hits
31.05.2016

SOMMERFILMSKOLE 2016 - NÅR, HVOR, HVA?

I år er det femte året på rad jeg og Marius holder sommerfilmskole med Vestfold Frie Filmere! Det er litt nyheter i år, så jeg tenkte å lage et lite informasjonsinnlegg - enten til deg som har lyst til å være med, til foreldre - eller hvis leserne mine er nysgjerrige.HVA SKJER?
I løpet av uka lærer du alt du trenger for å lage film, også etter kurset. Å skrive manus, planlegge før opptak, om foto og det tekniske, skuespill, klipp, redigering og mye, mye mer.

Første dagen spør vi deltakerne om de ønsker å være foran eller bak kamera. Dermed lærer du mer om det du interesserer deg for! Siste kursdag, fredag - viser vi de ferdige filmene på kino for familie og venner. Alltid et høydepunkt :-) 

HVEM HOLDER KURSET?
Under ukene i Sandefjord er det jeg, Marius Myrmel og Ole Henrik Bach som er veiledere. Vi har alle mange års erfaring fra filmbransjen og deler gladelig hva vi har lært! De andre kursene er det andre profesjonelle filmfolk som holder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HVORFOR BLI MED?
Er man interesser i film, er det ingen grunn til og ikke bli med. Sjekk @sommerfilmskole på Instagram, så ser du at vi alltid har det gøy! :-)

NÅR ER DET SOMMERFILMSKOLE?
27. juni - 1. juli: For deg mellom 13-16 år i Sandefjord (jeg og Marius er veiledere)
4. juli - 8. juli: For deg mellom 16-20 år i Sandefjord (jeg og Marius er veiledere) MASTERCLASS - Super for deg med litt filmerfaring

25. juli - 29. juli: For deg mellom 12-15 år i Tønsberg
1.august - 5. august: For deg mellom 12-15 år i Larvik

HVORDAN MELDE SEG PÅ?
Skriv ønsket kursuke, og send mail til g.bergersen@gmail.com eller SMS til 48 03 41 83. Om du melder på for noen andre, eller for barnet ditt - husk å ta med informasjon om deltaker(ne). Har du andre spørsmål? Bare send en SMS til samme nummer.

Kjenner du noen som kunne vært interessert i å bli med, eller er du i aldersgruppa selv? Håper du vil spre ordet! 

- SILJE ♥

30.05.2016

FANT IKKE KATTEN

Jobber fra ståkontoret i dag, og ja - det er uvant. Vet ikke om det bare er meg, men føler jeg kan kjenne at man forbrenner mer når man står. Blir mye fortere sulten enn jeg pleier. Og foreløpig er jeg mye mer effektiv, men det spørs om akkurat det varer, da...
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker å jobbe mens kattene sover i nærheten, det er så koselig. Men i stad fant jeg ikke Max. Han var bare ikke å se! Ja, så jeg blir jo litt bekymret da.. Men plutselig så jeg dyret, han lå helt uskyldig og sov under pulten. I sofaen som JEG har satt der. Og han var så nusselig at jeg selvfølgelig klikka helt med alt av "åååå, der var jo nussepusen til mamsen" og hele den regla der. Uff, det er jammen bra jeg er alene når jeg snakker med kattene..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er det tilbake på jobb - ha en fin dag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- SILJE ♥

PS:
En annen som også har tar plass i sofaen når den er ledig ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • Dato: 30.05.2016
 • Tid: 14:32
 • Kategori: Mote
 • Kommentarer: 2
29.05.2016

BURSDAG MED HOTELLFROKOST

sponset frokostÅh, jeg har hatt verdens beste start på dagen! De siste årene har jeg feiret bursdagen enten i utlandet eller i Lofoten, og i år hadde jeg lyst til å være hjemme. Føler alltid at jeg må gjøre noe annerledes på bursdagen, selv om jeg ønsket meg en rolig dag. 

Så jeg tok kontakt med mitt favoritthotell Quality Hotel Tønsberg, for å høre om jeg kunne teste en hotellfrokost hos dem på bursdagen. Hvis du har lest bloggen min en stund, vet du hvor ekstremt jeg elsker hotellfrokost - og det har jeg skjønt at mange andre gjør også. Men jeg har lurt litt på; er det mulig å spise hotellfrokost om man er ikke-overnattende? Og det er heldigvis fullt mulig ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var så fin stemning på hotellet, med hyggelige ansatte som fyller på kaffe om du går tom, og henter tallerkenen din når du har spist opp. I tillegg var det ansatte i buffetområdet som stod og stekte din favoritt-omelett, eller hjalp deg om du så etter noe. Ganske kult! De har nylig pusset opp, og jeg står fortsatt for at dette er det fineste hotellet i Tønsberg. Og nå; - hotellet med den beste (og økologiske!) frokosten. 

Jeg spiste brød med pålegg, krydrede stekte poteter, masse frukt, yoghurt med granola, kaffe, isvann med sitronskiver.. Og en liten crossaint. Måtte bare unne meg det på bursdagen, haha. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HVA KOSTER DET? 
165 kroner per person for frokostbuffet, så tror jeg må tilbake! Tenker at dette er et bra tips for en frokost med venner og familie, eller når man ønsker en litt annen (og roligere) atmosfære enn en kafé. Mange kafeer åpner jo så sent! I tillegg kan man leie møterom rett ved frokostbuffeten, hvor man kan spise om man er veldig mange.

ÅPNINGSTIDER? 
Frokostbuffeten er åpen mandag til fredag 06.00 - 10.00, lørdag 07.00 - 10.00 og søndag 07.00-10.30.

HVORDAN BESTILLE?
Møt opp og betal ved skranken, eller send en mail til: q.tonsberg@choice.no

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sukk... Er du like glad i hotellfrokost som meg? 

- SILJE ♥

29.05.2016

24 ÅR I DAG

Selv om jeg skravler om at man skal være stolt av alderen sin, skal jeg ikke late som at det ikke er litt rart å fylle 24 år.

Men etter at jeg lærte meg at det rett og slett er livets gang, (shocking, right?) har jeg begynt å få tilbake den barnlige gleden ved å ha bursdag. Kriblingen i magen og følelsen av at dagen er annerledes, om så bare litt. Tenkte å mimre tilbake med litt gamle bilder fra mine bursdager for en deeel år tilbake. ❤

Om jeg ikke tar helt feil, har jeg på dette bildet klippet min egen pannelugg. Lekkert.

Glad i kake skjønner dere ....

Når man er 6 år og tror det her er en kul posering.

- Silje ❤ (24 år...!!)

 • Dato: 29.05.2016
 • Tid: 12:21
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 5
28.05.2016

NYTT KONTOR

God helg! I hele kveld har jeg og kjæresten satt opp vårt nye kontor. Jeg var på IKEA tidligere denne uka og kjøpte to store, hvite skrivebord som man kan heve. Jeg skal nemlig prøve å stå ved hjemmekontoret, hele tiden. Blir litt av en overgang! Jeg har ikke tenkt til å ha stol ved kontoret en gang, så da er det jo ikke mulig å sitte heller... Hjelp!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

... FØR ... 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(mitt kontor)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(Marius sitt kontor.. legg merke til katten til venstre)

.. ETTER!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vet ikke om det er så lett å se hva som har skjedd når man ikke bor her, men vi har altså gjort følgende... :
Satt opp to store skrivebord ved samme vegg, så vi har kontor sammen. Vi har tatt vekk stolene (ææææ) og mitt forrige skrivebord har blitt til mitt lille inspirasjonshjørne - som dere ser på bildet over. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå har vi nettopp satt det opp, så det er fortsatt mye rot. Skal få til noen bedre bilder senere, men ville så gjerne vise! Er SÅ fornøyd her jeg står ved mitt nye skrivebord. Målet er jo å jobbe bedre og mer effektivt, og rett og slett sitte mindre. Blir uvant, men da blir det jo ekstra digg å slenge seg på sofaen om kvelden. 

Hva synes du om mitt nye kontor? 

- Silje ♥

 • Dato: 28.05.2016
 • Tid: 22:21
 • Kategori: Jobb
 • Kommentarer: 8
27.05.2016

OPPSKRIFT: SUNN OG LETT KYLLINGGRATENG

Så morsomt at mange likte innlegget med hverdagsfrustrasjon i går! Også håper jeg dere skjønner at jeg drar på litt ekstra. Jeg er ikke sinna altså, haha. 

I dag tenkte jeg å tipse om en oppskrift jeg prøvde meg på i går. Den ligner veldig på laksegratengen jeg har skrevet om tidligere HER. I stedet byttet jeg bare ut laks med kylling. ​​Dette var første gang jeg prøvde dette, men det var - ikke overraskende: NAM!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

INGREDIENSER (1-2 personer)

1-2 kyllingfileter
Valgfrie grønnsaker (Jeg brukte brokkoli, blomkål og tomat)
1 boks lett crème fraîche
Gulost (Bli best med revet)

Tips: Om du vil ha noe tilbehør, er nystekte, grove rundstykker med smør godt til! Det er også godt med salt på retten til slutt :-)

Sett ovnen på 200 grader. Kutt opp grønnsakene og skjær kyllingen i terninger. Legg grønnsakene og kyllingen i en ildfast form. Hell boksen med crème fraîche over kyllingen og grønnsakene, og strø osten over til slutt. Ha formen i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. For sprøtt ostelokk, kan du sette på grillfunksjon de siste 2-3 minuttene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OBS:  Som du ser på bildene la jeg på kyllingen heelt til slutt, men det var fordi jeg gjorde dette for første gang og ville sjekke kjapt i forhold til om den ble godt stekt. Var godt det og, så man kan absolutt gjøre det! Men da blir den jo en del tørrere :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper du prøver det ut!

- SILJE ♥

26.05.2016

BARE .. SLUTT MED DET!

Joda, jeg er ganske opptatt av å være positiv i hverdagen. Men alle lar seg vel irritere over ting? Noen ganger må man bare få litt utløp for litt hverdags-irritasjon, så jeg kjører på:

1) Folk som går i veien:
Når du går i byen eller andre steder, og veien er smal. Folk som går to i bredden for eksempel, og ikke bare sperrer veien, men går såååå innmaaarri sakte. Og prøver du å gå forbi på den ene siden, ja da skal du banne på at de ser noe spennende på den siden og går i veien for deg - igjen.

2) Tregt internett på hotell:
Altså. Når det tar TRE timer å laste opp et og et halvt (ja det skjer) bilde på bloggen.. Da fatter jeg ikke hvordan hotellet tør å skrive på sine nettsider at de har wifi. Hva er greia her, hvorfor gidder ikke hoteller å spandere på seg et bedre nett? *gråter av frustrasjon*

3) Folk som skryter av en TV-serie eller film
Det er helt okey når folk vil tipse deg om en serie eller film. Altså, tips er bra! Men det holder å si "du burde se den, den er bra". Så sier jeg "OK", også går vi videre. Men neida. Når folk skal bare: "ÅÅÅÅHH, har du ikke sett det??! Herrreguuud det er så bra og du har glipp av alt godt her i livet og du er sjuk som ikke har sett det ass. Også når han ene gjør en sånn greie, åh jeg vil ikke spoile, men det er sååå braa. Du MÅ se det. Se det NÅ". Ellers takk, men nå har jeg ikke lyst lenger.

(Kjæresten min, elsker deg. Denne over er ikke til deg, lover. Kremt)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4) Å miste resten av isen
Nei, jeg skulle ønske jeg tulla - men det gjør jeg ikke. Kanskje jeg har et litt for nært forhold til mat, eller kanskje dette er normalt. Uansett, scenarioet er: Sola skinner, du koser deg med venner, har spandert på deg en is. Verdens beste is på pinne. Du nyter hver bit og skal til å gape over den siste biten på ispinnen, som vil være en perfekt avslutning på ditt lille måltid. Men neida, i det du nærmer deg den siste, fantastiske biten, finner den det for godt å forlate ispinnen. Rett i bakken går den, sammen med støv, grus og gammel tyggis. Blikket jeg får når det skjer.... Ikke vakkert, dere.

5) Folk som presser på deg sitt syn
Jeg regner med at det er flere som kjenner til denne. Det er viktig at vi kan mene hva vil vil. Jeg elsker at vi har denne friheten! Jeg elsker at du kan tro på Gud, at du kan velge å ikke spise kjøtt, eller at du lager alle klærne dine av gamle tepper. Men hvorfor skal så alt for mange prakke dette på andre? Nå tenker jeg ikke på folk som forteller engasjert, det digger jeg. Men dere vet sikkert hvilke jeg mener. De som ser på deg som en morder fordi du bærer på en happy meal, eller som jeg oftest møter: folk som hater deg etter første sekund fordi de mener det er dyremishandling å eie innekatter. Eller de som snur seg i avsky fordi du ikke er religiøs. Jeezes, altså. Ja, det sa jeg faktisk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva irriterer du deg over? 

- SILJE ♥

 • Dato: 26.05.2016
 • Tid: 16:10
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 12
25.05.2016

FOREVER LIVING - IKKE SOM JEG TRODDE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går var jeg på velværekveld hos min flinke venninne Janniche, som har startet som forhandler av Forever Living-produkter. Elsket å se Janniches engasjement for disse produktene, for jeg skal jo innrømme at jeg var veldig spent! 

Har hørt mye om disse, og det er vel fort gjort å bli litt skeptisk når "alle" lovpriser dem. Men jeg kunne ikke annet enn å bli veldig nysgjerrig og positivt overrasket i går. Hovedingrediensen i Forever Living-produktene er aloe vera, som jeg jo vet er veldig bra for huden. Jeg ble så imponert over at de ikke er testet på dyr, og at de er økologisk dyrket! Og at det ikke er noen som "presser" forhandlerne til å selge, for av en eller annen grunn trodde jeg det. De styrer helt selv hvor mye de vil holde på med dette - det liker jeg! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har hørt mye om den gule dunken på bildet over, som er 96 % aloe vera gel. Det drikker man som en "shot" hver morgen for å stabilisere magen. Jeg bestilte den som står ved siden av, med 91 % aloe vera - for den litt feige. Haha, den har litt juice i seg sånn at den smaker litt bedre. Hvis jeg liker den, skal jeg prøve meg på den gule neste gang!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bestilte også en eske med disse proteinbarene siden jeg synes de var så gode. Også var de glutenfrie, og det har jeg savnet! Ofte når jeg kjøper proteinbarer føler jeg at det er mye hvete og korn som kan gi litt vondt i magen. Så er spent på disse :- )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg bestilte alt for mange produkter, for når jeg testet de ut i går føltes de så bra på huden! Så derfor måte jeg sette foten ned på et punkt, og stå over den serien over her. Haha. Tenker jeg skal prøve ut denne når jeg er tom for ansiktsprodukter. De luktet skikkelig friskt og føltes veldig behagelig mot huden. Kan jo fortelle dere om min erfaring når jeg bestiller disse neste gang, om dere vil :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bestilte også tannkremen til høyre, som skal være være veldig 'snill' mot munnen. Jeg er nemlig så klønete at jeg biter meg selv i munnen i ny og ne (vet ikke hvordan jeg får det til......) og da er det gjort. Så denne skal ikke svi dersom man plutselig får sår, for eksempel.

Gleder meg til jeg får produktene jeg har bestilt! Kanskje jeg skal ha en test av dem her på bloggen. Tenker at det kan være litt gøy å høre min mening om produktene som er kjøpt og betalt, så dere vet at dere får 100 % ærlig meninger! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvis du har lyst til å teste ut noe, kan du bestille av Janniche via Facebook-siden hennes HER! Du kan også lese Janniches tanker om produktene på bloggen hennes HER. ♥

Har du noen erfaring med disse produktene? 

- Silje ♥​

#foreverliving #skjønnhet #hudpleie

 • Dato: 25.05.2016
 • Tid: 23:12
 • Kategori: Skjønnhet
 • Kommentarer: 10
24.05.2016

VANT TIL MOTGANG

Jeg viser det kanskje ikke så ofte, men motgang er og har lenge vært en stor del av min hverdag. Det er ikke meningen å klage over det, for det er en del av å være frilanser. Men jeg vil likevel si litt om det. 

Jeg sender mailer til magasiner med forslag til artikler, får nei etter nei etter nei. Og så plutselig et ja. 

Jeg har vært på flere auditions enn jeg kan telle i farta, i tillegg til mailer og søking etter roller. På auditoner har jeg måtte kline med fremmede folk, spille ulv eller gråte på kommando. (Haha, hørtes sykt ut når jeg ramset det opp sånn) Man sender bilder av seg selv på mail til castingansvarlige og får nei, etter nei etter nei. Som sagt - det er en del av businessen og noe man takle. Men selvfølgelig, etter det tjuende nei-et er det vanskelig å ikke føle på at man ikke er bra nok, pen nok, eller flink nok. Jeg prøver å utelate en del av dette på bloggen, for jeg ønsker ikke å spre negativitet. Samtidig er jeg veldig opptatt av å vise virkelighet, vise at man er ikke alene om å ha dårlige dager hvor ting ikke går veien. Heldigvis kommer det nye dager med blanke ark, og det er der positivitet er så utrolig viktig. 

Jeg tenkte å si litt om min største nedtur i fjor. Som dere vet elsker jeg å blogge, men det gir ikke mye penger i kassa. Så drømmen min er å kunne bli del av et team som betaler meg for å blogge, hjelper med annonser osv. Jeg kan jo tjene litt på å ha reklame-linker hvor jeg får litt av kjøpsummen til det lesere eventuelt kjøper. Men slike løsninger blir jeg litt småkvalm av. Skal jeg tjene på og få dere til å shoppe masse skvip? Da vil jeg mye heller få lønn for å blogge bra og underholdende, og i ny og ne ha reklameinnlegg hvor det er annonsøren som betaler meg for å skrive om et produkt jeg kan stå inne for. 

Fra februar til desember i fjor mailet jeg med United Bloggers, som fra februar av ga inntrykk av at jeg kunne blogge for dem. De sa ikke "Ja, du skal få blogge hos oss", men det var ikke så langt unna. Jeg ønsker ikke å henge ut UI (som de nå heter), men jeg vil bare dele denne erfaringen. Det er jo en grunn til at jeg ville blogge hos dem, og jeg digger fortsatt konseptet deres. 

Ca annenhver måned mailet vi om at jeg mest sannsynlig skulle få blogge for dem, de måtte bare vente litt. Jeg skulle sende ny mail etter to måneder, og da jeg gjorde det, fikk jeg beskjed om å vente to måneder til. Hver andre måned i hele fjor. Hver gang fikk jeg beskjed om å vente to måneder til. Det er et helt år hvor jeg trodde jeg skulle få blogge der, jeg måtte bare gi dem litt tid. De hadde ikke plass til nye bloggere, til tross for at det stadig dukket opp nye bloggere på siden deres. (..) I desember fikk jeg til slutt beskjeden om at nei, du kan ikke blogge for oss. Hvorfor kunne jeg ikke fått vite dette i februar? I 11 måneder hadde de gitt meg inntrykk av at hvis jeg bare ga dem tid, skulle jeg få bli med i stallen deres med bloggere. Jeg gikk ganske i kjelleren, for på den tiden hadde jeg sagt opp en del jobb fordi jeg trodde det skulle løse seg. (Ja, litt crazy - jeg vet)

Så, fordi jeg har blitt så vant til denne motgangen, vet jeg ikke hvordan jeg skal reagere når det plutselig går bra. Så resultatet er at jeg har blitt så sykt lettrørt! Nesten på grensa til teit. I går fikk jeg nemlig vite at jeg får en del faste oppdrag for magasinet ShapeUp fremover. Dette er takket være en forfatter/journalist og venn av meg, som har anbefalt meg. Tenk at hun gjorde det! 

Et godt lest blogginnlegg, eller en spesiell kommentar på bloggen kan gjøre meg rørt. Og noen ganger, som da jeg fikk beskjeden om ShapeUp, vet jeg nesten ikke hva jeg skal gjøre. Et ja - og ikke et nei? Hæ? Jeg ble liggende på sofaen og bare stirre i taket. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Likevel må jeg bare si at når jeg skriver innlegg med nyheter og ting som skjer, er jeg redd dere skal tro jeg legger ut ting for å få skryt. (Hello, janteloven) Når man legger ut profilbilder på Face - ja, da har man lyst på skryt. Få likes og høre at man er fin, er det ikke sånn da? Jeg er i alle fall aldri 100 % sikker på et bilde jeg legger ut som profilbilde, og da føles det godt når trofaste venner forsikrer deg om at joda - du er fin. Haha.

Men bloggen min er noe annet. Jeg vil oppdatere dere, fortelle og underholde. Misforstå meg rett, og få skryt er alltid gøy - men jeg vil bare si at det ikke er meningen med innleggene. Jeg starter ikke på Helvetesuka og 10 000-skritt prosjektet for å høre at jeg er flink. Det er gøy om noen synes det, men jeg prøver bare å lage underholdning på bloggen, ha litt variasjon for dere som leser. Hvis dere skjønner? 

♥ - Hilsen en som har det veldig bra akkurat nå, og ikke vet hvordan jeg skal reagere på det.
(Og som må lære seg å skrive kortere blogginnlegg) 

 • Dato: 24.05.2016
 • Tid: 15:33
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 10
23.05.2016

DET VAR BARE MEG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingen kan si at jeg ikke tar det jeg skriver på bloggen på alvor! For da jeg dumpet komfortabelt ned i sofaen i går, viste iPhonen min at jeg hatt gått 6000 skritt. Og det er jo en del unna målet på 10 000. Så da var det bare å kjempe seg ut av sofaen, knyte joggeskoa og gå ut i mørket. Haha, 23:00 var klokka da jeg forlot kjæresten på stua og begynte å traske.

Jeg ville ikke gå for langt, så det ble en del av de samme rundene her i nabolaget. Da en dame begynte å stirre ut av kjøkkenvinduet da jeg gikk forbi for tredje gang, skjønte jeg at det kanskje var på tide å finne en annen rute.. Var utrolig deilig med frisk luft mens det virket som "hele" verden sov. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men da jeg nærmet meg 9000 skritt, så jeg at iPhonen hadde 1 % strøm igjen. Just my luck. Gjett om jeg ble stressa, haha. Det er jo den som teller skrittene mine, så tempoet økte for og si det sånn!  Den siste veien hjem begynte jeg å gå sikk sakk for å gå flere skritt, følte meg som en idiot. Men jammen bikket det ikke over til 10 165 skritt! Dag 1 fullført - bare 9 igjen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag har jeg hatt hjemmekontor, gått en tur til butikken (5000 skritt...) og skal snart kose meg med kjæresten og en film. Så det ser jammen ut som jeg må ut på en natt-tur i dag også. Skal huske å lade mobilen! 

- SILJE ♥

 • Dato: 23.05.2016
 • Tid: 18:03
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 6
22.05.2016

10 000 SKRITT I 10 DAGER

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg føler jeg er en mester på å finne ut av ting lenge etter alle andre. For eksempel dette med skritteller. Om jeg har skritteller? Nei, mobilen min har ikke det, den! Aner ikke hvor mange ganger jeg har sagt det til folk. Så fant jeg ut her om dagen at jo - det har den Silje. (Dust)

Min kjære smarte iPhone (som jeg undervurderte) har i tillegg telt skrittene mine siden jeg fikk den for flere måneder siden, så det var jammen morsomt å sjekke vanene mine - og hvor mye jeg faktisk beveger meg. Noen dager var ganske bra, men alt for mange dager lå rundt 200 skritt. (!!) Derfor... er jeg i gang med et lite prosjekt. Jeg skal gå 10 000 skritt HVER DAG i 10 dager! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Startet i dag da jeg skulle mate pusen til kusina mi. Følte jeg gikk i en evighet i stad, men neida. Har bare gått 3000 skritt, så det blir nok en laaang kveldstur senere i dag. 

Hvorfor gå? 
Etter og ha googlet litt, ser jeg at flere helse-organisasjoner har anbefalt folk å gå 10 000 skritt hver dag. Så har det kommet motreaksjoner fra andre som sier at det "ikke har noen effekt, sett i forhold til trening". DOH. Alle skjønner at en intensiv treningsøkt er bedre enn å traske rundt, men for oss som er late og beveger oss lite, er jo dette med 10 000 skritt veldig lurt! 

Det er bra fordi: (i følge vektklubb.no) Reduseres stress, lite belastning på ledd, gir bedre søvn, bedre humør, forbedrer grunnholdningen din, forbrenner kalorier, styrker ryggmuskulatur, gir smalere midje, reduserer risikoen for å få hjerteinfarkt og diabetes (og andre livsstilsykdommer). *innpust* Du får lavere kolesterolnivå, økt benmasse, og reduserer risikoen for benskjørhet. OG blodtrykket senkes. Damn!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Går du mange skritt om dagen? 

- SILJE ♥

 • Dato: 22.05.2016
 • Tid: 12:31
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 8
21.05.2016

BURGER UTEN KJØTT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag kom vi hjem fra et døgn i Lillehammer, veldig kos! På fredag spiste vi på "Stift", jeg bare tipse dere om denne burgeren. Det var en vegansk burger, og fy søren så god. Det stod at den var linsebasert, og om du skal til / bor i Lillehammer finner du menyen til kafeen HER.

Uten å gå for mye inn på det, så har jeg lenge følt meg som en skap-vegetarianer. Haha. Jeg skulle gjerne holdt meg helt unna kjøtt av flere grunner, men velger i stedet å være det 90 % hjemme, og heller spise det jeg får servert når jeg er borte. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tenk om jeg klarte å lage like spennende vegetarisk mat hjemme! Er alt for lat til det .......

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du noen vegetariske / veganske favorittretter?

- Silje ♥

19.05.2016

PAKKE I POSTEN, WIIIII

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her om dagen bestilte jeg to bøker som jeg tenkte kunne gi både inspirasjon og kunnskap. Vil jo gjerne levere en god og innholdsrik blogg, så da må det litt research til! 

Boka til Eirin var mye tyngre enn jeg trodde, så nå skjønner jeg det hun skriver om at det skal være en hverdagsbibel. Utrolig fin og lekker var den i alle fall. Den andre boka er skrevet av Thomas Moen som jeg nettop har meldt meg på bloggkurs hos. Det starter i dag, faktisk! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gleder meg til å lese disse, og få masse inspirasjon! Har du noen av bøkene?

- SILJE ♥

 • Dato: 19.05.2016
 • Tid: 13:17
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 12
18.05.2016

DET PASSER ALDRI

I dag har jeg vært med kjæresten på jobb i Drammen, veldig kos! Og jammen fikk jeg ikke lurt han med meg på IKEA også. Wuhuu.

Nå har vi dratt til svigers for å se fotballkamp og kose oss med grilling. Merket plutselig at jeg fikk vondt i øret og ble snufsete - og selv om det høres rart ut, pleier det å være tegn på at jeg skal bli syk. Det passer jo ikke nå! Men.. Så pleier vel det aldri å passe heller.

Håper du hatt en bra dag og feiring i går! Hva er dine planer for kvelden?

- Silje ❤

 • Dato: 18.05.2016
 • Tid: 18:20
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 3
17.05.2016

BUNADEN MIN ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper du har en fin 17. mai! Her er bunaden nettopp tatt av (og det er endelig plass til mer mat, wohoo!)

Er veldig stolt av bunaden min siden jeg har arvet den av mormoren min - som sydde den da hun var 15 år. (!!) Jeg mistet mormor til kreft for fire år siden, og da kjennes det ekstra godt å bære noe hun har laget. Er jo vant til å være blond når jeg har den på (det derre hår-snakket mitt altså...), så det var litt uvant å ha mørkt hår denne gangen. Det er en Østerdalsbunad, forresten. Har blitt veldig glad i den! (Selv om den plutselig har blitt litt stram, merkelig det der...)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du bunad?

- Silje ♥

 • Dato: 17.05.2016
 • Tid: 18:18
 • Kategori: Mote
 • Kommentarer: 8
16.05.2016

PINLIGE HISTORIER - DEL 2

God fridag! Jeg sitter og jobber med en artikkel og er midt oppi deadline, men litt pause med blogging må til. Kom på at jeg aldri gjorde ferdig "pinlige historier"-innleggene mine, så da kjører jeg på med siste del i dag. Hvis du vil lese den første (og verste) delen, finner du den HER.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LAPP I BOLLE
Dette skjedde på barneskolen, tror jeg var 8 år eller noe. Resten av klassen skulle i kirken denne dagen, men siden jeg er humanetiker var jeg alltid med på "alternativ undervisning" disse dagene. Som regel pleide det å være sammen med andre fra skolen som av forskjellige grunner ikke gikk i kirken, hvor vi lagde mat. Ganske chill! 

Hele gruppen var på skolekjøkkenet for å bake boller, og vi ble satt i grupper. Jeg kom med det fantastiske forslaget at vi kunne putte en lapp i en av bollene, hvor det stod "Hei! Du er kul!" sånn at den som leste den ble glad. Gruppa var skeptisk, men jeg gjorde det likevel. Jeg følte meg skikkelig spent, og kunne ikke skjønne hvorfor de andre ikke så hvor utrolig kul jeg var som kom med den ideen. 

Vi setter oss ned med de andre for å spise bollene, og jeg registrerer hvem som får bollen med lappen i. Det som så skjer, dere... Er helt motsatt av hva 8 år gamle Silje så for seg. Jenta som får bollen freaker HELT ut, for hun har jo selvfølgelig spist litt av lappen. Hun begynner å gråte (tuller ikke), og læreren spør hvem som er skyldig. Jeg rekker opp hånda, men prøver å forklare at det var hyggelig ment - noe læreren ikke tror på et sekund. Jeg må si unnskyld til jenta, og de andre på gruppa mi forteller læreren at de prøvde å stoppe meg. (Traitors!!) 

Hele stemninga blir ødelagt den dagen, og jeg husker så godt at hun som fikk bollen så stygt på meg i ukesvis etterpå. Haha, jeg døør..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HEI TIL KJENDIS​
Jeg hadde fått praktikant-jobb på TV-serien Halvbroren som gikk på NRK for noen år siden. En dag fikk jeg være statist selv, samtidig som jeg skulle ha ansvaret for de andre statistene. Som dere kanskje husker, hadde Nicolai Cleve Broch en av hovedrollene i serien, og for meg var vel han den største kjendisen som var med. En jeg ser veldig opp til! 

Den dagen jeg skulle være statist hadde jeg selvfølgelig klart å bli syk. Jeg burde egentlig blitt hjemme, men dro på jobb, og var så svimmel, og stemmen var så godt som borte. I en skikkelig tåke fikk jeg på meg statistkostymet. Dette var jo i en serie fra "gamledager", og jeg så helt idiotisk ut, for å være ærlig. Jeg hadde fått en frisyre hvor alt håret var plassert i en stram dott, og klærne mine var lilla og to numre for store. Husker at jeg med vilje unngikk speil den dagen, haha. (Og dette kommer ikke bare fra meg altså, jeg hadde noen venninner som var med den dagen - som også var enig i at jeg kunne vært mye heldigere med outfitet! Haha.) 

Så fikk jeg beskjed om å sette meg på en stol i gangen for å vise alle statister hvor de skulle. Så der satt jeg i en laaang gang, snufset og hostet og så sikkert ut som et fugleskremsel som snart skulle stryke med. Og hvem dukker opp i enden av den (alt for lange) gangen? Jo, selvfølgelig. Nicolai Cleve Broch. 

Dette er så idiotisk som det høres ut, altså. En lang, lang gang og en jente som sitter på en stol i enden av den. Jeg skvatt til, og tenkte bare "fader, fader.. Jeg må jo hilse! Men jeg har jo ikke stemme..??" Det føltes ut som en evighet før han nærmet seg stolen der jeg satt, og på den tiden prøvde jeg å renske stemmen min som en dust. Jeg hostet, harket. Men stemmen var borte. 

I det han er noen meter unna meg, smiler han til meg og sier "Heihei!" og jeg prøver å smile tilbake mens jeg åpner munnen. Men det som kommer ut er: "HE" Et hest og fucka "HE", litt som om du stikker en gås med en nål. Etterfulgt av det sykeste hosteanfallet du har hørt. Mens jeg sitter der og prøver å få igjen pusten, har han jo for lengst gått inn på rommet der han skulle være.. Og jeg banner for meg selv for at jeg måtte bli syk akkurat denne dagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg klarer jo ikke å korte ned historier når jeg skal fortelle dere ting, kanskje jeg må ta det på video neste gang? Forhåpentligvis har du som leser dette fri i dag og satte pris på et litt lengre innlegg :p (Må overbevise meg selv her..)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du noen flauser å dele med meg?

- Silje ♥

Jeg har laget Facebook-side! Følg meg gjerne
HER :-)

 • Dato: 16.05.2016
 • Tid: 11:41
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 0
15.05.2016

BLONDINE THROWBACK


Vi jenter er rare. Spesielt når det kommer til hår. Vi drømmer om en type hår vi ikke har, samtidig som vi savner en type hår vi hadde før - som vi lenge etterpå synes var såå fin. Jeg har i allefall ofte denne praten med mine venninner! 

I august i fjor farget jeg håret brunt, hjelpes, det føles ikke så lenge siden! Jeg hadde planer om å være brunette rundt et år, og det begynner det jo å bli nå. Kjenner meg selv såpass godt at jeg visste jeg kom til å savne det blonde håret. Akkurat når jeg går tilbake til blondt har jeg ikke bestemt, men det skjer nok i løpet av sommeren. Tror jeg! Er en vims, så plutselig får jeg for meg at jeg skal klippe meg kort eller få rastafletter. (Neida, det skjer nok aldri..) 

Så jeg kjører på med litt super-ego-mimre-hår-bilder jeg, da. 

Har du noen hår-planer du vil dele med meg? Jeg vil gjerne høre!

- Silje ♥

 • Dato: 15.05.2016
 • Tid: 12:13
 • Kategori: Skjønnhet
 • Kommentarer: 14
14.05.2016

VÆR STOLT AV ALDEREN DIN


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om bare noen få uker fyller jeg 24 år, og det er kanskje derfor jeg har tenkt mye på dette. Dette med alder! Hvorfor skal det være så ille å fortelle alderen sin, uansett hvor gammel man er? Hvorfor kan vi ikke være stolte for hvert år vi har, og glede oss over at vi er friske - og faktisk har muligheten til å bli eldre?

Så må jeg også understreke at dette kommer fra ei som gråt da hun ble 18, og som gjemte seg under dyna da klokka slo tolv på 20-årsdagen (mens broren min satt på senga og prøvde å få meg til og forstå at det var mye bra med å bli 20 år..) Så ja - grunnen til at jeg skriver nettopp dette, er at jeg har hatt mye å jobbe med selv. Nå har jeg en litt annen innstilling, men ....

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

... som journalist har jeg møtt mange mennesker. Og i den jobben er det jo ofte nyttig å få alderen til folk på papiret. Jeg husker spesielt en episode hvor jeg intervjuet to damer, og spurte om alderen til begge. I mine øyne så disse ut som de var ca like gamle, og den ene sa plutselig: "Nei uff, hvorfor skal du vite alderen min? Uff.. Nei.. Jeg er.. Gammel nok!" Plutselig ble hun sur og vanskelig. Jeg sukket og prøvde forgjeves å forklare at jeg bare trengte det til saken min. Da så den andre damen på meg og sa med et smil: "Jeg er 65!"

Jeg var jo ganske sikker på at disse damene var like gamle, men plutselig ble hun som strålte da hun sa alderen sin ti år yngre enn venninnen sin. I mine øyne. For det var noe med selvtilliten og utstrålingen hennes som jeg har tenkt masse på siden. "Sånn vil jeg også bli!" tenkte jeg.

Det er jo lov å synes at det er skummelt å bli eldre, men jeg blir trist når folk skal si at man er så gammel hele tiden. Hva tenker du om 10-20 år? Mest sannsynlig kommer du til å angre på at du hadde den innstillingen, og ikke nøt å være akkurat det tallet du var da. Tror du ikke? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Synes du det er viktig å være stolt av alderen sin?

- Silje ♥

12.05.2016

DAGSBESØK TIL DRAMMEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI dag ble jeg med kjæresten som hadde et jobboppdrag i Drammen, og flyttet kontoret dit for en dag. Bodde jo i Drammen i et år da jeg gikk på folkehøgskole, så det er alltid gøy å dra tilbake!

Har brukt dagen på å jobbe med en artikkel for Det Nye ShapeUp, gleder meg til å dele saken når den kommer :-) Nå er vi hjemme fra turen til Drammen, som ble avsluttet med sushi i sola - kan vel nesten ikke bli bere enn det. Så nettopp ferdig alle epsiodene av Sweatshop sesong 2, og jeg håper du gjør det samme HER.  Du vil ikke angre!

Hva har din dag gått til? :-)

- Silje ♥

 • Dato: 12.05.2016
 • Tid: 19:21
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 12
12.05.2016

HVER MORGEN

 • Dato: 12.05.2016
 • Tid: 12:21
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 4
11.05.2016

5 BLOGGER JEG LESER

Tid for litt framsnakking! Som blogger er det kanskje ikke så rart at jeg også leser andres, og det er jo noen som sjekkes oftere enn andre. Nå tenkte jeg å skrive litt om hvem - og hvorfor!

KRISTINA ANDERSEN


Jeg er en ganske ny leser av Kristina sin blogg. Har blitt helt hekta på å lese bloggen til denne livsglade jenta - for en energi hun har! Det smitter skikkelig, er så deilig å lese en blogg man blir glad av.

Man får liksom lyst til å gjøre akkurat det man drømmer om, og gjøre det med et SMIL! I tillegg tar hun fantastiske bilder, med masse farge og glød. I love ♥

CAROLINE BERG ERIKSENJeg bøyer meg i støvet for den businessen Caroline Berg Eriksen har fått til med bloggen sin, det er så inspirerende! Digger damer som jobber hardt, og gjør det med stil. Det må være vanskelig å være en av Norges største blogger uten å gå på et par smeller, og selv om Caroline har vært igjennom flere av dem synes jeg det er synd at man ikke skal få muligheten til å "gå videre".

Man lærer på veien, og det kan virkelig ikke alltid være lett å ha så mange tusen lesere som hun har, som skal mene så mye. Jeg blir så sykt inspirert og motivert av arbeidsgleden hennes! Og bildene hennes har jo blitt helt vilt fine med årene. Forbilde på bloggfronten, uten tvil :-)

EMILIE VOE Finner man en mer jordnær og morsom blogger i Norge? Emilie er for det første ut-av-en-annen-verden vakker, men hun virker så kul i tillegg. Digger hvordan hun mikser ærlige og litt "dypere" innlegg med morsomme og herlige hverdagsposter.

Om jeg ikke husker feil begynte hun å blogge som 13-åring, og har virkelig vokst opp på bloggen. At hun trengte en pause skjønner jeg godt, men jeg er også veldig glad hun fant veien tilbake igjen!

EIRÍN KRISTIANSENDere vet når man snakker om stiler som "passer andre", men som man ikke kunne hatt selv? Sånn føler jeg det litt med Eirin sin blogg. Jeg elsker bildene og den minimalistiske stilen hennes, det er utrolig stilig og inspirerende. Selv er jeg jo veldig glad i farger på bloggen min, men likevel drømmer jeg bort i bildene hennes. Som er såå fine!

Hun er også en man garantert blir inspirert av, spesielt med tanke på at hun har måttet tåle en del motgang for sine valg i både jobb og livsstil. At hun stod på sitt og har fått enorm suksess med bestselgende bok og stor blogg er ikke annet enn råtøft! I tillegg elsker jeg fokuset hennes på de små gledene i livet, og selvfølgelig lille Billy da ♥ (Samme navn som hunden min, faktisk)


SOPHIE ELISE

Vi som har lest bloggen til Sophie Elise fast i flere år, ble selvfølgelig glade i fjor da media bestemte seg for å skrive positivt om jenta. Men det var litt sånn "We told you!". For jeg kjente jeg ble litt oppgitt da media (endelig) fant ut at det var noe mer interessant ved Sophie enn to silikonpupper, men samtidig litt kvalmt at media i så stor grad kan styre hva publikum "skal" tenke.

Det er utrolig fortjent at hun har fått så mye positiv oppmerksomhet, og jeg gleder meg masse til å lese boka hennes som kommer snart! Sophie Elise er en person jeg har digget hele veien, men dere vet litt sånn som med venner? Man trenger ikke alltid være enige i absolutt alt av hva de mener og gjør, men man liker de jo uansett. For jeg er enig i mye av Sophie Elises meninger, og digger at hun er så ærlig og sier rett ut hva hun tenker. Hvilke blogger leser du - og hvorfor?

- Silje ♥
 

 • Dato: 11.05.2016
 • Tid: 19:20
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 6
10.05.2016

CALIFORNIA ELLER NORGE?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klokka 07:49 i dag parkerte jeg hjemme etter å ha vært oppe i flere timer og handlet for dagen. What! Grunnen til at jeg tør å skryte av det, er fordi det skjer sjelden! Men er sikkert flere som kjenner seg igjen i at man vil tidligere opp nå som sola steker?

I tillegg måtte kjæresten min på jobb 05:30 i dag, så jeg våknet tidlig. Da jeg dro for å handle i stad, føltes det som jeg var i California. Sol og Tskjorte-vær, liksom. (Kan hende jeg er litt kjapp med å prøve å innbille meg at jeg er i California, men...) Så da måtte det bli en Starbucks-kaffe også! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Hej, bare sitter her og viser frem kaffen min jeg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
#nussepussedusse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nytt høy til to lykkelige snupper!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Akkurat nå er kattene ute i gresset og koser seg, mens jeg skal fortsette å jobbe med en artikkel for et norsk magasin. 

Hva gjør du i dag? 

- Silje ♥

 • Dato: 10.05.2016
 • Tid: 09:17
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 9
09.05.2016

KLESPROBLEM I SOLA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er skikkelig vanskelig å la være å snakke om været, haha. Du kommer jo ikke hit for å lese om at det er fint vær sikkert, det vet du jo selv. Men halloooo - det er jo så deilig! 

Men.. Mitt store problem har vært at jeg ikke husker / skjønner hvordan jeg skal kle meg! Det gikk jo fra vinter til sommer på et knips, så hodet mitt er skikkelig forvirra. Ikke jakke? Helt sikker? Ikke skjerf? Går bukse da? Nei, det blir for varmt. Kan jo ikke gå i bikini heller! Eller kan man?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så jeg føler jeg kler meg som en ape som har fått fri tilgang til et menneske-klesskap om dagen. Slenger på meg et skjerf som blir så varmt at jeg må henge det i en krøll på veska. Lekkert ass. Sammen med en kjole som jeg ikke husker om passet med den alt for varme tightsen. 

Nei, i kveld skal jeg søren meg slenge alle vinterklærne tilbake i skapet, og ta frem sommerklærne som jeg ikke husker hvordan jeg skal bruke. Jeg skal faktisk begynne å sortere klær fremover, for i juni skal jeg ha et veldig spennende klessalg! Følg med videre, så skal jeg fortelle snart ♥ Men jeg kan si at det blir mitt andre veldedighetsprosjekt, og jeg gleder meg masse!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som bildene avslører, har jeg gått til Tønsberg med kusina mi i dag. Og jammen fant jeg ikke ut at iPhonen min teller skritt! (Sånn fire måneder etter at jeg fikk den..) Uansett kult å se at man har gått 11 500 skritt, det er bra - er det ikke? 

Hva har du gjort i dag? 

- SILJE ♥

 • Dato: 09.05.2016
 • Tid: 20:49
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 0
07.05.2016

10 TING Å GJØRE I SOLA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Okei, så ble det visst sommer med et knips! Blir helt forvirra jeg. For et par dager siden frøs jeg så sykt fordi jeg glemte skjerf, og i dag KOKTE jeg i en lett genser. 

Når det blir brått sol og sommer, blir jeg litt sånn: wow, hva gjør man ute nå egentlig? Jeg er jo vant til å sitte inne og se på Netflix - og fryse når jeg først er ute? .. Har liksom ikke rukket å gjøre meg klar for sommerdager. Så derfor tenkte jeg litt gjennom hva man kan gjøre i sola, og håper du kan bli inspirert ☀️

1. Lese + sole seg
Den klassiske. Kaste ut et håndkle / teppe / stol, en god bok og en stor dæsj med solkrem. Musikk på mobilen, eller kanskje lydbok er en god idé? 

2. Spise masse is 
Møte noen venner eller ta med familien til byen eller en lokal kiosk. Kjøpe is og bare prate mens man går eller slapper av på en benk, og kanskje kjøpe enda en is? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Spontanbesøke noen
Når sola kommer skjer det noe med oss nordmenn. Vi blir plutselig glad i hverandre og utadvendte hele gjengen. Når skjedde det sist at du bare spontanbesøkte noen? Jeg utfordrer deg til å prøve! Med sola som støtte, er jeg ganske sikker på at du vil få en positiv reaksjon fra de du besøker.

4. Stranda
Kjøpe frukt, bær og litt mat - og legge seg på stranda. Bade eller bare lytte til bølgene mens man slapper av. Må gjøres snart, merker jeg!

5. Langtur
Å gå en lang tur med folk man har masse å prate med er jo skikkelig kos! Når sola skinner får man gjerne litt farge også, og at man føler seg litt sprek er jo en bonus :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Fotoshoot
Her kommer sosiale medier og blogg-nerden inn, hehehe. Med solskinn og grønt gress kan det bli veldig fine bilder, så lenge man ikke har sola rett i fleisen da selvfølgelig. Om du vil ha nytt profilbilde på Facebook eller bare ha en fotoshoot for gøy! 

7. Roadtrip
Det høres kanskje ikke så fristende å sette seg inn i en varm bil når sola steker, men når airconditionen (?) er i gang, er det ganske digg. Alt er så mye finere å se på når det er pent vær! En stor bonus er jo å ha et mål med turen, at dere skal spise på et nytt sted eller besøke en ny by.

8. Grille
Måtte jo ha den med! Grilling i sola må være noe av det vi nordmenn er best på? En utfordring til deg kan jo være å prøve ut noe ny grillmat, eller lage en dessert som varmes på grilling. Google it!

9. Dra på messer / konserter / festivaler
Her i Vestfold er det jo "Messafestivalen" som varer til 15. mai, og ellers er det sikkert flere messer og konserter der du bor!

10. Ut på sjøen
Kjenner du noen med båt? Eller har du selv? Å dra ut med båten i sol og varmt vær er jo heeelt fantastisk. Husk varme klær som trengs når sola går ned, og MASSE god mat! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du andre tips? 

- SILJE ♥

 • Dato: 07.05.2016
 • Tid: 19:55
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 4
06.05.2016

PINLIGE HISTORIER - DEL 1

Jeg tenkte å skrive tre flaue historier på bloggen, og deler den første i dag og de to andre i løpet av helga. Disse er nok ikke de verste du har hørt, og jeg kommer sikkert på noen som er verre etter innlegget er publisert. Haha, det er jo så typisk.

Men dette er kanskje noe som er gøy å skrive om igjen, så da kjører jeg heller på med disse nå - også kan jeg komme med flere senere!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

STATIST I NORSK FILM
Jeg og venninnen min Ida skulle være statister i filmen "Tina og Bettina - The Movie". Og denne historien er noe vi ler av hver gang vi er sammen.. Jeg MÅ prøve å korte ned historien, for den er egentlig ganske lang. Vi skulle være statister den dagen Tina og Bettina er på Halloween-fest, og vi hadde kledd oss ut som djevler med sånne røde horn og greier. 

Vi spilte inn et par scener som djevler, men la raskt merke til at vi ikke var de eneste som hadde kledd seg ut som det. Da kom en fra produksjonen og spurte om vi ville bli med for å finne noen kule kostymer som gjorde at vi skilte oss litt mer ut. Altså, vi ble SÅ gira. Mens vi gikk opp trappa til kostymelageret (Scenene ble spilt inn i en villa) hvisket vi til hverandre; "De vil at vi skal synes mer!" "Åh, vi kommer garantert til å bli en stor del av filmen nå!!"

Vel.............. Vi ble tatt inn på hvert vårt rom, og jeg satt og gliste for meg selv mens kostyme-damen lette etter antrekk. - Dette blir så sykt kult, sa hun til meg mens hun lette, og det gjorde ikke akkurat smilet mitt mindre. Til slutt kom hun frem med en stor firkantet ramme med et hull i midten. Hun tredde denne over meg, og bandt den rundt livet mitt. - Ehm, hva er det? spurte jeg litt usikker. - Munch-maleriet!! Skrik, vettu! sa hun og så på meg som om jeg nettopp hadde landet tidenes rolle. 

Jeg gikk til speilet og kikket på meg selv. Der stod jeg, hodet mitt tittet ut av hullet der Skrik-fjeset vanligvis er på maleriet "Skrik". Og den gigantiske rammen gjorde det nesten umulig å bevege seg. "Jaja", tenkte jeg. "Man ser i allefall at det er meg". Men så...

- Åh, jeg glemte noe! kom det plutselig fra damen. Hun rotet i boksene igjen og dro fram ... en skrikmaske. Dere vet hvordan jeg mener, sant? Sånn svart og hvit maske med et stort hyl. Du kan se et eksempel HER.


Hun tredde den på meg og tok et steg tilbake for å beundre meg. - PERFEKT! sa hun. Ja, jeg tuller ikke - hun sa faktisk det. Jeg har hatt stoltere øyeblikk i livet, for å si det sånn.. Jeg kikka gjennom masken og så (så vidt) meg selv i speilet. Der stod jeg, med en j**** maske og et gigantisk maleri rundt meg. Jeg klarte nesten ikke bevege meg og brukte vel en halvtime på å komme meg ned trappen, helt seriøst. På vei ut prøvde jeg å kvele skuffelsen, og da så jeg Ida. Hun skjønte vel at det var meg med en gang, så vi begynte bare å le. Ida hadde nemlig blitt kledd ut som en PØLSE! En pølse i brød med ketchup og sennep (!!!!). Og vi som hadde DE forventningene..

Du kan faktisk se meg i filmen, først som djevel og så som Skrik-maleriet - eller du ser jo ikke at det er meg da, hahaha. Jeg ligger i trappa og er full, faktisk. Munch-maleriet med en ølflaske liksom, heeerregud jeg ler. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FUNFACT: Jeg ble faktisk sykt populær på sett! Hadde mange samtaler med skuespillere som spilte i filmen, blant annet med Odd-Magnus og Henrik som spiller Tina og Bettina, og jeg snakket mye med Else Kåss Furuseth og Nils Jørgen Kaalstad, han som er kjent for å spille Fatso. Men det morsomme er jo at de ikke ANER hvem de snakket med. Hver gang jeg kom inn i rommet var alle sånn "Øøøyh, Skrik jo!" - for kostymet var jo dritkult (for alle andre enn meg). 

Og nettopp derfor ville regissøren at jeg skulle være med i de fleste scenene, (yey...) men det var jo så sykt vanskelig å bevege seg.. Så når jeg fikk beskjed om å bli med i en scene var alle på sett sånn: "Skrik kommer! Pass lyset! Skrik faller, noen må hjelpe Skrik!"

Haha, jeg dør litt her.. En dag med sykt mye popularitet, men INGEN vet hvem Skrik var - ja bortsett fra Ida da.. 

For spesielt interesserte: Jeg fant faktisk kostymet sånn ca hvordan det så ut. Du kan se det HER. Haha, eneste forskjellen er at jeg er ganske lav, så maleriet var mye lenger ned på meg.. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I del 2 kommer historiene: Å SI HEI TIL EN KJENDIS og LAPP I BOLLE. 

Har du noen pinlige historier til meg? 

-  SILJE ♥ 


PS: Jeg har fått meg Facebookside! Blir superglad om du vil følge bloggen HER. 

 • Dato: 06.05.2016
 • Tid: 15:23
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 3
05.05.2016

JA-MAT OG NEI-MAT

God fridag!! Når man er frilanser er det så lett å glemme hvor mye denne dagen betydde før i tida, da man var fast ansatt. Så jeg håper dere med fast jobb nyter fridagen ved å tenke på at sånne som meg må jobbe i dag :p 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har fått noen spørsmål etter jeg nevnte at jeg og kjæresten gjorde kostholdsendringer 1.april. Før jeg skriver om livsstilen, må jeg bare si noe kjapt. Jeg er veldig opptatt av hvorfor man endrer livsstil. Er det fordi du er slapp og har lite energi, fordi du opplever ubehageligheter i kroppen og har mye vondt i hodet? 

Eller er det fordi du vil bli tynnere? Fordi du har et drømmeideal på Instagram, og du MÅ bli som den personen? For HVIS det er det siste som er grunnen til at du vil endre kosthold og trene.. Så må du love meg at du går et par runder med deg selv. Det er helt håpløst å sammenligne kroppen vår med andre sine, ingen er like! Vi er bygd forskjellig og har forskjellige utgangspunkt. Det er lov å ha et ønske om å se bra ut, selvfølgelig - men målene dine for å spise sunt bør være at du skal være frisk, sterk og glad! Så var det sagt. ♥


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NEI-MAT

- brød (lyst brød, pølsebrød, lyse rundstykker osv)
- godteri
- kjeks
- is
- bakervarer
- pizza (kjøpepizza, bestillingspizza osv) 
- pølser
- sukker
- alkohol
- karbonader
- McDonalds
- ris, poteter, lys pasta
- sushi-ris 
- brus 
- sjokolade 
- potetgull
- saus 

(OBS: Må bare si at dette er en liste vi følger så godt vi kan, men noen ganger har det jo blitt pølser, ris og pizza. For eksempel hvis vi har blitt servert det. Også er jo jeg ekstremt svak for pizza da...kremt)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JA-MAT 
(Alt som ikke står på nei-lista, hehe.. Men kan komme med noen eksempler på hva vi har i kjøleskapet)
- Masse frukt og grønt ♥
- Cottage cheese, egg og melk
- Kylling og fisk
- Grønn te med honning
- Havregrøt og chiagrøt 
- Knekkebrød med diverse pålegg
++++ 


ANDRE "REGLER"

- Trene minst tre ganger i uka (Det har ikke jeg klart.. Har trent tre i ganger i løpet av hele perioden. HE HE)
- Gå så mye som mulig (til butikken, til byen osv)
- Gå i trapper i stedet for heis (så langt det lar seg gjøre)
- Skeie ut en gang i måneden, det vil si at ja-lista er lov (eller en gang i uka, opp til deg!)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi bestemte oss for at vi skulle være veldig strenge med denne planen fra 1.april til 1.juni. Etter det er det "lov" å skeie ut, men målet er egentlig å fortsette med denne livsstilen. Etter at jeg begynte med dette har jeg mye mindre vondt i hodet og magen, noe jeg har slitt mye med. I tillegg har jeg hatt plager med en vond "prikking" i lårene, noe som er helt borte. Det er SÅ deilig! 

Jeg har også gått ned nesten 2 kg, noe som er litt rart for meg å skrive faktisk. Fordi da jeg så det, ble jeg så lei meg fordi jeg håpet det skulle være mer, men nå har jeg skjønt at det faktisk er ganske mye! Er jo aldri lurt å henge seg opp i vekta uansett, men målet mitt er å komme tilbake til et tall jeg var veldig fornøyd med, så jeg ble vel litt for opphengt i det. Så der har jeg tydeligvis litt å jobbe med :-)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du andre tips til en sunn livsstil?

- SILJE ♥

 • Dato: 05.05.2016
 • Tid: 14:59
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 6
04.05.2016

SLIPPER DU TIL KRITIKEREN DIN?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noe jeg synes er helt på trynet med oss mennesker, er at vi har en indre kritiker. Eller - at vi har den er egentlig OK, men at den tar så stor plass hos de fleste av oss. Den kommer ofte til ordet før den stemmen i oss som er positiv, optimistisk og snill.

Den snille stemmen vi bruker når vi snakker med en god venn som trenger råd. Når en venn trenger å høre at han eller hun kommer til å klare drømmene sine, eller at alt ordner seg til slutt. Hvorfor er den snille stemmen så godt gjemt? Hvorfor bruker vi ikke den til å snakke til oss selv, i stedet for den indre kritikeren? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Altså, jeg skal ikke være helt poet i dag (haha, trodde jeg skrev potet). Men noen ganger undrer jeg over hvorfor vi er så "slemme" med oss selv i eget hode. Jeg er veldig positiv og optimistisk utad, og hvis folk tviler på at jeg får til drømmene mine, pleier jeg å være ganske rask med et motsvar om at det skal jeg klare.

Men hver dag kjemper jeg en liten kamp for å tenke i den retningen. Og den indre kritikeren kjemper seg alltid frem på en eller annen måte i løpet av dagen. Den er så sterk, den tar så stor plass. Flere som kjenner seg igjen? Noen dager ligger den godt gjemt, som om den tar seg en dag fri. Men så kan den klinke til en annen dag og få tankene over i en mørk retning som i grunn ikke fører noe godt med seg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det verste er kanskje når jeg innser at hvis jeg har det sånn, så har sikkert de fleste andre det også. Man kan si mye om kleine Instagram-sitater, men det er noe i "Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always." Rart å tenke på, men ganske sant - er dere ikke enig?

Har du noen gang snakket med noen som innrømmer at de hater nesen sin, eller at de synes de er elendige i jobben sin. Og du sitter der og måper og kan ikke fatte hva person tenker med. Prøv å tenk sånn om deg selv også! Hvis du har et kompleks for noe, så kan jeg nesten love deg at folk rundt deg ikke har ofret det en tanke. Så hvorfor skal du? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vet ikke helt selv hva jeg skulle frem til, egentlig skulle dette handle om min dag, at jeg har studert, lest magasiner og drukket kaffe i sola. Men noen ganger er det noe annet som skribles ned når jeg setter meg foran tastaturet.

Jeg vil i hvert fall si til deg som leser dette at du er skikkelig fin akkurat sånn som du er. Og lytt til drømmene dine - lytt godt til dem. Det er en grunn til at du har akkurat de drømmene. Og det finnes ingen god grunn til hvorfor du noen gang skal slutte å kjempe for dem.

- SILJE ♥

 • Dato: 04.05.2016
 • Tid: 19:46
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 6
02.05.2016

5 HØYDEPUNKT I MAI

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For litt siden skrev jeg om 10 ting jeg vil gjøre i mai, mesteparten jobbrelatert. Så jeg tenkte å kjøre en litt annen versjon - nemlig hva som er høydepunkt jeg gleder meg til i mai. 

Er gøy å holde litt fokus på hva man gleder seg til når det er mye jobb og studier. Heldigvis interesser jeg meg for det jeg driver med, men det betyr ikke at det ikke er deilig å drømme litt likevel ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. På lørdag skal jeg ut og spise med Marius og noen venner, og det føles lenge siden! Jeg er helt matvrak og ser alltid ut som en sulten løve når maten endelig kommer. Også er det meldt så fint vær i helga!

2. 17. mai! Det er flere år siden jeg feiret nasjonaldagen her "hjemme", og det blir litt godt å gjøre det i år. Frem med bunaden og masse god mat. Åh, gleder meg til å spise minst ti is ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Bursdagen min! Jeg fyller 24 år søndag 29. mai, og tror det blir veldig kos. Har ingen spesielle planer ennå, for skal ha stor feiring en gang i sommer, men er alltid kos å be til familiebursdag - og kanskje spise ute, eller gjøre noe annet gøy med kjæresten ♥

4. Følelsen av å ha levert alle frilansartikler, alle studieoppgaver, gjennomført eksamen og andre prosjekter. Flere ting som avsluttes i mai, og det blir en fantastisk følelse og ta meg litt fri!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Å se resultater på sunnhetsfronten. Haha, jeg og Marius har nemlig hatt et sunnhetsprosjekt siden starten av april. Ingen diett egentlig, vi har bare skrevet en liste med ja-mat og nei-mat, med tanke på hva som er sunt for oss og bra for kroppen. 

Etter at jeg sluttet med godteri og cola har jeg mye mindre vondt i hodet, noe jeg i en periode hadde hver dag før vi begynte på dette. Det er en livsstil som jeg har lyst til å kjøre resten av livet egentlig, vi bare gjør den litt strengere disse to månedene, og så er det lov å skeie ut i ny og ne etter juni. Jeg har ikke målt eller veid meg siden oppstart, så jeg håååper at jeg kanskje ser noen resultater nå i mai! Hadde hvert fall vært motiverende :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva gleder DU deg mest til i mai? Er så deilig at vi har kommet i den siste vårmåneden! Et steg nærmere sommer og sol :-)

- SILJE ♥

 • Dato: 02.05.2016
 • Tid: 18:56
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 2
01.05.2016

TESTER ANSIKTSMASKE + RABATTKODE

Sponset produkt
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg fikk spørsmål om jeg ville prøve ut "The Incredible Face Mask" fra MayBeauty for litt siden. Og i dag tenkte jeg å prøve! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HVORDAN GJØR DU DET?
1) Påfør masken med børsten på et rent og tørt ansikt. Jeg dusjet først :-) Unngå øyenbrynene da den kan ta med seg noen hår på vei av. 
2) La masken tørke i 30-45 minutter, jeg ventet i 40 minutter.
3) Dra av masken forsiktig. Dette kan gjøre litt vondt første gangen, men er ikke farlig. Og forbered deg på at noen ansiktshår kan bli med på reisen, haha.

HVA GJØR MASKEN?

Fjerner død hud, svarte prikker, olje og andre urenheter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TIPS: Husk å rense børsten i varmt vann etter bruk, så blir den helt ren igjen. Å bruke børste når man påfører ansiktsmaske skal gjøre at masken trekker inn dypere og fungerer bedre, i følge mitt googlesøk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haha, sorry for trynet. Her prøvde jeg faktisk å smile, men maska blir ganske stram i ansiktet når den "jobber".

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HVA ER MIN ERFARING?
Etter jeg tok av masken ble huden myk og føltes ren lenge etterpå. Siden det var første gang jeg prøvde, var det litt vondt å ta den av - men det gikk fint om jeg gjorde det rolig.

Jeg lot huden hvile en time før jeg tok på meg sminke, og jeg forventet faktisk ikke at sminken skulle ligge så fint på huden. Den smeltet liksom inn på en annen måte når huden var så "renset". Kan jo være fordi jeg nettopp hadde brukt masken, men uansett en veldig fin effekt! På bildet under har jeg null sminke på huden, og den er mye renere og mindre oljete enn før jeg tok på masken. Den er heller ikke testet på dyr, noe som er en stor bonus ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RABATTKODE TIL DERE ♥
Leserne mine kan få 30 % på alle Face Mask - pakkene med kupongkoden puse30! Klikk HER for å sjekke ut tilbudene med koden.

Har noen av dere testet masken, eller har lyst til å prøve?

- SILJE ♥

 • Dato: 01.05.2016
 • Tid: 17:35
 • Kategori: Skjønnhet
 • Kommentarer: 2

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no