hits
30.11.2016

SENE KVELDER PÅ FILMFESTIVAL

Sene kvelder i Frankrike. Filmer. God vin. Makroner. Kaffe. På gulvet. 

Det har blitt en greie at vi sitter i leiligheten jeg og Marius bor i, koser oss med god drikke, og noe godt til. Kjeks og ost, eller makroner. Sittende på gulvet mens man snakker om verdensproblemer, filmer, alt og ingenting. Og planen er alltid å dra tilbake til festivalen og fortsette festen der, men de siste dagene har vi blitt igjen her til langt på natt. Det er så hyggelig! I dag skal vi likevel ut til byen siden det er siste kvelden til fotografen i Frysninger (filmen vi er her med), så vi må jo passe på at han får en bra kveld. Vi snakkes imorgen!

- Silje ♥

                  

 • Dato: 30.11.2016
 • Tid: 22:44
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 4
29.11.2016

HVORFOR SKRIVER JEG SÅ MYE OM MAT?Her har vi det igjen. Flere bilder av maten jeg spiste på kafé i går. Når folk snakker om bloggen min til meg, så nevnes ofte mat. Ja, det er mye mat. Og det er helt bevisst. Jeg tar nok mange flere valg om blogginnholdet her enn hva man skulle tro. Selvfølgelig er jeg helt åpen for spontane, dagbok-aktige innlegg som bare dukker opp i hodet, men en stor del av innleggene og innholdet er valg jeg har tatt, og som jeg har tenkt mye på.

Så hvorfor skriver jeg så mye om mat her? Og på Snapchat, og Instagram? For mange jenter (og sikkert gutter også) er det faktisk flaut å spise mye. Man kan ikke hente mer mat fra en buffet, om ikke venninna di er med. Det er flaut å spise foran noen du liker, og du må passe på kaloriinnholdet i maten. Ikke alle har det sånn, men veldig, veldig mange jenter har det akkurat sånn. Og jeg ønsker bare ikke å bidra til mer av det.Jeg vil heller være den bloggeren som viser at jeg spiser mat. At jeg forsyner meg flere ganger. At jeg tar en dessert. Kanskje to ganger, til og med.
Så hvorfor skriver jeg om det? Det er jo heller ikke bra å spise for mye søtsaker og dessert? Det vet vi. Det vet vi godt, og vi leser det overalt. Hele tiden. Jeg fremmer ikke et syn om at man skal spise så krampa tar deg heller. Men jeg ønsker å være sunn, frisk, og glad. Være glad i mat, som faktisk er næring for oss. Være den jenta som tør å forsyne seg en gang til, så andre kan se at du ikke trenger venninna di for å hente porsjon to.

Jeg har hatt sunnhetstips på bloggen før, og kommer sikkert til å ha det igjen. Men jeg passer alltid på hvordan jeg skriver det. Det er ikke "vekt-nedgangs-tips". En enorm forskjell, mener jeg. Aviser og magasiner har nok av disse type sakene uansett. Jeg kommer nok aldri til å snakke om min egen vekt, for akkurat dette kan være utrolig skadelig. Selv har jeg hengt meg helt oppi at en bestemt vekt er "feil" fordi jeg leste det på en blogg en gang. Det er viktig å tenke over denne påvirkningskraften dersom man når ut til folk. Og selv om jeg viser på blogg og sosiale medier at jeg spiser og koser meg, betyr ikke det at jeg ikke har stunder hvor jeg ønsker å spise mindre, eller gå ned i vekt som alle andre. Men jeg har valget om hvilken side av meg jeg ønsker å vise frem på bloggen, hva jeg tenker at vi trenger mer av. 

Hva er dine tanker om dette? Ida Wulff skrev en gang et veldig godt innlegg om litt samme tema, les det HER.

- SILJE ♥​

 

                  

28.11.2016

PÅ PLASS I DEN FRANSKE BYENÅh, det er så fint og koselig her i den lille franske byen Poitiers! Vi bor hos en hyggelig fransk dame, som har et hjem med skikkelig sjel. Hun jobber som regissør og forfatter, og er bare så herlig. Jeg ble jo mildt sagt skeptisk når festivalen skulle ordne rom hos noen lokale, haha. Men vi kunne ikke fått et bedre sted. I går gikk vi på julemarkedet i byen, prøvde lokal "gløgg" og en bretzel. Vi koser oss med filmer på festivalen, og akkurat nå sitter vi på en kafé og venter på maten. Eneste utfordringen her er språket, ikke mange som snakker godt engelsk. Mange som faktisk ikke kan et ord engelsk, så det gjør det jo ikke så lett ;-p 

Nå kommer maten, vi snakkes!

- SILJE ♥

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

 • Dato: 28.11.2016
 • Tid: 12:33
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 2
27.11.2016

VIDEO: MORGENSTUND MED KATTENE

I samarbeid med Royal Canin 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God morgen, tenk at det er første søndag i advent! Jeg har lenge tenk på å vise hvordan en typisk morgenstund med de 3 kattene våre er, så du kan se en liten videosnutt av det under her. 😊

Viser litt hvordan det er å våkne med 3 pusekatter og hvilket fôr de spiser fra Royal Canin. Jeg har brukt Indoor helt siden vi bare hadde Max, har også prøvd noen andre fôr i perioder, for eksempel når dyrebutikken er stengt og man kjøper fra den nærmeste butikken. Jeg har alltid gått tilbake til dette fôret, og kjøper enten via Petworld på nett, eller dyrebutikken på torget. Merker at kattene er mer glad i dette fôret enn andre (de blir mer ivrige når det er mat, og spiser bedre) og merker det sykt godt på pelsen. At pelsen er fin og myk er ikke bare viktig fordi det er godt å kose på den, men sier mye om god helse hos katten. Og det er jeg jo selvfølgelig opptatt av med mine tre. Håper dere liker den lille videoen vår! ♥
 


Om du vil, kan du lese mer om Indoor-fôret og hvordan det er utviklet spesielt for innekatter HER. 

Har dere dyr? 


- SILJE ♥


Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  
 

 • Dato: 27.11.2016
 • Tid: 12:42
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 4
26.11.2016

HVORDAN GJØRE SILJE IRRITERT

@ PARIS

Vi sitter på flyplassen i Frankrike og venter på toget videre til Poitiers, hvor vi skal på filmfestival. I stad hadde vi satt oss til rette etter flyturen, og jeg skulle en tur på do. Og her kommer vi til min lille livsfilosofi. Ikke gjør ting mer komplisert enn de er, spesielt om det i utgangspunktet er veldig enkelt! Hehehe. Jeg går på do med toalettmappa mi, fordi jeg ser ut som et vandrende kråkereir og har lyst til å ta på linser. Ved doene sitter en dame som tar rundt 1 euro for at man skal få gå inn til doen. Noe som i seg selv irriterer meg. Betale for å gå på do liksom. 

Jeg har ikke tatt ut kontanter og tar frem kortet. Nei, det går ikke ikke, får jeg beskjed om. Så da kan jeg ikke gå inn? spør jeg. Hun rister på hodet, og sender meg ut igjen. Hvis jeg må ha kontanter for å gå på do så er det sikkert en minibank i nærheten, tenker jeg. Jeg finkjemmer området, sjekker kriker og kroker. Ingen minibank. Går for å spørre i informasjonskranken, de forteller meg at den er i fjerde etasje. Jeg tar trappene i noe som føles som en evighet, kommer på toppen og må spørre igjen hvor minibanken er. Og så, etter å ha vandret rundt som en dust i fjerde etasje, ser jeg at DER - i en krok, der er den.

Nå har jeg fått på linsene og alt er bra altså. Og dette er jo bare småtteri, men noen ganger er det sånne små ting som liksom bare skal funke som irriterer mest, hvis dere skjønner hva jeg mener? Som når Internettet ikke fungerer, når Netflix henger seg opp eller når du har skrevet på en oppgave eller blogginnlegg og alt forsvinner. Nei, nå skal vi spise litt mat her, blide og fornøyde! 😛 😛 

- SILJE 
 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

 • Dato: 26.11.2016
 • Tid: 15:11
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 4
25.11.2016

KVELDEN FØR AVREISE


God helg! Noen ganger skulle jeg ønske jeg bare hadde bloggen å drive med. Jeg blir helt rar når jeg ikke får blogget hver dag, vil jo levere en bra blogg til dere som klikker dere inn her. Men i går og i dag har jeg ikke fått det til å gå opp, med jobb, studier, puser, pakking og rydding før tur. 

Forhåpentligvis blir det mer tid i Frankrike! Der er planen å blogge minst en gang hver dag, så håper dere vil følge med. Vi reiser imorgen tidlig og sover i Oslo for natten, så jeg har litt pusemamma-sorg akkurat nå. Savner puselusene! Vi snakkes nok imorgen fra flyplassen, håper dere har en fin kveld :-*

- SILJE ♥

Følg meg gjerne på sosiale medier:


                  

 • Dato: 25.11.2016
 • Tid: 22:09
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 6
23.11.2016

PÅ BARNDOMSROMMETDet kan hende at mine kjære familiemedlemmer fnyser litt når de ser denne overskriften. Det er helt  lov, siden jeg har nemlig ikke bare hatt ett rom i barndommen.. Rastløs har jeg vært hele livet, og jeg startet med et rom da jeg var 5 år, med gule vegger og en rød seng. Så "flyttet" jeg meg like så godt gjennom hele huset, haha. På et punkt fikk jeg også overtalt mamma og pappa til å få deres soverom....

Bonusen er at hver gang jeg flyttet, så ble rommene pusset opp! Sånn sett mener jeg selv at jeg har gjort alle en stor tjeneste. Fem rom har jeg hatt totalt. Ja, hvis man ikke teller med den lille perioden jeg flyttet inn på badet nede sammen med hunden vår. (Det er på sånn 2 kvadratmeter..) Husker at jeg latet som vi skulle drikke te, hentet en kopp på kjøkkenet og helte varmt vann fra springen på badet opp i koppen. Det var te, liksom. Æsj 😛 


Powerpuffjentene for alltid ♥​


Må legge inn litt snikskryt av middagen i går, som pappa lagde til jeg og mamma kom hjem fra kino. Så godt og lekkert, smakte som på restaurant :-) Flinke paps!


- SILJE ♥

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

 • Dato: 23.11.2016
 • Tid: 16:52
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 4
23.11.2016

10 GANGER KATTENE VAR EKSTRA SØTE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

God morgen! Jeg blogger fra barndomsrommet mitt i dag, mamma hadde bursdag i går - så da ble det Snekker Andersen på kino og overnatting her. Tenkte jeg skulle titte innom senere i dag med bilder fra mitt gamle rom, er rart hvor mange minner som sitter i disse veggene. 

Og - jeg ville bare ønske dere en fin dag med noen bilder av kattenes søteste stunder. I følge forskning skal det å se på katter faktisk være bra for oss! (Bevis fra denne linkenSå da er det ingen grunn til å ikke kikke innom bloggen min i alle fall, hehehe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ ♥ ♥

- SILJE

+ Bonusvideo av Max som elsker snø!

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

 • Dato: 23.11.2016
 • Tid: 09:54
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 6
21.11.2016

PARIS OG SELENA GOMEZ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei, fine folk! Så gøy med responsen på det nye samarbeidet med Royal Canin, gleder meg til å dele innleggene jeg har planlagt med dere. ♥

Det har vært en litt tung mandag med grått vær, og da er det fint å ha noe å se frem til. I helgen reiser vi nemlig til Frankrike, først noen dager på filmfestival og så et par dager i Paris. Det er første gang jeg er i Paris (utenom flyplassen), og jeg er veldig spent. Har du noen tips, fyr gjerne løs i kommentarfeltet!
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og ellers - er det bare jeg som ble helt varm i hjertet av å se Selena Gomez tilbake under American Music Awards? (Se oppsummering fra 730.no) Jeg og Maria skulle på konserten hennes i Oslo, og jeg ble så lei meg da hun måtte avlyse. Selvfølgelig fordi jeg hadde gledet meg til konserten, men også fordi jeg liker Selena så godt, liker ikke når hun har det vondt! Hun virker så god tvers igjennom, så jeg håper hun har det bedre etter en liten pause fra rampelyset. 

Nå skal jeg til byen en tur, hva skjer hos deg i kveld? 

- SILJE ♥
 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

 • Dato: 21.11.2016
 • Tid: 16:44
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 6
20.11.2016

NYTT SAMARBEID PÅ BLOGGEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er så glad for det nye samarbeidet her på bloggen, som er med... Royal Canin! For en stund siden tok jeg nemlig kontakt fordi jeg har ønsket å samarbeide med dem lenge. Det er det fôret kattene har vært mest glad i, og jeg ønsker å lære mer om dem. Jeg synes det er fint at dere vet at det er jeg som tok kontakt med dem, nettopp fordi jeg har vært så fornøyd med produktene deres. 

Torsdag var jeg i et møte hos Royal Canin i Oslo, fy søren så hyggelig. Jeg tenkte at jeg kanskje ville få et møte på fem minutter i farten, men neida. Møtet varte i et par timer, i tillegg til at jeg fikk hilste på alle som jobber i Royal Canin, og vist rundt i kontorlokalet. Se bildene jeg tok under her!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tenk å ha bilde av denne skjønningen hvor man jobber hver dag? ♥


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hos Royal Canin er det ikke bare lov å ha med dyr på jobb, det blir sett på som positivt. Hundene har hver sin åpne plass, og når man savner vofsen sin ekstra mye, er det bare å ta med Macen og sette seg sammen her. Koselig eller? 😛

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gladlaksen utenfor lokalene 😛​

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stikkord over hva som er viktig for alle som jobber hos Royal Canin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så hva vil det bety på bloggen? Det vil dukke opp innlegg i samarbeid med Royal Canin fremover, og jeg gleder meg så! Det vil bli konkurranser og info om produktene, for det er faktisk ganske spennende hvordan de kommer frem til dem, basert på testing og grundig kvalitetssjekk. Men i tillegg vil dette åpne for litt mer videoer her på bloggen! Jeg kommer til å lage noen morsomme videosnutter med kattene, med forskjellige temaer. Så jeg tror og håper at dette blir underholdende for dere. Følg med fremover ♥

 - SILJE 😊


Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

 • Dato: 20.11.2016
 • Tid: 17:23
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 14
19.11.2016

JEG GIR OPP MEG SELV..

Det tre siste dagene har gått i ett. To dager i Oslo med mye spennende på planen, blant annet et møte om det nye samarbeidet jeg skal ha på bloggen. Gleder meg til å fortelle om det imorgen, følg gjerne med ♥ I går ble jeg og kjæresten med mamma og pappa til Sverige, for å handle inn en del fremover. Er så deilig og ha masse mat i skapene, så hverdagen blir litt enklere. Men, dere... Den båtturen over til Sverige. Herregud.

Jeg tror aldri jeg har vært på en ferje som gynga så voldsomt? Været ble så ustabilt og bølgene enorme (i mine øyne). Jeg kan bli litt sjøsyk dersom dette skjer, og var bare ikke forberedt i det hele tatt. Jeg ble så dårlig, kaldsvettet og kjente at NÅ kommer alt jeg har spist til frokost opp igjen. (Sorry detaljene..) Men dere,  det var ikke bare meg! Flere folk satt rundt på bordene og var dårlige og uffa seg.. Da klokka var 9 var det så ille at jeg måtte spørre mamma når vi var fremme. "Klokka 11...." sa mamma. HUFF. Da det holdt på å gå skikkelig gærent midt i restauranten (herregud, tusen takk universet for at det gikk bra..) løp Marius for å hente en pose. Og heldigvis slapp jeg å bruke den, men jeg måtte le litt av det som står. Noe sånt som "Vennligst still posen på gulvet etter bruk". Seriøst?? Men da vi skulle gå til bilen, var det faktisk flere poser bortover gulvet, og en mannedo hvor en uheldig fyr ikke hadde klart å holde seg til han kom på innsiden..  

Likevel - da vi gikk til bilen, måtte jeg raske med meg et wienerbrød fra restauranten. Altså, er det mulig. Med en sjøsykpose i den ene hånda, sjanglende, kvalm og dårlig, måtte jeg absolutt grabbe tak i et wienerbrød?! Jeg gir opp meg selv. Matvrak til tusen, ass..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Håper du har en litt bedre dag enn min gårsdag! Flere enn meg som kan bli sjøsyke? (For et tema på bloggen i dag..)

Vi snakkes imorgen, til et litt hyggeligere fokus! 

- SILJE ♥

 

                 

 • Dato: 19.11.2016
 • Tid: 19:52
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 6
15.11.2016

HVA STUDERER JEG?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Let's get nerdy! Jeg elsker å snakke om studier, karriere og fremtidsdrømmer. Enten man vil bli lege, kokk eller daglig leder i butikk. Det er såå inspirerende og gøy med kunnskap og andres drømmer. (Følte at jeg bare BLE til den emojien med briller nå..) 🤓 


Uansett - jeg skriver jo ofte om studier på bloggen, men ikke så ofte om hva jeg studerer. Så det tenkte jeg å gjøre nå!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HVA HAR JEG STUDERT OG FULLFØRT?
- Skrivelyst (et tidligere skrivekurs hos NKS Nettstudier, som nå heter Høyskolen Kristiania Nettstudier)
- Featurejournalistikk (30 studiepoeng)

HVA STUDERER JEG NÅ?
- Kulturjournalistikk (30 studiepoeng)
- Journalistikk årsstudium, fordelt i fire kurs: (120 studiepoeng)
1) Grunnleggende nyhetsjournalistikk
2) De journalistiske arbeidsmetodene
3) Journalist i ulike medier
4) Journalistiske stoffområder
.
Jeg har eksamen i tre av disse denne jula, og de to siste til våren. Hvis jeg fortsatt er gira på å studere etter disse, har jeg lyst til å begynne på nettstudier i markedsføring og PR. For hvis jeg gjør det halvannet år, blir alle disse studiene jeg har nevnt her til en bachelor! Det hadde vært så gøy å ha, så vi får bare se. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mer om mine erfaringer med nettstudier kan du lese HER. (Kanskje litt utdatert men)

Studerer du, eller har du planer om det? 

- SILJE ♥                              
  
                  


#nettstudent #studier #skole #utdanning #journalistikk

 • Dato: 15.11.2016
 • Tid: 15:43
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 10
14.11.2016

MIN ØNSKELISTE 2016

Mandag, og ny uke! Jeg har fått noen spørsmål fra kjæresten de siste dagene, som lurer på hva som står på ønskelista i år. Siden jeg lovte Marius å skrive lista her på bloggen, får jeg vel bare hoppe i det! Så nå har jeg tenkt litt, og funnet noen ting som jeg ønsker meg..1. Kindl eller annet lesebrett! Vil begynne å prøve ut e-bøker neste år :-)

2. Spa-gavekort, alltid så deilig å slappe av litt.

3. Gaver fra Plan HER eller Dyrevernalliansen HER. ♥

4. Gavekort eller penger, det blir jeg alltid glad for! 
oo


5. Noe gøy til kattene, hvis det er lov å ønske seg. (Du vet du er mamma når du ønsker deg ting til ungene i stedet for deg selv...)

6. Stavmikser! Så kan jeg lage litt mer spennende mat :-)

7. Opplevelser, for eksempel kino, konsert eller teater. 

8. Blad-abonnement på KK eller Kamille som man finner HER. Har lyst til å skrive for disse, og da må jeg være oppdatert :-p8. Sophie Elises "Forbilde" HER.  (adlink)

9. ​Duftlys , for eksempel med duft av grapefrukt og sitron, mmmm ♥ Fra Nelly HER. (adlink)      

10. Mast 2 krølltang HER. Den gir så fine bølger i håret!

Hva ønsker du deg til jul? 

- SILJE ♥


                 

 • Dato: 14.11.2016
 • Tid: 19:59
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 3
13.11.2016

MUFFINS OG EN STOR NYHET

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siden det er farsdag denne søndagen, lagde jeg noen muffins til pappa og morfar tidligere i dag. Skulle gjerne gitt noen til farfar og, men hørte rykter om at mamma var innom med noen godsaker :-) Ellers i dag har jeg levert en ny oppgave og fått to nye oppgaver godkjent, det er alltid et kick og gjør meg så motivert til å jobbe videre. Var greit å ha restene av disse muffinsene i kveld når jeg har sittet med oppgavene, de ser vel ganske fristende ut? (Alt er fra pose, så jeg hinter ikke til skryt, det går liksom ikke når det er laget av Toro-pose..)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg må også dele en nyhet som jeg er så glad for! Snart starter jeg et nytt samarbeid på bloggen, som jeg har tatt initiativ til selv. Det er noe som jeg selv synes er utrolig bra, og jeg har ventet i spenning på om avtalen skulle gå i boks. Tenk at den gjorde det! ♥ Hvis alt går etter planen, kan jeg fortelle mer til søndag. Skal på et møte til uka for å planlegge innleggene fremover, gleder meg! Et lite hint er at kattene nok er veldig glad for dette samarbeidet..

God kveld til deg! Vi snakkes imorgen :-) 

- SILJE ♥


                 

 • Dato: 13.11.2016
 • Tid: 20:17
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 4
11.11.2016

OMG, DENNE UTSIKTEN

I dag våknet vi til enda mer hvitt landskap, skyfri himmel og sola som skinner over snøen og gjør alt så utrolig magisk. Sukk, det er så pent! Begynner å tenke at det hadde vært koselig å feire jul her en gang, da er man vel nesten garantert snø. Som de fleste andre trenger jeg snø for å få skikkelig julestemning, jeg vil ikke ha grønn jul i år! Vi får bare krysse fingrene for at desember blir helt hvit hjemme også. Nå skal jeg tilbake på "kontoret", kan ikke ta meg fri selv om vi har tatt turen til hytta. Er jo ikke helg helt ennå!

Gleder du deg til snø og jul når du ser dette?

- SILJE ♥

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                 

 • Dato: 11.11.2016
 • Tid: 12:04
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 8
10.11.2016

HELT NY BUKSE MED STRYKEMERKER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ååå, jeg har helt glemt å laste opp dette innlegget! Egentlig burde jeg tatt flere bilder, for jeg tok mange flere strykemerker på buksa. For eksempel en pirat, haha. Jeg kjøpte disse merkene da jeg var i Trondheim tidligere i høst, og gleder meg til å få tak i flere. 
o
Minner meg sånn
om da jeg var liten og buksa var full av disse fine merkene. Og det gjør jo buksa helt ny! Enten man har hull i den eller faktisk bare vil piffe den opp. Noen av disse merkene har falt av buksa, så jeg håper jeg kan finne noen flere som sitter bedre neste gang. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Synes du det er fint med strykemerker? Jeg elsker det!

- SILJE ♥

Følg meg gjerne på sosiale medier:


                 

 • Dato: 10.11.2016
 • Tid: 17:35
 • Kategori: Mote
 • Kommentarer: 6
10.11.2016

10 TING JEG HAR LÆRT I LIVET


 

God torsdag til deg, fra den snødekte hytta!
Har sett en del andre bloggere som har hatt dette innlegget, med punkter man har lært så langt i livet, eller ting man burde visst som tenåring. Jeg synes ikke man skal bruke tid på å angre, det er bare bortkastet tid. Så det gjør jeg lite av, men synes uansett det er gøy å skrive et innlegg med ting jeg har lært!

1. Stå alltid vet det du føler er riktig. Jeg var som oftest den veslevoksne jenta som nektet å smake på røyk for eksempel, og ja - det var ikke veldig kult. Jeg husker jeg la veldig godt merke til vennene som sa "kom igjen,da" og vennene som sa "nei, du får ikke lov å smake, du blir bare avhengig. Det unner jeg deg ikke!

2. Vær også åpen for andres meninger. Du skal stå for det du mener, men vær også åpen for andres opplevelser, tanker og oppfatning. En diskusjon med en som tenker annerledes enn deg trenger ikke bli ubehagelig, her er det masse å lære om andre!

3. Legg merke til hvem som vil deg godt, for å fortsette litt på det første punktet. Ta godt vare på ekte, gode venner!

4. Den derre magefølelsen.. Den har jeg fulgt mange ganger når det gjelder store avgjørelser i livet. Og det har virket.

5. Hopp i det, ta sjansen! Ved hver artikkel jeg har i et magasin, har jeg kanskje fått 5 mailer med nei, og en med ja. Har du lyst på en jobb, men vet ikke om du er kvalifisert nok? (Hvorfor tenkte jeg på Donald Trump nå... ) Send en mail og spør, eller gå innom og hils! Tenk hva er det verste som kan skje? At du får et nei? Det blir man bare tøffere av.  (Eller, det verste som kan skje er at man blir en ukvalifisert president i USA, men.. Det er en annen sak!)6. Vær til stede i øyeblikkene med venner og familie. Det gjør at minnene fester seg tydeligere, og du gleder andre ved å vise at du er 100 % til stede.
 

7. Spar penger på sparekonto, så fort du har mulighet! Jeg brukte opp alt på reising så fort jeg kunne, vet ikke om det er det beste tipset akkurat, men jeg angrer ikke! Selv om jeg selvfølgelig kunne ha spart litt mer... Hehehee

8. Kunnskap er alltid nyttig. Denne innstillingen er jeg stor fan av. Søk kunnskap hvor enn du er, snakk med nye mennesker, kikk i et atlas og lær deg geografi, lån bøker på biblioteket, og så videre. Det vil lønne seg!9. Ta ansvar for det du gjør. Om det er at du skaffer deg hund eller katt, ta ansvaret for den. Har du gjort noe dumt? Innse det og be om unnskyldning. Har du brukt mye penger i det siste? Da må du spare og leve på knekkebrød en periode. For å ta noen eksempler!
 

10. Det er faktisk ganske kult å bli voksen og bestemme over sitt eget liv :-)

Har du egne ting du har lært i livet? Er du enig i noen av mine? 

- SILJE ♥


                 

 • Dato: 10.11.2016
 • Tid: 11:48
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 8
09.11.2016

15 TING Å GJØRE I NOVEMBERTips til ting du kan gjøre i november - så går tida fortere til jul og desember!

1) Begynne på julegaver. Så blir det ikke stress!
 

2) Planlegge tur for julegavehandling. Hva med å handle i en annen nabobyen din, eller ta en weekend-tur til et annet land?

3) Se en serie du har fått anbefalt. Jeg har en laang liste med serietips fra venner, men får liksom aldri begynt siden jeg alltid finner noe annet jeg vil se ;-p

4) Start et personlig prosjekt frem til 1.desember! For eksempel å være sunn, trene eller få gjort noe du har på planen.5) Hvor ofte er man på biblioteket? Ta deg en tur og lån noen bøker du vi lese eller kikke i. Husk at de også har lydbøker, filmer og blader som man kan låne!
 

6) Hyttetur! 

7) Dra på julemesser, alltid stemning ♥

8) Lag en tre-retters middag til familie, kjæreste eller en venn. Hvor ofte gjør man dette? Alltid gøy å teste ut nye oppskrifter!


 

9) Bestille julekort. Man trenger ikke kjøpe mange, men det er sikkert noen i familien din som hadde blitt glad for et?

10) Lag en liste med mål for november og desember (Hilsen liste-nerden)

11) Fargelegge eller kjøpe puslespill. Godt for konsentrasjonen, og bra for å roe ned. 

12) Gjør noe nytt for deg selv! Ny hårklipp, hårfarge eller noe annet som en gave til deg selv.13) Dra på kino! Jeg elsker å kikke på www.filmweb.no, se hva som kommer og sjekke ut trailere.

14) Inviter en venn på bake-søndag! Dere kan for eksempel tjuvstarte på julekakene, eller lage sunne knekkebrød for uka.

15) Ta en magasin-opprydning hjemme. Klipp ut alle artikler som du finner interessante, sett inn eller lim inn i en perm. Så kan du kaste ut resten og bli kvitt bladene som bare støver ned :-)Noe av dette som fristet å gjøre i november? Nå skal vi kose oss videre på hytta, og nyte synet av den fine, hvite snøen. (Greit å nyte den når man er inne)

- SILJE ♥

                 

08.11.2016

HYTTETUR MED TRE KATTER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God tirsdag til deg!
Jeg startet dagen med å hive frem alt av vinterklær og varme klær fra klesboden, for nå har det søren meg blitt kaldt. De varme klærne må frem, og de tynne jakkene må laaangt tilbake i skapet. Når de henger fremme, bruker jeg de jo fortsatt. Og jeg angrer alltid når kulden biter tak. Brrrr.

I tillegg skal vi på hyttetur i dag, og da må varme klær bli med. Første tur med alle tre kattene! Jeg synes det er så fint å ha med kattene på tur innimellom, i og med at de er innekatter. Nye, spennende lukter og litt nye utfordringer. Max og Sander pleier å trives på tur, så blir spennende å se hva Charlie synes. Tror han vil like hytta jeg :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
o

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

o
Både jeg og
kjæresten har mye på jobbplanen om dagen, og da er det litt godt å reise vekk og bare fokusere på det. Ikke trådløst internett, ikke Netflix og husarbeid som henger over. Nå skal det pakkes ferdig, og så kjører vi på tur! ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Hva skal du denne tirsdagen?

- SILJE ♥

                 

 • Dato: 08.11.2016
 • Tid: 13:33
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 4
06.11.2016

PLANEN FOR NOVEMBER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg pleier å bruke søndager til et lite møte med meg selv. Legge planer for uka, sjekke økonomien, at jeg har kontroll på gjøremål, studier, jobb og blogg. I dag tenkte jeg å ta en titt på hele måneden, og jeg ser allerede at november blir hektisk. Som nettstudent har jeg hjemmeeksamen i 2 uker (æææ) i desember, så nå gjelder det å jobbe på! Planen for november er:
 

- Lever alle oppgaver i fagene jeg tar (Må det for å kunne ta eksamen)
- Ta en tur på hytta for å fokusere fullt på studier
- Levere to artikler
- Prøve å selge inn et par artikler til magasiner
- Lage julekort! 
- Levere neste utkast av et filmmanus til skrivegruppa (Er med i en manusgruppe på et filmsenter)
- Ta en tur på kino og se "Fantastic Beasts and Where to Find Them"
- Dra på julebord
- Tur til Frankrike med Marius i slutten av november!

Det er deilig å ha turen å se frem til, for da har jeg noe å jobbe for. Tenk så deilig å ha levert alle oppgavene, og sette meg på flyet til Paris med god samvittighet. Det må jeg bare klare. Hva er dine mål for november?

- SILJE ♥

                 

 • Dato: 06.11.2016
 • Tid: 13:03
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 3
04.11.2016

HALVVEIS HELG


 

HELG ♥ Jeg har vært litt flink student de siste dagene, om jeg får lov å si det selv, haha. Er ikke ofte jeg skryter av det, for jeg er en mester på å gjøre skolearbeid i siste liten. Men jeg har liksom fått dreisen på å være nettstudent igjen, koser meg med å lese pensum (what) og å se på forelesninger fra stua. Men når jeg er flink student så er jeg ikke så flink på bloggen, så jeg skal skjerpe meg litt til uka, altså! Tar meg halvveis helg nå - skal slappe av i kveld, men må studere og jobbe lørdag og søndag.

Ville bare kikke innom og dele disse bildene av minstemann Sander, som har blitt så glad i kurvene på badet. Nå som jeg har skrudd opp varmen på badegulvet, er det her alle tre pusene henger mesteparten av dagen. Jeg flytter kontoret inn dit ganske ofte også, så da er vi der alle fire. Litt koselig da, selv om jeg må få ryddet opp der snart, hehehe...
 
Hva skal du i helgen?

- SILJE 

 

                    

 

 • Dato: 04.11.2016
 • Tid: 19:09
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 0
03.11.2016

JEG, PÅ JOGGETUR??Jeg tror det var i overgangen mellom oktober og november, etter Halloween og med hånda i bunnen av den tredje godteriskåla, at jeg så lyset. Lyset fra den livsstilen alle snakker så varmt om, hvor man trener, spiser sunt og føler seg bra. Som selvutnevnt matmoms delux er det vanskelig å komme seg dit. Det er så mye godt som er usunt, og det finnes ganske mange ting som er mer komfortabelt enn å trene. Derfor unngår man det. Men, jeg er lei av å finne på unnskyldninger, spise meg overdrevent mett og angre etterpå. Jeg kommer nok aldri til å bli en treningsnarkoman eller en som spiser brokkoli som snacks. Men jeg vil veldig gjerne være en matmoms som OGSÅ holder seg i aktivitet. En sunn matmoms rett og slett, det er mitt mål. Så nå har jeg akkurat kommet hjem fra joggetur (er fortsatt sjokkert når jeg skriver dette). Det var vondt, det var et h******, men jeg er i alle fall i gang. Peace out fra en som blogger fra gulvet, og holder på å dø. (Ja, jeg overdriver.. litt)
 

Liker du å jogge? 

- SILJE ♥

 • Dato: 03.11.2016
 • Tid: 17:26
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 4
02.11.2016

FOTOJOBB I GÅRHei, og god onsdag til deg! Jeg måtte nedprioritere bloggen litt i går, for jeg hadde bryllupsfotografering for to skikkelig bra folk! De var så fine, og jeg gleder meg til å redigere bilder i dagene fremover. Når det er snakk om bryllup er det ekstra viktig at de blir fornøyd, tenker jeg. Men de var så fine på bildene, og det var helt nydelig med alt høstløvet rundt, så jeg tror ikke det blir noe problem ♥ 

I dag skal jeg redigere bilder, og jobbe med neste studieoppgave. I tillegg har jeg noen artikler og litt annet kontorjobb som må gjøres. Tenk at det er meldt snø denne uka på Østlandet? Veldig spent på når den kommer! 

- SILJE ♥

 • Dato: 02.11.2016
 • Tid: 15:18
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 6

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no