Silje Reistad

 • SAK I VG HELG I DAG

  Publisert den 08.07.2017 kl. 20:04

  I dag er saken min om inspirerende Rakel i VG Helg! Den er litt forkortet, og den fulle versjonen ligger fortsatt her på VG+. Men det ble en veldig fin sak i VG Helg også, over tre sider ♥

  Processed with VSCO with f2 preset

  Processed with VSCO with f2 preset

  Processed with VSCO with f2 preset

  Er så glad for at saken har fått plass både i VG+ og i lørdagsmagasinet. Håper du vil lese!

  - SILJE


   

  Følg meg gjerne på sosiale medier:

            

  FRA FRILANSER TIL Å JOBBE FAST

  Publisert den 03.07.2017 kl. 15:38

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

  I dag vil jeg skrive litt om overgangen fra frilanslivet til å jobbe fast, med 8 timers dager. Som jo er det mest vanlige i arbeidslivet. Mitt jobbliv de fem siste årene ser sånn her ut:

  2012-2013: Jobbet i Topp

  2013-2014: Frilans for Lofotposten

  2014-2016 Frilans, skrev artikler for magasiner / aviser

  2016-2017: Frilans, frem til ansatt i VG fra mai. (Vikariat)

  SÅ HVORDAN ER DET Å JOBBE FAST NÅ..? 🤔

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

  Det er en overgang, uten tvil. Jeg har jo jobbet frilans i snart fire år om jeg ikke regner helt feil her, og det er en lang stund hvor du venner deg til å ha deg selv som "sjef". Du har møter med deg selv og legger opp planer, sier ja takk til oppdrag du synes er spennende og nei takk til oppdrag som kanskje ikke er det. Du jobber kanskje mer enn 8 timer til sammen i løpet av en dag, men ikke så intensivt som i en "normal" jobbsetting. Altså tror jeg det er mer krevende å jobbe 8 travle timer enn 12 rolige, hvis dere skjønner hva jeg mener. Og jeg har gjort mest av sistnevnte.

  På hjemmekontoret kan jeg jo faktisk legge meg en halvtime på senga om jeg får hodepine. I tillegg tror jeg vi mennesker blir litt ubevisst slitne av det sosiale. Vi forholder oss til mange andre på jobben i løpet av en dag, og bruker energi på å gi et godt inntrykk, ha en bra tone med kollegaer, ha gode ideer på møtet og være positive og utadvendte. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

  I min frilans-hverdag har jeg vært så overrasket over energien min. Selv om jeg kanskje jobber fra morgen til kveld, har jeg hatt energi til å dra på fest klokka 23. Jeg har ikke trengt mer enn 6-7 timer med søvn og hatt masse overskudd. 

  Men etter en dag på jobben nå? Jeg er helt skutt. Havner på sofaen og blir liggende der. Dette er uvant for meg, og jeg ble nesten redd med en gang. Jeg har skrevet to store artikler om ME det siste året, så det har kanskje noe med det å gjøre. Men jeg har selvfølgelig skjønt at det jeg opplever er en utmattelse som er normal, og som de fleste har etter en dag på jobben. Jeg har alltid respektert andres yrker og som har en slik hverdag med 8 intense timer; som lærere, sykepleiere, butikkansatte - for å bare nevne noen. Men fy fader. Den respekten har bare blitt enda større.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

  Bare for å understreke så digger jeg virkelig jobben min i sommer, og gleder meg til hver dag jeg skal på jobb. Og jo mer jeg lærer, jo mindre sliten blir jeg sikkert når jeg kommer inn i det. Men det er likevel interessant å se hvordan kroppen min reagerer på denne endringen synes jeg!

  Hvordan er din jobbhverdag?

  - SILJE 
   

   

  Følg meg gjerne på sosiale medier:

            

  SAKEN MIN I VG

  Publisert den 27.06.2017 kl. 09:20

  ​Husker dere jeg snakket om en hjertesak jeg hadde solgt? Nå kan den leses hos VG + og jeg håper dere vil ta en titt. VG+ koster jo ekstra, men det er abonnementer helt ned til 39 kroner - ikke mer enn en kaffekopp ♥  Det er ingen hemmelighet at jeg trekkes mot saker som jeg tror kan ha en betydning for andre. Bidra til forståelse, informasjon eller andre historier som er viktige for oss å høre. Rakel i saken har en sånn historie. Og du kan lese den her. 🌼

  - SILJE  ♥

   

  Følg meg gjerne på sosiale medier:

            

  EN HJERTESAK

  Publisert den 21.06.2017 kl. 11:07

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ville bare titte innom en tur med en gladnyhet! Jeg har jobbet med en artikkel rundt et halvt år (ikke hele tiden, men mellom slagene), og nå fikk jeg akkurat solgt den. Det er en hjertesak som jeg synes er viktig, og at jeg får fortelle den historien betyr mye for meg. Skal dele saken når den kommer! (Trooor det blir neste uke, men tør ikke si noe sikkert)

  Håper dere nyter dagen og at det er sol hos dere også? Vi blogges litt senere i dag ♥

  - SILJE ✌🏼 


   

  Følg meg gjerne på sosiale medier:

            

   

  10 SAKER JEG HAR SKREVET

  Publisert den 13.06.2017 kl. 21:13

  Det er rart å tenke på hva som ligger ute på nettet av saker jeg har skrevet. Jeg har jobbet som journalist siden 2012, og frilans siden 2013. Rart! Uansett - jeg har samlet noen saker som jeg husker godt fra de siste årene. ✌️  Klikk deg inn på linkene hvis du vil lese! 

  1. Den første eller andre saken jeg skulle skrive for Lofotposten, og det handlet om BÅT som jeg kan null og niks om. Jeg ble så stressa da jeg dro på oppdraget og googla hvert eneste ord som ble sagt, gjett om det var litt slitsomt eller. Saken ser helt OK ut, men jeg husker jeg fikk totalt panikk. Du finner den HER. (Hæ, lagde jeg bildeserie og greier?)

  2. Reportasjen jeg lagde fra Sri Lanka! Den kom i Stella, som var stort da det var mitt favorittblad på den tiden ♥


  Et år etter Sri Lanka-turen hadde jeg en sak fra Bali i Kamille Puls. Savner begge turene!

  3. I dette høstmagasinet til Lofotposten skrev jeg 7 av 7 saker. Jeg koste meg sånn med å lage disse magasinene!  4. Jeg var på settet til filmen "Dyrene i hakkebakkeskogen", og skrev en sak til Monitor fra side 12-15. 

  5. Denne saken om 7 ting matmomser kjenner seg igjen, ER jo meg i et nøtteskall. Så det var ikke akkurat noe problem å skrive den da jeg jobbet litt for Topp i vår.

  6. .. også må jeg ta med 7 ting rotekopper kjenner seg igjen i.   7. Sak om Tiril som har ME i VG + (betalingssak) 

  8. Sak om Siv Arntzen (51) som fikk arvelig brystkreft - i Allers, som senere ble lagt ut på KK.no. Denne saken var så viktig for meg, og jeg jobbet vel med den rundt et år før den kom på trykk i Allers. Litt synd at de endret mye på preteritum / presens som skapte litt rot i saken. Det er en del regler med dette i feature-sjangeren og jeg var veldig nøye med å få det riktig før jeg leverte fra meg. Men sånt kan skje før trykk! Historien er uansett viktig, og Siv er så tøff som forteller den ♥

  9. Kommentar i Dagbladet om Snapchats "beauty-filter"

  10. Da jeg begynte i Topp, var et av de første oppdragene mine å dra til Sverige for å dekke en "The Sims"-lansering. Det var så moro! Gøy å finne denne saken igjen i arkivet. Mitt navn har blitt byttet ut med en Kondrad, men det er altså jeg som har skrevet den, haha. Ikke at den er så mye å skryte av tekstmessig - jeg var 20 år og ganske uerfaren. Æh, det føles som en liten evighet siden 👇👇  Har du lest/sett noen av disse før? 

  - SILJE ♥

   

   

  Følg meg gjerne på sosiale medier:

            

  INTERVJU MED PARADISE-ANDREA

  Publisert den 04.06.2017 kl. 19:31

  I dag har jeg et lengre intervju ute på VG.no, med Andrea Sveinsdottir fra "Paradise Hotel". Jeg har ikke vært så mye på Jodel før, men begynte å kikke litt inne på den helt tilfeldig for rundt en måned siden. Jeg har sett på hele sesongen av Paradise for første gang i år, (har bare sett en episode her og der tidligere), og jeg fikk helt sjokk da jeg så hvor mye hat det var på gruppen om Paradise Hotel på Jodel. Hjelpe meg.   Jeg forstår jo at det er gøy å snakke om et program i en gruppe, diskutere både kjipe og bra ting som skjer. Men hvor mye hat kan et menneske gi til en annen person på skjermen? Jeg la spesielt merke til at Andrea fikk gjennomgå, og journalisten i meg tenkte at disse menneskene som kommenterer burde se den andre siden av saken; at det er et annet menneske som faktisk får med seg disse kommentarene. Forhåpentligvis kan det gjøre at man neste gang tenker seg om et par ganger før man skriver noe om andre på sosiale medier. Jeg gjorde intervjuet med Andrea denne uken, og nå ligger det ute på VGs nettside.

  Jeg synes det er så viktig å få frem to sider av en sak - det er jo hele kjernen i journalistikk, og derfor det interesser meg så mye.

  - SILJE 

   

   

  Følg meg gjerne på sosiale medier:

            

  SKRIVEKURS I OSLO

  Publisert den 19.03.2017 kl. 20:22

  Processed with VSCO with a5 preset

  Med et nytt flyttelass er vi nå tilbake i leiligheten. Og i dag har jeg faktisk vært på skrivekurs i Oslo! På Olivia-restauranten på Aker brygge. Lurer på hvor mye jeg har brukt på diverse kurs og workshop de siste årene, det er nok ganske mange tusen. Men det gir meg så mye, og jeg noterer alltid som en skikkelig skolenerd. 🤓

  Processed with VSCO with a5 preset

  Processed with VSCO with a5 preset

  Processed with VSCO with a5 preset

  Nå har vi fått vårt første besøk i leiligheten, så skal prøve å være litt sosial! Håper dere har en fin søndag ♥

  - SILJE

   

  Følg meg gjerne på sosiale medier:

         
              

  JEG HAR FÅTT NY JOBB!

  Publisert den 11.03.2017 kl. 15:27

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Som jeg skrev tidligere, planlegger jeg og kjæresten å flytte til Oslo i løpet av våren. Jeg har jo studiene og frilansoppdragene mine, men har den siste tiden blitt veldig innstilt på en skikkelig jobbsommer. En god venninne av meg har jobbet i VG i flere år, og hun tipset meg om sommervikariatene til VG +. Jeg har abonnement på VG+ og har jo skrevet en sak for dem også, og synes stillingen som deskjournalist/redigerer hos dem virket så spennende. Så på mandag var jeg på intervju i Oslo, og noen dager senere fikk jeg en telefon - jobben var min! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg gleder meg til å jobbe hardt hos VG i sommer, og det er mulig jeg begynner med vakter allerede i mai. Det blir veldig spennende! Hadde også et utrolig hyggelig møte med Topp samme dagen. Jeg jobbet hos Topp et år i 2012-2013, og har frilanset litt for dem i etterkant, men det begynner å bli en stund siden nå. Så nå kommer det noen nettsaker fra meg på topp.no etterhvert, kan holde dere oppdatert om dere vil! Uansett er det utrolig mye gøy på Topp sin nettside, så anbefaler dere å klikke dere inn ✌🏼  De har begynt med YouTube også, det digger jeg!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Flere som skal ha jobbsommer? ☀️

  Xx Silje 

   


  Følg meg gjerne på sosiale medier:

         
             

  Vis flere innlegg

  hits