hits
13.08.2017

FRA 0 TIL 15 GANGERI dag fikk jeg kjæresten til å noen bilder for å sjekke at jeg kledde de nye solbrillene mine, haha. Jeg bruker alltid den samme typen og føler egentlig ikke jeg kler noen solbriller. Så nå kjøpte jeg en litt ny "stil", og jeg må jo søren meg tørre å ha de på. Men tror jeg bare får bare godta at ansiktet mitt ikke passer til så mange solbrille-typer. 😛  Det viktigste er vel at de beskytter for sola!

Jeg sjekket oversikten på nettsiden til Fresh i dag og jeg har trent 15 ganger de siste tre månedene. For mannen i gata er sikkert dette lite, men for meg er det en stor seier! Nå går det bare oppover, og jeg er glad for at jeg faktisk klarer å komme meg på trening nå. Tidligere har jeg bare gått turer og gjort noen øvelser hjemme, og det gjør jeg fortsatt. Men å trene ved siden av er så klart mye bedre for meg. Målet er å trene minst tre ganger i uka, det er jo tre ganger så mye som jeg har gjort før 😆  Så klarer jeg det, er jeg fornøyd.Kattene har vært ute på eventyr i dag, marsvinet Millie har kost seg i sola og nå må jeg bruke resten av søndagen på frilansjobbing. Må komme á jour med oppdrag og skriving, så jeg får bare prøve å stå på. Gjør dere noe hyggelig i dag? Håper det 😻

Vi blogges! 

- Silje

 


          

 • Dato: 13.08.2017
 • Tid: 13:05
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 2
12.06.2017

MIN FAVORITT-SNACK

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siden jeg startet denne bloggen, har jeg skrevet x antall ganger at jeg ønsket å starte en sunnere livsstil. Og denne gangen har jeg faktisk klart det! Jeg trener, går mellom 10 000 og 20 000 skritt hver dag, spiser sunt og sover nok. Det høres ut som en skryt - og det er det også. Haha. Jeg har bare aldri klart å fullføre det skikkelig, alltid falt tilbake i gamle vaner. Men nå er jeg inne i en sunn livsstil, og det er helt fantastisk. 

Om jeg klarer målet mitt (alle har vel et hemmelig sunnhetsmål), skal jeg skrive om det. Men i dag tenkte jeg å dele to av mine favoritt-snacks. Som mellommåltid, frokost, kveldsmat, lørdagskos, alt mulig ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mango og granateple i små bokser, det er SÅ digg. Fantatisk alene, eller sammen. Husker ikke helt pris, men tror det er ca 30 kroner. Jeg pleier å kjøpe på Meny!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du smakt disse? 😍

- SILJE 


 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

          

 • Dato: 12.06.2017
 • Tid: 16:19
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 16
02.02.2017

DAG 3: HELVETESUKA 2.0Da var dag tre, onsdagen, over! Sorry for litt kjipe bilder, jeg var visst ikke så flink til å dokumentere i går, ser jeg. 😅  Men jeg tar en rask gjennomgangen av dagen likevel. Bare fire igjen! 🔥

05:02 - Det er jo ikke så lett å se, men her var jeg på vei opp av den gode, varme senga! Ganske stolt av at jeg kom meg opp til tida. Hadde egentlig lagt frem treningsklær for å gå ned til trening, men bestemte meg for å ta det etter jobb i stedet. (Så da blir det et lite minuspoeng her, man skal helst trene på morgenen denne uka)

05:15 - Morgenkos med en kaffekopp, nyheter og kattene er alltid så koselig. Mangler bare kjæresten, så er det den perfekte starten på dagen ♥ 

7-15 - Startet jobbingen litt tidligere, så jeg ble ferdig før. Hadde planlagt middag med kusina mi etter jobbing, og før det måtte jeg gi Hermine en ny dose antibiotika. Hadde en liten hjemmeøkt før dusjen også, så fikk jeg krysset av det på planen.16:00 - Middag hos kusina, og vi så filmen "The Danish Girl", den var sterk! Visste ikke at det var basert på en sann historie. 

21:00 - Vi gikk en kveldstur innom butikken før vi skilte våre veier. Hadde gått 10 000 skritt da jeg kom hjem, sier meg fornøyd med det.

22:00 - I seng! Sovnet faktisk ganske raskt, så tydelig at jeg begynner å bli vant til døgnrytmen. Så! Jeg vil si at uka går helt greit, jeg har snudd døgnrytmen og sovner raskt når jeg legger meg rundt 22. Jeg er uthvilt når alarmen ringer klokka 5, men det er vanskelig å stå opp når det er så mørkt ute! Jeg kan sikkert dra på litt med treningsøktene også, og bli enda flinkere til å legge vekk sosiale medier. 

Noen andre som har prøvd "Helvetesuka"? Fant boka ganske billig HER. Anbefaler å lese den før man setter i gang, og planlegge godt for å få best resultat av uka. 

- SILJE ♥


Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 02.02.2017
 • Tid: 14:52
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 2
01.02.2017

DAG 2: HELVETESUKA 2.0Da var dag to av Helvetesuka over, og jeg skal oppsummere kort hvordan det gikk!

05:08 - Våknet (var veldig fornøyd med det) men ble liggende i senga å lese / sove / sjekke mobilen aalt for lenge. 

7:30 - Var endelig oppe av senga og drakk en kopp kaffe, alt for sent i følge planen. *skjerpings imorgen*08:00 - På plass på hjemmekontoret, krysset av noen gjøremål og klippet litt på dette prosjektet :-) Prøvde å holde meg effektiv og konsentrert!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fikk besøk av denne karen ♥ (ikke helt lov, men..)12:00 - Lunsj! 

13:00 - Tilbake på kontoret, prøvde å jobbe videre, men var veldig stressa for timen til Hermine, som jeg skrev om i går. 16:00 - Middagstid! Sunn mat, etter planen. *et lite poeng til syvsoveren*

17:00 - Dyrlegetime med Hermine 

20:00 - Så et sunnhetsforedrag på nett, med flinke Helene Ragnhild! 

21:00 - Halvtimes kveldstur som ble dagens treningsøkt, prøvde å ha et høyt tempo. 

22.11 - I seng ♥ Leste litt, snakket med kjæresten på telefon, og sovnet. 

Så.. Litt utskeiing ble det på tirsdag, kom litt sent i gang og mye av dagen gikk bort til å stresse før dyrlegetimen. Opplegget til Helvetesuka er jo aller best når man følger det til punkt og prikke, men jeg merker at siden jeg har gjort uka en gang før, så lytter jeg også litt til kroppen min. (Det skal man egentlig ikke gjøre denne uka, siden litt av poenget er å presse seg) Så ja, jeg sier meg likevel fornøyd med dag to, det er jo tross alt fem dager igjen hvor jeg kan gjøre det enda bedre!

- SILJE ♥


Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

 • Dato: 01.02.2017
 • Tid: 13:06
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 3
31.01.2017

DAG 1: HELVETESUKA 2.0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 1 (mandag) av Helvetesuka er over! Tenk at jeg virkelig utsetter meg for dette igjen... Starten på denne dagen skrev jeg om i går HER. Kort oppsummert: Jeg kom meg opp sånn ca til tida, fikk gått til trening, trent (bare det er en stor seier for meg), og gått hjem igjen. En bra start på uka, spørsmålet er om jeg klarer dette videre! Jeg handlet litt mat, og en av reglene er å spise sunt hele uka. Så jeg kjøpte masse grønnsaker, Skyr (ikke på bildet) og skal prøve å ta sunne valg gjennom uka.. Blir kanskje litt lettere med dette i kjøleskapet:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RESTEN AV DAGEN:
9-17: Jobbet på hjemmekontoret, var flink til å ikke sjekke sosiale medier, heeelt til sånn to-tre tida.. Da hadde jeg fått noen meldinger og det var vanskelig å ikke sjekke! *ups* Så der har jeg tydeligvis litt forbedringspotensiale. Det er egentlig skikkelig deilig med litt pause, men akk så vanskelig!

17-22: Fikk besøk av kusina mi, vi gikk en kveldstur til butikken (17 000 skritt check), spiste laksegrateng til middag og så en film. En av reglene i Helvetesuka er egentlig at det ikke er lov med TV, men jeg er ikke helt nazi på den. 😗

22.15: Kom meg i seng litt over tida, sovnet vel en halvtime etter dette. Vil det ha betydning på om jeg kommer meg opp klokka fem dagen etter? Det vil morgendagens blogginnlegg vise.... 😝

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 2 er jeg jo i gang med nå, så oppdaterer om hvordan det gikk imorgen! Vi blogges senere i dag ♥

- SILJE 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 31.01.2017
 • Tid: 11:12
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 6
30.01.2017

I GANG MED HELVETESUKASom jeg nevnte i går, så har jeg bestemt meg for å ta en ny Helvetesuke. (Vet ikke hvorfor jeg skriver det med stor H, tror det er fordi jeg har så stor respekt for denne uka, haha. Den er jo så skummel!) For å ta det kort, så gjør jeg dette fordi jeg har mye på to do-lista, og vil jobbe med å trene litt mer i hverdagen. Da kan denne uka hjelpe, som skal være en litt tøff start for å skape nye vaner, forhåpentligvis. 

Tar en større oppsummering av dag 1 i morgen, men tenkte å si litt om hvordan det har gått så langt! Jeg våknet 05:00, og ble liggende å vurdere hele opplegget i ca 20 minutter. Haha, er det mulig.. Men kom meg til slutt opp, spiste en Skyr og gikk til trening. Rundt klokka 7 var jeg på plass på trening, trente en halvtime og gikk hjem igjen. Handlet sunn mat på veien, siden det er en del av Helvetesuka - å spise sunt. Andre regler for uka er blant annet: Stå opp klokka 5 og legge seg 22 hver dag, trene hver dag, spise sunt, kle seg "ordentlig", være positiv og løsningsorientert, være hardtarbeidende og effektiv, legge vekk alt av sosiale medier i arbeidstiden (høres lett ut, men er noe av det vanskeligste) og mange flere ting. Anbefaler sterkt å lese boka "Helvetesuka" om du vurderer å gjøre dette selv! Det er nesten helt umulig å bli motivert uten å lese den. Klokka 08:30 var jeg tilbake hos kattene, Max lurte nok litt på hva jeg drev med så tidlig på morgenen.. Veldig rart å ha trent, gått tur og handlet før klokka 9, men fy søren for en følelse. Fikk beskjed fra Fitbit-klokka mi at jeg hadde gått 10 000 skritt, dagens mål! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er jeg på plass på kontoret, og skal jobbe til klokka fem i dag. Vil si at den første dagen har gått bra så langt. Spørs bare om jeg klarer dette resten av uka.. Får bare se! God mandag til deg, blogges senere i dag 😀

- SILJE ♥Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 30.01.2017
 • Tid: 10:05
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 7
11.11.2016

OMG, DENNE UTSIKTEN

I dag våknet vi til enda mer hvitt landskap, skyfri himmel og sola som skinner over snøen og gjør alt så utrolig magisk. Sukk, det er så pent! Begynner å tenke at det hadde vært koselig å feire jul her en gang, da er man vel nesten garantert snø. Som de fleste andre trenger jeg snø for å få skikkelig julestemning, jeg vil ikke ha grønn jul i år! Vi får bare krysse fingrene for at desember blir helt hvit hjemme også. Nå skal jeg tilbake på "kontoret", kan ikke ta meg fri selv om vi har tatt turen til hytta. Er jo ikke helg helt ennå!

Gleder du deg til snø og jul når du ser dette?

- SILJE ♥

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                 

 • Dato: 11.11.2016
 • Tid: 12:04
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 8
10.11.2016

10 TING JEG HAR LÆRT I LIVET


 

God torsdag til deg, fra den snødekte hytta!
Har sett en del andre bloggere som har hatt dette innlegget, med punkter man har lært så langt i livet, eller ting man burde visst som tenåring. Jeg synes ikke man skal bruke tid på å angre, det er bare bortkastet tid. Så det gjør jeg lite av, men synes uansett det er gøy å skrive et innlegg med ting jeg har lært!

1. Stå alltid vet det du føler er riktig. Jeg var som oftest den veslevoksne jenta som nektet å smake på røyk for eksempel, og ja - det var ikke veldig kult. Jeg husker jeg la veldig godt merke til vennene som sa "kom igjen,da" og vennene som sa "nei, du får ikke lov å smake, du blir bare avhengig. Det unner jeg deg ikke!

2. Vær også åpen for andres meninger. Du skal stå for det du mener, men vær også åpen for andres opplevelser, tanker og oppfatning. En diskusjon med en som tenker annerledes enn deg trenger ikke bli ubehagelig, her er det masse å lære om andre!

3. Legg merke til hvem som vil deg godt, for å fortsette litt på det første punktet. Ta godt vare på ekte, gode venner!

4. Den derre magefølelsen.. Den har jeg fulgt mange ganger når det gjelder store avgjørelser i livet. Og det har virket.

5. Hopp i det, ta sjansen! Ved hver artikkel jeg har i et magasin, har jeg kanskje fått 5 mailer med nei, og en med ja. Har du lyst på en jobb, men vet ikke om du er kvalifisert nok? (Hvorfor tenkte jeg på Donald Trump nå... ) Send en mail og spør, eller gå innom og hils! Tenk hva er det verste som kan skje? At du får et nei? Det blir man bare tøffere av.  (Eller, det verste som kan skje er at man blir en ukvalifisert president i USA, men.. Det er en annen sak!)6. Vær til stede i øyeblikkene med venner og familie. Det gjør at minnene fester seg tydeligere, og du gleder andre ved å vise at du er 100 % til stede.
 

7. Spar penger på sparekonto, så fort du har mulighet! Jeg brukte opp alt på reising så fort jeg kunne, vet ikke om det er det beste tipset akkurat, men jeg angrer ikke! Selv om jeg selvfølgelig kunne ha spart litt mer... Hehehee

8. Kunnskap er alltid nyttig. Denne innstillingen er jeg stor fan av. Søk kunnskap hvor enn du er, snakk med nye mennesker, kikk i et atlas og lær deg geografi, lån bøker på biblioteket, og så videre. Det vil lønne seg!9. Ta ansvar for det du gjør. Om det er at du skaffer deg hund eller katt, ta ansvaret for den. Har du gjort noe dumt? Innse det og be om unnskyldning. Har du brukt mye penger i det siste? Da må du spare og leve på knekkebrød en periode. For å ta noen eksempler!
 

10. Det er faktisk ganske kult å bli voksen og bestemme over sitt eget liv :-)

Har du egne ting du har lært i livet? Er du enig i noen av mine? 

- SILJE ♥


                 

 • Dato: 10.11.2016
 • Tid: 11:48
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 8
03.11.2016

JEG, PÅ JOGGETUR??Jeg tror det var i overgangen mellom oktober og november, etter Halloween og med hånda i bunnen av den tredje godteriskåla, at jeg så lyset. Lyset fra den livsstilen alle snakker så varmt om, hvor man trener, spiser sunt og føler seg bra. Som selvutnevnt matmoms delux er det vanskelig å komme seg dit. Det er så mye godt som er usunt, og det finnes ganske mange ting som er mer komfortabelt enn å trene. Derfor unngår man det. Men, jeg er lei av å finne på unnskyldninger, spise meg overdrevent mett og angre etterpå. Jeg kommer nok aldri til å bli en treningsnarkoman eller en som spiser brokkoli som snacks. Men jeg vil veldig gjerne være en matmoms som OGSÅ holder seg i aktivitet. En sunn matmoms rett og slett, det er mitt mål. Så nå har jeg akkurat kommet hjem fra joggetur (er fortsatt sjokkert når jeg skriver dette). Det var vondt, det var et h******, men jeg er i alle fall i gang. Peace out fra en som blogger fra gulvet, og holder på å dø. (Ja, jeg overdriver.. litt)
 

Liker du å jogge? 

- SILJE ♥

 • Dato: 03.11.2016
 • Tid: 17:26
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 4
29.10.2016

BILDEDRYSS FRA HALLOWEEN!

Blogg.no var nede i hele går som kanskje noen merket, så de to innleggene jeg hadde planlagt ble det ikke noe av. (Halloween-pynten + Supermario-kostymet mitt!) Får i stedet lage et felles blogginnlegg fra gårsdagen med både folka og interiøret. Som alltid rekker jeg aldri å ta bilder av alt, (eller bake alt jeg ville, har jo masse igjen!) men det er kanskje like greit. Jeg hadde en skikkelig bra kveld i går, og håper resten av disse fine menneskene også hadde det!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I løpet av helgen skal jeg pakke sammen all Halloween-pynten, gleder meg til å bruke det igjen neste år! 
Skal du kle deg ut i helgen? 

- Silje ♥

 • Dato: 29.10.2016
 • Tid: 15:23
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 7
27.10.2016

SNIKTITT PÅ HALLOWEEN


 


 

Denne uka har jeg hamstret litt her og der til Halloween, og her er en liten smakebit! Favoritten er den blodige hjernen - det er faktisk spiselig! Ææææ. Imorgen skal jeg handle inn det siste, litt snacks og et par ting jeg trenger. Så kan Halloween-helgen bare komme!

Skal du kle deg ut og pynte til Halloween i helgen? Er i alle fall en her som skal, haha. *skyldig*

Silje

 • Dato: 27.10.2016
 • Tid: 18:43
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 2
10.10.2016

TID TIL Å TENKE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ny mandag, ny uke! Selv har jeg tatt meg en litt ufrivillig bloggpause noen dager. Forrige uke gikk i ett, men var veldig bra! Nesten en ukes skrivetur, tid med venner, bursdag og jobb. Har vært i en liten modus hvor jeg har trengt å tenke på hva som skjer fremover, hvilke prosjekter man vil satse på, hvordan jeg vil prioritere dagene - og mye forskjellig sånt. Om det gir mening! 

 

Noen ganger trenger man vel bare litt tid til å tenke, så man kan holde seg fokusert videre. Jeg har en del studier å jobbe med denne uka, og kommer til å titte innom her på bloggen hver dag. Så veldig gøy om du vil følge med! Har planlagt en del innlegg, i tillegg til "normale" hverdagsinnlegg som bare blir til når man skriver. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Må blant annet lese ut hele denne boka her, som er en del av neste oppgave. Bare å sette i gang!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- SILJE ♥

 

Follow

 • Dato: 10.10.2016
 • Tid: 16:13
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 8
03.10.2016

LANGT VEKK FOR INSPIRASJON

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag pakket vi skrivesaker, Mac og notater og reiste på skrivetur. Det kjenner jeg blir veldig godt akkurat nå! Når man jobber frilans er hverdagen uforutsigbar, som jeg har skrevet om før. Det er oppturer og nedturer, og man har ikke helt kontroll på noen av dem. Det er jo denne hverdagen jeg liker, men det betyr ikke at det er godt å koble litt av, reise vekk og fokusere på noe annet for en liten stund. 
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har et skriveprosjekt som jeg elsker å skrive på, og det er hva jeg skal dedikere disse tre dagene til. Lese, skrive, koble av. Det skal bli bra! 

Flere som blir inspirert av å reise litt vekk? 

- SILJE 

 • Dato: 03.10.2016
 • Tid: 21:39
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 8
08.09.2016

NYTT LEKETØY

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

For litt siden fikk kjæresten seg en klokke for appen Fitbit, som teller skritt, kalorier og mye mer. Han har blitt så motivert av klokka, så jeg har også blitt litt nysgjerrig på den. Jeg bruker appen Fitbit til vanlig til å telle skritt og sette meg mål, men tenkte jeg skulle vente lenge med å få meg klokke. 

Men i går var vi på en elektronikkbutikk her i Spania, og Marius kjøpte denne til meg! Jeg sa at det må regne som hans julegave til meg, så jeg håper han lover det snart, han er nemlig ikke heelt overbevist ennå. Den kostet jo over 1000,- så det synes jeg er rett og rimelig ;-p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Nå blir det spennende å se om jeg blir motivert av den når jeg kommer hjem! Kan jo se for meg at jeg blir gira på å gå mer tur, har blitt så utrolig glad i frisk luft og det å komme hjem igjen etter en lang tur. ♥

Har du skritteller eller fitnessklokke? 

- SILJE 

 • Dato: 08.09.2016
 • Tid: 10:29
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 6
24.08.2016

MOTIVERT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sånn bortsett fra at det er mye å gjøre, og at været forvirrer meg TOTALT om dagen - er dagene veldig bra! Koselig med hjemmekontor sammen med kjæresten, og kattene lager alltid liv. Har det i grunn veldig bra om dagen, og gleder meg til mye som skal skje fremover. Begynner å bli veldig klar for Spania neste uke for eksempel ♥

Det blir en tøff høst med mye jobb og studier, men jeg er motivert og gira! Har også laget en bloggplan med innlegg og videoer som jeg skal lage fremover. Håper at bloggen min kan være et lite fristed for dere i høst, uansett om du trenger en pause fra jobb, studier eller andre ting. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal jeg på middags-date med kusina mi (vi er jevnaldrende altså, tenker alltid at folk tror jeg skal møte en 10-åring når jeg sier det), men først må jeg hive i meg litt smoothie og Skyr. Jeg er jo alltid sulten nærmest, så jeg elsker sånne små, enkle måltider som kan ligge i kjøleskapet. 

Hva skal DU i dag?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- SILJE ♥

 • Dato: 24.08.2016
 • Tid: 16:43
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 5
01.06.2016

TI TUSEN SKRITT - HVORDAN GIKK DET?

Hei og hopp! Tenkte å skrive litt om hvordan det gikk da jeg prøvde å gå 10 000 skritt i 10 dager. Aller først tar jeg meg den friheten og skrive kort om dagen min: 

Var nemlig på hotellfrokost i dag! Jeg prøvde jo ut det på søndag, og fikk med meg to av mine fine venninner på den samme frokosten i dag. Fantastisk start på dagen! Ellers har jeg hatt litt hjemmekontor og malt utenfor leiligheten - OH MY GOD - så varmt. Vet ikke hvordan jeg skal få sove i natt, men får ta med meg en bag med isbiter til sengs, så går det kanskje ...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så - hvordan gikk mitt ti tusen skritt-prosjekt? Nå skal jeg lese av appen på mobilen min og se.. Det blir jo bare sånn ca, siden jeg har ikke mobilen med overalt. (faktisk!) Unnskyldningene kommer i parantes - for selvfølgelig var dette syyykt vanskelig.

√  DAG 1 - 10 165 skritt

√  DAG 2 - 10 040 skritt

×  DAG 3 - 7256 skritt (Masse jobb denne dagen, og da klokka slo tolv var jeg faktisk ute og gikk, men da nullstiller appen seg. Så jeg rakk ikke!)

×  DAG 4 - 4334 skritt (Var på farten hele dagen, så disse skrittene gikk jeg faktisk på IKEA, haha)

√  DAG 5 - 10 059 skritt

×  DAG 6 - 900 skritt (Etter gårsdagens suksess fikk jeg selvfølgelig sinnsyke GNAGESÅR. Why??)

×  DAG 7 - 2088 skritt (Gnagesår fortsatt..)

×  DAG 8 - 7453 skritt (Fikk plaster!)

×  DAG 9 - 4267 skritt (Stod fra 08-20 på mitt nye stå-kontor, og da kvelden kom klarte jeg nesten ikke bevege beina. Sann historie!)

×  DAG 10 - 4913 skritt (Her har jeg ingen god grunn. Fnis)

Resultat: De dagene jeg var flink og gå 10 000 skritt hadde jeg god energi og merket at forbrenningen var bra. Men det er faktisk vanskelig å gå så mange skritt om dagen, så litt planlegging må til. Men jeg har definitivt blitt flinkere til å komme meg ut og gå, og det var jo målet :-)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er du flink til å gå mange skritt om dagen?

- SILJE ♥

 • Dato: 01.06.2016
 • Tid: 23:35
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 2
23.05.2016

DET VAR BARE MEG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingen kan si at jeg ikke tar det jeg skriver på bloggen på alvor! For da jeg dumpet komfortabelt ned i sofaen i går, viste iPhonen min at jeg hatt gått 6000 skritt. Og det er jo en del unna målet på 10 000. Så da var det bare å kjempe seg ut av sofaen, knyte joggeskoa og gå ut i mørket. Haha, 23:00 var klokka da jeg forlot kjæresten på stua og begynte å traske.

Jeg ville ikke gå for langt, så det ble en del av de samme rundene her i nabolaget. Da en dame begynte å stirre ut av kjøkkenvinduet da jeg gikk forbi for tredje gang, skjønte jeg at det kanskje var på tide å finne en annen rute.. Var utrolig deilig med frisk luft mens det virket som "hele" verden sov. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men da jeg nærmet meg 9000 skritt, så jeg at iPhonen hadde 1 % strøm igjen. Just my luck. Gjett om jeg ble stressa, haha. Det er jo den som teller skrittene mine, så tempoet økte for og si det sånn!  Den siste veien hjem begynte jeg å gå sikk sakk for å gå flere skritt, følte meg som en idiot. Men jammen bikket det ikke over til 10 165 skritt! Dag 1 fullført - bare 9 igjen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag har jeg hatt hjemmekontor, gått en tur til butikken (5000 skritt...) og skal snart kose meg med kjæresten og en film. Så det ser jammen ut som jeg må ut på en natt-tur i dag også. Skal huske å lade mobilen! 

- SILJE ♥

 • Dato: 23.05.2016
 • Tid: 18:03
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 6
22.05.2016

10 000 SKRITT I 10 DAGER

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg føler jeg er en mester på å finne ut av ting lenge etter alle andre. For eksempel dette med skritteller. Om jeg har skritteller? Nei, mobilen min har ikke det, den! Aner ikke hvor mange ganger jeg har sagt det til folk. Så fant jeg ut her om dagen at jo - det har den Silje. (Dust)

Min kjære smarte iPhone (som jeg undervurderte) har i tillegg telt skrittene mine siden jeg fikk den for flere måneder siden, så det var jammen morsomt å sjekke vanene mine - og hvor mye jeg faktisk beveger meg. Noen dager var ganske bra, men alt for mange dager lå rundt 200 skritt. (!!) Derfor... er jeg i gang med et lite prosjekt. Jeg skal gå 10 000 skritt HVER DAG i 10 dager! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Startet i dag da jeg skulle mate pusen til kusina mi. Følte jeg gikk i en evighet i stad, men neida. Har bare gått 3000 skritt, så det blir nok en laaang kveldstur senere i dag. 

Hvorfor gå? 
Etter og ha googlet litt, ser jeg at flere helse-organisasjoner har anbefalt folk å gå 10 000 skritt hver dag. Så har det kommet motreaksjoner fra andre som sier at det "ikke har noen effekt, sett i forhold til trening". DOH. Alle skjønner at en intensiv treningsøkt er bedre enn å traske rundt, men for oss som er late og beveger oss lite, er jo dette med 10 000 skritt veldig lurt! 

Det er bra fordi: (i følge vektklubb.no) Reduseres stress, lite belastning på ledd, gir bedre søvn, bedre humør, forbedrer grunnholdningen din, forbrenner kalorier, styrker ryggmuskulatur, gir smalere midje, reduserer risikoen for å få hjerteinfarkt og diabetes (og andre livsstilsykdommer). *innpust* Du får lavere kolesterolnivå, økt benmasse, og reduserer risikoen for benskjørhet. OG blodtrykket senkes. Damn!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Går du mange skritt om dagen? 

- SILJE ♥

 • Dato: 22.05.2016
 • Tid: 12:31
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 8
05.05.2016

JA-MAT OG NEI-MAT

God fridag!! Når man er frilanser er det så lett å glemme hvor mye denne dagen betydde før i tida, da man var fast ansatt. Så jeg håper dere med fast jobb nyter fridagen ved å tenke på at sånne som meg må jobbe i dag :p 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har fått noen spørsmål etter jeg nevnte at jeg og kjæresten gjorde kostholdsendringer 1.april. Før jeg skriver om livsstilen, må jeg bare si noe kjapt. Jeg er veldig opptatt av hvorfor man endrer livsstil. Er det fordi du er slapp og har lite energi, fordi du opplever ubehageligheter i kroppen og har mye vondt i hodet? 

Eller er det fordi du vil bli tynnere? Fordi du har et drømmeideal på Instagram, og du MÅ bli som den personen? For HVIS det er det siste som er grunnen til at du vil endre kosthold og trene.. Så må du love meg at du går et par runder med deg selv. Det er helt håpløst å sammenligne kroppen vår med andre sine, ingen er like! Vi er bygd forskjellig og har forskjellige utgangspunkt. Det er lov å ha et ønske om å se bra ut, selvfølgelig - men målene dine for å spise sunt bør være at du skal være frisk, sterk og glad! Så var det sagt. ♥


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NEI-MAT

- brød (lyst brød, pølsebrød, lyse rundstykker osv)
- godteri
- kjeks
- is
- bakervarer
- pizza (kjøpepizza, bestillingspizza osv) 
- pølser
- sukker
- alkohol
- karbonader
- McDonalds
- ris, poteter, lys pasta
- sushi-ris 
- brus 
- sjokolade 
- potetgull
- saus 

(OBS: Må bare si at dette er en liste vi følger så godt vi kan, men noen ganger har det jo blitt pølser, ris og pizza. For eksempel hvis vi har blitt servert det. Også er jo jeg ekstremt svak for pizza da...kremt)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JA-MAT 
(Alt som ikke står på nei-lista, hehe.. Men kan komme med noen eksempler på hva vi har i kjøleskapet)
- Masse frukt og grønt ♥
- Cottage cheese, egg og melk
- Kylling og fisk
- Grønn te med honning
- Havregrøt og chiagrøt 
- Knekkebrød med diverse pålegg
++++ 


ANDRE "REGLER"

- Trene minst tre ganger i uka (Det har ikke jeg klart.. Har trent tre i ganger i løpet av hele perioden. HE HE)
- Gå så mye som mulig (til butikken, til byen osv)
- Gå i trapper i stedet for heis (så langt det lar seg gjøre)
- Skeie ut en gang i måneden, det vil si at ja-lista er lov (eller en gang i uka, opp til deg!)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi bestemte oss for at vi skulle være veldig strenge med denne planen fra 1.april til 1.juni. Etter det er det "lov" å skeie ut, men målet er egentlig å fortsette med denne livsstilen. Etter at jeg begynte med dette har jeg mye mindre vondt i hodet og magen, noe jeg har slitt mye med. I tillegg har jeg hatt plager med en vond "prikking" i lårene, noe som er helt borte. Det er SÅ deilig! 

Jeg har også gått ned nesten 2 kg, noe som er litt rart for meg å skrive faktisk. Fordi da jeg så det, ble jeg så lei meg fordi jeg håpet det skulle være mer, men nå har jeg skjønt at det faktisk er ganske mye! Er jo aldri lurt å henge seg opp i vekta uansett, men målet mitt er å komme tilbake til et tall jeg var veldig fornøyd med, så jeg ble vel litt for opphengt i det. Så der har jeg tydeligvis litt å jobbe med :-)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du andre tips til en sunn livsstil?

- SILJE ♥

 • Dato: 05.05.2016
 • Tid: 14:59
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 6
10.01.2016

ET NYTT MÅL PÅ SUNNHETSFRONTENNå er det ikke så lenge siden jeg og Martine kom inn i varmen, etter en liten tur i snøstormen! Og da mener jeg liten tur. Skal prøve oss på en kveldstur også, forhåpentligvis slipper man å bli snødd ned i det sekundet man trer utenfor døra..

Tenkte å oppdatere om hvordan mitt forrige sunnhetsprosjekt gikk, og hva det neste er! Jeg prøvde jo 21 dager i desember med litt strengere regler, men så snart de dagene var over ble det jo jul! Så dere skjønner sikkert hvordan det gikk etterpå. 

Nå har jeg jo besøk av kusina mi som er like motivert som meg, og vi har satt oss hvert vårt mål for de neste ukene. Jeg har også et nytt, personlig mål som jeg har SÅ lyst til å klare. Tenkte egentlig å dele det på bloggen, men tror jeg skal vente til jeg eventuelt klarer det. "Fristen" er i mars, så det blir spennende å se om jeg får det til!

SILJES SUNNHETSREGLER (skal helst følges hver dag)

* Jeg står opp ca 7 hver dag.

* Går morgentur og kveldstur hver dag.

* Spiser sunt, og unngår søtsaker, brus og bakst så langt det lar seg gjøre. Lørdag er alt lov, da. Hehehh.

* Prøver likevel å bytte ut snacks med sunnere alternativer. Frukt i stedet for smågodt. Grønnsaker og kesam-dipp i stedet for potetgull, for eksempel. 

* Legger meg før 00:00 hver kveld, helst 23:00.

* 2 til 3 ganger i uka har jeg en mild treningsøkt.

* Gå til butikken hver gang noe skal handles :-)


(PS: Må selvfølgelig bruke Lofotposten-buffen fortsatt. Er den ikke fin?)

- Silje ♥

 • Dato: 10.01.2016
 • Tid: 17:29
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 12
31.12.2015

DA KLOKKA SLO TOLV

En liten jente stod i vinduet, så på at verden utenfor ble mørkere for hvert minutt. Hun visste at det snart ville være helt svart utenfor, men det gjorde ikke noe. Ikke i kveld. Hun smilte mens hun dro i de blonde museflettene. I kveld var det annerledes. 

Det tok ikke mange timene før lyden begynte å komme. Små smell langt borte fra. Noen alene, andre tett i tett. De kom nærmere, og hun stod igjen ved vinduet med store øyne ut på himmelen, som nå var blitt forvandlet til et levende, fargerikt lerret. Den helt unike lyden og synet som hun bare fikk se én gang i året. Og den ene dagen hun fikk lov til å være oppe til over midnatt!

Da klokka slo tolv var hun ute av huset. Hun løp nedover gata, forbi familiene som var på vei ut av huset, hvor de voksne forgjeves prøvde å kle på barna votter og skjerf. Hun løp til hun kom helt ned til veien, hvor det krydde av mennesker. Noen var ute på jordet, mens flesteparten stod langs veien med blikk rettet mot himmelen. 

Hun glante på fyrverkeriet med åpen munn.
Så. Vakkert.

Men, som alltid hadde hun en liten klump i magen sammen med alle de kriblende følelsene. Hun ble blank i øynene når hun tenkte på året som i dette sekundet døde. Året som var fylt med gode minner, morsomme turer og opplevelser. Hun felte en liten tåre for det gamle året, mens hun hvisket lavt: "Tusen takk". 

Hun så tydelig for seg hvordan året takket henne. Nå kunne det endelig hvile, nå som et lite barn hadde vist takknemlighet for jobben det hadde gjort. Med øynene lukket kjente, følte og så hun det gamle året forsvinne. Det døde. Så åpnet hun øynene igjen, og lot seg selv få smile.

For synet foran henne var så vakkert at hun fikk vondt i magen. Fargene spredde seg på himmelen, og forsvant. Men før hun rakk å savne de vakre fargene, kom det en ny kombinasjon på himmelen. Lydene. De små smellene. Hun så for seg hvordan det nye året takket hele verden for velkomsten. At det lovte å gjøre så godt det kunne for å være et godt år for alle. 


Hun hørte skritt bak seg, og så foreldrene ta plass ved hver sin side av henne. De kikket på den sprakende himmelen de også, og sånn stod de et øyeblikk. Men så kjente hun en hånd som strøk henne i håret. Det var moren, og jenta måtte møte blikket hennes. Hun visste hva det betydde, og det var greit. Nå var det leggetid. Men hun hadde fått gjort det hun trengte denne kvelden. Hun tok moren i hånden, og sammen gikk de hjemover. Føttene hennes lagde små spor i snøen som hadde lagt seg på asfalten.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyttårsaften har alltid betydd mye for meg. Selv om jeg ikke har like god fantasi nå som den gangen, så henger følelsene jeg hadde så godt igjen. Nå skal jeg kose meg med god mat og fine mennesker. Og snart skal jeg ut og "se" det gamle året forsvinne, og det nye ta plass. GODT NYTTÅR!

- Silje, Max og Sander

 • Dato: 31.12.2015
 • Tid: 18:36
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 0
12.12.2015

UKE 1: HAR JEG KLART Å VÆRE SUNN?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For litt over en uke siden begynte jeg et sunnhetsprosjekt som skulle gå over 21 dager. Listen med ting jeg skulle følge er jeg veldig fornøyd med, og den representerer egentlig en perfekt livsstil for meg. Men så var det å følge den da .. Haha. Ikke like lett. 

Tenkte jeg kunne lage en liste hver uke frem til 21. desember, med hva jeg har gjort bra og dårlig. Og for å si det sånn; det virker som jeg må prøve dette på nytt i januar. For hei og hå som jeg har kost meg! Okei..
Gjør deg klar for god samvittighet: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DETTE HAR JEG GJORT BRA: (begynner med den korteste listen......)
- Gått mye tur! Kjenner at dette gir meg god energi utover dagen. 
- Har i perioder vært flink til å legge meg tidlig. Merker veeldig godt at dette gjør dagen etter mye lettere.
- Har gjort noen enkle treningsøvelser når jeg tar pause fra hjemmekontoret. (Wow, Silje....)

DETTE HAR JEG GJORT DÅRLIG:
- Har kost meg så mye at jeg tror jeg snart blir forvandlet til en marsipangris. Jeg snakker potetgull, sjokolade, pizza, brus - og listen fortsetter. Vet seriøst ikke hva som skjedde jeg, tror det klikka for meg når jeg skjønte at jeg burde være sunn.
- Har ikke gått hver morgen og kveld som jeg skulle.
- Har ikke lagt meg før 23:00 hver kveld..
- Har ikke gått ned i kg eller midjemål.
- Har ikke trent ordentlig en eneste gang.
 
Tro det eller ei, men nå er jeg veldig motivert til en uke med litt sunnere vaner! Får håpe jeg har vært litt flinkere neste gang jeg oppdaterer om prosjektet. Målet skal være at lista med bra ting er lengre enn den dårlige. Haha, vi får se om en uke!

- Silje ♥

 • Dato: 12.12.2015
 • Tid: 18:44
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 2

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no