempegøy om dere vil sjekke den ut ♥ Vi har skrevet manus og spilt rollene selv, som dere ser i episodene under. I tillegg har vi fått god hjelp fra bra folk, som vi ikke kunne laget serien uten. Legger inn video-spillelisten under her, sånn at episodene spiller av etter hverandre. Hvis du vil dele det opp og se litt her og der, så finner du oversikten over alle fem episodene HER :-) 

Hadde vært kjempegøy å høre hva dere synes! Si fra hvis det er interessant at jeg forteller litt mer om prossessen. Snurr film! 
 

 

- SILJE ♥

 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
            

12.01.2017

KLART FOR INNSPILLING

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God kveld fine folk ♥ I dag har jeg ryddet og vasket hele leiligheten, så den er klar for innspilling i helgen. Jeg og venninnen min Ida har et lite prosjekt som vi har skrevet på i et år nå. Første innspilling var i september i fjor, og nå i helgen kjører vi andre økt! Deretter blir det klipping, og så skal jeg dele resultatet her på bloggen, blant annet. Det blir spennende! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ida og fotograf Ole flytter derfor inn hos meg i helgen, så får vi spilt inn både fredag, lørdag og søndag. Hektisk, men blir veldig gøy! Kattene har vært litt snurte på meg i dag, ettersom støvsugeren har gått i ett. Den er jo såå skummel, synes de alle tre. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I kveld skal jeg lese over manus, og sjekke at alt er på plass før imorgen. Skal også kikke litt på en artikkel, noen ganger er det jo kos med litt kveldsjobbing! Hva er dine planer for helgen? 😀

- SILJE ♥
 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

05.01.2017

MANUSSKRIVING I HAMAR

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Jeg er en liten tur i Hamar frem til imorgen, for å besøke Ida! Vi skriver på vårt lille prosjekt om dagen, og skal ha innspilling nummer to neste helg. Om du er nysgjerrig på hva vi skriver på, er det bare å følge med på bloggen videre 😀

I går skrev vi nesten hele dagen, og fikk gjort en del før Ida måtte på jobb i dag. Siden jeg har litt å jobbe med jeg også, er jeg i leiligheten hennes med macen i fanget. Må blant annet sende noen mailer og skrive videre på en artikkel. Også starter jo nye nettstudier snart! Blir jeg ferdig med alt, skal jeg jammen unne meg litt Netflix-tid. Noen forslag til hva jeg kan se?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Var nettopp en tur ut i de isglatte gatene og handlet på Kiwi! Litt hjemmekontor-mat ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Hva gjør dere i kveld? 

- SILJE ♥
 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

20.12.2016

PRESSEVISNING I OSLONå er jeg på plass i Oslo med fine Helene og Rebecca! Vi er på en liten bursdagstur siden de begge to har bursdag denne uka. Nå har vi nettopp vært på pressevisning til filmen "Dyrene i Hakkebakkeskogen" som kommer på kino 1.juledag. Og den var såå fin!

Utrolig imponerende med stop motion-teknikken, og herlig å se igjen figurene og sangene man kjenner fra man var liten. Jeg så nettopp at den fikk terningkast 6 i Dagbladet, fortjent! Se anmeldelsen HER om du vil. Det er jo en barnefilm, men uansett koste vi oss veldig - jeg fikk både gåsehud, tårer i øynene og lo flere ganger. (Ler fortsatt av enkelte scener når jeg tenker på dem)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

I høst skrev jeg en artikkel i Monitor da jeg besøkte filmsettet i Bærum, du kan lese saken min HER! Det var så gøy å se hvordan alt blir til, og hvor sykt lang tid det tar å lage bare et par sekunder. Når man er sykt fan av miniatyr-ting i tillegg, var det jo ganske spesielt. Ble stående leeenge og kikke på alle de små kakene og kaffe-koppene. Noen av bildene fra settet under:Senere i dag skal vi sjekke inn på Thon Hotel Terminus, og så er det julekonsert i kveld! Blir en bra dag ♥ Skal du se filmen? Den anbefales!

- SILJE 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

12.10.2016

9 ANBEFALINGER FRA NETFLIX

Trenger du tips til hva du skal se på Netflix, så tenkte jeg å komme med mine tips! Skal prøve å fatte meg i korthet, dette er i alle fall mine 10 9 anbefalinger :-)

1. Amanda Knox
Dokumentar om den amerikanske jenta Amanda Knox som ble omtalt over hele verden, og dømt for drapet på venninnen hun bodde med da hun studerte i Italia. Etter og ha blitt dømt, funnet uskyldig, dømt og så funnet uskyldig igjen, er hun er nå ute av fengsel og tilbake i USA. Jeg har alltid vært veldig fascinert av denne saken, spesielt med tanke på alt medieoppstyret som ble. Spennende og godt laget dokumentar! (OBS: Du kommer antagelig til å reagere på journalisten som er med..)2. Fed Up
Denne MÅ du se. Tenker på den stadig vekk, og må nesten se den igjen snart. Hvordan tenker matprodusentene når de skal selge oss produkter, spesielt de som er usunne? Og hvorfor blir det egentlig så mye fedme blant elever i USA? Dette er bare noe av det de tar opp i dokumentaren, som gir mye god kunnskap om de aller største og mektigste matprodusentene. 

3. The Social Network
Det er alltid sykt motiverende å se mennesker som har en idé, og aldri gir seg. Spesielt når det er basert på noe ekte, som denne filmen om Mark Zuckerberg og Facebook. Denne filmen er jo veldig kjent, men ville anbefale den likevel. Og husk at den også har fantastisk musikk, som den (også) vant Oscar for!
4. Blackfish
En skikkelig viktig film om vannparker i USA og spekkhoggerne som bor der. Må ses!
 


5. Gone Baby Gone
En spennende krimthriller med regi av Ben Affleck, som jeg har lyst til å se igjen snart! En fire år gammel jente blir meldt savnet i et røft nabolag, og to privatdetektiver tar på seg saken. Vil ikke si så mye mer, annet enn at jeg ble veldig engasjert og husker at jeg hadde behov for å diskutere filmen i etterkant. Sånt er gøy!


6. Stranger Things
Har tipset om denne på bloggen før, og regner med at mange har sett den. En spennende Netflix-serie om en guttegjeng som leter etter kompisen Will, som forsvinner etter han ser noe fryktelig... Grøss - denne har også fantastisk musikk, synes jeg.


 

7. American Horror Story
Jeg hadde et litt ironisk forhold til denne serien i starten, for jeg brukte litt tid på å komme ordentlig "inn"  i første sesong. Men fra 2.sesong ble jeg helt hekta, og så raskt alle 4 sesongene som ligger på Netflix. Masse kule, flinke skuespillere - og veldig spennende!


 


8. Under The Dome
Første sesong synes jeg er kjempespennende og bra, og etter det må du legge godvilja til ganske mye.. Serien dalte veldig i kvalitet etter første sesong, og ble dermed lagt ned etter bare tre sesonger. Men den er basert på en bok av Stephen King, så det er absolutt mye bra der, og jeg skulle gjerne sett flere sesonger av serien :-)
9. The Big Short
Okey, jeg ville egentlig ikke ta med denne, for jeg klarer ikke forklare hva den handler om - haha. Men det er veldig interessant og spennende, og (jeg skal prøve å forklare) handler om en gjeng som tjener fett på finanskrisen som rammet USA for noen år siden, ved at de har sett den komme og har veddet mot bankene. Sånn, det er det beste jeg får til. Se den, og lær masse! (Det må tydeligivs jeg gjøre igjen også)


 

Jepp.. Det var 9 stk! Klarte bare ikke komme på en til nummer 10. Jeje. 

Hva anbefaler du på Netflix? Har du sett noen av de jeg tipser om her? :-)

- SILJE ♥

26.09.2016

FERDIG MED INNSPILLING

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Åh, jeg kjenner det er godt å skrive innlegg her igjen! Hele helgen ble hektisk med innspilling av det lille film/serie-prosjektet til meg og en venninne. Fotografen flyttet inn hos oss i helgen, og vi har spilt inn hver dag på forskjellige locations, fra morgen til kveld. Nå er jeg sliten! Vi har hatt det supergøy, og nå skal jeg klippe det sammen de neste dagene. Holder dere oppdatert om hvor det vil vises etter hvert, i mellomtiden har jeg lagt ut en liten sniktitt på Insta. Meg som en av karakterene, sjekk gjerne ut på Instagram: @siljereistad, hihi ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag har jeg vært hos frisøren og "heist" opp extensionet. Selv om jeg var hjemme og ble ringt opp av frisøren, og jeg bare: "Åååå det var i dag!"  Jaja, sånt som skjer når man har hatt hodet fullt av innspillingstanker.. Nå blir det klipping av materialet resten av kvelden, og egentlig resten av uka - sammen med studier mellom slagene. Og tusen takk for god respons på min siste video, forresten! ♥ Gleder meg til å lage neste :-)

Hva er dine planer for kvelden?

- SILJE ♥

Følg gjerne bloggen på Facebook! 

27.08.2016

EN AMANDA MED HJEM

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For en dag gårsdagen ble. For tenk at filmen til Marius faktisk vant Amandapris for beste kortfilm! Jeg holdt på å miste mobilen i det Per Sundes sa "Frysninger" (Han var programleder for del en av showet) og da Marius og Trude-Sofie gikk opp på scenen for å ta imot prisen. Jeg måtte jo filme dette øyeblikket, samtidig var jeg så sinnsykt glad og rørt, og dermed holdt på å miste den ene linsa i tillegg..

Denne prisen er SÅ fortjent, og det er rart, og ekstra sterkt, å ha vært med Marius helt fra han fikk ideen for to år siden, til han spilte den inn for et år siden, og alt etterarbeid med klipp, lyd og så videre. Han har jobbet så hardt med denne filmen, med research og karakterarbeid, og temaet er heller ikke av det letteste. Et tungt tema om et ganske spesielt forhold mellom mor og sønn, men som dessverre ikke er så uvanlig. 

Siden Marius ble igjen i Oslo på vei hjem fra Haugesund, var det jeg som tok med Amanda-frøkna hjem i dag. Så nå er spørsmålet hvor hun skal stå! Men vi skal vel finne et fin plass til henne.
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takk til Max Factor-loungen som sminket alle gjester til showet i går, og var sykt flinke. Gøy at vi ikke-nominerte også kunne føle oss fjonge - haha. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOg igjen: gratulerer til flinke Marius (regissør) og skuespiller i filmen Trude-Sofie ♥

Jeg synes det var et supert Amanda-show i år! Og tydeligvis var jeg ganske linselus også, haha. Har fått noen bilder, huff! Vi fikk helt tilfeldige plasser, så jeg tenkte jo ikke på at jeg kom til å snike meg inn på TV- skjermen. Yeye, sånt skjer. Så du utdelingen?

- SILJE 

26.08.2016

AMANDA-PRISEN I DAG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag våknet jeg opp i Haugesund, med utsikt utover vannet og den superkoselige byen. Marius er nominert til Amanda med kortfilmen "Frysninger", og i dag er det prisutdeling. Om en time, faktisk. Og her sitter jeg i håndkleet fortsatt.. *treig*

Det var en veldig hyggelig avslutning på filmfestivalen i Haugesund i går. Filmen "Cave" ble vist, som jeg anbefaler å se på kino når den kommer neste helg. Etter det var det avslutningsfest med sjømat på kaia her, utrolig kos. Og fantastisk mat, hehe. Altså, det er jo det viktigste?? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nei, nå må jeg faktisk komme i gang og få på meg finstasen, om en time begynner Amanda-prisutdelingen del 1. Senere i kveld er det del 2, som er den som kommer på TV. Og så er det Filmweb sin fest helt til slutt. Gleder meg! Tar kanskje med kamera, men tror jeg kommer til å bruke mobilen mest uansett i kveld. Så du må gjerne følge meg på Snapchat (siljereistad) hvis du vil se hva som skjer utover kvelden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fun(?)fact: glemte å ta med sokker, så de her får gjennomgå.. *wups*

Håper du har en fantastisk fredag, og god helg! ♥ ♥

- SILJE

12.08.2016

MIN DOM: SUICIDE SQUAD

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

SUICIDE SQUAD
I dag tenkte jeg å si noe om Suicide Squad! Så den på premieredagen forrige fredag, sykt mange folk som skulle se den. Den har jo vært ganske hypa over hele verden, og jeg ser at den har fått mye kritikk fra fans verden over. 

Jeg er ikke helt inni universet fra før, og hadde egentlig null forventning. Det tror jeg er en fordel med de filmene her, for jeg koste meg maks! Joda, jeg ser den har noen hull fortellermessig og sånt, men underholdningsverdien er høy. Digger Harley Quinn fra før, og er stor fan av Margot Robbie. Så det var vel egentlig 90 % av grunnen til hvorfor jeg gledet meg til å se den. Hun tar jo rollen med stil, og det synes jeg Will Smith og Jared Leto som Joker gjorde også. (Selv om alle jeg har snakket med er uenig i den siste) MUSIKK
Filmen har også
et fantastisk soundtrack, OH MY GOD. Alt ligger på Spotify, og det går på rundgang her hjemme. Mine favoritter er:
Gangsta 
You Don't Own Me
Wreak Havoc
Sucker For PainOLYMPUS DIGITAL CAMERA

MIN DOM

Hmmm... Underholdningsverdi: 5
Terningkast hvis jeg selv hadde anmeldt: 4

En anmeldelse jeg er veldig enig i, fra Aftenposten her. 
Mer om filmen, og for å bestille billetter der du bor HER. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SYKT TYPISK
Jeg fant ut at jeg ville prøve ut Harley-looken nå som jeg faktisk har muligheten med langt hår. Brukte ikke mer enn 5 min, og da jeg var ferdig så bare: Åja, jeg har BYTTA om den rosa og blå siden. Er det mulig. Sikkert fordi jeg så i speilet.. Den "ROTTEN"-tatoveringen hun har på den rosa siden, synes jo ikke på bildene her en gang. Måtte i allefall le høyt da jeg skjønte det, og da følte jeg meg i hvert fall som crazy Harley Quinn.... I tillegg falt begge linsene ut da jeg sminket øynene. Uff, jeg er så kløne.
 
Har du sett filmen?

- SILJE ♥

PS:
For deg som vil prøve Harley-looken, sjekk ut videoer på youtube! Og husk riktig side da, haha ;p

12.06.2016

DAG 4 & 5 - KORTFILMFESTIVALEN

Sponset festivalbillett

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Marius i filmmagasinet Rushprint!

I går var det prisutdeling, og vi koste oss med et bra show og fest etterpå. Marius sin film "Frysninger" fikk hederlig omtale, veldig gøy! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er alltid inspirerende å være på filmfestival synes jeg, og nå har jeg blitt så påvirket at jeg får filmideer overalt. Når noen sier noe morsomt, et lite øyeblikk, eller bare av en tanke. Kanskje jeg skal prøve meg på en litteraturfestival en gang også, man blir jo så inspirert!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til tross for at kortfilmfestivalen har vært spennende, underholdende og gøy - er det alltid godt å komme hjem til pusene. Max er superklengete og skal følge med overalt. Her henger han på soverommet mens jeg pakker ut av kofferten.. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takk for i år, Grimstad!

- SILJE ♥

PS:
En liten snutt fra Kortfilmfestivalen. Jeg er i den, men jeg tviler dere ser meg, haha. Uansett viser den små glimt fra festivalen, for ekstra interesserte! 
 

 

11.06.2016

DAG 3 - KORTFILMFESTIVALEN

Sponset festivalbillett

Det er så herlig på kortfilmfestival! Anbefales for flere enn bare filmskapere, altså. Høres vel ikke galt ut med spennende film, dokumentar og musikkvideoer, mat, drikke og nye folk?

I går var vi på båttur, og selv om det var noen litt innpåslitne skyer på himmelen, ble turen veldig bra. Altså - det var haugevis med reker, loff og majones om bord. Gikk aldri tomt! Overrasker det dere at jeg spiste reker fra start til slutt, til og med da vi var tilbake og folk begynte å forlate båten? Hehehe. Jeg og min fine venninne Dagny ble sittende igjen med reke-tallerknene våre, og til slutt måtte vi jo bare gå av..

I dag er det prisutdeling og avslutningsfest! Følg med i morgen for bilder da vel. Hva gjør du i helgen?

- SILJE ❤

10.06.2016

DAG 1 & 2: KORTFILMFESTIVALEN

Sponset festivalbillett
 

Vi er på filmfestival! God drikke, filmer og fine folk beskriver best de to første dagene. Og god mat, selvfølgelig. 

I dag skal Marius vise filmen "Frysninger", vi skal på båttur og masse annet kos! Så i dag skal jeg bruke kamera trofast, så jeg kan dele flere bilder imorgen. Grimstad er jo så koselig by!

Har du vært i Grimstad?

- Silje ❤

07.06.2016

FILMFESTIVAL IMORGEN

Sponset festivalbilletter

Imorgen reiser vi på filmfestival, og jeg gleder meg! Jeg var på kortfilmfestivalen i Grimstad i fjor for første gang, og koste meg med film og reker. (Hallo, mat er også viktig)

I fjor hadde vi film der sammen, år har kjæresten min film der. Så nå er jeg så spent på hans vegne! 


Fra fjorårets festival. Alltid lekker på sånne bilder, hehehe.

Jeg sendte en mail til festivalen for å høre om jeg kanskje kunne blogge mens jeg var der, og få billetter til festivalen. Og det var SÅ hyggelig at de hadde lyst til det! Så det blir mye blogging fra Grimstad fra og med imorgen, håper du vil følge med ♥


Fra fjorårets Q&A med Marius ♥


Har du vært på filmfestival før? Om du er i nærheten av Grimstad denne uka finner du billetter til festivalen HER!

- Silje ♥

31.05.2016

SOMMERFILMSKOLE 2016 - NÅR, HVOR, HVA?

I år er det femte året på rad jeg og Marius holder sommerfilmskole med Vestfold Frie Filmere! Det er litt nyheter i år, så jeg tenkte å lage et lite informasjonsinnlegg - enten til deg som har lyst til å være med, til foreldre - eller hvis leserne mine er nysgjerrige.HVA SKJER?
I løpet av uka lærer du alt du trenger for å lage film, også etter kurset. Å skrive manus, planlegge før opptak, om foto og det tekniske, skuespill, klipp, redigering og mye, mye mer.

Første dagen spør vi deltakerne om de ønsker å være foran eller bak kamera. Dermed lærer du mer om det du interesserer deg for! Siste kursdag, fredag - viser vi de ferdige filmene på kino for familie og venner. Alltid et høydepunkt :-) 

HVEM HOLDER KURSET?
Under ukene i Sandefjord er det jeg, Marius Myrmel og Ole Henrik Bach som er veiledere. Vi har alle mange års erfaring fra filmbransjen og deler gladelig hva vi har lært! De andre kursene er det andre profesjonelle filmfolk som holder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HVORFOR BLI MED?
Er man interesser i film, er det ingen grunn til og ikke bli med. Sjekk @sommerfilmskole på Instagram, så ser du at vi alltid har det gøy! :-)

NÅR ER DET SOMMERFILMSKOLE?
27. juni - 1. juli: For deg mellom 13-16 år i Sandefjord (jeg og Marius er veiledere)
4. juli - 8. juli: For deg mellom 16-20 år i Sandefjord (jeg og Marius er veiledere) MASTERCLASS - Super for deg med litt filmerfaring

25. juli - 29. juli: For deg mellom 12-15 år i Tønsberg
1.august - 5. august: For deg mellom 12-15 år i Larvik

HVORDAN MELDE SEG PÅ?
Skriv ønsket kursuke, og send mail til g.bergersen@gmail.com eller SMS til 48 03 41 83. Om du melder på for noen andre, eller for barnet ditt - husk å ta med informasjon om deltaker(ne). Har du andre spørsmål? Bare send en SMS til samme nummer.

Kjenner du noen som kunne vært interessert i å bli med, eller er du i aldersgruppa selv? Håper du vil spre ordet! 

- SILJE ♥

11.04.2016

VIDEOBLOGGEN SOM GIKK GALTAller først: Så utrolig gøy at nesten 300 leste om Helvetesuka i går! Håper det betyr at det er flere enn meg som lurer på hvordan dette går, hehehe. (*nervøs latter*)

Men så. Til overskriften. I helgen skulle jeg svare på spørsmålene deres - tusen takk for spørsmål forresten! Og det gikk rett vest, for å si det mildt. Først fikk jeg problemer med minnekortene, og 1 times opptak ble bortkastet. Etter og ha skjønt det, bestemte jeg meg for å bare filme med iPhone for å se om det gikk bedre. Jeg hadde da et par timer på meg før jeg skulle i en bursdag, og det begynte bra. Det vil si, det gikk bra i 10 sekunder før kattene ble sykt oppmerksomhetssyke begge to. Ja, dere kan jo se selv i videoen. 

Men - viktig å si at det ikke er svar på noen spørsmål i videoen, de legger jeg ut i tekst klokka 20:00 i kveld. Så vet dere det, jeg fikk jo masse fine spørsmål! Så jeg må bare si sorry for at jeg ikke fikk svart på dem i en egen video, men håper at denne funker likevel. Og så kommer jo svarene som tekst klokka 20:00 i kveld. 

Husk og ta på høyest mulig kvalitet!


Vær greie da, jeg synes dette er sååå uvant! Hundre år siden jeg spilte inn en videoblogg sist. (Må forresten advare dere på forhånd om at jeg har en uvane om å ta meg i håret hele tiden, klarer ikke slutte) Man blir så kritisk til alt, og i stad tenkte jeg at jeg bare skulle slette den. Men man bruker jo så mye tid på det, så blås i det.

Håper noen av dere finner den underholdende i allefall ♥

- SILJE 

08.04.2016

5 GRUNNER TIL Å SE "GRAND HOTEL"Tirsdag var jeg på førpremiere til kinofilmen "Grand Hotel" i Tønsberg, og fikk et lite møte med Atle Antonsen! Han gjør en fantastisk jobb i filmen, som er en av de beste norske filmene jeg har sett på lenge. Tenkte å gi dere fem grunner til å se filmen, som kommer på kino I DAG!FEM GRUNNER:

1. Atle Antonsen gjør sin første drama-rolle, og har allerede fått masse skryt for jobben han gjør. Med god grunn! 

2. Lei av å se unger på film som ikke kan spille? Håkon Bøhmer spiller den lille gutten og gjør det bra. Skikkelig sjarmør :-)

3. En film til ettertanke, på en god måte. Har tenkt masse på filmen siden tirsdag, den ga inntrykk!

4. Det er en dramakomedie som er dramatisk på de rette stedene, men jeg synes det er veldig mye god humor i filmen også. For meg er det en perfekt kombinasjon :-)
 
5. Bare se her, flere som er enige med meg: Måtte jo også ta bilde med regissør Arild Fröhlich, (haha, alle må ta peace-tegn med Silje) som blant annet har hatt regi på Fatso, Pitbullterje og fire sesonger av Helt Perfekt. En hyggelig og veldig dyktig regissør!Vil du lese mer om filmen, eller bestille billetter kan det gjøres på Filmweb HER.Skal du se filmen? Og er du fan av Atle Antonsen?

- Silje ♥

28.03.2016

MITT MØTE MED HOLLYWOOD

Det var juli 2012 da jeg fikk mitt første møte med Hollywood. Vent, det er feil. To måneder før hadde jeg jo besøkt California for første gang. Jeg hadde sovet på hotell i Hollywood sentrum, kjøpt meg billige souvenirer og knipset bilde med Hollywood-skiltet bak meg. 

Men juli var mitt første møte med det ekte Hollywood. 

Jeg hadde hørt om konkurransen "World Championships of Performing Arts" tidligere. Verdens største talentkonkurranse med flere hundre deltakere i forskjellige kategorier. Alt foregikk på scenen. Sang, skuespill, dans og musikk. 

Da jeg hørte om at konkurransen søkte deltakere som kunne representere Norge, gikk jeg på skuespiller-linjen på Danvik Folkehøgskole. Det var livet mitt, og jeg elsket hverdagen som skuespiller. Jeg ville bare mer, mer, mer!

Processed with VSCOcam with a5 preset

Så jeg meldte meg på, men under aditionrundene i Oslo var jeg på min første tur til Hollywood med skolen. Ganske ironisk, og jeg var livredd det skulle ødelegge for muligheten til å bli vurdert som skuespiller i konkurransen.

Men vi gjorde auditionen på Skype, og jeg kom med. Etter mange uker med forberedelseser, monolog-utvelgelse og en camp i Stockholm med de andre deltakerne fra Norge og Sverige, satte vi kursen mot Hollywood i Los Angeles. 

To uker bodde vi på det fineste hotellet jeg noen gang har vært på, vi minglet, dro på foredrag, badet i bassenget og (aller mest) øvde på monologene våre. Og til slutt stod vi på scenen for å fremføre. De første rundene var det mange som skulle ut i ilden, og akkurat da handlet alt om å komme videre til semifinalen. Det var 200 skuespillere fra hele verden som fremførte monologer. 30 kom videre til semifinalen, og derfra kom 3 til finalen.

Følelsen da jeg så navnet mitt på plakaten over de 30 som hadde kommet videre til semifinalen var helt ubeskrivelig. Fy søren, det var gøy!

Processed with VSCOcam with a5 preset
På det øverste bildet var det semifinale, og så sinnsykt mange i publikum. Jeg skjønner ikke hvordan jeg turte. Vet seriøst ikke om jeg hadde turt det samme i dag, jeg!

Man kan si mye om selve konkurransen, og det var både positivt og negativt som med det mest annet. Men! Nå er det fare for at jeg roter meg bort, for dette innlegget skal handle om hva jeg tenkte om Hollywood, og bransjen. Under de to ukene der borte, kom jeg i kontakt med en skuespillercoach som hadde sett monologen som fikk meg videre til semifinalen. 

Vi hadde en veldig fin og spesiell samtale, og hun snakket mye om monologen min, teknikker og hva jeg hadde gjort før. Etter en lang prat sammen, fortalte hun meg om en agent i LA som hun ville introdusere meg for. 

Bare så det er sagt: Jeg vet at det finnes mange i Hollywood med store ord og løfter, og det er sikkert er 10 % av disse løftene som faktisk fører til noe. Men likevel, man kan jo ikke tenke sånn hele tiden heller. 


For å gjøre en lang historie kort, så avtalte jeg med coachen at vi skulle møtes neste gang jeg kom til Los Angeles og ta det videre derfra. Vi la hverandre til på Facebook (haha), og holdt kontakten.

Jeg gikk i tenkeboksen og møtte flere som prøvde seg i Hollywood som skuespillere, og som hadde dratt på audtioner til store filmroller ukentlige i flere år. Og jeg fikk ganske god innsikt i hvordan det ville være å prøve seg der borte. Og en ting gikk igjen; det er veldig, veldig tøft. 

Jeg gjorde research i haugevis, men viktigst av alt så kjente jeg på magefølelsen. For hvis det skulle bli noe med agenten i LA, så skjønte jeg jo at jeg måtte flytte dit. Og magefølelsen min sa nei. (Noe jeg har skrevet om tidligere HER.)

Mitt inntrykk av bransjen der borte er at du må ofre mye på veien mot suksess, og at den veien kan være beinhard. I tillegg møtte jeg mange mennesker fra bransjen som var helt usmakelige og kvalme. I tillegg til mange gode og dyktige mennesker, selvfølgelig.Kanskje jeg alltid kommer til å kjenne litt på hva som ville skjedd om jeg flyttet til LA, men det er helt greit. For det jeg måtte ofre for å finne ut det, er litt mer enn hva jeg er villig til. Heldigvis er jeg bare 23, og jeg tror det er mye spennende som kan skje likevel.

Helt ærlig er jeg bare sykt glad for opplevelsen av å være med i konkurransen, for et minne! ♥

- SILJE

13.03.2016

LESERSPØRSMÅL: SKUESPILLER I USAGod kveld til dere ♥ Jeg fikk et spørsmål for noen dager siden:

"Jeg lurte på noe, du er jo skuespiller. Jeg kunne gjerne tenke meg å gå på skole for å utvikle meg i skuespill, i utlandet, gjerne usa.
Har du noen skoler og anbefale? Jeg tenkte på New York Film Academy, har du hørt om den skolen eller vært på den skolen?"


Jeg tenkte å svare i et eget innlegg, mest fordi jeg tenkte å høre med en bekjent som jeg var ganske sikker på hadde gått på den skolen. Men jeg tok feil av skolen hun hadde gått, så da fant jeg ikke ut så mye som jeg håpet! Det beklager jeg ♥

Men, jeg skal prøve og gi deg mine tanker likevel, så gjør du akkurat som du vil med dem, haha. Jeg vurderte faktisk den skolen du nevner selv, men besøkte den dessverre aldri. I stedet dro jeg til LA på skuespillworkshops i en måned med Ivana Chubbuck, samt en del andre kurs. (Anbefaler å sjekke ut studioet hennes HER.)

Likevel vil jeg si til deg at det er SÅ kult at du vil utvikle deg som skuespiller, og jeg tror det er mye viktig lærdom å hente på skuespillerskoler i USA. Så jeg tror ikke det er et dumt valg i det hele tatt. Filmbransjen i Norge er liten, og jeg tror at hvis man er målrettet nok så får man det til som skuespiller uansett om du velger å gå i USA, England eller Norge. Så jeg ville valgt den skolen som du kjenner frister mest. Motivasjon er viktig! Og det er et stort pluss og være god i engelsk også, til videre arbeid og større muligheter. Hvis jeg var deg ville jeg funnet tre skoler du kunne tenke deg og gå på, dermed fører du liste med positive og negative ting med hver av dem. Og så kommer den gode, gamle magefølelsen inn i bildet.

Selv føler jeg at NYFA har et godt rykte, men jeg har også hørt at det er viktig å ta ansvar for egen læring der selv. Det gjelder jo egentlig alle skoler, men spesielt hvis de tar inn mange elever i klassen. (Noe jeg ikke fant ut av om de gjør?) 

NYFA finnes både i New York og Los Angeles om jeg ikke tar helt feil, så her er det jo bare å velge byen som passer deg best! Har også hørt at de har mange spennende kursholdere fra bransjen i USA, noe som sikkert er veldig inspirerende.

Gjør god research på skuespillerskoler, hva det koster og hva slags "retning" man skal studere på de forskjellige. Én skole har kanskje fokus på filmteknikk, mens en annen har fokus på teater osv.

Hvis jeg hadde vært noen år yngre nå, så tror jeg faktisk at jeg hadde vurdert og gå på NYFA selv! Og hvis ikke ville jeg vurdert East 15 Acting School i England (ta kontakt med Across the Pond HER for mer info). Eller hvis jeg "måtte" valgt Norge, hadde jeg valgt Norsk Skuespillerinstitutt (NSKI) eller teaterlinjen på HiNT i Trondheim. 

Jeg skulle ønske jeg hadde flere konkrete tips til deg om skolen, men dessverre har jeg ikke vært der selv. 

Nå vet ikke jeg om du tenker på NYFA i New York eller LA, men om du går for LA så ville jeg spurt på DENNE Facebook-gruppa om noen har erfaring med skolen. Kanskje du kommer i kontakt med andre norske? Her er folk veldig greie og hjelpsomme etter min erfaring. (Eventuelt kan du også spørre hvilke skuespillerskoler de anbefaler)

Gjør research, stol på magefølelsen din og kjør på! Lykke til ♥

- SILJE ♥

PS: Bildene er fra da jeg konkurrerte i skuespill i Hollywood i 2012, og vant bronse! Konkurransen heter World Championships of Performing Arts, også verdt å sjekke ut. (mest på grunn av folk og kontakter man møter der) 
:-)

11.06.2015

Filmen vår ble vist på KortfilmfestivalenNå er jeg og Marius på Kortfilmfestivalen i Grimstad! Her skal kortfilmen vår "Der vi er" ha visninger og konkurrere om pris - og vi skal se masse film og kose oss. Sommeren har kommet for fullt her i Grimstad, så litt senere skal vi bli med på båttur. (Jeg hørte rykter om reker, så nå tenker jeg ikke på annet..)

I går hadde vi premierevisning på filmen vår, som var ganske nervepirrende. Man aner jo ikke hva folk tenker i salen, men vi har fått mange gode tilbakemeldinger, så det hjelper jo litt.Etterpå stilte Marius på Q&A, og svarte på spørsmål om prosessen rundt filmen. Rart å tenke på at det er et helt år siden vi spilte den inn i Oslo, da jeg bodde der i leilighet. Det var tidenes varmeste sommer, og på grunn av lyd til filmen måtte vi ha alle dørene til leiligheten vi spilte inn i stengt. Vi KOKTE. Men film ble det likevel!Han her måtte vi si ha det til da vi dro hjemmefra. Så ut som han hadde det greit! Gleder meg til å se han igjen på søndag da :-)- Silje

PS: Hvis du vil lese mer om filmen, står det litt HER.

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no