hits
30.10.2015

Savner pusene mine! (VIDEO)

Herregud, jeg får vondt langt inn i sjela. Savner de her sånn! For noen dager siden fikk jeg en link av kjæresten min - en video som han hadde slengt sammen på noen minutter etter at jeg dro til Lofoten. 

Kan være at det bare er mammahjertet som gjør meg helt koko, men jeg synes jo de er såå skjønne og rare. Hvis du vil se videoen, klikk under, så kommer du til den!

mo9rO5pdpoU

God helg til deg! 

- Silje ♥
 • Dato: 30.10.2015
 • Tid: 20:13
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 1
29.10.2015

LIVET SOM FRILANSJOURNALIST
Jeg og mamma var i Kabelvåg samtidig i dag, så da tok vi lunsjen på brygga der. Rart å tenke på at jeg bodde der et helt år!Etter en lang (og fin altså!) dag med mange intervjuer og knipsing med kamera, har jeg akkurat rukket og spise en middag i rorbua hvor jeg bor. Om få minutter skal jeg ut å kjøre igjen for og gjøre det nest siste intervjuet til reportasjen, en interiørsak som jeg tror blir veldig fin! Kjenner det skal bli ordentlig godt å komme hjem i kveld og legge seg. Dyna ♥♥

Imorgen skal jeg som nevnt legge inn alt arbeidet på kontoret, og selv om jeg sikkert kommer til å holde på med det fra morgen til sent på kveld, er det alltid gøy når man ser hvordan resultatet blir! Nå får jeg farte videre. God torsdag! (Er det torsdag? *sjekke mobilen* Ja, det var det!) Imorgen er det heeelg ♥

Hva skal du i helgen?

- Silje 

 • Dato: 29.10.2015
 • Tid: 16:54
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 0
28.10.2015

TO DAGER IGJEN

I dag har jeg kjørt rundt i Lofoten fra morgen til kveld, og har gjennomført fire intervjuer til magasinet. Var en lynrask tur innom Reine, måtte bare vise dere denne vakre plassen! En spennnende og fin dag, men nå er jeg SÅ sliten. 

Skal komme litt sterkere tibake imorgen - da blir det også jobb fra morgen til kveld. Til slutt skal fredagen brukes til å skrive alt inn på kontoret i Svolvær, og settes sammen med bildene, det er alltid gøy! Håper du har en kjempefin onsdagskveld :-)

 Har du vært i Lofoten?

- Silje ❤

 • Dato: 28.10.2015
 • Tid: 20:52
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 9
27.10.2015

SOM JEG GLEDER MEG

Jeg som snakket om at jeg ikke var klar for vinter for bare èn dag siden.. I dag våknet vi nemlig opp til et snødekt landskap, og det var så utrolig koselig! Solen skinte og ga skikkelig stemning over byen, og jeg merket at jeg gleder meg ekstremt til jul. Det var litt godt å kjenne på det ❤

I dag har jeg gjort forskjellige saker rundt omkring i Lofoten, og jeg var også en snartur innom Lofotakvariet. Hilste på den lille oteren Nusse, som bare var 5 måneder og sååå skjønn. Minte meg om pusene mine faktisk, haha. (Jaa, jeg savner dem!) Nå er jeg på plass i rorbua igjen, og skal jobbe med litt forberedelser til morgendagens jobb - som blir den dagen denne uka med flest intervjuer. Er nok hjemme på kvelden, og da gleder jeg meg til å oppdatere med enda flere bilder fra Lofoten! (Om dere synes det er gøy å se? Jeg synes jo det er såå fint her.)

- Silje ❤

 • Dato: 27.10.2015
 • Tid: 17:33
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 4
26.10.2015

KLAR FOR VINTER?

Første dag på kontoret i Lofoten er over, og jeg har lagt planer for intervjuer og møter til julemagasinet. Sitter og pusler litt her "hjemme" i rorbua med jobb fortsatt, og kommer nok til å gjøre det utover kvelden.

Mens jeg sitter her og jobber, snør det faktisk! Så at det var meldt mulighet for snø denne uka, men det er fortsatt rart. Nå må man bare innse at vinteren ikke er langt unna! Jeg er veldig glad i jul og snø, men føler meg ikke heelt ferdig med sol og sommer. Men vinter betyr jo også mye fint; pent landskap, jul, hytteturer, masse kakao og innekos med god samvittighet. Kanskje det ikke blir så ille?

Er du klar for vinter?

- Silje ❤

 • Dato: 26.10.2015
 • Tid: 15:49
 • Kategori: Jobb
 • Kommentarer: 3
25.10.2015

SNARTUR TIL OSLO

Nå sitter jeg på flyplassen i Svolvær! Tre timer, to fly og en calzone etter at jeg var på plass ved gaten i Oslo. Startet dagen med å catche opp med søteste Tina i hovedstaden, var så koselig! (Om du ikke har gjort det allerede, du sjekke youtube-kanalen hennes HER)

Nå skal jeg sitte her til klokka seks, for da lander mamma. (Innså først nå hvor lenge jeg må vente..) Vi måtte gjøre det sånn fordi det var dobbelt så dyrt for meg å ta det flyet som mamma tar, som var det første hun rakk. Ikke at det er så interessant for dere, haha. Imorgen starter magasinkjøret - jeg skal farte rundt i Lofoten hele uka og lage 8 reportasjer til julemagasinet. Håper du vil følge med! ❤

Hva gjør du i dag?

- Silje ❤

 • Dato: 25.10.2015
 • Tid: 15:51
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 6
24.10.2015

Superhelt i helgenDet er ikke så ofte jeg føler meg som en superhelt, men akkurat i dag har jeg prøvd å være flink. Jeg har vasket og støvsugd hele leiligheten mens Marius var på trening, (hadde lovet å vente til han kom hjem, men det er jo så gøy å overraske med sånt!) pakket til Lofoten, vært på handletur, i tillegg til at jeg rakk og få ut dette blogginnlegget. Egentlig er det bare halvparten av alt jeg hadde lyst til å få gjort unna i dag, men tenkte jeg skulle prøve å være positiv, haha.

Jeg reiser tidlig imorgen, så resten av kvelden skal jeg bruke med de tre gutta mine. Her er det Tikka Masala, Jurassic World og smågodt som står på planen. Mmmm, gleder meg! Så får jeg heller være effektiv på buss og fly imorgen, og gjøre unna resten som står på to do-lista mi. Hva har du gjort så langt i helgen? Husk å være litt positiv med deg selv da ♥

- Silje 

 • Dato: 24.10.2015
 • Tid: 18:15
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 2
23.10.2015

SMOOTHIE OG REISETANKERDet er fredag og helg! Egentlig klarer jeg ikke skille forskjell på helg og hverdag selv om jeg prøver. Uansett, det er jo noe med helgefølelsen - frilanser eller ikke. Jeg skal nyte helgen sammen med verdens fineste kjæreste, som jeg må reise fra på søndag. *snufs* Kommer til å savne han og pusene sånn!

Jeg tror uka blir veldig fin da, sammen med mamma i Lofoten. Gleder meg også til å gjøre julemagasinet for Lofotposten, tror det kan bli skikkelig fint! Også er jeg bare glad for å gjøre litt juleting, kjenner at julestemningen er på vei allerede etter at jeg sniklyttet på julesanger på Spotify. (wuups..) Tenkte forresten å dele en veldig god smoothieoppskrift! Jeg pleier selv og bare kaste ting oppi mikseren, men når det smaker virkelig godt føler jeg at det må skrives ned.♥ 1/2 - 1 banan (den tar jo mye smak, så kanskje en halv er best.)
♥  Fryste blåbær (valgfri mengde)
♥  Fryste bringebær (valgfri mengde)
♥  1-2 dl havregryn
♥  1-2 dl ananasjuice
♥  skvis ut valgfri mengde saft av en sitron 

Mmmmm!
Har blitt så glad i "fake" telys! Slipper å tenke på at det plutselig lukter svidd pus.. Ehehe. Neida, ikke morsomt. Hva skal du i helgen? 

- Silje ♥

22.10.2015

BARE FARGET HÅRET LITT, JEG

Nå er det faktisk to måneder siden jeg bestemte meg for å gå fra blondine til brunette, helt spontant. Den siste tiden har det jo kommet mer og mer ettervekst, det lyse håret prøver å snike seg frem! Jeg har lagt merke til det lenge, men når man er fattig frilanser prioriterer man heller mat på bordet enn en tur til frisøren. (Eller er det bare meg?)

Spesielt etter bildene Marius tok av meg i går, skjønte jeg at jeg måtte gjøre noe med håret. Heldigvis hadde jeg en pakke fra Garnier som jeg kjøpte samtidig med den forrige fargen, så i dag tidlig bare kastet jeg meg ut i det. Jeg er så dårlig på gjøre sånt på mitt eget hår, men nå har det jo nesten blitt en liten krisesituasjon synes jeg.

FØR: 

(Overse blikket, tror jeg er på vei til å blunke, haha. Men her kan man hvert fall se at det har kommet mye ettervekst!)

Sander lurte veldig på hva det var mamma drev med på morgenkvisten.

... ETTER!Synes selv det ble stooor forskjell! Og jeg burde nok hatt litt hjelp, for det ble noen punkter jeg ikke kom helt til. Men det får jeg fikse neste gang! (Når jeg har råd til å dra til frisøren..) Hva synes du om fargen? 

- Silje ♥

 • Dato: 22.10.2015
 • Tid: 11:28
 • Kategori: Skjønnhet
 • Kommentarer: 16
21.10.2015

MAGISK MORGENGod onsdag til deg! Jeg våknet i halv åtte-tiden i dag, til tidenes soloppgang. Hele himmelen ble mer og mer rosa, før en knalloransje sol steg sakte opp. Hele leiligheten badet i det rosa lyset, og jeg og Marius ble bare stående med kaffekoppen i vinduet å se på. Rett og slett en magisk morgen. 

Nå har vi gjort unna morgenturen og litt ukeshandling, og er på plass ved hjemmekontoret begge to. I dag er planen å studere litt, har mye å gjøre før eksamen i desember! (Hjelp, det var skummelt å skrive..) I tillegg må jeg begynne å planlegge reportasjene til det neste magasinet jeg skal lage for Lofotposten, nemlig julemagasinet! Jeg reiser faktisk til Lofoten allerede på søndag, og denne gangen tar jeg med mamma. Da blir det mye jobb, men sikkert litt fritid også. Gleder meg!


Helt uten noen form for redigering - ville dere skulle se hvordan det var på "ekte"! Noen andre som fikk med seg soloppgangen?
Marius knipset dette bildet av Sander i det rosa lyset ♥ Lille sjarmtrollet!


Selv om jeg har begynt å stå opp rundt 7, betyr det ikke at trøttetrynet er borte. HVA ER DIN PLAN FOR DAGEN? 

- Silje ♥

 • Dato: 21.10.2015
 • Tid: 11:31
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 15
20.10.2015

MINE TANKER OM INSTAGRAM

Jeg ble inspirert av mine gode venn Frida (som nettopp har startet DENNE fine bloggen) til å skrive litt om Instagram! Jeg startet opp min profil @siljereistad da jeg gikk på Danvik Folkehøgskole, og la ut et bilde nå og da. Da jeg begynte å jobbe for TOPP i Oslo, var jo Instagram også en stor del av jobben - og jeg ble heelt hekta. 

Det var jo en fantastisk måte og legge ut bilder, raskt og enkelt. Jeg er skikkelig perfeksjonist når det kommer til profilen min, selv om jeg sikkert er den eneste som bryr meg om hvordan den ser ut, haha. Jeg kan legge ut et bilde og slette det to sekunder etterpå, bare fordi det ikke føles "riktig" eller ikke passer inn med resten av bildene. Noen som kjenner seg igjen? Jeg pleier å mikse iPhone-bilder med speilrefleks-bilder, siden jeg synes Instagram-profiler selvfølgelig skal se bra ut, men fortsatt ha bilder som er lagt ut i øyeblikket når noe skjer. Det er jo litt av Instagram-sjarmen, synes jeg! Og da er det jo ofte iPhonen som er med. Jeg redigerer alle bilder i VSCO Cam eller med Instagram sitt eget redigeringprogram.

Følg meg gjerne, så følger jeg deg tilbake! ♥ (Link til profilen min ved å trykke på bildet)

Er du enig eller uenig i mine tanker om Instagram? 

- Silje ♥

 • Dato: 20.10.2015
 • Tid: 07:08
 • Kategori: Foto
 • Kommentarer: 2
19.10.2015

FLUE PÅ VEGGENHåper du har hatt en bra start på uka! Dagen her startet med å gå tur til butikken, treffe et par venner, trene og kveldsjobbing. Jeg og Marius har bestemt oss for å begynne å gå tur i 07-tida (!!), så jeg er spent på om det gjør oss mer kvikke om morgenen. Starter imorgen! (Som alltid, haha..)

Tenkte å dele noen bilder av de to tassene her i hus, som har blitt så gode venner. Jeg elsker å være flue på veggen og se på de to lekesloss eller sove sammen. Det høres kanskje ikke så spennende ut, men Max har lenge vært så sær i forhold til andre katter. Han har bare frest og gått vekk, noen ganger har han også gått til angrep. Men med Sander er alt liksom greit, og det er såå godt å se ♥.. Og så hadde vi en liten selfie-session på soverommet i stad. Sliten gjeng etter nok en gjennomført mandag!Hva har du gjort i dag? 


- Silje, Max & Sander ♥LES OGSÅ: 

- Uvaner du og jeg må slutte med - 

- Postiv tenkning gir en lykkelig hverdag. Men hvordan? - 

- 10 magiske treningstips for latinger!- 

 • Dato: 19.10.2015
 • Tid: 19:37
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 0
18.10.2015

UVANER DU OG JEG MÅ SLUTTE MED

I dag våknet jeg med en hodepine sendt fra et visst sted, og det uten at jeg hadde vært på byen! Gårsdagen ble brukt med kusina mi til å passe lillebroren hennes, noe som var utrolig koselig. Men med den smerten som har gått og dundret i topplokket i hele dag, tenkte jeg at det ikke var noen sjans til et blogginnlegg. 

Helt til jeg i stad lå nedgravd i puter og pledd i sofaen, og tenkte "Nei, fader heller". Og spratt opp igjen. Nå sitter jeg på Macen og tenkte å skrive innlegget jeg egentlig hadde planlagt i dag, nemlig et innlegg om uvaner! Av alle ting, haha. Kjenner du deg igjen i noen? 

1. Ta med mobilen på do. Altså, det er greit at vi er glad i mobilen vår, men må vi ha den med på do også? For min del så blir den bare med inn dit, for jeg klarer liksom ikke å la være. Tenker at jeg bare MÅ bli underholdt med et eller annet. Hjelp, det er jo skummelt! Fra og med nå skal mobilen pent bli igjen på utsiden.


Og forresten; si hei til tidenes dårligste illustrasjonsbilde. Haha, er det mulig. Note to self: aldri ta med dopapir på et bilde. Ser IKKE lekkert ut.

2. Slumre 40 ganger før du står opp. Jeg er en versting på dette, flere som kjenner seg igjen? Du har satt klokka på en veldig fin tid, men fordi man automatisk blir omgjort til et slumremonster på morgenkvisten, står man opp til et helt håpløst tidspunkt. Jeg blir så glad når jeg klarer å stå opp tidlig, (som er hvert skuddår) så jeg må seriøst skjerpe meg. 

3. Utsette kjipe oppgaver. Du har noe du gruer deg til å gjøre. Derfor utsetter du å gjøre det, sånn at du gruer deg enda lenger. Altså, hvor idiotisk er ikke det der? Skjerpings!

4. Dra på butikken sulten. Hvis magen rumler samtidig som du tasser rundt på Meny med kurven din, er du sjanseløs. Oppi kurven havner de mest meningsløse (og ofte usunne) ting, og den derre handlelista du skulle følge, kunne du like gjerne brent før du dro. Nei, spis deg et lite måltid før du drar på ukas handletur - alltid!

5. Sjekke sosiale medier 'first thing in the morning'. Her dukket mobilen opp igjen, gitt. Kan tippe at mange kjenner seg igjen i å sjekke mobilen for nattens ekstremt mange hendelser nesten med én gang man våkner. Pleier det å være så mye som har skjedd? Nei, veldig sjelden. Ta deg tiden til å våkne opp ordentlig, sette på en kaffe, eller gi kjæresten din en god klem. Eller bikkja. Eller deg selv. Mobilen kan vente!


Vis fingeren til uvanene du også! (Eh, for et slagord.. )

Har du flere uvaner? 

- Silje 

17.10.2015

8 TING SOM GIR MEG LYKKEFØLELSEAlle har gode og dårlig dager, sånn er det bare! Det er likevel mye snakk om det å være lykkelig, og jeg skriver jo litt om det her på bloggen selv. Men jeg synes egentlig fokuset bør ligge på lykkefølelsen. For jeg tror de færreste av oss går rundt og er lykkelige 24/7. 

Jeg elsker sitatet fra Sex & The City, hvor Samantha spør om Charlotte er lykkelig i forholdet hun er i. Og hun svarer: "Every day. Well, not all day every day - but yes, every day. " Det handler ikke om å føle seg lykkelig hele tiden, men å kjenne på lykkefølelsen innimellom. Så kan man jo gjerne gjøre mer av det som gir den følelsen! Her er 8 ting som gir meg den: 1. Å gå eller sykle en tur med noen jeg er glad i. Frisk luft, gode samtaler og vakker norsk natur. (Oi, nå høres jeg ut som mamma!)

2. Når maten kommer til deg på en restaurant. Haha, flaut at det er det andre punktet jeg kommer på. Men hallo, dere skjønner følelsen ♥ Man har bestilt noe sykt digg, man er ulovlig sulten, og så kommer kelneren med maten. Er sikker på jeg ser ut som en sulten løve akkurat da.

3. Å nå målene sine. Når det går bra med bloggen, studier eller egne prosjekter. For en følelse det er!

4. Starte dagen med god tid, en god frokost og et glass vann med sitron. Jeg blir bare så GLAD av sitroner ass, haha.5. Dra på roadtrip med gode venner / kjæreste. Synge høyt til musikken, skravle om alt og ingenting, og glede seg til å komme frem til en hyttetur eller hva det måtte være. Åh, roadtrip er noe helt spesielt ♥

6. Fotball-EM / VM. Siden 2004 har jeg holdt med Portugal, (Cristiano Ronaldo var mitt største forbilde på den tiden) og selv om jeg ikke følger med på fotball ellers, synes jeg det er noe helt spesielt med EM og VM. Stemningen, fellesskapet og ikke minst spenningen! Jeg gleder meg så til EM neste sommer!

7. Å planlegge en reise, og det å være på reise. Reising er livet, jeg føler meg så levende når jeg er på tur. Hjernen blir ekstra kreativ, og det er så mye spennende å se. Hvor går neste tur, tro?

8. Å se Max og Sander leke sammen. Haha, skikkelig mammakliss! Men litt av tanken med å få Sander hit til oss, var at Max skulle kjede seg mindre. At det har funket så bra, gjør meg så innmari glad!

HVA GIR DEG LYKKEFØLELSE? ♥

- Silje 

 

#lykke #tips #helg

 • Dato: 17.10.2015
 • Tid: 17:10
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 10
17.10.2015

10 "NORMALE" FAKTA OM MEGForrige gang jeg skulle skrive et innlegg med fakta om meg, ble det bare helt sykt random ting. Skrev det sent på kvelden mens jeg hadde jobbuke i Lofoten, så tror ikke jeg var helt på samme klode som resten av befolkningen. Altså, hvem starter et bli bedre kjent med meg-innlegg med "Jeg er født blå"???! Blir seriøst flau.

Uansett - tenkte og lage noen litt mer normale punkter, nå som jeg er litt mer til stede enn jeg var da. Har vi kanskje noe til felles? ♥1. Min naturlige hårfarge er blond. 

2. Jeg har en storebror som er to år eldre enn meg. 

3. Er fra et sted på landet som heter Re, som ligger utenfor Tønsberg i Vestfold!

4. Var EKSTREMT hundeperson helt frem til vi fikk Max i 2013. Trenger vel ikke si hva jeg har blitt nå.. Kremt. 

5. Er egentlig en musikknerd og spilte i korps i ca 8 år, om jeg ikke husker helt feil. Kan spille kornett, piano og tverrfløyte!

6. ELSKER å spille Sims! Men jeg blir bare hekta, så prøver å holde meg unna.

7. Er veldig dårlig med økonomi. Får jeg penger mellom hendene, er det plutselig tusen ting jeg (i mine øyne) MÅ ha. Prøver å jobbe med det, altså..

8. Mitt favorittfag på skolen var norsk, mens hatfaget var matte. Grøss..

9. Jeg er ekstremt glad i MAT. Elsker å se på bilder av mat, snakke om mat, og selvfølgelig SPISE mat.. Er bare ikke så flink til å lage maten selv, men prøver å bli flinkere der også.

10. Elsker å synge og spille teater, men har skikkelig sceneskrekk. Jeg koser meg så sykt når jeg står på scenen, men timene før er helt grusomme. Rart, det der!


Haha, skulle ta bilde med Sander som lå på stolen. Så hoppa han akkurat i det bilde ble tatt. FAIL...

Goood lørdag, nyt den!

- Silje ♥

 • Dato: 17.10.2015
 • Tid: 08:12
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
16.10.2015

SITRON I MAGEN GIR BRA START PÅ DAGENHva synes dere om dagens fantastiske overskrift? Føler meg som tidenes lyriker her jeg sitter og skriver rim. Det var vel i grunn tidenes dårligste overskrift, men den får i alle fall frem poenget. Og poenget er at å putte inn litt sitron i dagens første måltid er veldig sunt! 

Jeg har kanskje et litt ekstremt forhold til sitroner. Det sier kanskje litt når min forrige blogg het "sitronen.blogg.no".... Men uansett, sitroner er veldig bra for oss alle sammen, med mindre du er allergisk da. (No shit...) Jeg pleier å bruke sitroner i varmt vann, eller bare ha noen skiver i et glass kaldt vann med isbiter. Har også samlet noen andre veldig gode oppskrifter under her, hvis du vil prøve det ut! ♥

 
Er du glad i sitron, eller er du som Sander - litt skeptisk? 

- Silje ♥

 

#sitron #oppskrifter #smoothie

15.10.2015

Fattig kunstnerGod torsdag til deg! Så gøy med positiv respons på gårsdagens innlegg om positiv tenkning! Føler jeg har brukt opp kvota mi for svevende innlegg denne uka, haha neeida. Men må bare understreke at det ikke er lov å få dårlig samvittighet dersom man prøver å tenke positivt, og ikke alltid får det til. Jeg synes det er vanskelig, og roter det ofte til. Men merker at jeg har det mye bedre når jeg hvert fall prøver :-)

I dag er det hjemmekontor med studier og annen jobb! Tenkte også å sende en søknad til kulturrådets stipend som har frist imorgen. (Utsetter ting - jeg??) Som frilanser blir det ofte tøffe måneder økonomisk. Plutselig har man en måned full av oppdrag, mens en annen måned står det skremmende stille. Jeg har aldri mottatt noe stipend før, så det hadde vært en drøm! Har tusen prosjekter jeg vil søke om støtte til, så jeg får sette meg ned og bestemme hvilke jeg skal velge. Uansett får jeg øvd på prosessen, så det går raskere til neste års søknad. (Positiv tenkning dere, haha)

Hva er din plan for dagen? 

- Silje, Max & Sander 

 • Dato: 15.10.2015
 • Tid: 12:12
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 5
14.10.2015

Positiv tenkning = lykkelig hverdag!I dag tenkte jeg og dele noen tips som er helt gull for en litt lettere hverdag! Har prøvd dette nå en periode, og det hjelper faktisk. Temaet jeg tenker på er positiv og negativ tankegang. Det har SÅ mye og si på hvordan man har det og føler seg. Mange snakker jo om det å "ta vare på de små øyeblikkene" og alt det der, men hvordan gjør man egentlig det? Så da måtte jeg ut og google igjen, haha.

Plutselig kommer det en utfordring på jobben, eller det dukker opp endringer i livet ditt. Som det gjør hos alle! Tankeretningen vår går raskt over i alt som kan gå alt, alt som er negativt. Jeg tipper de fleste kan kjenne seg igjen? Lite eksempel: Du våkner og sjekker kanskje mobilen. Instagram og Facebook er det første du møter, og du tenker dette mens du scroller: "Hvorfor ser jeg ikke sånn ut?" "Har hun vært oppe i 3 timer allerede? Jeg er så mislykka.." eller "De ser ut som de er så lykkelige.."

Du går gjennom dagen og bærer på den samme tankegangen som du startet dagen med, helt til det er tid for senga igjen. Du er streng med deg selv, og tenker kanskje også på ting du gruer deg til i løpet av uka. Så. Bortkastet. Tid.Tipsene du skal følge i 30 dager for å få en lettere og lykkeligere hverdag er dette: 

Skriv ned (med penn og papir eller på mobilen) 5 positive spørsmål som du skal spørre deg selv om hver morgen, ettermiddag og kveld. For eksempel er mine:

1. Hva er jeg takknemlig for nå?
2. Hva kan jeg gjøre for at jeg skal få det bra nå? (På morgenen kan det være en kopp kaffe, og lese avisen, eller IKKE sjekke mobilen. På ettermiddagen kan det kanskje være å ta en liten pause i jobbingen, jobbe mer effektivt, eller gjøre noe man har utsatt. På kvelden kan det være kjærestekos, å lese en bok osv.)
3. Hvordan kan jeg gi kjærlighet til noen nå? 
4. Hvordan kan jeg ha det gøy, eller overraske noen nå?
5. Hva gleder jeg meg til?

Lag dine egne spørsmål, og skriv dem ned. Hver morgen, ettermiddag og kveld i 30 dager leser du disse og svarer på dem så godt du kan. Bare 30 dager, så er du ferdig! Det skal ikke ta lang tid, bare skum gjennom og tenk svaret i hodet. Hjernen lærer med tiden og koble tankene dine til noe positivt før noe negativt, og det kan på sikt gjøre hverdagen din til en helt annen! Ganske sykt.I tillegg til dette, kan du skrive 3 ting som beskriver det du ønsker å være. For eksempel er mine (tror jeg, klarer ikke helt å bestemme meg):

1. Til stede i øyeblikket
2. Snill
3. Motivert / Arbeidssom

Ved å tenke over disse tingene hver dag, kan du bli minnet på hvem og hva du ønsker å være, som hjelper deg å holde fokus, for at du igjen føler deg mer vellykket. Du kan for eksempel skrive det på mobilen og sette på en alarm tre ganger i løpet av dagen så disse punktene kommer opp. Plutselig ser man "Åja, jeg skal være motivert jeg! Da kan jeg ikke sitte her og se på Friends når jeg egentlig burde jobbet.." Haha, sykt dårlig eksempel, men dere skjønner hva jeg mener. Alle tipsene fant jeg i en youtube-video med en dyktig amerikansk forfatter og foredragsholder, du kan se den HER om du vil! Så - nå er jeg ferdig med å være den svevende yoga-damen jeg føler meg som her jeg sitter og skriver. Men jeg håper tipsene kan hjelpe! 

- Silje ♥

12.10.2015

Gave til pusene!Rett før Sander kom til oss, kjøpte jeg et kattemøbel som de to pusene kunne dele. Max har alltid likt seg godt oppi høyden, og vi måtte jo selge katteslottet hans da vi flyttet fra Lofoten. Nå har jeg fått hjelp av mine kjære foreldre til å henge det opp på veggen, og jeg synes det ble veldig bra!

Nå har pusene utført sin første inspeksjon, og Max er foreløpig den som er mest fan. Sander var innom og snuste, men gikk trofast tilbake til sofaen. Jeg tror dette blir en bra plass for begge etter hvert!

Jeg har forresten også nytt design i dag, hva synes dere? 

- Silje ♥

 • Dato: 12.10.2015
 • Tid: 19:37
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 14
10.10.2015

Liten shoot med Sander

I går skulle jeg egentlig blogge om at jeg monterte et kattemøbel som skal på veggen (nærmere bestemt DENNE), men jeg fikk det ikke til. Haha. Jeg får prøve på nytt imorgen! (Kanskje du vil komme innom å hjelpe meg, pappa? *stoort smil med dådyrøyne*)

Hadde en liten shoot med Sander på soverommet i stad, lille sjarmtrollet! Han var veldig opptatt av halen sin, som han har funnet ut at han må fange innimellom. Max lå i dørkarmen og fulgte nysgjerrig med på shooten, før de begge forsvant ut i stua for å leke sammen. Pusemmamahjertet smelter! Håper du har en super lørdag! Hva synes du om bildene av Sander?

- Silje ♥

 • Dato: 10.10.2015
 • Tid: 14:21
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 8
08.10.2015

8 tips til mer energi!

De siste dagene har jeg hatt en skikkelig treig og tung start på dagen. Jeg er såååå trøtt, og det føles som jeg har løpt maraton. Og sånt gjør jo ikke jeg, så det gir ikke mening.

Når jeg får kjipe følelser som det, googler jeg alltid for å finne en løsning. Jeg har derfor lest artikler som en gal og tenkt litt selv hva som kan gjøre at jeg er så sliten. Utifra alle rådene jeg kom over, har jeg satt sammen 10 spørsmål man kan stille seg -  og som kan gjøre at man får mer energi! Håper det kan være til hjelp for deg også ♥1. Er du i aktivitet hver dag? Veel, wups. Jeg prøver! Leste at dette punktet er helt avgjørende for å holde energien oppe i løpet av uka. Kroppen trenger å bevege seg, så det kan være lurt og gå en tur hver dag, og kanskje bite tenna sammen og dra på treningssenteret et par ganger i uka. (Gråter litt inni meg) 

2. Drikker du nok vann? Jeg pleier alltid å ha en vannflaske som jeg fyller opp hver dag og har ved pulten. I det siste har det faktisk gått litt i glemmeboka, så jeg skal begynne igjen! Et annet vinn-vinn-tips for å få i seg nok vann, er å vende seg til å drikke et glass før hvert måltid. Så spiser man seg ikke så stappa - ooog dermed blir liggende på sofaen resten av kvelden.. (Eller er det bare meg? ehhe..)


Sjekker du PC og mobil fra senga? Jeg gjør det selv, og dette er visst nok energityv nummer én..

3. Får du i deg jern og vitaminer? Det tror jeg nok ikke jeg gjør, så jeg har nettopp gått til innkjøp av leverpostei og C-vitamin! 

4. Bekymrer du deg for mye? Da jeg var på Stellas karrieredag i våres var det et foredrag med Sofi Fahrman, en svensk, suksessfull dame. Hun spurte salen hvorfor i alle dager vi gadd å bekymre oss. Hun kunne ikke forstå det! Hun sa at hun aldri hadde vært bekymringsfull av seg, og brukte faktisk ALDRI tid på bekymringer. Tror mange hadde mye å lære av henne, og jeg prøver å tenke på det de gangene bekymringene tar overhånd. 

5. Hopper du over frokosten? Dette er veldig fy-fy i følge artiklene jeg leste, og jeg prøver alltid å sette av tid til å lage en god og rask frokost. Har du dårlig tid om morgenen, så kjøp inn masse yoghurt! Da får man i alle fall i seg noe :-)


Er du like slapp som Sander etter en arbeidsdag? Det er i alle fall jeg..

6. Har du et sunt kosthold? Det aller beste tipset jeg kom over for å holde seg til et sunt koshold, er gode gamle "sunn i ukedagene, skeie ut i helga." Det er helt lov å bruke lørdagskvelden til å spise det du har lyst på. Faktisk er det anbefalt av proffene, yess! Klarer du å holde deg til sunnere alternativer resten av uka, er det veldig, veldig bra for energien!    

7. Sjekker du mobil og PC før leggetid? Dette er faktisk helt krise for energinivået dagen etter, og har helt skremmende mye å si. Legg vekk mobil og PC gjerne to timer før leggetid. Dette skal jeg prøve ut for å sjekke om det funker!

8. Hva gir deg energi? Vi er så forskjellige alle sammen, og det er faktisk bare du selv som vet dette. Får du energi av en bra fest, et middagsbesøk, eller en kveld helt alene? Sett av tid til hva som gir DEG energi. Kommer du på flere ting som stjeler / gir energi? Håper du har en super torsdag!

- Silje  ♥

06.10.2015

To trøtte typerI dag har vi hatt en veldig slækk dag her hjemme, alle fire har vært ganske trøtte. Kattene har også lekt litt, men sloknet til slutt i hvert sitt hjørne av stua. De to er en av grunnene til at vi ikke har TV-kanaler, de er jo underholdning i seg selv! 

I dag skal jeg prøve å få gjort unna en del jobb, blant annet skal jeg skrive noen blogginnlgg for NKS-bloggen, også må jeg studere litt. Så skal jeg prøve å legge meg tidlig i dag, så jeg forhåpentligvis våkner med ny energi imorgen. I dag sov jeg helt til 10! Flaut.... Har blitt sånn at jeg nesten ikke klarer å fungere resten av dagen om jeg ikke står opp rundt 7-8. Flere som er sånn?Håper du har en veldig fin tirsdag! Still meg gjerne spørsmål i den første spørsmålsrunden min HER, da blir jeg glad! ♥

- Silje 

 • Dato: 06.10.2015
 • Tid: 14:50
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 18
05.10.2015

Min første spørsmålsrunde!Nå sitter jeg på bussen hjem fra Oslo, har vært her i hele dag! Ble invitert til å delta i en spennene workshop, og kjenner jeg er ganske sliten nå. En travel dag fra 6-16 tar på for folk med hjemmekontor, haha. Siden jeg skal sitte her i to timer til, tenkte jeg å blogge litt. Med tanke på nettet som kollektivtransport er kjent for, er jeg glad jeg har de to timene.. Bruker noen bilder fra uka som var, som ikke kom med på bloggen!

Jeg tenkte nemlig å kjøre min første spørsmålsrunde, så spør meg gjerne om hva som helst i kommentarfeltet! ♥ Samtidig tenkte jeg å svare på spørsmål som har dukket opp i kommentarfeltet, på Instagram eller i virkeligheten. 

1. Hva jobber du med?
Jeg er frilansjournalist, frilansskuespiler, student og kursveileder i film. Planlegger et litt mer utfyllende innlegg om jobbhverdagen min snart!

2. Hvis du er så glad i dyr, hvorfor har du ikke adoptert?
Dette spørsmålet får jeg gjerne av dyreglade personer, og jeg skjønner dem godt. Det aller beste er jo å adoptere hjemløse katter fra en organisasjon, for de er det mange av. Men da jeg og Marius ønsket oss katt for to år siden, hadde vi en uke igjen av leiligheten i Oslo, og vi skulle flytte til Lofoten for et år. Etter det var ting usikkert. Derfor måtte vi ha en katt som er ment for å være inne, og det gjelder fortsatt. Det er mye flytting og reising på oss! (Så skal jeg heller ikke legge skjul på at jeg har falt pladask for Scottish Fold og Straight-rasen) Jeg har likevel store drømmer om å hjelpe hjemløse katter senere i livet, men det prosjektet tror jeg vi må ta i et eget innlegg.3. Hårfargen din kan virke litt forskjellig, lys den ene dagen og mørk den andre. ?
Jeg farget jo håret helt spontant i august, i fargen lysebrun. Jeg synes den har holdt seg bra, selv om jeg selvfølgelig er litt lysere i bunn av håret nå. Grunnen til at det ser forskjellig ut, er mest på grunn av lyset - og at jeg redigerer bildene forskjellig fra gang til gang.

4. Hva studerer du?
Jeg studerer "featurejournalistikk" på NKS Nettstudier. Det er den form for journalistikk jeg synes er mest interessant, den som man gjerne ser i magasiner.

5. Er det vanskelig å være frilansjournalist?
Ja! Det er en tøff jobb, men som blir tryggere jo flere faste oppdragsgivere man får seg. Jeg har stor respekt for de som bare lever av å være frilansjournalist, for jeg balanserer det jo med en del andre ting også. 


Et eksempel på at blondine-Silje sniker seg på.. Snart ser det sikkert ut som jeg har måne - hjelp!

6. Hva slags kamera bruker du? 
Jeg har et Olympus PEN-kamera, og et Canon-kamera. Tenkte å lage et utfyllende innlegg om det i løpet av uka, med en liten videosnutt!

Så - da kicker jeg i gang min første spørsmålsrunde, spør meg gjerne om det er noe mer du lurer på! (Eller bare gi meg medlidenhets-spørsmål, så jeg har noe å svare på neste gang! Hihi)

- Silje ♥

04.10.2015

Pusene har møttes!


Eh, skal du ligge DER?

Etter nesten en uke lot vi Max og Sander møte hverandre, nå rett før helgen. Da hadde de to spist mat med et myggnett-gjerde mellom seg, de hadde snust masse på hverandres leker og tepper, og hørt hverandre mjaue gjennom dørene. Jeg er så glad jeg leste en del på forhånd om hvordan man skal gå fram! Likevel var jeg veldig engstelig før møtet, vi hadde avtalt at dersom de ikke gikk overens, måtte vi levere Sander tilbake. Og det vil jeg jo ikke, nå som vi har blitt så sjarmert av ham! Heldigvis har de første dagene gått så utrolig fint, over all forventning.

De leker masse og erter hverandre litt, og jeg tror Max foreløpig er litt sjefen. Men ting funker helt supert til å bare ha gått noen dager, jeg er så letta! Max er jo en særing, så jeg trodde han trengte laaang tid på å godta at det kom en ekstra katt i hus. Han har blitt mye mindre masete etter han ble storerbror, nå kan han jo leke masse med Sander. Det betyr jo at han ikke kjeder seg så mye lenger, og det gjør meg så glad! ♥

Gleder meg til å se hvordan det går videre med de to, fine lillebror og storebror!

- Silje ♥

 • Dato: 04.10.2015
 • Tid: 23:30
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 3
03.10.2015

10 tips til et langvarig forholdFor litt siden fikk jeg et spørsmål på bloggen om å dele mine råd til et langvarig forhold. Det spørsmålet har jeg fått flere ganger tidligere, så derfor tenkte jeg å skrive et lite innlegg. Skal innrømme at det er litt kleint å komme her og bare "sånn skal man gjøre det", så jeg  understreke at dette bare er mine tanker. Det er jo egentlig utrolig vanskelig å komme med noen 'oppskrift', og alle par er forskjellige! Men hvis mine tanker rundt temaet kan være til hjelp for andre, så skriver jeg gjerne et innlegg om det. ♥ Here goes: 

1. Respekt
Dette tror jeg er utrolig viktig, å respektere hverandre. Hvis dette ligger i bunn av forholdet, tror jeg man kan komme langt! Respektere hverandres meninger, jobber, drømmer og tanker. Har du noen gang opplevd å bli ledd av dersom du sier en tanke eller mening som betyr mye for deg? Sånt skjer jo sikkert en gang i blant for alle, men jeg tror at hvis man opplever det hver dag med partneren sin, kan det være en faktor som til slutt får det til å renne over.  

2. Kommunikasjon
Å snakke godt sammen tror jeg også er en stor fordel. Dette lærer man jo også etter hvert som man blir mer kjent med hverandre. Vi jenter er utrolig flinke på "silent treatment", men hva godt gjør det eeegentlig? Det er mye lettere å bli ferdig med saken om man kan prate sammen på en fin måte. Hvordan skal kjæresten din vite hva han har gjort galt, om du ikke sier det? Da får du også hans versjon av saken, som også kan se litt annerledes ut enn din.3. Unnskylde seg ..
Noen ganger har man kanskje litt kort lunte, eller har gjort noe dumt. Hvis du selv skjønner at du har oppført deg teit, si det! Kanskje du også kan forklare hvorfor du gjorde det (For eksempel om du var veldig sulten.. heheheh), sånn at kjæreste din skjønner situasjonen litt bedre neste gang. 

4. .. Men ikke for mye
Så er det balansegangen med å ikke unnskylde seg for mye også. Hvis kjæresten din har vært urettferdig, er det ikke du som skal be om unnskyldning. Og man trenger ikke unnskylde seg for alt av småting heller, da kan ordet miste litt av verdien sin.

5. Være fin for hverandre
Dette kommer ofte veldig naturlig - er det noen man vil se bra ut for, så er det jo kjæresten! Spesielt etter litt tid sammen, kan man falle litt i 'kjærestefella' - og kanskje ty til joggisen før kjole og bølgende hår. Jeg har alltid brukt mye tid på å være fin for Marius, (og må bare skryte av at han er veldig flink til å gi komplimenter) men det er faktisk ikke sjelden jeg har fått høre av andre hvor teit det er. "Hvorfor fikser du deg for Marius, dere har jo vært sammen i såå mange år?" Derfor må jeg bare slå et slag for dette punktet, fordi jeg synes det er viktig! Selvfølgelig, det hender jo at jeg også går sminkeløs i pysjbuksa hjemme, men jeg vil gjerne vise at jeg ønsker å være fin for ham. (Hør på Good For You med Selena Gomez, den forklarer perfekt!)

6. Ikke snakke "for alltid"
Tro det eller ei, men det er sjelden jeg og kjæresten snakker om stort hus på landet med tre unger. Vi har egentlig aldri snakket så veldig langt frem i tid, selv om det selvfølgelig ikke er noen jeg heller vil være med resten av livet. Å dra den "Du og jeg 4EVERRRR" etter 2 uker, er ikke helt min greie. Jeg tenker at det å ikke snakke "for alltid" kan være med å holde spenningen oppe i hverdagen, men her er det helt lov å være uenig altså.

7. Hold sjalusien tilbake
Både jenter og gutter blir sjalu - og litt sjalusi er jo bare sunt! Men når det blir for mye er det helt motsatt. Stol på kjæresten din, og det dere har sammen. Det er det jo bare dere to som deler ♥ Er veldig bra artikkel om sjalusi er denne, selv om den er litt røff!


7 år i desember med han her, han fortjener en klapp på skulderen! Haha.

8. Tid fra hverandre
Ikke mitt favorittpunkt det her, men likevel så viktig. Å ha tid til å savne hverandre litt, gjør forholdet bare bedre. Det er jo såå godt å se hverandre igjen! 

9. Date + ikke ta hverandre for gitt
Jeg har egentlig aldri likt å bruke ordet "å date", men ja. Aldri glem å gjøre de tingene dere gjorde i starten av forholdet, som å spise middag, dra på kino, lage mat sammen, ha en hel dag i senga, dra på turer, og overraske hverandre! Føler at det henger litt sammen med å ikke ta hverandre for gitt, så jeg tok de i samme punkt.

10. Planlegge fremtiden
Selv om jeg ikke er fan av å snakke "for alltid", så er det fint å planlegge litt fremover. Håper ikke jeg forvirrer dere helt med dette punktet, men tipper dere skjønner! Det er utrolig fint å kunne planlegge hvor man skal ta turen neste sommer, eller at man skal dra til Paris en gang. Men jeg synes det er noe helt annen enn å planlegge når kidsa kommer, haha.


Jeg måtte jo ha med hjerte-hånda i dette innlegget.. Ikke mobb!

Har du noen andre forslag? Eller er du uenig? 

- Silje ♥

02.10.2015

Å ta bilde med katten sinDa jeg bestemte meg for navnet på bloggen min i fjor vinter, var jeg godt fornøyd med "Pusemamma". En mulighet til å vise frem pusen min, og flette hans daglige morsomheter inn i god (forhåpentligvis) underholdning. Vanligvis pleier jeg å ta bilde av pusene "In action" der de er. Men noen ganger vil man jo lage et søtt bilde sammen, og DET er ikke bare bare! Haha. De søte små får alltid masse kos og kjærlighet etter en vellykket shoot, altså.


Her fikk jeg sånn ca 30 sekunder med Sander, før han så en ball som han MÅTTE ta. Haha. Lille, hypre vennen ♥ 

- Silje & Sander 

 • Dato: 02.10.2015
 • Tid: 21:00
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 6
01.10.2015

Jeg har skrevet høstmagasin!Forrige torsdag kom høstmagasinet jeg skrev for Lofotposten ut! Jeg har hatt en kjempefin avtale med avisa det siste året, hvor jeg skriver og tar bilder til reportasjene i magasinene som kommer ved hvert årstidsskifte.

Jeg koser meg sånn med det, og er så takknemlig for at de stoler på meg der jeg kjører rundt i den røde Lofotposten-bilen med blokk og kamera. Da Marius bodde der, satte jeg over 2-3 uker til å lage magasinet, da kunne jeg ha dager som var litt mer rolige. Neste gang jeg skal oppover (som nok blir siste gang, trist!) blir jeg der én uke, så dagene blir dobbelt så hektiske. Men planlegger man riktig, skal det gå så fint! 

Til årets høstmagasin skrev jeg blant annet om Lofotens største blogger, skjønne Jill med bloggen FamWangAasegg. Hun har en kjempeinspirerende blogg, og må jo ha verdens skjønneste små! 

I tillegg fikk jeg kikke på innsiden av Thon Hotel i Svolvær, jeg dro til nydelige Ramberg for å sjekke ut hvordan stedet er å feriere på, og mye mer. Hvis du har lyst til å lese magasinet på nett, kan du klikke her!

Gleder meg til å jobbe med neste magasin; "Jul i Lofoten"! Jeg liker jobben min ♥

- Silje ♥

 • Dato: 01.10.2015
 • Tid: 15:08
 • Kategori: Jobb
 • Kommentarer: 4

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no