hits
31.12.2016

OPPSUMMERING AV 2016

Det har blitt en liten tradisjon for meg å oppsummere året som har vært. Noe som blir litt enklere med en blogg som dokumenterer mye av det! Så her kommer en oppsummering av mitt 2016 ♥

JANUAR - FEBRUAR - MARS 


Marius reiste på jobbtur i 5 uker (samme som han skal i januar), så da flyttet kusina mi inn hos meg en måneds tid! Vi koste oss med kattene våre, sunn mat og turer ute. Jeg fokuserte på bloggen, hadde gode lesertall og solgte inn en artikkel til ukebladet Allers. Reiste også til Trondheim og besøkte Marius, veldig kos! Prøvde også brune linser (et av mine mest leste innlegg, what?) og leste Bertrand sine motivasjonsbøker, magasiner og andre bøker. Koste masse med pusene - og så kom det jo snø! I februar besøkte jeg Dyrebeskyttelsen i Vestfold og skrev om dyrene jeg møtte der. For en jobb de gjør! Var også på flere Oslo-turer, blant annet begynte jeg og Ida å skrive på et manus til noe vi skal dele med dere i 2017! ♥Snøen kom i store mengder, noe kattene synes var stor stas. Og tydeligvis hadde også jeg det gøy med snøen (som bildet under viser), haha. Viste også frem min "hemmelige" hobby - dukkehus! Jeg og Marius dro til Kragerø, og tok oss en ekstra lang påskeferie på hytta med pusene.APRIL - MAI 

Jeg fikk presseinvitasjon til filmen Grand Hotel, og fikk sett den her i Tønsberg! Møtte Atle Antonsen og fikk ta med meg kusina mi som hadde bursdag akkurat den dagen, så fikk vi feiret henne skikkelig ♥ Hadde også helvetesuke! Dette ble mye lest på bloggen, du kan lese hvordan det gikk HER. Er gira på å gjøre denne uka igjen :-) Også hadde pusene bursdag!Hadde Q&A på bloggen, en mislykket videoblogg du kan se HER, var på idécamp en uke i Oslo med en filmidé, og begynte å drømme om extensions. (Og kjøpte nye sko! Som nå begynner å bli sykt slitte, har brukt dem hver dag, på byen, på trening - og uansett årstid)I mai var vi i konfirmasjon i Kragerø, været var så fint i mai! Jeg prøvde å gjøre en siste innsats for å rekke eksamen, men klarte det bare ikke. Fikk også flere oppdrag på denne tiden som tok mye tid, begynte å skrive for både ShapeUp og Foreldre & Barn som var utrolig spennende! Ellers prøvde jeg å bli sunn (som alltid), reiste en tur til Lillehammer for å besøke venner (spiste verdens beste veggisburger på Stift), og fikk nytt kontor! Også hadde jeg bursdag da, hihi :-) JUNI - JULI - AUGUST

Jeg jobbet mye med artikler denne sommeren, saken min i Allers kom ut, begynte skrivemøter hos Viken Filmsenter (med en kortfilmidé jeg har), gikk mye turer og var flink til å gå 10 000 skritt hver dag. Hadde også en kommentar i Dagbladet! (Nyttårsforsett check) 
 Møtte venner og feiret bursdag, var i Grimstad på kortfilmfestival, solgte klær til inntekt for Dyrebeskyttelsen, var veileder ved sommerfilmskole i 2 uker, og Portugal vant EM! Det var sykt 
♥ Hadde også leserrekord på bloggen med innlegget om at menn ikke får gråte, over 4000 innom bloggen!
Var i Kragerø, en uke i Hellas og i Haugesund på Amandautdelingen! Der vant Marius Amanda for kortfilmen sin Frysninger (helt sykt!) og vi tok med oss skjønningen Charlie hjem - og ble plutselig puseforeldre til 3 puser, hihi. Og jeg fikk extensions, da :-) 
SEPTEMBER - OKTOBER


Var i Spania, og på skrivemøte med filmgruppa, var på bransjetreff for filmbransjen i Vestfold, hadde innspilling av en liten serie (som slippes på bloggen i februar-ish) og en tur til Trondheim med Susanne og Maria. Lagde også en video med 50 random fakta.
Hadde saker på trykk i ShapeUp og Foreldre & Barn, jobbet mye med flere artikler og begynte å studere (kom litt sent i gang). Denne måneden hadde jeg også en liten knekk fordi jeg mistet et månedlig oppdrag som ga meg halvparten av inntekten min. Litt krise når man er frilanser, men dessverre en del av gamet. NOVEMBER - DESEMBER

Her var det stort fokus på å levere studieoppgaver (12 stk for å være nøyaktig), noe jeg klarte innen fristen! Feiret bursdagen til mamma, var på en utrolig koselig hyttetur med kjæresten, var på Sverigetur, og startet et samarbeid med Royal Canin.

Vi reiste til Frankrike i 10 dager, på filmfestival og til Paris, og jeg hadde to eksamener. Hadde en herlig Oslotur med to venninner på Thon Hotel, var på julekonsert og så Hakkebakkeskogen. Hadde en artikkel i VG som jeg har jobbet lenge med, og så ble det jammen meg jul! 
Puh, dette tok sin tid! Håper det er litt morsomt å lese for dere også, jeg får i alle fall utrolig mange tanker av å gå igjennom året. Ting jeg er fornøyd med, ting jeg ikke er fornøyd med, og nye mål som jeg vil ha i 2017. Det er bare å jobbe, og ikke gi seg! Hvis et nytt år gir DEG motivasjon, så la det gjøre det. Mange er skeptiske til "nytt år, blanke ark", men jeg elsker en fresh start og nye muligheter. Jeg er klar, 2017!

- SILJE ♥

 • Dato: 31.12.2016
 • Tid: 13:45
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 6
30.12.2016

7 TING JEG HAR GJORT I ROMJULA

Det ble noen dager bloggfri i jula, som jeg ser at også flere bloggere har tatt. Er jo godt å koble litt av fra disse tekniske duppedittene en sjelden gang. Fokuset mitt har vært på familie og kjæresten, som snart reiser av gårde på jobbtur i 5 uker (!). Jeg tenkte å oppsummere hva som har skjedd i det siste:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7 TING SOM HAR SKJEDD SIDEN SIST

- Jeg har spist meg mett på julekaker nesten hver dag 
- Max har vært en tur hos dyrlegen med en litt rar negl. Alt er fikset og vi fikk det gratis fordi det er jul ♥
- Jeg har begynt på treningssenter (Ingen er så sjokkert som meg)
- Jeg har feiret bursdagen til fine Susanne 
- Har bestemt oss for å ha en rolig nyttårsfeiring med kattene (Greit å sjekke at Charlie ikke blir redd)
- Har hatt sak i VG for første gang! Dere finner den HER.
- Blitt veldig klar for nytt år, og skrevet opp nye mål jeg vil nå!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva har du gjort i romjula? 

- SILJE ♥

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

 • Dato: 30.12.2016
 • Tid: 15:57
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 6
29.12.2016

8 GRUNNER TIL Å FÅ SEG KATT

Innlegg i samarbeid med Royal Canin


1. Du vil ikke føle deg ensom, katten er alltid der! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Farvel dyre TV-kanaler. Med en katt i hus har du nok underholdning, vi ser faktisk veldig lite på TV her i hus, kattene gjør jo så mye rart!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Hvis katten din er sur på deg, er det lett å smiske seg til litt kjærlighet igjen med litt snacks. (Fungerer ikke like bra på en kjæreste kanskje)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Icebreaker når du får besøk! Hvis du har med en date hjem, eller noen andre du ikke kjenner så godt, skaper dyrene en god stemning og man har raskt noe å snakke om. Ganske smart, da? 

5. Hvis du skaffer en katt fra Dyrebeskyttelsen, gir du en liten tass et hjem som den sårt trenger. ♥

6. Når katten din sover, gir det ro i en stresset sjel. Å legge seg ned sammen med katten og kose gjør virkelig sitt for å roe ned!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Forskning viser at det er godt for oss mennesker å ha dyr. Både med tanke på forrige punkt, (dette med å stresse ned), vi lærer å ta vare på andre og være snille, og det er bra for oss å se på katter! Jeg kan godt dokumentere denne forskningen, det er helt sant :-) Dermed en god grunn til å få seg en katt, eller klikke seg innom bloggen min og kikke på mine, hihi. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8. Du gir kjærlighet, og du får. Og vite at DU er viktig for dyret gir en god følelse, og det er godt å kjenne på hvor glad man er i de små. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du katt? 😺 

- SILJE ♥

 • Dato: 29.12.2016
 • Tid: 16:01
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 1
25.12.2016

JULEGAVER + VINNER AV GAVEKORT!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag har jeg kost meg med et nytt lesebrett jeg fikk i går. Uvant, men gøy å lese bøker på brettet. Var en koselig julaften i går, og fikk så mye fint. Ble så stappmett at jeg slet med å sove etterpå, da.. Så tar det litt roligere i dag med den tradisjonelle julebrunsjen, før vi skal dra å se Passengers på kino i kveld! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OG VINNER AV ROYAL CANIN-GAVEKORT ER ... Gunn Elisabeth! 🎁 🎈
Gratulerer med 500 kr på Royal Canin-produkter! Sender deg en mail i dag ♥ Skulle ønske jeg kunne gitt til alle 😛  

Fikk dere noe fint i går?
- SILJE ♥


Følg meg gjerne på sosiale medier:


                  
 

 • Dato: 25.12.2016
 • Tid: 12:49
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 5
24.12.2016

VÅR JULEMORGEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Julaften ♥ Her startet vi dagen med en kaffekopp og gaveåpning for pusene. Max tok ansvaret for å åpne alle sammen, han.. Så nå flyr de rundt her med de nye lekene sine, mens jeg ser på Askepott. Jeg har alltid følt meg som en av veldig få i Norge som liker "Reisen til julestjernen best", den er jo så fin! Ikke et ball og en kjærlighetshistorie, men en jente som har et ønske og går for det. Ut i stormen og alt. Og så husker jeg at jeg syntes Gulltopp var så søt da jeg var liten, ville være henne! Dra ut på eventyr sånn som hun gjør. (Uten å halvveis dø på veien da..) Det er rart hva man relaterer seg til når man er liten.

UANSETT, om din favoritt er Askepott, Julestjernen, Donald eller Snekker Andersen - håper du får en fantastisk julefeiring, logger av mobilen (det skal jeg prøve) og nyter dagen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stor juleklem fra Silje og pusene ♥

 • Dato: 24.12.2016
 • Tid: 11:39
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 1
22.12.2016

JENTETUR PÅ HOTELL

Sponset opphold


Fra tirsdag til onsdag var jeg i Oslo med Rebecca og Helene, en liten bursdagsfeiring for disse to desember-barna♥ En skikkelig jentetur med kino først (pressevisningen som jeg skrev om) før vi sjekket inn på mitt favoritthotell Thon Hotel Terminus. 

Jeg hadde så lyst til å dra dit fordi jeg har vært der med Marius tidligere, og synes det har blitt så fint etter at de pusset opp nå nylig! Anbefaler å prøve det ut om dere skal på Oslotur, det ligger helt sentralt og i gåavstand fra både Oslo S og bussterminalen - rett ved Oslo City. Hotellet har nydelige rom, gratis kaffe i loungen døgnet rundt, stor matsal og inkludert i prisen får du både frokost og kveldsmat. Gjett om vi koste oss på det fine rommet vårt, hvor vi drakk et glass vin etter litt juleshopping - før vi dro på julekonserten "Julenatt" med blant annet Gaute Områsen og Christian Ingebrigtsen. Sååå fin dag! Flere som er fan av hotellfrokost? Elsker det store utvalget, vil egentlig bare sitte der og spise i timesvis, men det rakk vi ikke på onsdag. Fikk uansett en veldig fin start på dagen med smoothie, yoghurt og rundstykker med pålegg. Mmmm ♥Frukt oppskjært i biter - heelt uten å løfte en finger selv, hihi 😍


 
Blir alltid inspirert til å gjøre litt mer "innsats" med frokosten når jeg er på hotell, jeg må i alle fall få laget litt müsli snart - da kan jeg jo lage med akkurat hva jeg vil selv. 🍽

Har du vært på Thon Hotel Terminus? Du kan lese mer om rommene og se flere bilder her ♥​  Studenttips: På alle Thon Hotell i Norge og Sverige får man 30 % studentrabatt :-) 

- SILJE ♥

 • Dato: 22.12.2016
 • Tid: 15:58
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 5
20.12.2016

PRESSEVISNING I OSLONå er jeg på plass i Oslo med fine Helene og Rebecca! Vi er på en liten bursdagstur siden de begge to har bursdag denne uka. Nå har vi nettopp vært på pressevisning til filmen "Dyrene i Hakkebakkeskogen" som kommer på kino 1.juledag. Og den var såå fin!

Utrolig imponerende med stop motion-teknikken, og herlig å se igjen figurene og sangene man kjenner fra man var liten. Jeg så nettopp at den fikk terningkast 6 i Dagbladet, fortjent! Se anmeldelsen HER om du vil. Det er jo en barnefilm, men uansett koste vi oss veldig - jeg fikk både gåsehud, tårer i øynene og lo flere ganger. (Ler fortsatt av enkelte scener når jeg tenker på dem)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

I høst skrev jeg en artikkel i Monitor da jeg besøkte filmsettet i Bærum, du kan lese saken min HER! Det var så gøy å se hvordan alt blir til, og hvor sykt lang tid det tar å lage bare et par sekunder. Når man er sykt fan av miniatyr-ting i tillegg, var det jo ganske spesielt. Ble stående leeenge og kikke på alle de små kakene og kaffe-koppene. Noen av bildene fra settet under:Senere i dag skal vi sjekke inn på Thon Hotel Terminus, og så er det julekonsert i kveld! Blir en bra dag ♥ Skal du se filmen? Den anbefales!

- SILJE 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

18.12.2016

HVOR LENGE FÅR TREET STÅ?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. søndag i advent allerede, hva skjeer ♥ Jeg leverte eksamen på torsdag, og etter det trengte jeg en liten pause fra blogg og sosiale medier tror jeg. Har brukt de siste dagene på å hente frem litt ny energi, og nå føler jeg meg som meg selv igjen! Veldig klar for mandag og ny uke imorgen, med daglige blogginnlegg, jobbing med artikler og en tur til Oslo! Det blir bra 👏

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tenkte egentlig å ikke pynte til jul i år (what), siden det ikke er snø (har ikke så julestemning) og det har vært så travelt. Men i stad følte jeg for å lage litt julestemning, og fant frem juletre og julepynt. Nå er jeg bare veldig spent på hvor lenge juletreet får lov å stå i stua, med 3 katter i hus. Max har vært veldig nysgjerrig, og jeg ser for meg at det kan ramle i gulvet et par ganger i løpet av denne jula.. Jaja, sånn er nå livet med katt 😛

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vil du vinne 500 kr i gavekort fra Royal Canin? Bli med i giveawayen HER 🎁  Snakkes imorgen!

- SILJE ♥

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

 • Dato: 18.12.2016
 • Tid: 16:17
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 4
18.12.2016

VINN GAVEKORT PÅ 500 KR

I samarbeid med Royal Canin

God søndag til deg ♥ I dag kan du vinne et gavekort på 500 kr her på bloggen! Gavekortet er fra Royal Canin, og kan dermed brukes på alt av deres produkter hvor det selges. Tørrfôr og våtfôr til hunden eller katten din, eller kanskje du vil gi produktene bort i gave til en som har dyr?

HVORDAN VINNE? 🐱  🎁 

1. Lik Royal Canin på Facebook HER
2. Lik Pusemamma-bloggen HER
3. Kommenter på dette innlegget!


.. Så er du med i trekningen! Lykke til ♥ Vinneren får beskjed på mail, og jeg annonserer det også her på bloggen neste uke. 
 


Noen produkter som jeg hadde brukt et gavekort på! (Ikke at det skjer, siden det er jo en av dere som vinner😛) De våtfôr-pakkene anbefaler jeg spesielt, veldig fine gaver til katteeiere til en fin pris 🐱  Kattene mine elsker de! (Også får de så fin pels)

- SILJE ♥

13.12.2016

10 HJEMMELAGDE GAVERNoen ganger vil man kanskje være litt ekstra kreativ, spare penger eller gi noe annerledes og spesielt. Det er da hjemmelagde gaver kommer inn! Det er jo så gøy å få, og veldig koselig å lage, med julemusikk, noe godt i et krus og ro i hjemmet. (Herlighet hør på meg a... men det er jo sant!)

1. Musli-blanding ♥ Får meg aldri til å lage dette selv hjemme, men det er jo aller best hjemmelaget, og man kan putte så mye digg i!

2. Skrubb ♥ Kombiner olivenolje eller honning med sukker / salt / havregryn - eller andre gode skrubb-blandinger. Billig og kjempefin gave hvis man putter skrubben i en søt krukke med sløyfe, for eksempel. 

3. Tacokrydder ♥ På de fleste krydderpakninger til taco, så er sukker første ingrediens.. Ganske sykt! En hjemmelaget og sunnere tacokrydder-blanding er en skikkelig fin gave, de fleste liker vel taco?

4. Hjemmelagd kjeks / sjokolade / kake ♥ Alltid koselig å få, viser at man har brukt litt tid - også smaker det jo så godt.

5. Minnebilde ♥ Finn gamle bilder og minner, kanskje du har noen kinobilletter eller noe annet som minner deg om denne personen? Pynt med klistremerker og skriv ned morsomme minner, for eksempel. 6. Hjemmelaget syltetøy ♥ Dette har jeg aldri lagd før, men så det på en film her om dagen, haha. Det så utrolig godt og fristende ut, og er en skikkelig fin vertinnegave også.

7. Kopp med personlig tekst ♥ Dette tror jeg man finner billig på Panduro, for eksempel? En helt hvit kopp som du kan skrive noe morsomt eller koselig på, med en vannfast tusj.

8. Klut, sokker, skjerf etc. ♥ Strikker, eller syr du? Planlegg litt god tid i forveien, og lag en liten hjemmestrikket gave.

9. Oppskriftsbok ♥ Kanskje litt "barnslig" gave, men dette hadde jeg blitt glad for: En notatbok hvor du skriver inn dine / deres favorittoppskrifter, både middager og desserter. Kanskje noen som alltid funker, eller en familieoppskrift. Pynt med klistermerker og annet som lyser opp boka. 

10. Lys-holder ♥ De fleste tenner stearinlys hjemme, så denne vil nok bli brukt! Finn et syltetøyglass, eller noe annet som tåler varmen, som du pynter - her er det bare å være kreativ. Og legg ved en pakke telys eller to i gaven. 

Har du andre tips? 

- SILJE ♥


Gratis bilder fra Pixabay.com

Følg meg gjerne på sosiale medier:


                  

 • Dato: 13.12.2016
 • Tid: 20:11
 • Kategori: Anbefalinger
 • Kommentarer: 3
12.12.2016

SLITEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb2 preset

I dag har jeg vært ute på farten for å handle mat og C-vitamin til marsvina mine, og gjort et intervju til eksamensoppgaven. På vei dit slo iPhonen min seg av (selv om den hadde 10 % ? ) så jeg måtte bare tippe hvor jeg skulle gå og hva klokka var. Heldigvis var jeg tidlig ute, så det gikk fint! Men herlighet så rar man blir uten telefonen, ingen GPS, ingen klokke, ingen mulighet til å ringe. Det er rart hvor avhengig man er av den lille dingsen.

Da jeg kom hjem i stad, ble jeg bare så akutt sliten, med hodepine. To do-lista er full, men jeg måtte bare skyve dagens gjøremål over til imorgen. Oppi eksamener, deadlines til artikler og 5 dyr som skal ha en del oppmerksomhet, så har jeg helt glemt å slappe av, bare ligge i sofaen og hvile. Så det skal jeg prøve på i kveld, sammen med Max som har lagt sin elsk på en Ramlösa-pappeske..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb2 preset

Hva gjør dere i kveld? 

- SILJE ♥

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

 • Dato: 12.12.2016
 • Tid: 16:10
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 6
11.12.2016

VIDEO: Pakke julegaver med katt?

I samarbeid med Royal Canin 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God søndag ♥ I dag har jeg laget en video hvor jeg pakker inn julegaven til pusene, og så skjer det som alltid skjer hver jul.. Max elsker nemlig julegavepapir, jeg tror han kunne lekt med det hver eneste dag. Det er jo bare SÅ spennende 😛  Han elsker også og åpne julegaver, så jeg må nesten få tak i noen flere gaver, så han får det ekstra gøy denne jula, haha🎄  

Men det er én ting som funker hver gang jeg pakker inn julegaver, hvis jeg skal få fred.. Og nå som jeg har et samarbeid med Royal Canin, passet det perfekt å vise det lille trikset mitt! Husk å se i god kvalitet! ⚙ 🎬 

Likte du videoen? 

- SILJE ♥

 • Dato: 11.12.2016
 • Tid: 16:49
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 12
10.12.2016

TAR KVELDEN FRI

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den nye eksamensoppgaven kom i dag, så det er hva jeg har drevet med denne lørdagen. Har også sett på serien "The Affair" som jeg har et veldig hat-elsk-forhold til, don´t get me started.. Men, nå tenkte jeg å ta kvelden fri, og skal en tur til kusina mi med noe godt å drikke på. Kanskje vi baker litt muffins også? Håper dere har en fin lørdagskveld ♥ Hva er deres planer?

- SILJE 


 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

 • Dato: 10.12.2016
 • Tid: 18:05
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 5
09.12.2016

HVA VIL DU LESE MER OM? STEM!Et nytt år er rett rundt hjørnet, og denne bloggen vil fortsette også i 2017. Jeg har lagt noen planer for innlegg, men vil gjerne vite hva dere liker å lese om. Så nå har jeg googla og fant en avstemningspoll (er det riktig navn?) hvor man kan stemme - helt anonymt!

Jeg setter utrolig stor pris på at du stemmer på hva du vil ha mer på bloggen, uansett om du leser her hver dag, en gang i uka, en gang i måneden - eller sjeldnere. Det er jo min blogg og jeg skriver så klart om hva som opptar meg, men jeg vil også ta hensyn til hva som er spennende å lese / se videoer om. Du kan stemme på flere av gangen, eller velge Other og skrive noe spesifikt du ønsker å lese om!

♥ ♥

 
Hva vil du lese mer om på "Pusemamma"-bloggen?
Hverdagsliv
Kattene
Tips og råd
Karriere / Jobb
Studier
Skuespill og film
Vlogging (video fra min dag)
Reise
Mat og oppskrifter
Samfunn og meninger
Mote og skjønnhet
Other
Please Specify:
 
 
 
 
 
 


Tusen takk til deg som stemmer! ♥

- SILJE

Sosiale medier: 
       
           

 • Dato: 09.12.2016
 • Tid: 13:04
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 12
08.12.2016

1/3 EKSAMENER LEVERT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Da har jeg akkurat levert 1 av 3 eksamener jeg skal ha fremover. Og fordi både mamma og pappa leser bloggen min, burde jeg skrive at dette gikk fantastisk og at jeg forbereder meg på en A ♥ ♥ Meeen, så er det dessverre sånn at dette gikk rett vest, kremt. Sånn er det noen ganger. Helt ærlig, nå klamrer jeg meg til det lille håpet om at jeg akkurat klarer å få stå-karakter. (Og hvis jeg skulle stryke så er det heller ikke verdens undergang, mamma og pappa.. Alt ordner seg og man kan ta den på nytt!)
 

Men jeg holdt på å dumme meg totalt ut i stad. Har sittet på biblioteket siden klokka 8, og jobbet med eksamen som skulle bestå av en artikkel og en oppgave. Til artikkelen skal det også være et bilde. Og når det gjelder eksamen og dette er kravene, så må du levere det som står. Hvis ikke ber du jo om stryk. Så 07.45 i dag hadde jeg en avtale med en politiker som jeg rakk å knipse bilde av til eksamen, før jeg satte meg her og gjorde resten. Eksamen skal leveres 10.00 og jeg sendte den avgårde 09:57 og lente meg tilbake. Tenkte at dette gikk dårlig, men jeg har i alle fall levert. Tre minutter senere ser jeg at klokka slår 10:00 på macen, og bare "NEINEINEI JEG GLEMTE Å LEGGE VED BILDET". 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset 


Dersom klokka blir 10:01 så er jo løpet kjørt, du skal levere innen 10, altså er 10:00 siste mulighet. Dette er strengt! Jeg frøs helt til is, slang over bildet i dokumentet, ventet på at det lastet inn i en ny mail (gjett om det føltes som en evighet) og sendte den på nytt hvor jeg ba pent om at denne innsendingen måtte gjelde. Akkurat i det jeg har sendt blir klokka 10:01. Jeg rakk det! Rett etterpå fikk jeg en bekreftelse på at den ble mottatt, og oppgaven med bildet er registrert som eksamensforsøket. Fjo! Dette har vært litt av en morgen for min del, så nå skal jeg hjem og drømme om at jeg pleeease står på denne. Vær så snill, universet / julenissen / den som avgjør sånt.

- SILJE ♥


Sosiale medier: 
       
           

07.12.2016

UNIKT FOR DIN KATTERASE

I samarbeid med Royal CaninI dag vil jeg fortelle dere om en fôrserie fra Royal Canin, nemlig "Feline Breed Nutrition". Serien er for rasekatter, hvor fôret er utviklet for rasens enkelte behov. Da jeg var hos Royal Canin i Oslo, fikk jeg høre om hvordan fôret blir utviklet. Og jeg tenkte bare at dette gjøres jo skikkelig nøye. Det forskes og utvikles lenge før fôret er ferdig, og dyrenes helse skal alltid stå i fokus. Det synes jeg er så fint, og ikke minst viktig. 

Foret for rasekattene finnes til Perserkatter, Siameser, Maine Coon, Britisk Korthår og Sphynx, både voksne og kattunger. Det finnes også en serie for hunderaser (Breed Health Nutrition). Men nå snakker vi om pusekatter!

Fôret bidrar til god tannhelse, å holde hjertemuskelen sunn, og sunne muskler og ledd hos pusene, takket være kalsium og masse andre næringsstoffer som du kan lese mer om HER om du vil. 

Hvilket fôr bruker vi? 
Vi, faktisk. Jeg mener jo egentlig kattene, lover at jeg ikke spiser maten deres altså. (Selv om jeg elsket hunde- og kattefôr da jeg var liten, men det er en annen sak) Til nå har pusene fått fôret som heter "Indoor" fra Royal Canin, og er veldig fornøyde med det. Men for noen måneder siden begynte jeg også å bruke "Britisk korthår" i Breed-serien (før jeg begynte samarbeidet med RC). Britisk Korthår er den rasen du mikser en Scottish Fold med, (F.eks Sander har en forelder som er britisk korthår) - i tillegg har britisk korthår veldig mange likheter med Scottish Fold / Scottish Straight i både personlighet og behov.

Funfact:
Så hvorfor testet jeg britisk korthår-maten i høst? Jo, da vi hentet Charlie i Haugesund, reagerte jeg på at han hadde så nydelig, fin pels. Jeg måtte bare spørre den tidligere eieren hva slags fôr han spiste, og da svarte hun Britisk Korthår fra Royal Canin. Så det var derfor!


Hvordan tygge maten?
Dette er også ganske kult, og sier litt om hvor nøye de har studert rasene: "Katter av rasen britisk korthår har en tendens til å sluke fôret uten å tygge det først. Dette fôret har derfor fôrkuler med en unik form og stor størrelse som oppmuntrer katten til å tygge ordentlig. Den mekaniske børstingen av tennene er også med på å fremme god tannhygiene.

Jeg har alltid reagert på at Max bare sluker godbiter og fôr, men med Royal Canin-maten tygger han faktisk. I tillegg har han slitt med tannstein tidligere, og da er det veldig bra at han tygger maten først.Skal starte på denne posen over med nytt fôr til uka, til tre fornøyde kattepuser! 

- SILJE ♥


Pst: Du kan følge Royal Canin på Facebook HER, de har julekalender med masse fine premier i desember - for både hund og katt🎄  🐶 🐱

 • Dato: 07.12.2016
 • Tid: 19:47
 • Kategori: Katt
 • Kommentarer: 4
06.12.2016

NÅR DU VISER MER ENN PLANLAGT...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da vi gikk gjennom sikkerhetskontrollen i går, skjedde det noe veldig flaut som jeg egentlig aldri hadde tenkt til å skrive om. Men Marius sa med en gang det skjedde at "det der måå du skrive om på bloggen", og det hele er jo bare ganske teit, så... Vi kjører på. Men jeg advarer deg: er du en av de som ikke liker når bloggere deler litt for mye detaljer, så ber jeg deg pent om å stoppe her! Da var det sagt. 😛 😛

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi er på flyplassen i Paris og skal gå gjennom sikkerhetskontrollen. For å spare penger hadde vi bare håndbagasje, så jeg hadde pakket veldig lite klær. Denne dagen hadde jeg på meg en tynn, svart strømpebukse. Dere jenter vet kanskje hvordan? Du ser godt igjennom den, for å si det sånn. Men vanligvis pleier jo ikke dette å være et problem fordi man har kjole over. Men denne dagen hadde jeg bare på meg en liten genser, fordi det var så lite klær igjen i kofferten. Jeg hadde en ny vinterjakke som gikk ned til knærne, så da gikk det greit. Likevel hadde jeg tenkt på at vi skulle gjennom sikkerhetskontrollen, og hadde med en liten jeansjakke jeg kunne slenge rundt livet når vinterjakka måtte av. Perfekt planlagt, trodde jeg. Høres ikke så ille ut ennå? Det blir (dessverre) mye verre....

Det er min tur i sikkerhetskontrollen, Marius er før meg og går gjennom den "sjekken" hvor en mann og en dame står og følger med. Jeg har lagt sekken, kofferten og vinterjakka på båndet, og har raskt tatt jeansjakka rundt livet. For greia var at jeg ikke hadde på meg truse denne dagen. (....)  Og strømpebuksa var jo så tynn, den dekker ikke NOE. Uff, jeg vet ikke hva jeg tenkte på, men noen ganger når man bruker hele dagen på å reise, så synes jeg det er behagelig å gå uten. Åh, jeg er så dum. Med den strømpebuksa var det seriøst nesten som om jeg gikk naken fra livet og ned, siden den var så sinnsykt tynn i stoffet, helt gjennomsiktig. 

Så nå skjønner dere kanskje hvorfor jeg var så stressa for å ha den jeansjakka rundt livet? Jeg prøvde å "dra" den litt ned både foran og bak, så den dekket det som vanligvis skal dekkes til i det offentlige.. Perfekt, tenkte jeg og skulle gå gjennom sjekken. - Your jacket, sier en mann ved båndet og peker på livet mitt.

Jeg bare glor tilbake. 
- Your jacket, gjentar mannen. 
Jeg ser på ham som om han har bedt meg hoppe ut fra en bil i fart.
Put it here, sier han og begynner å bli utålmodig. 
- But, but, I .. I have so little clothes on! svarer jeg skjelven, med skikkelig norsk-engelsk uttale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Han peker på båndet, og jeg blir nødt til å ta av meg jakka og legge den der. Genseren min dekker ingenting, strømpebuksa er gjennomsiktig og gir fullt innsyn både foran og bak. I hodet mitt tenker jeg bare: Hvorfor i he***** tok jeg ikke på meg truse som vanlige folk? Jeg setter blikket i bakken, tenker over køen bak meg som er stappfull av nordmenn som skal fly med SAS, og tør ikke se et sekund på de ansatte som følger med meg gjennom sjekken. (Dere vet, man sender jo alltid et sånt smil som sier "jeg er snill og har ikke en bombe i bagasjen") Jeg orker ikke en gang å tenke på dersom de måttet ha ta en sjekk på meg, herregud. 

Jeg kommer på andre siden, og hører fnising fra dama til høyre for meg, en ansatt. Blikkene fra køen bak meg brenner i ryggen. Jeg kaster meg over jakka mi og slenger den på meg som om det står om liv og død. River med meg sekken og kofferten, og forteller Marius at vi må rømme til nærmeste kafé. (Og eneste, viste det seg) Der trøstespiser jeg crossainter, mens nordmennene fra køen sakte men sikkert setter seg på bordene rundt. Hurra for at vi var tidlig ute og måtte sitte der i 3 timer før flyet gikk da....

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- SILJE ♥

 • Dato: 06.12.2016
 • Tid: 22:30
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 6
04.12.2016

BILDEDRYSS FRA TURISTDAGEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Puh, i dag har jeg gått 20 000 skritt og 13 kilometer. Vi bestemte oss for å bare bruke beina i dag, og gikk en skikkelig runde her i Paris. Fra her vi bor (Montparnasse) gikk vi til museumet Musee D'orsay, men køen var så full at vi stod over. Vi spiste en lunsj og gikk videre til Eiffeltårnet, akkurat da det ble mørkt og lysene kom på. Så fint å se på! Vi gikk så nærme tårnet vi kom, og deretter satte vi kursen hjem gjennom Paris' sjarmerende gater. Skikkelig sliten i beina nå. Nyter siste dagen her med kjæresten på hotellrommet, helt perfekt etter en lang dag. Snakkes fra Norge imorgen, da får vi se pusene igjen! Æææ ♥

- SILJE 

                  

 • Dato: 04.12.2016
 • Tid: 22:02
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 6
04.12.2016

FROKOST OG HUNDE-TITTINGNå har vi nettopp spist frokost på nærmeste kafé ved hotellet. Herlig start på dagen med å kikke på folk, hunder og livet i byen. Akkurat sånn vi snakket om å gjøre i Paris :-) Nå er vi en rask tur innom hotellet før vår lille turist-dag i denne franske hovedstaden starter. Følg med for bildedryss senere i dag! 

Håper dere har en fin søndag ♥

- SILJE                  

 • Dato: 04.12.2016
 • Tid: 12:48
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 2
03.12.2016

WHEN IN PARIS ...
 

Jeg pleier så og si aldri å ha engelske titler, (prøver å holde meg til det norske språket vet dere, journalist-skade) men akkurat nå måtte jeg bare. Fordi jeg føler denne overskriften pleier å følges opp med et blogginnlegg med bilder av makroner, Eiffeltårnet, crossainter og seightseeing. Vi er på rommet vi, haha. Jeg jobber med studiene mine og Marius skriver på et manus. Mens vakre Paris er utenfor. Føler det kanskje er litt typisk oss, vi har alltid et eller annet vi må jobbe med. Men jeg trengte å sende av gårde en oppgave i kveld, og vi er begge ganske slitne fra festivalen. Så egentlig er dette helt perfekt. 

Vi har jo vært på tur en uke i dag, og da tenker jeg det er lov å ta en dag på hotellrommet. I stad var vi ute en tur (faktisk) for å hamstre mat og drikke. Og vi har satt av hele morgendagen til å være turister, så da tenker jeg det blir greit. Nå skal jeg prøve å skrive ferdig en ny oppgave, også blir det litt sushi i senga med kjæresten, og sikkert noe på Netflix. Så er vi opplagte og klare for morgendagen. Koser oss masse ♥ (men savner de derre tre pusene veeldig)

- SILJE 
 

                  

 • Dato: 03.12.2016
 • Tid: 18:29
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 4
01.12.2016

SNART PARIS OG PRISUTDELINGDet blir fort mange bilder av mat, når dagene har fullt program. Vi koser oss med film og denne sjarmerende franske byen Poitiers. I morgen er siste dag på filmfestivalen før vi reiser videre til Paris på lørdag. Spent! Blir også spennende med prisutdeling imorgen, selv om vi ikke har så høye forventinger. Det er mange gode filmer i programmet, men blir uansett gøy med seremoni og fest etterpå. 

Håper du har en fin torsdag, vi snakkes imorgen!
 

- SILJE ♥

 

                  

 • Dato: 01.12.2016
 • Tid: 18:25
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 4

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no