hits
29.06.2016

TO ARTIKLER I JULI

Denne måneden har jeg navnet mitt i tre magasiner, og det er alltid gøy! Det er i Foreldre&Barn, ShapeUp og Allers. De to siste er litt større artikler, så jeg tenkte jeg kunne dele de her i dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BLI EN LIVSNYTER - SHAPEUP

Denne saken elsket jeg å skrive og jobbe med. Den handler rett og slett om å nyte sommeren ekstra mye, og gjerne ta med seg disse vanene videre. Jeg gjorde intervju med en dyktig kommunikasjonsrådgiver og coach, så saken er stappfull av gode råd. Alt er så mye bedre når man klarer å nyte hverdagslige ting, og det lærer du veldig godt i denne saken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SIV FIKK ARVELIG BRYSTKREFT - ALLERS

Åh, denne har jeg jobbet med lenge! Dessverre er den trykte saken veldig endret fra min opprinnelige tekst, det har blant annet dukket opp noen feil her og der - som dessverre kan skje når teksten skal igjennom flere andre på veien mot å bli klar for trykk. (Ikke at jeg ikke har skrivefeil innimellom selv altså, men akkurat denne saken var jeg ekstra nøye med før jeg leverte)

Men! Uansett så er temaet i saken utrolig viktig, og Siv som forteller sin historie her er fantastisk. Du burde ta med deg bladet hjem fra butikken bare for å bli inspirert av den dama! Saken kommer også på KK.no en av de neste dagene, tror jeg. I denne utgaven fulgte det også med masse deilige sommeroppskrifter. ♥ Skikkelig fin utgave av Allers!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leser du noen av disse bladene til vanlig? 

- SILJE ♥

29.06.2016

FULL TIMEPLAN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne uka er det fullt kjør med sommerfilmskole og frilansjobb ved siden av. Jobber med tre artikler for øyeblikket, som jeg håper å sende fra meg før fredagen er over. Hadde vært skikkelig deilig og tatt seg en sommerferie med alt av jobboppdrag gjort ferdig, og ingenting annet enn bloggen å drive med.

Har hatt litt ufrivillig bloggpause de siste dagene, og det er rett og slett fordi alt har gått i ett. Når jeg ikke har tid til å blogge, da vet jeg at det er travelt. For jeg er blitt god på å prioritere bloggen, men noen ganger kan det jo skjære seg likevel. Pusene savner nok litt oppmerksomhet om dagen, og derfor har vi ofte endt opp med å sove sammen med dem i sofaen på stua. Som igjen kan resultere i mindre søvn, da.. Men alt for pusene ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Spiste tapas ute med to venninner i går, veldig kos! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bortsett fra sommerfilmskole og artikler, har jeg et filmmanus å skrive på (neste versjon skal leveres i august) et bloggkurs med en haug av videoer jeg ikke har fått sett ennå, en sommerfest jeg skal planlegge, og litt andre prosjekter som fortjener oppmerksomhet. Så timeplanen er overfylt, men heldigvis er det jo ting som er morsomt. Da går alt litt enklere! 

Hva gjør du denne uka? 

- Silje ♥

PS:
Gjorde et intervju om bloggen med en hyggelig kar for litt siden, som ligger ute nå! 

 • Dato: 29.06.2016
 • Tid: 06:15
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 2
26.06.2016

MINE BESTE BALI-TIPSFor et år siden var jeg på Bali, og jeg har flere ganger fått spørsmål om hva som er verdt å oppleve. Så jeg skal prøve å huske hva jeg likte best! Det finnes så mange andre bra Bali-tips der ute, og jeg har samlet mine favoritter i bunnen av dette innlegget. Så håper jeg du som skal til Bali vil sjekke ut de tipsene også :-) Og husk å sjekke hva som er Bali-folkeskikker, og alt av vaksiner - jeg glemmer alltid hva jeg har tatt selv. 

Jeg reiste gjennom et opplegg med Samadhi-Travel, hvor dagene var planlagt fra før og vi hadde surf-og yogatimer. (Mye bra yoga-timer på Bali for den som er interessert i det) Da bodde vi i en helt nydelig villa i utkanten av Seminyak. Det stedet anbefaler jeg å gjøre research på, for her er det så mye spennende! Etter en uke der, reiste jeg og venninnen min til Uluwatu, som også anbefales. Det er ca en times kjøretur fra Seminyak og har så mange nydelig strender og restauranter. Vi bodde på et hotell kalt Pinkcoco Bali Hotel, som var ekstremt billig og utrolig fint. Anbefaler å sjekke ut andre hoteller også selvfølgelig, men vi var utrolig fornøyd med å bo der!


1. Tone Oraini ♥
Vår reiseleder på turen var norsk-balinesiske Tone Oraini, som er surfeinstruktør, Bali-ekspert og kokebokforfatter (blant annet). Hun har startet opp "Wanderlust Dreamers" hvor du kan bestille spennende utflukter og skreddersydde turer. All info finner du på hjemmesiden www.wanderlustdreamers.com. Verdt å sjekke ut! Tone vet virkelig alt som er å vite om øya, så uansett ville jeg tatt kontakt med henne via Instagram @toneoraini eller mail: tone@toneoraini.no
PS: Har du lyst til å surfe på Bali, er det Tone du bør snakke med!

2. Solnedgangs-restaurant ♥
I Uluwatu er det en helt nydelig restaurant som jeg og venninnen min satte av en ettermiddag/kveld. El Kabron er en "cliff club" med nydelig utsikt, basseng og vakre lokaler. Bali-solnedgangen her er helt amazing. I tillegg er det fantastisk mat og drikke. Husker at vi var helt rusa på livet da vi var her, helt magisk!
For å høre om bordbestilling eller annet, se hjemmesiden: www.elkabron.com
Følg på Instagram for nydelige bilder, @elkabronbali

3. Ubud ♥
Nydelige Ubud er alltid på lista over hva man bør gjøre på øya. Jeg henger meg på! Nydelig sted med masse å oppleve og se. 

4. Veganrestauranter 
Da vi var i Ubud, var vi innom en vegansk kafé som hadde fantastisk mat. Jeg husker ikke hva det het i farten, men uansett er det verdt å sjekke ut de veganske restaurantene! Jeg ante ikke at vegansk mat kunne være SÅ godt, og ble hekta på mange av de "rå" dessertene. Mmmm!
15 tips til vegansteder i Ubud finner du HER.

5. Balinesisk mat 
Maten på Bali MÅ bare være et punkt for seg selv. Prøv ut ny Balinesisk mat når du kan, det burde nesten ikke være lov å kjøpe pizza der, altså! Smakte så mye godt som jeg gjerne skulle lagd hjemme. Kommer du over kokke-kurs eller lignende mens du er der, ville jeg kastet meg på. Glad for at Tone Oraini faktisk kommer med en kokebok snart med Balinesisk mat! 7. Shopping ♥
Jeg shoppet ikke veldig mye, men likte shoppegatene i Seminyak veldig godt. Regner med at man bare sier "Shopping Street, Seminyak" om man tar taxi. I tillegg var vi på et shoppingsenter, (glemt hva det heter, men her er 10 anbefalte) hvor det også var veldig mye fint! 

8. Feste på Bali?
Flere i reisefølget vårt dro ut til Kuta Beach på kveldstid, som er kjent for å ha drøssevis med partysteder. Jeg ble hjemme i villaen for å jobbe (nerden), men gjengen som var ute hadde hatt det gøy. Greit å vite at man bør forvente MYE folk, og jeg tror nok ikke det er stedet jeg ville tatt meg en fest. Men! Alle er forskjellig, og her fant jeg 10 tips til de beste utestedene :-)

Husk å følge Tone på Instagram! @toneoraini, eller klikk HER 

Har du vært / vil du til Bali? Det anbefales! 

Andre Balitips: 
Ida Wulff sine beste tips 
Nettavisens reisetips
Vagabond sin guide
Nyttig info fra Samadhi Travel (se nederst på siden)

- SILJE ♥

 • Dato: 26.06.2016
 • Tid: 17:44
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 6
23.06.2016

OSLODAGER

Denne uka har det vært en del reising til Oslo! Litt nye jobboppdrag og møter med fine folk. Akkurat nå sitter jeg på filmparken og jobber på en artikkel for ShapeUp, før jeg snart setter meg på banen til Oslo for en liten journalistjobb.

Litt sliten, så jeg gleder meg til å kjøre hjem til Nøtterøy med kjæresten etterpå. Små gleder❤

- Silje ❤

 • Dato: 23.06.2016
 • Tid: 13:06
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 2
21.06.2016

HILS PÅ DYREHAGEN

Å bo med fire dyr er veldig kos, og uten dem synes jeg det blir alt for stille. Men det er klart at det er noen utfordringer, og dyr gjør mye rart. Tenkte at jeg kunne presentere alle de fire pelsdottene jeg bor med, litt ordentlig! ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MAX (3 år)
- Har det siste året blitt ekstremt kosete. Står og maser til han blir løftet opp!
- Er fra Brønnøysund i Nordland (jepp, han er nordlending!)
- Elsker å være ute, men vil raskt inn igjen
- Glad i å utforske nye steder, og har reist masse
- Er av rasen "Scottish Fold"
- Drikker vann med poten sin
- Prater MYE 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SANDER (1 år)
- Skikkelig kosegutt, elsker å ligge i fanget 
- Er ekstremt hyper, spesielt på morgenen
- Favorittlek er å jakte etter sin egen hale
- Vi lurer på om han har ADHD
- Ikke like glad i å reise som Max, men går bedre og bedre
- "Poker" oss i ansiktet hvis han sover med oss (Derfor skjer ikke dette så ofte lenger)
- Er av rasen "Scottish Straight"

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MILLIE (6 år)​
- Er et marsvin - ikke et hamster, som 90 % av gjestene våre tror
- Snill og kosete
- Piper nesten hver gang kjøleskapet åpner seg (gjelder begge to)
- Elsker å være ute i gresset
- Var min bursdagsgave fra Marius på 18-årsdagen ♥HERMINE (5 år) - datter av Millie
- Er mye mer sjefete enn moren sin
- Skal helst ikke kose for mye, med mindre hun får mat samtidig
- "Napper" til Millie hvis de begge spiser av matskålen (Yep, she's a bitch)
- Er pen å se på, that's it. Neida, jeg tuller. Men hun er sær!
- Elsker å være ute i gresset (det er jo mat overalt!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var min lille familie, som jeg er alt for glad i. Har du dyr? 

- SILJE ♥

 • Dato: 21.06.2016
 • Tid: 12:50
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 17
20.06.2016

DOBBELT SÅ MYE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå sitter jeg her med vin i glasset (alkoholfri, veldig god!) og feirer litt fordi jeg nettopp satte over 1000 kroner til Dyrebeskyttelsen. Over dobbelt så mye som jeg fikk inn på klessalget ved Tolvsrødmarkedet i går! Så hvordan skjedde det? 

Da må jeg bare nevne en herlig jente ved navn Torill Celine, som ikke fikk kommet på markedet selv om hun hadde lyst. Men det stoppet ikke henne! Denne herlige jenta kjøpte klær for 500 kroner i går, som hun vippset over. Jeg var nettopp nede på postkontoret og sendte av gårde klærne til henne. Tenk at én jente ga mer enn hva jeg solgte for på en hel dag ved markedet i går? Du er go du Torill ♥
Så med det Torill vippset og hva jeg solgte for, ble det 920 kroner - og da måtte jeg bare runde opp til 1000. Håper det kommer til nytte hos Dyrebeskyttelsen, men det vet jeg at det gjør. Hvis du har lyst til å støtte dem en gang i fremtiden, så er kontonummeret deres 2420.57.01458 

Nå skal jeg og Max feire litt videre!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- SILJE ♥​

LES OGSÅ:
Mitt besøk hos Dyrebeskyttelsen
Klessalg til inntekt for dyrene

 • Dato: 20.06.2016
 • Tid: 20:27
 • Kategori: Veldedighet
 • Kommentarer: 4
19.06.2016

KLESSALG PÅ EN SØNDAG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da har jeg kommet hjem fra markedet, etter og ha stått der i dag fra rundt 9-16. Vi var utrolig uheldige med været i starten, bare masse regn og klærne ble våte. Uflaks! 

Heldigvis forsvant regnskyene til slutt, klærne tørket i sola og salget gikk lettere etter at jeg satte ned prisene fra 50 til 20 kr. Man må jo tilpasse salget litt etter hvem som kommer innom, og det virket som det ble for dyrt for flere. Så tror jeg også været hadde en del å si på antall folk. Tror det hadde gått unna om jeg hadde solgt i Oslo, da kommer det jo alltid så mange mennesker! 

Men jeg sier meg fornøyd altså, 21 plagg forsvant fra disken og jeg fikk inn 420 kr. De settes inn til Dyrebeskyttelsen imorgen, mens resten av klærne leveres hos Fretex. Jeg må si at dagen i dag var verdt det bare ved å se alle plaggene som fikk nye eiere. For en rar følelse! Veldig rart å ha klesstilen sin fra de siste åtte årene på utstilling, og høre hva alle mente om dem. Haha. Og tusen takk til Tolvsrødmarkedet for sponset plass i dag! Pleier du å gå på bruksmarked?

- SILJE ♥

 • Dato: 19.06.2016
 • Tid: 19:14
 • Kategori: Veldedighet
 • Kommentarer: 4
17.06.2016

KLÆR JEG SKAL SELGE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ææ, på søndag er det faktisk tid for nytt veldedighetsprosjekt! Klokken 11-16 står jeg på Tolvsrødmarkedet i Tønsberg og selger klær (og litt annet, kom kom!!) Alle inntekter går til Dyrebeskyttelsen Tønsberg-Horten, som har fortalt meg at pengene kommer veldig godt med nå som de får inn såpass mange kattunger om dagen. De trenger blant annet fôr av skikkelig kvalitet, og det koster.

Tenkte å vise dere et bittelite utvalg av klærne jeg selger. (Eller bare det som er vondest å selge, haha) Om du automatisk tenker at du og jeg ikke har samme stil, så må jeg fortelle at her er det ALT av forskjellige stiler. Dette er klær jeg har handlet fra jeg var 16 til 24 år, over hele verden i størrelser fra XS til L. Og jeg skal love deg at jeg har vært innom det meste av stiler på disse åtte årene. Det er også masse som ikke er brukt tidligere, og alle plagg selges for maks 50 kr!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper på fint vær, og hvis ikke - ta med regnjakke da vel :-) Gleder meg til søndag! 

- SILJE ♥

Facebooksiden til arrangementet finner du her!

 • Dato: 17.06.2016
 • Tid: 18:09
 • Kategori: Mote
 • Kommentarer: 0
17.06.2016

VÅR MORGEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Blomsterbuketten Marius fikk i går, da han mottok Vestfolds kulturstipend ♥​

I dag startet dagen som alltid, med å lukke opp døra til kjøkkenet og stua hvor pusene står og mjauer. Da er det kos som står for tur, mat og vann i skåla, og en liten morgen-lekeslåsskamp (mellom de to altså). Nå har både pelsdotter og støv lagt seg, Max og Sander har funnet roen i hver sin krok, og jeg står her ved hjemmekontoret mitt. 

Planen for dagen er lang, men bra! Blant annet skal jeg .. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.. blogge for studentbloggen til Høyskolen Kristiania, svare og sende en del jobbmailer, planlegge markedet på søndag hvor jeg skal selge klær (blogginnlegg med bilder av klærne kommer senere i dag), skrive en artikkel og aller helst prøve å gå 10 000 skritt. (Litt optimistisk den siste der)

Etter alt dette skal jeg definitivt synke langt ned i sofaen i kveld med EM-kamp og Netflix. Hadde jeg hatt badekar, ville jeg brukt det i dag for å si det sånn. Håper jeg rekker over alt, det er den beste følelsen og ha krysset ut alt på dagsplanen! :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hekta på chia-grøt ♥♥​

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva skal du i dag? ♥​

- SILJE 

 • Dato: 17.06.2016
 • Tid: 12:26
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 4
16.06.2016

NY TUR TIL HELLAS!

Hurra - nå bestilte vi nettopp tur til Hellas! Etter mye reising de siste årene (og dermed også tom bankkonto, wups..) avtalte jeg med kjæresten å ha reisestopp fra i fjor høst til mai i år. Mitt forslag, altså. Men han fikk bestemme stopp-måneden. 

Så - nå som jeg faktisk klarte det og vi har kommet halvveis i juni, synes jeg jammen meg det var på tide med ny tur!Vi blir fire stykker, og jeg er sikker på vi kommer til å kose oss masse på den greske øya Korfu. Det blir den 10. greske øya jeg besøker (sånn utenom de øyene man drar til på utflukter). Jeg elsker Hellas, så nå gleder jeg meg til å blogge herfra i juli! Og til å få en ny kjøleskapsmagnet, samler på sånne jeg :-)


Hotellet vi skal bo på, pleier alltid å bli nytt bakgrunnsbilde frem til avreise..

Har du vært på Korfu, eller andre greske øyer?

- SILJE ♥

 • Dato: 16.06.2016
 • Tid: 20:49
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 7
15.06.2016

FRISØRTIME BESTILT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Jeg elsker å snakke om hår. Er det en jentegreie? Hva slags hår man har hatt før, hva som hadde vært gøy å prøve en gang. Nå har jeg prøvd mye forskjellig de siste årene, og snart har jeg vært brunette i et år. Og nå kribler det i fingrene igjen, hehehe.

For noen uker siden bestilte jeg derfor frisørtime, og nå blir det stor forandring igjen! Vet jeg er kjip når jeg ikke sier hva jeg skal, men er ikke såå lenge til jeg skal dit. Så er gøyere om det er en liten overraskelse, tenkte jeg. Dere som har fulgt med på bloggen min en stund, blir nok ikke så overrasket da ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 presetI dag sitter jeg hjemme hos foreldrene mine og jobber, faktisk. Skal på et lite journalistoppdrag senere i dag, og mamma er så grei og kjører meg. ♥ Så da er det kontor i barndomshjemmet i dag, med Golden Retrieveren Billy og fuglen Pelle.

Forresten, må bare fortelle noe morsomt. Dere vet jo at undulater hermer etter eierne sine og kan begynne og plystre eller si noen ord? Pelle har i stedet kopiert lyden av pipe-lekene til hunden vår Billy. Dere vet sånne som piper når man tråkker på dem? Det er det rareste jeg har hørt, må prøve å filme det en gang, haha. Helt likt er det! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Hva tror du jeg skal gjøre hos frisøren? Har du egne hårplaner du vil fortelle meg om? :-D

- SILJE ♥

Følg bloggen min på Facebook!

 • Dato: 15.06.2016
 • Tid: 14:29
 • Kategori: Skjønnhet
 • Kommentarer: 2
14.06.2016

KLAR FOR PORTUGAL

Her er vi klare for EM! I kveld spiller Portugal mot Island, og jeg håper førstnevnte vinner. Jeg skal snart forklare hvorfor jeg heier på nettopp Portugal, men først må jeg vise hva jeg har kledd bamsen Theodor opp i. (Den genseren har han hatt hatt på i snart 10 år tror jeg)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HVORFOR PORTUGAL?
Jeg spilte fotball i ca 10 år, og Cristiano Ronaldo var mitt stoore forbilde. Det begynte med at kompisen min viste meg et klipp på YouTube av en fotballspiller som var så god til å drible. Da var jeg 11 år, og vi begynte begge to å følge med på denne karen. Og prøvde å spille like bra som han, selvfølgelig.

Som kjent ble Ronaldo raskt en stjerne, og spilte for Portugal under EM 2004. Da var jeg 12 år og fulgte slavisk med på mesterskapet etter at jeg fant ut hvor mitt store forbilde var fra. Husker spesielt at jeg måtte legge meg midt i en syyykt intens kamp mellom England og Portugal, (dette var verdens undergang) og satte på radioen lavt på rommet. Selv om det var leggetid og jeg ikke fikk lov.

Det ble ekstraomgang, og deretter straffekonkurranse. Og det var SÅ spennende at det endte med at jeg snek meg ut på stua, og under bordet for å se kampen mens pappa satt der. Plutselig oppdaget pappa meg, og fordi det var så spennende (og på grunn av innsatsen min, tror jeg) lot han meg se kampen ferdig. Tusen takk, pappa! Når man er 12 år er det jo helt vilt stort å være oppe etter leggetid, haha. Det endte med at de vant den kampen, forresten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Genseren Theodor har på seg, brukte jeg da jeg var 12 år. Den ble (ikke overraskende) for liten, og dermed fikk bamsen overta. Så selv om det er en god stund siden jeg spilte min siste fotballkamp, er det like spennende å følge med på favorittlaget! Portugal var så alt for nærme å vinne i 2004 - men det er en annen historie. Så jeg må jo bare krysse fingrene, selv om det alltid er vanskelig å komme til topps. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Følger du med på EM? Har du et lag du heier på?

- SILJE ♥

 • Dato: 14.06.2016
 • Tid: 18:25
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 8
13.06.2016

RASKE RUNDSTYKKER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag hadde jeg ikke lyst på hverken brød, knekkebrød eller havregrøt til lunsj. Da er det godt å kunne slenge sammen noe, og det raskt! Jeg prøvde meg frem og lagde denne miksen, som er god og enkel til frokost eller kvelds. 

INGREDIENSER
1 dl havregryn
1/2 dl mandelmel (kan dropppes)
3 dl mel
en spiseskje linfrø
1 egg
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
2 spiseskjeer rapsolje (eller smeltet smør)

Stek på 200 grader i 10-20 minutter. Nyt! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Er det flere enn meg som synes baking skal gå raskt? Hehe *utålmodig*

- SILJE ♥

12.06.2016

DAG 4 & 5 - KORTFILMFESTIVALEN

Sponset festivalbillett

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Marius i filmmagasinet Rushprint!

I går var det prisutdeling, og vi koste oss med et bra show og fest etterpå. Marius sin film "Frysninger" fikk hederlig omtale, veldig gøy! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er alltid inspirerende å være på filmfestival synes jeg, og nå har jeg blitt så påvirket at jeg får filmideer overalt. Når noen sier noe morsomt, et lite øyeblikk, eller bare av en tanke. Kanskje jeg skal prøve meg på en litteraturfestival en gang også, man blir jo så inspirert!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til tross for at kortfilmfestivalen har vært spennende, underholdende og gøy - er det alltid godt å komme hjem til pusene. Max er superklengete og skal følge med overalt. Her henger han på soverommet mens jeg pakker ut av kofferten.. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takk for i år, Grimstad!

- SILJE ♥

PS:
En liten snutt fra Kortfilmfestivalen. Jeg er i den, men jeg tviler dere ser meg, haha. Uansett viser den små glimt fra festivalen, for ekstra interesserte! 
 

 

11.06.2016

DAG 3 - KORTFILMFESTIVALEN

Sponset festivalbillett

Det er så herlig på kortfilmfestival! Anbefales for flere enn bare filmskapere, altså. Høres vel ikke galt ut med spennende film, dokumentar og musikkvideoer, mat, drikke og nye folk?

I går var vi på båttur, og selv om det var noen litt innpåslitne skyer på himmelen, ble turen veldig bra. Altså - det var haugevis med reker, loff og majones om bord. Gikk aldri tomt! Overrasker det dere at jeg spiste reker fra start til slutt, til og med da vi var tilbake og folk begynte å forlate båten? Hehehe. Jeg og min fine venninne Dagny ble sittende igjen med reke-tallerknene våre, og til slutt måtte vi jo bare gå av..

I dag er det prisutdeling og avslutningsfest! Følg med i morgen for bilder da vel. Hva gjør du i helgen?

- SILJE ❤

10.06.2016

DAG 1 & 2: KORTFILMFESTIVALEN

Sponset festivalbillett
 

Vi er på filmfestival! God drikke, filmer og fine folk beskriver best de to første dagene. Og god mat, selvfølgelig. 

I dag skal Marius vise filmen "Frysninger", vi skal på båttur og masse annet kos! Så i dag skal jeg bruke kamera trofast, så jeg kan dele flere bilder imorgen. Grimstad er jo så koselig by!

Har du vært i Grimstad?

- Silje ❤

09.06.2016

OSLO, JEG HAR EN GREIE FOR DEG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På tirsdag var jeg i Oslo med min fine venninna Ida fra folkehøgskolen. Når vi er sammen handler det om å spise mest mulig, haha. Vi deler den samme (litt ekstreme) gleden for mat, og det er så gøy! Blir mett nesten bare av å tenke på alt det gode vi spiste i går. Og så snakker vi om mat vi gleder oss til å spise neste gang. Og beste matopplevelser vi har hatt. Kremt, er det flere som gjør det?

Vi gikk sammen i klassen "skuespillerteknikk", og det blir mye prat i den retningen også! Om du ikke har lest om den gangen jeg og Ida var statister på spillefilmen Tina og Bettina - The Movie, må du nesten gjøre det HER. Litt lang (og ganske flau), men håper det er verdt det :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Liker du Oslo?

- SILJE ♥

PS: Følg gjerne Facebook-siden min for oppdateringer :-)

 • Dato: 09.06.2016
 • Tid: 13:15
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 8
08.06.2016

HVORDAN REDIGERER JEG BILDER?

God dag til deg! ♥ Jeg har lenge hatt lyst til å vise dere hvordan jeg redigerer bildene mine. For det første så dere kan se at mye er gjort i etterarbeidet, akkurat som bilder i magasiner og på andre blogger. (Ikke samme kvaliteten på bildene mine da, men du skjønner) For det andre fordi ..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.. jeg nettopp skrev et debattinnlegg i Dagbladet om filteret til Snapchat som gjør nesa mindre og ansiktet tynnere. Og bare for å ha nevnt det for siste gang: Jeg har ikke noe imot de andre filterne. Altså, kattefilteret er jo best! Og jeg elsker de filterne som gjør fargene i bildet sterkere. Men det er i mine øyne noe helt annet enn at jeg "må" ha tynn nese dersom jeg vil bruke filteret med blomsterkrans, for eksempel. Alle de "fine" filterne i Snapchat fikser jo på nese, øyne og ansikt nå? Det er drøyt. Men hey - jeg skal ikke gå inn i dette igjen.

Hvilket program?
Det er ganske stor forskjell fra bildene som ligger på kamerarullen, og bildene som havner på bloggen. Jeg har ikke redigert bilder "ordentlig" så lenge, men har lært mye på få år. Jobbet mye i Photoshop på videregående, men har ikke hatt råd til det selv. Nå har jeg en brukt iMac som hadde Photoshop fra før (score!), så da får jeg testet ut litt av hvert. Jeg er ingen proff, men har funnet ut hva jeg liker å gjøre med bildene. 

FØR REDIGERING:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det jeg gjør er: (ikke alltid alle punktene hver gang)

- forsterke fargene
- gjøre det lyse i bildet lysere, og det mørke mørkere (kontraster)
- evt. fjerne en kvise 
- noen ganger fjerner jeg enkelte føflekker, hvis jeg har sminket meg dårlig (eller hvitmalings-flekker som jeg hadde på armen denne dagen) 
- forandre formatet (denne gangen zoomet jeg litt inn)
- legge inn litt lysskjær

ETTER REDIGERING:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvorfor redigere? 
Jeg liker at man er åpen om hvilke redigeringer man gjør med bildene sine. Det gjør at dere forhåpentligvis har dette i bakhodet, også når dere ser andre bilder! Jeg elsker å jobbe med farger og lys i Photoshop, og synes bloggen min har blitt mye finere etter jeg lærte meg dette. Og selv om jeg fjerner en uheldig kvise i ny og ne (ikke alltid), så skal dere vite at det er det lengste jeg går med redigeringen.

Hvordan liker du å redigere bilder? Er du enig eller uenig i at bilder skal redigeres?

- Silje ♥

 • Dato: 08.06.2016
 • Tid: 06:45
 • Kategori: Foto
 • Kommentarer: 4
07.06.2016

FILMFESTIVAL IMORGEN

Sponset festivalbilletter

Imorgen reiser vi på filmfestival, og jeg gleder meg! Jeg var på kortfilmfestivalen i Grimstad i fjor for første gang, og koste meg med film og reker. (Hallo, mat er også viktig)

I fjor hadde vi film der sammen, år har kjæresten min film der. Så nå er jeg så spent på hans vegne! 


Fra fjorårets festival. Alltid lekker på sånne bilder, hehehe.

Jeg sendte en mail til festivalen for å høre om jeg kanskje kunne blogge mens jeg var der, og få billetter til festivalen. Og det var SÅ hyggelig at de hadde lyst til det! Så det blir mye blogging fra Grimstad fra og med imorgen, håper du vil følge med ♥


Fra fjorårets Q&A med Marius ♥


Har du vært på filmfestival før? Om du er i nærheten av Grimstad denne uka finner du billetter til festivalen HER!

- Silje ♥

06.06.2016

DETTE SKAL JEG I JUNI

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tenk at det har blitt sommer! Nå har det vært juni i seks dager, men det er ikke for sent å skrive mål for måneden. Jeg har jo mine egne (og litt for mange) planer som fyller skrivepulten, men tenkte å nevne noe av det som står på planen. Blant annet skal jeg lese disse fine bladene over her ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blogge bra
Som alltid skal jeg prøve å blogge bra, aller helst daglig. Si gjerne fra dersom du ønsker å lese om noe spesielt på bloggen min, jeg blir kjempeglad for dine forslag!

Lese mer
Bladene over vil jeg få lest, og flere bøker. Har ikke lest bøker på litt for lenge nå, klarer liksom ikke helt å "roe ned".

Filmliv på sørlandet
Fra onsdag av reiser vi på filmfestival! Kortfilmfestivalen i Grimstad varer fra onsdag til søndag, og jeg gleder meg masse. Var der i fjor, og koste oss med vin, reker og masse, masse film. Marius konkurrerer med filmen sin "Frysninger" der, så det blir ekstra spennende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frokostmøter
Gleder meg til flere frokostmøter med to skribent-venninner av meg! Er en SÅ herlig og motiverende start på dagen.

Skrive mer
Jeg tenker liksom at jeg skriver hver dag på grunn av bloggen, men jeg må være flinkere til å skrive på egne prosjekter. Hver dag!

Nytt veldedighetsprosjekt
I midten av juni selger jeg nesten hele garderoben min, og det blir spennende å se hvor mye jeg får inn! Bestemte meg for at alt skal gå til Dyrebeskyttelsen, og derfor håper jeg jo at det blir en fin sum. Blir uansett hyggelig å stå på markedet :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Halvparten av bildene mine ser sånn ser ut.. Et pusemamma-liv altså!

Hva skal du i juni? Jeg vil gjerne høre!

- SILJE ♥

 • Dato: 06.06.2016
 • Tid: 11:45
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 7
04.06.2016

NY DAG UTEN NETTROLL

Etter å ha blitt kalt litt av hvert i forbindelse med gårsdagens debattinnlegg, kjenner jeg at det er godt det er ny dag. Det gjelder å ikke bli skremt fra å dele meningene sine i fremtiden, da vinner jo disse nettrollene! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da jeg våknet i dag fant jeg ut at innlegget også hadde blitt delt på Dagbladet sin Facebookside, ikke bare "Dagbladet Meninger". Gisp! Enda flere meninger. Etter å ha lest, har jeg bare lyst til å rope til flere av de som har kommentert "DERE FORSTÅR IKKE POENGET MITT".

Men det er jo en kjent sak at kommentarfelt på Facebook ikke er det stedet som er fylt av de skarpeste. Kanskje jeg også må ta selvkritikk ved at poenget mitt bør komme tydeligere frem neste gang.For det er tydeligvis ekstremt mange som har mistolka hele greia.. Sånn som det her?Altså, hva skjer? Når skriver jeg at det er noe galt med hundefilteret? Haha, jeg gir nesten opp her. Heldigvis er det folk som leser teksten riktig også:Og folk som backer poenget! ♥Jeg skal ikke skrive noe mer om innlegget på bloggen nå, blir godt å legge det litt vekk. Blogge om sommer, sol og de spennende tingene som skjer fremover! Det hjelper å se at innlegget har 273 reaksjoner, flesteparten av det er likes. Jeg kan jo bare håpe at flere har reflektert over dette, i så fall har jeg nådd målet mitt og sier meg fornøyd :-) Nok en gang - takk til alle fine venner og bekjente som forstod poenget, og som har likt og delt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva er din mening om saken?

- SILJE ♥

 • Dato: 04.06.2016
 • Tid: 10:19
 • Kategori: Skriverier
 • Kommentarer: 10
03.06.2016

MIN MENING I DAGBLADET!

Det finnes en fordel og en ulempe ved å skrive noe rett fra hjertet og sende det, nesten uredigert, til en av Norges største aviser. 

Fordelen er at innlegget blir såpass ekte at avisa faktisk vil ha det. Ulempen er at man ikke har gått nøye over innlegget og tenkt over hvilke misforståelser og reaksjoner som kan oppstå. I hvert fall ikke alle. Men så kan man jo liksom ikke det heller? Hvor blir det av det ærlige i innlegget mitt, hvis jeg skal tenke på alle reaksjoner jeg kan få?I dag hadde jeg nemlig mitt første debattinnlegg ute på Dagbladet.no. Inspirasjonen til innlegget kom da jeg fikk en melding fra en av mine nærmeste venner om et bilde hun ville legge ut. Derfra begynte tankene mine og svirre, og det kom det en liten tekst ut av. Sjekk gjerne innlegget her, før du leser videre :)

Jeg var selvfølgelig veldig nervøs for reaksjoner på Facebook, er som kjent der det går verst for seg.. Tjo hei! Målet mitt med å skrive dette innlegget var at vi alle skal tenke litt over "beautyfilterne" Snapchat bruker. Og hvilken effekt det har på oss.

Etter innlegget kom ut, fikk jeg faktisk melding av en annen venninne. Hun fortalte at hun tidligere har lagt ut bilde av seg selv med beautyfilteret, hvor nesen er smalere osv. Etter masse positiv respons, brukte hun kun dette filteret når hun la ut bilder, og resultatet ble at hun følte seg stygg når hun ikke hadde det på. Sykt? Denne jenta er nydelig, så det var veldig vondt å høre. Men jeg føler også at det understreker at det er noe sannhet i det jeg skrev i innlegget.

Så har jeg fått kommentarer på at "da må vel sminke også forbys". Og da må jeg bare ha sagt: Jeg mener ikke at vi skal fjerne sminke. Jeg mener ikke at vi skal fjerne Snapchat. Så enkelt er det liksom ikke. Farger som blir sterkere og at huden blir renere kan jeg leve med, selv om spesielt sistnevnte ikke er nødvendig. Men det at Snapchat har filtere som legger seg over ansiktene våre og forandrer det så enormt til det mer "perfekte" er et kjempestort problem! Og det er det jeg ville sette fokus på.

Jeg redigerer bilder selv på bloggen, jeg elsker å jobbe med lys og farger. Og jeg kan godt fjerne en kvise eller to. Men å endre på utseendet, gjøre nesa mindre, krympe armen eller beinet mitt, fjerne en valk fra magen? Det er her det begynner å bli veeeldig skummelt.Det er positivt med debatt, da! Selv om jeg ikke helt vet om Facebook-kommentarfelt kan defineres som det. Uansett, tusen takk til alle som har gitt meg gode tilbakemeldinger - heldigvis er det mange av de også! Det er jammen meg skummelt å ha meninger, men kanskje det er nettopp derfor det er så viktig.

Hva tenker du om Snapchat-filterne?

- SILJE ♥

 • Dato: 03.06.2016
 • Tid: 17:35
 • Kategori: Skriverier
 • Kommentarer: 4
01.06.2016

TI TUSEN SKRITT - HVORDAN GIKK DET?

Hei og hopp! Tenkte å skrive litt om hvordan det gikk da jeg prøvde å gå 10 000 skritt i 10 dager. Aller først tar jeg meg den friheten og skrive kort om dagen min: 

Var nemlig på hotellfrokost i dag! Jeg prøvde jo ut det på søndag, og fikk med meg to av mine fine venninner på den samme frokosten i dag. Fantastisk start på dagen! Ellers har jeg hatt litt hjemmekontor og malt utenfor leiligheten - OH MY GOD - så varmt. Vet ikke hvordan jeg skal få sove i natt, men får ta med meg en bag med isbiter til sengs, så går det kanskje ...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så - hvordan gikk mitt ti tusen skritt-prosjekt? Nå skal jeg lese av appen på mobilen min og se.. Det blir jo bare sånn ca, siden jeg har ikke mobilen med overalt. (faktisk!) Unnskyldningene kommer i parantes - for selvfølgelig var dette syyykt vanskelig.

√  DAG 1 - 10 165 skritt

√  DAG 2 - 10 040 skritt

×  DAG 3 - 7256 skritt (Masse jobb denne dagen, og da klokka slo tolv var jeg faktisk ute og gikk, men da nullstiller appen seg. Så jeg rakk ikke!)

×  DAG 4 - 4334 skritt (Var på farten hele dagen, så disse skrittene gikk jeg faktisk på IKEA, haha)

√  DAG 5 - 10 059 skritt

×  DAG 6 - 900 skritt (Etter gårsdagens suksess fikk jeg selvfølgelig sinnsyke GNAGESÅR. Why??)

×  DAG 7 - 2088 skritt (Gnagesår fortsatt..)

×  DAG 8 - 7453 skritt (Fikk plaster!)

×  DAG 9 - 4267 skritt (Stod fra 08-20 på mitt nye stå-kontor, og da kvelden kom klarte jeg nesten ikke bevege beina. Sann historie!)

×  DAG 10 - 4913 skritt (Her har jeg ingen god grunn. Fnis)

Resultat: De dagene jeg var flink og gå 10 000 skritt hadde jeg god energi og merket at forbrenningen var bra. Men det er faktisk vanskelig å gå så mange skritt om dagen, så litt planlegging må til. Men jeg har definitivt blitt flinkere til å komme meg ut og gå, og det var jo målet :-)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er du flink til å gå mange skritt om dagen?

- SILJE ♥

 • Dato: 01.06.2016
 • Tid: 23:35
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 2

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no