hits
31.01.2017

STRESS GIR KLUMP I HALSEN?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag hadde jeg en utrolig spesiell opplevelse. Hadde egentlig tenkt til å blogge om noe litt mer "spennende" enn dette, men planen ble endret, som dere snart skjønner. I tillegg til kattene har vi to marsvin: Millie (snart 7) og Hermine (6) , som er mor og datter. I det siste har Hermine virket dårlig, og jeg dro til dyrlegen for litt siden og spurte om jeg kunne få med meg antibiotika siden jeg var sikkert på at hun har fått luftveisinfeksjon. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte ta med Hermine inn for at de skulle være helt sikre, og fikk med meg et fôr med ekstra næring imens.  

Jeg hadde nemlig håpet at jeg skulle slippe å ta med henne til dyrlegen, for marsvin er jo så skjøre. Jeg vet dessverre om flere marsvin som har dødd rett etter de har "flyttet" på seg, og dette har vel kanskje skremt meg litt. Men i dag ringte jeg dyrlegen for å bestille time, for jeg vil jo gjerne gi Hermine behandling i tilfelle hun kan bli bra igjen. Rett etter timen ble bestilt til klokka fem i dag, kjente jeg noe i halsen. En klump, som gjorde det vanskelig å puste. Den var så "fysisk", akkurat som jeg kunne kjenne at det var noe som vokste hvert minutt. Det var vondt å svelge, og jeg skjønte ingenting. Etter å ha googlet litt, viste det seg at det enten var stress, eller kreft. (Selvfølgelig..😛 ) Siden det første ga mer mening, leste jeg at klumpen var muskler som spente seg i halsen, nettopp på grunn av stress. Er det ikke sprøtt? For folk som har angst virker dette kanskje helt normalt, men jeg har aldri opplevd dette før. Da jeg satt hos dyrlegen ble det helt ekstremt, jeg ble kvalm og svimmel og var sikker på at jeg ikke skulle få puste mer. Jeg hadde et tjukt teppe rundt reiseburet til Hermine, livredd for at hun skulle bli enda verre. 

Hermine skal gå på antibiotikakur i fem dager, og har allerede fått første dose. Masse C-vitamin og vitaminrikt fôr har hun fått også, og jeg håper at hun kan bli frisk, selv om dyrlegen sa at marsvin ofte ikke blir friske igjen når de først har blitt syke. Men uansett hvordan dette går, så har jeg vel gjort det jeg kan.

Og klumpen i halsen? Som var så ekstrem før jeg gikk inn dyr dyrlegen at jeg tenkte at dette kan ikke være stress, det må være noe annet? Den ble borte i samme sekund som jeg kom inn her hjemme, satte Hermine tilbake i buret med Millie og pustet ut. Altså, det er det rareste jeg har opplevd på lenge.... Joda, jeg har hatt en liten klump halsen hvis jeg har vært lei meg eller noe, men dette var helt absurd. 


Hermine, sommer 2015 ♥

Noen som har opplevd noe lignende som følge av stress? Måtte bare dele dette jeg, så får jeg heller skrive om noe litt mer oppløftende imorgen! ✌️

- SILJE 

 • Dato: 31.01.2017
 • Tid: 18:35
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 11
31.01.2017

DAG 1: HELVETESUKA 2.0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 1 (mandag) av Helvetesuka er over! Tenk at jeg virkelig utsetter meg for dette igjen... Starten på denne dagen skrev jeg om i går HER. Kort oppsummert: Jeg kom meg opp sånn ca til tida, fikk gått til trening, trent (bare det er en stor seier for meg), og gått hjem igjen. En bra start på uka, spørsmålet er om jeg klarer dette videre! Jeg handlet litt mat, og en av reglene er å spise sunt hele uka. Så jeg kjøpte masse grønnsaker, Skyr (ikke på bildet) og skal prøve å ta sunne valg gjennom uka.. Blir kanskje litt lettere med dette i kjøleskapet:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RESTEN AV DAGEN:
9-17: Jobbet på hjemmekontoret, var flink til å ikke sjekke sosiale medier, heeelt til sånn to-tre tida.. Da hadde jeg fått noen meldinger og det var vanskelig å ikke sjekke! *ups* Så der har jeg tydeligvis litt forbedringspotensiale. Det er egentlig skikkelig deilig med litt pause, men akk så vanskelig!

17-22: Fikk besøk av kusina mi, vi gikk en kveldstur til butikken (17 000 skritt check), spiste laksegrateng til middag og så en film. En av reglene i Helvetesuka er egentlig at det ikke er lov med TV, men jeg er ikke helt nazi på den. 😗

22.15: Kom meg i seng litt over tida, sovnet vel en halvtime etter dette. Vil det ha betydning på om jeg kommer meg opp klokka fem dagen etter? Det vil morgendagens blogginnlegg vise.... 😝

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 2 er jeg jo i gang med nå, så oppdaterer om hvordan det gikk imorgen! Vi blogges senere i dag ♥

- SILJE 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 31.01.2017
 • Tid: 11:12
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 6
30.01.2017

STOR FORSKJELL 🐱

I samarbeid med Royal Canin
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Jeg vet at mange av mine lesere har katter (eller andre dyr), og dere har som meg sikkert prøvd mange forskjellige fôr. En periode i fjor hvor jeg hadde litt dårligere råd, prøvde jeg fôr fra alle matbutikker tror jeg. Når jeg hadde bedre råd, gikk jeg for Royal Canin. Jeg merket at kattene spiste Royal Canin-fôret helt opp, mens fôret fra matbutikken ble liggende i skåla. Ganske rart! Eller, kanskje ikke?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da jeg var på møte hos Royal Canin i høst, fikk jeg utrolig god informasjon om fôret deres. Det er kanskje ikke så rart at de bruker langt tid for å utvikle hver fôr-type, men det var så omfattende og grundig arbeid. Fôret blir testet på katter over en lengre periode, og jobbes med helt til de har funnet den beste kombinasjonen med tanke på riktig næring, innhold og smak (og mye mer, skal ikke gå inn på alt). Så, jeg skjønte raskt at det er viktig for Royal Canin at kattene også liker fôret. Det hjelper jo ikke at det bare er sunt, om de ikke spiser det? 

Det er faktisk ikke uten grunn at jeg kontaktet dem for samarbeid, for dette har fascinert meg litt. Jeg må nesten alltid kaste rester fra våtfôret fra matbutikkene, mens Royal Canin-posene blir spist helt opp... En liten uhøytidelig test jeg gjorde i helgen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her har kattene fått våtfôr fra en matbutikk, og både Sander og Charlie gikk etter kort tid. (Max er matvraket i huset, så han blir alltid litt ekstra, haha)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sander og Charlie vasker seg etter å ha spist veldig lite av maten. (Litt fornærma, Charlie?)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dette var det som ble igjen i skålene av våtfôret fra butikken. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Så, var det tid for Royal Canin våtfôr (dette fikk de dagen etter, og skålene er litt mindre. Men innholdet var omtrent samme mengde)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Charlie har spist opp sitt og har lyst på Max sitt.. 😛​

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tre helt tomme skåler, som ble tømt ganske raskt. Det er godt å vite at når man gir kattene mat (spesielt denne jeg ga som er kaloriredusert) så synes de det er godt! 

Det hender at våtfôret fra matbutikken blir spist helt opp, men det er veldig sjelden. Som regel må jeg kaste ganske mye av det dagen etter, fordi ingen av kattene har rørt noe særlig av det. Men det gjelder aldri Royal Canin-fôret, det er de tydeligvis veldig glad i. Noen med katter som har samme erfaring? Har alltid synes dette har vært litt snodig!

- SILJE ♥

Følg Royal Canin på Facebook her 
🐱

 • Dato: 30.01.2017
 • Tid: 17:23
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 5
30.01.2017

I GANG MED HELVETESUKASom jeg nevnte i går, så har jeg bestemt meg for å ta en ny Helvetesuke. (Vet ikke hvorfor jeg skriver det med stor H, tror det er fordi jeg har så stor respekt for denne uka, haha. Den er jo så skummel!) For å ta det kort, så gjør jeg dette fordi jeg har mye på to do-lista, og vil jobbe med å trene litt mer i hverdagen. Da kan denne uka hjelpe, som skal være en litt tøff start for å skape nye vaner, forhåpentligvis. 

Tar en større oppsummering av dag 1 i morgen, men tenkte å si litt om hvordan det har gått så langt! Jeg våknet 05:00, og ble liggende å vurdere hele opplegget i ca 20 minutter. Haha, er det mulig.. Men kom meg til slutt opp, spiste en Skyr og gikk til trening. Rundt klokka 7 var jeg på plass på trening, trente en halvtime og gikk hjem igjen. Handlet sunn mat på veien, siden det er en del av Helvetesuka - å spise sunt. Andre regler for uka er blant annet: Stå opp klokka 5 og legge seg 22 hver dag, trene hver dag, spise sunt, kle seg "ordentlig", være positiv og løsningsorientert, være hardtarbeidende og effektiv, legge vekk alt av sosiale medier i arbeidstiden (høres lett ut, men er noe av det vanskeligste) og mange flere ting. Anbefaler sterkt å lese boka "Helvetesuka" om du vurderer å gjøre dette selv! Det er nesten helt umulig å bli motivert uten å lese den. Klokka 08:30 var jeg tilbake hos kattene, Max lurte nok litt på hva jeg drev med så tidlig på morgenen.. Veldig rart å ha trent, gått tur og handlet før klokka 9, men fy søren for en følelse. Fikk beskjed fra Fitbit-klokka mi at jeg hadde gått 10 000 skritt, dagens mål! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er jeg på plass på kontoret, og skal jobbe til klokka fem i dag. Vil si at den første dagen har gått bra så langt. Spørs bare om jeg klarer dette resten av uka.. Får bare se! God mandag til deg, blogges senere i dag 😀

- SILJE ♥Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 30.01.2017
 • Tid: 10:05
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 7
29.01.2017

HVA HAR JEG GJORT?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tusen takk for så fin respons på gårsdagens innlegg! Det finnes jammen meg mange fine folk ♥​ Jeg er sikkert ikke den eneste som ble overrasket over snø i dag? Nå som jula er over tenker jeg bare på våren, så for min del kan snøen forsvinne snart igjen. Tok med kattene ut i stad, men det var bare Max som var gira. Sander og Charlie ble stående lenge i døra, snøen var visst litt skummel for de to i dag.. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har jobbehelg fordi jeg hadde så lang pause fra jobb med tur til Trondheim og Sverige, så har en del på planen i dag. Til uka er det også flere jobboppdrag jeg må gjøre, i tillegg til at jeg bør komme meg på trening! Nå er det bare to uker til Spania, og det er jo greit å føle seg litt fresh før tur.

Så... jeg har bestemt meg for å ta en ny Helvetesuke! Hjelp, kjenner jeg nesten ikke vil skrive det. Er helt sikker på at jeg kommer til å våkne klokka 5 imorgen tidlig og tenke "Hva har jeg gjort?", for denne uka er ganske tøff. Gjorde den i april i fjor, og fikk lyst til å prøve igjen for å få ting gjort. Ææææ. Ønsk meg lykke til, da! Hvis du vil lese hvordan det gikk med meg forrige gang, har jeg samlet alle dagene HER.

Hva gjør du i dag? Andre som har prøvd Helvetesuka?

- SILJE ♥


Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 29.01.2017
 • Tid: 15:14
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 4
28.01.2017

JEG HOLDER IGJEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helt siden jeg startet opp denne bloggen for to år siden, har jeg trivdes med å dele personlige tanker, oppturer og nedturer med dere. Å ha en blogg gjør at jeg får skrevet litt hver dag, vært kreativ med bilder og delt dette med de som leser. Jeg får vist at jeg også har en blåmandag, kanskje blir noen underholdt med en video, eller jeg får delt tanker som andre kan kjenne seg igjen i. Det å skrive er jo noe jeg først og fremst gjør for meg selv, men det betyr enormt mye at andre kan bli underholdt, inspirert eller føle seg mindre alene. Det er vel en av mine "hjertesaker", og gir meg mye motivasjon til å blogge.

Men i det siste har jeg holdt igjen. Når du blogger, uansett om du har en liten eller stor blogg, vil du få kommentarer på det. De kan være kjappe, små og virke ubetydelige, men når det blir mange av dem over tid, så er det lett å la seg påvirke. Det er mange som har meninger om bloggverdenen, og det kan virke som at de fleste av dem har bestemt seg for at alle blogger er like. Jeg håper og tror at dette inntrykket er i endring, men det går treigt altså. I utganspunktet tar jeg meg ikke så veldig nær av ting, men akkurat nå om dagen har jeg blitt veldig selvdestruktiv i tankegangen. Og det føler jeg ikke er riktig ovenfor dere som faktisk trives på denne bloggen, og som klikker seg inn her hver dag. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For litt siden kom det en utrolig skjønn jente bort til meg på byen, som fortalte at hun leste bloggen min og elsket den. Jeg smeltet jo helt, og ble så utrolig takknemlig for at hun valgte å fortelle meg det. Men så kommer det en tankegang som ikke hører hjemme noe sted. Jeg tenker at jenta garantert har blitt betalt av noen for å si dette til meg, som et veddemål. At noen satt og så på meg og lo av det rett etterpå.... Altså, hvor kommer sånne tanker fra? Jeg skjønner det bare ikke. Men noe har tydeligvis skjedd, som gjør at jeg tviler på hyggelige kommentarer jeg får. Jeg orker bare ikke å tenke sånn, så jeg har bestemt meg for å gi litt mer f. Jeg tror virkelig at denne jenta var helt ærlig. Og uansett - om noen skulle "lurt" meg en dag ved å si noe de ikke mente.. Hva så?

Jeg setter så pris på dere som leser her, og vil gjerne begynne å dele personlige tanker, opp- og nedturer med dere igjen. Jeg vet ikke om dere har merket at det har vært ganske overfladisk på bloggen den siste tiden, jeg har i alle fall ikke følt at jeg har vært helt "meg selv". Dette orker jeg ikke lenger, for jeg elsker å blogge, dele med dere, og disse tankene må bort. Så da må jeg bare blogge videre, og heller velge å tro på det folk sier. Det er jo helt tullete, for det er jo SÅ mye som skjer på bloggplanen min i 2017! Starten på dette innlegget har ligget i arkivet mitt i flere uker nå, så det føles godt å dele det med dere. ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takk for at du følger bloggen!
- SILJE ♥


Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 28.01.2017
 • Tid: 15:41
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 10
26.01.2017

HVA DAGENE HAR GÅTT TIL

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De tre siste dagene har flydd forbi i en fei, og jeg tenkte å ramse opp hva de har gått til! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TIRSDAG:
Siste kvelden på besøk hos kjæresten i Verdal, så vi koste oss med vin og peanøtter på hotellrommet. Sammen med Modern Family på macen, en helt perfekt siste date night ♥ Sånt liker jeg! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ONSDAG:
Etter og ha reist fra Verdal'n fikk jeg besøkt Susanne noen timer. Vi koste oss med en skikkelig digg lunsj, sjekk så blogg-vennlig den er da! Susanne har jo et mer blogg-hjem enn meg, alt blir så fint på bilder hos henne. Hun ordner så fint og legger i fine skåler, tror jeg må hente litt inspirasjon derfra altså. Mye koseligere når man kutter opp frukt og ordner litt. Var superkoselig å se henne igjen, og vi fikk sett nest siste episoden av The Affair sesong 3. Den siste kommer til mandag! Flere som ser på det? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TORSDAG:
I dag har jeg vært i Sverige med fine kusina mi! Vi skulle ikke handle noe spesielt, men hadde gratisbilletter med Color Line og ville på en liten tur sammen. Nå har vi nettopp "landet" i leiligheten min, og roer ned med litt snacks fra Sverige og kattene i hver krok av sofaen. Kjøpte denne lunsjen i Strömstad, har blitt veldig glad i salat med litt salt og pepper! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NY HEADER:
Jeg må bare nevne denne tegningen en venn av meg har laget, dyktige Jakob Vege! (Sjekk @jakobvege på Instagram) Ææ, den ble så kul! Elsker hvordan han har fanget personligheten til kattene også, spesielt rampete Sander som alltid skal bølle med en av de andre. 

Hva synes du om tegningen? 

- SILJE ✌️

 • Dato: 26.01.2017
 • Tid: 19:53
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 16
23.01.2017

POSITIVT OG NEGATIVT MED STUDIER

Jeg sa jo at jeg skulle fortelle hva slags sprell jeg fant på i dag, men det ble ikke så mye spennende. Dagen har gått til å levere en oppgave på nettstudiene mine, og en rask tur innom Amfi-senteret som er rett ved hotellet. Spennende eller? Derfor tenkte jeg like så godt å ramse opp yeys og neys med å studere! (Oversatt: positivt og negativt)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

YEYS 😎
- Kunnskap, følelsen av å lære! (Som man igjen kan bruke til SÅ mye)
- Noe spennende å utfylle CV-en med
- En god følelse av å gjøre noe nyttig
- Studier som er støttet av Lånekassen gir i alle fall litt økonomisk trygghet for en frilanser 😛 
- En spennende (og utfordrende) hverdag

NEYS 😱 
- Krever mye tid
- Studielån (kan jo bli en del til slutt, men er jo et bra lån da!)
(.. var det jeg kom på i farta, jammen bra jeg har mer på den positive listen! )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det gir meg uten tvil en god følelse å studere, men det er klart det er slitsomt til tider også. Men de dagene man får studieoppgaver eller eksamen godkjent, så er alt tilgitt og verdt det. Studerer du / har du planer om det? 

- SILJE ♥Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

22.01.2017

LOCATION: VERDAL'N !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset

Jeg er på plass hos kjæresten min i Verdal'n! Besøkte han her i fjor også, så litt moro å komme tilbake. En veldig koselig plass med gåavstand til alt, men er jo ikke tusenvis av ting å gjøre. Men! Vi har vært på et vors, slappet av med Netflix på hotellrommet, og jammen klarte jeg ikke å få med meg Marius på "En gatekatt ved navn Bob" på kino. For en sjarmerende pusekatt ♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with b5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb2 preset

I dag skal vi roe det ned med Netflix, lesing (er helt hekta på lesebrettet mitt) og bare kose oss sammen. Imorgen begynner Marius å jobbe igjen, så da har jeg fått i oppdrag å handle en vinflaske til kveldskos på rommet. Jeg skal nok finne på noe sprell mens han er på jobb, og vi blogges selvfølgelig om hva det blir!

Hva gjør du denne søndagen? 

- SILJE ♥


Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

 • Dato: 22.01.2017
 • Tid: 12:18
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 4
22.01.2017

I KATTENES REISEBAG 🐱

I samarbeid med Royal Canin


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kattene har vært med på mye gøy opp igjennom årene, spesielt Max som vi fikk først. Hytteturer, turer til familie, vennebesøk i Oslo og campingtur (faktisk). Når vi har tre innekatter liker jeg å ta de med meg på det vi kan. For det første fordi jeg helst vil ha de rundt meg hele tiden ♥, men for det andre så tror jeg det veldig spennende for dem. Nye lukter, utfordringer og eventyr.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

STELLEBAG TIL KATT?
For noen år siden begynte jeg å lete etter en stellebag til kattene, og synes det var såå gøy bare å lete etter det. (Er jeg mer klar for barn enn jeg tror selv? Neida, tuller!) Mener at jeg fant denne på en flyplass i Thailand, og den rommer alt jeg trenger å ha med til pusene. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HUSKELISTE 🐱
Så, det jeg pleier å ha med ser dere på bildene!
1. Royal Canin-fôr, som jeg pleier å ta oppi en boks for x antall dager vi er borte. 
2. Børste (vet aldri når de begynner å røyte som bare det)
3. Våtfôr fra Royal Canin, må kose seg litt på tur! Her har jeg "Ultra Light" med kalorireduksjon. 
4. Bånd hvis vi skal gå en tur (greit å ha når man er på et nytt sted)
5. (Som ikke er på bildet) Snacks, leker, et teppe, og spaden til kattedoen. (Må jo med den og, haha)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå kjenner jeg at jeg gleder meg til å ta med kattene på tur igjen. Vi planlegger hyttetur i påsken, og det tror jeg blir stas. Spesielt hvis det er snø, da må jeg nesten filme dem. Har du katt? Og pleier den å være med på turer? 

- SILJE ♥

 • Dato: 22.01.2017
 • Tid: 10:07
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 6
20.01.2017

MORGENKOS MED ROYAL CANIN

I samarbeid med Royal Canin

I dag lastet jeg egentlig opp dagens Royal Canin-innlegg på Facebook, med en videosnutt på min Facebookside "Pusemamma". Den finner du HER, hvis du vil følge den 😀  Selv går jeg hele tiden på Face for å se små videosnutter, så da er det gøy å prøve ut det selv også. 

Dersom jeg har lesere som ikke er på Facebook, vil jeg uansett dele videoen med dere under her via YouTube. Så dette er altså en typisk morgen med lek og kos hos oss. Enda tidligere på dagen var alle tre kattene i full sving med å leke med hverandre, men jeg var så involvert at jeg glemte å filme det, haha. Men det tok ikke lang tid før Charlie begynte å leke igjen, så da dro jeg frem kameraet! Sånn går dagene hos oss: leke, spise, sove ♥ De elsker våtfôret fra Royal Canin, og i det siste har jeg kjøpt det som heter Ultra Light (med -19% reduksjon i kaloriinnholdet) fordi jeg lurer på om de har gått litt opp i vekt, enda så streng jeg prøver å være. Vi får se på neste helsesjekk om det stemmer! 

GOD HELG ♥

Hva synes du om videoene av pusene mine?  🐱

- SILJE

 • Dato: 20.01.2017
 • Tid: 10:47
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 1
19.01.2017

DEN BESTE KOPPEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Åå, så heldig jeg er som fikk denne koppen til bursdagen min i fjor. Da jeg var liten var jeg nemlig SÅ stor fan av Powerpuffjentene at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg drømte om dem, kjøpte alt jeg fikk tak i av dem, elsket at det var tre tøffe jenter som reddet dagen, og tegnet at jeg lekte med dem og ble med dem ut på oppdrag. (Måtte få litt kjemikalie x av Professor Utonium først, bare..) Snille Rebecca og Vetle som fikk tak i denne koppen! Nå starter jeg hver dag som en superhelt! Neida, tuller. Men den er veldig fin å se på i alle fall ♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imorgen reiser jeg for å besøke kjæresten min som er på jobbtur, og da skal litt av hvert gjøres i dag. Har fått noen nye artikkeloppdrag som jeg må gjøre research til, nye studieoppgaver og litt annet. Leiligheten må også ryddes, og jeg må sjekke at dyra har alt de skal ha før de blir passet på de neste dagene. Det er bare å sette i gang! Håper du har hatt en fin morgen 😀 

- SILJE ♥

 

                  

 • Dato: 19.01.2017
 • Tid: 10:21
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 6
18.01.2017

HISTORIEN BAK 9 SNAPPER1. Var på hytta og hadde nettopp drukket et stort glass vann fordi jeg var så tørst. Så følte jeg meg dårlig og tenkte på at vannet kanskje smakte litt rart? Sendte en melding til mamma og fikk vite at jeg hadde drukket av REGN-vannet som vi bruker til å vaske henda og sånt. Nam ass. Så dette var den siste snappen i en hel "serie" hvor jeg fortalte vennene mine hva jeg hadde gjort. 
2. Vi dro hjem fra hytta med alle 3 pusene ♥ (Ikke fordi jeg ble dårlig av vannet altså, vi skulle hjem!)
3. Sander som koste seg maks på hytta.  


1. Halloween med kusina mi, hun som skutt / død og jeg var Supermario. 
2. Har begynt å trene, så da må det selvfølgelig dokumenteres. (Skryter til kjæresten hver gang)
3. Testa katte-sminke (fra dette innlegget) og måtte jo spøke litt på Snap.1. Da jeg skulle stave guacamole her om dagen, og virkelig bare ga opp. Noen ganger når man skriver feil, så kommer det jo opp likevel - dere vet hva jeg mener? Men her var jeg tydeligvis HELT på tur.... Jaja. Funfact: Hver gang jeg skal skrive det ordet, googler jeg det. Jepp, før dette innlegget også.
2. Kattene som får et lite festmåltid (våtfôr). Jeg bare plinger i en skål, så kommer de på rekke og rad!
3. Jeg og Max som koste oss med EM på TV-en i sommer, da jeg ennå ikke hadde fått extensions eller stripa håret lyst. 

Synes du sånne innlegg som dette er gøy? Legg meg gjerne til på snap: siljereistad heter jeg der 💛

 

 • Dato: 18.01.2017
 • Tid: 21:16
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 5
17.01.2017

HELG MIDT I UKA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siden helgen ble brukt på innspilling, har jeg roet det ned i dag. Når man begynner å brygge på noe, føler jeg det kan være lurt å ta en dag "off"! Så i dag har jeg vært en tur ute med pusene og puslet litt med jobb, men samtidig prøvd å koble av, drikke te og planlegge blogginnlegg og jobb fremover. Deilig å få oversikt! Nå skal jeg lage meg en omelett i ovnen til middag, og forsvinne ned i sofaen igjen. Hva gjør dere i kveld?

- SILJE ♥

 • Dato: 17.01.2017
 • Tid: 16:22
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 4
16.01.2017

JEG NEKTER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Innspillingen i helgen gikk kjempebra, og nå har det fine "filmteamet" dratt igjen! Får litt småpanikk av tre dager uten blogging, men det var ikke sjans mellom slagene i helgen. Nå har jeg masse materiale jeg skal klippe, og tar et par dager hvor jeg får det litt på avstand. I dag har jeg vært på lunsj i Tønsberg, en tur på biblioteket og i dyrebutikken, og da jeg kom hjem for å være supereffektiv, ble jeg helt gåen. Skal jeg bli syk nå? Jeg nekter! Haha, som om det hjelper.. Så jeg har plassert meg i sofaen sammen med Sander som støtte, og benytter meg av det ene kjerringrådet etter det andre. Det er så mye jeg vil få gjort denne uka, så jeg håper det snart går over. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper du har hatt en bra mandag, så snakkes vi imorgen! ♥

- Silje 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

 • Dato: 16.01.2017
 • Tid: 17:12
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 2
12.01.2017

KLART FOR INNSPILLING

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God kveld fine folk ♥ I dag har jeg ryddet og vasket hele leiligheten, så den er klar for innspilling i helgen. Jeg og venninnen min Ida har et lite prosjekt som vi har skrevet på i et år nå. Første innspilling var i september i fjor, og nå i helgen kjører vi andre økt! Deretter blir det klipping, og så skal jeg dele resultatet her på bloggen, blant annet. Det blir spennende! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ida og fotograf Ole flytter derfor inn hos meg i helgen, så får vi spilt inn både fredag, lørdag og søndag. Hektisk, men blir veldig gøy! Kattene har vært litt snurte på meg i dag, ettersom støvsugeren har gått i ett. Den er jo såå skummel, synes de alle tre. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I kveld skal jeg lese over manus, og sjekke at alt er på plass før imorgen. Skal også kikke litt på en artikkel, noen ganger er det jo kos med litt kveldsjobbing! Hva er dine planer for helgen? 😀

- SILJE ♥
 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

10.01.2017

JEG - HUNDEPERSON?

I samarbeid med Royal Canin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det virker kanskje rart ettersom jeg i dag har tre katter (hehh), men jeg var en gang 100 % hundeperson. Har alltid likt katter og drømt om å ha det selv, men er vokst opp med hund. Og da blir det jo fort sånn at det blir favoritten! Husker så godt at jeg alltid sa jeg var hundeperson. (Når man skulle ta sånne tester og sånt som man drev med før i tida - hva het den nettsida man gjorde det igjen, var det Start.no?) 

Uansett - jeg vokste opp med verdens fineste Egon som ble 14 år, og så fikk vi Billy etter det. Jeg passet ham her om dagen da mamma og pappa var i Oslo, alltid koselig å være med vofsen! Jeg hadde med noen produkter fra Royal Canin, må jo være kul storesøster! De falt i smak for å si det sånn.. Til og med før jeg åpnet dem! Hunder ass..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg tenkte å teste ut to produkter som jeg synes så fine ut fra Royal Canin, og kjøpte de med meg hjem før jeg skulle passe Billy.

🐶  1. Våtfôrpakke "Urban life", for hunder som bor i byer eller tettsteder hvor den urbane livsstilen øker. Urban Life er en del av "Lifestyle Health Nutrition" som tar hensyn til hundens livsstil. Pakkken består av ernæringsløsninger som bidrar til å støtte helsen til hunder, og inneholder utvalgte næringsstoffer fra fisk, i tillegg til antioksidanter for hunder som utsettes for oksidativt stress fra forurensede omgivelser. Mer om Urban Life HER.

🐶  2. Adult Beauty er egentlig for små hunderaser (Billy har ikke smakt på denne ennå, kanskje jeg i stedet tar den med til noen som har en liten hund?). Denne er som nevnt opprinnelig utviklet for små hunderaser (opp til 10 kg) for å støtte sunn hud, og er beriket med fettsyrer og et kompleks som fremmer hudens barrierefunksjon. Mer om serien HER. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
"Jeg skal bare sjekke noe her.."

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
"Hvor lenge må jeg vente, sa du?"

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du hund, eller ønsker du deg? Gøy å høre hva slags rase dere har, eller ønsker dere!

- SILJE ♥

 • Dato: 10.01.2017
 • Tid: 18:31
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 6
09.01.2017

TIPS TIL SUNNERE TACO

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God mandag til deg! Da jeg hadde tacokveld med kjæresten før han dro på jobbtur, fant jeg ut at min taco-tallerken burde bli litt sunnere. Kjæresten min trener jo nesten hver dag, og siden jeg ikke er helt der ennå, må jeg ty til andre grep. Jeg husker ikke hvor jeg leste dette tipset, men det var å bytte ut tacolompe/skjell med salatblader! Da fungerer hjertesalaten veldig bra, siden bladene er så store.

Og det var så godt! Jeg er ganske fan av tacolefsa, men den gjør meg så stappmett.. Så nå har jeg funnet en ny og sunn vri på taco, og skal prøve å fortsette med dette fremover ♥ I tillegg har jeg blitt helt avhengig av guacamole i tacoen, så nå har jeg ny favorittrett! (Før var det pizza.. Vel.. det er jo fortsatt pizza når jeg tenker meg om. Jaja, taco får dele førsteplassen)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du prøvd denne vrien på taco før?

- SILJE ♥

 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

07.01.2017

FULLT KJØR I JANUAR

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne helga har det blitt litt halvhjertet på bloggen, prøver å bruke tiden min med kjæresten! Sånn er det når han reiser på jobbtur i over en måned, viktig å nyte tiden sammen mens vi kan ♥ Så jeg ville bare titte innom og si at fra mandag av er det fullt kjør på bloggen, jeg har mange bloggplaner for januar! Jeg blir alltid glad for tilbakemeldinger og tips hvis dere ønsker noen spesielle innlegg, det er hva kommentarfeltet er til :-) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal vi på en handletur, og ha en skikkelig kosekveld med taco og nye episoder av Modern Family. Åå, kommer til å savne disse lørdagskveldene med den fine, morsomme kjæresten min. *sukk* Hva er dine planer for kvelden?

- SILJE ♥
 


Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

 • Dato: 07.01.2017
 • Tid: 16:23
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 7
05.01.2017

MANUSSKRIVING I HAMAR

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Jeg er en liten tur i Hamar frem til imorgen, for å besøke Ida! Vi skriver på vårt lille prosjekt om dagen, og skal ha innspilling nummer to neste helg. Om du er nysgjerrig på hva vi skriver på, er det bare å følge med på bloggen videre 😀

I går skrev vi nesten hele dagen, og fikk gjort en del før Ida måtte på jobb i dag. Siden jeg har litt å jobbe med jeg også, er jeg i leiligheten hennes med macen i fanget. Må blant annet sende noen mailer og skrive videre på en artikkel. Også starter jo nye nettstudier snart! Blir jeg ferdig med alt, skal jeg jammen unne meg litt Netflix-tid. Noen forslag til hva jeg kan se?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Var nettopp en tur ut i de isglatte gatene og handlet på Kiwi! Litt hjemmekontor-mat ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Hva gjør dere i kveld? 

- SILJE ♥
 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

03.01.2017

FEIRING PÅ ETTERSKUDD

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Midt i alt som foregikk i jula, glemte jeg å nevne at jeg og kjæresten hadde 8-årsjubileum, eller hva man kaller det? 8 år siden vi ble sammen, da vi var 16 år og gikk i 1.klasse på videregående med fordypning i film. (Vi valgte klasse utifra hva man skulle fordype seg i) Rart å tenke på! Vi feiret dagen litt på etterskudd, med fiskesuppe og hvitvin, som er favoritten til begge to. Merker godt på kattene hvis vi spiser sjømat, de begynner å snuse ut i luften og får til slutt øye på hvor det kommer fra, haha. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
TIPS: Kjøp ferdig fiskesuppe fra Rema 100 (koster 50 kroner eller noe?) og fyll med reker, laks og scampi. SÅ GODT ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prøver å jobbe meg tilbake til hverdagen igjen nå, med jobb, studier og artikkelskriving. Jeg har et par nye artikler jeg må skrive denne og neste uke, og imorgen skal jeg en tur til Hamar, besøke en venninne og skrive på et manus! Vi jobber med noe som jeg gleder meg masse til å vise frem :-) 

Hvordan er din start på hverdagen og januar?

- Silje ♥

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

 • Dato: 03.01.2017
 • Tid: 20:24
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 14
01.01.2017

LYST PÅ KATT? DETTE MÅ DU TENKE PÅ

I samarbeid med Royal Canin


Det er flere ting man bør tenke gjennom før man får seg en liten pelsdott. Jeg har tenkt litt på min erfaring etter jeg har hatt katt i over 3 år, og tenkte å gi noen råd, dersom du vurderer å få deg en pusekatt! 🐱 1. Har jeg tid?
Et dyr krever mye tid, og er helt avhengig av deg. Den trenger mat, vann, stell, oppmerksomhet og oppfølging hver eneste dag. I tillegg kan en katt bli ganske gammel, noen helt opp til 20 år. Det kan være greit å tenke på, og virkelig kjenne etter om du kommer til å bli lei etter et par måneder (som noen dessverre blir). 

2. Har jeg råd?
En katt gir enormt med glede, men det koster også. Mat, godbiter, leker, kloremøbler, innedo, kattesand, forsikring, årlige sjekker hos dyrlegen, og så videre. Derfor er det lurt å ta en titt på økonomien og sjekke at du faktisk har råd til en pus, og alt den trenger.  

3. Hva slags mat skal katten ha?
Riktig fôr til pusen din er utrolig viktig, noe jeg lærte mye om da jeg besøkte Royal Canin. De har fôr til forskjellige katteraser; for innekatter, utekatter, kastrerte katter, overvektige katter og mye mer. Jeg har tidligere brukt produktvelgeren deres for å sjekke hva mine katter bør ha. Du kan prøve den her!4. Hvis den blir ensom, har jeg mulighet til å ha to?
Da vi fikk Max i 2013, tenkte vi aldri på at vi kom til å ha flere. Med tiden ble Max ganske masete, selv om vi lekte masse, tok han med ut, løp rundt her hjemme og gjorde alt for at han skulle bli fornøyd. Han mjaua og mjaua og mjaua. Jeg spurte på en kattegruppe på Facebook hva som var i veien, og flere trodde at Max trengte en venn å leke med. Dermed skaffet vi Sander, og wow - som det hjalp. Hvis Max mjauer nå, kommer Sander løpende og så er lekeslåsskampen i gang. 

5. Adpotere eller kjøpe? (Evt. få)
Siden det er så mange katter som trenger nye hjem, synes jeg man alltid skal vurdere å adoptere først. Vi hadde snakket litt om dette, men visste at vi burde ha en innekatt siden vi flyttet en del, og har en ganske uforutsigbar fremtid. I tillegg var vi helt forelsket i rasen Scottish Fold, og da føltes det riktig å gå for det! En gang langt inn i fremtiden, drømmer jeg om å kunne ta imot hjemløse katter. Det er en helt seriøs drøm jeg har, men skal ikke gå for mye inn på det nå, haha. 6. Inne eller ute?
Det er litt delte meninger på dette punktet, men katterasene er veldig forskjellige. Noen har det best ute, noen har det best inne, noen liker begge deler. Bor du i en leilighet i 12. etasje kan det være greit å vite hva katten din har behov for. Sjekk med oppdretter / Dyrebeskyttelsen som kjenner katten du skal hente :-) 

7. Hvem kan passe? 
De fleste er ikke hjemme 24/7 året rundt, plutselig er det en jobbtur, ferietur eller en vennetur på timeplanen. Har du venner og familie som kan passe, eller et sted katten trives godt som den kan være? Dette er viktig å sjekke før man skaffer seg dyr.

Håper dere synes rådene var nyttige! Noen som har lyst på en katt, eller kanskje du allerede har? 

- SILJE ♥

 • Dato: 01.01.2017
 • Tid: 15:32
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 10

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no