Silje Reistad

 • 10 TING JEG VIL GJØRE I HØST

  Publisert den 31.08.2016 kl. 21:33

  Bilder: weheartit

  1) Hyttetur med både studiebøker og andre bøker. Både 1,2 og 3 ganger må det bli! 

   

  2) Fikse en del på interiøret hjemme. Skal bli en tur til Ikea!  3) Gå en lang tur i skogen, og puste inn høstluften ♥
     4) Trondheimstur med Maria & Susanne! Gleder meg, det blir SÅ kos! ♥


   

  5) Telttur! Har såå lyst til å få det til, om jeg så må dra alene. Haha.

  6) Gå 40 000 skritt på en dag. Det er et mål jeg og kjæresten har, og vi må jo bare få det til en dag. Kjæresten var nemlig på 38 000 en gang, og rakk ikke gå resten fordi det ble midnatt. Så jeg vet han gjerne vil nå det målet. Kos å gjøre det sammen ♥

  7) Ha Halloween-fest. Det hadde vært så gøy! 

  8) Spania-tur med kjæresten, blir veldig bra!  9) Lage videoblogger! Har en plan med flere jeg skal spille inn utover høsten, det er jo så gøy med redigeringen synes jeg. 

   

  10) Bli ferdig med julegaver i november! Har så lyst til å være tidlig ute i år :-)  Hva vil du gjøre denne høsten?

  - SILJE ♥

  SISTE SOMMERDAG

  Publisert den 31.08.2016 kl. 09:48

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen! Siden jeg tok meg bloggfri i går, tenkte jeg å ha to innlegg i dag. Så da er vi tidlig på'n! (Ikke at det er så tidlig da, men)

  Tenk at i dag er det siste sommerdag? Imorgen er det faktisk høst. Jeg tar imot høsten med åpne armer, men holder meg i sommermodus i dag. Hvis været er fint utover dagen, tenkte jeg å sitte litt ute for å studere. Vi tok i alle fall frokosten ute i dag sammen med kattene, mens marsvina fikk tasse i gresset og spise så mye grønt de ville.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Nå er det hjemmekontor og litt besøk utover dagen. Også må jeg prøve å få gått 10 000 skritt også. Har klart det nesten hver dag de siste ukene, fordi jeg og kjæresten bruker appen "Fitbit", som motiverer veldig. Anbefales om du trenger et lite push for å komme deg ut døra, sånn som meg ;-p

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Er du klar for høsten?

  - SILJE ♥

  PUSEMAMMA TIL TRE?

  Publisert den 29.08.2016 kl. 18:52

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Etter Haugesund har jeg vært litt opptatt her hjemme. Vi har nemlig hentet et nytt familiemedlem ♥ 

  Planen har aldri vært å ha tre katter, men i sommer skjedde det noe spesielt. Jeg har lenge hatt kontakt med de som har hatt broren til Max, fra samme kull. Det har vært så gøy å se bilder av broren, og vi har snakket litt om likheter mellom kattene og sånne ting. I sommer fortalte de at de så etter et nytt hjem til Charlie, som broren heter. De har også en hund som Charlie ikke gikk så godt overens med, og trodde han kanskje ville hatt det bedre i et hjem uten hund. 

  Jeg har spurt flere venner og familie om de ville ha Charlie, men det har ikke passet så bra. Og da begynte jeg å tenke på om vi hadde mulighet? Vi ble jo raskt sjarmert av bilder og video med denne karen, og på lørdag ble han med hjem fra Haugesund. (Var liksom for tilfeldig at han bodde der, som vi uansett skulle i august? Hehe..)

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Charlie er skikkelig sjarmør, og veldig lik Max i utseende og personlighet. Selv om han er grå hvor Max er brun, og mørk i ansiktet hvor Max er hvit. Og nå som vi blir kjent med han, ser vi jo at han har sin helt egen, unike personlighet - selvfølgelig. Men det er gøy med de små likhetene, som å ligge på ryggen, prate masse og være kosegutt ♥

  Vi tar oss god tid til å bli kjent med Charlie før han introduseres for Max og Sander, noe jeg tenker er lurt. Vi bytter på å ha kattene på hver sin "del" av leiligheten, sånn at de blir vant til hverandres lukt og lyder. Jeg vil bruke goood tid, sånn at jeg vet at Charlie er helt trygg i sitt nye hjem. Så krysser jeg fingrene for at de kommer til å gå bra sammen, men det tror jeg skal gå bra med tiden. Vi får bare se, men jeg håper!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så det er hva jeg har drevet med siden jeg kom hjem! Er han ikke skjønn? ♥

  - SILJE

  EN AMANDA MED HJEM

  Publisert den 27.08.2016 kl. 20:14

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  For en dag gårsdagen ble. For tenk at filmen til Marius faktisk vant Amandapris for beste kortfilm! Jeg holdt på å miste mobilen i det Per Sundes sa "Frysninger" (Han var programleder for del en av showet) og da Marius og Trude-Sofie gikk opp på scenen for å ta imot prisen. Jeg måtte jo filme dette øyeblikket, samtidig var jeg så sinnsykt glad og rørt, og dermed holdt på å miste den ene linsa i tillegg..

  Denne prisen er SÅ fortjent, og det er rart, og ekstra sterkt, å ha vært med Marius helt fra han fikk ideen for to år siden, til han spilte den inn for et år siden, og alt etterarbeid med klipp, lyd og så videre. Han har jobbet så hardt med denne filmen, med research og karakterarbeid, og temaet er heller ikke av det letteste. Et tungt tema om et ganske spesielt forhold mellom mor og sønn, men som dessverre ikke er så uvanlig. 

  Siden Marius ble igjen i Oslo på vei hjem fra Haugesund, var det jeg som tok med Amanda-frøkna hjem i dag. Så nå er spørsmålet hvor hun skal stå! Men vi skal vel finne et fin plass til henne.
   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Takk til Max Factor-loungen som sminket alle gjester til showet i går, og var sykt flinke. Gøy at vi ikke-nominerte også kunne føle oss fjonge - haha. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Og igjen: gratulerer til flinke Marius (regissør) og skuespiller i filmen Trude-Sofie ♥

  Jeg synes det var et supert Amanda-show i år! Og tydeligvis var jeg ganske linselus også, haha. Har fått noen bilder, huff! Vi fikk helt tilfeldige plasser, så jeg tenkte jo ikke på at jeg kom til å snike meg inn på TV- skjermen. Yeye, sånt skjer. Så du utdelingen?

  - SILJE 

  AMANDA-PRISEN I DAG

  Publisert den 26.08.2016 kl. 12:07

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  I dag våknet jeg opp i Haugesund, med utsikt utover vannet og den superkoselige byen. Marius er nominert til Amanda med kortfilmen "Frysninger", og i dag er det prisutdeling. Om en time, faktisk. Og her sitter jeg i håndkleet fortsatt.. *treig*

  Det var en veldig hyggelig avslutning på filmfestivalen i Haugesund i går. Filmen "Cave" ble vist, som jeg anbefaler å se på kino når den kommer neste helg. Etter det var det avslutningsfest med sjømat på kaia her, utrolig kos. Og fantastisk mat, hehe. Altså, det er jo det viktigste?? 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Nei, nå må jeg faktisk komme i gang og få på meg finstasen, om en time begynner Amanda-prisutdelingen del 1. Senere i kveld er det del 2, som er den som kommer på TV. Og så er det Filmweb sin fest helt til slutt. Gleder meg! Tar kanskje med kamera, men tror jeg kommer til å bruke mobilen mest uansett i kveld. Så du må gjerne følge meg på Snapchat (siljereistad) hvis du vil se hva som skjer utover kvelden.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Fun(?)fact: glemte å ta med sokker, så de her får gjennomgå.. *wups*

  Håper du har en fantastisk fredag, og god helg! ♥ ♥

  - SILJE

  MOTIVERT

  Publisert den 24.08.2016 kl. 16:43

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Sånn bortsett fra at det er mye å gjøre, og at været forvirrer meg TOTALT om dagen - er dagene veldig bra! Koselig med hjemmekontor sammen med kjæresten, og kattene lager alltid liv. Har det i grunn veldig bra om dagen, og gleder meg til mye som skal skje fremover. Begynner å bli veldig klar for Spania neste uke for eksempel ♥

  Det blir en tøff høst med mye jobb og studier, men jeg er motivert og gira! Har også laget en bloggplan med innlegg og videoer som jeg skal lage fremover. Håper at bloggen min kan være et lite fristed for dere i høst, uansett om du trenger en pause fra jobb, studier eller andre ting. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Nå skal jeg på middags-date med kusina mi (vi er jevnaldrende altså, tenker alltid at folk tror jeg skal møte en 10-åring når jeg sier det), men først må jeg hive i meg litt smoothie og Skyr. Jeg er jo alltid sulten nærmest, så jeg elsker sånne små, enkle måltider som kan ligge i kjøleskapet. 

  Hva skal DU i dag?

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  - SILJE ♥

  MINE BESTE STUDIETIPS

  Publisert den 22.08.2016 kl. 17:05

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Det er så koselig å sitte inne med lys og te når det regner! Sukk, kanskje det blir greit med høst likevel ♥ Jeg har studiefokus på planen i dag, og derfor tenkte jeg å gi mine beste tips. Ting som jeg har funnet ut av ved å prøve og feile, og mye det siste! *kremt* Dette er tips for deg enten du er student på høgskole, videregående, eller har lyst til å studere i voksen alder - kanskje på nettstudier? Det anbefaler jeg, i alle fall!
   

  1. Start tidlig
  Å utsette til siste liten er verdens dårligste idé, likevel var det min slagplan gjennom store deler av ungdomsskolen og videregående. Det gikk liksom alltid bra, men det er jo stressende, og kan ofte resultere i dårligere resultater enn hvis du startet tidligere. Nei, start tidlig med pensum, oppgaver og eksamenslesing, og unngå utsetting så godt du kan.

  2. Varier omgivelsene
  Det finnes så mange hyggelige steder man kan jobbe med studiene. Kafé, biblioteket, i Syden, på hytta, på et hotellrom helt alene, eller hos besteforeldrene dine. Varier omgivelsene, og finn ut hvor du jobber best.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  3. Lag små mål
  Lag deg en studieplan for det neste halvåret, med mange små mål som du krysser av underveis. Hvilke pensumsider du skal lese, oppgaver og så videre. Prøv å ta med alle de små målene på veien til eksamen, slik at du oftere får tilfredstillelsen av å ha gjort noe bra! Det gir mestringsfølelse, noe man trenger når man studerer for å holde seg motivert.

  4. Din beste venn - og verste fiende
  Hva er det? Jo, mobilen.. Den stjeler tid, sånn er det bare. Når du studerer burde den ikke være i samme rom en gang, med mindre du har ekstremt bra kontroll. Finn ut hva som funker for deg - er det å sette på alarm, eller legge den i et annet rom? Eller prøv å bruke appen "HOLD" som skal gi deg premier jo lenger du klarer å vente med å være på telefonen. Dette er genialt, men funker ikke (foreløpig) for nettstudenter da..

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  5. Studiekompis
  Kjenner du andre som studerer? Da burde dere prøve å treffes for å jobbe sammen. Dette fungerer selvfølgelig bare hvis dere begge er motiverte for å jobbe, da det fort kan bli mye skravling. Men det burde eeegentlig bare være forbeholdt pausene, som selvfølgelig også er viktig i løpet av en studieøkt. 

  6. Spis riktig
  Det er egentlig litt synd at studenter er av de som spiser mest pasta, pizza og potetgull. (Skjer med tre p-er) Studietiden er jo faktisk da man trenger mest konsentrasjon, og da er maten utrolig viktig! Husk dette når du handler inn, og velg mat som gir deg langvarig energi :-)

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA


  7. Belønn deg selv
  Ah, min favoritt. Bli streng med å belønne deg selv ETTER du har gjort studiemålene dine. Det kan være å se på Netflix-episoder, bestille en tur eller lage en kake. Da har du en "grunn" for å lese ferdig pensum eller få sendt av gårde den oppgaven, og du kan kose deg etterpå med god samvittighet!

  8. Riktig innstilling
  Blir du umotivert, bør du tenke over hvorfor du studerer. Kunnskap er ALLTID nyttig, så prøv å fokuser på det positive ved å studere. Om det er vanskelig kan du fokusere på det du skal gjøre etter eksamen, noe du gleder deg til når du er ferdig. Men det er uansett viktig å holde seg positiv. Går du på høyere utdanning har du vel valgt studiet av egen fri vilje, og da bør det ikke være så vanskelig å finne gløden igjen. OBS: Husk å skryte av deg selv, til deg selv. Legg merke til bra ting du gjør, og ikke bare dersom du gjør noe feil. Viktig!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Studerer du? 

  - SILJE ♥

  10 TING Å VITE OM BLOGGERE

  Publisert den 21.08.2016 kl. 08:07

  God søndag! Jeg planlegger aldri å ha to dagers bloggpause, bare så jeg har nevnt det ;-p Liker ikke at det skjer, men hvis det er en veldig full helg med mye spontan reising, kan det jo skje. Vi har hatt en skikkelig familiehelg ved å besøke både Kragerø og Holmestrand, og nå er vi på plass i leiligheten med verdens to fineste puser. Håper du har hatt en bra helg, og nyter søndagen! 

  I dag tenkte jeg å skrive litt om hva som er typisk for bloggere, fun facts og ting som er greit å vite. Kanskje gøy for deg som ikke helt skjønner bloggverdenen, eller for deg som synes slike innlegg er interessant! Dette gjelder selvfølgelig ikke aaaalle bloggere, men mange av oss.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. "Tusen" bilder
  Vi bruker kanskje 3-4 bilder i et blogginnlegg, men tro meg - det blir ofte tatt rundt 50 bilder. Og gjerne mer! Som vi deretter ser igjennom, så velger vi kanskje ut 10 som vi redigerer, og så blir dette igjen kortet ned til de som fungerer best i innlegget.

  2. Vi eier ikke skam
  Etter flere år som bloggere, blir vi helt immune mot å ta bilder i offentlighet. Nesten, i allefall. Ta en selfie midt på Gardermoen? Null problem. Sette på selvutløser på en strand mens man gliser mot kamera og barnefamilier går forbi? Ikke noe stress. (Egen erfaring, hehh...) Vi glemmer helt å være flaue, for bloggen er viktigst!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  3. Forsvare jobben/hobbyen
  Det er veldig forskjellig om bloggere tjener penger eller har bloggen som hobby. Fellestrekket er at vi uansett må forsvare bloggingen i forskjellige sammenhenger. Det er så mange meninger om denne verdenen, og mange av dem er så feil at det er vanskelig å ikke engasjere seg. Blogging er som de fleste andre hobbyer og kunstformer, det finnes ikke bare én type blogg.

  4. Tid på innlegg
  Mange lurer på hvor lang tid man bruker på et innlegg. Dette er nok veldig forskjellig, men jeg selv bruker alt fra 2-6 timer på ett innlegg, det er helt avhengig av hva man skriver om.

  5. Kommentarer ♥
  Vi lever for kommentarer fra leserne. Et innlegg uten kommentarer er litt som å holde en forestilling som ingen kommer på. Vi vil vite hva dere synes, tenker og mener. Så aldri vær redd for å kommentere, vi elsker det! (Men følg vanlig folkeskikk, da :-)

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  6. Peace!
  Vi tar bilder hver eneste uke, og er egentlig ganske kreative. Men peace-tegnet er vår faste følgesvenn og funker alltid! Så tilgi oss for at det til stadighet kan dukke opp.

  7. Blogg på hjernen
  Som blogger tenker man på innlegg konstant. Nye ideer dukker opp hele tiden, og den minste ting kan bli et blogginnlegg. Ofte kan man gjøre ting fordi det blir et kult innlegg, som for eksempel da jeg sov på Gardermoen i fjor. Jeg hadde jo litt lyst, men tenkte også at det kunne bli morsomt på bloggen. Og jammen ble det et av mine mest leste den måneden! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  8. Pirke, pirke
  De fleste bloggere er opptatt av "perfekte" bilder, fordi vi ønsker at bilder skal være fine og inspirerende. Vi står på stoler og flytter på ting for å ta et bra bilde av maten. Vi slår av lyset i taket for å få bedre lys, vi trekker for gardiner, vi rydder på stua, and the list goes on. For å opprettholde en fasade? Nei. Med hånden på hjertet; Jeg har ikke noe problem med å innrømme at jeg har det rotete i blant, og at jeg ikke har giddet å støvsuge. Men bilder blir bare ikke fine og inspirerende av det. Så enkelt er det.

  9. Facebook
  Jeg tror de fleste bloggere får flest klikk fra Facebook, i alle fall veldig mye derfra! Derfor har mange av oss egne sider, hvor vi legger ut hver gang vi har skrevet nye innlegg. Følg gjerne min side HER ♥

  10. Vi elsker det
  Det viktigste av alt, er selvfølgelig at vi elsker det vi gjør. Det finnes unntak, så klart. Men de fleste som blogger elsker å inspirere, underholde, skrive, ta bilder. Vi jobber hardt for å dele gode innlegg til leserne, og blir rett og slett skikkelig glade av å trykke "publiser". Og det topper seg jo selvfølgelig dersom kommentarer tikker inn!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Noe av dette som var nytt for deg, eller noe som traff deg som blogger selv? Kjempegøy å høre!

  - SILJE ♥

  Vis flere innlegg

  hits