hits
28.02.2017

DETTE ER VONDT ..I dag ble jeg med til dyrlegen for å si ha det til Billy, vofsen vår. ♥ Dette skjedde så brått og gjør så vondt, men det var ingen annen utvei. Billy fikk en agressiv krefttype, og har ikke vært seg selv de siste dagene. Ikke spist eller drukket, og hatt det vondt. Det er så mye jeg vil si om denne tassen, men jeg føler meg litt tom akkurat nå. Han kom inn i livet vårt da jeg var 14 år og reddet hverdagen vår etter vi mistet vår første hund Egon, og Billy skulle bli 10 år nå i mars. Så glad, sprudlende og leken vofs, som jeg var så utrolig glad i. Skulle alltid ligge i fanget, både som valp og voksen. Bare at som voksen så skjønte han aldri at han ikke helt fikk plass i fanget, og skled ned på gulvet ♥ Lille raringen.Jeg har så mange gode minner med Billy, og jeg skal gå igjennom bilder og videoer de neste dagene, det er så godt å ha. Kommer til å savne deg så utrolig mye Billyvofsen min.. Elsker deg for alltid  ♥

 • Dato: 28.02.2017
 • Tid: 17:05
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 8
28.02.2017

SMÅ GLEDER FOR DE FIRBENTE

I samarbeid med Royal Canin


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pusene våre er innekatter, selv om de ofte er på turer ute i hagen. En innekatt er jo i mindre aktivitet enn en utekatt - selv om disse tre har heftig leking og flyr fra rom til rom daglig, spesielt Sander.. Det er viktig at jeg tenker på aktivitetsnivået til kattene når jeg velger riktig fôr, og derfor har jeg brukt Royal Canin sitt "Indoor" de siste årene. Men jeg er ganske sikker på at kattene har gått litt opp igjen, (dyrlegen nevnte i fjor at Max hadde blitt "medium pluss", og noen gjester har kommentert at de har blitt gode og runde) og da vil jeg prøve et fôr som har enda mer reduserte kalorier. Jeg kommer til å snakke litt mer om dette fôret senere, men ville bare vise hvordan det ble tatt imot her hjemme!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fôret har falt veldig godt i smak her, og nå har vi brukt det i nesten en måned. Jeg synes ikke det ser ut som de har gått noe opp i vekt i det siste, og skal bestille dyrlegetime nå i mars, for å sjekke hvordan det ligger an med vekta! (Og andre ting) Så da skal jeg oppdatere dere på hvordan de ligger an, om vi må begynne med litt daglige trim-rutiner (haha), eller om kanskje Max har gått ned til å være "medium" uten pluss? Hihi, vi får se!

- Silje 🐱 ♥

 • Dato: 28.02.2017
 • Tid: 12:55
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 4
27.02.2017

HA DET, HÅRET

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
FØR 👆​

I dag forsvant det laaange, fine håret mitt! Snufs. (Ja, jeg sier mitt siden jeg har betalt for det, selv om håret ikke egentlig var mitt, haha) Nå har jeg hatt 40 cm lange extensions siden august, altså 7 hele måneder. Er fornøyd med at det varte så lenge, og kunne sikkert hatt det lenger også.  Som dere kanskje ser har det begynt å bli slitt, og fargen på mitt eget hår skiller seg litt fra extensionet. Så nå følte jeg det var på tide å fjerne det, og eventuelt se om jeg vil prøve meg på en ny runde med hår-extensions senere, men med en kortere lengde. 😊

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ETTER 👇 ​
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er så lei meg for bloggpausen, men jeg har vært så dårlig de siste dagene at alt har bare stoppet opp. I tillegg har det skjedd mye, og noe av det er veldig vanskelig, kommer til å fortelle mer om det senere ♥ Jeg er fortsatt syk, men det går sakte, men sikkert fremover - heldigvis! Blir så godt å skrive innlegg og ha en normal hverdag igjen :-) Håper alt er bra med dere, vi blogges snart ♥

xx Silje 
 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 27.02.2017
 • Tid: 18:24
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 5
23.02.2017

LA DET VÆRE OVER SNART

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen ganger går ting virkelig ikke som man planlegger. Kvelden før vi skulle reise fra Spania ble jeg plutselig i dårlig form. Hadde hatt litt vondt i halsen de siste dagene, men trodde liksom ikke det var noe store greier. Jeg lå og vrei meg hele natta før vi reiste, og på flyet fikk jeg skikkelig vonde dotter i ørene så jeg ikke hørte hva Marius sa omtrent. Hodet, halsen og nesa verker så utrolig, og det har det gjort siden vi kom hjem på mandag. 

Jeg som skulle blogge mens jeg ennå hadde litt av brunfargen igjen (haha), og gjøre masse jobb og studier. Så nå henger jeg etter som bare det, men jeg må bare innse at sykdom er vanskelig å forutse. Tror jeg har fått en skikkelig influensa-kule, og lurer på om jeg har fått bihulebetennelse på toppen. Siden søndag har jeg lagt meg og tenkt "det blir sikkert bedre imorgen!", men det har bare blitt verre. Og imorgen er det fredag alt? Jeg hater å ikke ha ork til å jobbe, rydde i leiligheten, ta skikkelig vare på pusene.. Uff. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hele leligheten er et kaos, tror jeg bruker to doruller om dagen når jeg får hoste-og nyseanfall. Men, jeg skal stoppe her. Dette er sikkert kjedelig å lese om, men jeg ville bare gi en lyd fra meg. Har prøvd å blogge siden mandag, men har ikke klart å gjøre noen ting. Blæh, hater det. Har prøvd å gi litt lyd fra meg på Snapchat (siljereistad). Men dette får bli det siste innlegget om at jeg er syk, og så krysser jeg fingrene (nok en gang) for at morgendagen er bedre!

xx Silje 🤒
 

 • Dato: 23.02.2017
 • Tid: 17:10
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 5
19.02.2017

SITRONER OG SYKDOMHola amigos! (Jepp, er blitt sånn charter-norsk som snakker fire ord på spansk med stolthet) I dag har vi hatt vår siste dag ved bassenget, og det ble selvfølgelig overskyet. Men vi fikk noen timer med sol, og brukte resten av ettermiddagen på trening og spa. (Altså Marius trente og jeg tok spa, heheh) 

Kjøpte en massasje og fikk spørsmål om hva slags lukt jeg ville ha på oljen. Hun ramset opp; "Flower, orange, sitron.." "SITRON, SITRON", sier jeg. Måtte si det to ganger liksom. Dere som har fulgt bloggen en stund, vet kanskje at jeg er gal etter sitroner. Fargen, lukten, smaken. Hallo, jeg hadde til og med en blogg som het Sitronen da jeg var 17. Så da er det lov å kalle seg fan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men, til overskriften: jeg tror jeg har blitt syk! Har hatt vondt i halsen et par ganger, men tenkte det kanskje var fordi jeg har skravlet så mye med Marius. Men så enkelt var det ikke gitt. Nå begynner jeg å kjenne at kroppen følger etter, og føler meg ikke i form. Kan være på grunn av værskiftet, at vi har kledd oss lite kanskje? Har vært en del vind mens vi har ligget på solsengene, så kanskje det har noe med det å gjøre. Jeg får hente frem litt energi, så skal vi snart ta oss en tur til middagen, for siste gang før hjemreise imorgen! 

xx Silje 

 


Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 19.02.2017
 • Tid: 19:44
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 4
18.02.2017

HVA LØRDAGEN GÅR TIL

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ville bare gi en lyd fra meg med noen bilder herfra. Vi har vår siste hele dag imorgen, så den må brukes til det fulle! I dag har vi solt oss, gått tur og slappet av, men gikk akkurat inn fra sola nå. Marius skal trene, og jeg vurderer å ta en tur til hotellets spa før jeg tar en kjapp treningsøkt. Fikk en gratisbillett til spaet da vi kom, og må jo bare få sjekket det ut, burde jeg ikke? Håper dere har en fin lørdagskveld!
 

xx Silje 
 


Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 18.02.2017
 • Tid: 18:21
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 3
17.02.2017

HILSEN KLØNA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ere mulig...... Da vi kom hit lastet jeg ned to nye bøker om mental trening på lesebrettet som jeg fikk til jul av kjæresten. Det har vært så digg å holde brettet på solsenga, og ikke styre med boksider som flagrer i vinden. I stad koste jeg meg sykt. Vi lå ved bassenget, 25 grader og litt vind, helt perfekt. Vi hadde hentet oss noe å drikke fra baren, og jeg leste et kapittel om positiv tenkning når kjipe ting skjer. 

Akkurat da følte jeg at jeg lå litt dårlig, og ville legge ryggen på solsenga helt ned. Det er litt styrete på disse sengene, man må ta hånda bak og ta i ganske mye for å få dyttet den ned. Da klarte jeg å sette kneet på lesebrettet og hørte plutselig et knekk. Jeg frøs til og håpet at jeg bare hadde kommet borti en knapp, men neida. Der lå det vakre brettet, med skjermen knust. Nooooooo. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg fikk virkelig testet den positive tenkningen for å si det sånn! For HVA er positivt når man ødelegger et nytt lesebrett til over 1000 kr? Jeg måtte virkelig kjempe for å finne frem til én ting, som var; at jeg sikkert ikke gjør dette igjen! Og at jeg har lært at jeg må ha beskyttelse på den. Huff. Jeg kjøpte et nytt i stad (med beskyttelse) sånn at jeg skulle få ro i sjelen, som er på vei i posten når jeg kommer hjem, og de siste dagene her får jeg bare høre på musikk eller kjøpe meg et blad. Jeg har lært, men herlighet. Sånt skjer. 

La oss heller avslutte litt hyggeligere, som hvor koselig det er at hotellet setter ut mat og vann til kattene som tusler rundt her? Kattene er gode og runde, og ser ut som de lever godt ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flere enn meg som har ødelagt dyre ting?
xx Silje 
 


Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 17.02.2017
 • Tid: 21:11
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 11
16.02.2017

REDDET EN KATT I DAG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotellet vi bor på her er ganske stort, med ekstremt lange ganger og trapper og svinger, så det er lett å gå feil. Vi bor i andre etasje, som man kommer til via en trapp, og på vei tilbake fra bassenget møtte vi denne tassen! Marius døpte han raskt Timon, og lille Timon hadde forvillet seg opp i vår etasje, virket det som. Vi hilste litt på han, og gikk på rommet. Tenkte at han var en selvstendig katt som kanskje var vant til å være her. Men da vi hadde lukket døren, hørte vi plutselig noen skarpe "Mjaaauuu", og da satt lille pusen utenfor hos oss og nektet å flytte seg. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da tenkte jeg at han faktisk trengte å finne veien ut, det var i alle fall verdt et forsøk! Jeg tok på meg en usynlig Super-pusemamma-kappe (haha neida) og begynte å gå bortover gangen. Det tok sin tid, og Timon måtte hele veien ha litt kos for å stole på meg og ikke snu å gå tilbake. Vi kom oss ned trappen (det var en liten utfordring) og til slutt bortover den siste gangen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og så - var vi ute! Timon hadde vært så klengete på meg hele veien, men da vi kom oss ut i det "fri", ble han helt annerledes. Så det var tydelig at han bare trengte hjelp til å finne veien ut, for han begynte raskt å vandre langt avgårde. Lille, fine Timon ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og ellers så har det vært sol på klar himmel, og rundt 23 grader i dag, superdigg! Hva skjer hjemme i Norge? Eller er det andre som også er på tur? 

- SILJE ♥

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 16.02.2017
 • Tid: 20:15
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 4
15.02.2017

JOBBE ELLER SOLE SEG?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Et av to bassengområder! Med pool bar hvor det bare er å hente seg brus, smoothie, milkshake eller drinker. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Frokost og Marius sin brekte arm, huff ♥​

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kaffe og juice til frokosten. (Helt ærlig er ingen av de spesielt gode her, haha. Kaffen tror jeg er vannet ut, og juicen må være 80 % sukker så søt som den er.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På veien til bassenget fra rommet ♥​

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kjøpte to nye bøker til lesebrettet i dag, blant annet denne!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lagde meg kyllingsalat til lunsj!

Da fikk jeg vist dere litt av hotellet! Tenkte å vise litt mer mot slutten av uka, når jeg har vært innom spaet og sjekket ut enda mer. Det er ikke lett å være frilanser på tur, altså. Vi spiste frokost, solte oss, spiste lunsj og solte oss litt mer, før vi gikk inn i lobbyen med hver vår Mac, hvor vi nå har sittet flere timer. Ikke helt lov når man er i Spania kanskje men. Til mitt forsvar så er det overskyet i dag (meldt sol de neste dagene - så da blir det soling!) og vi hadde begge noen mailer å sende. 

Håper du nyter norsk vintervær, det er jo ikke bare dumt det heller. Nå skal vi prøve å få trent (Marius sin andre økt.. crazy fyr) og så er det middag i syv-tiden. Vi blogges!

- SILJE 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 15.02.2017
 • Tid: 18:11
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 9
14.02.2017

VALENTINES I SPANIA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så var det denne Valentinsdagen, da. Kjæresten min hadde et veldig koselig forslag; å ta med champagneflasken fra hotellet ned til brygga / moloen og slappe av mens solen gikk ned. Jeg må innrømme at det var dagens beste idé. Skikkelig koselig å poppe champagnen og sitte der og bare prate, mens det ble mørkere og mørkere. Til slutt var det tid for middag på hotellet, så da tasset vi tilbake. ♥

De ansatte ved hotellet hadde pyntet middagslokalene med masse hjerteformede blomster, en utrolig dyktig saksofonist, og søte desserter formet som hjerter. Naw, litt søtt da. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Feirer du valentinsdag i kveld, enten med noen andre - eller med litt ekstra kjærlighet til deg selv? ☺️

- SILJE ♥

 • Dato: 14.02.2017
 • Tid: 21:52
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 8
14.02.2017

ALLERGI HOS HUND ELLER KATT

I samarbeid med Royal Canin

NYTT FÔR FRA ROYAL CANIN: ANALLERGENIC TIL KATT
Jeg er utrolig glad for at kattene mine ikke har noen allergier. For det hender hos både hunder og katter, og noen ganger er det vanskelig å vite at det faktisk er allergi. Hunder og katter klør jo litt innimellom, men hvis det blir veldig intenst, kan det faktisk være en allergi. Noe som er veldig lurt å finne ut av, det er jo ingen dyreeiere som vil at hunden eller katten skal være plaget av noe. ♥

Hvis du tror at dyret ditt er allergisk, så er det vanlig å ha en "elimineringsdiett", hvor man kan finne ut om det er fôrallergi som gjør at dyret ditt klør seg. Dietten varer ofte fra seks til åtte uker (dette hører man med en veterinær om), og deretter følger en "provokasjonsdiett". Royal Canin har for tiden fokus på allergier, og lanserer det nye fôret Anallergenic til katt, som er sammensatt slik at det er liten eller ingen risiko for at katten skal reagere allergisk på det. Under her står det litt om hvordan det fungerer når man skal finne ut av om det er fôrallergi katten eller hunden din har:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


DEN FØRSTE FASEN (informasjon fra Royal Canin)

Kattens eller hundens fôr erstattes i denne perioden av et klinisk bevist veterinærfôr, for eksempel Anallergenic fra Royal Canin. Husk på å ikke gi dyret noe annet å spise mens det går på dietten. 

x I løpet av en uke blander du gradvis inn en større andel av det nye fôret i det gamle fôret, til du har byttet helt til det nye fôret. Behold kattens eller hundens gamle fôr så du kan benytte dette under den andre fasen i forsøket.

x Vær streng - det er kanskje viktigst av alt! Ikke gi kjæledyret snacks, godbiter, belønninger, tyggebein, produkter for god tannhelse, tannkrem, næringstilskudd med smakstilsetninger osv. Om dyret skulle få i seg noe den er allergisk mot, vil den klø seg i 8 dager, og man må begynne på eliminasjonsdietten på ny.

DEN ANDRE FASEN

Når elimineringsdietten er gjennomført, gå vi over til provokasjonsdietten. Denne pågår i en til to uker, eller i henhold til veterinærens anbefaling.

x Begynn provokasjonen eller testperioden med å tilsette en liten del (10-20 %) av dyrets tidligere fôr i porsjonen med Anallergenic eller det fôret som veterinæren har valgt.

x Hvis de kliniske symptomene kommer tilbake (for eksempel kløe), kan veterinæren stille diagnosen fôrallergi for katten eller hunden din.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du kan lese mer om fôrallergi HER om du vil! 🐱 

- SILJE ♥

Psst: Vil også anbefale dere å ta en titt på denne filmen, dersom du har dyr! Den gir god info om hvordan allergi oppstår og hva man kan gjøre for dyret ditt.
 

 • Dato: 14.02.2017
 • Tid: 17:11
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 8
13.02.2017

3 TING JEG SKAL GJØRE I SPANIA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Må si det føles ganske fint å oppdatere dere herfra, ute ved bassenget i Spania. Eller, Kanariøyene for å være mer nøyaktig. Vi bor på øya Fuerteventura, som er helt nydelig! Hotellet er veldig fint, og rommet er stort og har utsikt mot det turkise bassengvannet. ♥ Vi dro hjemmefra i natt klokka 03:00, og var vel fremme på hotellet i fire-femtiden lokal tid? Derfra har vi sjekket ut "all inclusive"-tilbudet, og rakk å få med oss ettermiddagssnacks og middag, hatt en treningsøkt, og nå sitter vi ute ved bassenget med en drink hver. 

Denne turen var en gave fra meg til kjæresten, jeg slo sammen jul og 8-årsjubileum og tenkte en uke her ville være et fint avbrekk i kalde februar. Og foreløpig har det vært veldig bra! Man må liksom alltid "lande litt" første dagen, eller er det bare meg? Jeg liker å lese alle brosjyrer på rommet (kremt, nerd) og finne ut av hvor alt er. Jeg skal ikke gå glipp av noe, haha. Det er en internettkafé jeg vil sjekke ut på hotellet, og et spa - så dette må jeg finne ut av...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ 3 ting jeg vet jeg skal gjøre denne uka er i alle fall:

- Prøve å trene hver dag, siden kjæresten har tenkt til det (Må jo være flink jeg og!)

- Blogge hver dag, gjerne to ganger om dagen også, om det blir tid :)

- Nyte varmen og dagene, slappe av - og svømme masse!
 Akkurat nå lager jeg en liten bloggplan for uka, så jeg håper du vil følge med videre. Vi blogges ♥

Har du vært på kanariøyene? 

- SILJE 

 • Dato: 13.02.2017
 • Tid: 21:36
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 4
11.02.2017

NÅR MAN ER TOM

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har en liten bloggpause for å hente inn litt energi. Vi blogges igjen på mandag, og da begynner jeg med daglige innlegg som før, med to ganger om dagen innimellom. Akkurat nå føler jeg meg litt som en iPhone som noen ikke finner laderen til, haha. Jeg trenger rett og slett å lades opp litt, og kommer sterkere tilbake på mandag. 

.. og da blogges vi herfra! Gleder meg ♥- SILJE ☀️

PS: Legg meg gjerne til på Snapchat, skal snappe litt fra turen og tenkte jeg✌️ (hold opp Snapchat-kameraet og ta det over bildet under, for å legge til. Eller lagre bildet og trykk "legg til venner", og så "legg til med snapcode") 

 • Dato: 11.02.2017
 • Tid: 15:05
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 5
07.02.2017

HEI, OSLO

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag måtte jeg en tur til hovedstaden for å gjøre et intervju, og føler jeg fikk mye ut av dagen! Møtte to fine venninner og nå er jeg hos en tredje. Det andre intervjuet ble flyttet til imorgen, så da ble jeg nesten nødt til å bli her i natt. Det blir uansett koselig, skal ut og handle en pizza til en sen middag, og så skal vi kose oss med den ♥ Hva gjør du i kveld?

- SILJE ✌️

 • Dato: 07.02.2017
 • Tid: 19:41
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 11
06.02.2017

OPPSUMMERING AV HELVETESUKA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper dere har hatt en fin helg ♥ Jeg fikk begravet Hermine i går, noe som var veldig fint. Lille snuppa mi ♥ Da jeg skjønte hvilken vei det gikk med Hermine på lørdag, så hadde jeg to dager igjen av Helvetesuka. Samme dag fikk jeg koselig venninnebesøk og med alt som skjedde med Hermine, så jeg at jeg ikke kom til å klare de siste dagene. Så Helvetesuka ble litt avbrutt på dag 6, men det går helt greit. Jeg trente mer enn jeg pleier, har begynt å våkne av meg selv rundt 5-6 tida (!) og blir raskere trøtt på kvelden. Det er en liten seier, for jeg har det best når jeg kommer meg opp tidlig!

I tillegg har jeg vendt meg til å sjekke sosiale medier mindre, og skal virkelig prøve å fortsette med å kutte det helt ut i arbeidstiden. Det anbefales, man blir jo helt rar når man kommer inn i den vanen med å sjekke nesten hvert 5. minutt.  Har dere opplevd å nettopp ha vært på Facebook på Pc-en, så sjekker man mobilen og går inn på Facebook igjen bare helt automatisk? Altså, det blir jo for dumt. 😛

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har reist til barndomshjemmet i dag for å jobbe, (med undulaten Pelle som dagens kollega), var godt å komme seg litt ut av leiligheten. Jeg jobber med en artikkel for Foreldre&Barn, og to artikler for film og tv-magasinet Monitor, skal inn til Oslo imorgen for å gjøre et par intervjuer til de sakene. I dag er det også bare en uke til Spaniatur, så nå er det bare å holde fokus og jobbe på. ☀️ 

Hvordan er din mandag? 

- SILJE ♥

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 06.02.2017
 • Tid: 13:53
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 4
05.02.2017

HVIL I FRED, LILLE VENNUff, dette er vondt å skrive. Lørdagen ble litt annerledes enn planlagt. Jeg skulle blogge to ganger og gjør litt av hvert, men ganske tidlig merket jeg at lille Hermine var blitt dårligere, så jeg ville bruke tiden med henne. Jeg ga henne en ny dose antibiotika og litt vann siden hun ikke drakk selv, og prøvde å pleie henne så godt jeg kunne. Men skjønte til slutt at kroppen hennes hadde gitt opp.

Jeg googlet masse, hva skulle jeg gjøre hvis det var slutten? Jeg leste litt råd, og satte en varmeovn ved buret, la en stor klut rundt henne så hun skulle ha det komfortabelt og varmt, hadde på rolig musikk og pratet med henne. Rundt midnatt lå Millie (som er moren) helt tett inntil henne, helt til siste slutt.

Lille venn, 
to ganger de siste dagene har jeg trodd at du skulle forsvinne, og det var så vondt. Første gangen kviknet du til igjen, i dag gjorde du aldri det. Da vi dro til dyrlegen på tirsdag hadde jeg en klump i halsen hele dagen, jeg var så redd du ikke skulle bli noe bedre. Jeg bare håpet at du skulle bli frisk igjen. At moren din, Millie, ikke skulle bli alene. 

Hun vasket og passet på deg helt til slutten, og jeg prøvde å gjøre det samme. Hvor enn du er nå, så håper jeg du syntes at alle årene dine har vært gode. Du ble heldigvis et gammelt marsvin, og har vært med fra pikerommet mitt hjemme, til jeg startet på det "voksne liv" i to forskjellige leiligheter. Du elsket å være ute i gresset på sommeren, og jeg tenkte alltid på deg når jeg kjøpte med en ekstra agurk på butikken. Lille, søte matvraket. 
Jeg var så glad i deg, og kommer til å savne å se deg i buret sammen med moren din. Har lett i arkivet og funnet noen bilder av deg, som jeg trengte å se på nå. Hvil i fred, vakre Hermine min ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Marsvinmamma ♥

 • Dato: 05.02.2017
 • Tid: 07:15
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 12
03.02.2017

DAG 4: HELVETESUKA 2.0Nå har jeg nettopp Skypet med kjæresten, og neste fredag kan ikke komme fort nok ♥ I mellomtiden har jeg jo denne Helvetesuka da, og i går fullførte jeg dag 4! For å gjøre en liten vri skal jeg ikke ta time for time, siden det blir jo ganske likt hver dag. Jeg står opp til tida, men drøyer treninga til kvelden og er litt for mye på sosiale medier. Haha. Men skal heller gå fort gjennom gårsdagen under her:Jeg jobbet med et par artikler jeg skal gjøre i Oslo neste uke, og reiste til foreldrene mine etter jobb for å spise middag og låne bilen siden de drar til Spania. Ellers så følger jeg med på marsvinet mitt Hermine om dagen, som fortsatt er syk. Håper bare hun blir bedre snart, foreløpig går det sakte synes jeg.Hver dag i Helvetesuka har et fokus man skal tenke på og jobbe med, og på torsdag var dette egentlig å gå ut av komfortsonen. Torsdag er nemlig den store døgnedagen, man skal egentlig være oppe hele natta og jobbe, og fortsette fredagen som før til tross for døgningen. Men jeg fullførte dette med glans sist gang jeg hadde Helvetesuka, selv om jeg ble veldig påvirket av det de neste dagene, og utrolig sliten og trøtt. Så denne gangen valgte jeg å droppe det, men jeg klarte å legge meg klokka 22 da. 😇  Så, ja - jeg tar meg litt friheter denne gangen, men merker likevel at jeg er mye mer effektiv. Så denne uka er ikke helt bortkastet :-) Nå må jeg hive meg rundt for å gå en kveldstur, snakkes! 

- SILJE ♥

 • Dato: 03.02.2017
 • Tid: 18:55
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 2
02.02.2017

PLANER FOR FEBRUARGod kveld i stuen! Det er vondt å følge med på Hermine om dagen, vanskelig å si om hun blir bedre av antibiotikaen eller ikke. Jeg håper bare det lille marsvinet blir frisk ♥ Selv om sannsynligheten er liten. Uansett tenkte jeg å fokusere på noe litt hyggeligere i dette innlegget.. Nemlig hva som skjer i februar. 

Kjæresten kommer hjem ♥
Etter fem uker på jobb i Verdal'n kommer han endelig hjem neste uke. Jeg gleder meg til å rydde leiligheten (faktisk) og handle inn taco og annet godt. Etter fem uker på jobb synes jeg man fortjener en skikkelig kosekveld. Spania ♥
Tror ikke jeg har nevnt det på bloggen ennå, men til jul ga jeg kjæresten en tur til Kanariøyene. (Etter å ha spart opp hele høsten, heh) Med treningsrom, 16 års aldersgrense (er vel lov å ønske seg en ferie uten barn ved bassenget?🙊 ) og all mat inkludert. Gleder meg sånn til en uke på tur, og til å få litt sol på kroppen!

Nettstudier 🤓 
Siste innspurt på årsstudiet i journalistikk denne våren, så frem mot Spania og etter turen skal det jobbes med en god del oppgaver.. (18 stk for å være nøyaktig)

Hva er dine planer for februar? 

- SILJE 
💛

 • Dato: 02.02.2017
 • Tid: 20:08
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 3
02.02.2017

DAG 3: HELVETESUKA 2.0Da var dag tre, onsdagen, over! Sorry for litt kjipe bilder, jeg var visst ikke så flink til å dokumentere i går, ser jeg. 😅  Men jeg tar en rask gjennomgangen av dagen likevel. Bare fire igjen! 🔥

05:02 - Det er jo ikke så lett å se, men her var jeg på vei opp av den gode, varme senga! Ganske stolt av at jeg kom meg opp til tida. Hadde egentlig lagt frem treningsklær for å gå ned til trening, men bestemte meg for å ta det etter jobb i stedet. (Så da blir det et lite minuspoeng her, man skal helst trene på morgenen denne uka)

05:15 - Morgenkos med en kaffekopp, nyheter og kattene er alltid så koselig. Mangler bare kjæresten, så er det den perfekte starten på dagen ♥ 

7-15 - Startet jobbingen litt tidligere, så jeg ble ferdig før. Hadde planlagt middag med kusina mi etter jobbing, og før det måtte jeg gi Hermine en ny dose antibiotika. Hadde en liten hjemmeøkt før dusjen også, så fikk jeg krysset av det på planen.16:00 - Middag hos kusina, og vi så filmen "The Danish Girl", den var sterk! Visste ikke at det var basert på en sann historie. 

21:00 - Vi gikk en kveldstur innom butikken før vi skilte våre veier. Hadde gått 10 000 skritt da jeg kom hjem, sier meg fornøyd med det.

22:00 - I seng! Sovnet faktisk ganske raskt, så tydelig at jeg begynner å bli vant til døgnrytmen. Så! Jeg vil si at uka går helt greit, jeg har snudd døgnrytmen og sovner raskt når jeg legger meg rundt 22. Jeg er uthvilt når alarmen ringer klokka 5, men det er vanskelig å stå opp når det er så mørkt ute! Jeg kan sikkert dra på litt med treningsøktene også, og bli enda flinkere til å legge vekk sosiale medier. 

Noen andre som har prøvd "Helvetesuka"? Fant boka ganske billig HER. Anbefaler å lese den før man setter i gang, og planlegge godt for å få best resultat av uka. 

- SILJE ♥


Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 02.02.2017
 • Tid: 14:52
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 2
01.02.2017

10 ERFARINGER FRA ARBEIDSLIVET

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er rart å tenke på at jeg nå har vært i "arbeidslivet" i 12 år, siden jeg begynte å selge aviser på søndager da jeg var 12. Da jeg var 15 begynte jeg å jobbe i bakeriet på lokalbutikken, og fikk jobb/praktikantplass hos Topp da jeg ble 20. Etter det har jeg jobbet mest som frilansjournalist, men har jo hatt andre oppdrag her og der, blant annet som skuespiller, fotograf og skribent / blogger. Denne innledningen er ikke ment som "se hva jeg har gjort" - det er jo ikke akkurat så uvanlig å selge aviser når man er i tenårene liksom. Men jeg synes det er så gøy med jobb og karriere, og tenkte å dele noen erfaringer, tanker og tips jeg har rundt arbeidslivet! 

1. Aldri tro du ikke er bra nok
Søker du ikke på en jobb fordi du ikke tror du er kvalifisert eller bra nok? I utgangspunktet mener jeg man skal søke og dra på intervjuer til alt man har lyst til. (Med mindre det tar 100 år å skrive søknaden og du vet 100 % garantert at du ikke har sjans, fordi de søker det motsatte kjønn eller no) Men plutselig kan det faktisk være akkurat deg de ser etter.

2. Vær glad for ny kunnskap
Har du noen gang jobbet et sted hvor noen har uffet og akket seg når dere må legge om til nytt system, eller får nye rutiner? Ta imot ny kunnskap med en positiv innstilling, så sprer det seg kanskje til de andre ansatte også.

3. Er det deg eller dem?
Hvis du begynner å finne feil ved alt på jobben, kan det være greit å gå gjennom om det er dem eller deg. Kanskje det går på at man ønsker å jobbe et nytt sted - eller er det faktisk noe galt med miljøet som du bør gi beskjed til sjefen om?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Sett pris på jobben din
Var det mange søkere, og du var en av de heldige som fikk den? Sett pris på at du har fått jobben, og ikke ta den for gitt. 

5. Ikke finn deg i alt
Men, på en annen side skal du ikke finne deg i alt. Mener du at du fortjener høyere lønn, eller bør bli behandlet på en bedre måte? Si i fra.

6. Jobb for å bli bedre
Selv om du har jobb, er det aldri dumt å strekke seg for å bli bedre. Ta jobbene jeg nevnte tidligere som eksempler; Som selger kan du lese bøker om service og jobbe med å ha en positiv utstråling, som ansatt i butikk kan du for eksempel lære mer om riktig renhold, eller fordype deg i kjøtt / frukt / oppskrifter hvis du jobber i de avdelingene, og som journalist er det også mange bøker å lese for å gjøre en enda bedre jobb.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Bli kjent med kollegaer
Av erfaring har jeg ofte sittet mye med nesa nedi PC-en mens jeg spiser en brødskive og jobber med mitt, men det er aldri dumt å bruke lunsjen til å koble helt av og bli godt kjent med de du jobber med. Kanskje ta initiativ til noe sosialt etter jobb?

8. Gjort en tabbe?
Det skjer vel i de fleste bransjer. Er det en tabbe som man uansett får ikke gjort noe med, eller noe som kanskje ikke er så krise som du tror? Move on. Husk at folk glemmer over tid, og du lærer :-) 

9. Lytt til magefølelsen 
Det er ikke motiverende å bli værende i jobb du ikke trives i, så jeg synes det er viktig å kjenne på magefølelsen sin. Spesielt hvis du gruer deg helt ekstremt til jobb over tid, bør det være noe annet der ute som passer bedre for deg.

10. .. men husk at arbeidsmarkedet er hardt!
Samtidig er det mange bransjer med tøffe tider akkurat nå, så selv om du skal lytte til magefølelsen, bruk lang tid på å veie for og imot. Kjenn etter om du faktisk takler (eller har økonomi til) å si opp jobben uten å vite at du har en annen jobb og gå til.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du noen gode, dårlige eller morsomme erfaringer fra arbeidslivet som du vil dele? 

- SILJE ♥

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

01.02.2017

DAG 2: HELVETESUKA 2.0Da var dag to av Helvetesuka over, og jeg skal oppsummere kort hvordan det gikk!

05:08 - Våknet (var veldig fornøyd med det) men ble liggende i senga å lese / sove / sjekke mobilen aalt for lenge. 

7:30 - Var endelig oppe av senga og drakk en kopp kaffe, alt for sent i følge planen. *skjerpings imorgen*08:00 - På plass på hjemmekontoret, krysset av noen gjøremål og klippet litt på dette prosjektet :-) Prøvde å holde meg effektiv og konsentrert!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fikk besøk av denne karen ♥ (ikke helt lov, men..)12:00 - Lunsj! 

13:00 - Tilbake på kontoret, prøvde å jobbe videre, men var veldig stressa for timen til Hermine, som jeg skrev om i går. 16:00 - Middagstid! Sunn mat, etter planen. *et lite poeng til syvsoveren*

17:00 - Dyrlegetime med Hermine 

20:00 - Så et sunnhetsforedrag på nett, med flinke Helene Ragnhild! 

21:00 - Halvtimes kveldstur som ble dagens treningsøkt, prøvde å ha et høyt tempo. 

22.11 - I seng ♥ Leste litt, snakket med kjæresten på telefon, og sovnet. 

Så.. Litt utskeiing ble det på tirsdag, kom litt sent i gang og mye av dagen gikk bort til å stresse før dyrlegetimen. Opplegget til Helvetesuka er jo aller best når man følger det til punkt og prikke, men jeg merker at siden jeg har gjort uka en gang før, så lytter jeg også litt til kroppen min. (Det skal man egentlig ikke gjøre denne uka, siden litt av poenget er å presse seg) Så ja, jeg sier meg likevel fornøyd med dag to, det er jo tross alt fem dager igjen hvor jeg kan gjøre det enda bedre!

- SILJE ♥


Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

 • Dato: 01.02.2017
 • Tid: 13:06
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 3

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no