hits
11.04.2016

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDENDa var det på tide og svare på spørsmålene deres! 

SPØRSMÅLENE:

Fra Eline:
Fungerer det å jobbe med kjæresten?
Svar: Jeg synes det er kjempegøy, vi har alltid noe å prate om og det er mye som skjer. Men jeg er glad vi ikke driver med alt av det samme, for da har vi begge vår egen lille greie.

Hva jobber dere egentlig med? Og hvorfor?
Svar: Jeg og Marius jobber som frilansere -  jeg som frilansjournalist / skribent og Marius er frilansregissør og skuespillercoach. I tillegg jobber begge mye med film, både som kursholdere og annet. Alt dette gjør vi fordi det er gøy!

Hva er det beste du har opplevd hittil?
Svar: Jeg er takknemlig for veldig mye som jeg har opplevd, og setter pris på mange små øyeblikk også. Men jeg må nok trekke fram reisene jeg har vært på, spesielt de tre gangene til California, turene til Bali og Sri Lanka - og alle gangene i vakre Hellas. ♥

Hvor drømmer du om å reise?
Svar: Jeg vil alltid tilbake til LA og Hellas, men jeg har også lyst til å oppleve Hawaii, New York og Florida! Og Kypros, og Portugal, og ....

Fra Torill Celine
- Hva var grunnen til at du begynte å blogge?
Svar: Jeg elsker å skrive og underholde, og da føles blogg som et naturlig sted å gjøre det :-)

- Hvorfor valgte du akk de rasene som babyene dine er?
Svar: Jeg oppdaget Scottish Fold da jeg jobbet for Topp, fordi Taylor Swift også har det! Forelsket meg helt i rasen, og begynte å google ♥

- Hvor lenge har du og Marius vært sammen?
Svar: Snart 7 og et halvt år ♥

- Hvordan møttes dere? Kan du fortelle om hvordan det ble dere? (selvom jeg regner med dere møttes via Melsom, for jeg husker dere gikk der når jeg gikk der, hihi)
Svar: Koselige spørsmål ♥ Vi begynte i samme klasse (filmklassen) og ble kjent der. Begynte å finne på ting sammen etter skolen, dro til byen, så film og skulket tentamen sammen (wupsiii). Også ble vi sammen i desember 2008 når vi hadde vårt første kyss ♥ Dette ble klisseteee, haha.

- Hvilken musikksmak har du?
Svar: Jeg er veldig mikset, hvis det går an å si? Jeg setter ofte på Topp 20-lister, og liker som oftest det meste av det. (Ikke alltid) Da jeg var mindre elsket jeg Avril Lavigne, Within Temptation og My Chemical Romance, men da elsket jeg også svarte klær og svart eyeliner, hehehe. Fra: Sofie<3
- hva er den kuleste tingen som noen gang har skjedd deg?
Svar: Tror det var da jeg kom til semifinale i skuespillerkonkurransen i Hollywood. Eller da jeg fikk vite at jeg hadde fått jobb i Topp :-D

- hvem er din favoritt person i hele verden og hvorfor?
Svar: Det er nok min bedre halvdel, Marius. ♥ Han støtter meg alltid og kjenner meg så godt. Det er så kult å være sammen med en som heier på alt det rare jeg gjør og ikke blir flau over meg. Han er best på alle måter!

- hvis det er en ting du kunne forandret i livet ditt hva skulle det vært? Hvorfor?
Svar: Jeg prøver å bli flinkere til å trene, sånn at jeg kan ta litt bedre vare på meg selv! Da føler man seg så mye bedre. Og så har jeg noen drømmer og mål som jeg må få til snart - før jeg blir sprø, hihi. 

- favoritt mat?
Svar: Reker, sushi, pizza ♥

- ser du på youtubere? Isåfall favoritt youtuber?
Svar: Hmm.. Det må være Tina Mondelia! Jeg er ikke så godt kjent i YouTube-miljøet, men er litt på vei nå. Digger Tina som venn og som YouTuber, det er så kult at hun bare kjører på med det hun liker. Hun jobber hardt og kommer til å nå langt! Anbefaler å se DENNE videoen, den er superherlig! Husk å abonner på kanalen hennes også :-) *streng*

- hva er den kuleste jobben du har fått som journalist eller skuespiller? 😊😊😊
Svar: Det var kjempehyggelig å møte Isac Elliot, Ellie Goulding og The Fooo Conspiracy (som jeg og Tina faktisk møtte sammen for et par år siden) Som skuespiller synes jeg det var veldig spennende å spille i en reklame/ informasjonsfilm for "Landsforeningen for slagrammede". 
 

Fra En fast Leser 
- Hvilken kroppsdel er du fornøydest med?
Svar: Jeg aner virkelig ikke, har prøvd å tenke lenge her. Er glad for at kroppen fungerer jeg!

- Hva synes kjæresten din om at du blogger?
Svar: Han støtter meg 100 %, og jeg spør han ofte om tips og tanker. 

- Kan du lage en video med Max og Sander? (De er sykt søte!!)
Svar: Ja - sjekk mitt forrige blogginnlegg, hvor de stjal showet ;p

- Kan du lage video blogg med kjæresten din?
Svar: Har faktisk noen planer om å få til det :)

- Kan du anbefale en dyrebutikk i Tønsberg omegn?
Svar: Hm, nei egentlig ikke. Selv handler jeg mye på petworld.no eller dyrebutikken på Teie. Har ingen spesielle anbefalinger!

- Hva er din morgenrutine?
Svar: Prøver og stå opp tidlig, dusjer, gir kattene mat og kos, spiser frokost. Så starter dagen med blogging og jobb!

- Får du bra karaktärer på skolen?
Svar: Jeg var veldig fornøyd da jeg gikk ut av videregående med 4,5 (?) i snitt, og nå som jeg er nettstudent er jeg kjempefornøyd om jeg får en C. Jeg er egentlig mer opptatt av å forstå stoffet og lære, enn jeg er av å få en høy karakter.

- Hva er dine beste egenskaper?
Svar: Jeg vet ikke helt. Jeg prøver å være snill og grei, da!Fra Helene: 
Heisann! Bare lurer på om du har noen tips angående å skrive artikler for aviser? Hvordan komme i gang? :)

Svar: Siden du spør om dette, regner jeg med du vil bli journalist? Hvis du ikke har erfaring, så kan det være lurt med kurs og studier. F.eks google Bli Magasinjournalist med Vivian Songe, eller søk på Journalistikk på høgskoler. Hvis du derimot har erfaring, ville jeg bare begynt å sende mailer til aviser nær deg og spørre om de trenger litt hjelp. Og søke på sommerjobber i aviser, det gir masse erfaring!

Fra Ida N: 
Jeg har noen spørsmål, jeg lurte på hva du ville anbefale for å få skuespiller erfaring? Jeg tenker å ta bachelor i skuespill på NYFA, men vil det lønne seg? Man kan jo også ta workshops, eller 1- 2 Year Hands-on Acting Conservatory Program, men hva vil lønne seg mest? Vil det gi like mye muligheter og erfaring å ta 1-2 år program i skuespill, som det vil gi om du tar bachelor? eller er det bedre da å ta bachelor?

Svar: Det er så kult at du vil satse på skuespill! Men jeg må først si at dette er kjempevanskelig å svare på. Jeg har venner som har gått bachelor i skuespill og spiller i film, og jeg har venner som har null utdanning som også spiller i film. Men det er aldri negativt og ha gått litt skole, du får mye erfaring, kontakter og "forstår" bransjen godt. Jeg vet ikke hvor gammel du er, men hvis du er veldig ung ville jeg kanskje gått for en bachelor. Med mindre du kjenner at du blir rastløs av å gå så lenge på skole. Det var det jeg merket at jeg ville bli, og derfor valgte jeg å ikke gå skuespillskole, men tok heller masse kurs. Men jeg var veldig usikker!Fra: Pusepappa

1) Hvorfor Max og Sander?
Svar: Hvis du tenker på navn, så heter Max egentlig Maximus og er oppkalt etter hovedpersonen i filmen "Gladiatoren". Sander var det Marius som foreslo, og så likte vi det begge to :)

2) Hva syntes Max da Sander kom til huset? 
Svar: Han ble snurt et par dager, og så ble de buddies.

3) Hva slags mat får de? Hender det du skjemmer de bort med melk og sardiner (eller coca-cola og is hehe ^^)
Svar: De får kattemat fra dyrlegen, eller Royal Canin-fôr fra dyrebutikken. Og så er det litt ekstra kos med våtfôr innimellom :-)

Håper dere som stilte spørsmål ble fornøyd med svarene! Og hvis du lurer på noe annet, er det bare å skrive en kommentar - så tar jeg det med i neste runde. God mandagskveld til deg ♥

- SILJE ♥​

30.03.2016

SPØRSMÅLSRUNDE - SVARER PÅ VIDEOJeg tenkte å kjøre en spørsmålsrunde, for det begynner å bli en stund siden! 

Denne gangen tenkte jeg å svare på VIDEO (hjeeelp), for jeg har hatt lyst til å begynne å jobbe litt med YouTube. Det virker så gøy! Lagde et par videoer på en blogg tidligere, og det ble godt tatt imot den gangen. Men det kommer jo helt an på om dere synes det er gøy eller ikke! Håper dere synes det, men si fra hvis dere synes videoer er kjedelig ♥Lurer du på noe om meg, kattene eller livet vårt? Eller noe helt annet? Spør i vei!

Svarer i en video på søndag mest sannsynlig. Om jeg får noen spørsmål da, hehehe ♥

- SILJE

05.11.2015

Svarene på spørsmålsrunden!

Tenkte det var på tide å svare på spørsmålene fra spørsmålsrunden jeg satte i gang for en stund siden. Har også plukket opp noen spørsmål fra kommentarfeltet! Tusen takk til alle som har kommet med spørsmål ♥ Here we go: 

Så gøy å være frilansjournalist! Har tenkt litt i samme bane selv. Men hvor mye får du for ett slikt oppdrag om jeg får spørre? Jeg tenker det er voldsomt mange timers arbeid, men er det verdt det? :-)

Så gøy at du tenker på det selv! Det er en tøff, men veldig morsom jobb synes jeg. Hva man får betalt varierer såpass mye at det faktisk er litt vanskelig å svare på, jeg har fått alt fra 1200,- til 12 000,- for en sak. Man lærer seg litt etter hvert hva man har "rett" på. Det beste er nok å lage seg faste avtaler med magasiner eller aviser, så man har en økonomisk trygghet. Når man får et pristilbud må man ta en vurdering på om det er verdt tiden eller ikke!

 

Ønsker du å jobbe som dette resten av livet eller ønsker du å få en mer stabil jobb? Spennende å høre litt tanker rundt dette.
Akkurat nå trives jeg veldig som frilanser. Det eneste minuset er at det er veldig tøft økonomisk, men det er også fordi jeg bruker så mye tid på bloggen som foreløpig ikke gir noen inntekter. Hehe, wups .. Har lyst til å frilanse en god stund til, men ser for meg at jeg er klar for fast jobb når jeg nærmer meg 30!

Hvis du får oppgave om å skrive en feature for A-magasinet eller et annet magasin de fleste i befolkningen leser, hva ville temaet vært? :-)
Hmmm. Jeg drømte tidligere om å skrive reisereportasjer, og det har jeg vært så heldig og gjøre fra Sri Lanka til Stella, og fra Bali til Kamille Puls. Kanskje det må bli en reisereportasje fra LA, eller Hellas? (heheh. hilsen en som har reisestopp) Ellers så har jeg veldig lyst til å skrive flere feature-saker med mennesker som fortjener litt positiv oppmerksomhet. Alle mennesker har en historie verdt å fortelle, og det er alltid to sider av en sak! 

Hvilket kamera bruker du? 
Da jeg startet opp bloggen brukte jeg et kamera jeg og Marius spleisa på; Canon 550D. Nå har jeg gått til innkjøp av et Olympus PEN E-PL7 som jeg bruker så og si til alle bloggbilder. 

Kan du fortelle hva som gjorde at du ble glad i å skrive? Var det en lærer som inspirerte deg eller ga deg spennende utfordringer, eller var det noe helt annet?
Det kom veldig tidlig. Tror jeg begynte å skrive sanger og historier da jeg var rundt 4 år, og da jeg begynte på skolen bare fortsatte det! Jeg elsket å dikte og skrive historier, og på barneskolen hadde jeg en lærer som var veldig støttende ovenfor disse. De ble ofte lest høyt i klassen, og selv om jeg ble kjempeflau der og da, var jeg egentlig skikkelig stolt. Haha.

Skriver du fortsatt for Topp?
Nei, det gjør jeg ikke. Siste oppdrag for Topp (eller ToppGirl som det heter nå) gjorde jeg i desember i fjor, og det var utrolig gøy som alltid! Det ble liksom naturlig at jeg sluttet å skrive for Topp da jeg flyttet fra Oslo til Nøtterøy. Dessuten har de fått noen kjempedyktige nye journalister. For en gjeng, og for et blad! 

Hvilket nr er du på topplista?
Jeg pleier ikke å ligge på topplista til vanlig, men det var en periode for litt siden hvor jeg lå på 200-listen flere dager på rad. Staaas! Det høyeste nummeret jeg har vært på foreløpig er 99.plass, og det var da jeg skrev innlegget "10 magiske treningstips - for oss latinger", (som jeg forresten planlegger å lage en DEL 2 av.) Det var stort for meg! Jeg hadde bare delt innlegget på Facebook, og det spredde seg i rekordfart. Utrolig gøy når det var et innlegg jeg hadde jobbet med i lang tid. 

 

Hvilke steder i Norge (som du ikke har vært) ønsker du oppleve?
Bra spørsmål! Jeg får bare øynene mer og mer opp for hvor mange fine steder det er her i Norge. Og så mange fine hoteller og hytter! Drømmer om å reise på roadtrip Norge rundt en dag.

Lurer du på noe annet til neste spørsmålsrunde? 

- Silje ♥

PS: Husk å melde deg på konkurransen min der du kan vinne gavekort på skjønnhet og livsstilsprodukter til 500 kr her!

05.10.2015

Min første spørsmålsrunde!Nå sitter jeg på bussen hjem fra Oslo, har vært her i hele dag! Ble invitert til å delta i en spennene workshop, og kjenner jeg er ganske sliten nå. En travel dag fra 6-16 tar på for folk med hjemmekontor, haha. Siden jeg skal sitte her i to timer til, tenkte jeg å blogge litt. Med tanke på nettet som kollektivtransport er kjent for, er jeg glad jeg har de to timene.. Bruker noen bilder fra uka som var, som ikke kom med på bloggen!

Jeg tenkte nemlig å kjøre min første spørsmålsrunde, så spør meg gjerne om hva som helst i kommentarfeltet! ♥ Samtidig tenkte jeg å svare på spørsmål som har dukket opp i kommentarfeltet, på Instagram eller i virkeligheten. 

1. Hva jobber du med?
Jeg er frilansjournalist, frilansskuespiler, student og kursveileder i film. Planlegger et litt mer utfyllende innlegg om jobbhverdagen min snart!

2. Hvis du er så glad i dyr, hvorfor har du ikke adoptert?
Dette spørsmålet får jeg gjerne av dyreglade personer, og jeg skjønner dem godt. Det aller beste er jo å adoptere hjemløse katter fra en organisasjon, for de er det mange av. Men da jeg og Marius ønsket oss katt for to år siden, hadde vi en uke igjen av leiligheten i Oslo, og vi skulle flytte til Lofoten for et år. Etter det var ting usikkert. Derfor måtte vi ha en katt som er ment for å være inne, og det gjelder fortsatt. Det er mye flytting og reising på oss! (Så skal jeg heller ikke legge skjul på at jeg har falt pladask for Scottish Fold og Straight-rasen) Jeg har likevel store drømmer om å hjelpe hjemløse katter senere i livet, men det prosjektet tror jeg vi må ta i et eget innlegg.3. Hårfargen din kan virke litt forskjellig, lys den ene dagen og mørk den andre. ?
Jeg farget jo håret helt spontant i august, i fargen lysebrun. Jeg synes den har holdt seg bra, selv om jeg selvfølgelig er litt lysere i bunn av håret nå. Grunnen til at det ser forskjellig ut, er mest på grunn av lyset - og at jeg redigerer bildene forskjellig fra gang til gang.

4. Hva studerer du?
Jeg studerer "featurejournalistikk" på NKS Nettstudier. Det er den form for journalistikk jeg synes er mest interessant, den som man gjerne ser i magasiner.

5. Er det vanskelig å være frilansjournalist?
Ja! Det er en tøff jobb, men som blir tryggere jo flere faste oppdragsgivere man får seg. Jeg har stor respekt for de som bare lever av å være frilansjournalist, for jeg balanserer det jo med en del andre ting også. 


Et eksempel på at blondine-Silje sniker seg på.. Snart ser det sikkert ut som jeg har måne - hjelp!

6. Hva slags kamera bruker du? 
Jeg har et Olympus PEN-kamera, og et Canon-kamera. Tenkte å lage et utfyllende innlegg om det i løpet av uka, med en liten videosnutt!

Så - da kicker jeg i gang min første spørsmålsrunde, spør meg gjerne om det er noe mer du lurer på! (Eller bare gi meg medlidenhets-spørsmål, så jeg har noe å svare på neste gang! Hihi)

- Silje ♥

Om meg

Silje Reistad

Jeg heter Silje Reistad og er en reiseglad jente på 25 år. Jeg jobber som frilansjournalist, er skuespiller i ny og ne, og nettstudent på siden. Stolt pusemamma til Max (3), Sander (1) og Charlie (3) som du ofte møter her på bloggen!

Vi bor i en leilighet i Oslo, og herfra deler vi underholdning, små glimt fra vårt liv, samt tips og inspirasjon for å gi deg en enklere hverdag!

KONTAKT: siljereistad@live.no

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Søk i bloggen
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no