hits
11.12.2017

DE FEM STEGENE UNDER EKSAMENSTIDER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

STEG 1: IKKE TID TIL NOE
"Nei, jeg kan ikke trene i dag, jeg må studere. Nei, jeg kan ikke dra på kino, for jeg må lese pensum. NEI JEG KAN IKKE DRA PÅ KAFÉ IMORGEN, JEG MÅ LESE SKJØNNER DU INGENTING" Dagene er strukturert til å jobbe, og det føles ut som det ikke er tid til noe annet. Og du er selvfølgelig misunnelig på alle andre som har tid til å dra på julemarked og bake krumkaker mens de synger julesanger og ser på julekalendere. Du savner vennene dine!

STEG 2: Å MOTSTÅ NETFLIX
"Skal vi se, jeg fikk vel aldri sett den sesongen der av Pretty Little Liars? Det fortjener jeg, jeg har jo lest en halv side i dag." 🏆 🏆

STEG 3: PLUTSELIG MÅ DU HA NY KJOLE
Er det bare meg, eller har Nelly alltid salg? Likevel er det liksom bare i eksamensperiodene jeg havner inn på siden.. Merkelig. Og når den 19. kjolen er lagt i handlekurven, må jeg ta en liten reality check og bare "Hva skjedde egentlig nå? Jeg satt jo akkurat og jobbet?" Og så fjerner du 15 av kjolene, siden de fire siste kan du jo bruke i romjula, ikke sant..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

STEG 4: OPPGJØRET / SAMMENBRUDDET
"Hvorfor studerer jeg egentlig? Trenger jeg denne graden? Jeg er jo interessert i mange ting - jeg får sikkert lett jobb uten studier jeg? MOAHAHA, studier - jeg trenger deg faktisk ikke!!!" *smeller igjen boka*

STEG 5: VALGET
*henter boka igjen* "Det er jo egentlig ganske interessant det her da.. Og det var jo litt gøy og få skryt på den oppgaven...... Så er det jo digg med litt studiepoeng på CV-en da.. Skal vi se, hvilken side var jeg på igjen.. "

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er i alle fall mine fem steg under eksamenstider! 😅 Og disse stegene går gjerne på rundgang, fra steg 5 til steg 1... Denne uka har jeg hjemmeeksamen i fem dager, og heldigvis er oppgaven bra. Men så snart eksamen er levert, må nye oppgaver gjøres til andre kurs som eksamen i januar. Hey ho!

Lykke til alle som har eksamen, det blir verdt det til slutt! 🤓 📚  📖  

xx Silje 

26.05.2017

HVA STUDERER JEG?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Tenkte jeg bare skulle si litt om hvordan det er å ta nettstudier! Nå har jeg studert ved Høyskolen Kristiania Nettstudier siden 2014 (Tidligere NKS), og jeg får alltid lyst til å ta nye kurs og studier der. Det har da endt med at jeg begynte på en bachelor i kultur- og samfunnsfag for noen år siden, som jeg holder på med nå!

Kort fortalt så består denne av et årsstudium i journalistikk som jeg blir ferdig med i år, og så skal jeg bygge videre med 120 studiepoeng, som jeg også har begynt med. Videre kommer jeg til å velge fag som PR, markedsføring og kreativ skriving. Bacheloren er spesiell fordi du kan skreddersy den selv, ved å velge de fagene du interesserer deg mest for, så lenge det er innenfor kultur og samfunnsfag. Vet ikke om dette er vanlig når man skal ta en bachelor? Uansett er studiene utrolig lærerikt og nyttig, uansett hva jeg velger å gjøre videre i livet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har også en deltidsjobb som blogger for Høyskolen Kristiania sin blogg, det har jeg også gjort siden 2014! Har tidligere laget en liste med alt av pensum for årsstudiet i journalistikk (pluss to ekstra kurs som jeg bygger ut bacheloren med) - det er en del pensumbøker. Hvis du synes det er gøy å sjekke ut, så finner du lista med alle bøkene HER.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Studerer du, eller har du lyst til å studere? (Jeg elsker å høre om andre studier!)

- SILJE ♥

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

          

18.05.2017

I EKSAMENSBOBLA

Håper dere hadde en fin 17. mai! Jeg synes det er så vanskelig å blogge på sånne dager, vet ikke helt hvorfor. Men tror det har noe med at dagen skal være så "perfekt" at jeg mister all kreativitet, om dere skjønner hva jeg mener? Vet ikke om jeg skjønner det selv. Målet får være å lage et innlegg litt utenom det vanlige neste gang, jeg får heller skrive om hvor mye kake jeg spiser på nasjonaldagen eller noe sånt. Det er vel litt mer min stil 🙈 🥝 🥑 🍅 🥒 🥕 🍯 🥐 🍞 🥖 🧀 🥚 🍳  🍤 I dag har jeg faktisk hjemmeeksamen i fem dager, med et av nettstudiene mine. Tenkte jeg skulle lage et innlegg om studiene jeg tar snart, for det har det vært litt interesse av før. 🤓 Vi skal også vaske ut av den forrige leiligheten i dag, og besøke litt familie. Så får jeg jobbe med eksamen mellom slagene! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi snakkes senere ♥

- SILJE Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
            

23.01.2017

POSITIVT OG NEGATIVT MED STUDIER

Jeg sa jo at jeg skulle fortelle hva slags sprell jeg fant på i dag, men det ble ikke så mye spennende. Dagen har gått til å levere en oppgave på nettstudiene mine, og en rask tur innom Amfi-senteret som er rett ved hotellet. Spennende eller? Derfor tenkte jeg like så godt å ramse opp yeys og neys med å studere! (Oversatt: positivt og negativt)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

YEYS 😎
- Kunnskap, følelsen av å lære! (Som man igjen kan bruke til SÅ mye)
- Noe spennende å utfylle CV-en med
- En god følelse av å gjøre noe nyttig
- Studier som er støttet av Lånekassen gir i alle fall litt økonomisk trygghet for en frilanser 😛 
- En spennende (og utfordrende) hverdag

NEYS 😱 
- Krever mye tid
- Studielån (kan jo bli en del til slutt, men er jo et bra lån da!)
(.. var det jeg kom på i farta, jammen bra jeg har mer på den positive listen! )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det gir meg uten tvil en god følelse å studere, men det er klart det er slitsomt til tider også. Men de dagene man får studieoppgaver eller eksamen godkjent, så er alt tilgitt og verdt det. Studerer du / har du planer om det? 

- SILJE ♥Følg meg gjerne på sosiale medier:

       
           

08.12.2016

1/3 EKSAMENER LEVERT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Da har jeg akkurat levert 1 av 3 eksamener jeg skal ha fremover. Og fordi både mamma og pappa leser bloggen min, burde jeg skrive at dette gikk fantastisk og at jeg forbereder meg på en A ♥ ♥ Meeen, så er det dessverre sånn at dette gikk rett vest, kremt. Sånn er det noen ganger. Helt ærlig, nå klamrer jeg meg til det lille håpet om at jeg akkurat klarer å få stå-karakter. (Og hvis jeg skulle stryke så er det heller ikke verdens undergang, mamma og pappa.. Alt ordner seg og man kan ta den på nytt!)
 

Men jeg holdt på å dumme meg totalt ut i stad. Har sittet på biblioteket siden klokka 8, og jobbet med eksamen som skulle bestå av en artikkel og en oppgave. Til artikkelen skal det også være et bilde. Og når det gjelder eksamen og dette er kravene, så må du levere det som står. Hvis ikke ber du jo om stryk. Så 07.45 i dag hadde jeg en avtale med en politiker som jeg rakk å knipse bilde av til eksamen, før jeg satte meg her og gjorde resten. Eksamen skal leveres 10.00 og jeg sendte den avgårde 09:57 og lente meg tilbake. Tenkte at dette gikk dårlig, men jeg har i alle fall levert. Tre minutter senere ser jeg at klokka slår 10:00 på macen, og bare "NEINEINEI JEG GLEMTE Å LEGGE VED BILDET". 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset 


Dersom klokka blir 10:01 så er jo løpet kjørt, du skal levere innen 10, altså er 10:00 siste mulighet. Dette er strengt! Jeg frøs helt til is, slang over bildet i dokumentet, ventet på at det lastet inn i en ny mail (gjett om det føltes som en evighet) og sendte den på nytt hvor jeg ba pent om at denne innsendingen måtte gjelde. Akkurat i det jeg har sendt blir klokka 10:01. Jeg rakk det! Rett etterpå fikk jeg en bekreftelse på at den ble mottatt, og oppgaven med bildet er registrert som eksamensforsøket. Fjo! Dette har vært litt av en morgen for min del, så nå skal jeg hjem og drømme om at jeg pleeease står på denne. Vær så snill, universet / julenissen / den som avgjør sånt.

- SILJE ♥


Sosiale medier: 
       
           

20.10.2016

NÅR DU IKKE KAN RINGE BATMAN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja, hadde det bare vært så enkelt som det står på koppen! Da kunne jo bare Batman gjort alt jeg har på lista over dagen, og jeg kunne sunket ned i sofaen og sett på Netflix. Men, sånn er det jo ikke. Så i dag er det lesing, oppgaveskriving og litt jobb på planen. Sammen med pusene, så klart! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kikker innom bloggen en gang til senere i dag ♥ Snakkes da! 

Hva er dine planer for dagen?

- SILJE 
 

20.09.2016

FØR OG ETTER - SKRIVEBORD

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag var jeg på Clas Ohlson og kjøpte inn litt nytt til skrivebordet, for å prøve og holde mer orden fremover. Kanskje det bare er jeg som ser forskjell, men det var utrolig deilig og få puttet alt i de hvite boksene! Kjøpte også litt nytt dill dall, alt fra Clas Ohlson. 

FØR ...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

... ETTER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Posen kan også brukes til så mangt!

Hva synes dere? ♥

- SILJE 

01.09.2016

PÅ BRANSJETREFF

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag er jeg på bransjetreff i Sandefjord! Spennende program, dyktige folk fra filmbransjen som deler kunnskap og erfaring, og mange spennende mennesker å prate med. Det er Viken Filmsenter som arrangerer, det er også de som har arrangert skrivegrupper som jeg er med i. Gruppa mi skal faktisk ha et møte om kortfilmene våre imorgen, snakke litt om neste utkast av manuset og veien videre. For vi skal nemlig sove over i Sandefjord i dag, alt spanderes av filmsenteret. Luksus! 

Innenfor film er jeg mest interessert i skuespill og manus, kanskje aller mest det første. Derfor er det spennende å se hva som rører seg i bransjen, møte gamle kjente og knytte nye kontakter. Det er så mange flinke og hyggelige folk i filmbransjen, og mange spennende og viktige historier verdt å vise på lerretet :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så her er jeg da, litt sliten etter et langt program i dag. Nå har jeg ti minutter på meg, før vi skal møtes igjen. Så sover vi over på hotellet og møtes på nytt imorgen. Et spennende bransjedøgn og fantastisk tiltak! Det er så deilig å møte andre i bransjen når man er vant til å jobbe så mye alene på hjemmekontoret. Gir en felleskapsfølelse som er gull verdt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva gjør du i dag? 

- SILJE ♥

22.08.2016

MINE BESTE STUDIETIPS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er så koselig å sitte inne med lys og te når det regner! Sukk, kanskje det blir greit med høst likevel ♥ Jeg har studiefokus på planen i dag, og derfor tenkte jeg å gi mine beste tips. Ting som jeg har funnet ut av ved å prøve og feile, og mye det siste! *kremt* Dette er tips for deg enten du er student på høgskole, videregående, eller har lyst til å studere i voksen alder - kanskje på nettstudier? Det anbefaler jeg, i alle fall!
 

1. Start tidlig
Å utsette til siste liten er verdens dårligste idé, likevel var det min slagplan gjennom store deler av ungdomsskolen og videregående. Det gikk liksom alltid bra, men det er jo stressende, og kan ofte resultere i dårligere resultater enn hvis du startet tidligere. Nei, start tidlig med pensum, oppgaver og eksamenslesing, og unngå utsetting så godt du kan.

2. Varier omgivelsene
Det finnes så mange hyggelige steder man kan jobbe med studiene. Kafé, biblioteket, i Syden, på hytta, på et hotellrom helt alene, eller hos besteforeldrene dine. Varier omgivelsene, og finn ut hvor du jobber best.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Lag små mål
Lag deg en studieplan for det neste halvåret, med mange små mål som du krysser av underveis. Hvilke pensumsider du skal lese, oppgaver og så videre. Prøv å ta med alle de små målene på veien til eksamen, slik at du oftere får tilfredstillelsen av å ha gjort noe bra! Det gir mestringsfølelse, noe man trenger når man studerer for å holde seg motivert.

4. Din beste venn - og verste fiende
Hva er det? Jo, mobilen.. Den stjeler tid, sånn er det bare. Når du studerer burde den ikke være i samme rom en gang, med mindre du har ekstremt bra kontroll. Finn ut hva som funker for deg - er det å sette på alarm, eller legge den i et annet rom? Eller prøv å bruke appen "HOLD" som skal gi deg premier jo lenger du klarer å vente med å være på telefonen. Dette er genialt, men funker ikke (foreløpig) for nettstudenter da..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Studiekompis
Kjenner du andre som studerer? Da burde dere prøve å treffes for å jobbe sammen. Dette fungerer selvfølgelig bare hvis dere begge er motiverte for å jobbe, da det fort kan bli mye skravling. Men det burde eeegentlig bare være forbeholdt pausene, som selvfølgelig også er viktig i løpet av en studieøkt. 

6. Spis riktig
Det er egentlig litt synd at studenter er av de som spiser mest pasta, pizza og potetgull. (Skjer med tre p-er) Studietiden er jo faktisk da man trenger mest konsentrasjon, og da er maten utrolig viktig! Husk dette når du handler inn, og velg mat som gir deg langvarig energi :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


7. Belønn deg selv
Ah, min favoritt. Bli streng med å belønne deg selv ETTER du har gjort studiemålene dine. Det kan være å se på Netflix-episoder, bestille en tur eller lage en kake. Da har du en "grunn" for å lese ferdig pensum eller få sendt av gårde den oppgaven, og du kan kose deg etterpå med god samvittighet!

8. Riktig innstilling
Blir du umotivert, bør du tenke over hvorfor du studerer. Kunnskap er ALLTID nyttig, så prøv å fokuser på det positive ved å studere. Om det er vanskelig kan du fokusere på det du skal gjøre etter eksamen, noe du gleder deg til når du er ferdig. Men det er uansett viktig å holde seg positiv. Går du på høyere utdanning har du vel valgt studiet av egen fri vilje, og da bør det ikke være så vanskelig å finne gløden igjen. OBS: Husk å skryte av deg selv, til deg selv. Legg merke til bra ting du gjør, og ikke bare dersom du gjør noe feil. Viktig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Studerer du? 

- SILJE ♥

29.06.2016

TO ARTIKLER I JULI

Denne måneden har jeg navnet mitt i tre magasiner, og det er alltid gøy! Det er i Foreldre&Barn, ShapeUp og Allers. De to siste er litt større artikler, så jeg tenkte jeg kunne dele de her i dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BLI EN LIVSNYTER - SHAPEUP

Denne saken elsket jeg å skrive og jobbe med. Den handler rett og slett om å nyte sommeren ekstra mye, og gjerne ta med seg disse vanene videre. Jeg gjorde intervju med en dyktig kommunikasjonsrådgiver og coach, så saken er stappfull av gode råd. Alt er så mye bedre når man klarer å nyte hverdagslige ting, og det lærer du veldig godt i denne saken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SIV FIKK ARVELIG BRYSTKREFT - ALLERS

Åh, denne har jeg jobbet med lenge! Dessverre er den trykte saken veldig endret fra min opprinnelige tekst, det har blant annet dukket opp noen feil her og der - som dessverre kan skje når teksten skal igjennom flere andre på veien mot å bli klar for trykk. (Ikke at jeg ikke har skrivefeil innimellom selv altså, men akkurat denne saken var jeg ekstra nøye med før jeg leverte)

Men! Uansett så er temaet i saken utrolig viktig, og Siv som forteller sin historie her er fantastisk. Du burde ta med deg bladet hjem fra butikken bare for å bli inspirert av den dama! Saken kommer også på KK.no en av de neste dagene, tror jeg. I denne utgaven fulgte det også med masse deilige sommeroppskrifter. ♥ Skikkelig fin utgave av Allers!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leser du noen av disse bladene til vanlig? 

- SILJE ♥

08.12.2015

NÅ ER DET OVER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.. Forhåpentligvis! I dag stod klokka på syv, og det var tid for siste innspurt før jeg skulle levere eksamen klokka 10:00. Etter fem dager med hjemmeeksamen er den søren meg levert - og jeg er ferdig med studiene for i år! Med en gang jeg hadde levert tenkte jeg at det her gjorde jeg bra. Nå som det har gått litt tid, er jeg livredd for at jeg stryker. Haha, det der altså.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sander har som meg fått nok av pensum for i år .. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I dag blir det kanskje endelig tid til å skrive litt julekort!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lurer på om jeg begynner å bli syk faktisk, er det ikke alltid sånn når man endelig får litt "fri"? I dag skal jeg planlegge blogginnlegg, skrive litt på en frilansreportasje, og prøve å slappe av litt med kjæresten, kattene, pizza ♥ og en Harry Potter-film. (Er det bare oss som må se alle 8 filmene i jula?)

- Silje ♥

24.11.2015

MIN ERFARING MED NETTSTUDIER

Jeg fikk et spørsmål i kommentarfeltet om jeg kunne fortelle om mine erfaringer med nettstudier, og det gjør jeg gjerne! 

Hva studerer jeg?
Det siste året har jeg tatt Featurejournalistikk (15 studiepoeng) ved NKS Nettstudier, og året før det tok jeg et kurs kalt "Skrivelyst". (Ingen studiepoeng) Tanken nå er å fortsette med studier så lenge det er gøy -  for hvert kurs står jo fint for seg selv. Men om jeg står på noen år til, kan jeg sitte igjen med en bachelor i kultur-og samfunnsfag, noe som hadde vært kjempegøy å ha på CV-en. Den kan jeg skreddersy litt som jeg vil, kravet er at jeg må ha en del journalistiske fag. I tillegg er det valgfag, som blant annet kan være sosiologi, ernæring og PR. Hvordan har du råd? 
Jeg har ikke råd. Haha. Da jeg tok Skrivelyst betalte jeg 11 000,- for kurset, men dette var penger jeg hadde spart opp fordi jeg trengte et push med skrivingen. Da jeg ville fortsette med nettstudier og valgte Featurejournalistikk, måtte jeg søke stipend og lån, da dette studiet koster 23 000. Men: så lenge du tar studier med studiepoeng, kan du søke fra Lånekassen! Det kommer jeg nok til å fortsette med, med mindre det selvfølgelig ramler ned et par millioner i hodet på meg, da.

Hvordan er det å studere på nett?
Jeg trives bedre med å studere på nett enn å studere på en skole / i et klasserom. Men dette er SÅ forskjellig hos folk, og man vet best selv hva man trives med. Grunnen til at jeg trives med nettstudier, er at jeg kan legge opp studieløpet selv. Sette mine egne frister, sette opp min egen timeplan og studiedager. Og jeg kan studere hvor jeg vil! Om jeg vil dra til Hellas i to uker og lese pensum ved bassenget er det ingen som stopper meg. Hmm, hvorfor gjør jeg ikke det oftere?

Hva er fordelene?
Du har frihet til å velge selv, og du får lån og stipend fra Lånekassen. Du får studentbevis og får dermed studentrabatt på kollektivtrafikk og mye annet. Du lærer masse nytt og spennende, og kan komme i kontakt og samarbeide med andre om du vil, men dette er helt valgfritt. Studieportalen (nettstedet hvor alle oppgavene og selve studiet ligger) er utrolig oversiktlig og bra. Det er lett å komme i kontakt med veiledere og andre studenter, og du kan lage egne timeplaner og sette frister for oppgavene dine. 

Hva er ulempene? 
Man må være strukturert. Noe jeg er i perioder, så det er jo min lille utfordring. Men bortsett fra at friheten gir et stort ansvar og at man får et studielån (som man også gjør ved mange andre skoler og studier) ser jeg ingen ulemper med å studere på nett. Og man mister jo det samme sosiale opplegget som man har på skoler, men det kan man selvfølgelig også ta initiativ til via studieportalen. 

Andre råd: 
Må bare si at alt jeg forteller nå har jeg fra mine egne erfaringer med de studiene jeg har tatt. Så jeg vet jo ikke om alt dette gjelder alle studier, men jeg vil tro det ikke er så stor forskjell. Det ligger veldig mye god info på NKS.no, hvor man kan søke opp alle studiene. 

OG: Noe av det jeg likte best da jeg vurderte NKS, var at man kan teste et kurs/studie i 24 timer dersom man vil se hvordan det fungerer. Da får du tilgang i studieportalen og kan sjekke hvordan kurset fungerer og alt som foregår der inne. Genialt! Det gjøres også på nettsiden deres :-)Veldig gøy å høre om noen har studert på nett, eller vurderer det! Bare spør i kommentarfeltet om det er noe mer :-)

- Silje ♥

PS: 
Hvis du har lyst til å lese mer om nettstudier hos NKS, så blogger jeg om dette ca hver uke på NKS sin blogg HER. For å se alle tidligere innlegg jeg har skrevet, kan du se her.

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no