hits
31.10.2016

NOVEMBER - PÅ DENNE TIDEN I FJOR

Sykdommen har hørt litt på meg, for i dag følte jeg meg en del bedre. Endelig! Nå har jeg troa på at jeg er trippelt så bra imorgen, da skal jeg sette pris på at jeg er frisk igjen! Er jo så typisk at man er såå takknemlig i en uke, og så tar man det for gitt igjen.. Jaja. Jeg ville bare skrive litt om november som plutselig er her imorgen, og sjekke hva jeg drev med på denne tiden i fjor!


NOVEMBER 2015
- Jeg gjorde mitt siste magasin for Lofotposten, som var en del av et fast oppdrag jeg hadde fire ganger i året. Jeg savner å ta bilder og skrive alle reportasjene, det var jeg ganske stolt av. Møtte så mange bra folk!- Jeg lagde et innsamlingsprosjekt for Røde Kors, og samlet inn nesten 12 000 til familier i Syria. Var en tur på den lokale NRK P1-sendinga i Vestfold, og i et intervju i Tønsbergs Blad.- Var tydeligvis litt mer i bevegelse (refererer til bildet over hvor jeg ser ut som jeg trener??) 

- Var på en hytte/skrive-tur 

- Studerte "Featurejournalistikk" på nett via Høgskolen i Oslo og Akershus, og leverte alle oppgavene! (Jubel-bildet under her)

- Var skikkelig blogg-nerd. Husker jeg satte av mye tid til bloggen, planla innlegg og hadde konkurranse for Med24! 

- Og.. Jeg var jo brunette!

Hvis du vil se hva jeg skrev om i november i fjor, kan du sjekke alle innleggene her!

Er du klar for november?

- SILJE ♥

 • Dato: 31.10.2016
 • Tid: 20:46
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 0
30.10.2016

ÈN DAG Å BLI FRISK PÅGod søndag!
Jeg har faktisk vært syk siden mandag av, men har ikke orket å skrive noe om det på bloggen. Takler så dårlig å bli syk, spesielt fordi alt tar sååå mye lenger tid, og jeg henger etter med planene mine. Bare å gå til butikken og handle til Halloween var jo den økta.
 

 

 

 


Linselus-kjæresten!  ♥

Nå gir jeg meg èn dag å bli frisk på, for det her gidder jeg ikke mer, haha. Også er det jo kjedelig å lese om at jeg er syk! Derfor skal jeg i dag ta det rolig, kanskje jobbe litt, men ikke mye. Og så satser jeg på at jeg våkner imorgen, spretter opp av senga full av energi, mens fuglene kvitrer og jeg får gjort alt som står planen. Hehehe, lov å drømme..
 

- Silje

 • Dato: 30.10.2016
 • Tid: 12:25
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 4
29.10.2016

BILDEDRYSS FRA HALLOWEEN!

Blogg.no var nede i hele går som kanskje noen merket, så de to innleggene jeg hadde planlagt ble det ikke noe av. (Halloween-pynten + Supermario-kostymet mitt!) Får i stedet lage et felles blogginnlegg fra gårsdagen med både folka og interiøret. Som alltid rekker jeg aldri å ta bilder av alt, (eller bake alt jeg ville, har jo masse igjen!) men det er kanskje like greit. Jeg hadde en skikkelig bra kveld i går, og håper resten av disse fine menneskene også hadde det!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I løpet av helgen skal jeg pakke sammen all Halloween-pynten, gleder meg til å bruke det igjen neste år! 
Skal du kle deg ut i helgen? 

- Silje ♥

 • Dato: 29.10.2016
 • Tid: 15:23
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 7
27.10.2016

SNIKTITT PÅ HALLOWEEN


 


 

Denne uka har jeg hamstret litt her og der til Halloween, og her er en liten smakebit! Favoritten er den blodige hjernen - det er faktisk spiselig! Ææææ. Imorgen skal jeg handle inn det siste, litt snacks og et par ting jeg trenger. Så kan Halloween-helgen bare komme!

Skal du kle deg ut og pynte til Halloween i helgen? Er i alle fall en her som skal, haha. *skyldig*

Silje

 • Dato: 27.10.2016
 • Tid: 18:43
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 2
26.10.2016

DIY: KATT TIL HALLOWEEN

* HOW TO GET THIS LOOK *

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

​Jeg elsker å være kreativ, og har derfor omfavnet Halloween de siste årene. Kostyme kjøpte jeg inn for et par uker siden, og var innom å være katt (of course) cat woman, bat girl, Boble fra Powerpuffjentene og myee mer, men til slutt fant jeg mitt kall... Gleder meg til å vise hva jeg skal være!
.
Uansett - i dag har jeg prøvd meg på noe enkelt og billig man kan være på Halloween, nemlig katt! Alt du trenger er din egen sminke, et svart antrekk og katteører (evt. også hale og sløyfe). Jeg kjøpte herfra! Men du kan enkelt lage dette selv, i tillegg finnes det i flere kostyme- og klesbutikker akkurat nå. Og dere: jeg er generelt ekstremt dårlig på sminke - så dette er bare for å vise at det kan være enkelt, selv om man ikke er så flink!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JEG BRUKTE DETTE: (I tillegg til foundation)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. HUD OG ØYNE: 
Bruk valgfri foundation, marker øyenbrynene godt og bruk svart kajal/eyeliner på våtkanten oppe og nede. Prøv deg på "winged eyeliner" med en flytende eyeliner hvis du har det! Jeg er bare så ELENDIG på det, så jeg brukte kajalen til å lage en litt lenger linje fra øyet. Husk rouge i kinnene! (Jeg kunne nok brukt mer)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Øyesminken på plass (sorry alvorlig-trynet)


2. VÆRHÅR OG SNUTE:
Lag en enkel opp-ned trekant som snute, eller prøv deg på noen mer kompliserte (google it). Bruk litt highlighter under nesa der "prikkene" skal være. Spiss kajalen din og lag prikker. Deretter streker du på plass værhårene!

TIPS (av erfaring)
- Vær bestemt når du tegner værhårene, hvis ikke blir det ujevnt. Hos meg ser man VELDIG forskjell på høyre og venstre side, så man ser godt hvilken side jeg startet med! 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. SISTE STEG:
Ta på rød leppestift, og marker rundt med svart kajal om du vil. Så tar du på ører, og hale / sløyfe hvis du har det. Jeg droppa sløyfa, følte meg helt kvalt. Håret valgte jeg å krølle og ha løst, men det velger du jo helt selv!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva synes du om katten Silje? Fikk jeg det til? (Be nice, haha)

♥ ♥

 • Dato: 26.10.2016
 • Tid: 15:37
 • Kategori: Skjønnhet
 • Kommentarer: 6
25.10.2016

10 MÅTER Å FÅ EN FIN START PÅ DAGENJeg merker mer og mer hvor mye starten på dagen har å si for meg. Når jeg står opp, hvilke tanker jeg våkner med, og hva jeg gjør. I dag sov vi litt for lenge her (Lot Max være overnattingsgjest, og jeg måtte finne alternative måter å sove på..) Men jeg har prøvd å gi dagen en bra start likevel, ved å trakte kaffe og ha lekestund med pusene. Her er noen andre tips fra meg til en bra start på dagen!
 

1. Stå opp tidlig! Det kan virkelig gjøre forskjell på hele dagen. 

2. Utfordring: Ikke sjekk mobilen før klokka er 12. Det er godt med en pause fra Facebook, nyheter og venners baby-bilder (eller katte-bilder). 

3. Få en hobby. Hva likte du å gjøre før, som du ikke tar deg tid til lenger? Sett av en halvtime på morgenen til å male, tegne, skrive, høre på musikk - hva som helst.4. Scrapbooking! Har du tenkt at du snart må printe ut bilder og ha de fysisk i et album? Gå på Fotoknudsen.no i dag (de har 40 % på alt en uke til) og bestill masse bilder og et album. Så kan du pusle med dette på morgenen fremover!
 

5. Lag en stor kopp med varm drikke of your choice. 

6. Lag en liste med mål for den neste måneden, eller 10 ting du drømmer om å oppnå i løpet av et års tid. Motiverende og gøy!

7. Har du dyr? Sett av litt tid til å virkelig være til stede, og kose, leke eller gå tur. 


 

8. Gjøre noe du har utsatt. Blæææ, tenker du kanskje. Men bare gjør det, få det vekk fra samvittigheten! Det kan være å rydde i skapet, levere klær til Fretex, vaske kjøleskapet eller sette på en vask.

9. Lag handleliste for uken, og middagsplan for hver dag. Det hjelper for å unngå fristelser når du er på butikken :-)

10. Les to sider av en bok. Selv synes jeg det er vanskelig å lese hjemme enn hvis jeg er på ferie, men hvis jeg bare starter med 2 sider, så får jeg plutselig lyst til å lese mer. 

Og selvfølgelig: morgentur, hvis du rekker!
Hvordan får du en fin start på dagen? 

♥ Silje 

 • Dato: 25.10.2016
 • Tid: 12:02
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 5
24.10.2016

KLAR FOR 2017 MED DENNE


 


Jeg elsker å planlegge, og bruker mye tid på det. For det første er jeg en organiseringsfreak, og synes det er gøy. (Haha, ja faktisk..) Men i tillegg gjør det at hverdagen min går lettere, hodet får litt mer ro, om det gir mening. Det er så deilig å skrive ned alle avtaler et sted, og det gjør det enklere å fokusere på en oppgave om gangen. Jeg pleier å bestille fra Personlig almanakk, og gjorde det i år også. Selv om det kanskje er litt tidlig å bestille for januar 2017 allerede nå, men da er det gjort! I år har de lagt ved noen kule klistremerker som du kan feste i almanakken, digger de ♥ 
 Funfact: Jeg er ganske raskt ute med å skrive inn bursdager for det neste året. I tillegg til andre små ting jeg vet kommer til å skje, er så deilig å få skrevet det ned! (Var veldig rart å skrive at jeg skal bli 25 år da.. what??)

Jeg bestilte herfra: http://www.personligalmanakk.com/NO/

Har du almanakk?

♥ ​Silje 

 • Dato: 24.10.2016
 • Tid: 18:19
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 8
24.10.2016

EN LITEN ENDRINGHelt siden høsten startet, har jeg kjent på at jeg ønsker noen endringer her på bloggen. Høst er jo liksom en "ny start" for mange, og det er en fin tid å prøve noe nytt. Til nå har jeg skrevet blogginnlegg hver dag, som regel rundt ettermiddagen. Det er da jeg har best trafikk på bloggen, og det har vært naturlig å legge ut innleggene da. 

Jeg føler jeg må ha mye stoff når jeg bare legger ut et innlegg, mange bilder og mye tekst. (Eller så er det bare at jeg ikke klarer å skrive kort) Men nå tenker jeg å prøve noe nytt! Kortere innlegg, litt tydeligere vinkling på innleggene og færre bilder. Slik at jeg heller har to innlegg om dagen, enn et langt, for eksempel morgen og kveld. Det kan godt hende jeg "bare" blogger en gang om dagen likevel, men innlegget vil være kortere og dermed enklere å scrolle gjennom.Vi prøver i alle fall, så håper jeg det faller i smak! Så blir jeg alltid glad for tilbakemeldinger fra dere, eller ønsker om hva jeg skal skrive om. Det går helt fint om du er anonym når du legger igjen tips til innlegg :-) 

Hva liker du selv best når du leser blogger? Lange eller korte innlegg? 

♥ Silje

 • Dato: 24.10.2016
 • Tid: 12:08
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 4
23.10.2016

20 RANDOM SPØRSMÅL

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Jeg fant noen spørsmålslister på et par andre blogger, og har plukket ut noen til et innlegg. Selv synes jeg det er gøy å lese når andre bloggere svarer på spørsmål, man kan bli litt bedre kjent og har kanskje noe til felles. Here goes!

1. Hvordan har du det?
Jeg har det fint, må bare være flink med både jobb og studier fremover - så blir det nok veldig bra!

2. Hva har du vært på Halloween tidligere?
Hmm, husker ikke helt jeg. Djevel, et skjelett, og så har jeg vel bare vært "død" liksom. Haha, husker ikke jeg.

3. Hva er ditt favorittdyr?
Hund og katt, hvis jeg MÅ velge blir det katt. (Sjokkerende, jeg vet)


4. Et blogginnlegg du er fornøyd med? 
En pusemamma er også en mamma!

5. Hva er høydepunktet med jula?
Maten, hehehe. Og være sammen med de man er glad i, høre på julemusikk og slappe av før et nytt år starter. ♥

6. Hva ønsker du deg til jul?
Penger (jeg er fattig om dagen), og noe kjøkkenutstyr. Og spa-gavekort. Og så var det noe som jeg ikke husker akkurat nå..

7. Hva drømmer du aller mest om å bli som "stor"?
Forfatter og skuespiller, alltid drømt om å mikse disse to.

8. Et blogginnlegg som overrasket deg med mange lesere?
Da jeg prøvde brune linser! (Whatt)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8. Er du forelsket?
Ja ♥
 

9. Hva har du "vært innom" at du ville bli når du ble voksen?
Var vel så vidt innom fotballspiller, politi og selvfølgelig; popstjerne.

10. Hvor mange dyr har du?
Tre katter og to marsvin.

11. En hemmelighet du ikke har fortalt noen?
Jeg har talkshow med meg selv når jeg er alene i bilen, FLAUT.


12. Har du gode skoleminner?
Ja, jeg trivdes på skolen, men er veldig glad jeg er voksen og selvstendig nå!

13. Hva liker du IKKE?
Edderkopper, å vente på bussen (føles så bortkastet tid), å fly!! (fått flyskrekk), oliven, og mennesker som gjør andre mennesker vondt. 

14. Hvor vil du helst reise akkurat nå? 
Los Angeles hadde ikke vært dumt ♥


15. Hva likte du å gjøre som liten?
Spille fotball, synge, drive med musikk, klatre i trær!

16. Hva er du mest stolt over?
At jeg holdt tale i begravelsen til farmoren min da jeg var 16. ♥

17. Favoritt Tv-serie?
Modern Family, House of Cards, Homeland, Nobel, American Horror Story... Også har jeg en greie for Glee og Pretty Little Liars.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

18. Favorittfilm?
The Dark Knight, Shrek-filmene, Brothers, Megamind. Jeg elsker animasjonsfilmer.
 

19. En undervurdert film?
Gurin med reverompa! Se den i jula, den er gøy på forskjellige måter for barn og voksne. Den er morsom, genial og egentlig litt drøy.

20. Hva skal du etter dette?
Gå en kveldstur med kjæresten!

Har du egne svar på noen av disse spørsmålene? :-)

- SILJE 

 • Dato: 23.10.2016
 • Tid: 19:10
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
22.10.2016

HAR DU EN HISTORIE Å DELE?

Jeg har jobbet som journalist i 4 og et halvt år nå. Det er rart å tenke på! Sakene mine har blant annet vært på trykk i Stella, ShapeUp, Foreldre&Barn, Kamille, Allers og Topp. Nå jobber jeg frilans, noe jeg bestemte meg for å bli selv om jeg hadde mulighet til fast jobb som journalist. Det er fordi jeg ønsker i større grad å bestemme sakene jeg skriver, hvilke historier jeg vil fortelle. 

Og nå søker jeg nye historier jeg kan skrive, kanskje fra nettopp deg? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sitter du på en personlig historie du vil dele? Har du opplevd noe vondt, godt eller spesielt? Har du kastet deg ut i noe som gikk bra - eller som ikke gjorde det? Har du stått opp for noe(n)? Tatt en skjønnhetsbehandling som ikke ga resultatet du håpet? Har du kommet deg ut av et giftig forhold, eller lever du med en sykdom?

Jeg ser alltid etter nye historier og mennesker som vil dele dem. I tillegg til selve skrivegleden ser jeg på det som viktig å dele andres historier for åpenhet og forståelse. Så send meg gjeeerne en mail dersom du har noe på hjertet. Så tar vi det derfra ♥ Mailen min er: siljereistad@live.no

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper jeg hører fra deg!

- SILJE ♥

21.10.2016

KLAR FOR KOS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Åh, det var godt å dele litt tanker i går. Selv om det sikkert ikke ga helt mening, skjønte jeg da jeg leste over selv i dag... Rent oversatt betydde vel noe av gårsdagens innlegg at jeg synes det er tøft på frilansfronten, det er mange om beinet og en tøff bransje. Men noe jeg kanskje også burde nevnt er at jeg har vært alene hjemme hele uka, og da kan man jo også bli litt rar. Hehehe. I alle fall jeg. 

Så nå er kjæresten tilbake, jeg står og rører i en fiskesuppe som snart er klar, kattene er søte og vi skal se en film. Så jeg klarte å våkne med en litt annen innstilling i dag, og det er deilig. Nå skal jeg bruke helgen til litt jobb, men aller mest kos. Og så bli klar for en ny uke hvor jeg jobber hardt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Favorittlunsjen, knekkebrød med guacamole ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God helg til deg! Hva skal du i kveld? 

- SILJE ♥

 • Dato: 21.10.2016
 • Tid: 19:00
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 3
20.10.2016

OPP FRA KJELLEREN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har flere ganger startet på blogginnlegg i det siste, hvor jeg ofte havner i litt mørkere temaer. Kanskje det har noe med høsten å gjøre? Plutselig har været snudd, det regner og er mørkt tidlig. Men oppå det så er det andre utfordringer også. Tankemønsteret er heller ikke helt på min side, noen kjenner kanskje igjen det? Man henger seg bare oppi alt man ikke klarer, alt det negative. 

Det å være frilanser er også tøft om dagen, men alt jeg kan gjøre er å jobbe videre. For når jeg kjenner at jeg er på vei ned i kjelleren, så er det ikke noe alternativ å fortsette ned. Jeg må bestemme meg. Snu, gå opp igjen. Uansett hvor lang tid det tar å komme seg til toppen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det virker kanskje som jeg snakker veldig i koder nå, men greia er at jeg ikke bare har én ting å sette fingeren på som er tøft om dagen. Det har hopet seg opp, og er ganske mye som ikke går helt min vei. Da er det godt å dele det med dere. Spesielt for å vise at vi er flere som har vanskelige dager. Der man ligger på senga og stirrer i taket, lurer på hvordan man skal komme seg opp igjen. Men, alt begynner med et lite steg. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det føles lenge siden jeg har vært personlig på bloggen. For det meste har jeg skrevet om studier, kattene og jobb - så dette var godt å få ut. Selv om det kanskje ikke ga mening i det hele tatt, haha. I kveld skal jeg jobbe litt med tankene, og legge planer for morgendagen. Jeg skal våkne med en ny innstilling imorgen, jobbe hardt og se fremover. Noe annet nekter jeg!

- SILJE ♥

 • Dato: 20.10.2016
 • Tid: 19:21
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 0
20.10.2016

NÅR DU IKKE KAN RINGE BATMAN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja, hadde det bare vært så enkelt som det står på koppen! Da kunne jo bare Batman gjort alt jeg har på lista over dagen, og jeg kunne sunket ned i sofaen og sett på Netflix. Men, sånn er det jo ikke. Så i dag er det lesing, oppgaveskriving og litt jobb på planen. Sammen med pusene, så klart! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kikker innom bloggen en gang til senere i dag ♥ Snakkes da! 

Hva er dine planer for dagen?

- SILJE 
 

17.10.2016

MITT LILLE EVENTYR I NORD


 

I 2013 var jeg ferdig som praktikant i magasinet Topp, og var klar for et nytt eventyr. Jeg leste titalls brosjyrer om studier både i utlandet og i Norge, dro på studiemesser og tenkte mye. Ingenting føltes helt riktig, for aller helst ville jeg jo ha det nye eventyret sammen med kjæresten.

Den sommeren kom han inn på skole i Lofoten, og han ble ganske overrasket da jeg fortalte at jeg ville bli med. Jeg fikk jobb i den største avisa der oppe; Lofotposten. I starten begynte jeg som frilanser, men fikk etter hvert tilbud om fast jobb som journalist. Vi leide et koselig, gult hus rett i sentrum av Kabelvåg hvor skolen til Marius lå. Max var med, og det var så mange koselige stunder der oppe. Å se nordlys, oppleve mørketiden og Lofot-været.

Planen var å bo i Lofoten et år, selv om jeg visste at kjæresten minst skulle gå der i to år. Så da juni kom, pakket jeg sakene og flyttet tilbake til Oslo. Men jeg hadde fortsatt en fot i Lofoten med et utrolig spennende oppdrag; fire ganger i året reiste jeg opp igjen for å lage magasin for avisa - med 8 reportasjer hvor jeg skrev og tok bilder til alle sakene. Da fikk jeg jobbet, reist, møtt spennende mennesker, og sett kjæresten igjen. Det var perfekt! Jeg fortsatte med det helt til jula i fjor, da hadde kjæresten flyttet ned til meg, og jeg ville bruke tiden til andre prosjekter i nærheten.

Men... det er ikke sjelden jeg savner den friske lufta, den spennende og travle hverdagen, friheten da jeg kjørte rundt i vakre Lofoten, lykkefølelsen da jeg leverte magasinet til slutt og var fornøyd. Sukk. Må snart tilbake!

Så.. Dette er mitt lille eventyr i nord ♥ 
Kabelvåg♥​


Huset vi leide i et år ♥​


Insta-tid! (Ja, det er egentlig en sekk som jeg tydeligvis går med på veldig rart vis...)


Hjemmekontor ♥Har du vært i Lofoten?

- SILJE ♥​

 • Dato: 17.10.2016
 • Tid: 14:19
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 5
14.10.2016

KIKKER PÅ DØRA HVERT MINUTT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag har jeg vasket leiligheten, innsett at det bare er halvannen måned igjen av høsten, lest pensum, ryddet oppi en HAUG med kvitteringer, og kost med kattene. Kjæresten har vært bortreist hele uka, og i dag kommer han hjem - gleder meg sååååå ♥ Tar meg selv i å kikke mot døra hvert minutt, men det går jo liksom ikke noe fortere av den grunn..
 

Hva har du gjort denne oktober-fredagen? :-)

- SILJE 

 • Dato: 14.10.2016
 • Tid: 18:04
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 9
13.10.2016

LESER FOLK MAGASINER?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag hentet jeg disse to i postkassa, helt nye utgaver av Stella og Det Nye. I tillegg til disse to abonnerer jeg på ShapeUp og Foreldre&Barn, og jeg elsker å hente bladene i postkassa! Da tar jeg de med meg inn og blar litt, før jeg legger de på "magasin-bordet" hvor jeg alltid håper og få lest ut bladene senere. 

Men når jeg har spurt folk i det siste hvilke magasiner de leser, så er det ofte "ingen". De blar litt på venterommet hos legen, eller kjøper med seg noe tilfeldig på vei til Sydenferie. Det er jo ingen hemmelighet at magasinbransjen har en tøff tid fremfor seg, og at stadig færre kjøper magasiner. (Gjelder ikke alle for alle blader selvfølgelig, men mange!) Det har bare vært så rart å merke det selv, blant mine egne venner. Før husker jeg vi alltid kikket i magasinene mag, 4U, Cosmopolitan - som alle har blitt lagt ned. Vi lo av artikler, spørsmål og svar, og så på bilder av kjendiser. Er det ikke sånn lenger? Folk dropper kanskje å lese magasiner fordi de finner mye på nett?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg synes det i alle fall er veldig spennende å følge magasinbransjen om dagen. Det hadde jo aldri gått rundt om ingen leste magasinene, så det er klart at mange kjøper, abonnerer og leser norske blader. Men likevel merker jeg en veldig stor forskjell blant min egen krets, og det er jo litt interessant hvordan det hele utvikler seg. Lurer veldig på hvordan det står til med magasinbransjen om 10 år, for eksempel!

Hva med deg - leser du magasiner? 

- SILJE ♥

12.10.2016

9 ANBEFALINGER FRA NETFLIX

Trenger du tips til hva du skal se på Netflix, så tenkte jeg å komme med mine tips! Skal prøve å fatte meg i korthet, dette er i alle fall mine 10 9 anbefalinger :-)

1. Amanda Knox
Dokumentar om den amerikanske jenta Amanda Knox som ble omtalt over hele verden, og dømt for drapet på venninnen hun bodde med da hun studerte i Italia. Etter og ha blitt dømt, funnet uskyldig, dømt og så funnet uskyldig igjen, er hun er nå ute av fengsel og tilbake i USA. Jeg har alltid vært veldig fascinert av denne saken, spesielt med tanke på alt medieoppstyret som ble. Spennende og godt laget dokumentar! (OBS: Du kommer antagelig til å reagere på journalisten som er med..)2. Fed Up
Denne MÅ du se. Tenker på den stadig vekk, og må nesten se den igjen snart. Hvordan tenker matprodusentene når de skal selge oss produkter, spesielt de som er usunne? Og hvorfor blir det egentlig så mye fedme blant elever i USA? Dette er bare noe av det de tar opp i dokumentaren, som gir mye god kunnskap om de aller største og mektigste matprodusentene. 

3. The Social Network
Det er alltid sykt motiverende å se mennesker som har en idé, og aldri gir seg. Spesielt når det er basert på noe ekte, som denne filmen om Mark Zuckerberg og Facebook. Denne filmen er jo veldig kjent, men ville anbefale den likevel. Og husk at den også har fantastisk musikk, som den (også) vant Oscar for!
4. Blackfish
En skikkelig viktig film om vannparker i USA og spekkhoggerne som bor der. Må ses!
 


5. Gone Baby Gone
En spennende krimthriller med regi av Ben Affleck, som jeg har lyst til å se igjen snart! En fire år gammel jente blir meldt savnet i et røft nabolag, og to privatdetektiver tar på seg saken. Vil ikke si så mye mer, annet enn at jeg ble veldig engasjert og husker at jeg hadde behov for å diskutere filmen i etterkant. Sånt er gøy!


6. Stranger Things
Har tipset om denne på bloggen før, og regner med at mange har sett den. En spennende Netflix-serie om en guttegjeng som leter etter kompisen Will, som forsvinner etter han ser noe fryktelig... Grøss - denne har også fantastisk musikk, synes jeg.


 

7. American Horror Story
Jeg hadde et litt ironisk forhold til denne serien i starten, for jeg brukte litt tid på å komme ordentlig "inn"  i første sesong. Men fra 2.sesong ble jeg helt hekta, og så raskt alle 4 sesongene som ligger på Netflix. Masse kule, flinke skuespillere - og veldig spennende!


 


8. Under The Dome
Første sesong synes jeg er kjempespennende og bra, og etter det må du legge godvilja til ganske mye.. Serien dalte veldig i kvalitet etter første sesong, og ble dermed lagt ned etter bare tre sesonger. Men den er basert på en bok av Stephen King, så det er absolutt mye bra der, og jeg skulle gjerne sett flere sesonger av serien :-)
9. The Big Short
Okey, jeg ville egentlig ikke ta med denne, for jeg klarer ikke forklare hva den handler om - haha. Men det er veldig interessant og spennende, og (jeg skal prøve å forklare) handler om en gjeng som tjener fett på finanskrisen som rammet USA for noen år siden, ved at de har sett den komme og har veddet mot bankene. Sånn, det er det beste jeg får til. Se den, og lær masse! (Det må tydeligivs jeg gjøre igjen også)


 

Jepp.. Det var 9 stk! Klarte bare ikke komme på en til nummer 10. Jeje. 

Hva anbefaler du på Netflix? Har du sett noen av de jeg tipser om her? :-)

- SILJE ♥

12.10.2016

LOV MED JULESTEMNING I OKTOBER?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
 

Da jeg lagde meg frokost i dag tidlig, tente lys og satte meg i sofaen, kikket på pusene som lekte sammen... Så begynte jeg å kjenne skikkelig på den følelsen jeg har når jula er her. Jeg gleder meg til desember-morgener, til å tenne lys og vente på sola som står opp. Til å tenne adventslys, ha adventskalender og julepynt i kriker og kroker. 

Er kanskje ikke helt lov å kjenne på julestemning i oktober, men jeg begynner i alle fall å glede meg! Vi er jo snart halvveis i oktober allerede, så kommer november og så er plutselig desember her. Morgenstunder er noe helt spesielt, og i desember er det ekstra kos! ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Gleder du deg til desember? 

- SILJE ♥

 • Dato: 12.10.2016
 • Tid: 13:59
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 4
11.10.2016

Livet med tre katter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå synes jeg det er en stund siden alle tre pusene har fått sagt hei på bloggen! Charlie (øverst) er jo nyest i flokken, og har vært hos oss siden slutten av august. Han er ekte broren til Max, men kommer foreløpig best overens med Sander (bildet under). Tror nok det er fordi Sander er såpass frempå som han er, han går liksom bare rett bort uten å nøle.

 

Jeg kan finne alle tre sovende på badet, eller på stua bare noen centimeter fra hverandre. Men det hender også at det er litt hvesing i ny og ne, selv om det blir mindre og mindre av det. Nå håper jeg bare og få dratt på en liten tur med alle tre. Det hjalp så veldig da Max og Sander ble kjent, som om de knyttet enda tettere bånd da de var på et ukjent sted sammen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hverdagen med disse tre er bare superkos! Det var jo aldri planlagt å ha tre katter, og det hadde nok aldri skjedd om ikke det var for at nettopp Charlie skulle ha et nytt hjem. Den ekte broren til Max, når vi visste at Max er så god som han er? Vi kunne jo ikke la være, og de skaper så mye moro her hjemme. Jeg står fast ved det jeg alltid har sagt, at etter vi fikk katter har vi ikke trengt TV-kanaler. Det er nok underholdning i denne gjengen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

- SILJE ♥

Følg oss på Facebook ved å klikke her!

 • Dato: 11.10.2016
 • Tid: 19:53
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 5
10.10.2016

TID TIL Å TENKE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ny mandag, ny uke! Selv har jeg tatt meg en litt ufrivillig bloggpause noen dager. Forrige uke gikk i ett, men var veldig bra! Nesten en ukes skrivetur, tid med venner, bursdag og jobb. Har vært i en liten modus hvor jeg har trengt å tenke på hva som skjer fremover, hvilke prosjekter man vil satse på, hvordan jeg vil prioritere dagene - og mye forskjellig sånt. Om det gir mening! 

 

Noen ganger trenger man vel bare litt tid til å tenke, så man kan holde seg fokusert videre. Jeg har en del studier å jobbe med denne uka, og kommer til å titte innom her på bloggen hver dag. Så veldig gøy om du vil følge med! Har planlagt en del innlegg, i tillegg til "normale" hverdagsinnlegg som bare blir til når man skriver. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Må blant annet lese ut hele denne boka her, som er en del av neste oppgave. Bare å sette i gang!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- SILJE ♥

 

Follow

 • Dato: 10.10.2016
 • Tid: 16:13
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 8
05.10.2016

GÅ 10 000 SKRITT HVER DAG?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne høsten har jeg flere saker som kommer i ShapeUp, blant annet en som er på trykk nå! Dette bladet kom ut på mandag, med flinke Julie Bergan på forsiden - og masse spennende artikler og fristende oppskrifter. Som det alltid er i ShapeUp, etter min mening :-) 
 

Jeg ville skrive en sak om hvordan man går 10 000 skritt hver dag, siden jeg har fått mange spørsmål om det. Det er noe jeg begynte å gjøre hver dag for ca et halvt år siden eller noe, og jeg elsker å ha flere gåturer som en del av hverdagen. Man føler seg sprekere, får frisk luft og mer energi. Så hvis du som meg har lyst til å gå mer, bør du lese denne! Dyktige Jeanette Roede er ekspertkilde, og jeg lister opp tips til hva man kan gjøre for å gå mer. Noen tips og triks som har funket for meg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Går du mye i hverdagen? 
 

- SILJE 

 • Dato: 05.10.2016
 • Tid: 19:23
 • Kategori: Jobb
 • Kommentarer: 0
03.10.2016

LANGT VEKK FOR INSPIRASJON

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag pakket vi skrivesaker, Mac og notater og reiste på skrivetur. Det kjenner jeg blir veldig godt akkurat nå! Når man jobber frilans er hverdagen uforutsigbar, som jeg har skrevet om før. Det er oppturer og nedturer, og man har ikke helt kontroll på noen av dem. Det er jo denne hverdagen jeg liker, men det betyr ikke at det er godt å koble litt av, reise vekk og fokusere på noe annet for en liten stund. 
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har et skriveprosjekt som jeg elsker å skrive på, og det er hva jeg skal dedikere disse tre dagene til. Lese, skrive, koble av. Det skal bli bra! 

Flere som blir inspirert av å reise litt vekk? 

- SILJE 

 • Dato: 03.10.2016
 • Tid: 21:39
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 8

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no