hits
30.11.2015

MITT SISTE MAGASINNå har jeg kommet hjem til leiligheten etter en super langhelg i Trondheim! Hjemme i postkassen ventet julemagasinet jeg skrev for Lofotposten i november. Og som er mitt siste magasin for dem. (Med mindre jeg kommer krypende tilbake om noen måneder..) Det har vært så spennende å reise til Lofoten flere ganger i året og ha ansvaret for magasinene deres, og jeg har kost meg SÅ mye. Men nå har jeg flyttet til Nøtterøy, og jeg føler det er naturlig at jeg slår rot her med nye utfordringer på jobbfronten.

Huff, det er ikke bare gøy å si ha det til fantastiske folk, vakker natur og givende jobb. Siden 2013 har jeg reist rundt i den røde Lofotposten-bilen, møtt nye mennesker, skrevet tekster og knipset bilder, for så og sette det sammen til magasin på kontoret i Svolvær. Som jeg har kost meg altså. Men nå må jeg roe ned nostalgien her. Nytt år, nye utfordringer! (eller no)
Jeg var hjemme hos en utrolig hyggelig dame som ga masse interiør-inspo til jul ♥
Elsker å skrive tips-saker! Reiste rundt i hele Lofoten for å finne spennende aktiviteter til jula. 
Linselus, jeg??


I kveld skal jeg grave meg ned i sofaen med julemagasinet og en kopp te. Og sikkert en katt eller to også. 
Hva skal du i kveld?
 
- Silje ♥

 • Dato: 30.11.2015
 • Tid: 16:30
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 2
25.11.2015

KVELDSKOS OG RAMPETE KATTMin dag har sett sånn her ut i dag: 

06:00 - Marius skulle stå opp tidlig fordi han dro innover til Oslo i dag. Jeg tenker at jeg skal være supersprek, og åpner døra sånn at jeg kan få litt lys inn på soverommet og våkne. Da kommer Sander for å kose (eller bare stikke pota si i ansiktet mitt). Jeg er fortsatt ikke helt våken, så det blir ikke så godt tatt imot. Sander blir kastet ut og jeg sovner igjen etter og ha sagt ha det til Marius. 

08:00 - Jeg står opp på nytt, og klarer det til tross for kattekos og poter i ansiktet. Yesss. 

10:00 - Tar en lang gåtur til butikken og tenker at jeg er sprek. På butikken blir jeg fristet av en stor berlinerbolle og spiser den på utsiden. Da innser jeg at jeg ikke kan telles som sprek lenger. 

12:00 - Setter Max og ut i bånd og slår meg ned i sofaen for å se "Tusvik og Tønne talkshow", må jo få med meg Sophie Elise og Joakim! Etter programmet er over, tenker jeg at det er rart at Max ikke har sagt fra at han vil inn. (Ja, da står han på utsiden og mjauer) Så jeg går ut, og ser et bånd uten en katt. #verstefølelsenever
Heldigvis finner jeg han raskt igjen, bak hjørnet av huset med rampeutrykket over hele kattefjeset sitt.14:00 - Prøver meg på litt kontorjobb. Sender noen mailer, gjør litt studieting og andre ting på To do-lista. Faller litt ut og ser ferdig sesongen av Hæshtægg på TV2. Haha, må le av den serien. Selv om det er satt ekstremt på spissen, er det mange ting man kjenner seg igjen i som blogger.

16:00 - Støvsuger, rydder og vasker hele leiligheten til Marius kommer hjem. Jeg reiser nemlig til Trondheim imorgen, så planlegger en kosekveld i et ryddig hjem.

18:00 - Tar bloggbilder og setter meg ned for å skrive dagens innlegg. Nå skal jeg snart ordne taco som jeg kjøpte tidligere i dag, siden Marius kommer hjem hvert øyeblikk. Og så gleder jeg meg såå til en skikkelig kjærestekveld med film og god mat ♥♥

Tenkte egentlig at det ikke hadde skjedd noe i dag, så da måtte jeg bare prøve å skrive time for time. Så hadde det visst skjedd litt, likevel!Håper du har en fin kveld! Skal du noe hyggelig?

- Silje ♥

 • Dato: 25.11.2015
 • Tid: 17:57
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 2
24.11.2015

MIN ERFARING MED NETTSTUDIER

Jeg fikk et spørsmål i kommentarfeltet om jeg kunne fortelle om mine erfaringer med nettstudier, og det gjør jeg gjerne! 

Hva studerer jeg?
Det siste året har jeg tatt Featurejournalistikk (15 studiepoeng) ved NKS Nettstudier, og året før det tok jeg et kurs kalt "Skrivelyst". (Ingen studiepoeng) Tanken nå er å fortsette med studier så lenge det er gøy -  for hvert kurs står jo fint for seg selv. Men om jeg står på noen år til, kan jeg sitte igjen med en bachelor i kultur-og samfunnsfag, noe som hadde vært kjempegøy å ha på CV-en. Den kan jeg skreddersy litt som jeg vil, kravet er at jeg må ha en del journalistiske fag. I tillegg er det valgfag, som blant annet kan være sosiologi, ernæring og PR. Hvordan har du råd? 
Jeg har ikke råd. Haha. Da jeg tok Skrivelyst betalte jeg 11 000,- for kurset, men dette var penger jeg hadde spart opp fordi jeg trengte et push med skrivingen. Da jeg ville fortsette med nettstudier og valgte Featurejournalistikk, måtte jeg søke stipend og lån, da dette studiet koster 23 000. Men: så lenge du tar studier med studiepoeng, kan du søke fra Lånekassen! Det kommer jeg nok til å fortsette med, med mindre det selvfølgelig ramler ned et par millioner i hodet på meg, da.

Hvordan er det å studere på nett?
Jeg trives bedre med å studere på nett enn å studere på en skole / i et klasserom. Men dette er SÅ forskjellig hos folk, og man vet best selv hva man trives med. Grunnen til at jeg trives med nettstudier, er at jeg kan legge opp studieløpet selv. Sette mine egne frister, sette opp min egen timeplan og studiedager. Og jeg kan studere hvor jeg vil! Om jeg vil dra til Hellas i to uker og lese pensum ved bassenget er det ingen som stopper meg. Hmm, hvorfor gjør jeg ikke det oftere?

Hva er fordelene?
Du har frihet til å velge selv, og du får lån og stipend fra Lånekassen. Du får studentbevis og får dermed studentrabatt på kollektivtrafikk og mye annet. Du lærer masse nytt og spennende, og kan komme i kontakt og samarbeide med andre om du vil, men dette er helt valgfritt. Studieportalen (nettstedet hvor alle oppgavene og selve studiet ligger) er utrolig oversiktlig og bra. Det er lett å komme i kontakt med veiledere og andre studenter, og du kan lage egne timeplaner og sette frister for oppgavene dine. 

Hva er ulempene? 
Man må være strukturert. Noe jeg er i perioder, så det er jo min lille utfordring. Men bortsett fra at friheten gir et stort ansvar og at man får et studielån (som man også gjør ved mange andre skoler og studier) ser jeg ingen ulemper med å studere på nett. Og man mister jo det samme sosiale opplegget som man har på skoler, men det kan man selvfølgelig også ta initiativ til via studieportalen. 

Andre råd: 
Må bare si at alt jeg forteller nå har jeg fra mine egne erfaringer med de studiene jeg har tatt. Så jeg vet jo ikke om alt dette gjelder alle studier, men jeg vil tro det ikke er så stor forskjell. Det ligger veldig mye god info på NKS.no, hvor man kan søke opp alle studiene. 

OG: Noe av det jeg likte best da jeg vurderte NKS, var at man kan teste et kurs/studie i 24 timer dersom man vil se hvordan det fungerer. Da får du tilgang i studieportalen og kan sjekke hvordan kurset fungerer og alt som foregår der inne. Genialt! Det gjøres også på nettsiden deres :-)Veldig gøy å høre om noen har studert på nett, eller vurderer det! Bare spør i kommentarfeltet om det er noe mer :-)

- Silje ♥

PS: 
Hvis du har lyst til å lese mer om nettstudier hos NKS, så blogger jeg om dette ca hver uke på NKS sin blogg HER. For å se alle tidligere innlegg jeg har skrevet, kan du se her.

24.11.2015

JEG KLARTE DET!Ja, hei dere! Det er bare meg, som sitter i senga og veiver med armene foran et kamera. Haha, men jeg tenkte jeg måtte juble litt i dag. I hele går satt jeg med alt for mange oppgaver (jeg tør ikke si hvor mange en gang) som må leveres for at jeg kan ta eksamen og få fullført studiet mitt.

Fristen var i midnatt i går, og siste oppgave ble levert 23:55. SÅ typisk meg, uff. Når jeg har tatt eksamen og skal fortsette på neste kurs, er planen å kjøre en litt annen strategi neste halvår. Det er jo gøy når man først er i gang! PS: Fikk et spørsmål på bloggen om å skrive litt om studiene jeg tar hos NKS Nettstudier. Så da kommer det et innlegg om det litt senere i kveld! Nå er planen og ta det like rolig som han over her! Studerer du? 

- Silje ♥

 • Dato: 24.11.2015
 • Tid: 15:04
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 1
22.11.2015

Status + vinner av giveaway!Hei og hopp! (Vel, jeg er ikke helt der selv.. Var på 90-tallsfest i går, såee...) Jeg har hatt et par dager uten blogging, noe som for meg gjør vondt langt inn i sjela. Sikkert ikke så mange som bryr seg, men jeg gjør det i allefall, haha. Liker best å blogge daglig! Så nå lagde jeg rett og slett litt tid i den travle timeplanen, for jeg må jo trekke vinner av giveaway!

Hele uka har jeg nemlig sittet med nesa nedi studiebøker og oppgaver som skal leveres på mandag, så det blir deilig å gjøre meg ferdig med det. Derfor ville jeg bare skrive et lite statusinnlegg, og fortelle at jeg dagene går til lesing og skriving, og at pusene er friske og fine igjen. Jeg har skrudd opp varmen på badet, så nå har de flytta inn der begge to. 

OG: Vinneren av gavekort på 500 kr til Med24.no ble Julie som ønsket seg Moroccan Oil! Gratulerer, og håper du finner masse annet du liker. Er jo så gøy med giveaway, så jeg håper jeg kan ha det snart igjen, til dere som ikke vant denne gangen♥

Nå er det tilbake til studier for min del. Heldigvis er det interessant stoff! Nyt søndagen :-)

- Silje ♥

 • Dato: 22.11.2015
 • Tid: 13:10
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 5
18.11.2015

KATTEN DEMONSTREREREtter at vi kom hjem fra hytteturen, har Max og Sander vært litt pjuske og ikke helt i form. Vi reiser til Kragerø i dag, og jeg vurderte om pusene skulle bli hjemme. Men siden de ikke er helt i form, vil jeg aller helst ha de med så kan jeg holde litt øye med dem. ♥ Tror kanskje begge har fått i seg noe de ikke tålte, og jeg ser allerede at de begynner å bli litt bedre, heldigvis!

Siden vi skal reise har de ikke fått så mye mat i dag, så Max har demonstrert foran matskåla som dere ser. Haha, lille raringen.- Silje ♥

 • Dato: 18.11.2015
 • Tid: 18:14
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 3
17.11.2015

PAKKE I POSTEN ♥

Sponset av Med24

Åå, jeg elsker å få pakke i posten. Det er så gøy! Da jeg fikk en mail fra Med24 med et tilbud om et gavekort, tenkte jeg at dette var helt perfekt siden det var på tide å holde en giveaway for dere. Etter og ha kikket litt på siden, fant jeg jo så mye fint - så jeg spurte om jeg kunne prøve ut noen av produktene jeg skrev om til dere. For det første hadde jeg jo skikkelig lyst på de tingene jeg fant, men jeg ville også teste ut siden før jeg kåret en vinner. Da vet jeg at gavekortet dere får er seriøst. 

Så da jeg fikk denne pakken her om dagen, ble jeg ikke bare lettet over at siden er seriøs - men også over at produktene er så gode! Jeg har ikke fått testet de ut så lenge, så jeg kan eventuelt skrive litt om dem igjen når produktene er tomme. Men altså, den "citrus og olive"-såpen er virkelig verdt å teste ut, den lukter ikke bare godt på hendene, men på hele badet. Nå er jeg veldig svak for sitrus, da. Hehe.. Husk å melde deg på giveawayen min HER, hvor du kan vinne gavekort fra Med24 på 500 kr ♥ For å se linkene til produktene jeg bestilte, kan du også klikke deg inn der. Trekker en vinner imorgen! 

- Silje ♥

 • Dato: 17.11.2015
 • Tid: 15:37
 • Kategori: Skjønnhet
 • Kommentarer: 2
16.11.2015

DA MAMMAHJERTET SMELTETVi kom nettopp hjem fra hytteturen, og jeg ville bare titte innom så vidt i kveld med et par bilder fra helgen. Kanskje du tenker "dette er jo bare to katter", og det er jo sant. Men pusemammahjertet mitt smelter totalt, og jeg måtte bare dele hvorfor. 

Vi fikk Max (han mørke) for to år siden, og han har alltid vært en ganske sær katt - noe jeg tror alle vennene våre kan skrive under på. Han er god og snill, men bruker litt tid på å "stole på" både dyr og mennesker, og sånn har han alltid vært. Så da jeg begynte å drømme om en katt til i høst fordi det virket som Max kjedet seg litt alene til tider, tenkte jeg at det var stor sannsynlighet for at det ville krasje med hvordan Max er. At han bare ville mistrives, og at vi måtte levere tilbake den nye katten.

At Max og Sander nå har blitt så gode venner og koser seg i hverandres selskap er SÅ utrolig godt å se. På hytteturen virket det som om de ble enda nærmere, de hadde liksom hverandre. Og da Sander hoppet opp i stolen hvor Max lå for å ligge heelt inntil storebror - da smeltet hjertet til mamsen.

- Silje ♥

 • Dato: 16.11.2015
 • Tid: 21:41
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 2
15.11.2015

SKRIVER OG KOSER

Vi nyter helgen på hyttetur, med masse skrivesaker, to søte puser og mye godt i kjøleskapet. Det skjer noe med skrivingen når man får kommet seg litt vekk og bare skal skrive, skrive, skrive.

Alle tre har hvert sitt skriveprosjekt, og da er det godt at man kan heie litt på hverandre om man trenger det. Skriving kan være så varierende; i det ene sekundet tenker du at teksten din er fantastisk bra - og i det andre er du seriøst på vei til å trykke 'delete' på hele fila. Haha, huff.

Kattene koser seg skikkelig, og det er så gøy å se! De har funnet seg godt til rette her, og skifter mellom å jakte på fluer eller kommer malende for å kose med oss. De to altså ❤

Hva gjør du i dag? Håper du nyter søndagen!

- Silje💙

 • Dato: 15.11.2015
 • Tid: 16:19
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 4
14.11.2015

MINE FAVORITT-BØKER OG FILMER

Siden det er helg og tid til både film og lesekos, tenkte jeg å skrive om mine favorittbøker og filmer. Det er jo SÅ mye bra, og lista mi er selvfølgelig mye lengre enn dette. Men jeg tar de jeg kom på først, det betyr vel kanskje at de har satt spor? ♥ FAVORITTFILMER ♥

Shrek-serien: Jeg døør av disse, de er så morsomme! Jeg er helt gal etter animasjonsfilm. Skulle så ønske det kom enda en Shrek-film! 

The Dark Knight: For en film dette er. Spenningen, musikken, skuespillerne, karakterene. Denne kunne funket som lørdagsfilm hver uke nesten, så bra er den!

She's The Man: Amanda Bynes er så utrolig kul i denne filmen, og selv om humoren er litt den typiske amerikanske "overdrevne", synes jeg den er morsom.

Keiserns nye stil: (Et Kongerike for en lama) Altså.. Lamaen Kuzco er BEST. Og det er så mange morsomme gullkorn i denne filmen at jeg burde ikke prøve å gjengi dem en gang. Hvorfor ser jeg ikke denne filmen oftere? ♥ FAVORITTBØKER ♥

Snømannen: Jo Nesbø tror jeg er den eneste forfatteren som har lurt meg trill rundt - også andre gangen jeg leste boka og trodde jeg huska hvordan den gikk. For en genial, og utrolig dyktig mann.

Kjære: Selv om jeg er litt misunnelig på Linnèa Myhre som har gitt ut bøker i så ung alder, kan jeg ikke annet enn å bøye meg i støvet. Jeg elsker den morsomme, men samtidig mørke skrivemåten hennes, og hvordan hun legger merke til de små detaljene i de rare livene våre. 'Kjære' er også så deilig lettlest, samtidig som det man leser er skikkelig, skikkelig bra. 

Indias datter: Leste denne litt tilfeldig, og trodde egentlig ikke den ville være noe for meg. Men jeg elsket den, og jeg tenker fortsatt på den i ny og ne. Så spennende og lese om å vokse opp i India, og noen ganger kan det være så spesielt å følge hovedpersonene i en bok over mange år. Gleder meg til denne kommer på kino snart!
 
Agnes i senga: Denne digger jeg! Ser den har fått ganske lunkne anmeldelser, men det skjønner jeg bare ikke. Den er så morsom, lettlest og skikkelig godt skrevet. En veldig deilig bok å lese når man kjenner man får litt nok av "alles" perfekte liv. 

Hva er dine favorittbøker og filmer? Jeg vil gjerne høre!

- Silje 

 • Dato: 14.11.2015
 • Tid: 09:15
 • Kategori: Anbefalinger
 • Kommentarer: 4
13.11.2015

HYTTETUR MED PUSENEI dag skal jeg pakke sekken med gode, varme klær - og skrivesaker. Denne helgen skal jeg, Marius og en kompis på hyttetur for å være effektive og selvfølgelig kose oss - det beste av to verdener. Vi har alle tre skriveprosjekter som vi må jobbe med, og da er det alltid godt å reise litt vekk for å konsentrere seg om skrivingen. 

Pusene virker litt spente, og snuser fælt på burene de snart skal inn i. Alltid gøy med pusene på tur! Jeg tenker at siden de er innekatter, får de litt spenning ved å være med på reiser innimellom. Det er alltid SÅ spennende med nye lukter og nye plasser å sove, og de spretter ut av burene med én gang for å utforske det nye stedet. 

Hva skal du i helgen? 

- Silje ♥

 • Dato: 13.11.2015
 • Tid: 13:07
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 4
12.11.2015

TIPS MOT HODEPINE?Nå har jeg brukt femten minutter på å bestemme meg for om dette innlegget skulle handle om hvor mye vi alle hater hodepine, eller tips til hvordan man unngår og få hodepine. Men jeg tror jeg dropper begge deler, det blir for mye klaging i et innlegg, haha.

Jeg vet ikke hvorfor jeg fikk det akkurat i dag, men den vil bare ikke slippe taket uansett hvor mange tabletter jeg putter i meg. Har egentlig tusen ting på to do-lista, men tror jeg bare må ta en timeout på sofaen med kattene og et stort glass vann nå.. Kanskje jeg skal se "Unge Lovende" som folk snakker om, og be til høyere makter om at jeg snart kan tenke klart igjen.

Noen som har tips til hvordan man får vekk hodepine? 

- Silje ♥

 • Dato: 12.11.2015
 • Tid: 17:12
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 10
11.11.2015

EN BLOGG UTEN ANSIKTDet er noe jeg har tenkt litt på den siste tiden jeg har blogget. Jeg prøver jo selv å ha temaer og bilder på bloggen som jeg selv liker å se på andre blogger, og en av de tingene er at jeg liker å se bloggeren jeg leser bloggen til. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg synes det gir en nærhet til teksten og tankene til bloggeren. Merker at jeg bare skummer meg gjennom innleggene til favorittbloggerne mine dersom det bare er bilder av produkter eller en kopp kaffe. Er det noen som kjenner seg igjen, eller er jeg helt på jordet? 

Men selv om det kanskje virker sånn på bloggen, så er jeg ikke alltid like glad i å legge ut bilder av meg selv. Jeg myser sikkert en halvtime gjennom bildene i innlegget før jeg tør å trykke "publiser", og finner alltid tjue nye feil med dem hver gang jeg kikker. Det er det sikkert flere som kjenner seg igjen i, når man legger ut profilbilder, bilder på Insta osv.. Så hvorfor gjør man det da? Jeg har hatt to blogger tidligere, og spesielt på den forrige hadde jeg veldig lite bilder av meg. Det var mest Max, natur og ting jeg gjorde eller hadde kjøpt. Men jeg følte liksom at bloggen var så lite personlig, og det er vel derfor jeg har gjort den om til kun hjemmeside nå. Jeg er i allefall veldig fornøyd med konseptet mitt til denne bloggen, for hvis det er en dag jeg bare ikke orker å knipse bilder av mitt eget tryne, så har jeg kattene som alltid ser smashing ut. Haha. 

En annen ting jeg liker og "stå for", er å legge ut bilder av meg selv uten å klage på overfladiske ting. (Prøver, i alle fall..) Jeg har jo som sikkert mange andre ting jeg ikke er fornøyd med, men jeg har ikke lyst til å utstråle det. Jeg vil mye heller utstråle at man kan være fornøyd her i livet selv om man ikke er perfekt. For vi MÅ slutte å tenke på alle tingene vi ønsker å endre ved oss selv, det er bortkasta tid.

Hva tenker du om dette? Vil du helst bare se meninger, ting og tips fra bloggeren, eller liker du at bloggeren "viser seg"? Eller en god blanding?

- Silje ♥

 • Dato: 11.11.2015
 • Tid: 14:09
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 10
10.11.2015

TRENE UTEN AT MAN TRENERDu trenger ikke å ha lest bloggen min så lenge for å vite at jeg er ganske lat. Hvis jeg skal trene må jeg føle at jeg ikke "bare" trener. Eller så må jeg ha et ekstremt bra mål med treninga. Gå på tur i fjellet? Helt greit, hvis det er hytte med vaffel på toppen. Sykle sammen? Jaja, hvis vi sykler innom butikken og kjøper noe godt. Dra til aktivitetsparken i skogen her jeg bor? Ja, men da må jeg blogge samtidig!

Denne uka har jeg besøk av kusina og bestevenninna mi, Martine ♥ Vi tok oss en tur til den ganske kule aktivitetsparken (eller "outdoor fitness" som jeg tror det heter) og gjorde noen øvelser. Jeg tok noen sit-ups som dere ser, og tok bilde når jeg kom opp. Huff, jeg er håpløs.Klatring har jeg savnet, det er jo kjempegøy! Jeg bør vel snart lære meg at jeg kan trene faktisk "bare" for å trene. Meeeeen, tar det imorgen.


Er du enig eller uenig i min treningsfilosofi? 


- Silje

 • Dato: 10.11.2015
 • Tid: 15:09
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 7
09.11.2015

STARTET UKA PÅ RADIOI dag stod jeg opp i syvtiden, og skulle på NRK P1 Vestfoldsendinga 08:30! Der skulle jeg snakke om juleaksjonen som ble åpnet på lørdag, og jeg hadde både gledet og gruet meg før intervjuet. Det er kjempegøy og få snakke om prosjektet til så mange lyttere, og forhåpentligvis er det flere som kanskje vil bli med? Men jeg blir aaalltid nervøs før sånne ting, i tillegg hadde jeg glemt å spise frokost. Wups!

Heldigvis ønsket NRK P1 å følge opp aksjonen, så jeg skal tilbake igjen i desember og snakke om hvordan alt har gått. Jeg får heller huske å få i meg frokost da, haha. I dag våknet jeg også selvfølgelig med hikke av alle ting, og tenkte at det HER kan jo bli artig på radio.. Det gikk over til slutt, selv om jeg pleier å ha det i en evighet. Flaks! Etter radiointervjuet satte jeg meg på biblioteket for å studere litt, og det må jeg fortsette med imorgen også tenker jeg. 

Hva skal du i kveld? 

- Silje ♥

PS: Om du vil høre intervjuet på P1, kan du finne det HER! Og husk at jeg skrev at jeg skal gjøre det litt bedre neste gang, hehehe. Erfaring er alltid bra da! (Positiv tenkning, dere..)

 • Dato: 09.11.2015
 • Tid: 21:52
 • Kategori: Veldedighet
 • Kommentarer: 0
08.11.2015

SHAKE IT OFF

Gooood søndag! Så deilig å være ute med juleaksjonen, og må bare takke til dere som har gitt positive tilbakemeldinger. Kommer til å oppdatere litt om prosjektet fremover, da det er et par ting til som skal skje i forbindelse med innsamlingen. Det blir spennende å følge med på innsamlet sum frem til jul! Har satt et mål på 25 000,- men aner virkelig ikke om det er for mye eller for lite. 

Håper du NYTER søndagen og godværet. Jeg må bruke dagen på å gjøre litt oppgaver til nettstudiet mitt, og har nettopp laget meg en proteinshake for å få litt energi til å jobbe med det. Det er vel egentlig sånt man skal lage før man trener, men.. Samma det!

PS: Jeg pleier ekstremt sjelden å bruke engelske titler, men i dag følte jeg denne passet perfekt på innlegget. For jeg har laget shake, (haha) - og jeg "shaker off" alle negative tanker om hva folk kanskje tenker om juleaksjonen. Det er så skummelt å starte opp noe sånt, for du aner ikke hva folk tenker der ute. Men det skal jeg og shaken min ikke tenke på i dag!


Her kom Sander inn til venstre i bildet, og da måtte jeg jo le.. Han lurte fælt på hva denne kamera-knipse-lyden var..


Note to self: Neste gang må du fjerne den lysende blå melkekartongen i bildet, Silje.....

Hva skal du i dag? 

- Silje ♥

Bli med på juleprosjektet mitt her! 

 • Dato: 08.11.2015
 • Tid: 10:22
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 8
07.11.2015

Gi ord som varmer denne jula!Jeg er nervøs, SÅ sykt nervøs. Har nesten ikke sovet i natt. Og det er ikke fordi kattene har sovet hos oss og holdt meg våken. Så hvorfor? I dag lanserer jeg noe jeg har jobbet med siden september, og jeg er så spent på mottakelsen. Samtidig har jeg adrenalinkick til tusen, og har gledet meg til å fortelle om dette! 

Nå går jeg bare rett på sak: I dag har jeg startet en innsamlingsaksjon som jeg har kalt "Gi ord som varmer til jul". Konseptet går helt konkret ut på at jeg ønsker å engasjere nordmenn til å bruke summen de planlegger å gi i julegave til å støtte familier i Syria med mat. I stedet skal man gi ord som varmer til familie og venner i julegave! Ææh, der sa jeg det. Selve innsamlingssiden finner du HER, og hvis du også vil være med via Facebook, har jeg laget et arrangement HER. Og så vil jeg bare si kort om tanken bak dette prosjektet:I jula i fjor begynte jeg å diskutere en del med familie og venner om det materialistiske fokuset vi fort får i jula. Magasiner, nettsider og blogger eksploderer med forslag til hva man skal gi i julegave. Og summene vi svir av på julegavene? De blir ofte skyhøye. Jeg elsker jo selve julegave-tradisjonen selv, det må jeg få sagt.Tanken er IKKE at jeg skal gjøre dette hvert år, men jeg tror vi har godt av en liten julegavedetox i år. Om ikke helt, så i alle fall litt. Jeg elsker jo spenningen rundt gaver selv, men nå synes jeg det har tatt litt av - og tenker at det ville vært sunt med et litt annet fokus. I tillegg er det vanskelig å lukke øynene for hva som skjer sørover i verden, spesielt når vi skal sitte der med ribba og vinen vår på julaften. (Og kakene... og kaffen.. og godteriet.. og ja - gavene)

Derfor var det ikke så vanskelig å bestemme seg for hva pengene skulle gå til. Jeg mailet en del med Røde Kors og fikk være den første som startet en innsamling som går til formålet "Mat til Syria". Mange, mange familier der nede sliter med tilgang på mat, og Røde Kors drar ned og deler ut matkasser med pengene fra innsamlingen.

Prosjektet kalles "Ord som varmer" og skal ha en dobbeltbetydning; Du setter inn pengene du opprinnelig skulle brukt på julegave, og deretter får du tilsendt et brev hvor du fyller ut hvem gaven er til, samt hvor mye man har gitt til Syria. Du gir altså varme ord til den du er glad i, og samtidig gjør du (og personen som får julegaven) noe godt for noen som virkelig trenger det. For dette er det sykeste: For kun 120 kroner får to barn mat i en måned!

SLIK BLIR DU MED ♥

1) "All inn". Gi hele julegavesummen til barna i Syria, for eksempel dersom du og kjæresten/venninnen din pleier å gi hverandre 500 kr, går alt inn til aksjonen. Du får et brev du kan fylle ut å gi i julegave. 

2) En del av julegaven: Kanskje du allerede har begynt på en julegave, men mangler 200 kroner. Sett inn disse! Du får et brev du kan fylle ut å gi i julegave. 

3) Bare donere: Det er selvfølgelig også helt lov å sette over penger til denne innsamling uten å la det gå utover julegavevanene dine. En hver sum setter jeg og Røde Kors stor pris på! 

Helt seriøst; alt hjelper! Men det hadde vært utrolig gøy om man i allefall kan bytte ut litt av julegaven med denne innsamlingen. For eksempel planlegger jeg selv og gi dette til mange på min egen liste, men med en liten ting ved siden av. Gleder meg skikkelig til å skrive fine ord til familie og venner! 

Et lite tips: Vil du gjøre dette med flere, legg sammen summen og sett den inn. (Man får jo litt skattereduksjonen dersom man setter inn for over 500 kr, om jeg ikke husker feil) Siden du får julegavebrevet tilsendt på mail, kan du jo printe ut så mange du vil, og selv føre opp hvor mye du har satt inn per person.

Så.. da lurer jeg på: er dere med på dette? Eller har du noen tanker om prosjektet?

- Silje ♥

 • Dato: 07.11.2015
 • Tid: 07:53
 • Kategori: Veldedighet
 • Kommentarer: 9
05.11.2015

Svarene på spørsmålsrunden!

Tenkte det var på tide å svare på spørsmålene fra spørsmålsrunden jeg satte i gang for en stund siden. Har også plukket opp noen spørsmål fra kommentarfeltet! Tusen takk til alle som har kommet med spørsmål ♥ Here we go: 

Så gøy å være frilansjournalist! Har tenkt litt i samme bane selv. Men hvor mye får du for ett slikt oppdrag om jeg får spørre? Jeg tenker det er voldsomt mange timers arbeid, men er det verdt det? :-)

Så gøy at du tenker på det selv! Det er en tøff, men veldig morsom jobb synes jeg. Hva man får betalt varierer såpass mye at det faktisk er litt vanskelig å svare på, jeg har fått alt fra 1200,- til 12 000,- for en sak. Man lærer seg litt etter hvert hva man har "rett" på. Det beste er nok å lage seg faste avtaler med magasiner eller aviser, så man har en økonomisk trygghet. Når man får et pristilbud må man ta en vurdering på om det er verdt tiden eller ikke!

 

Ønsker du å jobbe som dette resten av livet eller ønsker du å få en mer stabil jobb? Spennende å høre litt tanker rundt dette.
Akkurat nå trives jeg veldig som frilanser. Det eneste minuset er at det er veldig tøft økonomisk, men det er også fordi jeg bruker så mye tid på bloggen som foreløpig ikke gir noen inntekter. Hehe, wups .. Har lyst til å frilanse en god stund til, men ser for meg at jeg er klar for fast jobb når jeg nærmer meg 30!

Hvis du får oppgave om å skrive en feature for A-magasinet eller et annet magasin de fleste i befolkningen leser, hva ville temaet vært? :-)
Hmmm. Jeg drømte tidligere om å skrive reisereportasjer, og det har jeg vært så heldig og gjøre fra Sri Lanka til Stella, og fra Bali til Kamille Puls. Kanskje det må bli en reisereportasje fra LA, eller Hellas? (heheh. hilsen en som har reisestopp) Ellers så har jeg veldig lyst til å skrive flere feature-saker med mennesker som fortjener litt positiv oppmerksomhet. Alle mennesker har en historie verdt å fortelle, og det er alltid to sider av en sak! 

Hvilket kamera bruker du? 
Da jeg startet opp bloggen brukte jeg et kamera jeg og Marius spleisa på; Canon 550D. Nå har jeg gått til innkjøp av et Olympus PEN E-PL7 som jeg bruker så og si til alle bloggbilder. 

Kan du fortelle hva som gjorde at du ble glad i å skrive? Var det en lærer som inspirerte deg eller ga deg spennende utfordringer, eller var det noe helt annet?
Det kom veldig tidlig. Tror jeg begynte å skrive sanger og historier da jeg var rundt 4 år, og da jeg begynte på skolen bare fortsatte det! Jeg elsket å dikte og skrive historier, og på barneskolen hadde jeg en lærer som var veldig støttende ovenfor disse. De ble ofte lest høyt i klassen, og selv om jeg ble kjempeflau der og da, var jeg egentlig skikkelig stolt. Haha.

Skriver du fortsatt for Topp?
Nei, det gjør jeg ikke. Siste oppdrag for Topp (eller ToppGirl som det heter nå) gjorde jeg i desember i fjor, og det var utrolig gøy som alltid! Det ble liksom naturlig at jeg sluttet å skrive for Topp da jeg flyttet fra Oslo til Nøtterøy. Dessuten har de fått noen kjempedyktige nye journalister. For en gjeng, og for et blad! 

Hvilket nr er du på topplista?
Jeg pleier ikke å ligge på topplista til vanlig, men det var en periode for litt siden hvor jeg lå på 200-listen flere dager på rad. Staaas! Det høyeste nummeret jeg har vært på foreløpig er 99.plass, og det var da jeg skrev innlegget "10 magiske treningstips - for oss latinger", (som jeg forresten planlegger å lage en DEL 2 av.) Det var stort for meg! Jeg hadde bare delt innlegget på Facebook, og det spredde seg i rekordfart. Utrolig gøy når det var et innlegg jeg hadde jobbet med i lang tid. 

 

Hvilke steder i Norge (som du ikke har vært) ønsker du oppleve?
Bra spørsmål! Jeg får bare øynene mer og mer opp for hvor mange fine steder det er her i Norge. Og så mange fine hoteller og hytter! Drømmer om å reise på roadtrip Norge rundt en dag.

Lurer du på noe annet til neste spørsmålsrunde? 

- Silje ♥

PS: Husk å melde deg på konkurransen min der du kan vinne gavekort på skjønnhet og livsstilsprodukter til 500 kr her!

04.11.2015

VINN GAVEKORT PÅ 500 KR ♥

Gavekort sponset av Med24Endelig kan jeg gi noe tilbake til dere som klikker dere inn på bloggen min! Jeg har vært i snakk med nettsiden Med24.no, som er en nettside for sunnhet, skjønnhet og livsstilsprodukter. Og de har utrolig mye fint! Jeg ble så glad da jeg gikk inn på siden deres - for selv om jeg ikke har noen stor blogg ennå, er jeg opptatt av å fremme produkter og nettsider jeg ville handlet fra selv.

Mine favoritter fra siden ♥


Bodyskrubb HER - Sitronsåpe HER - Nutrilett-shake HER - Balsam HER - Hårmaske HER - Hvordan vinne gavekort? 

Klikk deg inn på Med24 sin nettside her og finn et produkt du ønsker deg! Kopier linken eller skriv navnet på produktet - og legg det i kommentarfeltet på dette blogginnlegget. ♥

Gleder meg til å se hva dere finner! Jeg falt selv for sitronsåpen, som bare koster 47 kroner. Kanskje jeg skal fylle opp handlekurven med sitronsåper til den går over 499 kroner, for da er det gratis frakt! Haha. Trekker en vinner to uker fra nå, onsdag 18. november. Håper du vil melde deg på! 

- Silje ♥

PS:
Selv om du ikke er fast leser, er det bare gøy om du melder deg på! Om mange blir med, kan jeg kanskje ha enda flere konkurranser her etter hvert!

 

#konkurranse #skjønnhet #sunnhet #giveaway

03.11.2015

Hva driver jeg med?Tidligere har jeg fått spørsmål på bloggen om hva jeg jobber som, så tenkte jeg kunne fortelle litt om hverdagen min! Jeg har også familie og venner som spør på nytt hver gang jeg ser dem; "Ehm, hva er det egentlig du gjør igjen?" Og jeg skjønner godt at det kan være vanskelig å henge med i svingene noen ganger. 

Jeg er en rastløs person som trenger variasjon i hverdagen, og føler jeg i grunnen har funnet den perfekte kombinasjonen med det jeg gjør nå. Selv om det ikke akkurat gjør meg rik for øyeblikket. Satser på at det kommer etter hvert, haha. Men hva er det jeg gjør? Tenkte jeg skulle utdype litt, for jeg synes det er så gøy å snakke om jobb og drømmer!

Frilansjournalist - Da jeg ble 20 år begynte jeg å jobbe for magasinet Topp som praktikant og ansatt. En utrolig fin tid som ga meg så mye; innsikt i magasinverden, spennende kjendismøter, reiser til utlandet, og masse erfaring som journalist og blogger. Å ha Topp på CV-en har definitivt gitt meg en fordel når jeg har fortsatt som frilansjournalist - jeg har gjort noen oppdrag for Topp i etterkant, i tillegg til flere andre magasiner og aviser.

Jeg liker aller best å skrive og ta bildene selv, selv om det er mye jobb. Med tiden bør jeg kanskje la en fotograf ta over, for det kan jo blitt litt mye til tider. Men det er jo så gøy! Som frilansjournalist kan man for eksempel gjøre faste oppdrag - eller du kontakter magasiner selv og gir forslag til saker. Bali-saken i Kamille Puls på bildet over (som er ute nå!) fikk jeg faktisk flere nei til, og jeg var på nippet til å gi opp. Men det gikk jammen meg til slutt! Og jeg synes den ble så fiiin. ♥Nettstudent - Jeg hadde aldri trodd jeg skulle bli gira på å studere igjen, men det ble jeg visst. Jeg begynte å studere ved NKS Nettstudier i 2014, og gjør det fortsatt. Jeg tar diverse kurs i skriving og journalistikk for å bli bedre til å skrive og for å få mer kunnskap. Superklisjé, men kunnskap er makt! Det kan jo brukes til så mye :-) Kursene står fint for seg selv, men hvis jeg fortsetter i flere år til kan jeg sitte igjen med en bachelor i kultur-og samfunnsfag! Og det hadde jo vært litt kult da, haha.Blogger - Jeg har alltid elsket å blogge, og alle grunnene til det har jeg skrevet om tidligere HER. ♥ Jeg har også en deltidsjobb som blogger for NKS Nettstudier, hvor jeg skriver om studierelaterte ting!Skuespiller - Jeg er frilansskuespiller og drar vanligvis på en del auditions og castingrunder, men for øyeblikket har jeg skrivingen i fokus. Skal kjøre litt mer på med dette til neste år, og jeg er også i snakk om en kortfilmrolle som skal spilles inn i 2016. Om det går i boks, blir det så spennende! 

Kursholder - Jeg holder litt kurs i film og skuespill gjennom det som heter "Vestfold Frie Filmere". Blant annet har vi en årlig sommerfilmskole.

Det høres sikkert ut som en eksplosjon av rare ting, men jeg jobber prosjektbasert - en uke kan jeg drive med et filmprosjekt, en annen jobber jeg med bloggen eller studier. Det er denne kombinasjonen jeg elsker. Og det er det aller viktigste tenker jeg, at man trives med det man gjør!Hva jobber du med / hvilke studier tar du? 

- Silje ♥

 • Dato: 03.11.2015
 • Tid: 17:38
 • Kategori: Jobb
 • Kommentarer: 12
02.11.2015

Hva jeg sier til kattene etter en uke


Den følelsen når moren din tar bilde mens du spiser ..... Gidd' a.

Etter to turbulente flyturer ned fra nord, landet vi trygt på Gardermoen i går. Så koselig tur jeg har hatt med mamma! Magasinet ble ferdig på søndagen, (et par timer før avreise, hehh. ) og jeg gleder meg til å se resultatet på trykk. Får det i posten i slutten av november, så da kan jeg vise her på bloggen om dere vil se! 

utrolig godt å se igjen pusene mine! Jeg hørtes jo ut som den fjolla når jeg kom inn døra og så dem i går; "Heiiiii puseluseeneeeee minee, ååå så fine pusenusser. Har dere savna mamseeeen? jaaaa det har dere veel, åå så fine snuspelusper" Ja - dere skjønner greia. 


En som gjerne vil ut! 

Kjenner jeg er ganske utmatta etter en uke med intens jobb, så jeg skal bruke dagen på å komme i rute igjen, og få unna en del småting. Snakkes imorgen!

Hva går din mandag til? 

- Silje ♥

 • Dato: 02.11.2015
 • Tid: 15:02
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 3

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no