hits
30.03.2017

DAGENS TO DO-LISTE ✔️

✌️ Her er det full sving med pakking og rydding! Flytter imorgen istedet for lørdag, siden det dukket opp et møte i Oslo jeg må rekke. Da starter jeg april på et nytt sted, og det er jo ikke så dumt med blanke ark når det starter en ny måned. Men det er litt å ta tak i før jeg drar imorgen. 

Dagens to do-liste er ... 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

* Skrive 5 artikler for Topp.no
* Pakke og rydde klart til imorgen
* Blogge nytt innlegg for Royal Canin
* Hive i meg den middagen under her (føler meg lat, men sånn må det bli 😛)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Håper du har en fin torsdag ♥ Vi snakkes imorgen, fra Oslo! 🙊

Xx Silje 


Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
            

 • Dato: 30.03.2017
 • Tid: 16:38
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 14
28.03.2017

NÅR KATTEN MÅ PÅ SLANKERN

I samarbeid med Royal Canin

Da Max var hos dyrlegen i fjor, fikk vi vite at han var størrelsen "medium pluss". Jeg må fnise litt av det da, men det var jo egentlig en liten advarsel om at han ikke burde gå mer opp i vekt. Da jeg målte han her hjemme for noen uker siden, fikk jeg et bittelite sjokk. Han hadde gått opp! Kan hende dyrlegen ville sagt at han snart er en "large" nå, og da må vi gjøre noe. Vil ikke at Max skal få noen plager med overvekt ♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hæ, må jeg slanke meg? 

Max skal fremover få fôret "Light Weight Care" fra Royal Canin. Det har mange fordeler som Max trenger nå! Kanskje har du selv en katt (eller hund) som er farlig nære overvekt? Da er det bare å sette i gang. Det er en bjørnetjeneste å feite opp dyra våre, selv om vi selvfølgelig ikke mener noe vondt med det. 

* Fôret er anbefalt når du skal forebygge overvekt og begrense vektøkning, og katten kan gå på Light Weight Care hele livet. 

* Dersom katten / hunden din er veldig overvektig og må slankes en del, (Max er jo ikke helt der ennå, det er ikke så mye han skal ned) har Royal Canin også et slankefôr som kun selges hos veterinær. Dette heter Satiety og er i større grad et slankefôr enn Light Weight Care. 

* Bakpå pakken får du en enkel oversikt for hvor mye katten din skal få, med tanke på hva h*n veier nå.

* Kaloriene katten får i seg reduseres med 17% 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

* Fôret har lett fordøyelige proteiner som fremmer sunn vektnedgang

* Er du redd katten din ikke skal bli mett? Fôret inneholder en kombinasjon av fibre som øker fôrvolumet i magen, som gir en mettende effekt. 

* Lavt fettinnhold som bidrar til å oppnå eller vedlikeholde vekten katten din bør ha. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Charlie har også begynt på dette fôret 😺

Kattene mine er inne og kastrerte, to ting som gjør at jeg bør følge nøye med på vekta deres. Max er størst, og jeg har lagt merke til at han spiser mer enn sin daglige dose, fordi han tar maten til de andre. (Max da....) Så denne uka hvor han og Marius er alene i den nye leiligheten i Oslo, har han begynt å få helt riktig mengde, noe som går veldig bra! Fremover tenker jeg vi skal begynne med frokost, lunsj og middags-rutiner for alle tre, så ikke maten står fremme hele tiden. Da er det vanskelig å holde oversikt! 

Det er utrolig viktig å forebygge overvekt, som er mye enklere enn å slanke kattene. Overvekt gir dårligere helse, og det ønsker man jo ikke. Vi vil ha dyra hos oss så lenge som mulig, friske og raske ♥ Royal Canin skriver mer om overvekt for katt her, og overvekt for hund her. Anbefales å lese! 

- Silje og pusene ✌🏼 🐱

PS: Mange liker å variere mellom våtfôr og tørrfôr, og kanskje spesielt hvis man synes synd på katten som "bare" må spise tørrfôr når den slankes, og ikke kan få godbiter. I våtfôrpakken "Ultra Light" er det redusert kaloriinnhold, som man kan gi katten uten å ødelegge for vekta. Bare husk å gå ned på mengden tørrfôr hvis du gir våtfôr i tillegg! 

 • Dato: 28.03.2017
 • Tid: 09:19
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 5
27.03.2017

SILJE TESTER PIZZA 🍕🍕

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag fant jeg ut at jeg skulle skrive om denne pizzaen! Haha. Lurer på hvor mange bloggere som skriver anmeldelser om mat uten å få betalt.. Jaja, er man matmoms, så er man matmoms. Må omfavne den jeg er! (Har jeg nevnt at jeg ble kalt for Sluket da jeg var liten? 🙈 ) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne pizzaen er på tilbud på Meny denne uka, og jeg må bare gjøre det enkelt når jeg har så mye jobb på planen. Ja, jeg vet - det tar ikke lang tid å lage mat fra bunnen, men jeg orker bare ikke denne uka. Så her går det i pizza og Fjordland liksom. ✌🏼  Kjøpte denne og en med spekeskinke, som jeg skal ta en annen dag. I pakken fulgte det med en liten pose parmesan, som man skulle la tine på benken mens pizzaen var i ovnen. Denne drysset jeg over til slutt. Så, til dommen....

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PLUSS: Prisen! (Siden det var tilbud, betalte 40 kroner som jeg synes var greit for en middag) Smaken var god, frisk og skikkelig digg med parmesan på toppen. Bunnen var også amazing, og ga en litt mer restaurant-følelse enn når man tar en Grandis. 
MINUS: Jeg er ikke så glad i sterk mat, og synes faktisk den ble litt for krydret. Tok rømme på toppen som gjorde det mye bedre, men må gi den trekk for det altså. 😜

🎲 Samlet terningkast: 4! (Med rømme på toppen får den 5)

Har du smakt denne? (Må nesten le av temaet på dagens innlegg. Tar det skikkelig seriøst og da. Jeg kommer til å gjøre dette mer, så nå er dere advart!) 

- Silje 


Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
            

26.03.2017

MAX ER PÅ PLASS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God søndag! Da var kjæresten og Max på plass i den nye leiligheten vår. Jeg har planlagt å ha en uke til her på Nøtterøy med Sander og Charlie før vi kommer flyttende alle tre neste helg. Var en koselig flyttedag i går, med Max på tur! Tror Oslo-leiligheten vår ble godkjent og at Max trives godt allerede ♥Selv om det er trist å flytte fra Vestfold, har vi allerede begynt å få hjemme-følelsen i Oslo. Det hjalp å ta med en katt, haha. Vi får se om jeg klarer å vente hele uka, eller om jeg kommer flyttende på onsdag eller noe allerede, kremt. Grunnen til at jeg venter en uke er blant annet at jeg ikke ønsker å stresse, det er fortsatt mange ting igjen her som må pakkes ned og ryddes. I tillegg har jeg veldig mye jobb om dagen, og jeg har så utrolig lyst til å flytte 1.april med "blanke ark", og en skikkelig følelse av mestring med alle arbeidsoppgaver for mars fullført først! Vi får bare se 😛

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag har jeg vært med kusina mi, og skal ha hjemmekontor videre i kveld! Fyser skikkelig på noe digg, men prøver å være flink da.... Hva er dine planer for i kveld? 

- SILJE ♥

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
            

 • Dato: 26.03.2017
 • Tid: 17:59
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 9
24.03.2017

OPPGITT OVER MEG SELV

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går klarte jeg å gjøre noe veldig, veldig dumt... Jeg har (hadde? Snufs) en vakker, liten, nydelig MacBook Air som fikk en hel kaffekopp over seg. Haha, ja jeg synes faktisk synd på den.. Den er jo så fin og bra (og dyr, kremt). Jeg heiv den på hodet med en gang og tørket den på badet i flere timer, før jeg hadde den litt i ovnen på 30 grader, på en annen ovn, og på badet igjen. Jeg tror jeg har lest alle forumtråder som finnes om andre som har sølt kaffe på Macen sin (godt det ikke bare er meg). Noen mente at det holdt å tørke den et døgn, og andre en uke..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utålmodige meg trodde det holdt med et døgn, og da jeg skulle skru den på funket den faktisk akkurat som før. Men så, etter noen timer, gikk den tom for strøm, og gjett da? Den vil ikke lade lenger..! Så nå er den i ovnen på ny, for jeg hørte at det fortsatt var litt kaffe igjen inni der. Håpet mitt er at når dette tørker, så vil den kanskje lade igjen. Hvis ikke blir det reperasjon eller å spare opp til en ny. Har liksom ikke 10 000 liggende klare til en ny MacBook.. Jaja, dere! Er det mulig. Man lærer mens man lever, da. Eller noe sånt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bortsett fra å være sint på meg selv... 😅  har jeg har hatt hjemmekontor i dag og skrevet artikler for Topp.no, og Sander har prøvd å snike seg opp på kontoret, nok en gang. Han vil bare ikke lære den katten. Har sikkert, uten å overdrive, dyttet han ned derfra over tusen ganger. I kveld kommer kjæresten hjem fra jobb, så får vi to dager sammen før han flytter til Oslo denne helgen. Så flytter jeg og kattene etter neste helg! Det skal bli bra å komme til rette i den nye leiligheten ❤️

Flere enn meg som har klart å ødelegge tekniske duppeditter? 🙊 

- Silje 

 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
            

 • Dato: 24.03.2017
 • Tid: 14:28
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 8
21.03.2017

KAOS OG TACO

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er litt kaos i hjemmene våre om dagen, når vi har et på Nøtterøy og et i Oslo. Det er rart hvor avhengig man er av orden i hjemmet, for jeg kjenner at hodet ikke helt samarbeider om dagen. Det skal bli bra og få flyttet alle tingene til den nye leiligheten i Oslo i løpet av de neste helgene, for akkurat nå vet jeg ikke hva som er hvor! 

Kattene lurer nok også på hva som skjer om dagen, de ser pappesker forsvinne og rommene bli tomme. Men de blir alltid så gira når det skjer ting, så tror faktisk de koser seg. Det blir spennende å se hvordan de tar seg til rette i det nye hjemmet. Gøy å se hvor de får faste plasser! Jeg tipper Sander kommer til å henge mye i vinduet som er der, for det har utsikt rett bort til fuglebrettet til huseieren. 🕊  🕊  🕊 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her har det vært taco-tirsdag og en episode "Big Little Lies" på HBO, og nå blir det kveldsjobbing på meg og kjæresten. Hva gjør dere i kveld? 

- SILJE ☀️


Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
            

 • Dato: 21.03.2017
 • Tid: 20:13
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 4
20.03.2017

EN TITT PÅ DEN NYE LEILIGHETEN

Tenkte jeg skulle være så gæren å vise leiligheten, før vi egentlig har fått gjort noen ting. Jeg elsker det lille rommet til venstre under her, men vi vet ikke helt hvordan det skal bli ennå. Det er kanskje gøyere å se resultatet når man har sett før-bildene først? 😛 

Processed with VSCO with a5 preset

Vi har som nevnt funnet en leilighet i utkanten av Oslo, i et rolig bolistrøk med masse spennende omgivelser for kattene. I helga begynte vi å flytte inn, og har to flyttehelger til før vi er helt inne. ♥ Det er litt rart, men samtidig helt riktig. Her blir vi nok en god stund! 

Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Nå skal jeg kaste meg over pappesken på bildet og rydde litt, før vi setter kursen hjem (hæ, nå blir jeg forvirra, hjem er jo her også) til Nøtterøy. Da skal jeg ta meg en dusj, som jeg tydeligvis sårt trenger, ser jeg på bildet her. 😅  Snakkes imorgen!

- SILJE

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
            

 • Dato: 20.03.2017
 • Tid: 14:49
 • Kategori: Interiør
 • Kommentarer: 8
19.03.2017

SKRIVEKURS I OSLO

Processed with VSCO with a5 preset

Med et nytt flyttelass er vi nå tilbake i leiligheten. Og i dag har jeg faktisk vært på skrivekurs i Oslo! På Olivia-restauranten på Aker brygge. Lurer på hvor mye jeg har brukt på diverse kurs og workshop de siste årene, det er nok ganske mange tusen. Men det gir meg så mye, og jeg noterer alltid som en skikkelig skolenerd. 🤓

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Nå har vi fått vårt første besøk i leiligheten, så skal prøve å være litt sosial! Håper dere har en fin søndag ♥

- SILJE

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
            

18.03.2017

SISTE DAGER SOM VESTFOLDING

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

I går hadde vi første flyttelasset til Oslo, og så blir det to helger til med nye lass. Så har vi faktisk flytta! De to siste ukene skal både jeg og kattene nyte å være Vestfoldinger litt til. Nå har pusene akkurat kommet inn etter en lang tur ute - snart blir det nye, spennende omgivelser å utforske for dem!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Utover dagen skal både jeg og kjæresten gjøre litt frilansjobb, og så skal vi kose oss på Nøtterøy i kveld. Så blir det nytt lass til Oslo imorgen. Jeg blir så følelsesladd i flytteprosesser, egentlig alt som har med forandring i livet å gjøre, selv om jeg elsker forandring også. Veldig rart! Blir så knytta til steder og ting at det nesten er litt ekstremt. Til og med hotellrom må jeg ha et lite "moment" med før jeg forlater det. Er det mulig. 😛  

Håper dere har en fin lørdag, hva er deres planer? ♥

- SILJE 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 18.03.2017
 • Tid: 13:44
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 9
17.03.2017

29 TING Å GJØRE FØR MAN ER 30

Jeg fant denne morsomme listen hos Caroline Berg Eriksen i dette innlegget, og fikk så lyst til å gå gjennom denne selv. Noen har laget en liste med 29 ting man bør ha gjort før man fyller 30, og så skal man sjekke hvor mye man har gjort. Så - here goes!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

✔️ 29. Skriv dagbok: Dette har jeg gjort helt siden jeg lærte å skrive, og har en hel kasse med dagbøker hjemme. Det er så nostalgisk å gå gjennom, med minner man helt hadde glemt fra barndommen. I tillegg har jeg jo bloggen, og tidligere blogger har jeg printet ut som bøker før jeg slettet dem. Veldig gøy å ha. 

✔️ 28. Lær deg å spille et instrument: Jeg spilte tverrfløyte og piano i flere år da jeg var yngre, og har veldig lyst til å ta opp dette igjen snart. Har faktisk både fløyte og keyboard, så jeg har jo faktisk ingen unnskyldning! I tillegg spilte vi blokkfløyte på barneskolen (haha, husker fortsatt hvor j***** det hørtes ut når alle spilte sammen) og så "måtte" jeg spille kornett i 2 år i korpset før jeg fikk begynne med tverrfløyte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

✔️  27. Reis rundt i verden: Jeg har reist mye siden jeg var liten, og det er jeg veldig glad for! Mange greske øyer, USA flere ganger, Bali, Dubai, Sri Lanka, England og mange flere land i Europa. Reising gir meg så mye!

✔️  26. Sett deg langsiktige mål: Litt flaut å innrømme, men jeg har dagsplaner, ukeplaner, månedsplaner og årsplaner. Disse planene er ikke skrevet i stein altså, jeg elsker å være spontan også. Men jeg liker å drømme og har mange delmål på veien mot de store målene. Jeg klarer ikke alle, men jeg liker å sikte mot månen jeg. Kanskje jeg ikke lander akkurat på månen, men jeg havner jo uansett blant stjernene? *hehehe supercheesy* 

✔️  25. Bli lagmedlem: Jeg spilte fotball i 10 år, og savner det veldig! Har også spilt i korps i mange år, det gir jo veldig lagfølelse det også.

24. Løp halvmaraton: Når jeg måtte google det, så sier vel det sitt.....

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

❗ 23. Lær å lage 7 retter som du kan skikkelig godt: Nei, det kan jeg ikke skryte på meg tror jeg. En gang skulle jeg lage pannekake "på feelingen", altså bare kaste sammen noen ting fra kjøleskapet. Så ble det alt for mye egg, og ble omelett! Haha, er det mulig. Marius erter meg fortsatt for den historien der... Jeg spiste den jo med blåbærsyltetøy på, helt til jeg skjønte (vel, merka) at det hadde blitt omelett og ikke pannekake. Æsj. *flaut* 

✔️ 22. Dra på festival: Ja, jeg har vært på Slottsfjellfestivalen flere ganger, det er så kos! Jobbet som frivillig der et par år da jeg var yngre også.

✔️ 21. Gjør noe du mest sannsynlig aldri vil gjøre igjen: Det tror jeg er min lille livsfilosofi. Jeg prøver å ikke tenke så mye, men hopper i det hvis jeg har lyst til det. Sånn som da jeg farget håret brunt for halvannet år siden, da jeg dro til Hollywood på talentkonkurranse, var konferansier på UKM, og mange flere ting. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

✔️  20. Møt naboene dine: Ja, det har jeg jo! En av mine nærmeste venner er jo faktisk en "gammel" nabo. I tillegg ble jeg bestevenn med kusina hennes, hele den familien er jeg så glad i ♥

✔️  19. Snakk med foreldrene dine: Vi har ofte mange fine og dype samtaler, noe vi har hatt siden jeg var liten. Det er jeg veldig glad og takknemlig for!

✔️  18. Lær en ny dans: Jeg lærte jo noen dansemoves på barneskolen, teller det? I tillegg har jeg gått på break dance en gang i tida, det var gøy!✔️  17. Dra på tur i skog og mark: Det har jeg gjort utrolig mye helt siden barndommen, og elsker det fortsatt. Stort JA til mer turer i skogen i 2017.

✔️ 16. Gjør frivillighetsarbeid: Jeg huker av denne siden jeg har gått med bøsse, samlet inn penger til Syria og besøkt Dyrebeskyttelsen for å skrive om jobben de gjør. I sommer stod jeg på marked og solgte 50 % av klærne mine til inntekt for Dyrebeskyttelsen, men man kan jo alltids gjøre mer frivilligarbeid. Det er veldig givende og har så fine ringvirkninger.

✔️  15. Kjør gjennom Amerika (eller et annet land): Har kjørt gjennom flere land i Europa med mamma, pappa og broren min, koselig sommertur!✔️ 14. Ha god kontakt med familien din: Ja, jeg har god kontakt med min nærmeste familie, og er veldig glad for det ♥

✔️ 13. Finn ut av hva som er din lidenskap: Jeg har vel visst det siden jeg var liten, nemlig å skrive historier og dele dem. I tillegg har det kommet andre lidenskaper, som familie og venner, skuespill og film, musikk og veldedighetsarbeid. 

✔️ 12. Vær en uke offline: Det har jeg veldig lyst til å få til en gang i år. Forhåndspublisere blogginnlegg, og ta en uke fra Snapchat, Instagram og Facebook. Ææ, litt skummelt og da. Haha. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

❓ 11. Les en bok du egentlig skulle lest på ungdomsskolen: Jeg leste mye hele grunnskolen, så vet ikke helt hvilken bok det skulle vært? Hmm.. Kanskje matteboka? Tror ikke jeg kikket så mye i den 😜

✔️ 10. Møt en frykt: Jeg var livredd for å gå Galdhøpiggen, men gjorde det likevel. Og jeg har flyskrekk, så møter den frykten ganske ofte.

✔️ 9. Sykle: Jeg har vært på mange sykkelturer, det er utrolig gøy! Vil gjerne gjøre mer av det. 

✔️ 8. Vær en uke i en by du ikke kan kjøre til: Har vært på flere greske øyer med småbyer som man måtte ta båt til, vet ikke om dette teller jeg? 😛

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

✔️ 7. Sett opp et budsjett og hold deg til det: Skriver budsjett hver måned, så noen av månedene har jeg nok klart å holde meg til det, heheh.

✔️ 6. Opptre ved en mikrofon: Jeg har spilt en del konserter med både piano og tverrfløyte, hatt mange teaterforestillinger, og sang på flere julekonserter med Helene for noen år siden. Det er veldig gøy, men har alltid litt sceneskrekk før man kommer på. 😝

✔️ 5. Dra på kino helt alene: Har reist til York på filmfestival alene med kortfilmen "Kvelden Før" som jeg var skuespiller i. Da så jeg masse film!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

❓ 4. Ring noen du ikke har snakket med på årevis: Har ikke ringt, men har sendt Facebook-melding? Hehe, sånn har det blitt. Er sikkert flere det hadde vært morsomt å kontakte, kanskje gamle brevvenner? 

✔️ 3. Skriv et dikt du er stolt av: Har noen samlinger med dikt som jeg var stolt av da jeg var liten i alle fall. Vet ikke om jeg ville vært såå stolt nå da..

✔️ 2. Bestig et fjell: Ja, har gått Galdhøpiggen og Gaustatoppen da jeg var liten. Det var spesielt å komme på toppen av Galdhøpiggen, veldig tynn luft!

✔️ 1. Skriv et brev til ditt fremtidige deg: Det gjør jeg faktisk hver eneste jul, så svarer jeg på det den neste jula. Litt rart kanskje, haha. Men har alltid "kommunisert" med den fremtidige meg med sånne type brev, det er jo litt gøy! 

Veldig gøy å se at jeg har gjort så mange av disse, men jeg har jo noen igjen! Har du noen punkter du vil gjøre?

- Silje (24 år) ♥

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 17.03.2017
 • Tid: 17:48
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 2
16.03.2017

SUSHI-SALAT OG PAKKING


I dag har jeg jobbet på hjemmekontoret fra tidlig av, med artikler og andre tekstoppdrag. Imellom slagene prøver jeg å pakke litt, siden vi starter med første flyttelasset nå i helgen. Det blir veldig spennende! Nå husker jeg nesten ikke hvordan leiligheten var, så det blir gøy å planlegge litt hvordan vi skal innrede i helgen. Det blir den første av tre flyttehelger, deilig å fordele det litt utover!

Måtte prøve "Poke" til lunsj i dag, en fiskesalat med sashimi-laks og ponzusaus. Veldig god, men (ikke overraskende) litt lite fisk. Fikk veldig lyst til å prøve det selv hjemme, med avokado og andre ting jeg liker. Skal teste ut og dele oppskrift! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Sander er såå søt når han lukter fisk, haha ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Har du smakt denne fiskesalaten, eller tenkt til å prøve? 

- SILJE

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

15.03.2017

7 TING KATTEEIERE MÅ HUSKE

I samarbeid med Royal Canin

Når man skaffer seg dyr, følger det jo med et ganske stort ansvar. Og det ansvaret øker jo fler dyr man skaffer seg. (Hilsen ei med 4 av dem, hehehee 🙋 ) Så jeg tror nok de fleste dyreeiere vet om dette, men det er fort gjort at ting går i glemmeboka i hverdagen. Her er 7 ting som jeg prøver å huske på selv, og som kanskje andre katteeiere har nytte av å bli mint på?1. Klippe klørne
Jeg har egentlig som mål å følge med på dette hver måned og klippe etter behov, men rundt juletider hadde jeg ikke helt styring på sist jeg hadde klippet. Det førte til at Max fikk en inngrodd negl, men vi klipte den av hos dyrlegen med én gang og vasket såret i noen dager etterpå. Så nå er han helt fin igjen, men jeg håper han slipper å oppleve det på nytt, var nok ikke årets høydepunkt for hans del.

2. Rent vann hver dag
Det er faktisk mange som glemmer at kattene skal ha rent vann HVER dag. Det står på de aller fleste fôrpakninger faktisk (jeg leser alltid på pakninger, har en greie for at jeg MÅ lese alt, til og med ingredienser osv.. #what) Kattene mine drikker godt, og det tror jeg har med at jeg alltid fyller på nytt vann hver morgen, for da tar de alltid en slurk hver alle tre. 3. Ormkur
Jeg har innekatter, og da tenker man kanskje at ormkur ikke er så nøye. Men dette stemmer altså ikke, katten kan fortsatt få i seg jord fra sko som står i gangen, og våre er jo også ute innimellom. Så de får ormkur noen ganger i løpet av året!

4. Annet stell, som tannpuss
Det er også mye annet stell for katter. De bør gres og evt. pusse tenner hvis dyrlegen har anbefalt dette. Max og Charlie har litt tannstein, så vi skal egentlig pusse tennene deres innimellom, men dette går veeeeldig ofte i glemmeboka. Skjerpings på denne! Tannkremen er med kyllingsmak og greier, så det pleier å gå greit, selv om de synes selve pussingen er veldig rart tror jeg. 5. Riktig fôr
Katten din fortjener riktig fôr, og dette har jeg selv kjent på i en liten periode med dårlig råd for noen år siden. Da kjøpte jeg billig fôr fra butikken, og fikk skikkelig dårlig samvittighet. Hadde jeg hatt en vanlig utekatt ville jeg kanskje ikke følt på dette, men jeg har innekatter som trenger fôr spesielt for dette. Jeg gikk over til "Indoor" fra Royal Canin, og fikk også senere et samarbeid med dem hvor jeg får testet ut andre fôrtyper som passer for mine katters behov. (Max må for eksempel ned i vekt, og da bruker vi "Light Weight Care" - sorry for utleveringen Max. 🐱 )

6. Tid til lek 
Kattene våre er ganske oppmerksomhetssyke og trenger masse tid til lek og kos, så tror de har levd veldig greit på at jeg har hatt hjemmekontor de siste to-tre årene! Det er viktig å sette av tid til å leke og kose, da slapper de godt av etterpå ♥7. Årlige dyrlegetimer
Jeg tenker at det er viktig å følge opp dyra, og kattene har én dyrlegetime i året, uavhengig om jeg mistenker sykdom eller ikke. Dette er for å sjekke vekt og helsa generelt. Da tar jeg med helseboka deres, så jeg alltid får dokumentert hvilke endringer det har vært i vekt, eller andre ting. Vet ikke om årlig sjekk er mer vanlig for innekatter enn utekatter, men jeg tenker uansett at det ikke er noen skade å sette av tid og penger til det 😻 Det føles veldig godt etterpå, og det er ikke noe problem å ta med pusene heller, heldigvis.

- Silje og pusene 

 • Dato: 15.03.2017
 • Tid: 18:06
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 9
14.03.2017

LEILIGHET I BOKS 🙊

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forrige mandag var vi på noen visninger i Oslo, ettersom vi har planlagt å flytte dit denne våren. Og vi fikk leiligheten vi hadde aller mest lyst på! Til helgen blir det første flyttelass, og så blir det flytting et par helger fremover. I april er vi inne i Oslo "for godt", og det blir veldig spennende. Samtidig er det jo trist, jeg trives godt på Nøtterøy og kommer til å savne stedet og menneskene her. Men, det er tid for et nytt kapittel og å sette fot i Oslo igjen, som jeg faktisk har bodd to ganger før, på Grünerløkka og i sentrum. Denne gangen blir det litt på utkanten, så kattene får litt mer "landlige" omgivelser. Jeg er veldig klar!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra tatovøren (ikke jeg som ble tatovert), og er hjemme hos pusegutta ♥ Blir litt kveldsjobbing i dag og mye jobbing de neste dagene! En del pakking også da, Charlie bidrar mer enn gjerne som dere ser på bildene.. 

Hva gjør dere i kveld?

- Silje ♥

 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 14.03.2017
 • Tid: 18:33
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 11
13.03.2017

MÅL FOR UKA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mandag og ny uke! Jeg har en del skoleoppgaver jeg skal levere, noen artikler jeg skal skrive, klippe masse film - og så skjer det mye gøy til helgen jeg må forberede, men det kan jeg heller komme tilbake til.  Imorgen skal jeg være med bestis til tatovøren, hun skal ta sleeve!

Er så spent på hennes vegne, og skal være med som støtte - med Macen i fanget. Må jo nesten jobbe når hun skal ligge der i 6 timer, haha. I kveld har jeg litt tid med kjæresten, så vi har kjøpt inn vin og skal ha litt kveldsjobbing. Vin på en mandag, sier du??? Skylder på frilanslivet, her styrer man dagene selv 😝

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Snakkes imorgen, kanskje fra tatovøren? 🙊 

- Silje ♥


Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 13.03.2017
 • Tid: 18:45
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 2
11.03.2017

JEG HAR FÅTT NY JOBB!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som jeg skrev tidligere, planlegger jeg og kjæresten å flytte til Oslo i løpet av våren. Jeg har jo studiene og frilansoppdragene mine, men har den siste tiden blitt veldig innstilt på en skikkelig jobbsommer. En god venninne av meg har jobbet i VG i flere år, og hun tipset meg om sommervikariatene til VG +. Jeg har abonnement på VG+ og har jo skrevet en sak for dem også, og synes stillingen som deskjournalist/redigerer hos dem virket så spennende. Så på mandag var jeg på intervju i Oslo, og noen dager senere fikk jeg en telefon - jobben var min! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg gleder meg til å jobbe hardt hos VG i sommer, og det er mulig jeg begynner med vakter allerede i mai. Det blir veldig spennende! Hadde også et utrolig hyggelig møte med Topp samme dagen. Jeg jobbet hos Topp et år i 2012-2013, og har frilanset litt for dem i etterkant, men det begynner å bli en stund siden nå. Så nå kommer det noen nettsaker fra meg på topp.no etterhvert, kan holde dere oppdatert om dere vil! Uansett er det utrolig mye gøy på Topp sin nettside, så anbefaler dere å klikke dere inn ✌🏼  De har begynt med YouTube også, det digger jeg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flere som skal ha jobbsommer? ☀️

Xx Silje 

 


Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

10.03.2017

KATTENS PELS SIER ALT

I samarbeid med Royal Canin 🐱


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvorfor snakker dyrleger og dyreelskere så ofte om huden på dyrene, f.eks katter? Jeg har faktisk lurt på det tidligere, men fikk det banket inn i knollen for noen år siden da jeg var på kurs med Royal Canin på jobb som journalist. Huden gjenspeiler faktisk både kattenes helse og kvaliteten på kostholdet til katten.

Derfor sjekker alltid dyrlegene pels og hud når du har med deg katten/dyret ditt for en sjekk. Huden fornyes hele tiden, og både hud og pels viser dyret ditt sin generelle helsetilstand. Jeg får ofte kommentarer på at kattene mine har så fin pels, og da blir jo en pusemamma veldig glad ♥ Det er et godt tegn på at de er sunne og friske!


HAIR & SKIN: Mer om fôret som gjør godt for hud og pels HER ♥

Jeg vil trekke frem et fôr fra Royal Canin i serien "Feline Care Nutriton" som er en fôrserie med spesiell næring for fem problemområder, med bevist effekt og synlig resultat. "HAIR & SKIN CARE" er et ernæringsmessig balansert fôr som hjelper til å vedlikeholde sunn hud og pels. Har litt lyst til å prøve ut dette til kattene mine når de har gått litt ned i vekt (de går på et kaloriredusert fôr akkurat nå), for å se om de kan få en enda sunnere pels.

Det er vanlig med hudsykdommer som kan gi kløe, håravfall, infeksjoner, flass, sårskorper eller rødhet. Hos hunder utgjør disse problemene faktisk 25 % av veterinærbesøkene. For å stille riktig diagnose og sette i gang best mulig behandling, er det derfor viktig å la en veterinær undersøke katten eller hunden din!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huden er ganske fascinerende:
♦ Beskytter kroppen mot ytre påvirkning slik som mikroorganismer, giftige stoffer, mekanisk påvirkning, samt at den hindrer at kroppen mister væske via huden.    
♦ Danner pels, værhår og klør.
♦ Regulerer kroppstemperaturen via pelsen og porene i huden.
♦ Er et sanseorgan som gjør at katten kan kjenne varme, kulde og smerte.   

Noen råd fra Royal Canin: 
♥ Når katten har vært ute bør du kontrollere at den ikke har tråkket på noe eller fått noe fast i pelsen, ta også bort flått om du finner noen.     
♥ Tørk katten ren med en håndduk hvis den er våt, ikke glem ørene
♥ Stell pelsen regelmessig og børst katten med en egnet børste eller kam.   
♥ Katter skal bare vaskes med sjampo spesielt for katter. Kattens hud har en annen pH-verdi enn menneskets, og våre sjampoer kan irritere kattens hud.  Åh, det er lite som slår det å begrave hodet sitt ned i pelsen til en hund eller katt altså.. Det gjøres her hjemme hver gang vi trenger et lite humørboost, haha 😛

- Silje & pusene

 • Dato: 10.03.2017
 • Tid: 10:10
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 4
09.03.2017

MYE SOM SKJER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag prøvde jeg å skape litt forandring fra hjemmekontoret, og dro på biblioteket. Men der var det full fest for barneskoleelever, og ikke så lett å konsentrere seg. Jeg jobber på biblioteket i ny og ne, og er godt vant til både barnestøy og prat, men i dag var det litt av et volum ass, haha. Så jeg tasset like så godt hjem til pusene igjen, så jeg ikke spredde dårlig energi. 😝

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg jobber egentlig med litt for mye om dagen, så da er det viktig å fokusere når jeg jobber med hver ting. Det er i alle fall ingen tvil om at det er mye som skjer i april! Det blir spennende ♥ Kommer nok litt drypp av disse tingene her på bloggen utover, så det blir gøy å skrive om. Nå skal jeg lage meg litt grønn te og gjøre klart for litt kveldsjobbing, som jeg skal ha pause fra når Bloggerne begynner! ✌️ Hva gjør dere i kveld? 

Xx Silje 

 


Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 09.03.2017
 • Tid: 18:04
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 9
08.03.2017

MIN MENING OM FILMENE SOM GÅR NÅ

Med den overskriften høres det kanskje ut som jeg har sett alt som går, men det har jeg ikke altså. Tenkte jeg bare skulle si hva jeg mener om noen av de kinofilmene som går om dagen!  🎬  ✌🏼LA LA LAND: For den drømmende
Jeg har et helt middels forhold til musikaler, ofte fordi jeg trenger å høre gjennom sangene noen ganger før jeg liker dem. Men med La La Land så ble jeg revet med fra første stund, og elsket all musikk i filmen. Vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt gjennom albumet i etterkant! Filmen drar meg inn i det gode og dårlige med Hollywood, men som forelsket i Los Angeles og med en skuespillerdrøm i meg, så blir jeg helt bergtatt. Jeg var veldig forberedt på sjangeren i forkant, og koste meg masse! Men da jeg så den på kino var det faktisk et par som gikk marsjerende ut etter ca 15 minutter..
Terningkast: 6 (klarer ikke gi den mindre, men denne er nok ikke for alle!)

JACKIE: For kunstneren / den menneskeinteresserte
Denne filmen har ikke en typisk historieoppbygging, og vær forberedt på at du følger en persons følelsesregister og reaksjoner, ikke nødvendigvis en historie med den klassiske spenningsoppbyggingen. Natalie Portman gjør en helt skummelt bra tolkning av Jackie Kennedy; kona til presidenten John F. Kennedy som ble skutt i 1963. Vi følger altså henne i denne filmen rett etter drapet på mannen sin, og det er spennende og interessant! 
Terningkast: Sterk 4 

MOONLIGHT: For alle

Denne filmen er nydelig, sterk og vakker. Du følger livet til Chiron, fra han er liten gutt til voksen mann, og det skal godt gjøres å ikke bli engasjert, sjarmert eller fanget av denne filmen. Jeg savnet noe på slutten, bare noe bittelite ekstra, vet ikke helt hva. Men bortsett fra det, er det ingenting å si på denne. Fortjent Oscar for beste film!
Terningkast: 5LION: For alle
Noe av det som gjør Lion til en så ekstremt fascinerende film, er jo at det er basert på en sann historie. En liten gutt i India som havner på et tog og blir fraktet langt vekk fra familien sin. Han klarer ikke å forklare hvor han er fra, og blir til slutt adoptert til Australia hvor han får et helt nytt liv. Som voksen sliter han med spørsmål han mangler svar på, han husker moren og søsknene sine, men vet ikke hvor de er. At det faktisk er Google Earth som gjør at han finner frem til dem, er jo helt utrolig. Skal ikke si så mye annet enn at denne må du se! 
Terninkast: 6

LOGAN: For den som elsker X-Men / action / splatter

Jeg så denne med kjæresten min, og jeg har ALDRI sett noe av X-Men eller Wolverine før denne filmen som skal avslutte Hugh Jackman sin tolkning av Wolverine. Så ha det i bakhodet når dere leser min mening, at jeg ikke har sett noe før! Filmen har en ganske klassisk oppbygging ved at hovedpersonene løper fra "de slemme" og må komme seg vekk, og det går liksom aaaakkurat hver gang. Men jeg synes filmen var spennende, overraskende flere steder, og skikkelig masse action! Kanskje litt for mye for meg, da. Jeg liker ikke splatter og lukker øynene når folk sloss, så det ble en del av det for å si det sånn, haha. Men tror denne er utrolig sterk og bra for de som er investert i dette universet. 
Terningkast: 3 (Bare min mening, ikke drep meg X-Men-fans, denne er nok en 5-6 for fans av filmene! )

Har du sett noen av disse? 😀

Xx Silje 

 


Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 08.03.2017
 • Tid: 19:36
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 6
07.03.2017

NYTT FAMILIEMEDLEM 💙Forrige uke reiste jeg og pappa en tur til Stavanger, for å hente denne skjønne fjompen! Det er tøft å miste en familiehund, og det var utrolig tomt hos mamma og pappa uten Billy.. Vi kikket litt på den fine rasen flat coated retrievere på Finn, og det viste seg at det var én ledig NÅ, eller så var neste mulighet i slutten av april. Det føltes så lenge til, så jeg og pappa gjorde en tur ut av det, og kom hjem igjen med lille Dennis! ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er han ikke skjønn? 😍

Xx Silje 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 07.03.2017
 • Tid: 12:06
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 7
05.03.2017

VIDEO: KANARIØYENE I FEBRUAR

Slang sammen en liten video fra turen jeg og kjæresten min hadde til Spania i februar ♥Har dere vært på Kanariøyene? 

Xx Silje 

 • Dato: 05.03.2017
 • Tid: 15:31
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 2
04.03.2017

5 TING JEG TENKER MYE PÅ

Husker ikke hvor jeg så dette innlegget først, men ble inspirert av noen andre bloggere som skrev om ting man tenker mye på. Det kan være noe man bekymrer seg over eller gleder seg til, men det var overraskende moro å være med på andres tanker synes jeg. Det er rart hvor mye vi mennesker bekymrer oss og tenker over både små og store ting!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. LEILIGHET
Har nevnt dette så vidt tidligere; at for meg og kjæresten som begge er frilansere, er mesteparten av jobboppdrag i Oslo. Dette gjør at vi pendler hver uke, og bruker mye tid og penger på det. Vi planlegger derfor å flytte til Oslo i løpet av våren, men det er ikke bare-bare. Spesielt ikke med tre katter i bagasjen, men jeg har troa på at det skal dukke opp noe snart!

2. MÅLENE MINE
Jeg har små og store mål, og prøver alltid å jobbe litt hver dag for å komme nærmere disse. Når jeg da blir slått ut med influensa i 2 uker, går ikke dette helt etter planen.. Men nå begynner jeg å bli bra igjen, så nå er jeg veldig motivert for hard jobbing fremover!

3. STUDIER
Jeg er fortsatt nettstudent og må gjøre en del oppgaver før eksamen. Foreløpig går dette greit, men jeg må holde tempoet oppe nå i mars, så april ikke blir så stressende. 

4. SUNN LIVSSTIL
Klarer jeg å spise sunt og bevege meg i hverdagen, har jeg det SÅ mye bedre! Etter å ha syntes synd på meg selv i 2 uker og spist en del trøstemat, blir det skjerpings. Tilbake til Fitbit-appen og sunne vaner 💪

5. PUSENE
Kattepusene mine er jo tre levende vesener som jeg er så glad i. Jeg bruker mye tid på at de skal ha det bra, og vet selv at de lever godt. Derfor er jeg spent på hva slags leilighet vi får i Oslo, og hvor stor den blir. De fleste som har dyr vet at det finnes en del folk som slenger ut kommentarer om hvordan man tar vare på dyra sine, og jeg gruer meg litt til kommentarer på at kattene flytter til Oslo i en mindre leilighet, for jeg vet det kommer. Uansett vet jeg at vi skal klare å skape en fin hverdag for pusene, så det er vel det viktigste ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Psst: Har jeg ikke fått tak i verdens kuleste genser? Hihi ☺️

- SILJE ♥

 • Dato: 04.03.2017
 • Tid: 13:56
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 5
01.03.2017

HVILKEN HÅRFARGE?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg nevnte jo tidligere at det hadde vært mye som har skjedd i det siste, så at vi måtte si ha det til Billy var en av dem. Fortsatt vondt at han er borte, men finner jo en ro i at han ikke hadde det godt mot slutten, og at det var eneste utvei.. ♥ 

For å gå over til noe lettere.. hår! Jeg tok ut extensions-håret på mandag, og vil pleie mitt eget hår en stund før jeg eventuelt prøver ut nye extensions. Her om dagen vant jeg fem pakker med hårfarge i en konkurranse hos Vita; tre spreke farger som går ut etter 1-2 uker, og to pakker med permanent farge (rosa og lyse striper). Jeg ville ikke ødelegge extensionet med disse pakkene, så nå har jeg muligheten til å prøve på mitt eget hår! For jeg må vel teste ut noen av dem? 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker å eksperimentere med hår, og tenker at de tre nederste er morsomme fordi de går raskt ut av håret igjen. Men hvilke skal jeg prøve - hvilke synes dere er fine? 🙊  Ender sikkert opp med at jeg prøver alle tre, men gøy å høre deres mening, kanskje hvilken rekkefølge jeg skal gjøre det i? Sånn ser håret mitt ut nå, frem til jeg får nye extensions (blir mye kortere hår enn forrige gang, og en kaldere farge). Så nå vil jeg utnytte muligheten til å leke litt med de fargene over, og pleie mitt eget hår med hårkur og oljer fremover :-) 

xx Silje 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 01.03.2017
 • Tid: 17:42
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 5

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no