2 UKER SOM VEGETARIANER

  • 16.04.2017 kl.20:33

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da har jeg hatt to uker som vegetarianer! Så, hvordan har det gått? Noe for meg, eller ikke?

Jeg har kost meg med god og "lett" mat, og har ikke blitt stappmett som jeg pleier. *hehe, wupsi* Det har blant annet gått i taco med bønner, grønnsakspizza, pasta-retter, supper og knekkebrød-mat. Jeg har faktisk kost meg veldig med maten, og fant mange oppskrifter hos Rema 1000. (Huk av for vegetar)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min konklusjon etter disse to ukene er at jeg har det bedre med vegetarmat. Jeg klarer mye lettere å ta sunne valg som er bra for meg, og det føles bedre for både samvittigheten og kroppen min. Så dette blir det nok mer av fremover! Min store svakhet er sjømat, så det blir nok en mer "pescetarianer"-livsstil på meg. I tillegg liker jeg ikke å være til bry når jeg kommer på besøk til andre, så det blir sikkert kjøtt i sammenheng med selskap og sånne ting. Men forhåpentligvis er jeg på vei inn i en litt annen livsstil, og jeg gleder meg til å lære å lage flere veggisretter ♥ Kanskje dere har noen å anbefale meg? 

- SILJE 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
            

  • 16.04.2017 kl.20:33
  • Mat og oppskrifter
  • 6 kommentarer
  • TO UKER SOM VEGETARIANER

    • 01.04.2017 kl.21:05

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

    Jeg har bestemt meg for å kjøre to uker som vegetarianer. 🍊 🍋 🍌 🍉 🍇  🍈 🍒  🍍 🍅   Ikke noe stor greie egentlig, det har jeg gjort flere ganger før. Men denne gangen tenkte jeg å skrive litt om det på bloggen, for kanskje det er andre som vil prøve det ut? Det kan være vanskelig å omstille seg når man er vant til å spise kjøtt, hva skal man ha til middag hver dag?

    Jeg har vært "flexitarianer" en stund nå (at man kutter ut kjøtt flere dager i uka), og er ganske vant til å tenke kjøttfritt. Men det er gøy å dele oppskrifter og mine erfaringer tenker jeg. Kanskje jeg har noen lesere som vil dele tips til retter? 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

    I dag spiste vi veggispizza! Bunnen kostet 20 kroner på Rema, og så slang jeg på tomatsaus, ost, champignon​, paprika, vårløk og tomat. Da pizzaen var ferdig stekt tok vi på litt mager kesam og pesto, suuuupergodt! 

    - Silje 

     


    Følg meg gjerne på sosiale medier:

           
                

  • 01.04.2017 kl.21:05
  • Mat og oppskrifter
  • 5 kommentarer
  • SILJE TESTER PIZZA 🍕🍕

    • 27.03.2017 kl.20:57

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    I dag fant jeg ut at jeg skulle skrive om denne pizzaen! Haha. Lurer på hvor mange bloggere som skriver anmeldelser om mat uten å få betalt.. Jaja, er man matmoms, så er man matmoms. Må omfavne den jeg er! (Har jeg nevnt at jeg ble kalt for Sluket da jeg var liten? 🙈 ) 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Denne pizzaen er på tilbud på Meny denne uka, og jeg må bare gjøre det enkelt når jeg har så mye jobb på planen. Ja, jeg vet - det tar ikke lang tid å lage mat fra bunnen, men jeg orker bare ikke denne uka. Så her går det i pizza og Fjordland liksom. ✌🏼  Kjøpte denne og en med spekeskinke, som jeg skal ta en annen dag. I pakken fulgte det med en liten pose parmesan, som man skulle la tine på benken mens pizzaen var i ovnen. Denne drysset jeg over til slutt. Så, til dommen....

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    PLUSS: Prisen! (Siden det var tilbud, betalte 40 kroner som jeg synes var greit for en middag) Smaken var god, frisk og skikkelig digg med parmesan på toppen. Bunnen var også amazing, og ga en litt mer restaurant-følelse enn når man tar en Grandis. 
    MINUS: Jeg er ikke så glad i sterk mat, og synes faktisk den ble litt for krydret. Tok rømme på toppen som gjorde det mye bedre, men må gi den trekk for det altså. 😜

    🎲 Samlet terningkast: 4! (Med rømme på toppen får den 5)

    Har du smakt denne? (Må nesten le av temaet på dagens innlegg. Tar det skikkelig seriøst og da. Jeg kommer til å gjøre dette mer, så nå er dere advart!) 

    - Silje 


    Følg meg gjerne på sosiale medier:

           
                

  • 27.03.2017 kl.20:57
  • Mat og oppskrifter
  • 14 kommentarer
  • SUSHI-SALAT OG PAKKING

    • 16.03.2017 kl.16:35


    I dag har jeg jobbet på hjemmekontoret fra tidlig av, med artikler og andre tekstoppdrag. Imellom slagene prøver jeg å pakke litt, siden vi starter med første flyttelasset nå i helgen. Det blir veldig spennende! Nå husker jeg nesten ikke hvordan leiligheten var, så det blir gøy å planlegge litt hvordan vi skal innrede i helgen. Det blir den første av tre flyttehelger, deilig å fordele det litt utover!

    Måtte prøve "Poke" til lunsj i dag, en fiskesalat med sashimi-laks og ponzusaus. Veldig god, men (ikke overraskende) litt lite fisk. Fikk veldig lyst til å prøve det selv hjemme, med avokado og andre ting jeg liker. Skal teste ut og dele oppskrift! 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
    Sander er såå søt når han lukter fisk, haha ♥

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

    Har du smakt denne fiskesalaten, eller tenkt til å prøve? 

    - SILJE

     

    Følg meg gjerne på sosiale medier:

           
               

  • 16.03.2017 kl.16:35
  • Mat og oppskrifter
  • 6 kommentarer
  • TIPS TIL SUNNERE TACO

    • 09.01.2017 kl.18:48

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    God mandag til deg! Da jeg hadde tacokveld med kjæresten før han dro på jobbtur, fant jeg ut at min taco-tallerken burde bli litt sunnere. Kjæresten min trener jo nesten hver dag, og siden jeg ikke er helt der ennå, må jeg ty til andre grep. Jeg husker ikke hvor jeg leste dette tipset, men det var å bytte ut tacolompe/skjell med salatblader! Da fungerer hjertesalaten veldig bra, siden bladene er så store.

    Og det var så godt! Jeg er ganske fan av tacolefsa, men den gjør meg så stappmett.. Så nå har jeg funnet en ny og sunn vri på taco, og skal prøve å fortsette med dette fremover ♥ I tillegg har jeg blitt helt avhengig av guacamole i tacoen, så nå har jeg ny favorittrett! (Før var det pizza.. Vel.. det er jo fortsatt pizza når jeg tenker meg om. Jaja, taco får dele førsteplassen)

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Har du prøvd denne vrien på taco før?

    - SILJE ♥

     

     

    Følg meg gjerne på sosiale medier:

                      

  • 09.01.2017 kl.18:48
  • Mat og oppskrifter
  • 14 kommentarer
  • HVORFOR SKRIVER JEG SÅ MYE OM MAT?

    • 29.11.2016 kl.13:57



    Her har vi det igjen. Flere bilder av maten jeg spiste på kafé i går. Når folk snakker om bloggen min til meg, så nevnes ofte mat. Ja, det er mye mat. Og det er helt bevisst. Jeg tar nok mange flere valg om blogginnholdet her enn hva man skulle tro. Selvfølgelig er jeg helt åpen for spontane, dagbok-aktige innlegg som bare dukker opp i hodet, men en stor del av innleggene og innholdet er valg jeg har tatt, og som jeg har tenkt mye på.

    Så hvorfor skriver jeg så mye om mat her? Og på Snapchat, og Instagram? For mange jenter (og sikkert gutter også) er det faktisk flaut å spise mye. Man kan ikke hente mer mat fra en buffet, om ikke venninna di er med. Det er flaut å spise foran noen du liker, og du må passe på kaloriinnholdet i maten. Ikke alle har det sånn, men veldig, veldig mange jenter har det akkurat sånn. Og jeg ønsker bare ikke å bidra til mer av det.



    Jeg vil heller være den bloggeren som viser at jeg spiser mat. At jeg forsyner meg flere ganger. At jeg tar en dessert. Kanskje to ganger, til og med.
    Så hvorfor skriver jeg om det? Det er jo heller ikke bra å spise for mye søtsaker og dessert? Det vet vi. Det vet vi godt, og vi leser det overalt. Hele tiden. Jeg fremmer ikke et syn om at man skal spise så krampa tar deg heller. Men jeg ønsker å være sunn, frisk, og glad. Være glad i mat, som faktisk er næring for oss. Være den jenta som tør å forsyne seg en gang til, så andre kan se at du ikke trenger venninna di for å hente porsjon to.

    Jeg har hatt sunnhetstips på bloggen før, og kommer sikkert til å ha det igjen. Men jeg passer alltid på hvordan jeg skriver det. Det er ikke "vekt-nedgangs-tips". En enorm forskjell, mener jeg. Aviser og magasiner har nok av disse type sakene uansett. Jeg kommer nok aldri til å snakke om min egen vekt, for akkurat dette kan være utrolig skadelig. Selv har jeg hengt meg helt oppi at en bestemt vekt er "feil" fordi jeg leste det på en blogg en gang. Det er viktig å tenke over denne påvirkningskraften dersom man når ut til folk. 



    Og selv om jeg viser på blogg og sosiale medier at jeg spiser og koser meg, betyr ikke det at jeg ikke har stunder hvor jeg ønsker å spise mindre, eller gå ned i vekt som alle andre. Men jeg har valget om hvilken side av meg jeg ønsker å vise frem på bloggen, hva jeg tenker at vi trenger mer av. 

    Hva er dine tanker om dette? Ida Wulff skrev en gang et veldig godt innlegg om litt samme tema, les det HER.

    - SILJE ♥​

     

                      

  • 29.11.2016 kl.13:57
  • Mat og oppskrifter
  • 4 kommentarer
  • SUSHI FOR UNDER 100-LAPPEN

    • 18.08.2016 kl.16:25

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Ville bare titte innom med et ekstra blogginnlegg i dag, og tipse om sashimi! Jeg er helt hekta og handler det alltid hvis jeg skal "unne meg noe". Det er ikke sjelden sashimi dukker opp i hverdagsinnlegg på bloggen heller, så ville bare dele hvor lite man trenger, og at det faktisk kan bli for under hundrelappen! Jo mer du har hjemme, jo billigere selvfølgelig.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    DETTE TRENGER DU TIL SASHIMI ♥
    - Sashimi-laks
    - Ferdig ponzusaus (kan også lages selv, google oppskriften. Vanlig soyasaus går også, men ponzu er enda bedre)
    - Sesamfrø (jeg kjøper økologiske fra Coop, nam!)
    - Spisepinner (skrev først strikkepinner, HAHA)
    - Evt. ingefær, syltet

    1. Skjær opp laksen i små biter, skjær mot mønsteret i fisken, mot det "hakket". Husker ikke hvor jeg lærte dette, men det funker best!
    2. Legg bitene på en tallerken, strø sesamfrø over.
    3. Dypp bitene i ponzusaus og nyyyyt!
    4. Ta gjerne en bit ingefær mellom hver laksebit :-)
     


    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    Kan vi også få??

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Nå skal jeg snart hente kjæresten på togstasjonen, og så er det roadtrip til Kragerø for helgen! Håper du får en fin kveld ♥

    - SILJE 

  • 18.08.2016 kl.16:25
  • Mat og oppskrifter
  • 1 kommentar
  • RASKE RUNDSTYKKER

    • 13.06.2016 kl.21:04

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    I dag hadde jeg ikke lyst på hverken brød, knekkebrød eller havregrøt til lunsj. Da er det godt å kunne slenge sammen noe, og det raskt! Jeg prøvde meg frem og lagde denne miksen, som er god og enkel til frokost eller kvelds. 

    INGREDIENSER
    1 dl havregryn
    1/2 dl mandelmel (kan dropppes)
    3 dl mel
    en spiseskje linfrø
    1 egg
    1/2 ts salt
    1 ts bakepulver
    2 spiseskjeer rapsolje (eller smeltet smør)

    Stek på 200 grader i 10-20 minutter. Nyt! 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    Er det flere enn meg som synes baking skal gå raskt? Hehe *utålmodig*

    - SILJE ♥

  • 13.06.2016 kl.21:04
  • Mat og oppskrifter
  • 3 kommentarer
  • OPPSKRIFT: SUNN OG LETT KYLLINGGRATENG

    • 27.05.2016 kl.12:47

    Så morsomt at mange likte innlegget med hverdagsfrustrasjon i går! Også håper jeg dere skjønner at jeg drar på litt ekstra. Jeg er ikke sinna altså, haha. 

    I dag tenkte jeg å tipse om en oppskrift jeg prøvde meg på i går. Den ligner veldig på laksegratengen jeg har skrevet om tidligere HER. I stedet byttet jeg bare ut laks med kylling. ​​Dette var første gang jeg prøvde dette, men det var - ikke overraskende: NAM!

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    INGREDIENSER (1-2 personer)

    1-2 kyllingfileter
    Valgfrie grønnsaker (Jeg brukte brokkoli, blomkål og tomat)
    1 boks lett crème fraîche
    Gulost (Bli best med revet)

    Tips: Om du vil ha noe tilbehør, er nystekte, grove rundstykker med smør godt til! Det er også godt med salt på retten til slutt :-)

    Sett ovnen på 200 grader. Kutt opp grønnsakene og skjær kyllingen i terninger. Legg grønnsakene og kyllingen i en ildfast form. Hell boksen med crème fraîche over kyllingen og grønnsakene, og strø osten over til slutt. Ha formen i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. For sprøtt ostelokk, kan du sette på grillfunksjon de siste 2-3 minuttene.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OBS:  Som du ser på bildene la jeg på kyllingen heelt til slutt, men det var fordi jeg gjorde dette for første gang og ville sjekke kjapt i forhold til om den ble godt stekt. Var godt det og, så man kan absolutt gjøre det! Men da blir den jo en del tørrere :)

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Håper du prøver det ut!

    - SILJE ♥

  • 27.05.2016 kl.12:47
  • Mat og oppskrifter
  • 6 kommentarer
  • BURGER UTEN KJØTT

    • 21.05.2016 kl.22:54

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    I dag kom vi hjem fra et døgn i Lillehammer, veldig kos! På fredag spiste vi på "Stift", jeg bare tipse dere om denne burgeren. Det var en vegansk burger, og fy søren så god. Det stod at den var linsebasert, og om du skal til / bor i Lillehammer finner du menyen til kafeen HER.

    Uten å gå for mye inn på det, så har jeg lenge følt meg som en skap-vegetarianer. Haha. Jeg skulle gjerne holdt meg helt unna kjøtt av flere grunner, men velger i stedet å være det 90 % hjemme, og heller spise det jeg får servert når jeg er borte. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Tenk om jeg klarte å lage like spennende vegetarisk mat hjemme! Er alt for lat til det .......

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Har du noen vegetariske / veganske favorittretter?

    - Silje ♥

  • 21.05.2016 kl.22:54
  • Mat og oppskrifter
  • 11 kommentarer
  • OPPSKRIFT: MAGISK GOD KYLLING I OVNEN

    • 17.04.2016 kl.16:37

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Jeg må bare dele en oppskrift på en middag vi spiste i går. Det er såå godt! Marius kom over en video på Facebook som han ble inspirert av, og så har vi laget vår egen versjon i grunn. Andre gangen vi spiser det på kort tid, dette må du bare prøve ♥

    Ingrendienser: 
    Kyllingkrydder
    ​Cherrytomater
    Kyllingfileter
    Soyasaus
    Bacon
    Ost
    Dill

    Tilbehør:
    Valgfri salat og/eller kokte grønnsaker

    Saus:
    Vi kjøpte kremet kyllingsaus og tilsatte champignon - nam!

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    1. Legg kyllingen så flatt du kan utover en stor del med plastfolie (du kan også legge den i en plastpose etter marinering). Mariner kyllingen med soyasaus og kyllingkrydder (eller annen valgfri marinade).

    2. Legg over resten av plastfolien så den dekker kyllingen, og bank over hele med hånda di eller en kjøttklubbe.

    3. Finn frem en liten brødform (se bildet under) og legg bacon over hele.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    4. Deretter legger du kyllingen i brødformen. Legg den slik at det blir noen "folder" som du kan brette rundt til slutt.

    5. Legg på ost, deretter cherrytomater og dill. Gjerne enda litt mer ost til slutt!

    6. "Brett" kyllingen rundt maten, og brett baconet over til slutt.

    7. Stek i ovnen på 190 grader i 45 minutter.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Server med kyllingsaus (og champignon om du liker det) salat og kokte grønnsaker. Dette er sååå digg!

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    For deg som følger med på dagene i Helvetesuka mi, dag 6 og 7 kommer sent i kveld. Så det vil si at du finner dem på bloggen imorgen tidlig! Mandag legger jeg også ut min oppsummering av uka, og hva jeg har lært :-)

    Fikk du lyst til å prøve dette?

    SILJE ♥

  • 17.04.2016 kl.16:37
  • Mat og oppskrifter
  • 5 kommentarer
  • DAGENS GRØNNE SMOOTHIE

    • 23.03.2016 kl.13:55

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Her hjemme er jeg ikke kjent for å være så veldig god på kjøkkenet. Selv om jeg prøver! Men det er kanskje det som er problemet.. Jeg ender alltid opp med å endre oppskriften i siste liten, og da blir jo alt katastrofe. 

    Men! Jeg synes jeg er ganske god på smoothies! Haha, kanskje fordi det er nesten umulig å lage den feil. Uansett: når jeg finner en god smak, liker jeg å skrive den ned her på bloggen. Og det fant jeg i dag!

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Grønn smoothie:
    Grønnkål (fryst)
    Appelsinjuice
    En banan
    Ananasbiter (fryst)
    Mangobiter (fryst)
    Bananbiter (fryst)


    Hva liker du best å ha i smoothien?

    - Silje ♥
     

  • 23.03.2016 kl.13:55
  • Mat og oppskrifter
  • 9 kommentarer
  • DEN STORE MATDAGEN

    • 14.02.2016 kl.13:52

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Jeg har klart og bli syk på det som skal være den mest romantiske dagen i året, så det er egentlig bra at jeg og Marius ikke har så mange tradisjoner i dag. Jeg liker likevel å ha kvelden sammen på Valentinsdagen, så i går kjøpte jeg inn masse ost, kjeks og vin ♥ (Og potetgull til mannen)

    Om litt skal vi reise til mamma for å feire morsdag, hvor det blir kake og middag. Så hiv og hoi - jeg forstod nettopp at dette seriøst blir den store matdagen. Startet denne også denne søndagen med rundstykker og crab sticks, og sushi til lunsj. Så jeg har skjemt bort meg selv litt i dag. Så får jeg heller skjemme bort kjæresten i kveld! (Eh.. Det hørtes feil ut. Jeg mente med ost, kjeks og vin altså.)

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Q: Skal du feire morsdag eller Valentines i dag?

    - SILJE ♥

  • 14.02.2016 kl.13:52
  • Mat og oppskrifter
  • 2 kommentarer
  • OPPSKRIFT: SUNN (!) OG RASK PIZZA

    • 25.01.2016 kl.17:37

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Det er en ting jeg er dårlig på som blogger. Nemlig dette: Jeg planlegger en "fancy" middag fordi jeg vet det kan bli et kult innlegg til bloggen. Handler inn og begynner matlagingen. Denne gangen var det sunn pizza med havregryns-bunn, en oppskrift jeg kom over på Facebook. 

    I det bunnen er laget, tar jeg minst tjue bilder fra hver vinkel. (Tuller ikke, dessverre..) Tenker; dette blir et bra innlegg! Og tror på det selv. Pizzabunnen går i ovnen og jeg må vente. Magen begynner å rumle mer og mer for hvert minutt som tikker på klokka. Pizzaen er til slutt ute - på med fyll. Fy søren, så sulten jeg er. Hiver pizzaen i ovnen på nytt og setter meg ned og dagdrømmer om den ferdige pizzaen jeg snart skal ha foran meg. 

    Der! Pizzaen er ferdig, ENDELIG. Kaster meg over den ferske pizzaen og hiver to store stykker på tallerkenen. Setter meg ned og spiser, mens jeg registrerer et kamera som står på bordet. Da demrer det for meg. Åååååja, jeg skulle jo blogge om det her! Pizzaen er halvspist, og bildene blir deretter.
    Notat til neste gang: Husk å kjøpe en bar eller et eple jeg kan knaske på mens jeg venter på maten..

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OPPSKRIFTEN (Inspirert av fitliving.blogg.no sin oppskrift som du finner HER!) 
    (til 2 personer)

    - 3 dl havregryn
    - 3 eggehviter
    - salt, pepper og oregano
    - litt vann


    1. Sett på ovnen på 200 grader.
    2. Bland alt godt sammen i en bolle. Hell i vann litt av gangen, eventuelt også mer havregryn slik at det blir en jevn masse. 
    3. Form deigen til en pizzabunn på bakepapir, og sett i ovnen. 
    4. Stek i 10-15 minutter.
    5. Stek f.eks kjøttdeig, kylling eller skjær opp skinkebiter og grønnsaker.
    6. Når pizzabunnen er klar, smør på tomatpuré eller ketchup, legg på fyll og ost. 
    7. Stek i ovnen i 5-8 minutter.

    TIPS: Lag gjerne en salat til dette, så blir det en perfekt middag hvilken som helst dag i uka ♥ 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    - Silje ♥


    #oppskrift #sunn #pizza

  • 25.01.2016 kl.17:37
  • Mat og oppskrifter
  • 9 kommentarer
  • DET BESTE JEG KAN SPISE

    • 11.01.2016 kl.22:35

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Åå, skulle ønske jeg hadde mer igjen av denne maten! På vei hjem fra byen i dag fant jeg tilbud på lakse-sashimi på butikken. Sashimi-laks og ponzosaus ♥ Altså, dette er så DIGG at jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg.

    Ble hekta på sushi for noen år siden, men ble så mett av risen som ofte følger med. Så jeg ble forelsket med én gang jeg oppdaget Sashimi, (Se, den er så hellig for meg at den får stor bokstav) som bare er så enkelt som: laks, ponzosaus og sesamfrø. Min nye livrett, mmmmmm!

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Liker du sashimi?

    - Silje ♥

  • 11.01.2016 kl.22:35
  • Mat og oppskrifter
  • 6 kommentarer
  • OPPSKRIFT: SUNN (OG SYKT GOD) LAKSEGRATENG

    • 08.01.2016 kl.14:59

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Klar for en sunn og god middag i dag? Om ikke i dag, så MÅ du prøve denne i nær framtid. Aller først må jeg si at jeg ble inspirert av DENNE oppskriften til Kristine Weber, så all kreds til henne. 

    Den går som følger: 

    INGREDIENSER (for to personer)

    1. 2-3 laksefileter (eller annen valgfri fisk. Ørret er også godt i denne!)
    2. Brokkoli
    3. 1/2 Paprika
    4. 10 små tomater (delt i to)
    5. Evt. annen valgfri grønnsak
    5. 1 boks lett crème fraîche
    6. Revet gulost

    Tips: Om du vil ha noe tilbehør, er nystekte, grove rundstykker med smør godt til! Det er også godt med litt salt på retten når den er ferdig :-)

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Aller først: sett ovnen på 200 grader. Kutt opp grønnsakene og skjær fisken i terninger.  Legg i en ildfast form, med resten av grønnsakene. 
    Hell boksen med crème fraîche over fisken og grønnsakene, og strø osten over til slutt. 
    Ha formen i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. For sprøtt ostelokk, kan du sette på grillfunksjon de siste 3 minuttene.

    OBS: Om du bruker fryst fisk, kan det være lurt å ha tint denne i forveien og klemme ut så mye vann som mulig. Dersom du tar opp fisken samme dag og tiner den rett før steking, husk også og klemme ut så mye vann som mulig, da det kan bli litt "vannete" i formen etter steking.

    Håper du prøver dette, det er SUNT og utrolig GODT!

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    - Silje ♥
  • 08.01.2016 kl.14:59
  • Mat og oppskrifter
  • 14 kommentarer
  • GROVE LUSSEKATTER

    • 13.12.2015 kl.19:52

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    I dag var det tid for lussekatter, og da måtte jo pusemammaen lage ordentlige katter! Er ikke så veldig god på kjøkkenet, så jeg tok bare en sjans på at i allefall én av lussekattene ville se ut som en pusekatt. 

    Lagde også deigen grov, ved å følge denne oppskriften og bytte ut hvetemelet med grovt mel. Det falt i god smak her! 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Har du spist lussekatter i dag?

    - Silje ♥

  • 13.12.2015 kl.19:52
  • Mat og oppskrifter
  • 0 kommentarer
  • SMOOTHIE OG REISETANKER

    • 23.10.2015 kl.07:32



    Det er fredag og helg! Egentlig klarer jeg ikke skille forskjell på helg og hverdag selv om jeg prøver. Uansett, det er jo noe med helgefølelsen - frilanser eller ikke. Jeg skal nyte helgen sammen med verdens fineste kjæreste, som jeg må reise fra på søndag. *snufs* Kommer til å savne han og pusene sånn!

    Jeg tror uka blir veldig fin da, sammen med mamma i Lofoten. Gleder meg også til å gjøre julemagasinet for Lofotposten, tror det kan bli skikkelig fint! Også er jeg bare glad for å gjøre litt juleting, kjenner at julestemningen er på vei allerede etter at jeg sniklyttet på julesanger på Spotify. (wuups..) Tenkte forresten å dele en veldig god smoothieoppskrift! Jeg pleier selv og bare kaste ting oppi mikseren, men når det smaker virkelig godt føler jeg at det må skrives ned.



    ♥ 1/2 - 1 banan (den tar jo mye smak, så kanskje en halv er best.)
    ♥  Fryste blåbær (valgfri mengde)
    ♥  Fryste bringebær (valgfri mengde)
    ♥  1-2 dl havregryn
    ♥  1-2 dl ananasjuice
    ♥  skvis ut valgfri mengde saft av en sitron 

    Mmmmm!




    Har blitt så glad i "fake" telys! Slipper å tenke på at det plutselig lukter svidd pus.. Ehehe. Neida, ikke morsomt. 



    Hva skal du i helgen? 

    - Silje ♥

  • 23.10.2015 kl.07:32
  • Mat og oppskrifter
  • 8 kommentarer
  • SITRON I MAGEN GIR BRA START PÅ DAGEN

    • 16.10.2015 kl.13:53



    Hva synes dere om dagens fantastiske overskrift? Føler meg som tidenes lyriker her jeg sitter og skriver rim. Det var vel i grunn tidenes dårligste overskrift, men den får i alle fall frem poenget. Og poenget er at å putte inn litt sitron i dagens første måltid er veldig sunt! 

    Jeg har kanskje et litt ekstremt forhold til sitroner. Det sier kanskje litt når min forrige blogg het "sitronen.blogg.no".... Men uansett, sitroner er veldig bra for oss alle sammen, med mindre du er allergisk da. (No shit...) Jeg pleier å bruke sitroner i varmt vann, eller bare ha noen skiver i et glass kaldt vann med isbiter. Har også samlet noen andre veldig gode oppskrifter under her, hvis du vil prøve det ut! ♥

     








    Er du glad i sitron, eller er du som Sander - litt skeptisk? 

    - Silje ♥

     

    #sitron #oppskrifter #smoothie

  • 16.10.2015 kl.13:53
  • Mat og oppskrifter
  • 11 kommentarer
  • Raske, glutenfrie rundstykker

    • 14.09.2015 kl.19:40



    I dag tidlig fikk jeg lyst på noe annet enn knekkebrød som jeg spiser hver dag. Ferske rundstykker er alltid digg, men for min del skal det gå raskt! Jeg googlet litt rundt, og prøvde ut en improvisert oppskrift utifra det jeg fant - med det jeg hadde i hylla. Det gikk raskt, med sunne ingredienser - og var godt! Det er vel de tre kriteriene jeg har. Og jeg liker at oppskriftene er enkle, så - here it goes:



    2 dl havregryn (små)
    1/2 dl finmalte mandler eller mandelmel (evt. valgfritt mel)
    1 ss fiberhusk 
    (evt. litt solsikkefrø, linfrø eller esamfrø)

    2 egg
    2 "store" spiseskjeer rapsolje
    1 ts bakepulver
    1 ts salt

    1. Sett ovnen på 200 grader.
    2. Blant alle ingrediensene. 
    3. La blandingen gjerne stå i 5-10 minutter, men ikke et must.
    4. Ta frem stekebrett med bakepapir, og bruk en skje til å legge 5-6 klumper på brettet. 
    5. Gjør klumpene flate (ca 2 cm) med en gaffel, eller bare med fingrene. (Går sikkert også an å la de ligge som en "klump", men det har jeg ikke prøvd)
    6. Stek i 10-12 minutter. 
    7. Avkjøl på rist, og spis så snart de er avkjølt! Mmmm - sunt, enkelt og godt! ♥



    - Silje ♥

     

    #oppskrifter #rundstykker #glutenfri

  • 14.09.2015 kl.19:40
  • Mat og oppskrifter
  • 10 kommentarer
  • Oppskrift: Sunnere skogsbærmuffins

    • 21.01.2015 kl.14:31



    Det er rart hvor lite som skal til for å gjøre enkelte oppskrifter litt sunnere, uten at det går utover smaken. Jeg prøver meg litt på det om dagen, og må bare dele her når det funker!

    Jeg fyste på noe søtt, og gjerne noe som mettet litt. Siden jeg har hjemmekontor, er det fort gjort å bli distrahert til å styre med noe annet. Da er det lurt å lage noe jeg bare kan hente meg, uten at det tar masse tid. Muffins er jo aller best samme dagen de blir stekt, men jeg synes de var nydelige også dagen etter! Man kan jo også fryse de ned, og så ta de opp den dagen man får lyst på noe søtt.



    Muffinsoppskrift, gjort sunnere: (og like god!) 
    Tid: 30 min

    2 egg
    1 dl sukker + 1 dl sukrin
    100 gram smør
    1 dl ekstra lettmelk
    2 dl hvetemel (eller annet mel)
    1 dl havregryn
    1 ts bakepulver
    1 ts malt kardemomme
    Fryste bær (f.eks Skogsbær fra Eldorado)



    Dette gjør du:

    1. Ta frem ca 8 muffinsformer. Sett stekeovnen på 190 grader.
    2. Visp egg, sukker og sukrin til en lett eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Ha det i eggedosisen. Bland det tørre og ha det i deigen til slutt.
    3. Fordel røren i muffinsformene. Hell oppi bær/smak av eget ønske. 
    4. Stekes i 15-25 minutter. Sett klokka på 15 først, for så og følge med etter 5 og 5 minutter. 
    5. Pynt gjerne muffinsene med melis eller annet pynt, dersom det skal se litt "bedre" ut for eventuelle gjester. 

    Funker veldig bra som dessert, eller til kaffen. Nam! Da er det bare å doble dersom det blir mange gjester. Oppskriften er inspirert av denne fra tine.no.

  • 21.01.2015 kl.14:31
  • Mat og oppskrifter
  • 11 kommentarer
  • Dagens smoothie-oppskrift

    • 08.01.2015 kl.13:42

    Til jul fikk jeg en smoothie-maskin av Marius, kalt "Smoothie Twister Blender" fra OBH Nordica. Den er kjempesmart, og alt blendes rett i flasken. De siste dagene har jeg brukt den hver dag, og jeg får så lyst til å teste ut forskjellige smaker.

    Jeg vil jo helst at smoothien skal være supersunn, men begynner litt forsiktig. Så blir nok smoothie-oppskriftene jeg legger ut sunnere og sunnere etter hvert.



    Jeg er veldig fornøyd med den, eneste er at man ikke må bruke for store biter med frukt. Men de fleste fryste biter er jo ganske små, og det er jo bare å kutte opp de andre  fruktbitene i mindre stykker. Du finner maskinen her!



    Jeg kommer til å teste ut forskjellige smaker, og legger ut her om jeg blir fornøyd! Jeg vil helst at smoothien skal være sunn og smake godt, og at den gjerne  har innslag av noe grønt (som ikke nødvendig smakes.) Her kommer dagens smoothieoppskrift: 

    En banan
    10-15 bringebær
    En god neve blåbær
    3 spinatputer
    Litt tropisk nektar

    TIPS: Putt oppi litt sitron eller limesaft, så kan du garantere at grønnsakene ikke kjennes! 





    Nammmm! Digger at man bare kan skru på lokket på flasken, også er den klar. Raskt, enkelt og den beste frokosten spør du meg.

    - Silje 

  • 08.01.2015 kl.13:42
  • Mat og oppskrifter
  • 0 kommentarer
  • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no