hits
29.09.2015

Vi er i Atle Antonsens nye bok!
Se, Max er på trykk i en bok!

For noen dager siden dumpet det en bok i postkassa, med et brev signert "Hilsen Atle og Johan". Jeg fikk nemlig en telefon fra kontoret i Lofoten noen dager før, om at jeg hadde fått pakke. Jeg sa de bare kunne åpne den, og da jeg fikk en MMS med bilde av hva det var, måtte jeg bare le. Dette er så morsomt! Da jeg var 21 år og nettopp hadde begynt å jobbe som journalist for Lofotposten, var jeg proppfull av ideer og fikk lov å skrive en sak jeg kalte "Fem dyr på gata". Saken ble plukket opp av Atle Antonsen og Johan Goldens radioprogram "Misjonen", og da jeg hørte de snakke om den, lo jeg så jeg gråt. Etter det begynte jeg å høre på Misjonen hver fredag når jeg kjørte rundt på jobb. Altså, de to er bare så fantastisk morsomme!

Det er to år siden saken ble nevnt på P4, og at de nå har valgt og ha den med i deres nye bok "Ny hylle på Prix" synes jeg bare er utrolig stas. Og resten av sakene i boka er like hysteriske som i den forrige. Kanskje jeg snart får ny jobb som dyretolk? Haha! 

Har du lest deres forrige bok, eller hørt på Misjonen? Det er såå gøy!

- Silje & Max ♥

PS: Saken var opprinnelig på trykk i en av Lofotpostens aviser, men ble også lagt ut på nett HER, med litt annen tekst. (Som er den som har blitt plukket opp av Misjonen)

 • Dato: 29.09.2015
 • Tid: 17:27
 • Kategori: Jobb
 • Kommentarer: 4
28.09.2015

Dramatisk slutt på dagen

For bare noen timer siden tenkte jeg at det kommer ikke noe blogginnlegg i dag. Noen dager er bare skikkelig kjipe, og i dag var det sånn. Mildt sagt. Så da jeg så på bloggplanen og leste hva jeg egentlig skulle skrive om i dag, tenkte jeg bare: "yeah right". Jeg tenker at man ikke skal plage bloggleserne med sine dårlige dager, men kanskje det er litt "forfriskende" å lese om det innimellom også?

Jeg skjønte tidlig at det var meningen at dette skulle bli en blåmandag da vi forsov oss til jobb. Eller, rettere sagt: jeg forsov oss. Jeg er nemlig ikke til å stole på om morgenen. Både alarmen på min og Marius' mobil ringte, allerede klokka 06:30. Vi skulle kjøre til jobb klokka 8, så vi hadde planlagt å ha god tid til frokost og den gode gammeldagse "roen" før dagen startet. Fin plan, ikke sant? Så kommer problemet da, at jeg er en dust om morgenen. Jeg slumret begge klokkene da de ringte 06:30, og - hold deg fast - begge fortsatte å ringe med 5 minutters mellomrom frem til klokka kvart på åtte. Hver gang trykket jeg slumre på begge mobilene. Men tenkte jeg på å stå opp? Neida. Marius sover så dypt og siden jeg sover så lett,  tar jeg alltid på meg 'ansvaret' for å ligge ytterst i senga - ved alarmene. Tror ikke jeg får lov å ha det ansvaret imorgen for å si det sånn. 15 minutter på og kle på seg og spise et knekkebrød er aldri gøy. 

Jobbdagen i Sandefjord gikk fint. Vi holder kurs for ungdom i film, og dagen ble avsluttet klokka tre. Da var det hjem og spise middag, før jeg av en eller annen grunn fant ut at jeg skulle bli med Marius på trening. Jeg gikk og furta hele veien fra bilen til treningssenteret, og førte en samtale om hvorfor jeg hater å trene, hvorfor jeg hater treningssentre, og hvorfor jeg hater folk på treningssenteret. Jepp. Herlig kjæreste hu der. 

Vel fremme i garderoben, ble jeg sittende på benken og glo i veggen. Ja, helt seriøst. For mobilen var selvfølgelig tom for strøm. Og av en eller annen grunn hadde jeg ikke med lader. (Jeg har alltid med meg lader.) Når jenter kom inn i garderoben, begynte jeg bare å rote i bagen for å late som at jeg skulle hente noe viktig før jeg kunne trene. Så gikk de ut igjen, og jeg fortsatte å glo i veggen. Mobilen var jo tom for strøm, så alt var selvfølgelig helt meningsløst akkurat da. Og jeg klarte bare ikke å gidde å gå ut og tråkke på en sykkel på et stativ.

Etter kanskje tre kvarter som en amøbe på benken, fikk jeg plutselig en idé til et skriveprosjekt jeg holder på med. Sykt random, jeg vet. Men ideen kunne jeg ikke miste, så den måtte bare bli skrevet ned. Tanken var å skrive ideen på Notater på iPhonen - men den var fortsatt tom for strøm. (Doh) Derfor gikk jeg ut av garderoben, møtte på verdens snilleste Marius som forstod meg kjempegodt og foreslo at jeg skulle sette meg på Waynes og skrive til han var ferdig å trene. 

I et lite øyeblikk følte jeg håp for denne blåmandagen, og gikk ned til Norli for å kjøpe penn og papir. (Det man brukte før iPhone) Norli var selvfølgelig stengt. Okei, tenkte jeg. Det finnes jo andre butikker i Tønsberg som selger skrivesaker. Og akkurat da ble jeg sykt fornøyd for at jeg klarte å tenke positivt.

Jeg hadde rett, bare noen hundre meter etterpå fant jeg en bokhandel. Jeg kjøpte blokk og penn, bestilte enn limonade på Waynes og satte meg ned med et nytt håp for det lille som var igjen av dagen. Jeg satte pennen på blokka, klar for å rable ned alle de fantastiske ideene jeg plutselig hadde fått på en benk i en treningsgarderobe. Men så.. pennen funka ikke. Den hadde ikke blekk. Jeg hadde nettopp kjøpt en penn uten blekk. 

Tilbake i bokhandelen spør jeg om å få en penn med blekk. Ja, det skulle jeg da få lov til. På Waynes får jeg endelig skrevet ned alle tankene, og kan lukke igjen blokka. 

Jeg skulle virkelig ønske jeg kunne stoppe her, men Siljes blåmandag var ikke over ennå. Vi kjører tilbake til leiligheten, og Marius setter seg for å jobbe. Jeg klamrer meg til håpet om at en dusj skal kunne vaske vekk alt av dagens ulykke, og setter en mjauende Max i bånd før jeg går på badet. Etter dusjen får jeg en ekkel følelse. Kall det morsinstinkt. Men noe er galt med Max. I dag var første dagen vi introduserte Max og Sander for hverandre, og hele dagen har jeg gått og følt på om Max er lei seg for at vi har fått ny katt. Teit, jeg vet. Men dyr er jo rare.

Så når jeg går ut på gresset der Max pleier å stå i bånd, og ser et halsbånd liggende UTEN en katt... Da begynner 23 år gamle Silje og gråte. Max har selvfølgelig rømt (i mitt hode) fordi han er sinna fordi vi har skaffet oss Sander. Nå ser jeg han aldri igjen. Klokka er 22:00 og det er helt svart ute, og jeg har i tillegg tatt av meg linsene og føler meg som en muldvarp i dagslys. Jeg ser jo ingenting. En sippende Silje går til Marius og sier at Max er borte for alltid, og helten Marius avslutter jobbpraten på Skype for å redde dagen ♥ Max kommer frem fra en busk etter kanskje to minutter, og Marius kommer gående med han i armene. 

Så... Nå sitter jeg på senga mens en malende Sander ligger inntil meg, og Max ligger på kjøkkenet og sover. Marius fikk fullføre Skype-avtalen sin, og jeg skal snart lukke denne PC-en og legge meg. Innerst i senga, vel og merke ... 


♥♥

- Silje

 • Dato: 28.09.2015
 • Tid: 22:55
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 6
27.09.2015

Max har blitt storebror!På fredag var vi på sørlandet og hentet en liten pusekatt, som nå har flyttet inn i leiligheten! Vi har tenkt lenge på at Max kanskje kunne hatt godt av å ha en lillebror, for han kjeder seg så raskt. Pusen har vi kalt Sander, og han har bursdag i april - bare noen dager før Max. Så da blir det bursdagsfeiring sammen! Haha. (#crazycatlady, jeg??)

Sander er fem måneder og er av rasen "Scottish Straight", som så og si er den samme rasen som Max, (Scottish Fold) - bare at ørene ikke folder seg etter fødsel. Ser allerede at Max og Sander har mye av personligheten som jeg liker så godt med den rasen, og vi har allerede falt pladask for lille Sander! Han er kanskje enda mer kosete enn Max, for Max kan være litt sær. Men han er jo god uansett ♥


"Siljes vannglass, ville vært synd om noen stakk pota i den? Sander?"

Max på den andre siden (bokstavelig talt, de har hver sin del av leiligheten for øyeblikket) skjønner ikke helt hvorfor det har dukket opp to ekstra skåler på kjøkkenet .... og han skjønner heller ikke hvorfor vi har kjøpt inn "Kitten"-kattemat..Nå blir det noen dager hvor de skal bytte på å ha hver sin del av leiligheten, snuse på ting og bli vant til lukten av hverandre. Så skal vi introdusere dem etter hvert. Har lest at man skal være tålmodig og gå forsiktig fram når man introduserer to katter, så jeg har stor tro på at dette kommer til å gå veldig fint. Men det blir spennende! Kanskje vi skal lage en liten filmsnutt av det første møtet, vi får se. ♥

- Silje, Max & Sander

 • Dato: 27.09.2015
 • Tid: 12:51
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 6
23.09.2015

Onsdagsjobb og store helgeplanerI dag kom det to store pakker fra Petworld, og Max ble såå nysgjerrig. Tenkte jeg skulle vise dere hva som er oppi til helgen, det blir så gøy! Vi skal nemlig  noe litt spesielt til fredag - kan jo hinte om at det blir veldig spennende dager hjemme fremover, spesielt for Max! Hihi. Kanskje du gjetter det allerede? Følg med til helgen, så skal jeg fortelle alt med masse bilder ♥


Bra pappesker kan brukes til så mangt!I dag har jeg bare skrevet og skrevet, og er to dager nærmere innlevering! Det blir deilig å sende teksten av gårde på fredag, er bare det at jeg blir såå pirkete på slutten. I det ene sekundet synes jeg det som er skrevet er dritbra, i det neste lurer jeg på hva jeg egentlig driver med. Kanskje det er en bra ting å være pirkete, vi får se!

Nå skal jeg snart runde av dagens skriveøkt, jeg måtte bare oppdatere bloggen før jeg forlot Macen. (Tenk at jeg kan si det 'a!) Håper du har en veldig fin onsdagskveld ♥ (Husk at det er lov å kose seg litt i dag, er jo lillelørdag 😊)

- Silje & Max ♥

 • Dato: 23.09.2015
 • Tid: 19:27
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 3
22.09.2015

5 mål for høsten

Jeg elsker lister, og jeg elsker en fresh start. Så derfor må jeg jo bare skrive noen mål for høsten!  

1. Fokus på prosjekter. Jeg er en kreativ person, og får ideer til nye prosjekter hver eneste uke. Noen er så bra (i følge meg selv) at de må skrives ned og gjøres til virkelighet, mens 90 % av de andre ideene må jeg nesten bare la fly forbi. Prosjektene mine utover høsten er blant annet denne bloggen, et veldedighetsprosjekt, et skriveprosjekt, og et par jobbrelaterte ting.

2. Reise-pause og sparing. Altså, det gjør VONDT å skrive dette. Jeg har reisepause! Ææææ. Etter å ha reist til California fire ganger de siste årene, i tillegg til blant annet Sri Lanka, Bali, Hellas, England.. så må jeg bare innse at det ikke går så bra med sparingen som det kanskje burde.

Jeg er 23 år og kunne ha spart litt mer på BSU-en enn jeg har skrapt sammen til nå, (likevel, jeg angrer ingenting! Reising er livet ♥) - så jeg har altså inngått en avtale med Marius om at jeg har reisepause helt til mai 2016. Snufs! Eneste unntaket er reiser som allerede er planlagt, og jobbrelaterte ting selvfølgelig. (Heeei, Apollo! Trenger dere en frilansfotograf på Maldivene, eller?..)3. Shoppestopp. Bloggingen er ganske smertefull i dag, kjenner jeg. Jeg har et års shoppestopp, noe sikkert alle jenter har godt av en gang i blant. Jeg har jo nok klær, og trenger vel strengt tatt ikke fler på en stund. Selv om jeg oppriktig tror det hver gang jeg klikker hjem en alt for full handlekurv fra Nelly.

4. Rydde i klærne. En dag denne høsten skal jeg få ryddet ordentlig opp i alle klærne mine, og sende de av gårde til Fretex og flyktningene fra Syria. Jeg sa senest i stad at jeg ikke har noe sted å oppbevare klærne mine, men når jeg tenker meg om har jeg jo en bod, fem kurver på badet, et klesstativ og en kommode på soverommet..

Jeg leste et tips på en blogg en gang for å få fortgang i klesryddingen; de klærne man ikke har brukt på over 6 måneder, kommer man mest sannsynlig ikke til å bruke igjen. Stemmer kanskje ikke for alle, men det hjelper meg på god vei, i alle fall!

5. Få ro: Lese flere bøker og fargelegge. Jeg kan lese fem-seks bøker på en uke i Syden, men når jeg kommer hjem stopper det helt opp. Målet er å lese ut alle bøkene i bokhylla som jeg ikke har lest ennå, i løpet av høsten. I tillegg vil jeg bruke fargeleggingsboka mi litt mer, det er jo så gøy!

Hva er dine mål for høsten?

- Silje & Max ♥

 • Dato: 22.09.2015
 • Tid: 20:26
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 11
21.09.2015

Travel uke med stort høydepunktGod mandag til deg! Her har vi kickstartet uka med timesvis av jobbing. Jeg elsker hjemmekontor ♥ Har en innlevering til et skriveprosjekt på fredag, og må bare skrive, skrive, skrive helt frem til det. Fredag skjer det også noe VELDIG spennende som jeg gleder meg masse til å fortelle om her på bloggen. Tenkte det kunne være en overraskelse, men har lagt ut et lite hint på Instagram allerede.. Hihi.

Solnedgangen har nettopp gjort seg ferdig utenfor, og resten av kvelden skal bli brukt på å avslutte dagens skriveøkt - før det bærer rett i seng. Mandager er alltid litt tunge, men jeg prøver å tenke at når jeg sender fra meg teksten på fredag, vil det føles helt fantastisk. Håper du har en bra kveld, vi snakkes imorgen!


Søte Hannibal som jeg er tante til, vi koste masse i helgen ♥

- Silje 

 • Dato: 21.09.2015
 • Tid: 20:14
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 0
20.09.2015

Her er mine bloggbøker!Nå har jeg faktisk blogget siden jeg var 17, altså i 6 år. Men jeg har hatt to tidligere blogger på veien, før jeg fant konseptet jeg var fornøyd med, som jeg har nå. I 2010- 2012 het bloggen min "Sitronen" og fulgte meg gjennom videregående. Og fra 2012 til tidligere i år brukte jeg hjemmesiden "siljereistad.com" til å blogge om livet på Danvik Folkehøgskole, jobben i Topp og livet i Lofoten. Nå er sitronen-bloggen og alle blogginnleggene fra hjemmesiden min slettet, og det føles bra!

Det føltes riktig og starte med blanke (blogg-)ark når jeg startet opp denne bloggen, men jeg klarte jo ikke helt å bare kaste vekk tankene jeg hadde som 17-åring. Derfor ble bloggene til bok! Jeg brukte den svenske tjenesten "Blogg til bok", og ble ganske fornøyd! Litt stiv pris, men såå verdt det! Her er noen gyldne øyeblikk: Fra mitt første intervju i Topp, med Tina & Bettina! Jeg var sååå nervøs..


Silje er russ, og da skal det poseres! Uff...
Ble dollet opp til jeg skulle på scenen i Sverige og holde monolog, en liten oppvarming før selve konkurransen i Hollywood! (Var med på en talentkonkurranse i USA i 2012)


Kremt........- Silje ♥

 • Dato: 20.09.2015
 • Tid: 18:57
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 8
19.09.2015

5 fakta om Max ♥Tenkte det ville være gøy å bli litt mer kjent med kattepusen som er en stor del av denne bloggen! SÅ - here goes:

1. Max er nordlending! Jeg reiste en hel dag med tog, buss og båt for å komme til Brønnøysund for å hente han som liten kattunge i 2013. 

2. Han kommuniserer, mjauer og "prater" ekstremt mye. Skjønner at jeg høres gæren ut når jeg sier at vi har lange samtaler hver dag, men sånn er det. Haha. 3. Han drikker helst vann med poten. Normalt vil jo være å slurpe det i seg, men Max henter vann i poten og drikker det derfra. Slutter aldri å la meg fascinere av det der, han kan drikke i laaange stunder på den måten. Virker som han synes det er veldig gøy! OG han elsker andres vann. Derfor er det helt håpløst og ha et vannglass på nattbordet for eksempel. Jeg våkner gjerne klokka syv at at  glasset er halvtomt, og Max ser på meg med poten langt ned i glasset.
(eksempel på Instagram HER)

4.  Han elsker å leke sisten/gjemsel med meg og Marius, og jeg tror ikke det går en dag uten at vi alle tre flyr fra rom til rom, fordi Max elsker å komme løpende for og finne oss. Før han så løper som en psycho til neste rom, hvor vi da skal finne han igjen. Raringen.

5. Han er innekatt! Han er av rasen "Scottish Fold", som i alle tilfeller jeg har hørt om er innekatter. Han er likevel masse ute i bånd i hagen, og koser seg med å fange insekter og nyte sola. ♥Verdens fineste og beste pus selvfølgelig. Har du katt? 

- Silje & Max ♥

 • Dato: 19.09.2015
 • Tid: 14:40
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 3
18.09.2015

Høsten, altså ..Jeg er glad i alle årstidene vi har, men høsten er alltid litt tung å ta imot synes jeg. I tillegg blir jeg ofte syk ved sommer/høst- skiftet, og nå har jeg klart det igjen. Jeg kom hjem sent i går etter et døgn i Oslo, og var helt uggen - som er det beste ordet jeg finner for å beskrive følelsen. 

Det begynte faktisk da jeg måtte løpe til bussen dagen før (hehe...wups) og da jeg satte meg ned i setet kjentes det ut som jeg måtte løpe på den fantastiske doen på bussen og bøye meg over doskåla. Heldigvis slapp jeg det, men kvalmhetsfølelsen hang på gjennom hele Oslo-besøket, (hvor jeg faktisk rakk å catche opp med fem venninner på 24 timer. Ikke dårlig!) I dag har jeg tredagers-sveisen som dere ser. Har ikke ork til noen ting, så det ble en skikkelig søndagssveis på en fredag. Alt jeg har lyst til nå er å være superwoman å vaske leiligheten, dusje, gjøre studier, jobbe og blogge skikkelig bra. Men det føles som jeg bare klarer å gi 40 % i dag, så kanskje jeg må bruke dagen til å bli frisk.. #kjeeedelig

Haha, Max var så nysgjerrig når jeg skulle ta bilder til bloggen i dag. Han skjønte ikke helt denne rare kamera-dingsen som stod i vinduet og bråkte, så jeg måtte bare knipse et bilde fra mobilen når Max snuste på kamera. (Hvis jeg ikke har forklart det før, så bruker jeg en app på mobilen til å ta bilder med selvutløser) Rare, fine pusen min! Håper du har en litt bedre fredagsfølelse enn meg, og at du får en SUPER helg! ♥ I løpet av helgen har jeg planlagt noen litt mer meningsfylte innlegg, følg gjerne med ♥

- Silje & Max

 • Dato: 18.09.2015
 • Tid: 15:11
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 5
16.09.2015

Hvorfor blogger jeg?

Selv om blogging har vært aktuelt i mange år, er det fremdeles ganske "nytt" for mange. Hvorfor gidder folk å sette seg ned for å dele av livet sitt på nett? Jeg har fått mange spørsmål av folk som stiller seg helt uforstående til hvorfor man blogger, eller leser andre blogger. Folk er forskjellige (- og godt er det) men til tider kan det være vanskelig å svare kort på det spørsmålet. Nå kan jo ikke jeg svare for alle, men tenkte jeg skulle dele hvorfor jeg finner så mye glede i å blogge:

1.
Jeg elsker å skrive, og har gjort det siden jeg lærte det hjemme som fireåring. Jeg skrev "bøker" av a4-ark, solgte dem i gata, (litt flaut, sorry alle naboer..) lagde historier, dikt og sanger. Jeg ELSKET faget norsk gjennom 13 år på skole - hvis ikke det er bevis nok, så vet ikke jeg.

2. Å underholde andre har jeg alltid hatt stor glede av. Skape historier, tekst, bilder eller filmer som underholder, som får andre til å drømme seg vekk - om så bare for et lite sekund. Marius sin mormor er akkurat nå på sykehus for behandling av kreft, og når jeg hører at hun og svigermor ler og koser seg med innleggene her på bloggen, da blir jeg så utrolig glad. 

3. Jeg blir mer og mer glad i å ta bilder, og elsker å redigere dem i ettertid for å frem farger og gjøre dem enda bedre. Et blogginnlegg uten bilder er jo ikke særlig inspirerende, (med unntak selvfølgelig) så jeg legger mye jobb og tanker i bildene. Det er jo så gøy!

4. Bruke blogg for å nå ut med gode budskap. Det er noe jeg har tenkt på lenge, at blogging en fantastisk mulighet til å nå ut til mange, spesielt når det gjelder veldedighet. (Akkurat nå planlegger jeg noe spennende på den fronten, så jeg håper du vil følge med fremover!)

Btw: Trodde jeg var litt blidere da jeg tok det bildet over her, jeg.. Smiler på innsiden, lover!5. Bruke blogg til å hjelpe andre. Jeg drømmer om den dagen jeg har så mange lesere (må være lov å drømme.. haha) at man får et tillitsforhold til bloggeren, så man tør og spørre om råd eller fortelle vanskelige ting. Jeg er bare 23 år, men føler jeg har vært igjennom mye, og om ikke jeg har vært det, har jeg kanskje bekjente som har vært det. Jeg er så heldig at jeg er vokst opp i et trygt og godt hjem, som på en eller annen måte har gjort meg opptatt av å hjelpe andre som ikke har det så greit. Jeg drømmer om å opprette en mail/spørsmålsside hvor man kan være anonym og spørre meg om råd eller bare snakke litt, som fra en venninne til venninne. På sikt kan jeg kanskje få inn hjelp fra andre med en mer proff bakgrunn enn meg, men nå tenker jeg laaangt frem i tid. (Det er en sykdom jeg har.. Haha)

6. Vise betydningen av dyr, er også et ønske med bloggen. Jeg elsker dyr og har hatt dem rundt meg hele livet. Man skal være greie med dyr - noe som burde være enkelt og greit, men som dessverre ikke alle er. Med bloggen håper jeg å vise gleden dyr gir, og at andre kanskje ser glimt av hvor godt det kan være å ha disse fine skapningene rundt seg. Om min blogg er med på å få noen som vurderer å skaffe seg dyr til å endelig gjøre det, så ville det vært såå gøy!

7. Gir hver dag mening. Kanskje litt satt på spissen, for hver dag er jo på sin måte betydningsfull og viktig uansett. (Nå følte jeg meg som en overpositiv yoga-dame i 50-åra. No offence) Men hver gang jeg trykker "publiser innlegg" her på bloggen, får jeg en fantastisk følelse av at dagen har gitt litt mer mening. Kanskje litt teit, men det føles bra.

8. Dagbok ♥ Jeg har alltid skrevet dagbok, og det er såå gøy å se igjen alle de rare tankene man hadde som 8-åring, 13-åring eller 17-åring. Jeg har hatt to blogger tidligere som jeg har nå har slettet, og begge ble printet opp til bøker før de endte i søppelkurven. Veldig gode minner å ha.

Nå har også nomineringen til Vixen Blog Awards 2015 startet, og da jeg leste "Ingen blogg er for liten", tenkte jeg at jeg må jo bare prøve. Derfor hadde jeg blitt utrolig glad om du ville nominere meg til Vixen, om du synes jeg fortjener det! Passer kanskje bare til "Årets nykommer" siden jeg ikke har hatt bloggen så lenge, men man kan jo velge kategori selv. 

Du kan trykke HER - eller på boblen nederst i innlegget. Det er jo ganske crazy, men jeg må bare prøve! Og uansett hvordan det går, kanskje noen i juryen husker navnet på bloggen til neste år? På forhånd tusen, tusen takk! Si gjerne i fra om du har nominert meg i kommentarfeltet ♥

- Silje & Max ♥  VIXEN_NOMINASJON_GIF_1

 • Dato: 16.09.2015
 • Tid: 12:58
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 10
15.09.2015

Modellen til mamma

Tenkte at det var lenge siden Max hadde fått tid i rampelyset på bloggen, så det får han i dagens innlegg! Vi koser oss hjemme i dag, mens regnet plasker ned utenfor. Til tross for dårlig vær, har Max mast og mast om å få komme ut. Selv om han vil inn etter 5 minutter .. Akkurat nå har han slått seg til ro, men det er vel ikke lenge til han begynner å mase igjen. Tenkte jeg skulle lage en video av hvordan en dag med Max er, det er nemlig sjelden tid til en blund på øyet - tro det eller ei.

Er ikke bare jeg og Max som er slappe i dag! Marsvina har også tatt det lungt i buret sitt. Tenkte å dra på butikken og ta ukeshandlingen nå, kanskje en dag for sent, men pytt pytt. Håper du har en kjempefin tirsdag ♥

- Silje & Max ♥

 • Dato: 15.09.2015
 • Tid: 15:39
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 0
14.09.2015

Raske, glutenfrie rundstykkerI dag tidlig fikk jeg lyst på noe annet enn knekkebrød som jeg spiser hver dag. Ferske rundstykker er alltid digg, men for min del skal det gå raskt! Jeg googlet litt rundt, og prøvde ut en improvisert oppskrift utifra det jeg fant - med det jeg hadde i hylla. Det gikk raskt, med sunne ingredienser - og var godt! Det er vel de tre kriteriene jeg har. Og jeg liker at oppskriftene er enkle, så - here it goes:2 dl havregryn (små)
1/2 dl finmalte mandler eller mandelmel (evt. valgfritt mel)
1 ss fiberhusk 
(evt. litt solsikkefrø, linfrø eller esamfrø)

2 egg
2 "store" spiseskjeer rapsolje
1 ts bakepulver
1 ts salt

1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Blant alle ingrediensene. 
3. La blandingen gjerne stå i 5-10 minutter, men ikke et must.
4. Ta frem stekebrett med bakepapir, og bruk en skje til å legge 5-6 klumper på brettet. 
5. Gjør klumpene flate (ca 2 cm) med en gaffel, eller bare med fingrene. (Går sikkert også an å la de ligge som en "klump", men det har jeg ikke prøvd)
6. Stek i 10-12 minutter. 
7. Avkjøl på rist, og spis så snart de er avkjølt! Mmmm - sunt, enkelt og godt! ♥- Silje ♥

 

#oppskrifter #rundstykker #glutenfri

14.09.2015

Jeg vant!I forrige uke kom jeg over en konkurranse hos blogg.no, hvor man skulle lage et innlegg over hva man har i veska - eller sekken. Jeg elsker konkurranser hvor man kan være litt kreativ, så jeg skrev i kalenderen at jeg skulle gjøre det i går hvis jeg rakk det, som var siste mulighet til å bli med. Innlegget kom ut i går klokka halv syv, så jeg var litt redd jeg var for sent ute.

Men nå så jeg nettopp at jeg vant hele konkurransen!! Premien var blant annet 10 bloggshouts til en verdi av 450 kr, så det kommer veldig godt med. De skal jeg spare til innlegg som jeg er ekstra fornøyd med. Kjempegøy!Mandagen har ellers vært ganske treig, (så det var sykt digg med en liten gladnyhet) men litt jobbing har jeg fått gjort unna. Jeg kjenner jeg har et sommersavn allerede, men det går vel over snart. Høsten har jo sin sjarm den og ♥ Lagde noen gode og sunne glutenfrie rundstykker til frokost, legger ut oppskriften i kveld - rundt kveldsmattid! 

- Silje & Max ♥

 • Dato: 14.09.2015
 • Tid: 15:44
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 8
13.09.2015

I min sekk!1. Min kjære PC - En Chromebook. Billig og perfekt for surfing og studering. 
2. Denne børsten er mitt lille dop, jeg er helt avhengig av å gre håret, sånn 10 ganger i halvtimen.. Aaah ♥ 
3. Hårstrikken fra Bali, myk og bra for håret. 4. Sitron-sminkepungen som jeg fikk av Maria. Den er så romslig!
5. Har blitt lei av å gå med gigantiske lommebøker, så byttet til denne lille fra USA.
6. Denne sprayen er så deilig når man trenger å freshe seg litt opp utover dagen. Helt avhengig, også lukter den så digg ♥7. Bloggplanlegger-permen min ♥ Den gjør at bloggingen bare blir enda morsommere! (Nå elsker jeg å planlegge da..)
8. Magasiner har jeg nesten alltid i sekken, i tilfelle jeg må vente på bussen et sted.
9. Almanakken, den som gjør at hodet får hvile litt imellom slagene. Også er den alltid oppdatert! Merkelig det der.
10. Plutselig dukker det opp en idé, og da må jeg ha et sted å skrive den ned. Elsker små lapper og penner!

11. Også fine sekken min fra Monki! Har ikke brukt veske etter at jeg fant denne.
12. Solbrillene er fortsatt med, men mulig de skal legges i skuffen snart. Er jo bare meldt regn! Snufs.
13. Max må selvfølgelig være med overalt ♥

- Silje ♥#iminveske #minveske #minsekk #konkurranse

 

 • Dato: 13.09.2015
 • Tid: 18:35
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 10
13.09.2015

Hjemme hos Max - med min nye Mac

God søndag! Selv om det var kjipt å dra fra godværet i nord (her er det jo bare meldt regn!), var det utrolig godt å se pusen vår igjen. Han sov sammen med oss i natt, og apropos - jeg hadde den rareste natta på lenge. Har ikke helt klart å legge vekk magasin-jobbingen, og våknet klokka 03:00 av at jeg drev og "skrev" hele magasinet på nytt i hodet. Jeg satte sammen bildene i magasinet og konsentrerte meg skikkelig om å skrive alt så bra som mulig.

Vanskelig å forklare, men hjernen jobbet på spreng, og jeg trodde tydeligvis at jeg fortsatt satt på kontoret. Det sier seg vel selv at å gjøre et magasin med åtte reportasjer klokka 3 på natta ikke er det lureste. Spesielt siden magasinet allerede er ferdig og levert!! Haha, er det mulig. Med hjem fra Lofoten var også en Mac! Så nå er PC-en satt vekk, og det skal bli ekstra bra blogging og jobbing fremover!

- Silje & Max ♥

 • Dato: 13.09.2015
 • Tid: 13:12
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 0
11.09.2015

Utslitt!Nå er det ikke lenge siden jeg kom hjem fra jobb, etter nesten 12 timer på kontoret. Uka har vært hektisk og gøy, og jeg håper magasinet blir bra. Jeg har skrevet og tatt bilder til 8 reportasjer, med stor variasjon i tema. Jeg henger meg likevel alltid opp i ting som jeg ville gjort bedre, men sånn vil det vel alltid være. I november skal jeg gjøre julemagasinet for Lofotposten, og det er jo ikke lenge til! Gleder meg allerede til å begynne å planlegge sakene og gjøre en enda bedre jobb :-)Nå skal jeg nyte den siste kvelden i Lofoten, med gutta og "Poppa" - verdens beste potetchips etter min mening. Og imorgen skal vi få se MAX! Æææææ, gleder meg sånn til å se pusetatten min igjen ♥♥God helg til deg!

- Silje ♥

 • Dato: 11.09.2015
 • Tid: 23:07
 • Kategori: Jobb
 • Kommentarer: 0
09.09.2015

En date med LofotenI dag føler jeg nesten at jeg har hatt en liten date med Lofoten. Hele dagen har gått til forskjellige avtaler og intervjuer, og i små pauser har jeg stoppet bilen og tatt en pustepause på utsiden. Det er så mye fint å se her oppe!


Lunsj-pause!Ramberg er et av mine favorittsteder i Lofoten, selv om jeg ennå ikke har tilbrakt mer enn maks en halvtime her. En dag blir det overnatting! Stranda her er helt nydelig, og det var den jeg snakket om i går som jeg gledet meg til å vise frem. Så forventningene mine var ekstremt store da jeg trasket ned trappen til stranda, og var klar for tidenes mest heftige selfie :.. Jepp. Ganske mye vind der nede! Jeg måtte bare gi opp drømmeselfien min, men stranda er sikkert mye finere å se på uten meg uansett, haha. 

Håper du har hatt en bra dag!

- Silje ♥

 • Dato: 09.09.2015
 • Tid: 22:09
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 4
08.09.2015

10 ting du ikke visste om meg

Dagen har gått i ett med jobb, og jeg koser meg! Tenkte egentlig at jeg skulle lage et hverdagsinnlegg i dag, men jeg gjør det imorgen i stedet. Er et sted jeg har så lyst til å vise frem, og dit skal jeg i morgen. Tror dere kommer til å skjønne hvorfor! Derfor tenkte jeg at jeg skulle lage en litt annerledes post i dag, håper du liker den! Her er 10 random ting du (mest sannsynlig) ikke visste om meg. Vet du flere enn fem av disse tingene, så tror jeg vi må være gode venner!1. Jeg er født blå. Pleide å tulle litt med det før, men det er vel fordi jeg egentlig synes det er dritskummelt. Hadde navlestrengen rundt halsen og ble bare hastet av gårde så snart jeg var ute. Tror det var ganske alvorlig, men heldigvis kom jeg tilbake til mammaen og pappaen min igjen. Rosa og fin! (Vel, fin kan diskuteres kanskje..)

2. Jeg spiste dyrefôr som snacks som liten. Hundefôr, kaninfôr, kattefôr - and the list goes on. Husker dere sånne gensere som var så populært før, med sånn lomme foran man kan putte henda i? Jeg snek meg inn i boden hjemme og STAPPA den med hundefôr hver gang jeg så en mulighet. Så løp jeg tilbake på rommet før mamma og pappa så meg, helte ut snacksen og koste meg.3. Jeg har spilt fotball i 10 år, og laget mitt ble kretsmestere et av de siste årene jeg spilte. Da var pappa trener for jentelaget vårt, og det var STORT! Jeg savner fotball innmari mye, det var en veldig stor del av meg før. Så det er egentlig veldig rart å ikke drive med det lenger. Snufs.

4. Jeg gikk på breakdance da jeg var liten - litt fordi man følte seg kul, litt fordi de som trente oss var kjekke, og ja - fordi det var gøy. Har glemt 99 % av det i dag, men. 5. Jeg og kjæresten min Marius har vært sammen i syv år til jul ♥ Han er best! 

6. Oldemoren min ble nesten 106 år gammel. Hun var helt rå, og jeg savner henne veldig.

7. Jeg har aldri prøvd snus før. Den dagen det frister, så lover jeg å prøve! Når det gjelder røyk, så er jeg så "anti-røyk" at jeg måtte prøve det en gang fordi jeg ville bruke det i argumentasjonen min om at det smakte fælt og ikke er bra. (Ja, var en sånn veslevoksen særing som sa at "Røyking er teit assa" på barneskolen) Hashtag stump røyken ♥8. Jeg var / er SUPERFAN av Powerpuffjentene. Jeg tuller litt med det innimellom, men det har aldri gått over. Jeg drømmer om dem, og samler på ting av dem, og .. Ja. Jeg stopper der, haha.

9. Jeg har hatt hund, katt, kanin, marsvin, hamster, høne, gris, undulat og gullfisk. Jeg elsker dyr, men det var kanskje ikke like stor hemmelighet :-)

10. Da jeg var 4 år var jeg bestevenn med en sau. Vi møttes hver dag og snakket sammen (les: brekte til hverandre gjennom gjerdet).Sykt randomme ting jeg plukka ut, men var det jeg kom på i farta! Har vi noe til felles?

- Silje ♥

 • Dato: 08.09.2015
 • Tid: 22:43
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
07.09.2015

Frilansjobb i LofotenI dag hadde jeg første dag på kontoret i Svolvær, og det var godt å være tilbake. Jeg jobber med et høstmagasin for Lofotposten, og skal lage rundt 8-10 reportasjer i løpet av den uka jeg er her. Fikk gjort en del avtaler i dag, og jeg gleder meg til å møte mange spennende mennesker utover uka!Vi bor hos Ingvar mens vi er her, og vi har begynt å følge med på en serie kalt "Attack on Titans". Så til seriekos må man jo litt ordentlig kos også! Så derfor måtte vi ta turen til Kiwi i stad :-) Håper du har hatt en fin start på uka!

- Silje ♥

 • Dato: 07.09.2015
 • Tid: 21:08
 • Kategori: Jobb
 • Kommentarer: 1
06.09.2015

Artikkel i Kamille Puls!Imorgen kommer nyeste Kamille Puls i salg, og i det finner du en fem siders sak fra Bali - skrevet av meg! Jeg burde vel være mer "cool" når det gjelder artikler, men jeg blir så gira hver gang jeg har fått noe på trykk. Det ligger så mange timer med jobb bak, så følelsen man får når man ser bildene og teksten sin i et av Norges fresheste (er det et ord?) magasiner er helt spesiell! Synes saken ble så fin, og hele magasinet er proppfullt av gode saker. Så løp og kjøp! Jeg kjøpte magasinet på Narvesen på fredag, har gått og snoket der hele uka, haha. Ble helt oppslukt av alle sakene i bladet; Helene som er på forsiden har en skikkelig inspirerende historie som motiverer, og jeg fant så mange sunne oppskrifter som jeg MÅ teste ut i høst. Saken jeg har skrevet er fra Bali-turen jeg og Susanne var på i mars, med Samadhi Travel og vakre Tone Oraini Selfors. Det var en 8-dages tur til Bali med fokus på surf og yoga - med Tone som guide. Den dama er så inspirerende, og jeg er utrolig glad for at jeg fikk skrive en sak om hennes liv med et litt annet fokus enn media ofte har hatt.  

Turen hun og Samadhi Travel har fått  til var noe helt spesielt, så jeg anbefaler dere å følge Samadhi Travel på sosiale medier! (De har base på Sri Lanka og Bali, så si hallo til daglige bilder av palmer og strand... ♥) Og selvfølgelig Kamille Puls, gjengen bak magasinet er så hyggelige og dyktige. Tror jeg må ønske meg abonnement til jul. (Hint mams og paps)Leser du Kamille Puls?

- Silje ♥

PS: Sorry duckface-trynet på slutten der, tok disse bildene i dag tidlig, så når jeg prøvde å smile så jeg ut som en muldvarp. Fikk også en del blikk når jeg gikk ut i nabolaget her i Lofoten for å ta bilder av meg selv og et magasin.... #bloggerlife

 • Dato: 06.09.2015
 • Tid: 14:29
 • Kategori: Skriverier
 • Kommentarer: 2
05.09.2015

En natt på Gardermoen

20:00 - Vi er på vei inn til Oslo, og humøret er bra! Jeg legger ut et blogginnlegg på bussen, og irriterer meg over at nettet er treigt. I tillegg har iPhone-laderen min blitt ødelagt, så jeg har ikke mobil.

21:00 - Jeg sitter og ser ut vinduet og tenker på at jeg skal kjøpe meg iPhone-lader. Marius sovner.

22:00 - Fremme på flyplassen! Vi begynner raskt å lete etter et sted og slå leir. Vi finner oss en liten hule rett ved Starbucks og leke-flyet, i et mørkt hjørne. Vi tar ut tepper, puter og legger koffertene i enden. Putter verdisakene i puta, og jeg går og leter etter et sted å kjøpe iPhonelader. (Kjipe penger ass..) Finner ikke noe sted som selger det, men får lade mobilen hos noen superhyggelige damer i informasjonsskranken. Yess!

23:00 - Jeg går for å pusse tenner og fjerne sminka på nærmeste do. Er tilbake hos Marius, som har sovna, men våkner når jeg kommer. Flyet går ikke før 11:00, så vi tuller med at "vi kan sove lenge imorgen".
Noen som kjenner igjen lekeflyet? Her kom det masse folk for å sove utover kvelden..00:00 - Etter litt skravling tar vi kvelden. Marius sovner raskt. (Gutten kan jo sovne hvor som helst) Jeg ligger og tenker på at det er rart at det spilles så høy musikk når klokka er tolv. Angrer på at jeg ikke tok med meg ørepropper.

01:00 - Har byttet stilling sånn ca 29 ganger, angrer fortsatt på at jeg ikke har med meg ørepropper. 

02:00 - Står opp og kjøper meg ørepropper på 7eleven.

03:00 - Musikken stopper, og jeg sovner litt! Hallelujah.

04:00 - Begynner å fryse. Fy søren, så kaldt gulvet plutselig er. Står opp og tar på meg seks gensere (tuller ikke) som jeg drar ut av kofferten i halvsøvne. Får sove litt.

07:00 - Vi begynner og våkne litt begge to, etter og ha kjempet om det ene teppet vi har hatt over oss. Ler litt av hele situasjonen, og snakker om hvordan natten har vært. Begge var enige at senga vi lagde i hjørnet av Gardermoen ikke var så ille - hadde gulvet bare ikke blitt så iskaldt utover natta. 

08:00 - Har pakket ned campen, og tasser bort til Narvesen for å kjøpe kaffe, med koffertene på slep. Rett ved siden av ligger en restaurant, og vi klarer ikke la være å kjøpe frokosten der. Det. Var. SÅ. DIGG. 10:00 - Koffertene er sendt av gårde, jeg har blitt kroppsvisitert gjennom innsjekken (........) og dagens første kaffe ligger og skvulper i magen. (Uæh, nei, det var ekkelt beskrevet, Silje) 

11:00 - Flyet tar av fra Gardermoen. Ha det, Oslo!

13:00 - Hallo, vakre Lofoten ♥ Nå begynner jeg å merke hvor trøtt jeg er, så tror jeg skal runde av dette innlegget. Vi er på plass hos kompisen vår i Svolvær, og akkurat nå skriver jeg dette innlegget fra en myk seng! Man vet ikke hvor mye man elsker en skikkelig seng før man har prøvd å flytte inn på et betonggulv for en dag. Vi snakkes imorgen, da kan jeg endelig dele noe veldig gøy!

- Silje ♥

 • Dato: 05.09.2015
 • Tid: 17:43
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 0
04.09.2015

På eventyr til Oslo lufthavn

Nå har vi nettopp sagt ha det til verdens fineste pusekatt, noe som aldri er spesielt gøy. Det hjalp jo ikke akkurat at han la seg i kofferten når jeg skulle begynne å pakke .. Vi sitter på bussen inn til Gardermoen, og fordi nettet er så varierende, får jeg ikke redigert dagens bilder. For en redigere-nerd som meg gjør det ganske vondt! Men det får gå greit at bildene er litt blasse, bare i dag :-)

Vi skal nemlig til Lofoten! Som jeg har nevnt tidligere så bodde jeg, Marius og Max der oppe sammen i et år, før jeg flyttet ned og Marius var der et år til. Max hadde vi delt omsorg for det året, som vi kalte det. Nå drar vi tilbake fordi jeg skal jobbe med høstmagasinet til Lofotposten, og Marius er verdens beste kjæreste og blir med meg. Heldigvis har han kompiser der oppe og mye han skal han også, så jeg tror det blir en super uke! Men, så er det en ting til ... .. Vi drar imorgen! Så hvorfor er vi på vei til Gardermoen nå? Haha, dette er kanskje ikke så crazy som jeg føler ...  men planen var egentlig å sove hos venner i Oslo i natt, og så dra inn til flyplassen imorgen tidlig. Da fikk Marius for seg at vi bare skulle dra til flyplassen og sove der. Altså, ikke noe hotell eller noe. Bare.. flyplassen. Og for meg som blir helt håpløs om jeg ikke får sove i en myk seng med dyne og pute, så ble jeg overrasket over meg selv når jeg svarte han at det var greit. Jeg liker jo nye eventyr, så det er vel derfor. Eller fordi jeg liker Marius, hvem vet.

Så hvordan vi skal tilbringe natten har jeg ikke peiling på. Blir det på gulvet i et hjørne? Kommer vi oss inn i SAS-loungen? Blir vi kastet ut? (Neida, mamma, vi blir ikke det)  Svaret får du bloggen imorgen, eller om du følger meg på snapchat: siljereistad. Vi snakkes da ♥


Gutta mine spiller litt Playstation før avreise ♥


Fineste klumpen ♥

- Silje

 • Dato: 04.09.2015
 • Tid: 19:44
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 2
03.09.2015

Batgirl på en torsdagHei, fine folk! I dag har jeg og Max vært alene hjemme, mens Marius har vært på jobb. Frilanstilværelsen gjør at vi begge må jobbe litt her og litt der. Og jeg elsker det! Har prøvd så godt jeg kan og være flink i dag med studier og jobb, ble faktisk med Marius på trening. (!!)

Angående innlegget jeg har snakket om et par dager som er litt spesielt, så måtte det vente enda noen dager. Dere kommer til å skjønne hvorfor jeg ikke kan skrive om det ennå! Gleder meg til å dele det, kjenner jeg er så gira. Helgen blir en skikkelig bra blogg-helg når jeg tenker meg om, om alt går som jeg vil! Så jeg blir superglad om du vil følge Pusemamma-bloggen i helgen  ♥ 

Hvordan har din dag vært? 

- Silje & Max  

 • Dato: 03.09.2015
 • Tid: 19:49
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 0
02.09.2015

Hellas throwback ☀Hei du  ♥ Hadde egentlig planlagt et litt mer spennende innlegg for i dag, men det ser ut som jeg må skyve det til imorgen! :-) Fikk jo også lyst til å mimre litt til Hellas, sukk - for en uke! Basseng, sol, søte katter, god mat og familie- og kjærestetid. Skulle gjerne tatt en repeat av den ferien. Høsten kom jo med et skikkelig smell allerede 1. september. Her i nærområdet har det vært ekstremt uvær, flom og ganske alvorlige oversvømmelser. Jeg regna jo med at høsten skulle komme i løpet av september, men vi kunne jo liksom ikke fått en tydeligere overgang. Jeg er egentlig glad i høsten, så det skal nok bli bra :-)Jeg har nettopp kommet hjem fra yoga, og skal bruke kvelden sammen med kjæresten og katten min. Imorgen har jeg planlagt en skikkelig effektiv jobbedag, håper jeg klarer å være flink!- Silje  

 • Dato: 02.09.2015
 • Tid: 20:18
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 2
01.09.2015

Når katten din er mer fotogen enn degNå har jeg prøvd å starte dette innlegget flere ganger, men hver gang handler det om regn, lang dag, hodepine eller at sommeren er over. La oss heller prøve noe litt lystigere: Det er ny måned, ny årstid, og en mulighet til en ny og fresh start. 

Regner med (hehehe) at det er flere som har grått vær i dag, som sitter inne med Netflix og pledd? Jeg har nettopp tømt en smoothie, og så skal jeg og kjæresten se flere episoder av 'Homeland' som vi har blitt hekta på. Max er misfornøyd fordi det regner og han ikke kan leke ute, men vi har lekt gjemsel den siste halvtimen, så nå har han nettopp sloknet i kurven sin. Vi kommer tilbake med et litt mer spennende innlegg i morgen - følg med da vel!  

- Silje & Max  

 • Dato: 01.09.2015
 • Tid: 20:03
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 0

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no