hits
21.11.2017

ARTIKKEL OM FØLELSER

Har helt glemt å nevne at jeg har hatt en artikkel i magasinet PLOT, som finnes både digitalt og i trykk. Det er i nummer 38, og er usikker på om man får tak i dette nå som det er nytt nummer i salg. Men saken kan leses på nett HER, og er egentlig bare en liten del av en større sak som dyktige Mariann Aaland har skrevet, som du finner HER. Temaet om menn og følelser synes jeg er så viktig!

Jeg skrev også et blogginnlegg om temaet i fjor sommer. Husker så godt at jeg hadde masse på hjertet, men holdt på å lukke macen. Glad jeg valgte å skrive likevel, selv om det er helt uredigert og skrevet på 5 minutter, for Nettavisen plukket det opp og jeg fikk besøksrekord på bloggen, som var velsig hyggelig! Innlegget kan du lese her.

xx

PS: Jeg elsker størrelsen på dette magasinet, er så mye lettere og lese (og ta med seg) når blader er litt mindre synes jeg😍

PS2: Tenker å dele ut to av PLOT-magasinet på Instagram, så følg med der om du vil ha et! @siljereistad

08.07.2017

SAK I VG HELG I DAG

I dag er saken min om inspirerende Rakel i VG Helg! Den er litt forkortet, og den fulle versjonen ligger fortsatt her på VG+. Men det ble en veldig fin sak i VG Helg også, over tre sider ♥

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Er så glad for at saken har fått plass både i VG+ og i lørdagsmagasinet. Håper du vil lese!

- SILJE


 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

          

03.07.2017

FRA FRILANSER TIL Å JOBBE FAST

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

I dag vil jeg skrive litt om overgangen fra frilanslivet til å jobbe fast, med 8 timers dager. Som jo er det mest vanlige i arbeidslivet. Mitt jobbliv de fem siste årene ser sånn her ut:

2012-2013: Jobbet i Topp

2013-2014: Frilans for Lofotposten

2014-2016 Frilans, skrev artikler for magasiner / aviser

2016-2017: Frilans, frem til ansatt i VG fra mai. (Vikariat)

SÅ HVORDAN ER DET Å JOBBE FAST NÅ..? 🤔

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Det er en overgang, uten tvil. Jeg har jo jobbet frilans i snart fire år om jeg ikke regner helt feil her, og det er en lang stund hvor du venner deg til å ha deg selv som "sjef". Du har møter med deg selv og legger opp planer, sier ja takk til oppdrag du synes er spennende og nei takk til oppdrag som kanskje ikke er det. Du jobber kanskje mer enn 8 timer til sammen i løpet av en dag, men ikke så intensivt som i en "normal" jobbsetting. Altså tror jeg det er mer krevende å jobbe 8 travle timer enn 12 rolige, hvis dere skjønner hva jeg mener. Og jeg har gjort mest av sistnevnte.

På hjemmekontoret kan jeg jo faktisk legge meg en halvtime på senga om jeg får hodepine. I tillegg tror jeg vi mennesker blir litt ubevisst slitne av det sosiale. Vi forholder oss til mange andre på jobben i løpet av en dag, og bruker energi på å gi et godt inntrykk, ha en bra tone med kollegaer, ha gode ideer på møtet og være positive og utadvendte. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

I min frilans-hverdag har jeg vært så overrasket over energien min. Selv om jeg kanskje jobber fra morgen til kveld, har jeg hatt energi til å dra på fest klokka 23. Jeg har ikke trengt mer enn 6-7 timer med søvn og hatt masse overskudd. 

Men etter en dag på jobben nå? Jeg er helt skutt. Havner på sofaen og blir liggende der. Dette er uvant for meg, og jeg ble nesten redd med en gang. Jeg har skrevet to store artikler om ME det siste året, så det har kanskje noe med det å gjøre. Men jeg har selvfølgelig skjønt at det jeg opplever er en utmattelse som er normal, og som de fleste har etter en dag på jobben. Jeg har alltid respektert andres yrker og som har en slik hverdag med 8 intense timer; som lærere, sykepleiere, butikkansatte - for å bare nevne noen. Men fy fader. Den respekten har bare blitt enda større.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Bare for å understreke så digger jeg virkelig jobben min i sommer, og gleder meg til hver dag jeg skal på jobb. Og jo mer jeg lærer, jo mindre sliten blir jeg sikkert når jeg kommer inn i det. Men det er likevel interessant å se hvordan kroppen min reagerer på denne endringen synes jeg!

Hvordan er din jobbhverdag?

- SILJE 
 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

          

27.06.2017

SAKEN MIN I VG

​Husker dere jeg snakket om en hjertesak jeg hadde solgt? Nå kan den leses hos VG + og jeg håper dere vil ta en titt. VG+ koster jo ekstra, men det er abonnementer helt ned til 39 kroner - ikke mer enn en kaffekopp ♥Det er ingen hemmelighet at jeg trekkes mot saker som jeg tror kan ha en betydning for andre. Bidra til forståelse, informasjon eller andre historier som er viktige for oss å høre. Rakel i saken har en sånn historie. Og du kan lese den her. 🌼

- SILJE  ♥

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

          

21.06.2017

EN HJERTESAK

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ville bare titte innom en tur med en gladnyhet! Jeg har jobbet med en artikkel rundt et halvt år (ikke hele tiden, men mellom slagene), og nå fikk jeg akkurat solgt den. Det er en hjertesak som jeg synes er viktig, og at jeg får fortelle den historien betyr mye for meg. Skal dele saken når den kommer! (Trooor det blir neste uke, men tør ikke si noe sikkert)

Håper dere nyter dagen og at det er sol hos dere også? Vi blogges litt senere i dag ♥

- SILJE ✌🏼 


 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

          

 

13.06.2017

10 SAKER JEG HAR SKREVET

Det er rart å tenke på hva som ligger ute på nettet av saker jeg har skrevet. Jeg har jobbet som journalist siden 2012, og frilans siden 2013. Rart! Uansett - jeg har samlet noen saker som jeg husker godt fra de siste årene. ✌️  Klikk deg inn på linkene hvis du vil lese! 

1. Den første eller andre saken jeg skulle skrive for Lofotposten, og det handlet om BÅT som jeg kan null og niks om. Jeg ble så stressa da jeg dro på oppdraget og googla hvert eneste ord som ble sagt, gjett om det var litt slitsomt eller. Saken ser helt OK ut, men jeg husker jeg fikk totalt panikk. Du finner den HER. (Hæ, lagde jeg bildeserie og greier?)

2. Reportasjen jeg lagde fra Sri Lanka! Den kom i Stella, som var stort da det var mitt favorittblad på den tiden ♥


Et år etter Sri Lanka-turen hadde jeg en sak fra Bali i Kamille Puls. Savner begge turene!

3. I dette høstmagasinet til Lofotposten skrev jeg 7 av 7 saker. Jeg koste meg sånn med å lage disse magasinene!4. Jeg var på settet til filmen "Dyrene i hakkebakkeskogen", og skrev en sak til Monitor fra side 12-15. 

5. Denne saken om 7 ting matmomser kjenner seg igjen, ER jo meg i et nøtteskall. Så det var ikke akkurat noe problem å skrive den da jeg jobbet litt for Topp i vår.

6. .. også må jeg ta med 7 ting rotekopper kjenner seg igjen i. 7. Sak om Tiril som har ME i VG + (betalingssak) 

8. Sak om Siv Arntzen (51) som fikk arvelig brystkreft - i Allers, som senere ble lagt ut på KK.no. Denne saken var så viktig for meg, og jeg jobbet vel med den rundt et år før den kom på trykk i Allers. Litt synd at de endret mye på preteritum / presens som skapte litt rot i saken. Det er en del regler med dette i feature-sjangeren og jeg var veldig nøye med å få det riktig før jeg leverte fra meg. Men sånt kan skje før trykk! Historien er uansett viktig, og Siv er så tøff som forteller den ♥

9. Kommentar i Dagbladet om Snapchats "beauty-filter"

10. Da jeg begynte i Topp, var et av de første oppdragene mine å dra til Sverige for å dekke en "The Sims"-lansering. Det var så moro! Gøy å finne denne saken igjen i arkivet. Mitt navn har blitt byttet ut med en Kondrad, men det er altså jeg som har skrevet den, haha. Ikke at den er så mye å skryte av tekstmessig - jeg var 20 år og ganske uerfaren. Æh, det føles som en liten evighet siden 👇👇Har du lest/sett noen av disse før? 

- SILJE ♥

 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

          

04.06.2017

INTERVJU MED PARADISE-ANDREA

I dag har jeg et lengre intervju ute på VG.no, med Andrea Sveinsdottir fra "Paradise Hotel". Jeg har ikke vært så mye på Jodel før, men begynte å kikke litt inne på den helt tilfeldig for rundt en måned siden. Jeg har sett på hele sesongen av Paradise for første gang i år, (har bare sett en episode her og der tidligere), og jeg fikk helt sjokk da jeg så hvor mye hat det var på gruppen om Paradise Hotel på Jodel. Hjelpe meg. Jeg forstår jo at det er gøy å snakke om et program i en gruppe, diskutere både kjipe og bra ting som skjer. Men hvor mye hat kan et menneske gi til en annen person på skjermen? Jeg la spesielt merke til at Andrea fikk gjennomgå, og journalisten i meg tenkte at disse menneskene som kommenterer burde se den andre siden av saken; at det er et annet menneske som faktisk får med seg disse kommentarene. Forhåpentligvis kan det gjøre at man neste gang tenker seg om et par ganger før man skriver noe om andre på sosiale medier. Jeg gjorde intervjuet med Andrea denne uken, og nå ligger det ute på VGs nettside.

Jeg synes det er så viktig å få frem to sider av en sak - det er jo hele kjernen i journalistikk, og derfor det interesser meg så mye.

- SILJE 

 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

          

19.03.2017

SKRIVEKURS I OSLO

Processed with VSCO with a5 preset

Med et nytt flyttelass er vi nå tilbake i leiligheten. Og i dag har jeg faktisk vært på skrivekurs i Oslo! På Olivia-restauranten på Aker brygge. Lurer på hvor mye jeg har brukt på diverse kurs og workshop de siste årene, det er nok ganske mange tusen. Men det gir meg så mye, og jeg noterer alltid som en skikkelig skolenerd. 🤓

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Nå har vi fått vårt første besøk i leiligheten, så skal prøve å være litt sosial! Håper dere har en fin søndag ♥

- SILJE

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
            

11.03.2017

JEG HAR FÅTT NY JOBB!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som jeg skrev tidligere, planlegger jeg og kjæresten å flytte til Oslo i løpet av våren. Jeg har jo studiene og frilansoppdragene mine, men har den siste tiden blitt veldig innstilt på en skikkelig jobbsommer. En god venninne av meg har jobbet i VG i flere år, og hun tipset meg om sommervikariatene til VG +. Jeg har abonnement på VG+ og har jo skrevet en sak for dem også, og synes stillingen som deskjournalist/redigerer hos dem virket så spennende. Så på mandag var jeg på intervju i Oslo, og noen dager senere fikk jeg en telefon - jobben var min! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg gleder meg til å jobbe hardt hos VG i sommer, og det er mulig jeg begynner med vakter allerede i mai. Det blir veldig spennende! Hadde også et utrolig hyggelig møte med Topp samme dagen. Jeg jobbet hos Topp et år i 2012-2013, og har frilanset litt for dem i etterkant, men det begynner å bli en stund siden nå. Så nå kommer det noen nettsaker fra meg på topp.no etterhvert, kan holde dere oppdatert om dere vil! Uansett er det utrolig mye gøy på Topp sin nettside, så anbefaler dere å klikke dere inn ✌🏼  De har begynt med YouTube også, det digger jeg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flere som skal ha jobbsommer? ☀️

Xx Silje 

 


Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

01.02.2017

10 ERFARINGER FRA ARBEIDSLIVET

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er rart å tenke på at jeg nå har vært i "arbeidslivet" i 12 år, siden jeg begynte å selge aviser på søndager da jeg var 12. Da jeg var 15 begynte jeg å jobbe i bakeriet på lokalbutikken, og fikk jobb/praktikantplass hos Topp da jeg ble 20. Etter det har jeg jobbet mest som frilansjournalist, men har jo hatt andre oppdrag her og der, blant annet som skuespiller, fotograf og skribent / blogger. Denne innledningen er ikke ment som "se hva jeg har gjort" - det er jo ikke akkurat så uvanlig å selge aviser når man er i tenårene liksom. Men jeg synes det er så gøy med jobb og karriere, og tenkte å dele noen erfaringer, tanker og tips jeg har rundt arbeidslivet! 

1. Aldri tro du ikke er bra nok
Søker du ikke på en jobb fordi du ikke tror du er kvalifisert eller bra nok? I utgangspunktet mener jeg man skal søke og dra på intervjuer til alt man har lyst til. (Med mindre det tar 100 år å skrive søknaden og du vet 100 % garantert at du ikke har sjans, fordi de søker det motsatte kjønn eller no) Men plutselig kan det faktisk være akkurat deg de ser etter.

2. Vær glad for ny kunnskap
Har du noen gang jobbet et sted hvor noen har uffet og akket seg når dere må legge om til nytt system, eller får nye rutiner? Ta imot ny kunnskap med en positiv innstilling, så sprer det seg kanskje til de andre ansatte også.

3. Er det deg eller dem?
Hvis du begynner å finne feil ved alt på jobben, kan det være greit å gå gjennom om det er dem eller deg. Kanskje det går på at man ønsker å jobbe et nytt sted - eller er det faktisk noe galt med miljøet som du bør gi beskjed til sjefen om?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Sett pris på jobben din
Var det mange søkere, og du var en av de heldige som fikk den? Sett pris på at du har fått jobben, og ikke ta den for gitt. 

5. Ikke finn deg i alt
Men, på en annen side skal du ikke finne deg i alt. Mener du at du fortjener høyere lønn, eller bør bli behandlet på en bedre måte? Si i fra.

6. Jobb for å bli bedre
Selv om du har jobb, er det aldri dumt å strekke seg for å bli bedre. Ta jobbene jeg nevnte tidligere som eksempler; Som selger kan du lese bøker om service og jobbe med å ha en positiv utstråling, som ansatt i butikk kan du for eksempel lære mer om riktig renhold, eller fordype deg i kjøtt / frukt / oppskrifter hvis du jobber i de avdelingene, og som journalist er det også mange bøker å lese for å gjøre en enda bedre jobb.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Bli kjent med kollegaer
Av erfaring har jeg ofte sittet mye med nesa nedi PC-en mens jeg spiser en brødskive og jobber med mitt, men det er aldri dumt å bruke lunsjen til å koble helt av og bli godt kjent med de du jobber med. Kanskje ta initiativ til noe sosialt etter jobb?

8. Gjort en tabbe?
Det skjer vel i de fleste bransjer. Er det en tabbe som man uansett får ikke gjort noe med, eller noe som kanskje ikke er så krise som du tror? Move on. Husk at folk glemmer over tid, og du lærer :-) 

9. Lytt til magefølelsen 
Det er ikke motiverende å bli værende i jobb du ikke trives i, så jeg synes det er viktig å kjenne på magefølelsen sin. Spesielt hvis du gruer deg helt ekstremt til jobb over tid, bør det være noe annet der ute som passer bedre for deg.

10. .. men husk at arbeidsmarkedet er hardt!
Samtidig er det mange bransjer med tøffe tider akkurat nå, så selv om du skal lytte til magefølelsen, bruk lang tid på å veie for og imot. Kjenn etter om du faktisk takler (eller har økonomi til) å si opp jobben uten å vite at du har en annen jobb og gå til.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du noen gode, dårlige eller morsomme erfaringer fra arbeidslivet som du vil dele? 

- SILJE ♥

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

22.10.2016

HAR DU EN HISTORIE Å DELE?

Jeg har jobbet som journalist i 4 og et halvt år nå. Det er rart å tenke på! Sakene mine har blant annet vært på trykk i Stella, ShapeUp, Foreldre&Barn, Kamille, Allers og Topp. Nå jobber jeg frilans, noe jeg bestemte meg for å bli selv om jeg hadde mulighet til fast jobb som journalist. Det er fordi jeg ønsker i større grad å bestemme sakene jeg skriver, hvilke historier jeg vil fortelle. 

Og nå søker jeg nye historier jeg kan skrive, kanskje fra nettopp deg? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sitter du på en personlig historie du vil dele? Har du opplevd noe vondt, godt eller spesielt? Har du kastet deg ut i noe som gikk bra - eller som ikke gjorde det? Har du stått opp for noe(n)? Tatt en skjønnhetsbehandling som ikke ga resultatet du håpet? Har du kommet deg ut av et giftig forhold, eller lever du med en sykdom?

Jeg ser alltid etter nye historier og mennesker som vil dele dem. I tillegg til selve skrivegleden ser jeg på det som viktig å dele andres historier for åpenhet og forståelse. Så send meg gjeeerne en mail dersom du har noe på hjertet. Så tar vi det derfra ♥ Mailen min er: siljereistad@live.no

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper jeg hører fra deg!

- SILJE ♥

13.10.2016

LESER FOLK MAGASINER?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag hentet jeg disse to i postkassa, helt nye utgaver av Stella og Det Nye. I tillegg til disse to abonnerer jeg på ShapeUp og Foreldre&Barn, og jeg elsker å hente bladene i postkassa! Da tar jeg de med meg inn og blar litt, før jeg legger de på "magasin-bordet" hvor jeg alltid håper og få lest ut bladene senere. 

Men når jeg har spurt folk i det siste hvilke magasiner de leser, så er det ofte "ingen". De blar litt på venterommet hos legen, eller kjøper med seg noe tilfeldig på vei til Sydenferie. Det er jo ingen hemmelighet at magasinbransjen har en tøff tid fremfor seg, og at stadig færre kjøper magasiner. (Gjelder ikke alle for alle blader selvfølgelig, men mange!) Det har bare vært så rart å merke det selv, blant mine egne venner. Før husker jeg vi alltid kikket i magasinene mag, 4U, Cosmopolitan - som alle har blitt lagt ned. Vi lo av artikler, spørsmål og svar, og så på bilder av kjendiser. Er det ikke sånn lenger? Folk dropper kanskje å lese magasiner fordi de finner mye på nett?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg synes det i alle fall er veldig spennende å følge magasinbransjen om dagen. Det hadde jo aldri gått rundt om ingen leste magasinene, så det er klart at mange kjøper, abonnerer og leser norske blader. Men likevel merker jeg en veldig stor forskjell blant min egen krets, og det er jo litt interessant hvordan det hele utvikler seg. Lurer veldig på hvordan det står til med magasinbransjen om 10 år, for eksempel!

Hva med deg - leser du magasiner? 

- SILJE ♥

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no