Silje Reistad

 • KATTENE PÅ EVENTYR

  Publisert den 09.10.2017 kl. 19:17

  I samarbeid med Royal Canin

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Indoor-fôret som kattene spiser nå, frem til de snart skal på slankekur. Det beste maten de kan spise akkurat nå, mens jeg venter på det nye fôret de skal ha i en liten periode for å gå ned i vekt. Mer om fôret til innekatter hos Royal Canin her. 

  Etter jobb i dag var vi ute med kattene i høstværet, og det var så kos. Sukk, nesten litt magisk om jeg skal være så flåsete å dra det ordet, haha. Høsten er så fin, lufta er så frisk og kattene er søte. Kattene pleier alltid å gå opp på garasjetaket ved siden av oss, og Marius måtte le da han plutselig så meg der oppe sammen med dem. Jeg har en greie for å gå opp på tak *kremt*, ikke spør meg hvorfor. Det er vel spennende eller noe.

  Men grunnen til at jeg bare måtte opp der, er fordi kattene forsvinner på den andre siden, og jeg aner ikke hva for en verden som har vært der, fordi det går ikke an å se den siden fra terrassen. Så jeg måtte bare se hvordan det så ut på andre siden av garasjetaket. Hva som var der? Tja, det var et par blader, og ikke så veldig mye mer. Så vet ikke helt hva jeg forventet meg 😆  Uansett er det alltid dit kattene forsvinner, og der var de i dag også. Til slutt trakk de seg mot døra, og vi gikk inn i varmen alle sammen. Nå ligger alle tre og sover søtt sammen med oss i senga, og jeg får nesten lyst til å bruke ordet magisk en gang til. xx

  FÅ GRATIS FÔR MED PÅ KJØPET

  Publisert den 04.10.2017 kl. 19:08

   

  🐾 Sander er litt kresen og er stor fan av å få litt annen mat enn tørrfôr, og Royal Canin er *med på hånden på hjertet* den eneste pakken hvor han tømmer skålen fordi det er så nam🐱 Akkurat nå får du du en hel eske med våtfôr på kjøpet når du kjøper minimum 1,5 kg tørrfôr til katt fra Royal Canin. (Verdi ca 175kr)💥 #samarbeid #ad #cats #scottishstraight #royalcanin 👉🏼 Kampanjeperiode: 25. september 2017 til og med 3. november 2017, eller så langt lageret rekker.

  Et innlegg delt av SILJE REISTAD (@siljereistad)

  PAKKE I POSTEN.. TIL KATTENE?

  Publisert den 11.09.2017 kl. 17:24

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God mandag til dere ♥ Det har jo lenge vært populært med "doggiebag" og lignende, hvor hunder får en pakke i posten hver måned med masse gøy. Jeg husker at jeg mailet flere av disse og spurt om de skal gjøre noe lignende til katter, men jeg fikk ikke noe napp der. Så kom jeg plutselig over "Treat for Tails" på Facebook, og bestilte meg et abonnement. 249 kr for en pakke som sendes annenhver måned. 

  Når jeg kan unne meg negler til 600 kroner som jeg la ut på Instagram, (hadde spart opp altså) så synes jeg kattene skal få en liten oppmerksomhet óg. Tror ikke jeg trenger å skrive så veldig mye mer, men heller vise bilder av hvordan dette gikk! Om du lurer på mer om dette så fant jeg pakken på Facebook her.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Det var utrolig gøy at de likte tingene så godt, og dette holdt kattene opptatt i minst en halvtime. Med andre ord; litt ro for pusemammaen 😝  Foreløpig er jeg veldig fornøyd, og gleder meg til neste pakke kommer til pusene.

  Har du prøvd noe lignende til katt eller hund?

  - SILJE 

  TING JEG HAR LÆRT MED KATT I 4 ÅR

  Publisert den 04.09.2017 kl. 11:34

  I samarbeid med Royal Canin

  Det er fire år siden jeg og Marius så Max på en Finn-annonse, og kort tid etter sendte mail for å holde ham av. Deretter fulgte Sander et par år senere, og vi adopterte Charlie for akkurat et år siden. I løpet av disse fire årene med katt har jeg lært et par ting ♥

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. PRIORITERE RIKTIG FÔR: 
  Katten din fortjener det beste, både når det gjelder omsorg, aktivitet og fôr. Som frilanser har min økonomi har gått i bølgedaler, men jeg prioriterte å kjøpe Royal Canin-fôr, fordi jeg merket forskjell på kattene fra de gangene jeg kjøpte fra matbutikken. Det gjaldt spesielt pelsen og matlyst, og var en ganske utrolig forskjell. (Tro meg når jeg HÅPET at den billige fôret skulle være like bra.. ) Har du dårlig økonomi og kjøper fôr fra matbutikken så ville jeg tatt en prat med veterinæren og sjekket om katten din har god pels og god helse, for fôret er så viktig. Det er jo her katten din får næring fra, noe jeg vet Royal Canin setter høyt når fôret utvikles.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  2. BEHOVENE KAN ENDRE SEG:
  Vi har likevel endret fôrtype gjennom årene, da kattenes behov kan endre seg. Max gikk fra å være normalvektig til litt overvektig, og måtte bytte til LIGHT WEIGHT CARE. Sander har også gått på HAIRBALL CARE, og vi har testet INDOOR, BRITISH SHORT HAIR og HAIR AND SKIN CARE

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  3. DU ER BUNDET I 20 ÅR: 
  Jeg sier 20 år siden det er ikke snakk om at kattene ikke skal bli så gamle. (Normal alder for Scottish Folder er vel egentlig rundt 15 år..) Man har fått ansvar for et levende vesen som er helt avhengig av deg. Det skal man ta ansvar for, selv om det innebærer å være mer "bundet" enn man var tidligere. Og kanskje pusene kan være med om du skal noe? Kattene har fått være med på mange morsomme eventyr opp igjennom! (Max har for eksempel vært på campingtur fra Lofoten til Vestfold) 🐱 🌲

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  .. Og så har jeg lært mange andre ting! Blant annet at du bare blir mer og mer glad i de rare, små pelsdottene, og at man egentlig ikke trenger noen TV når de finner på nye sprell. (True story, vi har ikke TV lenger) 🐈 🐈 🐈

  - Silje og kattene  LESE MER OM KATT?

  8 TING KATTENE GJØR
  JEG FIKK HELT SJOKK
  KATTENE HAR BURSDAG
  DA KATTENE VAR SMÅ
  SLIK FÅR KATTEN DET BEST I FERIEN

  SLIK FÅR KATTEN DET BEST I SOMMER

  Publisert den 07.07.2017 kl. 18:34

  I samarbeid med Royal Canin

  Skal du på ferie i sommer? Her er noen ting å tenke på hvis du har katt 🐱 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  UTEKATT 🌲
  Det er ikke alle katter som trives like godt i sofaen som Max over her, haha. Har du utekatt og skal på ferie:

  1. Vurder om katten kan bli med, for eksempel om dere skal flere uker på hytta eller et annet sted hvor den hadde kost seg ved å få være med.

  2. Skal den være hjemme og katten kan gå inn og ut av huset av seg selv? Det finnes automatiske mat-skåler som fyller på mat og som kan vare lenge, men få likevel noen til å passe pusen din. Maskiner kan bli ødelagt og han/hun kan ha skadet seg, eller trenger bare litt kjærlighet. At noen kommer innom og sier hei fortjener den ♥

  3. Velg helst noen som katten er glad i, og som du vet bruker litt tid med den, og ikke hiver maten i skålen og løper etter fem minutter. Selvfølgelig; det viktigste er at noen ser til den. Men tar en liten vurdering på hvem som er den beste til å passe pusen. Husk at det også finnes flere som faktisk jobber med dette også.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  INNEKATT 🌸

  1. Kan pusen være med på ferie? Hvor har den det best? Som regel tenker jeg at kattene kan være med på ferie (i Norge), siden jeg tror de har det best sammen med oss uansett hvor vi er. Men kanskje er det mange andre dyr dit vi skal, eller vi skal være travle og får lite tid sammen med dem. Da er det kanskje bedre at noen passer kattene hjemme i leiligheten om vi ikke skal være borte så lenge. 

  2. Innekatter klarer seg selv om de har mat og vann, men skal likevel ikke være uten tilsyn for lenge. En helg uten at noen ser til den er for lenge. Noen skal komme innom hver dag, gjerne flere ganger om mulig. Eller kanskje noen kan bo hos dere mens dere er borte?

  3. Dette punktet er bare med som en bonus, haha. Men: Nå finnes det baby-call med video som du kan plassere i stua og sjekke at alt er bra med dyra. Jeg vet jeg lyser crazy cat lady nå, men dette må jeg bare investere i. Det skal selvfølgelig ikke erstatte pass eller gjøre at man kommer senere hjem. Men noen ganger er vi borte på dagtid og jeg trenger å se at pusene har det bra. Da er et lite videokamera på stua som du kan se på en app på mobilen genialt, synes jeg.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Når man har tatt ansvar for et dyr (eller fire, heh) så er man en liten familie. Vi må ta hensyn til dyrene, og kanskje må man faktisk droppe en tur, eller gjøre ferien moro for dyrene også. Det er selvfølgelig ikke noe problem å dra til Syden en uke om du har pass (det har jo vi gjort flere ganger), men det har også blitt til at vi heller drar en tur på hytta sånn at kattene får litt spenning og. 

  Har du flere tips for at dyra skal ha det best mulig i sommer? 

  - SILJE

   

  VIDEO: MAX SINE TO FAVORITTER

  Publisert den 18.06.2017 kl. 17:14

  Max er så rar, elsker å drikke vann på en litt spesiell måte ♥


  - SILJE 

  ALT KLART FOR KATTUNGEN?

  Publisert den 06.06.2017 kl. 11:16

  I samarbeid med Royal Canin

  Oi, da jeg skrev denne overskriften fikk jeg nesten lyst på en ny kattunge. Med to streker under nesten, altså. Det holder med tre! Men fy søren så hyggelig det er når man gjør klart til den lille kattungen. Nytt familiemedlem, og så mye spenning.  Jeg tenkte å skrive 5 ting som er lurt å huske på før den kommer, så alt er klart ♥ Og så må jeg bare vise noen bilder fra den første tiden Max kom til oss.  1. Maten: 
  Når kattungen vokser, er ikke fordøyelsessytemet helt utviklet, og den trenger lett fordøyelige proteiner. I fôret "Kitten" er det også fibre, mineraler og vitaminer som er veldig godt for kattungen, og som bidrar til å støtte kattungens immunforsvar, beinstruktur og muskler - og bidrar til god helse. Dette fôret ga jeg til både Max og Sander da de var små bebiser. (Ikke Charlie, siden han er adoptert som voksen katt)


  2. Lekene:
  En kattunge har ofte mye energi og er veldig leken. Det husker jeg godt at Max var! Det kan være lurt å kjøpe inn forskjellige leker og kloremøbler så kattens energibehov blir tilfredstilt. (Og så slipper du kloring på dine egne møbler, da 😝)   3. Tryggheten:
  Når kattungen kommer til deg, er det viktig med oppdragelse og trygghet. Grunnlaget for katteatferd legges helt i begynnelsen av livet (les mer om dette her) og den trenger å bli forstått av deg. Det kan være lurt å lese seg opp litt, så du er enda mer forberedt og kan gi kattungen en trygg start på livet.   4. Egne plasser:
  Kattungen bruker ofte (ikke alltid) litt tid på å bli kjent med sitt nye hjem. Max var kongen av leiligheten i Oslo fra det sekundet han gikk ut av buret sitt (haha), mens Sander brukte lenger tid. Det var skummelt, nye lukter og i tillegg en fremmed katt. Nå var det jo Max som var mest skeptisk til Sander og ikke omvendt men. De fleste katter trenger litt tid, og da er det lurt å passe på at de har sine egne steder å gjemme seg om de trenger det, for eksempel kattesenger / huler eller et rom bare for dem. 


  Som dere ser, var det Max som var mest skeptisk til en ny katt... Haha. 

  5. Gi katten tid: 
  Ikke press kattungen til å utforske nye rom, men lokk den frem med godbiter og kos.

  Altså, denne videoen.. Orker ikke ♥

  Du kan lese mer om fôring, oppdragelse og stell av kattungen på Royal Canin sin nettside.

  Bare meg som fikk lyst på en liten pusebaby nå?
  🙈 

  - SILJE 

   

  HVORDAN GÅR DET MED PUSENE?

  Publisert den 05.06.2017 kl. 20:06

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset

  Jeg synes kattene har vært lite til stede på bloggen i det siste, er det bare meg? 🙈  De har jo fått mye plass her før, så jeg prøver å balansere det litt. Men med det navnet jeg har på bloggen, så burde jeg kanskje ikke være så bekymret for at det blir for mye, haha.. Det er jo liksom litt forventet å støte på en pus når man klikker seg inn her. Uansett tenkte jeg å gi en liten update på hvordan det går med disse tre pusegutta som jeg bor med, nå som de har flyttet med oss til storbyen!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

  SANDER (2) 
  Denne lille tassen er full av energi, og han har flere ganger hoppet ned fra terrassen og spankulert i hagen til huseieren. Det er koselig at Sander utforsker litt, men jeg vil jo aller helst være med da! Det virker litt som han er tøffere enn sitt eget beste, for når jeg oppdager at han er borte og går ned for å finne ham, kommer han løpende ♥ Han får jo egentlig ikke lov til å (føler de fleste dyreeiere sier den setningen..) ligge på skrivebordet, men akkurat nå som kjæresten er på jobbtur går det greit. Det bekreftet kjæresten også, haha. Er godt å ha litt selskap når det er tomt på kontorplassen ved siden av meg. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

  CHARLIE (4) 
  Denne vakre sjarmøren har ennå ikke bodd hos oss et år, men vi har blitt så glad i Charlie at det nesten gjør vondt ♥ Han er så god og vil bare kose hele tiden, aller helst i senga. Da finner han en god plass mellom dyner og puter, og mjauer etter oss for å få enda mer kos. Han synes også at nabolaget er veldig spennende å kikke på fra terrassen, spesielt når det kommer hester eller joggere forbi. Da sitter han med ansiktet helt opp til gelenderet og ser med store øyne på det som foregår, helt til det blir litt skummellt - og han løper inn igjen. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

  MAX (4) 
  Maxefjams, tullesnusk og rampen. Kjært barn har mange navn, spesielt en raring som Max. Han er egentlig en god miks av personligheten til de to andre. Plutselig får han kick hvor han må leke og gjemme seg (han er som en 3-åring), og andre ganger skal han BARE ha kos. Da er det ikke snakk om noe annet. Han gnir seg mot oss og klager så det synger i veggene hvis han ikke får kos, tullingen.. Da er det egentlig bare å legge seg på sofaen, ta imot Max i fanget og kose til han har fått nok. Som ofte tar litt tid.. ♥

  Hverdagen med disse tre er så bra! Skal prøve å få lagd litt flere videoblogger, om dere synes det er gøy. De gjør så mye rart som hadde vært morsomt å vise☺️

  - SILJE  ✌🏼

   

  Følg meg gjerne på sosiale medier:

            

  Vis flere innlegg

  hits