hits
26.11.2017

ÅRETS BESTE KJØPFor noen uker siden kjøpte jeg meg noe jeg har ønsket meg leeeenge. Så hvis du trodde jeg var crazy cat lady før, har jeg tatt det et skritt lenger! Neida.

Dette er hjemmekamera som kan brukes til å følge med på et rom (eller flere) når man ikke er der. For eksempel ved innbrudd, hvis du har kjæledyr eller til babyrommet. Jeg bruker det til å se at dyra har det OK hvis vi er borte for eksempel en natt. Som da vi var på hytta, kunne jeg se at marsvinet Millie hadde det fint, sette på musikk eller si «natta» gjennom mikrofonen. Haha, sprøtt. Men SÅ kult synes jeg. Det gir meg en skikkelig ro å se at kattene har det fint og at det ikke brenner. (Er så redd for brann)

Så er det jo en god investering til et eventuelt fremtidig babyrom? (Her prøver man å finne gode grunner for kjøpet 🙈 ) Jeg kjøpte den på Coolstuff.no, den heter «Nokia Home»!

xx

 • Dato: 26.11.2017
 • Tid: 18:22
 • Kategori: Foto
 • Kommentarer: 2
11.11.2017

HØST-SHOOT MED PAPSEN

Da kattene var ute i går, tok Marius med kameraet og knipset noen bilder med alle høstbladene rundt. Jeg synes de ble så fine! Fanger også personligheten deres veldig. Max som bruker god til på å snuse, lukte og kikke. Sander som er over alle hauger, og Charlie som vil inn etter fem minutter. 😛

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva synes dere om bildene? 📷

xx

 • Dato: 11.11.2017
 • Tid: 09:40
 • Kategori: Foto
 • Kommentarer: 4
20.09.2017

FOR TRE ÅR SIDEN

I mars 2014 siden tok Georg noen bilder av meg i studio, og jeg husker at det var veldig gøy! Føles som en evighet siden jeg så disse bildene sist, og var så gøy at han fant de frem igjen. Her var det tre måneder til jeg fylte 22 år, føles så nært og likevel så lenge siden 😛  Om det gir mening. Georg er utrolig dyktig, og dere burde sjekke ut hjemmesiden hans, følge Facebooken og Instagram. Man vet aldri når du eller noen du kjenner trenger en fotograf, og da er det gøy å følge noen over tid!

Hva synes dere om bildene? 📸  

 • Dato: 20.09.2017
 • Tid: 16:36
 • Kategori: Foto
 • Kommentarer: 4
08.06.2016

HVORDAN REDIGERER JEG BILDER?

God dag til deg! ♥ Jeg har lenge hatt lyst til å vise dere hvordan jeg redigerer bildene mine. For det første så dere kan se at mye er gjort i etterarbeidet, akkurat som bilder i magasiner og på andre blogger. (Ikke samme kvaliteten på bildene mine da, men du skjønner) For det andre fordi ..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.. jeg nettopp skrev et debattinnlegg i Dagbladet om filteret til Snapchat som gjør nesa mindre og ansiktet tynnere. Og bare for å ha nevnt det for siste gang: Jeg har ikke noe imot de andre filterne. Altså, kattefilteret er jo best! Og jeg elsker de filterne som gjør fargene i bildet sterkere. Men det er i mine øyne noe helt annet enn at jeg "må" ha tynn nese dersom jeg vil bruke filteret med blomsterkrans, for eksempel. Alle de "fine" filterne i Snapchat fikser jo på nese, øyne og ansikt nå? Det er drøyt. Men hey - jeg skal ikke gå inn i dette igjen.

Hvilket program?
Det er ganske stor forskjell fra bildene som ligger på kamerarullen, og bildene som havner på bloggen. Jeg har ikke redigert bilder "ordentlig" så lenge, men har lært mye på få år. Jobbet mye i Photoshop på videregående, men har ikke hatt råd til det selv. Nå har jeg en brukt iMac som hadde Photoshop fra før (score!), så da får jeg testet ut litt av hvert. Jeg er ingen proff, men har funnet ut hva jeg liker å gjøre med bildene. 

FØR REDIGERING:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det jeg gjør er: (ikke alltid alle punktene hver gang)

- forsterke fargene
- gjøre det lyse i bildet lysere, og det mørke mørkere (kontraster)
- evt. fjerne en kvise 
- noen ganger fjerner jeg enkelte føflekker, hvis jeg har sminket meg dårlig (eller hvitmalings-flekker som jeg hadde på armen denne dagen) 
- forandre formatet (denne gangen zoomet jeg litt inn)
- legge inn litt lysskjær

ETTER REDIGERING:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvorfor redigere? 
Jeg liker at man er åpen om hvilke redigeringer man gjør med bildene sine. Det gjør at dere forhåpentligvis har dette i bakhodet, også når dere ser andre bilder! Jeg elsker å jobbe med farger og lys i Photoshop, og synes bloggen min har blitt mye finere etter jeg lærte meg dette. Og selv om jeg fjerner en uheldig kvise i ny og ne (ikke alltid), så skal dere vite at det er det lengste jeg går med redigeringen.

Hvordan liker du å redigere bilder? Er du enig eller uenig i at bilder skal redigeres?

- Silje ♥

 • Dato: 08.06.2016
 • Tid: 06:45
 • Kategori: Foto
 • Kommentarer: 4
20.10.2015

MINE TANKER OM INSTAGRAM

Jeg ble inspirert av mine gode venn Frida (som nettopp har startet DENNE fine bloggen) til å skrive litt om Instagram! Jeg startet opp min profil @siljereistad da jeg gikk på Danvik Folkehøgskole, og la ut et bilde nå og da. Da jeg begynte å jobbe for TOPP i Oslo, var jo Instagram også en stor del av jobben - og jeg ble heelt hekta. 

Det var jo en fantastisk måte og legge ut bilder, raskt og enkelt. Jeg er skikkelig perfeksjonist når det kommer til profilen min, selv om jeg sikkert er den eneste som bryr meg om hvordan den ser ut, haha. Jeg kan legge ut et bilde og slette det to sekunder etterpå, bare fordi det ikke føles "riktig" eller ikke passer inn med resten av bildene. Noen som kjenner seg igjen? Jeg pleier å mikse iPhone-bilder med speilrefleks-bilder, siden jeg synes Instagram-profiler selvfølgelig skal se bra ut, men fortsatt ha bilder som er lagt ut i øyeblikket når noe skjer. Det er jo litt av Instagram-sjarmen, synes jeg! Og da er det jo ofte iPhonen som er med. Jeg redigerer alle bilder i VSCO Cam eller med Instagram sitt eget redigeringprogram.

Følg meg gjerne, så følger jeg deg tilbake! ♥ (Link til profilen min ved å trykke på bildet)

Er du enig eller uenig i mine tanker om Instagram? 

- Silje ♥

 • Dato: 20.10.2015
 • Tid: 07:08
 • Kategori: Foto
 • Kommentarer: 2

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no