hits
31.12.2015

DA KLOKKA SLO TOLV

En liten jente stod i vinduet, så på at verden utenfor ble mørkere for hvert minutt. Hun visste at det snart ville være helt svart utenfor, men det gjorde ikke noe. Ikke i kveld. Hun smilte mens hun dro i de blonde museflettene. I kveld var det annerledes. 

Det tok ikke mange timene før lyden begynte å komme. Små smell langt borte fra. Noen alene, andre tett i tett. De kom nærmere, og hun stod igjen ved vinduet med store øyne ut på himmelen, som nå var blitt forvandlet til et levende, fargerikt lerret. Den helt unike lyden og synet som hun bare fikk se én gang i året. Og den ene dagen hun fikk lov til å være oppe til over midnatt!

Da klokka slo tolv var hun ute av huset. Hun løp nedover gata, forbi familiene som var på vei ut av huset, hvor de voksne forgjeves prøvde å kle på barna votter og skjerf. Hun løp til hun kom helt ned til veien, hvor det krydde av mennesker. Noen var ute på jordet, mens flesteparten stod langs veien med blikk rettet mot himmelen. 

Hun glante på fyrverkeriet med åpen munn.
Så. Vakkert.

Men, som alltid hadde hun en liten klump i magen sammen med alle de kriblende følelsene. Hun ble blank i øynene når hun tenkte på året som i dette sekundet døde. Året som var fylt med gode minner, morsomme turer og opplevelser. Hun felte en liten tåre for det gamle året, mens hun hvisket lavt: "Tusen takk". 

Hun så tydelig for seg hvordan året takket henne. Nå kunne det endelig hvile, nå som et lite barn hadde vist takknemlighet for jobben det hadde gjort. Med øynene lukket kjente, følte og så hun det gamle året forsvinne. Det døde. Så åpnet hun øynene igjen, og lot seg selv få smile.

For synet foran henne var så vakkert at hun fikk vondt i magen. Fargene spredde seg på himmelen, og forsvant. Men før hun rakk å savne de vakre fargene, kom det en ny kombinasjon på himmelen. Lydene. De små smellene. Hun så for seg hvordan det nye året takket hele verden for velkomsten. At det lovte å gjøre så godt det kunne for å være et godt år for alle. 


Hun hørte skritt bak seg, og så foreldrene ta plass ved hver sin side av henne. De kikket på den sprakende himmelen de også, og sånn stod de et øyeblikk. Men så kjente hun en hånd som strøk henne i håret. Det var moren, og jenta måtte møte blikket hennes. Hun visste hva det betydde, og det var greit. Nå var det leggetid. Men hun hadde fått gjort det hun trengte denne kvelden. Hun tok moren i hånden, og sammen gikk de hjemover. Føttene hennes lagde små spor i snøen som hadde lagt seg på asfalten.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyttårsaften har alltid betydd mye for meg. Selv om jeg ikke har like god fantasi nå som den gangen, så henger følelsene jeg hadde så godt igjen. Nå skal jeg kose meg med god mat og fine mennesker. Og snart skal jeg ut og "se" det gamle året forsvinne, og det nye ta plass. GODT NYTTÅR!

- Silje, Max og Sander

 • Dato: 31.12.2015
 • Tid: 18:36
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 0
30.12.2015

OPPSUMMERING 2015!

Det er alltid gøy å oppsummere fra året som har gått, og litt rart. Alle forventningene man hadde i starten av året - og så er det plutselig over. Sånt blir jeg helt nostalgisk og rar av. For å varme opp litt, leste jeg oppsummeringen fra 2014. Er så glad jeg lagde den, for det er så mange detaljer man glemmer. 

Så - her er oppsummering for 2015! 


JANUAR
I januar bodde jeg i en stor leilighet litt lenger ut på Nøtterøy, sammen med Max. Leiligheten var alt for dyr for meg, og jeg jobbet meg halvveis i hjel for å ha råd til den. Haha. Men fin var den da! Og i etasjen under bodde kusina mi, så vi hadde mye gøy. 

Denne måneden reiste Marius tilbake til Lofoten hvor han skulle fullføre siste året på skole, og jeg husker at det var tungt å si ha det. Jeg avsluttet kurset "Skrivelyst" hos NKS Nettstudier og meldte meg opp til neste studie "Featurejournalistikk". Jeg fikk en frilansjobb som journalist for nettstedet "Vestfold Guide", og var på skrivekurs med Aschehoug. 

FEBRUARStartet måneden med en jobbhelg i Oslo sammen med Marius, husker at det var så kos! Jobbet mye for Vestfold Guide og skrev flere artikler for dem. Forberedte også til Bali-turen med Samadhi-Travel! I utgangspunktet var dette en jobbtur, men Susanne ble med på turen sammen med meg, og da utvidet vi turen en ekstra uke. (Mer om det i mars)

Jeg var i Lofoten og besøkte Marius mens jeg jobbet med vårmagasinet for Lofotposten. En fantastisk kombinasjon, at jeg kunne reise på besøk til kjæresten og samtidig jobbe frilans. Det var gøy! MARSMars startet med å dra til Bali i to uker... Bra start på måneden, for å si det sånn!

.. men husker at det var godt å se igjen denne klumpen!

Da jeg kom hjem fra Bali, begynte jeg å jobbe med salg av reportasjen fra turen, i tillegg til andre frilansoppdrag for Lofotposten og Vestfold Guide. Jeg dro på Katy Perry-konsert med Frida og Rebecca, og avsluttet måneden med å fjerne mandlene. Det var to helvetesuker med smerte for å si det MILDT. Jeg hadde gledet meg til å spise gelé og vaniljesaus, men det ble jeg lei av første dagen. Haha, men jeg er glad mandlene er borte nå da!

APRILMarius var på besøk hos meg i påskeferien, men jeg var jo slått ut på grunn av mandlene. Husker at Marius "kidnappet" meg ved å overraske meg med å komme hjem fra familien i Kragerø og ta meg med dit ♥♥ Denne måneden prøvde jeg også og studere, men det var vanskelig. Jobbet fortsatt med mange frilansprosjekter som tok mye tid. 

Dette var også siste måneden i den store leiligheten min, så jeg og Martine hadde masse kosekvelder! Max ble 2 år, jeg var på skrivekurs med Aschehoug igjen, og
koste meg med venner imellom pakking og utflytting av leiligheten. MAI

Flyttet ut av leiligheten, og dro til Oslo med Max fordi vi skulle reise opp til Marius i Lofoten resten av måneden. Rakk og dra på Stellas karrieredag med Frida og Rebecca, som var utrolig bra! Dro til Lofoten med Max, og var der nesten hele mai og starten av juni. Samtidig jobbet jeg med Lofotpostens sommermagasin, feiret 17.mai, og solgte reportasjen fra Bali til Kamille Puls! Det var stort. Dagen etter salget fylte jeg 23 år, som jeg feiret på Lofotakvariet med Marius og fiskene. Haha, fantastisk bursdag!JUNIJeg og Max hjalp Marius og flytte ut av leiligeheten sin! Vi reiste nedover til Nøtterøy hvor vi flyttet inn i vår nye leilighet ♥ Jeg startet å satse på bloggen, og viet mye tid til den. Det var et skikkelig wake up call for meg, for jeg koste meg SÅ mye. Ellers i juni så var vi på Kortfilmfestivalen i Grimstad med kortfilmen "Der vi er", som jeg og Marius skrev og spilte inn året før. Dagen etter vi kom hjem fra Grimstad, dro vi til California og Palm Springs! Her var det filmfestival med en av filmene til Marius, og vi koste oss i varmen. (Selv om det var aalt for varmt)
JULISiden vi reiste så mye i juni, ble juli måneden vi kom ordentlig på plass i leiligheten. Her ble det IKEA-tur, og maling av et gammelt bord som ble hvitt. Jeg var i Oslo på Bali-reunion, på hyttetur med Maria og Susanne, og en tur til Kragerø. Da reiste vi på Tusenfryd, som var gøøy! Vi hadde også bursdags-innflytnings-fest, masse vennebesøk og feiring av Marius sin bursdag. På slutten av måneden var det jobbing med sommerfilmskole for meg og Marius. 

AUGUSTVi jobbet med sommerfilmskolen, var i Oslo på festpremieren til filmen "Dryads - Girls Don't Cry", var med venner og ble invitert med på spontantur til Hellas av mamma og pappa. Hellas var såå herlig, og en fantastisk uke før det kicket skikkelig i gang med studier og jobb igjen. 
I august skrev jeg også mitt mest leste innlegg; "10 magiske treningstips for latinger" ,-og jeg fikk for meg at jeg skulle farge håret brunt! SEPTEMBER

Dro til Lofoten sammen med Marius for å jobbe med Lofotpostens høstmagasin. Vi sov på Gardermoen, og jeg måtte jo lage blogginnlegg av det.. Det var forferdelig å sove der, men likevel var det så koselig å lage et lite hjørne med puter og tepper sammen med Marius. Les om den grusomme natten (haha) HER om du vil!

Bali-reportasjen kom på trykk i Kamille Puls! Jeg var på flere Oslobesøk hos venner, og prøvde og studere litt mellom slagene. Hadde også flere koselige besøk av venner i leiligheten♥

Dette var også måneden hvor jeg falt pladask for SANDER. Vi hentet den lille pusen i Arendal og introduserte ham for Max sakte men sikkert. Jeg ble SÅ letta og lykkelig når de to kom så godt overens. 

OKTOBER, NOVEMBER OG DESEMBER

Slår sammen disse for å prøve og gjøre innlegget litt kortere, heheh. Jeg var mye med venner, jobbet med studier og annen frilansjobb. Jobbet mye med innsamlingen "Ord som varmer" som jeg lanserte i november. Var på NRK P1 Vestfoldsendinga to ganger for å snakke om denne, og i en artikkel i Tønsbergs Blad. Reiste til Lofoten med mamma en uke for å gjøre julemagasinet for Lofotposten. Fin tur med mamma ♥Studerte også for harde livet for å levere alle oppgaver i studiet "Featurejournalistikk". Noe jeg klarte! Hadde skrivehelg med Marius og en kompis på hytta i Sigdal, var på julebord, besøkte Susanne i Trondheim og hadde femdagers hjemmeksamen i Featurejournalistikk. Nå i desember har jeg kost meg med familie og venner, og meldt meg opp til nye studier for våren 2016. I tillegg har jeg laget min faste slagplan med mål som jeg håper og nå! Vil oppsummere 2015 som et veldig bra år, men ikke uten utfordringer (på godt og vondt.)I 2016 skal jeg jobbe hardere, mer målbevisst og mer effektivt, tenkte å skrive mer om målene mine i et senere innlegg. Håper du synes det var gøy med en liten oppsummering!  

Hva er dine høydepunkter fra året som har gått?

- Silje ♥#årskavalkade #årsoppsummering #nyttår #2015

 • Dato: 30.12.2015
 • Tid: 16:42
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 2
27.12.2015

PUSENES NYE FERIESTED

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På 7-årsdagen til meg og kjæresten dro vi til hytta en tur. Pusene var med til hytta for første gang, og det var så kos! Liker og ta med pusene til nye steder innimellom siden de er innekatter. Da kan de oppdage nye lukter og finne nye (rare) steder å sove på. Tenkte jeg kunne dele noen bilder fra hytteturen i dag ♥

I dag snør det som bare det - gjør det hos dere også? Her slapper vi av inne mens snøen daler ned, og nå skal jeg planlegge litt blogginnlegg for det nye året! God søndag og 3. juledag til dere ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Silje ♥

 • Dato: 27.12.2015
 • Tid: 13:54
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 3
26.12.2015

PUSENES JUL

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Endelig er det litt pusterom til å oppdatere bloggen. Har savna å skrive blogginnlegg! Som de fleste andre har de siste dagene gått til å feire julaften, spise alt for mye til middag, spise alt for mye kake - og prate om hvor mett man er. 

Julaften i år feiret vi for første gang sammen med pusene, og det var stas! De to pelsdottene storkoste seg med og åpne pakker -  etter julematen var spist så klart. Her er et lite bildedryss av pusenes første julaften: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Julematen inntas!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.. og Max åpner sin første gave. Dette var første gang de fikk oppleve kattemynte, så det tok av!


.. ganske ivrig her. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.. Max ble raskt glad i sin nye ball med kattemynte. Haha!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.. "Se her da, ungene! Nå skal vi ta fint julebilde!" UMULIG.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.. Max inspiserer Sander sin julegave. 

Nå blir det daglig blogging fremover igjen, og jeg gleder meg! God jul til deg :-D

- Silje ♥

 • Dato: 26.12.2015
 • Tid: 18:13
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 5
21.12.2015

DA KATTEN FRØS TIL IS

Det er sent. Jeg kjenner tungheten i kroppen i det kjæresten sier med trøtt stemme; "Hva er det som skjer på stua?"  Øynene mine åpner seg, og jeg myser mot mobilen i mørket. 03:02.

Kroppen er så tung. Så tung. Men noe rasler på stua. Er det papir? Er det jeg som glemte å slukke et lys? Har kattene satt seg fast i noe? Plutselig er kroppen våken, og jeg går ut av senga. På kjøkkenet møter jeg Sander, han er oppspilt. Den grå pelsen smyger seg inntil det nakne beinet mitt, og han maler. Hvorfor er han oppspilt nå, klokka tre på natta?

Jeg går med trege skritt ut i stua. Slår på lyset som skjærer i øynene. Noe som var i full bevegelse for et sekund siden, stopper opp. Det blir stille. Ved juletreet ser jeg det. Max ser på meg. De store øynene er fryst fast i meg, som om de prøver å overbevise meg om at alt er bra, og at jeg må gå tilbake til sengen. Han stirrer lenge. Helt fryst.

Han har stoppet i en bevegelse. Det ser jeg nå. Jeg følger den hvite pelsen med blikket. Følger poten som er på vei inn i en julegave. En julegave? Det er jo 20. desember!

Alle alarmer går inni meg. Ingen julegaver skal åpnes før 24. desember. På julaften. "Neineineineinei", hører jeg meg selv si mens jeg tråkker på alt papiret som er strødd utover gulvet. Møter blikket til Max som holder fast på gaven med poten sin. "Til Max, fra Sander" skimter jeg så vidt gjennom det opprevnede julepapiret, og må smile. Han tok i allefall riktig gave. Max kommer med et svakt "maju". Som om gaven med kattemynte kanskje skal få lov å ligge der til dagen etter?. Der tar han feil.

Jeg tar et godt grep om den halvåpnede gaven med den ene hånden, og Max med den andre. "Mjaaaau", klinger gjennom rommet. Gaven plasseres på den høyeste hylla i rommet, og Max blir ufrivvilig med meg tilbake til soverommet. Han er ikke fornøyd. Sander tasser etter oss, ennå oppspilt over at det er noe spennende som skjer. Tilbake på soverommet blir Max plassert i en kattekurv, et hvitt stativ med en kurv på toppen. Jeg legger meg i sengen og følger han med blikket. Han kommer med et nytt "mjau", og vrir på seg i kurven. Så tar han et par runder, kjenner etter. Det er jo ganske behagelig i kurven? Kanskje han tenker på julegaven, at han var nære.

Men det er som om alt er glemt. For han synker ned i kurven. Og han sovner, helt uten å våkne av sine egne høye snork.

Jeg må smile. Nyter synet av en sovende, (snorkende) katt et øyeblikk. Skimter Sander som dytter opp døra og legger seg ned på gulvteppet. Så lukker jeg øynene. Og forsvinner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Silje ♥

 • Dato: 21.12.2015
 • Tid: 22:35
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 4
20.12.2015

DETTE SKAL NYTES I JULA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den siste uka har sklidd av gårde i en fei. (Går det an å si?) Jeg var noen dager i Oslo for å få med meg filmvisningen til Marius sin nye kortfilm, og ellers har jeg latt meg rive med av det årlige julestresset. Jeg og Marius skal ta en skikkelig time-out imorgen, og tar med oss kattene på hytta frem til lille julaften. Vi har vært sammen i 7 år imorgen, så det må feires litt ♥

På hytta tenkte jeg og ta med meg en del filmer og lesestoff. Blant annet ... 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.. Disse bøkene! Er snart ferdig med "Et helt halvt år", så tar med Politi også. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.. De nyeste bladene som har dumpet ned i postkassa ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.. Og disse filmene! "Et kongerike for en lama" er vel strengt tatt ikke en julefilm, men den er så bra at den må ses i jula den og. 

Har du noen filmer eller lesestoff du skal nyte i jula? 

- Silje ♥#jul #filmer #katter #hyttetur

 • Dato: 20.12.2015
 • Tid: 13:32
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 4
15.12.2015

DETTE VAR JEG ÆRLIG OM PÅ RADIOEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går var jeg på radiosendinga ved P1 NRK Vestfold for å snakke om innsamlingsaksjonen jeg startet i november HER. Kjempehyggelig at jeg kunne komme tilbake å snakke om hvordan alt har gått! Jeg satte jo et mål på 25 000 kr, og tok egentlig bare et tall jeg tenkte det var mulig å nå. Hvis bare 125 personer setter over 200 kr, er jo målet nådd. Til nå har det kommet inn 5000 kroner, noe jeg synes er kjempegøy. Hadde jo håpet og nå målet jeg satte, men siden det er første gang jeg gjør noe sånt, er det bare gøy å få inn noe. Og det mener jeg helt ærlig. Det betyr at det snart er samlet inn mat til 90 personer. Og det er mange! 

Radiointervjuet kan du høre HER.  Men så er det noe jeg vil si litt mer om: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På radioen fikk jeg spørsmål om hvordan pengene kommer frem. Og her er det så trist at jeg ikke har noe godt svar. Røde Kors er jo en ordentlig organisasjon hvor jeg er sikker på at pengene kommer frem. Men. Da jeg mailet med dem spurte jeg litt om hvordan dette foregikk rundt innsamlingen. Når tas pengene ut og gis til syriske familier? Med en gang, eller etter innsamlingen er over? Det er sånne spørsmål jeg føler det er så viktig at Røde Kors svarer på. Jeg fikk et veldig generelt svar tilbake (som du kan lese på innsamlingssiden som jeg linket til i starten av dette innlegget), og jeg skulle bare ønske at de hadde tatt seg tid til å gi et litt mer personlig svar om hvordan selve utdelingen foregår. Jeg vet at det er sykt hektisk for dem, men jeg føler likevel at det er noe som bør prioriteres.

Tvilen folk har fått i det siste til de store hjelpeorganisasjonene begynner i det små, og det er derfor jeg så gjerne skulle sett at Røde Kors så verdien i å gi en litt mer utfyllende og personlig kommentar til både meg og andre, og i allefall svare på det man får spørsmål om. Men når det er sagt var de kjempestøttende ovenfor ideen min, og takket meg masse. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så må jeg også bare rette litt på det jeg sa på radioen, (har aldri vært så god på tall) - Hos Røde Kors går 90 % til formålet, 4 % til administrasjonen og 6 % til å skaffe nye midler. 

Det var egentlig det jeg ville si om den saken. Jeg har på ingen måte mistet tro på innsamlingen, og jeg hååper vi kan få inn litt mer frem til julaften! For uansett hvordan vi snur og vender på dette, så har vi i Norge mat i lange baner, mens syriske familier faktisk dør av sult. 

Om du har noen mening rundt det jeg har skrevet,  blir jeg kjempeglad om du slenger igjen en kommentar :-)

- Silje ♥

PS:
Når jeg først er i gang å snakke om radiointervjuet, så klarer jeg ikke la være å kommentere at jeg vet at det går litt fort et par ganger. (Okei, hele tiden.) Hadde så mye jeg ville si, og har vært syk så lenge nå at jeg ikke helt husker hvordan jeg prater normalt tror jeg. 

 • Dato: 15.12.2015
 • Tid: 20:01
 • Kategori: Veldedighet
 • Kommentarer: 5
13.12.2015

GROVE LUSSEKATTER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag var det tid for lussekatter, og da måtte jo pusemammaen lage ordentlige katter! Er ikke så veldig god på kjøkkenet, så jeg tok bare en sjans på at i allefall én av lussekattene ville se ut som en pusekatt. 

Lagde også deigen grov, ved å følge denne oppskriften og bytte ut hvetemelet med grovt mel. Det falt i god smak her! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du spist lussekatter i dag?

- Silje ♥

12.12.2015

UKE 1: HAR JEG KLART Å VÆRE SUNN?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For litt over en uke siden begynte jeg et sunnhetsprosjekt som skulle gå over 21 dager. Listen med ting jeg skulle følge er jeg veldig fornøyd med, og den representerer egentlig en perfekt livsstil for meg. Men så var det å følge den da .. Haha. Ikke like lett. 

Tenkte jeg kunne lage en liste hver uke frem til 21. desember, med hva jeg har gjort bra og dårlig. Og for å si det sånn; det virker som jeg må prøve dette på nytt i januar. For hei og hå som jeg har kost meg! Okei..
Gjør deg klar for god samvittighet: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DETTE HAR JEG GJORT BRA: (begynner med den korteste listen......)
- Gått mye tur! Kjenner at dette gir meg god energi utover dagen. 
- Har i perioder vært flink til å legge meg tidlig. Merker veeldig godt at dette gjør dagen etter mye lettere.
- Har gjort noen enkle treningsøvelser når jeg tar pause fra hjemmekontoret. (Wow, Silje....)

DETTE HAR JEG GJORT DÅRLIG:
- Har kost meg så mye at jeg tror jeg snart blir forvandlet til en marsipangris. Jeg snakker potetgull, sjokolade, pizza, brus - og listen fortsetter. Vet seriøst ikke hva som skjedde jeg, tror det klikka for meg når jeg skjønte at jeg burde være sunn.
- Har ikke gått hver morgen og kveld som jeg skulle.
- Har ikke lagt meg før 23:00 hver kveld..
- Har ikke gått ned i kg eller midjemål.
- Har ikke trent ordentlig en eneste gang.
 
Tro det eller ei, men nå er jeg veldig motivert til en uke med litt sunnere vaner! Får håpe jeg har vært litt flinkere neste gang jeg oppdaterer om prosjektet. Målet skal være at lista med bra ting er lengre enn den dårlige. Haha, vi får se om en uke!

- Silje ♥

 • Dato: 12.12.2015
 • Tid: 18:44
 • Kategori: Livsstil
 • Kommentarer: 2
11.12.2015

8 SKJØNNHETSTIPS FOR HVERDAGENEDet er så deilig og sette av tid til en god dusj og masse gode produkter til hår og kropp. I dag gjorde jeg det, siden jeg er syk og ikke orker å gjøre så mye. Men til hverdags er i hvert fall ikke jeg like flink til å sette av tid til dette. Derfor har vi jo skjønnhetsrutiner, og jeg tenkte å dele noen jeg synes er veldig smarte! Jeg prøver å legge disse inn i hverdagsvanene mine, sånn at det går på automatikk og ikke føles som et ork. (Jeg gjør ikke alle disse alltid altså, men det er målet!) 

1. Kaldt vann i dusjen:
Å avslutte dusjen med kaldt vann i håret, er av frisørenes beste tips. Etter at jeg begynte med dette, føler jeg at håret har blitt mindre tørt og slitt. Er åpen for at det kan være innbilning altså, men jeg tror egentlig ikke det. I tillegg er det kjempebra for kroppen! Kaldt vann øker blodsirkulasjoen i kroppen, virker oppkvikkende og kan motvirke stress. 

2. Bena opp etter veggen:
Dette er jo faktisk en egen yogastilling, og skal være bra for å redusere blant annet depresjon, stress, leddgift, hodepine, åreknuter og ryggsmerter. Uansett innbiller jeg meg at det er bra for beina og ligge litt den veien også, siden vi går så mye. For å putte dette inn i hverdagen, kan man f.eks ligge sånn noen minutter når man har lagt seg, og leser på senga for eksempel. (Ser dumt ut, jeg veet. )

3. Vende seg til å fjerne sminka hver kveld:
Jeg var ikke så flink til dette før, men jeg skjønte at man må bare endret synet på hvor viktig det er. Haha, hørtes ganske alvorlig ut men. Dette er visst noe av det viktigste for ren og pen hud i maange år. Så jeg har begynt å tenke at å fjerne sminka er like viktig som tannpussen. Og jeg legger meg ALDRI uten å ha pusset tenna. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dagens produkter ♥

4. Tørke håret riktig:
I alle år har jeg bare kastet et håndkle rundt håret når jeg kommer ut av dusjen, og tørket det raskt. Det er bedre for håret å klemme vannet ut av håret, enn å gnisse håndkleet mot håret. Hvis dere skjønner hva jeg mener. Har merket at håret mitt har blitt sterkere etter at jeg begynte med dette.

5. Vitaminer for hud og hår: 
Jeg har nettopp begynt med Skin Repair som jeg kjøper herfra. Skjønnheten skal visst nok komme innenfra, og selv har jeg ikke tatt kosttilskudd på mange år. Samtidig har jeg begynt å få en del hudproblemer, så derfor vil jeg teste Skin Repair for å se om det gjør noen forskjell. (Noen med erfaringer?) I tablettene er det kollagen, sink, vitamin A, vitamin C, granateple og tomatekstrakt som skal bidra til normal hud. Er veldig spent på om det har noen effekt!

6. Frisk luft:
Kanskje et dårlig tips, men man vet jo at huden har godt av frisk luft. Er det bare meg som synes huden er så sykt myk etter at man har vært ute og gått en tur om vinteren? Det er jo uansett kjempesunt å bevege seg, så jeg måtte bare ha med dette punktet for å minne meg selv på det, hehe. 

7. Putetrekk av silke:
For å ta vare på huden i ansiktet, skal visst putetrekk av silke gjøre susen. Har ikke skaffet meg det selv ennå, men det er jo verdt å prøve!

8. Skrubbe:
Å skrubbe kropp og ansikt er et tips man leser igjen og igjen. Dette er blant annet for å fornye huden, redusere aldringstegn, redusere kviser og gjøre huden glatt. Det beste er at det kan lages hjemme! Her er det egentlig bare å prøve seg frem, men noen eksempler kan være: honning og sukker, sitronjuice og grovt havsalt eller kokosolje med sukker eller havregryn. 

8. Sitroner:
Jeg må alltid ha med sitroner! Ikke bare er en liten skvett sitron i varm eller kaldt vann sunt for kroppen, men det kan også være rensende for huden. Kom over et tips om å blande saften fra en sitron med en kvart kopp olivenolje (eller annen olje). Dette smører man på ansiktet og lar den virke et kvarter før man renser huden. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva er dine skjønnhetsrutiner?

- Silje ♥

 • Dato: 11.12.2015
 • Tid: 22:23
 • Kategori: Skjønnhet
 • Kommentarer: 3
11.12.2015

JULEVASK NUMMER TODet var jo litt teit å si at jeg skulle komme "sterkere" tilbake, for da jeg våknet i går følte jeg meg dobbelt så dårlig. Og brukte hele dagen på sofaen med en katt på hver arm, og "American Horror Story" på Netflix. Så tviler på det hadde vært så spennende å se bilder av det. Heldigvis begynner sykdommen å slippe litt taket i dag, så jeg håper jeg har vært igjennom det verste. 

Nå skal jeg ta en skikkelig julerengjøring, ikke av huset, men av meg selv. Haha, hørtes sykt teit ut. Men dere vet hvordan man føler seg når man blir syk. Så her blir det en lang dusj, farging av hår, masse kremer og skrubb. I kveld skal jeg nemlig legge ut et innlegg om gode skjønnhetsrutiner! Jeg er, som noen av dere kanskje vet, skikkelig fan av å lage hverdagsvaner som man ikke tenker over. Så når jeg kan vende meg til noen ekstra gode (og noen litt rare) skjønnhetsrutiner hver dag, er jeg veldig fornøyd. 


Min mirakelkur, forhåpentligvis.. Uansett smaker det godt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Følg med i kveld da vel! ♥

- Silje

 • Dato: 11.12.2015
 • Tid: 14:36
 • Kategori: Skjønnhet
 • Kommentarer: 0
09.12.2015

PLASSÉR KATTENE HER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jepp. Så ble jeg syk nesten i samme sekund som eksamen ble levert og jeg kunne senke skuldrene. Når mån blir syk må man jo beregne dobbelt så lang tid på alt som skal gjøres. Så derfor har hele dagen gått til og ta julevasken sammen med kjæresten.

Det var egentlig ganske koselig, med høy julemusikk og kattene godt plassert i kurvene som du ser på bildet. Det varte helt ærlig ikke så lenge, før de begynte å fly rundt og snuse på alt støvet som plutselig virvlet rundt. Vi ommøblerte stua også, så nå nyter jeg hvor fint det ble! I tillegg dufter det av sitron i hele leiligheten, og det burde jo egentlig være grunn nok til å vaske oftere. Good kveld til deg, så kommer vi sterkere tilbake imorgen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva gjør du i kveld?

 - Silje ♥

 • Dato: 09.12.2015
 • Tid: 17:05
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 0
08.12.2015

NÅ ER DET OVER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.. Forhåpentligvis! I dag stod klokka på syv, og det var tid for siste innspurt før jeg skulle levere eksamen klokka 10:00. Etter fem dager med hjemmeeksamen er den søren meg levert - og jeg er ferdig med studiene for i år! Med en gang jeg hadde levert tenkte jeg at det her gjorde jeg bra. Nå som det har gått litt tid, er jeg livredd for at jeg stryker. Haha, det der altså.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sander har som meg fått nok av pensum for i år .. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I dag blir det kanskje endelig tid til å skrive litt julekort!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lurer på om jeg begynner å bli syk faktisk, er det ikke alltid sånn når man endelig får litt "fri"? I dag skal jeg planlegge blogginnlegg, skrive litt på en frilansreportasje, og prøve å slappe av litt med kjæresten, kattene, pizza ♥ og en Harry Potter-film. (Er det bare oss som må se alle 8 filmene i jula?)

- Silje ♥

06.12.2015

EKSAMEN = OMMØBLERINGJeg har eksamen. Du vet den tiden hvor oppvasken plutselig ble spennende, håret står til alle kanter og plutselig får du for deg at du må ommøblere. Jepp. Eksamenstid. 

Så i går fikk jeg for meg nettopp dette; at jeg MÅTTE ommøblere soverommet. Glemte selvfølgelig å ta et førbilde (skylder på eksamenståke) så fant et bilde i arkivet som i allefall viser hvordan senga stod!

FØR:NÅ:

Jepp. Max bare måtte ta vasken akkurat da jeg skulle blogge. 


Eksamenshåret ass..Får du også ommøbleringskick? 

- Silje ♥

 • Dato: 06.12.2015
 • Tid: 18:54
 • Kategori: Interiør
 • Kommentarer: 4
05.12.2015

HELGENS UTFORDRINGDet begynner å nærme seg en måned siden jeg lanserte innsamlingsaksjonen "Gi ord som varmer til jul". Kort fortalt er tanken bak aksjonen at man skal erstatte noe av årets julegavesum til å støtte trengende familier i Syria med mat. Det var Røde Kors som fortalte meg om hvor stort behov familiene har for mat, og derfor synes jeg det er utrolig å få være med og bidra til at Røde Kors kan gi ut matkasser til de trengende familiene. 

Men helt ærlig skjønte jeg ikke alvoret skikkelig før jeg så en dokumentar på NRK Brennpunkt for litt siden. Her følger vi tre syriske brødre som står ovenfor et stort veiskille. Den ene får ta med seg familien og flytte til Norge, den andre må forlate kone og barn for å flykte over Middelhavet, i håp om å bli tatt inn i Norge til slutt. Den yngste broren blir igjen i Syria og dokumenterer krigen i byen hvor alle tre har vokst opp. Vi følger også den norske journalisten Hege Moe Eriksen som besøker brødrene i Syria, hun er bare utrolig dyktig. Og mot slutten av dokumentaren får vi se broren som har fått komme til Norge fortelle om samvittigheten han sliter med, etter og ha reist fra alle med matmangel i landet han egentlig er så glad i. Dette er SÅ sterkt. 

Min utfordring til deg er derfor å se denne dokumentaren på 59 minutter. Du kan se den på NRK Nett-TV HER, eller du kan lese og se klipp fra dokumentaren HERTar du utfordringen? Gi gjerne en kommentar om hva du synes når du har sett den! 
Om du får lyst til å donere til syriske familier etter du har sett denne, kan du bidra HER.

- Silje ♥

 • Dato: 05.12.2015
 • Tid: 17:03
 • Kategori: Veldedighet
 • Kommentarer: 0
04.12.2015

BYTTE ELLER BEHOLDE?For litt siden fikk jeg et gavekort i posten, som takk for at jeg hadde vært med på en workshop i Oslo. (Så snilt!!) Gavekortet kan brukes på maange butikker, men jeg fant så mye fint på H&M i dag, så jeg gikk litt crazy. Men jeg måtte rekke en buss, så jeg følte spesielt at det var to plagg jeg kunne vurdert litt lenger. 

Den øverste genseren valgte jeg selvfølgelig på grunn av kattene, og den er jo supersøt. Men hva skal jeg bruke den til? Og den rosa-røde genseren under blir jeg liksom ikke helt enig med meg selv om jeg kler eller ikke. Så ....... hva synes dere? Bytte eller beholde? 

- Silje ♥

 • Dato: 04.12.2015
 • Tid: 19:50
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 15
03.12.2015

FERDIG MED ÅRETS GAVERI dag har jeg blitt ferdig med årets julegaver! Har egentlig innsett for lenge siden at jeg ikke klarer å pakke inn gaver fint, så da har jeg bare fortsatt å gjøre det i min stil. Det vil si barnslig julegavepapir fra Coop til 1 kr per rull. Og hver pakke ser ut som en av kattene har pakket inn. Huff, jeg får heller melde meg på innpakningskurs til neste jul..

Satte også inn en sum til innsamlingsaksjonen i dag, kanskje du har tenkt til å gjøre det og? Det eneste som er igjen nå, er å lage personlige kort til de som jeg har satt over pengene til aksjonen fra. Det er jo så koselig og pusle med sånt. ♥

Min utsikt i dag:


Hele dyrehagen samlet på et sted ♥


Jada Silje.. Du er så fin med pakkepynt i håret atte. 

Er du i rute med julegavene? 

- Silje ♥

 • Dato: 03.12.2015
 • Tid: 18:39
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 3
02.12.2015

Kan JEG bli sunn?Jeg har veldig lyst til å prøve ut et prosjekt som jeg kan fortelle om her på bloggen. Et sunnhetsprosjekt med nye vaner, men IKKE en diett. Dette skal være annerledes enn det vi ofte leser om på blogger og i media hvor man kutter ut alt usunt, spiser bare grønt og trener hver dag. Eller, som man også har lest mye om; ikke spiser.

Ekstreme dietter har jeg vært fristet til å begi meg ut på selv, og klart jeg blir imponert når folk får det til! Men
mange av målene man setter seg under dietter er for store og urealistiske i mine øyne. (Selvfølgelig ikke alltid, men veldig ofte.) Og dersom man setter seg urelastiske mål, frister det fort å skeie ut totalt når man er ferdig med dietten. I tillegg til at man blir skuffa om man skeier ut underveis, og faller av. Så hva går mitt sunnhetsprosjektt ut på, og hvordan er det annerledes?Jeg
ønsker å prøve ut 21 dager som skal tilsvare den realistiske hverdagen jeg ønsker meg. For her må man være ærlig. Hva er sunnhet for deg? Det kan være så forskjellig for meg og deg. For meg starter en sunn hverdag med å stå opp tidlig, gå turer, spise god mat som gir meg næring, samt trene litt mildt et par ganger i uka. Det er sunnhet for meg. Mens for deg kan det være realistisk og trene fem ganger i uka? Eller å gå kveldstur noen dager? Her er man SÅ forskjellig, og det derfor det er så viktig å sette mål for deg selv med ditt unike utgangspunkt.

Det skal faktisk være forsket på at det tar 21 dager og lære seg en ny vane. Kanskje dere vil prøve dette sammen med meg? Sette opp seks regler du skal følge i 21 dager (som jeg har gjor nedenfor).  Om du ikke har lyst, kan du jo være med og se hvordan det går for meg. Skal oppdatere hver uke frem til 21. desember, så ja - jeg begynte for to dager siden! Jeg tenker å ta en liten oppsummering i slutten av hver uke, både i humør, energi og midjemål. Energien er det viktigste, men jeg synes det er gøy å dokumentere alt. Det blir spennende!
MINE REGLER I 21 DAGER ♥

* Jeg står opp mellom 6 og 7 hver dag.

* Går morgentur og kveldstur hver dag.

* Spiser sunt, og unngår søtsaker, brus og bakst så langt det lar seg gjøre. (Orker ikke å lage dårlig stemning om jeg skulle bli servert det noe sted, nå som det er desember og alt. Hehehe, smart unnskyldning ikke sant?)

* Bytter ut snacks med sunnere alternativer. Frukt i stedet for smågodt. Grønnsaker og kesam-dipp i stedet for potetgull, for eksempel. Har såå lyst til å vende meg til dette!

* Legger meg før 23:00 hver kveld.

* 2 til 3 ganger i uka har jeg en mild treningsøkt. Enten treningssenter, hjemmetrening eller annet. Får se hvor gæren jeg er, haha.

Dette er mine punkter som jeg drømmer om at enhver uke skal være. Kanskje det ikke virker så sykt? Men for meg er dette laangt fra hverdagen. Ofte blir det sent, og jeg sover for lenge. Jeg trener så og si aldri, og jeg spiser godteri selv om jeg faktisk alltid blir dårlig av det. Det går utover energien, og jeg har mye hodepine. Og nå har jeg lyst til å gjøre noe med det!

Har laget postit-lapper sånn at jeg kan kaste en lapp hver dag, og dermed føle meg nærmere målet. Min helt spesielle julekalender, haha. Hva er sunnhet for deg? Og har du noen mål? :)

- Silje ♥

01.12.2015

5 TING JEG VIL GJØRE I DESEMBERDet er 1.desember! (Som om ingen visste det..) Endelig kan jeg sette på julemusikk på full guffe uten dårlig samvittighet, jippi! Startet dagen med å hente fram julepynten, selv om det kanskje er litt tidlig i følge tradisjonen. Tror uansett at den tradisjonen er i stor endring, men det er en annen debatt. Kattene ble ekstremt nysgjerrige på pynten, og skulle aller helst være med. Sander har jo sin første jul i år! 

5 ting jeg vil gjøre i desember:

1. Ha en hel dag hvor jeg tillatter meg selv og BARE slappe av med julefilmer, kakao og pepperkaker. Med god samvittighet! I tillegg er det tradisjon og se alle Hjemme Alene-filmene med storebror.

2. Dra på juleshopping og handle inn alle julegavene på lista. Og så gleder jeg meg til å regne ut hvor mye jeg skal sette inn til innsamlingsaksjonen!

3. Bruke en hel dag på og pakke inn alt, skrive til og fra-lapper og julekort. Det er så utrolig koselig. (Max pleier alltid å legge seg langflat over alt gavepapiret da, men men.)
4. Bake pepperkaker, og spise masse pepperkakedeig! (Og planlegge neste dagen fri, siden man mest sannsynlig får vondt i magen..)

5. Ha krysset av på alle viktige ting på gjøremålslista, sånn at julaften og romjula er helt fri! 

.. Og såå mye mer. Nå venter jeg bare på snøen ♥


Nissefar på plass!Hva vil du gjøre i desember? Og har du begynt å pynte? :)

- Silje ♥

 • Dato: 01.12.2015
 • Tid: 10:53
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 7

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no