SKRIVEKURS I OSLO

  • 19.03.2017 kl.20:22

Processed with VSCO with a5 preset

Med et nytt flyttelass er vi nå tilbake i leiligheten. Og i dag har jeg faktisk vært på skrivekurs i Oslo! På Olivia-restauranten på Aker brygge. Lurer på hvor mye jeg har brukt på diverse kurs og workshop de siste årene, det er nok ganske mange tusen. Men det gir meg så mye, og jeg noterer alltid som en skikkelig skolenerd. 🤓

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Nå har vi fått vårt første besøk i leiligheten, så skal prøve å være litt sosial! Håper dere har en fin søndag ♥

- SILJE

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
            

JEG HAR FÅTT NY JOBB!

  • 11.03.2017 kl.15:27

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som jeg skrev tidligere, planlegger jeg og kjæresten å flytte til Oslo i løpet av våren. Jeg har jo studiene og frilansoppdragene mine, men har den siste tiden blitt veldig innstilt på en skikkelig jobbsommer. En god venninne av meg har jobbet i VG i flere år, og hun tipset meg om sommervikariatene til VG +. Jeg har abonnement på VG+ og har jo skrevet en sak for dem også, og synes stillingen som deskjournalist/redigerer hos dem virket så spennende. Så på mandag var jeg på intervju i Oslo, og noen dager senere fikk jeg en telefon - jobben var min! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg gleder meg til å jobbe hardt hos VG i sommer, og det er mulig jeg begynner med vakter allerede i mai. Det blir veldig spennende! Hadde også et utrolig hyggelig møte med Topp samme dagen. Jeg jobbet hos Topp et år i 2012-2013, og har frilanset litt for dem i etterkant, men det begynner å bli en stund siden nå. Så nå kommer det noen nettsaker fra meg på topp.no etterhvert, kan holde dere oppdatert om dere vil! Uansett er det utrolig mye gøy på Topp sin nettside, så anbefaler dere å klikke dere inn ✌🏼  De har begynt med YouTube også, det digger jeg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flere som skal ha jobbsommer? ☀️

Xx Silje 

 


Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

10 ERFARINGER FRA ARBEIDSLIVET

  • 01.02.2017 kl.16:06

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er rart å tenke på at jeg nå har vært i "arbeidslivet" i 12 år, siden jeg begynte å selge aviser på søndager da jeg var 12. Da jeg var 15 begynte jeg å jobbe i bakeriet på lokalbutikken, og fikk jobb/praktikantplass hos Topp da jeg ble 20. Etter det har jeg jobbet mest som frilansjournalist, men har jo hatt andre oppdrag her og der, blant annet som skuespiller, fotograf og skribent / blogger. Denne innledningen er ikke ment som "se hva jeg har gjort" - det er jo ikke akkurat så uvanlig å selge aviser når man er i tenårene liksom. Men jeg synes det er så gøy med jobb og karriere, og tenkte å dele noen erfaringer, tanker og tips jeg har rundt arbeidslivet! 

1. Aldri tro du ikke er bra nok
Søker du ikke på en jobb fordi du ikke tror du er kvalifisert eller bra nok? I utgangspunktet mener jeg man skal søke og dra på intervjuer til alt man har lyst til. (Med mindre det tar 100 år å skrive søknaden og du vet 100 % garantert at du ikke har sjans, fordi de søker det motsatte kjønn eller no) Men plutselig kan det faktisk være akkurat deg de ser etter.

2. Vær glad for ny kunnskap
Har du noen gang jobbet et sted hvor noen har uffet og akket seg når dere må legge om til nytt system, eller får nye rutiner? Ta imot ny kunnskap med en positiv innstilling, så sprer det seg kanskje til de andre ansatte også.

3. Er det deg eller dem?
Hvis du begynner å finne feil ved alt på jobben, kan det være greit å gå gjennom om det er dem eller deg. Kanskje det går på at man ønsker å jobbe et nytt sted - eller er det faktisk noe galt med miljøet som du bør gi beskjed til sjefen om?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Sett pris på jobben din
Var det mange søkere, og du var en av de heldige som fikk den? Sett pris på at du har fått jobben, og ikke ta den for gitt. 

5. Ikke finn deg i alt
Men, på en annen side skal du ikke finne deg i alt. Mener du at du fortjener høyere lønn, eller bør bli behandlet på en bedre måte? Si i fra.

6. Jobb for å bli bedre
Selv om du har jobb, er det aldri dumt å strekke seg for å bli bedre. Ta jobbene jeg nevnte tidligere som eksempler; Som selger kan du lese bøker om service og jobbe med å ha en positiv utstråling, som ansatt i butikk kan du for eksempel lære mer om riktig renhold, eller fordype deg i kjøtt / frukt / oppskrifter hvis du jobber i de avdelingene, og som journalist er det også mange bøker å lese for å gjøre en enda bedre jobb.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Bli kjent med kollegaer
Av erfaring har jeg ofte sittet mye med nesa nedi PC-en mens jeg spiser en brødskive og jobber med mitt, men det er aldri dumt å bruke lunsjen til å koble helt av og bli godt kjent med de du jobber med. Kanskje ta initiativ til noe sosialt etter jobb?

8. Gjort en tabbe?
Det skjer vel i de fleste bransjer. Er det en tabbe som man uansett får ikke gjort noe med, eller noe som kanskje ikke er så krise som du tror? Move on. Husk at folk glemmer over tid, og du lærer :-) 

9. Lytt til magefølelsen 
Det er ikke motiverende å bli værende i jobb du ikke trives i, så jeg synes det er viktig å kjenne på magefølelsen sin. Spesielt hvis du gruer deg helt ekstremt til jobb over tid, bør det være noe annet der ute som passer bedre for deg.

10. .. men husk at arbeidsmarkedet er hardt!
Samtidig er det mange bransjer med tøffe tider akkurat nå, så selv om du skal lytte til magefølelsen, bruk lang tid på å veie for og imot. Kjenn etter om du faktisk takler (eller har økonomi til) å si opp jobben uten å vite at du har en annen jobb og gå til.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du noen gode, dårlige eller morsomme erfaringer fra arbeidslivet som du vil dele? 

- SILJE ♥

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

HAR DU EN HISTORIE Å DELE?

  • 22.10.2016 kl.14:33

Jeg har jobbet som journalist i 4 og et halvt år nå. Det er rart å tenke på! Sakene mine har blant annet vært på trykk i Stella, ShapeUp, Foreldre&Barn, Kamille, Allers og Topp. Nå jobber jeg frilans, noe jeg bestemte meg for å bli selv om jeg hadde mulighet til fast jobb som journalist. Det er fordi jeg ønsker i større grad å bestemme sakene jeg skriver, hvilke historier jeg vil fortelle. 

Og nå søker jeg nye historier jeg kan skrive, kanskje fra nettopp deg? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sitter du på en personlig historie du vil dele? Har du opplevd noe vondt, godt eller spesielt? Har du kastet deg ut i noe som gikk bra - eller som ikke gjorde det? Har du stått opp for noe(n)? Tatt en skjønnhetsbehandling som ikke ga resultatet du håpet? Har du kommet deg ut av et giftig forhold, eller lever du med en sykdom?

Jeg ser alltid etter nye historier og mennesker som vil dele dem. I tillegg til selve skrivegleden ser jeg på det som viktig å dele andres historier for åpenhet og forståelse. Så send meg gjeeerne en mail dersom du har noe på hjertet. Så tar vi det derfra ♥ Mailen min er: siljereistad@live.no

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper jeg hører fra deg!

- SILJE ♥

LESER FOLK MAGASINER?

  • 13.10.2016 kl.20:31

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag hentet jeg disse to i postkassa, helt nye utgaver av Stella og Det Nye. I tillegg til disse to abonnerer jeg på ShapeUp og Foreldre&Barn, og jeg elsker å hente bladene i postkassa! Da tar jeg de med meg inn og blar litt, før jeg legger de på "magasin-bordet" hvor jeg alltid håper og få lest ut bladene senere. 

Men når jeg har spurt folk i det siste hvilke magasiner de leser, så er det ofte "ingen". De blar litt på venterommet hos legen, eller kjøper med seg noe tilfeldig på vei til Sydenferie. Det er jo ingen hemmelighet at magasinbransjen har en tøff tid fremfor seg, og at stadig færre kjøper magasiner. (Gjelder ikke alle for alle blader selvfølgelig, men mange!) Det har bare vært så rart å merke det selv, blant mine egne venner. Før husker jeg vi alltid kikket i magasinene mag, 4U, Cosmopolitan - som alle har blitt lagt ned. Vi lo av artikler, spørsmål og svar, og så på bilder av kjendiser. Er det ikke sånn lenger? Folk dropper kanskje å lese magasiner fordi de finner mye på nett?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg synes det i alle fall er veldig spennende å følge magasinbransjen om dagen. Det hadde jo aldri gått rundt om ingen leste magasinene, så det er klart at mange kjøper, abonnerer og leser norske blader. Men likevel merker jeg en veldig stor forskjell blant min egen krets, og det er jo litt interessant hvordan det hele utvikler seg. Lurer veldig på hvordan det står til med magasinbransjen om 10 år, for eksempel!

Hva med deg - leser du magasiner? 

- SILJE ♥

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no