hits
25.10.2017

TEST AV SJOKOLADEPIZZA

Klart jeg måtte teste sjokoladepizza! Jeg er nok mer glad i pizza enn jeg er i sjokolade - vet ikke hva som skjedde med meg som gjorde at jeg synes sjokolade er helt ok. Det er godt, men ikke noe jeg fyser på særlig ofte. Rare greier 😅  Uansett måtte jeg teste denne morsomme pizzaen, og dommen min kan du lese nederst! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når andre har testet den synes jeg den ser så brent ut! Men det har nok noe med at bunnen er mørk, for den stod bare 10 minutter og det ble egentlig helt perfekt konsistens på den. Så.... til dommen: Jeg tok et stykke med et glass melk, og når pizzaen hadde roet seg litt etter ovnen, var den dritgod! De første bitene synes jeg var på terningkast seks-nivå. Et stykke var godt, men to stykker ble skikkelig kvalmende. (Måtte jo teste hvor langt det gikk, heheh) Jeg satte den i kjøleskapet og spiste litt mot kvelden i går, og den var god når den var blitt kald og. (Det var kjæresten enig i, som også hadde oppdaget den i kjøleskapet, haha). 

Totalt terningkast fem fra meg, dersom man deler denne på flere, som en dessert. Nam! Har dere testet? 

xx

PS: Sykt gøy med test av mat, (for meg i alle fall) hvorfor gjør jeg ikke det mer? Fare for at dette blir fast innslag nå, altså.. 😍

31.08.2017

MIN UKESMENY (MIDDAG)

Jeg ELSKER følelsen av å handle inn mat med penger man vet man har jobbet hardt for. Det er noe av det beste jeg vet, jeg føler meg så selvstendig, og (fuck janteloven) flink! Kan også ha noe med at matgleden min er ekstremt stor, jeg får mye større glede av å bruke penger på mat enn klær. Uansett tenkte jeg å vise en typisk uke for meg og hva jeg handler inn, nå som jeg er en dedikert pescetarianer. Let's go!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I DAG, TORSDAG: Tomatsuppe og egg
Namnamnam. Førstnevnte var på tilbud på Meny, er kanskje det flere steder?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FREDAG: Italiensk-inspirert salat med urtedressing + smoothie
Da skal jeg en tur på jobb, og må ha noe raskt før vakten starter. Elsker denne raske salaten over, og så metter smoothie litt ekstra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LØRDAG: Salat med pinjekjerner, ost ++
Vi får gjester på vin og kjeks denne dagen, og da må jeg spise en litt lettere middag. Hvis ikke ruller jeg til sengs med vondt i magen, og det hater jeg virkelig. Da liker jeg å blande en salat med alle mine favoritter, kjøpte også en liten dressing til 10 kr på Meny som jeg skal prøve.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SØNDAG: Fiskeboller og grønnsaskspasta
Jeg har en vakt hos VG denne dagen, og trenger litt å gå på før den starter. Prøver meg på grønnsakspasta for første gang, noen som har prøvd før?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MANDAG: Rester
Her er resten av det jeg handlet, så blir vel en miks av noe av dette kanskje. Er så hekta på søtpotetfries og denne over er kjempegod! De to iskaffene som står der har jeg på menyen i dag da. Har hjemmekontor i dag og må jobbe effektivt, så da kommer det godt med!

- Silje 🖤

LES ANDRE INNLEGG: 
Veggisburger fra McDonalds
Mine 6 favoritt veggis-retter
Burger uten kjøtt
Etter 5 måneder som vegetarianer

 

20.08.2017

FØRSTE TUR SOM PESCETARIANER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nei, jeg skal ikke forvandle bloggen til å handle om hva jeg spiser altså. Men jeg prøver bare å unngå "Hellas dag 3"-innlegg som jeg alltid pleier å ha, hehehe. Så da må det jo vinkles mot noe? 

Dette er nemlig min første utenlandstur hvor jeg ikke spiser kjøtt (utenom fisk). Altså første gang med en pescetarianer-livsstil. Når det er sagt så vil jeg også nevne at jeg ikke er 100 % streng på det ennå, jeg spiser fortsatt kjøtt om jeg får det servert foran meg. Så får jeg bare se hvordan jeg utvikler dette etter hvert. UANSETT - det har gått overraskende bra! Jeg koser meg med blant annet gresk salat og fetaost, innbakte grønnsaker, oster og salater, noe sjømat, og god hvitvin. Vi reiser jo med all inclusive, så man kan hente hvit, rød eller rosé-vin fra en tapp!🍷  Det er mål for fremtiden, å ha en sånn hjemme. 😛

Matkunst 👇🏼 ​
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så det overrasket meg litt hvor enkelt det går, jeg som alltid har elsket gresk souvlaki og mye annet. Jeg elsker at jeg ikke blir stappmett som jeg alltid har blitt tidligere, og jeg nyter faktisk maten like mye. Men nok om det - i kveld er det gresk aften, og jeg gleder meg til å se hva vi får servert! 🇬🇷

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blogges imorgen ✌🏼

- SILJE


 

          

07.08.2017

ETTER 5 MÅNEDER SOM VEGETARIANER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Favoritt 1: Veggis-pizza ♥​

For et år siden begynte jeg å kutte ned kjøtt i kostholdet, og rundt april/mai bestemte jeg meg for å prøve hverdagen helt uten kjøtt, bare fisk og sjømat innimellom. (Så blir jo egentlig riktig å si pescetarianer). Det finnes så mange gode grunner for å gjøre dette, men de to største tenker jeg er helse, og at kjøttproduksjonen i verden er for høy. Jeg har begynt med disse små stegene, og vet ikke om jeg kommer til å kutte ut sjømat eller gå hakket videre og bli veganer. Det er i så fall langt fremme i tid for meg.

Men det er vanskelig å ikke bli engasjert når man først har tatt dette valget. Plutselig ser jeg dokumentarer om helse- og kjøttindustrien og lærer masse nyttig. Men alt om denne nerdingen kan jeg ta en annen gang, kanskje samle de dokumentarene jeg synes er mest spennende. Hva har det gjort med meg, nå som jeg har prøvd dette i flere måneder? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Favoritt 2: Salat med masse digg ♥​

DETTE HAR SKJEDD:
- Jeg har blitt mer bevisst på hva jeg putter i meg
- Mer engasjert, og elsker å se dokumentarer og lære om dette temaet
- Blir ikke mett på samme måten, noe som er fantastisk (Jeg har overspist i mange år og fikk så vondt i magen)
- Jeg har gått ned i vekt
- Har hatt mindre hodepine (det kan også være tilfeldig, men verdt å nevne)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg trodde det kom til å bli skikkelig kjipt å se andre spise burgere og pizza med kjøtt, men jeg har faktisk ikke lyst på det lenger. Jeg prøvde pizza med kjøtt for ikke så lenge siden, og synes ikke det var godt. (?!) DET var en rar opplevelse. Altså, dette er snakk om en som har nevnt pizza og burgere som favorittmat i årevis, og som alltid må ha Quarter Pounder fra McDonalds hjem fra byen. Nå er jeg mer enn nok fornøyd med en pose søtpotetfries, og det er så rart!

Siden dette temaet er litt i vinden om dagen tenkte jeg det kunne være interessant å skrive om min erfaring. Noen andre som har prøvd å spise mindre kjøtt? Hvordan gikk det? 

- Silje           

03.07.2017

I MIN HANDLEKURV

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

En ny uke, og en ny handletur! Jeg prøver egentlig å ha en fast handletur hver mandag, hvor man kjøper inn alt for den kommende uka. Det er ikke alltid lett, men i dag fikk jeg det til. Og mer enn det, heh... Jeg hadde et budsjett på 500 kr for dagens handletur, men så ble det 700. Blæh. Da må jeg senke budsjettet for neste uke når jeg skal på Slottsfjell, så det er litt kjipt. Men men, jeg har bare meg selv å takke. ✌🏼

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Jeg måtte kjøpe inn middag for uka, samt snacks og påfyll til jobb. Denne uka har jeg lange vakter på jobb med mye ansvar, og da trenger jeg litt koffein og barer som kan gi meg kjapp påfyll av energi, som dere ser under her. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Hvordan jeg klarte å gå 200 kr over budsjett, var mye på grunn av den jobb-snacksen jeg måtte ha (det ble jo nesten 200 kr) og at jeg unnet meg en sushi-laks (som jeg spiste til lunsj i stad). Ellers har jeg tenkt økonomisk, valgt de billigste alternativene og ikke kjøpt noe kjøtt, annet enn fiskekaker. Men når alt kommer til alt, så koster det for mat. Og dette varer jo en stund! 🍐 🍊 🍋   🍅 🥒 🥕  🥐 🥖 🧀  (forhåpentligvis)

- SILJE

 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

          

27.06.2017

MIN NYE AVHENGIGHET

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har blitt såå hekta på denne frukten! Grapefrukt har jeg likt i årevis, men har aldri vært det jeg har plukket med meg hjem fra butikken. Er jo typisk at man får dilla på ting i perioder, så nå er det Grapefrukt til en hver tid. (Jeg har tydeligvis så dilla at jeg måtte skrive det med stor bokstav)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

Så god, frisk og syrlig. Jeg drikker alltid grapefruktjuice i utlandet, det er favoritten ♥ Liker du grapefrukt? Det er faktisk dritsunt, bare se på denne saken fra forskning.no 🤓

- SILJE 

 

 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

          

16.06.2017

MINE 6 FAVORITT-VEGGISRETTER

For rundt en måned siden begynte jeg å trappe ned på kjøtt, og nå spiser jeg det bare hvis jeg får det servert. Det er mange grunner til at jeg sluttet, men jeg har ikke så lyst til å gå inn på det, eller prøve å påvirke andre akkurat nå. Dette med kjøtt og vegetarlivsstilen er noe man må finne ut av på egen hånd, og komme frem til selv hva man ønsker. 

Jeg spiser fortsatt fisk og sjømat, så egentlig har jeg jo en pescetarianer-livsstil. Men jeg tenkte å gi mine 10 på topp-retter, fem helt rent vegetar, og fem med sjømat. Nam! ♥

3 VEGETAR-RETTER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

1. Vegetar-pizza:
Altså. Jeg er en enkel sjel. Pizza er min absolutte favoritt, og med bare grønnsaker synes jeg faktisk det har blitt endra bedre. Sjukt, I know. Men det blir så friskt og godt, og jeg blir ikke stappmett på samme måten som før. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Vegetartaco med bønner:
Sukk, nå føler jeg meg enkel, og veldig norsk. Men jeg er bare ærlig med hva jeg liker best! 😛

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Tomatsuppe med grov pasta og kokt egg: 
Jeg synes det er sååå godt! Du finner forresten mange fine vegetaroppskrifter hos Rema 1000 her. 

SJØMAT


4. Sashimi-salat (bilde og oppskrift fra Rema 1000):
Såå godt og friskt.5. Fiskeburger med cheddarost og salat.
Så enkelt, så godt! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

6. Salat med reker, og dine favorittgrønnsaker, avokado, pinjekjerner, salt og pepper. ♥
Det beste jeg vet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Noen av disse du liker, eller har du andre retter å anbefale?

- SILJE ♥Følg meg gjerne på sosiale medier:

          

16.04.2017

2 UKER SOM VEGETARIANER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da har jeg hatt to uker som vegetarianer! Så, hvordan har det gått? Noe for meg, eller ikke?

Jeg har kost meg med god og "lett" mat, og har ikke blitt stappmett som jeg pleier. *hehe, wupsi* Det har blant annet gått i taco med bønner, grønnsakspizza, pasta-retter, supper og knekkebrød-mat. Jeg har faktisk kost meg veldig med maten, og fant mange oppskrifter hos Rema 1000. (Huk av for vegetar)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min konklusjon etter disse to ukene er at jeg har det bedre med vegetarmat. Jeg klarer mye lettere å ta sunne valg som er bra for meg, og det føles bedre for både samvittigheten og kroppen min. Så dette blir det nok mer av fremover! Min store svakhet er sjømat, så det blir nok en mer "pescetarianer"-livsstil på meg. I tillegg liker jeg ikke å være til bry når jeg kommer på besøk til andre, så det blir sikkert kjøtt i sammenheng med selskap og sånne ting. Men forhåpentligvis er jeg på vei inn i en litt annen livsstil, og jeg gleder meg til å lære å lage flere veggisretter ♥ Kanskje dere har noen å anbefale meg? 

- SILJE 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
            

01.04.2017

TO UKER SOM VEGETARIANER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Jeg har bestemt meg for å kjøre to uker som vegetarianer. 🍊 🍋 🍌 🍉 🍇  🍈 🍒  🍍 🍅   Ikke noe stor greie egentlig, det har jeg gjort flere ganger før. Men denne gangen tenkte jeg å skrive litt om det på bloggen, for kanskje det er andre som vil prøve det ut? Det kan være vanskelig å omstille seg når man er vant til å spise kjøtt, hva skal man ha til middag hver dag?

Jeg har vært "flexitarianer" en stund nå (at man kutter ut kjøtt flere dager i uka), og er ganske vant til å tenke kjøttfritt. Men det er gøy å dele oppskrifter og mine erfaringer tenker jeg. Kanskje jeg har noen lesere som vil dele tips til retter? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

I dag spiste vi veggispizza! Bunnen kostet 20 kroner på Rema, og så slang jeg på tomatsaus, ost, champignon​, paprika, vårløk og tomat. Da pizzaen var ferdig stekt tok vi på litt mager kesam og pesto, suuuupergodt! 

- Silje 

 


Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
            

27.03.2017

SILJE TESTER PIZZA 🍕🍕

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag fant jeg ut at jeg skulle skrive om denne pizzaen! Haha. Lurer på hvor mange bloggere som skriver anmeldelser om mat uten å få betalt.. Jaja, er man matmoms, så er man matmoms. Må omfavne den jeg er! (Har jeg nevnt at jeg ble kalt for Sluket da jeg var liten? 🙈 ) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne pizzaen er på tilbud på Meny denne uka, og jeg må bare gjøre det enkelt når jeg har så mye jobb på planen. Ja, jeg vet - det tar ikke lang tid å lage mat fra bunnen, men jeg orker bare ikke denne uka. Så her går det i pizza og Fjordland liksom. ✌🏼  Kjøpte denne og en med spekeskinke, som jeg skal ta en annen dag. I pakken fulgte det med en liten pose parmesan, som man skulle la tine på benken mens pizzaen var i ovnen. Denne drysset jeg over til slutt. Så, til dommen....

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PLUSS: Prisen! (Siden det var tilbud, betalte 40 kroner som jeg synes var greit for en middag) Smaken var god, frisk og skikkelig digg med parmesan på toppen. Bunnen var også amazing, og ga en litt mer restaurant-følelse enn når man tar en Grandis. 
MINUS: Jeg er ikke så glad i sterk mat, og synes faktisk den ble litt for krydret. Tok rømme på toppen som gjorde det mye bedre, men må gi den trekk for det altså. 😜

🎲 Samlet terningkast: 4! (Med rømme på toppen får den 5)

Har du smakt denne? (Må nesten le av temaet på dagens innlegg. Tar det skikkelig seriøst og da. Jeg kommer til å gjøre dette mer, så nå er dere advart!) 

- Silje 


Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
            

16.03.2017

SUSHI-SALAT OG PAKKING


I dag har jeg jobbet på hjemmekontoret fra tidlig av, med artikler og andre tekstoppdrag. Imellom slagene prøver jeg å pakke litt, siden vi starter med første flyttelasset nå i helgen. Det blir veldig spennende! Nå husker jeg nesten ikke hvordan leiligheten var, så det blir gøy å planlegge litt hvordan vi skal innrede i helgen. Det blir den første av tre flyttehelger, deilig å fordele det litt utover!

Måtte prøve "Poke" til lunsj i dag, en fiskesalat med sashimi-laks og ponzusaus. Veldig god, men (ikke overraskende) litt lite fisk. Fikk veldig lyst til å prøve det selv hjemme, med avokado og andre ting jeg liker. Skal teste ut og dele oppskrift! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Sander er såå søt når han lukter fisk, haha ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Har du smakt denne fiskesalaten, eller tenkt til å prøve? 

- SILJE

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

09.01.2017

TIPS TIL SUNNERE TACO

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God mandag til deg! Da jeg hadde tacokveld med kjæresten før han dro på jobbtur, fant jeg ut at min taco-tallerken burde bli litt sunnere. Kjæresten min trener jo nesten hver dag, og siden jeg ikke er helt der ennå, må jeg ty til andre grep. Jeg husker ikke hvor jeg leste dette tipset, men det var å bytte ut tacolompe/skjell med salatblader! Da fungerer hjertesalaten veldig bra, siden bladene er så store.

Og det var så godt! Jeg er ganske fan av tacolefsa, men den gjør meg så stappmett.. Så nå har jeg funnet en ny og sunn vri på taco, og skal prøve å fortsette med dette fremover ♥ I tillegg har jeg blitt helt avhengig av guacamole i tacoen, så nå har jeg ny favorittrett! (Før var det pizza.. Vel.. det er jo fortsatt pizza når jeg tenker meg om. Jaja, taco får dele førsteplassen)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du prøvd denne vrien på taco før?

- SILJE ♥

 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

                  

29.11.2016

HVORFOR SKRIVER JEG SÅ MYE OM MAT?Her har vi det igjen. Flere bilder av maten jeg spiste på kafé i går. Når folk snakker om bloggen min til meg, så nevnes ofte mat. Ja, det er mye mat. Og det er helt bevisst. Jeg tar nok mange flere valg om blogginnholdet her enn hva man skulle tro. Selvfølgelig er jeg helt åpen for spontane, dagbok-aktige innlegg som bare dukker opp i hodet, men en stor del av innleggene og innholdet er valg jeg har tatt, og som jeg har tenkt mye på.

Så hvorfor skriver jeg så mye om mat her? Og på Snapchat, og Instagram? For mange jenter (og sikkert gutter også) er det faktisk flaut å spise mye. Man kan ikke hente mer mat fra en buffet, om ikke venninna di er med. Det er flaut å spise foran noen du liker, og du må passe på kaloriinnholdet i maten. Ikke alle har det sånn, men veldig, veldig mange jenter har det akkurat sånn. Og jeg ønsker bare ikke å bidra til mer av det.Jeg vil heller være den bloggeren som viser at jeg spiser mat. At jeg forsyner meg flere ganger. At jeg tar en dessert. Kanskje to ganger, til og med.
Så hvorfor skriver jeg om det? Det er jo heller ikke bra å spise for mye søtsaker og dessert? Det vet vi. Det vet vi godt, og vi leser det overalt. Hele tiden. Jeg fremmer ikke et syn om at man skal spise så krampa tar deg heller. Men jeg ønsker å være sunn, frisk, og glad. Være glad i mat, som faktisk er næring for oss. Være den jenta som tør å forsyne seg en gang til, så andre kan se at du ikke trenger venninna di for å hente porsjon to.

Jeg har hatt sunnhetstips på bloggen før, og kommer sikkert til å ha det igjen. Men jeg passer alltid på hvordan jeg skriver det. Det er ikke "vekt-nedgangs-tips". En enorm forskjell, mener jeg. Aviser og magasiner har nok av disse type sakene uansett. Jeg kommer nok aldri til å snakke om min egen vekt, for akkurat dette kan være utrolig skadelig. Selv har jeg hengt meg helt oppi at en bestemt vekt er "feil" fordi jeg leste det på en blogg en gang. Det er viktig å tenke over denne påvirkningskraften dersom man når ut til folk. Og selv om jeg viser på blogg og sosiale medier at jeg spiser og koser meg, betyr ikke det at jeg ikke har stunder hvor jeg ønsker å spise mindre, eller gå ned i vekt som alle andre. Men jeg har valget om hvilken side av meg jeg ønsker å vise frem på bloggen, hva jeg tenker at vi trenger mer av. 

Hva er dine tanker om dette? Ida Wulff skrev en gang et veldig godt innlegg om litt samme tema, les det HER.

- SILJE ♥​

 

                  

18.08.2016

SUSHI FOR UNDER 100-LAPPEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ville bare titte innom med et ekstra blogginnlegg i dag, og tipse om sashimi! Jeg er helt hekta og handler det alltid hvis jeg skal "unne meg noe". Det er ikke sjelden sashimi dukker opp i hverdagsinnlegg på bloggen heller, så ville bare dele hvor lite man trenger, og at det faktisk kan bli for under hundrelappen! Jo mer du har hjemme, jo billigere selvfølgelig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DETTE TRENGER DU TIL SASHIMI ♥
- Sashimi-laks
- Ferdig ponzusaus (kan også lages selv, google oppskriften. Vanlig soyasaus går også, men ponzu er enda bedre)
- Sesamfrø (jeg kjøper økologiske fra Coop, nam!)
- Spisepinner (skrev først strikkepinner, HAHA)
- Evt. ingefær, syltet

1. Skjær opp laksen i små biter, skjær mot mønsteret i fisken, mot det "hakket". Husker ikke hvor jeg lærte dette, men det funker best!
2. Legg bitene på en tallerken, strø sesamfrø over.
3. Dypp bitene i ponzusaus og nyyyyt!
4. Ta gjerne en bit ingefær mellom hver laksebit :-)
 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kan vi også få??

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal jeg snart hente kjæresten på togstasjonen, og så er det roadtrip til Kragerø for helgen! Håper du får en fin kveld ♥

- SILJE 

13.06.2016

RASKE RUNDSTYKKER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag hadde jeg ikke lyst på hverken brød, knekkebrød eller havregrøt til lunsj. Da er det godt å kunne slenge sammen noe, og det raskt! Jeg prøvde meg frem og lagde denne miksen, som er god og enkel til frokost eller kvelds. 

INGREDIENSER
1 dl havregryn
1/2 dl mandelmel (kan dropppes)
3 dl mel
en spiseskje linfrø
1 egg
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
2 spiseskjeer rapsolje (eller smeltet smør)

Stek på 200 grader i 10-20 minutter. Nyt! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Er det flere enn meg som synes baking skal gå raskt? Hehe *utålmodig*

- SILJE ♥

27.05.2016

OPPSKRIFT: SUNN OG LETT KYLLINGGRATENG

Så morsomt at mange likte innlegget med hverdagsfrustrasjon i går! Også håper jeg dere skjønner at jeg drar på litt ekstra. Jeg er ikke sinna altså, haha. 

I dag tenkte jeg å tipse om en oppskrift jeg prøvde meg på i går. Den ligner veldig på laksegratengen jeg har skrevet om tidligere HER. I stedet byttet jeg bare ut laks med kylling. ​​Dette var første gang jeg prøvde dette, men det var - ikke overraskende: NAM!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

INGREDIENSER (1-2 personer)

1-2 kyllingfileter
Valgfrie grønnsaker (Jeg brukte brokkoli, blomkål og tomat)
1 boks lett crème fraîche
Gulost (Bli best med revet)

Tips: Om du vil ha noe tilbehør, er nystekte, grove rundstykker med smør godt til! Det er også godt med salt på retten til slutt :-)

Sett ovnen på 200 grader. Kutt opp grønnsakene og skjær kyllingen i terninger. Legg grønnsakene og kyllingen i en ildfast form. Hell boksen med crème fraîche over kyllingen og grønnsakene, og strø osten over til slutt. Ha formen i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. For sprøtt ostelokk, kan du sette på grillfunksjon de siste 2-3 minuttene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OBS:  Som du ser på bildene la jeg på kyllingen heelt til slutt, men det var fordi jeg gjorde dette for første gang og ville sjekke kjapt i forhold til om den ble godt stekt. Var godt det og, så man kan absolutt gjøre det! Men da blir den jo en del tørrere :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper du prøver det ut!

- SILJE ♥

21.05.2016

BURGER UTEN KJØTT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag kom vi hjem fra et døgn i Lillehammer, veldig kos! På fredag spiste vi på "Stift", jeg bare tipse dere om denne burgeren. Det var en vegansk burger, og fy søren så god. Det stod at den var linsebasert, og om du skal til / bor i Lillehammer finner du menyen til kafeen HER.

Uten å gå for mye inn på det, så har jeg lenge følt meg som en skap-vegetarianer. Haha. Jeg skulle gjerne holdt meg helt unna kjøtt av flere grunner, men velger i stedet å være det 90 % hjemme, og heller spise det jeg får servert når jeg er borte. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tenk om jeg klarte å lage like spennende vegetarisk mat hjemme! Er alt for lat til det .......

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du noen vegetariske / veganske favorittretter?

- Silje ♥

17.04.2016

OPPSKRIFT: MAGISK GOD KYLLING I OVNEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg må bare dele en oppskrift på en middag vi spiste i går. Det er såå godt! Marius kom over en video på Facebook som han ble inspirert av, og så har vi laget vår egen versjon i grunn. Andre gangen vi spiser det på kort tid, dette må du bare prøve ♥

Ingrendienser: 
Kyllingkrydder
​Cherrytomater
Kyllingfileter
Soyasaus
Bacon
Ost
Dill

Tilbehør:
Valgfri salat og/eller kokte grønnsaker

Saus:
Vi kjøpte kremet kyllingsaus og tilsatte champignon - nam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Legg kyllingen så flatt du kan utover en stor del med plastfolie (du kan også legge den i en plastpose etter marinering). Mariner kyllingen med soyasaus og kyllingkrydder (eller annen valgfri marinade).

2. Legg over resten av plastfolien så den dekker kyllingen, og bank over hele med hånda di eller en kjøttklubbe.

3. Finn frem en liten brødform (se bildet under) og legg bacon over hele.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Deretter legger du kyllingen i brødformen. Legg den slik at det blir noen "folder" som du kan brette rundt til slutt.

5. Legg på ost, deretter cherrytomater og dill. Gjerne enda litt mer ost til slutt!

6. "Brett" kyllingen rundt maten, og brett baconet over til slutt.

7. Stek i ovnen på 190 grader i 45 minutter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Server med kyllingsaus (og champignon om du liker det) salat og kokte grønnsaker. Dette er sååå digg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For deg som følger med på dagene i Helvetesuka mi, dag 6 og 7 kommer sent i kveld. Så det vil si at du finner dem på bloggen imorgen tidlig! Mandag legger jeg også ut min oppsummering av uka, og hva jeg har lært :-)

Fikk du lyst til å prøve dette?

SILJE ♥

23.03.2016

DAGENS GRØNNE SMOOTHIE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her hjemme er jeg ikke kjent for å være så veldig god på kjøkkenet. Selv om jeg prøver! Men det er kanskje det som er problemet.. Jeg ender alltid opp med å endre oppskriften i siste liten, og da blir jo alt katastrofe. 

Men! Jeg synes jeg er ganske god på smoothies! Haha, kanskje fordi det er nesten umulig å lage den feil. Uansett: når jeg finner en god smak, liker jeg å skrive den ned her på bloggen. Og det fant jeg i dag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grønn smoothie:
Grønnkål (fryst)
Appelsinjuice
En banan
Ananasbiter (fryst)
Mangobiter (fryst)
Bananbiter (fryst)


Hva liker du best å ha i smoothien?

- Silje ♥
 

14.02.2016

DEN STORE MATDAGEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har klart og bli syk på det som skal være den mest romantiske dagen i året, så det er egentlig bra at jeg og Marius ikke har så mange tradisjoner i dag. Jeg liker likevel å ha kvelden sammen på Valentinsdagen, så i går kjøpte jeg inn masse ost, kjeks og vin ♥ (Og potetgull til mannen)

Om litt skal vi reise til mamma for å feire morsdag, hvor det blir kake og middag. Så hiv og hoi - jeg forstod nettopp at dette seriøst blir den store matdagen. Startet denne også denne søndagen med rundstykker og crab sticks, og sushi til lunsj. Så jeg har skjemt bort meg selv litt i dag. Så får jeg heller skjemme bort kjæresten i kveld! (Eh.. Det hørtes feil ut. Jeg mente med ost, kjeks og vin altså.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Q: Skal du feire morsdag eller Valentines i dag?

- SILJE ♥

25.01.2016

OPPSKRIFT: SUNN (!) OG RASK PIZZA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er en ting jeg er dårlig på som blogger. Nemlig dette: Jeg planlegger en "fancy" middag fordi jeg vet det kan bli et kult innlegg til bloggen. Handler inn og begynner matlagingen. Denne gangen var det sunn pizza med havregryns-bunn, en oppskrift jeg kom over på Facebook. 

I det bunnen er laget, tar jeg minst tjue bilder fra hver vinkel. (Tuller ikke, dessverre..) Tenker; dette blir et bra innlegg! Og tror på det selv. Pizzabunnen går i ovnen og jeg må vente. Magen begynner å rumle mer og mer for hvert minutt som tikker på klokka. Pizzaen er til slutt ute - på med fyll. Fy søren, så sulten jeg er. Hiver pizzaen i ovnen på nytt og setter meg ned og dagdrømmer om den ferdige pizzaen jeg snart skal ha foran meg. 

Der! Pizzaen er ferdig, ENDELIG. Kaster meg over den ferske pizzaen og hiver to store stykker på tallerkenen. Setter meg ned og spiser, mens jeg registrerer et kamera som står på bordet. Da demrer det for meg. Åååååja, jeg skulle jo blogge om det her! Pizzaen er halvspist, og bildene blir deretter.
Notat til neste gang: Husk å kjøpe en bar eller et eple jeg kan knaske på mens jeg venter på maten..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OPPSKRIFTEN (Inspirert av fitliving.blogg.no sin oppskrift som du finner HER!) 
(til 2 personer)

- 3 dl havregryn
- 3 eggehviter
- salt, pepper og oregano
- litt vann


1. Sett på ovnen på 200 grader.
2. Bland alt godt sammen i en bolle. Hell i vann litt av gangen, eventuelt også mer havregryn slik at det blir en jevn masse. 
3. Form deigen til en pizzabunn på bakepapir, og sett i ovnen. 
4. Stek i 10-15 minutter.
5. Stek f.eks kjøttdeig, kylling eller skjær opp skinkebiter og grønnsaker.
6. Når pizzabunnen er klar, smør på tomatpuré eller ketchup, legg på fyll og ost. 
7. Stek i ovnen i 5-8 minutter.

TIPS: Lag gjerne en salat til dette, så blir det en perfekt middag hvilken som helst dag i uka ♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Silje ♥


#oppskrift #sunn #pizza

11.01.2016

DET BESTE JEG KAN SPISE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Åå, skulle ønske jeg hadde mer igjen av denne maten! På vei hjem fra byen i dag fant jeg tilbud på lakse-sashimi på butikken. Sashimi-laks og ponzosaus ♥ Altså, dette er så DIGG at jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg.

Ble hekta på sushi for noen år siden, men ble så mett av risen som ofte følger med. Så jeg ble forelsket med én gang jeg oppdaget Sashimi, (Se, den er så hellig for meg at den får stor bokstav) som bare er så enkelt som: laks, ponzosaus og sesamfrø. Min nye livrett, mmmmmm!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liker du sashimi?

- Silje ♥

08.01.2016

OPPSKRIFT: SUNN (OG SYKT GOD) LAKSEGRATENG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klar for en sunn og god middag i dag? Om ikke i dag, så MÅ du prøve denne i nær framtid. Aller først må jeg si at jeg ble inspirert av DENNE oppskriften til Kristine Weber, så all kreds til henne. 

Den går som følger: 

INGREDIENSER (for to personer)

1. 2-3 laksefileter (eller annen valgfri fisk. Ørret er også godt i denne!)
2. Brokkoli
3. 1/2 Paprika
4. 10 små tomater (delt i to)
5. Evt. annen valgfri grønnsak
5. 1 boks lett crème fraîche
6. Revet gulost

Tips: Om du vil ha noe tilbehør, er nystekte, grove rundstykker med smør godt til! Det er også godt med litt salt på retten når den er ferdig :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aller først: sett ovnen på 200 grader. Kutt opp grønnsakene og skjær fisken i terninger.  Legg i en ildfast form, med resten av grønnsakene. 
Hell boksen med crème fraîche over fisken og grønnsakene, og strø osten over til slutt. 
Ha formen i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. For sprøtt ostelokk, kan du sette på grillfunksjon de siste 3 minuttene.

OBS: Om du bruker fryst fisk, kan det være lurt å ha tint denne i forveien og klemme ut så mye vann som mulig. Dersom du tar opp fisken samme dag og tiner den rett før steking, husk også og klemme ut så mye vann som mulig, da det kan bli litt "vannete" i formen etter steking.

Håper du prøver dette, det er SUNT og utrolig GODT!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Silje ♥
13.12.2015

GROVE LUSSEKATTER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag var det tid for lussekatter, og da måtte jo pusemammaen lage ordentlige katter! Er ikke så veldig god på kjøkkenet, så jeg tok bare en sjans på at i allefall én av lussekattene ville se ut som en pusekatt. 

Lagde også deigen grov, ved å følge denne oppskriften og bytte ut hvetemelet med grovt mel. Det falt i god smak her! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du spist lussekatter i dag?

- Silje ♥

23.10.2015

SMOOTHIE OG REISETANKERDet er fredag og helg! Egentlig klarer jeg ikke skille forskjell på helg og hverdag selv om jeg prøver. Uansett, det er jo noe med helgefølelsen - frilanser eller ikke. Jeg skal nyte helgen sammen med verdens fineste kjæreste, som jeg må reise fra på søndag. *snufs* Kommer til å savne han og pusene sånn!

Jeg tror uka blir veldig fin da, sammen med mamma i Lofoten. Gleder meg også til å gjøre julemagasinet for Lofotposten, tror det kan bli skikkelig fint! Også er jeg bare glad for å gjøre litt juleting, kjenner at julestemningen er på vei allerede etter at jeg sniklyttet på julesanger på Spotify. (wuups..) Tenkte forresten å dele en veldig god smoothieoppskrift! Jeg pleier selv og bare kaste ting oppi mikseren, men når det smaker virkelig godt føler jeg at det må skrives ned.♥ 1/2 - 1 banan (den tar jo mye smak, så kanskje en halv er best.)
♥  Fryste blåbær (valgfri mengde)
♥  Fryste bringebær (valgfri mengde)
♥  1-2 dl havregryn
♥  1-2 dl ananasjuice
♥  skvis ut valgfri mengde saft av en sitron 

Mmmmm!
Har blitt så glad i "fake" telys! Slipper å tenke på at det plutselig lukter svidd pus.. Ehehe. Neida, ikke morsomt. Hva skal du i helgen? 

- Silje ♥

16.10.2015

SITRON I MAGEN GIR BRA START PÅ DAGENHva synes dere om dagens fantastiske overskrift? Føler meg som tidenes lyriker her jeg sitter og skriver rim. Det var vel i grunn tidenes dårligste overskrift, men den får i alle fall frem poenget. Og poenget er at å putte inn litt sitron i dagens første måltid er veldig sunt! 

Jeg har kanskje et litt ekstremt forhold til sitroner. Det sier kanskje litt når min forrige blogg het "sitronen.blogg.no".... Men uansett, sitroner er veldig bra for oss alle sammen, med mindre du er allergisk da. (No shit...) Jeg pleier å bruke sitroner i varmt vann, eller bare ha noen skiver i et glass kaldt vann med isbiter. Har også samlet noen andre veldig gode oppskrifter under her, hvis du vil prøve det ut! ♥

 
Er du glad i sitron, eller er du som Sander - litt skeptisk? 

- Silje ♥

 

#sitron #oppskrifter #smoothie

14.09.2015

Raske, glutenfrie rundstykkerI dag tidlig fikk jeg lyst på noe annet enn knekkebrød som jeg spiser hver dag. Ferske rundstykker er alltid digg, men for min del skal det gå raskt! Jeg googlet litt rundt, og prøvde ut en improvisert oppskrift utifra det jeg fant - med det jeg hadde i hylla. Det gikk raskt, med sunne ingredienser - og var godt! Det er vel de tre kriteriene jeg har. Og jeg liker at oppskriftene er enkle, så - here it goes:2 dl havregryn (små)
1/2 dl finmalte mandler eller mandelmel (evt. valgfritt mel)
1 ss fiberhusk 
(evt. litt solsikkefrø, linfrø eller esamfrø)

2 egg
2 "store" spiseskjeer rapsolje
1 ts bakepulver
1 ts salt

1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Blant alle ingrediensene. 
3. La blandingen gjerne stå i 5-10 minutter, men ikke et must.
4. Ta frem stekebrett med bakepapir, og bruk en skje til å legge 5-6 klumper på brettet. 
5. Gjør klumpene flate (ca 2 cm) med en gaffel, eller bare med fingrene. (Går sikkert også an å la de ligge som en "klump", men det har jeg ikke prøvd)
6. Stek i 10-12 minutter. 
7. Avkjøl på rist, og spis så snart de er avkjølt! Mmmm - sunt, enkelt og godt! ♥- Silje ♥

 

#oppskrifter #rundstykker #glutenfri

21.01.2015

Oppskrift: Sunnere skogsbærmuffinsDet er rart hvor lite som skal til for å gjøre enkelte oppskrifter litt sunnere, uten at det går utover smaken. Jeg prøver meg litt på det om dagen, og må bare dele her når det funker!

Jeg fyste på noe søtt, og gjerne noe som mettet litt. Siden jeg har hjemmekontor, er det fort gjort å bli distrahert til å styre med noe annet. Da er det lurt å lage noe jeg bare kan hente meg, uten at det tar masse tid. Muffins er jo aller best samme dagen de blir stekt, men jeg synes de var nydelige også dagen etter! Man kan jo også fryse de ned, og så ta de opp den dagen man får lyst på noe søtt.Muffinsoppskrift, gjort sunnere: (og like god!) 
Tid: 30 min

2 egg
1 dl sukker + 1 dl sukrin
100 gram smør
1 dl ekstra lettmelk
2 dl hvetemel (eller annet mel)
1 dl havregryn
1 ts bakepulver
1 ts malt kardemomme
Fryste bær (f.eks Skogsbær fra Eldorado)Dette gjør du:

1. Ta frem ca 8 muffinsformer. Sett stekeovnen på 190 grader.
2. Visp egg, sukker og sukrin til en lett eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Ha det i eggedosisen. Bland det tørre og ha det i deigen til slutt.
3. Fordel røren i muffinsformene. Hell oppi bær/smak av eget ønske. 
4. Stekes i 15-25 minutter. Sett klokka på 15 først, for så og følge med etter 5 og 5 minutter. 
5. Pynt gjerne muffinsene med melis eller annet pynt, dersom det skal se litt "bedre" ut for eventuelle gjester. 

Funker veldig bra som dessert, eller til kaffen. Nam! Da er det bare å doble dersom det blir mange gjester. Oppskriften er inspirert av denne fra tine.no.

08.01.2015

Dagens smoothie-oppskrift

Til jul fikk jeg en smoothie-maskin av Marius, kalt "Smoothie Twister Blender" fra OBH Nordica. Den er kjempesmart, og alt blendes rett i flasken. De siste dagene har jeg brukt den hver dag, og jeg får så lyst til å teste ut forskjellige smaker.

Jeg vil jo helst at smoothien skal være supersunn, men begynner litt forsiktig. Så blir nok smoothie-oppskriftene jeg legger ut sunnere og sunnere etter hvert.Jeg er veldig fornøyd med den, eneste er at man ikke må bruke for store biter med frukt. Men de fleste fryste biter er jo ganske små, og det er jo bare å kutte opp de andre  fruktbitene i mindre stykker. Du finner maskinen her!Jeg kommer til å teste ut forskjellige smaker, og legger ut her om jeg blir fornøyd! Jeg vil helst at smoothien skal være sunn og smake godt, og at den gjerne  har innslag av noe grønt (som ikke nødvendig smakes.) Her kommer dagens smoothieoppskrift: 

En banan
10-15 bringebær
En god neve blåbær
3 spinatputer
Litt tropisk nektar

TIPS: Putt oppi litt sitron eller limesaft, så kan du garantere at grønnsakene ikke kjennes! 

Nammmm! Digger at man bare kan skru på lokket på flasken, også er den klar. Raskt, enkelt og den beste frokosten spør du meg.

- Silje 

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no