Silje Reistad

 • HVA STUDERER JEG?

  Publisert den 26.05.2017 kl. 21:36

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

  Tenkte jeg bare skulle si litt om hvordan det er å ta nettstudier! Nå har jeg studert ved Høyskolen Kristiania Nettstudier siden 2014 (Tidligere NKS), og jeg får alltid lyst til å ta nye kurs og studier der. Det har da endt med at jeg begynte på en bachelor i kultur- og samfunnsfag for noen år siden, som jeg holder på med nå!

  Kort fortalt så består denne av et årsstudium i journalistikk som jeg blir ferdig med i år, og så skal jeg bygge videre med 120 studiepoeng, som jeg også har begynt med. Videre kommer jeg til å velge fag som PR, markedsføring og kreativ skriving. Bacheloren er spesiell fordi du kan skreddersy den selv, ved å velge de fagene du interesserer deg mest for, så lenge det er innenfor kultur og samfunnsfag. Vet ikke om dette er vanlig når man skal ta en bachelor? Uansett er studiene utrolig lærerikt og nyttig, uansett hva jeg velger å gjøre videre i livet.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg har også en deltidsjobb som blogger for Høyskolen Kristiania sin blogg, det har jeg også gjort siden 2014! Har tidligere laget en liste med alt av pensum for årsstudiet i journalistikk (pluss to ekstra kurs som jeg bygger ut bacheloren med) - det er en del pensumbøker. Hvis du synes det er gøy å sjekke ut, så finner du lista med alle bøkene HER.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

  Studerer du, eller har du lyst til å studere? (Jeg elsker å høre om andre studier!)

  - SILJE ♥

   

  Følg meg gjerne på sosiale medier:

            

  I EKSAMENSBOBLA

  Publisert den 18.05.2017 kl. 10:01

  Håper dere hadde en fin 17. mai! Jeg synes det er så vanskelig å blogge på sånne dager, vet ikke helt hvorfor. Men tror det har noe med at dagen skal være så "perfekt" at jeg mister all kreativitet, om dere skjønner hva jeg mener? Vet ikke om jeg skjønner det selv. Målet får være å lage et innlegg litt utenom det vanlige neste gang, jeg får heller skrive om hvor mye kake jeg spiser på nasjonaldagen eller noe sånt. Det er vel litt mer min stil 🙈 🥝 🥑 🍅 🥒 🥕 🍯 🥐 🍞 🥖 🧀 🥚 🍳  🍤   I dag har jeg faktisk hjemmeeksamen i fem dager, med et av nettstudiene mine. Tenkte jeg skulle lage et innlegg om studiene jeg tar snart, for det har det vært litt interesse av før. 🤓 Vi skal også vaske ut av den forrige leiligheten i dag, og besøke litt familie. Så får jeg jobbe med eksamen mellom slagene! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vi snakkes senere ♥

  - SILJE   Følg meg gjerne på sosiale medier:

         
              

  POSITIVT OG NEGATIVT MED STUDIER

  Publisert den 23.01.2017 kl. 21:45

  Jeg sa jo at jeg skulle fortelle hva slags sprell jeg fant på i dag, men det ble ikke så mye spennende. Dagen har gått til å levere en oppgave på nettstudiene mine, og en rask tur innom Amfi-senteret som er rett ved hotellet. Spennende eller? Derfor tenkte jeg like så godt å ramse opp yeys og neys med å studere! (Oversatt: positivt og negativt)

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  YEYS 😎
  - Kunnskap, følelsen av å lære! (Som man igjen kan bruke til SÅ mye)
  - Noe spennende å utfylle CV-en med
  - En god følelse av å gjøre noe nyttig
  - Studier som er støttet av Lånekassen gir i alle fall litt økonomisk trygghet for en frilanser 😛 
  - En spennende (og utfordrende) hverdag

  NEYS 😱 
  - Krever mye tid
  - Studielån (kan jo bli en del til slutt, men er jo et bra lån da!)
  (.. var det jeg kom på i farta, jammen bra jeg har mer på den positive listen! )

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Det gir meg uten tvil en god følelse å studere, men det er klart det er slitsomt til tider også. Men de dagene man får studieoppgaver eller eksamen godkjent, så er alt tilgitt og verdt det. Studerer du / har du planer om det? 

  - SILJE ♥  Følg meg gjerne på sosiale medier:

         
             

  1/3 EKSAMENER LEVERT

  Publisert den 08.12.2016 kl. 10:53

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

  Da har jeg akkurat levert 1 av 3 eksamener jeg skal ha fremover. Og fordi både mamma og pappa leser bloggen min, burde jeg skrive at dette gikk fantastisk og at jeg forbereder meg på en A ♥ ♥ Meeen, så er det dessverre sånn at dette gikk rett vest, kremt. Sånn er det noen ganger. Helt ærlig, nå klamrer jeg meg til det lille håpet om at jeg akkurat klarer å få stå-karakter. (Og hvis jeg skulle stryke så er det heller ikke verdens undergang, mamma og pappa.. Alt ordner seg og man kan ta den på nytt!)
   

  Men jeg holdt på å dumme meg totalt ut i stad. Har sittet på biblioteket siden klokka 8, og jobbet med eksamen som skulle bestå av en artikkel og en oppgave. Til artikkelen skal det også være et bilde. Og når det gjelder eksamen og dette er kravene, så må du levere det som står. Hvis ikke ber du jo om stryk. Så 07.45 i dag hadde jeg en avtale med en politiker som jeg rakk å knipse bilde av til eksamen, før jeg satte meg her og gjorde resten. Eksamen skal leveres 10.00 og jeg sendte den avgårde 09:57 og lente meg tilbake. Tenkte at dette gikk dårlig, men jeg har i alle fall levert. Tre minutter senere ser jeg at klokka slår 10:00 på macen, og bare "NEINEINEI JEG GLEMTE Å LEGGE VED BILDET". 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset 


  Dersom klokka blir 10:01 så er jo løpet kjørt, du skal levere innen 10, altså er 10:00 siste mulighet. Dette er strengt! Jeg frøs helt til is, slang over bildet i dokumentet, ventet på at det lastet inn i en ny mail (gjett om det føltes som en evighet) og sendte den på nytt hvor jeg ba pent om at denne innsendingen måtte gjelde. Akkurat i det jeg har sendt blir klokka 10:01. Jeg rakk det! Rett etterpå fikk jeg en bekreftelse på at den ble mottatt, og oppgaven med bildet er registrert som eksamensforsøket. Fjo! Dette har vært litt av en morgen for min del, så nå skal jeg hjem og drømme om at jeg pleeease står på denne. Vær så snill, universet / julenissen / den som avgjør sånt.

  - SILJE ♥


  Sosiale medier: 
         
             

  NÅR DU IKKE KAN RINGE BATMAN

  Publisert den 20.10.2016 kl. 10:54

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ja, hadde det bare vært så enkelt som det står på koppen! Da kunne jo bare Batman gjort alt jeg har på lista over dagen, og jeg kunne sunket ned i sofaen og sett på Netflix. Men, sånn er det jo ikke. Så i dag er det lesing, oppgaveskriving og litt jobb på planen. Sammen med pusene, så klart! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Kikker innom bloggen en gang til senere i dag ♥ Snakkes da! 

  Hva er dine planer for dagen?

  - SILJE 
   

  FØR OG ETTER - SKRIVEBORD

  Publisert den 20.09.2016 kl. 15:32

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  I dag var jeg på Clas Ohlson og kjøpte inn litt nytt til skrivebordet, for å prøve og holde mer orden fremover. Kanskje det bare er jeg som ser forskjell, men det var utrolig deilig og få puttet alt i de hvite boksene! Kjøpte også litt nytt dill dall, alt fra Clas Ohlson. 

  FØR ...
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  ... ETTER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Posen kan også brukes til så mangt!

  Hva synes dere? ♥

  - SILJE 

  PÅ BRANSJETREFF

  Publisert den 01.09.2016 kl. 19:26

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  I dag er jeg på bransjetreff i Sandefjord! Spennende program, dyktige folk fra filmbransjen som deler kunnskap og erfaring, og mange spennende mennesker å prate med. Det er Viken Filmsenter som arrangerer, det er også de som har arrangert skrivegrupper som jeg er med i. Gruppa mi skal faktisk ha et møte om kortfilmene våre imorgen, snakke litt om neste utkast av manuset og veien videre. For vi skal nemlig sove over i Sandefjord i dag, alt spanderes av filmsenteret. Luksus! 

  Innenfor film er jeg mest interessert i skuespill og manus, kanskje aller mest det første. Derfor er det spennende å se hva som rører seg i bransjen, møte gamle kjente og knytte nye kontakter. Det er så mange flinke og hyggelige folk i filmbransjen, og mange spennende og viktige historier verdt å vise på lerretet :-)

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så her er jeg da, litt sliten etter et langt program i dag. Nå har jeg ti minutter på meg, før vi skal møtes igjen. Så sover vi over på hotellet og møtes på nytt imorgen. Et spennende bransjedøgn og fantastisk tiltak! Det er så deilig å møte andre i bransjen når man er vant til å jobbe så mye alene på hjemmekontoret. Gir en felleskapsfølelse som er gull verdt!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Hva gjør du i dag? 

  - SILJE ♥

  MINE BESTE STUDIETIPS

  Publisert den 22.08.2016 kl. 17:05

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Det er så koselig å sitte inne med lys og te når det regner! Sukk, kanskje det blir greit med høst likevel ♥ Jeg har studiefokus på planen i dag, og derfor tenkte jeg å gi mine beste tips. Ting som jeg har funnet ut av ved å prøve og feile, og mye det siste! *kremt* Dette er tips for deg enten du er student på høgskole, videregående, eller har lyst til å studere i voksen alder - kanskje på nettstudier? Det anbefaler jeg, i alle fall!
   

  1. Start tidlig
  Å utsette til siste liten er verdens dårligste idé, likevel var det min slagplan gjennom store deler av ungdomsskolen og videregående. Det gikk liksom alltid bra, men det er jo stressende, og kan ofte resultere i dårligere resultater enn hvis du startet tidligere. Nei, start tidlig med pensum, oppgaver og eksamenslesing, og unngå utsetting så godt du kan.

  2. Varier omgivelsene
  Det finnes så mange hyggelige steder man kan jobbe med studiene. Kafé, biblioteket, i Syden, på hytta, på et hotellrom helt alene, eller hos besteforeldrene dine. Varier omgivelsene, og finn ut hvor du jobber best.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  3. Lag små mål
  Lag deg en studieplan for det neste halvåret, med mange små mål som du krysser av underveis. Hvilke pensumsider du skal lese, oppgaver og så videre. Prøv å ta med alle de små målene på veien til eksamen, slik at du oftere får tilfredstillelsen av å ha gjort noe bra! Det gir mestringsfølelse, noe man trenger når man studerer for å holde seg motivert.

  4. Din beste venn - og verste fiende
  Hva er det? Jo, mobilen.. Den stjeler tid, sånn er det bare. Når du studerer burde den ikke være i samme rom en gang, med mindre du har ekstremt bra kontroll. Finn ut hva som funker for deg - er det å sette på alarm, eller legge den i et annet rom? Eller prøv å bruke appen "HOLD" som skal gi deg premier jo lenger du klarer å vente med å være på telefonen. Dette er genialt, men funker ikke (foreløpig) for nettstudenter da..

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  5. Studiekompis
  Kjenner du andre som studerer? Da burde dere prøve å treffes for å jobbe sammen. Dette fungerer selvfølgelig bare hvis dere begge er motiverte for å jobbe, da det fort kan bli mye skravling. Men det burde eeegentlig bare være forbeholdt pausene, som selvfølgelig også er viktig i løpet av en studieøkt. 

  6. Spis riktig
  Det er egentlig litt synd at studenter er av de som spiser mest pasta, pizza og potetgull. (Skjer med tre p-er) Studietiden er jo faktisk da man trenger mest konsentrasjon, og da er maten utrolig viktig! Husk dette når du handler inn, og velg mat som gir deg langvarig energi :-)

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA


  7. Belønn deg selv
  Ah, min favoritt. Bli streng med å belønne deg selv ETTER du har gjort studiemålene dine. Det kan være å se på Netflix-episoder, bestille en tur eller lage en kake. Da har du en "grunn" for å lese ferdig pensum eller få sendt av gårde den oppgaven, og du kan kose deg etterpå med god samvittighet!

  8. Riktig innstilling
  Blir du umotivert, bør du tenke over hvorfor du studerer. Kunnskap er ALLTID nyttig, så prøv å fokuser på det positive ved å studere. Om det er vanskelig kan du fokusere på det du skal gjøre etter eksamen, noe du gleder deg til når du er ferdig. Men det er uansett viktig å holde seg positiv. Går du på høyere utdanning har du vel valgt studiet av egen fri vilje, og da bør det ikke være så vanskelig å finne gløden igjen. OBS: Husk å skryte av deg selv, til deg selv. Legg merke til bra ting du gjør, og ikke bare dersom du gjør noe feil. Viktig!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Studerer du? 

  - SILJE ♥

  Vis flere innlegg

  hits