Silje Reistad

 • FOR TRE ÅR SIDEN

  Publisert den 20.09.2017 kl. 16:36

  I mars 2014 siden tok Georg noen bilder av meg i studio, og jeg husker at det var veldig gøy! Føles som en evighet siden jeg så disse bildene sist, og var så gøy at han fant de frem igjen. Her var det tre måneder til jeg fylte 22 år, føles så nært og likevel så lenge siden 😛  Om det gir mening. Georg er utrolig dyktig, og dere burde sjekke ut hjemmesiden hans, følge Facebooken og Instagram. Man vet aldri når du eller noen du kjenner trenger en fotograf, og da er det gøy å følge noen over tid!

  Hva synes dere om bildene? 📸  

  HVORDAN REDIGERER JEG BILDER?

  Publisert den 08.06.2016 kl. 06:45

  God dag til deg! ♥ Jeg har lenge hatt lyst til å vise dere hvordan jeg redigerer bildene mine. For det første så dere kan se at mye er gjort i etterarbeidet, akkurat som bilder i magasiner og på andre blogger. (Ikke samme kvaliteten på bildene mine da, men du skjønner) For det andre fordi ..

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  .. jeg nettopp skrev et debattinnlegg i Dagbladet om filteret til Snapchat som gjør nesa mindre og ansiktet tynnere. Og bare for å ha nevnt det for siste gang: Jeg har ikke noe imot de andre filterne. Altså, kattefilteret er jo best! Og jeg elsker de filterne som gjør fargene i bildet sterkere. Men det er i mine øyne noe helt annet enn at jeg "må" ha tynn nese dersom jeg vil bruke filteret med blomsterkrans, for eksempel. Alle de "fine" filterne i Snapchat fikser jo på nese, øyne og ansikt nå? Det er drøyt. Men hey - jeg skal ikke gå inn i dette igjen.

  Hvilket program?
  Det er ganske stor forskjell fra bildene som ligger på kamerarullen, og bildene som havner på bloggen. Jeg har ikke redigert bilder "ordentlig" så lenge, men har lært mye på få år. Jobbet mye i Photoshop på videregående, men har ikke hatt råd til det selv. Nå har jeg en brukt iMac som hadde Photoshop fra før (score!), så da får jeg testet ut litt av hvert. Jeg er ingen proff, men har funnet ut hva jeg liker å gjøre med bildene. 

  FØR REDIGERING:
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Det jeg gjør er: (ikke alltid alle punktene hver gang)

  - forsterke fargene
  - gjøre det lyse i bildet lysere, og det mørke mørkere (kontraster)
  - evt. fjerne en kvise 
  - noen ganger fjerner jeg enkelte føflekker, hvis jeg har sminket meg dårlig (eller hvitmalings-flekker som jeg hadde på armen denne dagen) 
  - forandre formatet (denne gangen zoomet jeg litt inn)
  - legge inn litt lysskjær

  ETTER REDIGERING:
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Hvorfor redigere? 
  Jeg liker at man er åpen om hvilke redigeringer man gjør med bildene sine. Det gjør at dere forhåpentligvis har dette i bakhodet, også når dere ser andre bilder! Jeg elsker å jobbe med farger og lys i Photoshop, og synes bloggen min har blitt mye finere etter jeg lærte meg dette. Og selv om jeg fjerner en uheldig kvise i ny og ne (ikke alltid), så skal dere vite at det er det lengste jeg går med redigeringen.

  Hvordan liker du å redigere bilder? Er du enig eller uenig i at bilder skal redigeres?

  - Silje ♥

  MINE TANKER OM INSTAGRAM

  Publisert den 20.10.2015 kl. 07:08

  Jeg ble inspirert av mine gode venn Frida (som nettopp har startet DENNE fine bloggen) til å skrive litt om Instagram! Jeg startet opp min profil @siljereistad da jeg gikk på Danvik Folkehøgskole, og la ut et bilde nå og da. Da jeg begynte å jobbe for TOPP i Oslo, var jo Instagram også en stor del av jobben - og jeg ble heelt hekta. 

  Det var jo en fantastisk måte og legge ut bilder, raskt og enkelt. Jeg er skikkelig perfeksjonist når det kommer til profilen min, selv om jeg sikkert er den eneste som bryr meg om hvordan den ser ut, haha. Jeg kan legge ut et bilde og slette det to sekunder etterpå, bare fordi det ikke føles "riktig" eller ikke passer inn med resten av bildene. Noen som kjenner seg igjen?   Jeg pleier å mikse iPhone-bilder med speilrefleks-bilder, siden jeg synes Instagram-profiler selvfølgelig skal se bra ut, men fortsatt ha bilder som er lagt ut i øyeblikket når noe skjer. Det er jo litt av Instagram-sjarmen, synes jeg! Og da er det jo ofte iPhonen som er med. Jeg redigerer alle bilder i VSCO Cam eller med Instagram sitt eget redigeringprogram.

  Følg meg gjerne, så følger jeg deg tilbake! ♥ (Link til profilen min ved å trykke på bildet)

  Er du enig eller uenig i mine tanker om Instagram? 

  - Silje ♥

  Vis flere innlegg

  hits