hits
31.08.2015

En sånn dagJepp. I dag har vi hatt en skikkelig blåmandag her i heimen. Så det meste spennende fra dagen er vel at vi dro på butikken i stad. Noen ganger får man sånne dager, hvor litt for mye kjipt kommer på en gang. Sånt skjer! Hadde en skikkelig fin søndag, så skal heller tenke på det. Det var så utrolig hyggelig å lese de koselige kommentarene fra at jeg gikk fra blondine til brunette! Hvis noen synes det var stygt, fikk jeg i alle fall ikke vite det. Haha. Tusen takk 


Til og med Max har hatt en blåmandag i dag.. Været har vært kjipt, så han har ikke fått vært så mye ute. Da blir det furting!Skulle ta bilde av solnedgangen, men kameraet valgte å ikke fokusere. Synes det ble så fint likevel, nydelige kveldsfarger og lys fra biler og trafikklys. Dagens lærdom får vel da være at selv om ikke alt blir som man hadde tenkt, kan det til og med bli enda bedre. Haha, dypt eller?

Håper du har en fin kveld, og så er det heldigvis en ny dag imorgen!

- Silje & Max  

 • Dato: 31.08.2015
 • Tid: 21:46
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 3
30.08.2015

Jeg er ikke blondine lenger...

Æææ, nå har jeg farget håret! Jeg er naturlig blondine, og har holdt meg til den fargen mesteparten av livet - med litt eksperimentering selvfølgelig. Tror det snart er 10 år siden jeg prøvde meg på en mørkere farge, da gikk jeg på ungdomsskolen! I går fikk jeg hjelp av Helene og Rebecca (dere er best ♥ ) til å farge håret med en Garnier Nutrisse-pakke som jeg fant på tilbud til 40 kroner. Se resultatet lenger ned!

FØR: 


Rett før farging..


Her begynte jeg å bli sykt spent...


Takk for hjelpen, fine jenter  (Haha, og nå vet vi at jeg ikke kler å være skalla..)

... ETTER! 

Se, nå har jeg jo nesten lik hårfarge som Max! Haha. Det er fortsatt uvant, men tror jeg er fornøyd! Likte fargen veldig godt.

Men nå er jeg spent: Hva synes du om fargen?

- Silje 

 • Dato: 30.08.2015
 • Tid: 12:36
 • Kategori: Skjønnhet
 • Kommentarer: 10
29.08.2015

Let me introduce..

.. THE GUINEA PIGS! ♥ 

Si hei til mine to vakre skapninger: marsvina Millie og Hermine. Jeg har vel nevnt dem så vidt på bloggen, men jeg følte de to snuppene fortjente et eget innlegg. Spesielt siden Max er så opptatt av dem, og alltid skal passe på jentene når jeg skifter på buret. De to er faktisk mor og datter; Millie fikk jeg til 18-årsdagen av Marius, og Hermine er et resultat av at jeg og venninnen min som også hadde marsvin, (R.I.P. Baltus♥ ♥ ) ville ha marsvin-babyer. Hermine og to marsvin til ble resultatet. 

Den mest kjente replikken når vi har gjester som ser dem er: "Å, så søte hamstre du har!" ... Og alle som har en kjærlighet til marsvin vet vel hvor frekt det er å si. Neida, jeg tuller. Uansett - hamstre og marsvin er to heelt forskjellige ting. Jeg har hatt begge deler, og min favoritt er definitivt svina.
Hadde tenkt til å se seriøs ut, men uttrykket til Millie gjorde det litt vanskelig..Og med det ønsker vi deg gooood helg!

- Silje & Max ♥ 

 • Dato: 29.08.2015
 • Tid: 18:03
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 8
28.08.2015

Kinofredag - og siste dag som blondieFredag! ♥ Alltid deilig med helg, frilanser eller ikke. I tillegg startet denne fredagen med sol - yes! Selv om det også ligger noen veldig svarte skyer på himmelen, har det fine været holdt seg helt nå. Vi får klamre oss til det fine været mens vi kan!

For øyeblikket sitter jeg på en kafé i Tønsberg for å skrive dette innlegget, og bildene tok jeg før jeg dro hjemmefra. Jeg skal snart møte Marius som kommer fra trening, også skal vi på kino med Frida og Georg. Vi skal se Bølgen, og jeg gleder meg såå! Jeg elsker katastrofefilmer, men jeg er så utrolig redd for at sånt skal skje i virkeligheten, så det gir jo egentlig ikke helt mening.


Max elsker kaldt vann som egentlig ikke er til han, bare se det blikket...

Som nevnt har jeg fått en helt spontan plan for håret som skal skje imorgen, og jeg får nesten kalde føtter! Uten å røpe noe mer, kan jeg vel si at jeg har min siste dag som blondine i dag.. (På en stund hvert fall) Håret skal forandres imorgen kveld, og resultatet ser du på bloggen søndag morgen! iiiiih.

God fredag til deg!

- Silje & Max ♥ 

 • Dato: 28.08.2015
 • Tid: 16:29
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 6
27.08.2015

Linsedrama i OsloHei, fining! Vi har vært i Oslo i natt, og kom tilbake utover dagen i dag. Marius viste film på Parkteatret under arrangementet til Grønnskjerm, kjempegøy! Jeg regna nesten bort på vei til eventet, så følte meg som en drukna sau (får krøller....), men var veldig kos uansett.

For å forklare overskriften: Da jeg skulle ta ut linsene i går, ble jeg plutselig helt ildrød i begge øynene. Så ut som en demon! Marius ble faktisk skremt, og jeg ble det selv. Så jeg fant ut at jeg skulle ha en linse- og sminkefri dag i dag. Turte bare å ta på litt maskara. Tenkte det var lurt å gi ansiktet en liten pause, selv om jeg tipper jeg hadde hatt linsene for lenge i, og at jeg rusha med å ta dem ut.. Jepp. Var ikke DET interessant, så vet ikke jeg! Haha.

Nå sitter jeg her med Max på PC-en. Har hatt så vondt i magen i dag, (herlighet, som jeg klager) så tror jeg skal roe ned resten av kvelden. I tillegg begynner jeg å gjøre litt research til hvordan jeg bør kle meg når jeg får nytt hår på lørdag, iiih! Håper du vil følge med for å se hva det blir.

Ha en fiiiin kveld!

- Silje & Max 

 • Dato: 27.08.2015
 • Tid: 21:11
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 0
26.08.2015

Klippet meg + nye planer for håret!

Goood onsdag! Starter teksten her oppe i dag, fordi jeg følte jeg måtte forklare bildene først. Haha. I går var var jeg hos min fine kusine, hvor vi begge hadde bestilt hjemmebesøk fra frisørvenninnen hennes Camilla. (Fra Elins Hårstudio, woop woop) 

Har hatt så slitte tupper i det siste, og føler håret virkelig har trengt en stuss. Alle jenter som sparer til langt hår, kjenner seg vel igjen i at det alltid gjør vondt i sjela (ja, tenkt det gjør det) å klippe vekk lengden - men jeg ble veldig fornøyd! Har vel innsett med tiden at jeg aldri kan få naturlig langt hår, når jeg har så tynt hår som jeg har. Har lyst til å prøve extensions en gang i fremtiden, men det blir ikke ennå.

Jeg fikk nemlig en plutselig idé om å gjøre noe crazy med håret. Har kjøpt inn det jeg trenger, så når Helene og kjæresten kommer på middagsbesøk til lørdag, skal det skje! Jeg og Helene farget alltid håret til hverandre på ungdomsskolen, så det blir akkurat som i gamle dager. En gang fikk vi ikke lov å farge håret, (siden vi hadde gjort det så mye..) så vi gjorde det i skjul, og måtte skylde ut fargen i en foss i skogen utenfor huset mitt - klokka 2 på natta. På jakt etter vann å skylde det ut i (vi prøvde naboens basseng og en hageslange som ikke funka.), brukte vi alt for lang tid. Så da vi først kom til fossen, hadde farget vært så lenge i at håret ble gult. Gooode minner, haha ♥ Blir nok litt annerledes på lørdag!

Før klippen..


.. og etter klippen:


Hva tror du jeg skal gjøre med håret?

- Silje 

 • Dato: 26.08.2015
 • Tid: 10:18
 • Kategori: Skjønnhet
 • Kommentarer: 6
24.08.2015

Livet som nettstudentHei, fine mennesker! Mandagen min startet med å sette seg ute i sola med frokosten og kaffen, veldig deilig så lenge det varte. Nå er det nemlig meldt unormalt mye nedbør her på Østlandet, og det har allerede plasket ned en god del. (Max er veldig lei seg for at han ikke kan være ute og leke..)

Denne dagen har jeg brukt på å komme i gang med studiene igjen! I tillegg til å jobbe som frilansjournailst og frilansskuespiller, har jeg studert på nett siden høsten 2014. Å være nettstudent gir en fantastisk frihet, og jeg elsker ny kunnskap. Hæ, sa jeg det? Nå følte jeg meg nerd, men det er jo sant. Tydelig at jeg trengte noen år etter videregående før jeg fikk lyst til å studere på nytt, men lysten kom visst tilbake. Jeg studerer det som heter "featurejournalistikk" via NKS Nettstudier, og har eksamen i desember. Så her gjelder det å jobbe på!Studerer du?

- Silje & Max

 • Dato: 24.08.2015
 • Tid: 17:18
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 1
23.08.2015

Tilbake til kråka/kattenDet er så godt å være tilbake hos denne tassen! Vel, hadde du spurt meg 07:00 i dag tidlig da nevnte pelsdott hadde mjauekonsert i gangen, (det er søndag, Max..!!) så hadde jeg kanskje sagt noe annet? Neida. Max er en raring som jeg er alt for glad i. Rett etter mjauekonserten kom han inn på soverommet for å ligge mellom meg og Marius og få kos, så han vet å sjarmere seg ut av trøbbel ..

I dag har vi kost oss masse ute i sola. Fant ut at vi måtte nyte det mens det varte, siden det er meldt dårlig fremover? Hvis det blir regnskur til uka, klager jeg ikke på Netflix og sofakos heller. I morgen er det ny uke, og mandag! Skal prøve og være effektiv med jobb og studier, kanskje få til en treningsøkt? (Må ha klikka for meg)
Tilbake i leiligheten - og marsvina!


- Jada jada. Kan jeg få godbit nåå?Håper du får en kjempefin søndag før neste uke kicker i gang!

- Silje & Max 

 • Dato: 23.08.2015
 • Tid: 18:45
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 0
22.08.2015

Tips: Kalydna Island Hotel ♥


Ååå, jeg elsket hotellsenga. Savn! 


Å starte dagen med denne utsikten var nesten litt sånn at jeg måtte klype meg i armen. (Overse trøtte-trynet)


Det var så frodig i området, skikkelig fotogent for en blogger! Haha.


Leste tre bøker på turen. (Gjenferd, Indias datter, Blod på snø) Var så deilig og kickstarte leselysten igjen!


Rett ved Kalydna Island Hotel var det en kjempekoselig restaurant, hvor vi spiste flere ganger.


Iskaffe i Hellas-varmen er så forfriskende 


#Pool love 


Utsikt fra terrassen 


Hekta på gresk salat!


Glemte å ta bilde av rommet ved siden av dette igjen, hvor det var kjøkken, "stue" med to sofasenger, og bad!Fine Kalydna Island Hotel! Vi reiste med Ving og til en gresk øy som heter Kalymnos. Kjempekoselig øy for en ukes ferie. Hvis man er på Kos, er det også en kjempefin dagstur å ta båt over til Kalymnos for å se øya. Tror ikke jeg ville vært på Kalymnos mer enn en uke - kanskje én uke på Kos og én uke på Kalymnos er perfekt? Hotellrommet vi fikk ble jeg helt forelsket i. Nyoppussede nesten tre-roms (soverom, kjøkken/stue og bad + terrasse), og det til en veldig snill pris. Tror ikke dette er så veldig dyrt hotell, men det var overraskende fint likevel! Nydelig basseng og koselige ansatte. Vi hadde det så fint! 

// English: (Sorry for my bad translation) Beautiful Kalydna Island Hotel! We traveled with Ving, to a greek island named Kalymnos. A wonderful island for a week of vacation. If you're going to Kos, it is a good idea to spend a day on the island. I totally fell in love with our room at the amazing hotel. Livingroom and bedroom, cute kitchen (forgot to take pictures of it) bathroom, and a terrace with a perfect view over the big pool. It also was a restaurant with really good food nearby. (I loved greek salad and the fried cheese!) The people at the hotel were super friendly, and we really enjoyed our stay.  

- Silje

PS. Ville bare lage dette innlegget, så jeg kunne sende en link til de som jobbet ved hotellet! Imorgen blir det hverdagsinnlegg med Max igjen, følg gjerne med! ♥

 • Dato: 22.08.2015
 • Tid: 22:43
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 0
18.08.2015

Jo Nesbø i sydensolaHei og hopp! Jeg ga meg selv en dag med bloggpause som straff, fordi jeg synes det forrige innlegget mitt var så dårlig. Haha. Vet ikke om jeg har så mye mer spennende å komme med nå, men. Vi prøver. 

Internett på hoteller er noe for seg selv, forresten. Hvorfor ER det så treigt? I går var det et eldre par som absolutt skulle streame film over lobby-nettet (det eneste nettet som er på hotellet, og som er treigt nok fra før) og da holdt jeg på og klikke. Det gikk ikke an og få kommet seg inn på en eneste nettside, eller sett et eneste Instagram-bilde. Så kanskje det var like greit at jeg tok meg en bloggpause i går. Hallo - jeg må jo kunne ligge ved bassenget og sole meg OG sjekke Instagram??  (neida, jeg tuller)Mens jeg nå sitter i lobbyen og prøver og godta at dette innleget kommer til å ta 2 timer og lage med dette nettet, er Marius ute på løpetur. (Ja, han er crazy) 

Når han kommer tilbake, blir det soling ved bassenget. Det er så deilig! Får nyte det mens vi kan, for fredagen setter vi kursen til Norge. Da får vi se Maxen vår igjen! Her er alle bøkene jeg hadde lyst til å lese på turen. Litt optimistisk, men jeg blir nok ferdig med "Gjenferd" i dag, så jeg har troa. Har du du lest noen av disse som du anbefaler?Håper dere nyter det fine været som er i Norge nå, ser såå digg ut! Får håpe det er noe igjen til oss når vi kommer hjem på fredag. 

- Silje 

 • Dato: 18.08.2015
 • Tid: 12:09
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 0
16.08.2015

Gresk pizza til frokost

Kvelden startet fint med middag på en ny gresk restaurant som vi ville teste ut. Jeg var litt sliten i hodet etter og ha ligget ved bassenget hele dagen, (slitsom liv!) så merket at det skulle bli godt å slappe av med Marius og familien, og nyte god mat. 

Kvelden var kjempefin, sett bortifra at vi fikk en 17 år gammel bartender som hang ved bordet vårt under hele måltidet. Han begynte "rolig" med å tøyse med at skulle sette lys på bordet for "romantisk stemning". Ja, hei - jeg sitter her med mamma og pappa. Romantisk levende lys på bordet er akkurat det jeg vil ha. Spesielt nå i 30 grader.Jeg bestilte gresk pizza, og han var veeldig opptatt av å sjekke om jeg likte den. Med munnen full av bit fem, måtte han minne meg på at det ikke var noe kjøtt på gresk pizza. Jeg bare: ".... Yes, I know."  Og da jeg skulle ta bilde av maten, dukket han opp fra ingensteder med peacetegn foran pizzaen. Altså, DA .. ;-)

Men - nå skal jeg spise restene av gresk pizza til frokost! Håper du nyter finværet hjemme i Norge!

- Silje  

PS: Glemmer alltid at ting som skal gjøres over nettet i Hellas gjerne tar tre ganger så lang tid som hjemme. Men - nå er innlegget ute :-)

 • Dato: 16.08.2015
 • Tid: 22:46
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 0
15.08.2015

En natt i badedrakt

Vi er fremme i grekerland! Reiste fra Oslo på morgenkvisten i går, og kom frem utover dagen. Jeg hadde rekordbesøk på bloggen i går også (!!), med 500 lesere og 99.plass på topplista. Så jeg svevde på en liten sky av takknemlighet, haha. 

På forhånd hadde jeg sendt en mail til hotellet med et ønske om hotellrom, men jeg var faktisk ikke forberedt på at vi skulle få det til den snille prisen vi betalte. Rommet er SÅ fint! Skal lage en liten "Hotel Tour" til uka, så da får dere se litt hva jeg mener. 

For å komme tilbake til overskriften; Da vi hadde spist middag og kikket litt i området i går, skulle jeg og Marius ta et kveldsbad på hotellet, ta bilder, og jeg skulle blogge. Klokka var bare syv på kvelden, så dette var en kjempeplan, tenkte jeg. Vi gjorde en svipptur innom rommet, og jeg tok på meg badedrakta, klar for å ta bilder i turkist bassengvann. Men med tre timers søvn dagen før avreise, merket vi jo at vi var litt slitne. Så den fantastiske ideen om en power nap kom selvfølgelig opp. 10 minutter ble plutselig til 4 timer.. Wooops!

Så da vi våknet i elleve-tiden, (jeg liggende på halv tolv i senga med håndkle som pute, og Marius på sofaen. Romantisk!) da var vi så borte at vi i halvsøvne ble enige om nå var det natta. Og badedrakta ble værende på. Ikke søren om jeg skulle røre en finger. (Marius kom opp til meg i senga til slutt, altså. )

I dag har vi med andre ord fått sovet ut, spist frokost og tenkte å slappe av ved bassenget før det er lunsjtid. Jeg har så mange bøker jeg vil lese, så jeg får vel sette i gang. Videre utover uka skal vi leie bil, og jeg har en del planer om forskjellige blogginnlegg fra turen. Så følg gjerne med videre!

Håper du har en super lørdag der du er 

- Silje 

 • Dato: 15.08.2015
 • Tid: 13:54
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 2
13.08.2015

Pakker til Hellas!


I dag pakkes det til Hellas, og det i en fei! Vi reiser allerede imorgen tidlig, og det betyr at vi må opp i løpet av natta. Jeg bruker gjerne litt tid før jeg kommer meg opp om morgenen (kanskje jeg må lage tips til oss som er syvsovere også?), så det blir spennende i natt!

Forresten: Såå gøy med besøksrekord etter innlegget mitt om trening for latinger. Jeg setter så stor pris på det at dere aner ikke! Så, tusen takk til alle som kikker innom her 


Høh? Skal dere ikke pakke koffert til meg også??Nå er kofferten pakket til en ukes Hellas-tur, og jeg gleder meg til sol og bading. Men jeg skal ikke legge skjul på at jeg har en liten klump i magen på grunn av han pelsdotten under her.. Kommer til å savne han sånn! Sukk ♥ (Han måtte selvfølgelig være ekstra søt akkurat i dag ... )- Silje & Max 

 • Dato: 13.08.2015
 • Tid: 20:00
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 2
12.08.2015

10 magiske treningstips - for oss latinger!Har du ikke tid til å trene du heller? Jeg kjenner meg alt for godt igjen. Det er ikke alle som synes trening er en fantastisk aktivitet (vi beundrer dere som synes det da..), og da må vi trå til med andre metoder. Les mine 10 tips som jeg har testet ut over tid, for og få en sunnere hverdag likevel!

1: Erkjenn latingen i deg

Jepp. Her må du begynne. Å erkjenne latingen i deg er helt nødvendig for at disse tipsene skal fungere. Det er ikke lett, og jeg har vel selv brukt de siste fire årene av livet mitt på dette. Å erkjenne at man er en lating er ikke det samme som å si at man må være det resten av livet! Si det høyt for deg selv nå: "Jeg er en lating." (Neida, du trenger ikke gjøre det.. )2: Rulletrappa VS trappa

Vi latinger (.. get used to it..) trenger å putte inn trening i hverdagsvanene våre, siden vi absolutt ikke klarer å sette av tid til det utenom. Det er det eneste som vil fungere på sikt for å gjøre oss litt strammere, litt gladere og litt sprekere. (Bortsett fra selvfølgelig og stå opp klokka 05:00 sharp imorgen og ta en mils løpetur i skogen - før du inntar en hjemmelaget salat til frokost. Men DET har vi ikke tid til, hallo. )

Derfor nevner jeg dette punktet tidlig fordi det er utrolig viktig. Gjør det til en fast vane å velge trapp og IKKE rulletrapp eller heis, så langt det lar seg gjøre.  Hvis det bare er rulletrapp der du befinner deg, GÅ i den. Ikke stå og glo i ryggen på personen foran deg. Trappegåing er god trening for blant annet kondisen, rumpa, fettforbrenning og beina (ja, jeg googlet det). Dersom du ikke pleier å gå trapp vil du merke at du blir sliten etter kun få trinn, dette viser tydelig hvor bra trening dette er. Om du er gæren: Gå i trapper selv om du ikke må, og gå to og to trinn om gangen.

Funfact: Da jeg bodde i Oslo i fjor, hadde jeg leilighet i 8. etasje. Jeg kunne velge mellom trapper og heis hver dag, men ni av ti ganger valgte jeg heisen. Hvorfor? Jeg hadde ikke jobbet nok med punkt 1 og trodde jeg var sprek nok til å fortjene og ta heisen.


3: Skaff deg fargerike treningsklær

Ja, det har blitt en greie å gjøre narr av folk som tar på seg treningsklær uten å trene. La oss heve oss over dette folkens. Ved å starte dagen med en knallfarget T-skjorte og en sprek tights (For eksempel i helgen) vil du etter største sannsynlighet merke at humøret stiger. Og du vil liksom at treningstøyet skal gjøre nytte for seg, du har jo tross alt betalt for det. De siste gangene jeg har praktisert dette hjemme så har jeg faktisk merket effekten -  plutselig tar jeg meg en joggetur fra stua til badet, tar knebøy mens jeg pusser tenner og løper på stedet mens jeg steker omelett. 

4: Abonner på treningsblader

Dette bør du gi et forsøk, i minst seks måneder så du har en del blader som kan ligge hjemme. Ikke bare gir det gjestene dine et inntrykk av at du er en spreking som tar ansvar for egen helse (score!), men det er vanskelig å unngå og kikke litt i bladet i ny og ne. Før du vet ordet av det står du på kjøkkenet og steker deg en fettfattig pizza som så god ut i bladet, eller har mer lyst på smoothie enn en sjokoladeplate på lørdagskvelden. I tillegg har blant annet Shape Up flere tester hvor du kjapt kan lese hvilke produkter som lønner seg å velge når du er på butikken.5: Ikke skaff deg katt

.. Ja. Her har undertegnede allerede feilet, men det er fortsatt håp for dere! Katter er fantastiske skapninger, men at de gjør deg sprekere ville vært vært tidenes dårligste påstand. Hva gjør katten? Den spiser. Den sover. Så går den rundt og klager fordi den vil ha kos. Så vil den ikke ha kos mer, og sovner på badet.

6: Skaff deg hund

Hunden derimot. Gjør deg klar for en firbent venn som lett takker ja til to-tre turer om dagen. Som vekker deg klokka syv om morgenen fordi den vil ha deg med ut for å trekke frisk luft. Hunden som mer enn gjerne blir med deg på en fjelltur, og som tar deg med på tidenes dans i stua når du eeeendelig kommer hjem. Farvel, kalorier!


- Hæ? Hva har jeg gjort?

7: Putt trening inn i hverdagsrutinene.

Eksempler: Sett på musikk hjemme når du tar søndagsvasken, og dans deg rundt! Gjør øvelser i sofaen eller på gulvet når du ser på TV eller en serie på Netflix, og finn deg en øvelse du synes er gøy som du kan gjøre før du legger deg om kvelden. For eksempel 10 armhevinger eller noe i den duren. (Jeg har for eksempel en greie med at jeg alltid danser i dusjen, og løfter knærne høyt når jeg pusser tenna. Ja - det ser helt ulovlig dumt ut, men jeg er i hvert fall i bevegelse!)

Mitt råd om du ikke er totalt avhengig av tunge vekter eller avanserte apparater, er å droppe treningssenteret. Spesielt om du har stram økonomi, eller har prøvd å melde deg inn flere ganger tidligere og aldri dratt dit. Sett heller av de 500 kronene på en reisekonto hver måned (se neste punkt.)

8: Reis mye

Ikke alle er glade i å reise, men jeg vil tørre og påstå at de fleste er det. Reising er gjerne forbundet med masse god mat, øl og å ligge langflat på en solseng, men sånn trenger det ikke være. Ikke overspis bare fordi "vi er jo på ferie", - og husk å utforske stedene dere drar til. Gå turer, lei sykler, svøm masse i bassenget. Hver gang jeg er ute og reiser, går jeg faktisk ned et par kilo. Dette tror jeg må være fordi det blir så mye gåing når man er ute og reiser, og for meg som har hjemmekontor hver dag blir det jo en ganske stor overgang.. (Likevel, et lite bonustips: dropp vekta, og døm heller formen din etter hvordan du føler deg. Myye viktigere enn et tall på en plastdings.)9: Spis mindre og sunnere

Vi kan gjøre mange små ting i hverdagen som kan hjelpe på samvittigheten. Jeg har (til slutt) innsett at jeg kan ikke spise like mye som en skiløper når jeg trener like ofte som en 90-åring. (No hate til alle 90-åringer som faktisk trener. #Respekt!) Derfor kan en idé være og skaffe seg mindre middagstallerkener, og velge barneretter eller forretter når man er ute og spiser. Du vil bli overrasket over effekten! Jeg tror vi i Norge overspiser alt for mye. 

I tillegg kan vi velge sunnere alternativer når vi skal kose oss, som å drikke Noisy i stedet for brus, (juicebrus uten tilsatt sukker) kjøpe bær og kesam i stedet for godteri (det smaker jo enda bedre!) og kjøpe en saftis i stedet for fløteis i sommer (Helt syk kalori-forskjell).  I tillegg hjelper det ekstremt og ikke ha noe usunt liggende i skapet. Enkel regel hjemme hos meg; er det godteri i skapet, blir det spist. Jeg er ingen mirakelperson som klarer å la det ligge urørt helt til lørdag. Hvem klarer det??


PS: Du må gjerne se litt blidere ut enn meg når du hopper i treningstøyet altså..

10: Ta ukeshandelen som en tur (med sekk)

Okei. Jeg vet dette punktet høres komisk ut, men det er kanskje mitt beste tips i dette innlegget. Hver søndag skriver du en handleliste med ting som skal på menyen den kommende uka. Bestem deg for middager hver dag, så slipper du og spontanhandle en grandis på onsdag fordi du ikke kom på noe annet. ("men det var jo tilbud!") Been there. Alt for mange ganger. Det gir bare dårlig samvittighet og pinlig pappsortering.

Mandag er en fin dag og handle inn for uka. Har du OK gåavstand til butikken? Hvis Kiwi er to meter utenfor døra di, har du kanskje en annen butikk du vet om som er et lenger stykke unna. Ta på deg en tom sekk og start gåturen - eller sykkelturen for den saks skyld. Handle for uka og fyll opp sekken - og turen hjemover blir hakket hardere. Ukeshandelen er gjort, og du har fått beveget deg. Altså, dette er jo helt GENIALT for å få unna dagens gjøremål og samtidig forbrenne kalorier, UTEN at vi tror vi setter av tid til trening. For det må vi jo ikke finne på, sant?


Ja, der går 'a med sekken sin.. Neida, jeg bare lata som. 

Jeg mener oppriktig at disse 10 punktene er nok for å holde seg i form - uten å "trene". Men da må man også følge alle punktene. Men det klarer du! Lykke til :-)

Har du noen andre tips for oss som er litt latere enn resten? 

- Silje ♥ 

 • Dato: 12.08.2015
 • Tid: 19:07
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 22
11.08.2015

Hellas til fredag!Sååå glad ble jeg da vi nettopp bestilte spontantur til Hellas! Drømte litt smått om å dra på en Hellas-tur i slutten av august, men tenkte jeg skulle være fornuftig og spare pengene. Vel, jeg får heller spare når jeg kommer hjem - for nå er turen bestilt! 

Jeg og Marius reiser sammen med mamma og pappa, og jeg tror det blir veldig koselig. Vi skal til en gresk øy som heter Kalymnos, som ser utrolig vakker ut! Gleder meg til å spise på tavernaer, svømme i turkist vann og nyte solen. Det blir en veldig deilig avslutning på ferien før hverdagen klinker til. Men - kommer til å savne han tassen under her da.

Sukk, lille klumpen! ♥ Kanskje greit at det bare er en uke, så vi kommer raskt hjem til Max. Med påfyll av ny, gresk energi!
(Mammaaaa, jeg skal jakte!!)


- Silje & Max ♥

 • Dato: 11.08.2015
 • Tid: 13:59
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 2
09.08.2015

Deilig sommersøndag + kinotips

God søndag! I går koste vi oss med gode drinker og kos med venner. Spesielt drinken Frida hadde lagd med granateple var såå god! Ble inspirert til og spise mer granateple igjen. Så godt, og så sunt!  

Forresten MÅ jeg gi et lite tips til dere. Fredag var jeg og Marius i Oslo på premieren av den norske filmen "Dryads - Girls don't cry", og den er så kul! Så dere må rett og slett bare komme dere på kino og se den. Musikken, bildene, hele filmen. Hjerte, hjerte, hjerte! All creds til dyktige regissør Sten Hellevig og resten av teamet.

Søndagen i dag går til god gammeldags søndagskos. Nå skal jeg sette meg ned med litt jobbing, før vi skal spise middag med besøket vårt og kose oss resten av kvelden. Max hilser!!

Haha, dør av det nederste bildet.. Jeg bare dukker opp liksom. Max er søt da.

Ha en fiiin søndag!

- Silje og Max  ♥

 • Dato: 09.08.2015
 • Tid: 17:20
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 0
06.08.2015

Hjem til vofsen som reddet megPå tirsdag var jeg og Marius hjemme hos mamma og pappa, hvor hunden vår bor. Det er såå rart og ikke se han like ofte lenger - før bodde jeg jo med vofsen! Dere som har hund eller andre dyr, skjønner sikkert hva jeg snakker om..

Nå bor jeg i en leilighet med kjæresten, og har min helt egen kattepus som jeg ønsket meg lenge. Men den gyldne pelsdotten hjemme vil alltid bety mye. Man kan vel si at han redda oss da den forrige hunden jeg var oppvokst med døde. Jeg var 15 år og utrøstelig. Klarte ikke fokusere på noe, klarte heller ikke spille fotball husker jeg.. Men så kom Billy inn i huset, og ting ble sakte bra igjen. ♥

Fine, fine gullet! 

- Silje ♥

 • Dato: 06.08.2015
 • Tid: 19:52
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 0
03.08.2015

Max' 8 søteste stunder

1. Max i leiligheten som Marius hadde i Lofoten, på en hylle øverst i rommet.


2. Er ikke bare jeg som er fan av ToppGirl ♥


3. En tankefull pus i den forrige leiligheten jeg bodde i på Nøtterøy.


4. Quiz-boka som jeg skulle pakke inn til pappa i jula. Med det blikket var det ikke like lett..


5. Max mest vanlige positur. 


6. Da vi hadde vært hos vetrinæren, og Max fikk beskjed om at han måtte begynne å pusse tenner.. Ser dere den søte tannbørsten i front der?


7. Da Max eeendelig begynte å sove i katte-sofaen som jeg hadde brukt alt for mange kroner på..


8. Og den klassiske sovende pusen. ♥- Silje & Max ♥♥

 • Dato: 03.08.2015
 • Tid: 22:33
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 0
02.08.2015

11 sommerøyeblikk

Jeg liker og ha et mål om å blogge hver dag, og det må jeg nok begynne med igjen! Savner så alt for fort å ta bilder, skrive innlegg og trykke publiser. Har i utgangspunket så mange planer med denne bloggen, så her er det bare å fortsette med bloggingen. Ingen tvil om at det krever tid, men det er jo så gøy :-) For å kickstarte bloggen igjen, slenger jeg med noen øyeblikk som forteller hva jeg har drevet med de siste dagene ♥
 

1. Lunsj med Martine ved en strand på Nøtterøy. Var superkos, selv om vi ble baksnakka av et eldre par for å ha på høy musikk. 2. Smoothie til frokost! En fargerik start på dagen. Det trengs for syvsovere som meg..


3. Gjemsel med Max! Han blir helt gæren, (må filme det en gang) og er imponerende god på både å gjemme seg, og å finne oss.4. Bursdagsfeiringer! Har blitt en del kake og feiringer i sommer, men det hører vel med.


5. Max nyter at vi bor i første etasje, og at han kan være i bånd hver dag.


6. Følte meg superkreativ da jeg serverte dette i familiebursdagen til Marius.


7. Å sitte ute på terassen med Max gjør hver dag litt bedre ♥♥


8. Koselige kvelder med Marius og Netflix. Ganske klassisk, men såå kos.


9. Sommerfilmskole med disse gutta! Vi underviser ungdom i film, og lager kortfilmer. Ganske kul jobb i grunn! Ny uke imorgen :-)


10. Magasiner ♥ En lite must om sommeren.


11. Se på Max. Jepp, det blir et sommerøyeblikk, fordi han er ganske stor underholdning i seg selv. Hvem trenger TV-kanaler når man har en katt?

Snakkes imorgen! 

- Silje ♥

 • Dato: 02.08.2015
 • Tid: 21:27
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 0

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no