15 TING Å GJØRE I NOVEMBER

 • 09.11.2016 kl.16:21Tips til ting du kan gjøre i november - så går tida fortere til jul og desember!

1) Begynne på julegaver. Så blir det ikke stress!
 

2) Planlegge tur for julegavehandling. Hva med å handle i en annen nabobyen din, eller ta en weekend-tur til et annet land?

3) Se en serie du har fått anbefalt. Jeg har en laang liste med serietips fra venner, men får liksom aldri begynt siden jeg alltid finner noe annet jeg vil se ;-p

4) Start et personlig prosjekt frem til 1.desember! For eksempel å være sunn, trene eller få gjort noe du har på planen.5) Hvor ofte er man på biblioteket? Ta deg en tur og lån noen bøker du vi lese eller kikke i. Husk at de også har lydbøker, filmer og blader som man kan låne!
 

6) Hyttetur! 

7) Dra på julemesser, alltid stemning ♥

8) Lag en tre-retters middag til familie, kjæreste eller en venn. Hvor ofte gjør man dette? Alltid gøy å teste ut nye oppskrifter!


 

9) Bestille julekort. Man trenger ikke kjøpe mange, men det er sikkert noen i familien din som hadde blitt glad for et?

10) Lag en liste med mål for november og desember (Hilsen liste-nerden)

11) Fargelegge eller kjøpe puslespill. Godt for konsentrasjonen, og bra for å roe ned. 

12) Gjør noe nytt for deg selv! Ny hårklipp, hårfarge eller noe annet som en gave til deg selv.13) Dra på kino! Jeg elsker å kikke på www.filmweb.no, se hva som kommer og sjekke ut trailere.

14) Inviter en venn på bake-søndag! Dere kan for eksempel tjuvstarte på julekakene, eller lage sunne knekkebrød for uka.

15) Ta en magasin-opprydning hjemme. Klipp ut alle artikler som du finner interessante, sett inn eller lim inn i en perm. Så kan du kaste ut resten og bli kvitt bladene som bare støver ned :-)Noe av dette som fristet å gjøre i november? Nå skal vi kose oss videre på hytta, og nyte synet av den fine, hvite snøen. (Greit å nyte den når man er inne)

- SILJE ♥

                 

 • 09.11.2016 kl.16:21
 • Tips og tanker
 • 8 kommentarer
 • TIPS FOR Å KOMME SEG OPP

  • 28.09.2016 kl.17:07

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Fikk et spørsmål om å skrive et innlegg om hvordan man skal unngå å forsove seg, uten de typiske "skru på høyere alarm" og "legg deg tidligere". Ææ, vet ikke om jeg kommer på så mye bra, men jeg skal prøve! Jeg jobber jo hjemmefra til vanlig, så dette med å forsove seg har jeg ikke såå mange gode tips om, (det får jo ikke akkurat så fatale konsekvenser) men jeg skal blande litt med tips om hvordan man kommer seg opp :-)

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. Legg deg tidlig  - neeidaaaa. Jeg tuller. Alle vet det, så jeg tenker heller at du bør huske på MOBILFRI et par timer før du legger deg. Lyset fra mobilen gjør at du bruker lengre tid på å sovne, så prøv å gjøre det til en vane å avslutte mobil og PC-bruk et par timer før leggetid. Hvis mulig.

  2. Vannflaske ved senga er gull. Drikk litt (eller mye) når du har lagt deg, så er sjansen stor for at du bare MÅ opp imorgen for å gå på do.

  3. Jobb med tankegangen din. Det er ikke gjort på et knips, men begynn å stille deg spørsmålet "Hva gleder jeg meg til imorgen?" før du sovner, og "Hva gleder jeg meg til i dag?" før du står opp. Gjør du dette over lengre tid, kan det spørsmålet være med på å få deg opp av senga. Er det ikke noe å glede seg til, så kan du jo jobbe med å putte det inn i hverdagene dine :)

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  4. Kjøp deg en ekstra alarm, i tillegg til mobilen. Sett den i andre enden av rommet, og pass på at den har høy lyd. 

  5. Bytt alarmlyd hver kveld. Verdt et forsøk? Alle kjenner vel til følelsen av å våkne av alarmen, og så sover du videre fordi kjenner lyden så godt at det har blitt en vane. Sett på ny lyd eller sang hver kveld, så kanskje du våkner litt mer til!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA


  6. Radio som starter når du skal stå opp er kjempelurt! Har ikke dette selv, men husker at foreldrene mine hadde det. Radioen begynner når du må opp, og da er det så mye lyd og støy at det er nesten uunngåelig å våkne. Fant noen på Clas Ohlson HER :-)

  7. Kjøp deg god frokost! Prioriter å bruke penger på fristende frokoster, som får deg opp og bort til kjøleskapet om morgenen!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA


  Skulle gjerne hatt flere tips, men dette med å stå opp tidlig og ikke forsove seg er jo faktisk ganske vanskelig. Har du andre tips?

  - SILJE ♥

 • 28.09.2016 kl.17:07
 • Tips og tanker
 • 6 kommentarer
 • 20 TING SOM GJØR MEG GLAD

  • 14.09.2016 kl.17:54

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. Handle, med min egen lønn. Jeg elsker følelsen av å trekke kortet når jeg vet at jeg har fått penger for en jobb. Helt siden jeg begynte å jobbe som 12-åring har det vært noe som alltid gjør meg litt stolt.

  2. Jobbe. Mestringfølelse er så viktig, og derfor er jeg skikkelig workaholic. Jeg elsker å lære, jobbe, utvikle meg og bli litt klokere for hver dag

  3. Når alle tre kattene sover etter en aktiv dag. Da snakker vi ro i sjela altså.

  4. Sitte med bena i vannet, enten bassengvann eller sjøen. Gjerne med en god bok!

  5. Sunn livsstil - når man først klarer det, er det jo så deilig! Mindre plager og man føler seg så mye bedre.

  6. Finne en ny sang. Det er sikkert flere som finner et par låter man blir totalt forelsket i, og så spiller man dem i hjel? Da er det så deilig å finne en helt fersk låt igjen. 

  7. Tid med folk jeg er glad i. Middag, reiser, gåturer, kino, flimkvelder, spillkvelder. Det er så koselig, og viktig!

  8. Å skrive. Når fingrene bare løper over tastaturet uten at man nesten trenger å tenke. Elsker det ♥

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA


  9. Morgenstund, våkne til en ny dag. Det er lenge siden jeg grudde meg til en ny dag, eller til å dra på jobb. Det hende jeg grudde meg til å stå i bakeriet da jeg jobbet i butikk for eksempel, og nå har denne følelsen blitt så fjern for meg. Trikset er å jobbe med noe man elsker, uten tvil! 

  10. Nå målene mine. Apropos mestringfølelse igjen, denne følelsen slår det meste! Spesielt når man klarer de litt "større" målene.

  11. Oppmuntring fra andre. Når andre tar seg tid til å fortelle deg at noe ved deg er bra, en idé du har eller noe du har gjort. Sånne folk♥

  12. Spille i film. Jeg savner å være skuespiller, og heldigvis blir det mer av det fremover! Det er så sykt gøy å spille nye roller, bli kjent med dem og fortelle historien deres. Sukk, gleder meg såå til å gjøre det igjen.

  13. Lang gåtur. Har blitt en sucker for frisk luft, spesielt i skog og fjell. Det er jo helt fantastisk å komme hjem igjen etter en lang tur, eller når man tar seg en pause underveis med en litta Kvikklunsj. #LYKKE

  14. Å avslutte en god bok. Er kanskje noe som burde gjøre meg trist, men jeg elsker følelsen når man lukker permen etter siste side. Man blir sittende å tenke, blir kanskje inspirert og tankefull. Også er det en digg følelse å ha fullført en ny bok!

  15. Gladnytt i mediene. Dere vet når VG eller en annen avis skriver om katten Ragnar (random navn) som kommer hjem etter 10 år, eller om et eldre ektepar som har vært sammen i mange år? Slike saker som nettrollene kaster seg over og skriver "Det er krig i verden, dette er ikke viktige nyheter". Bare dropp det, sånne nyheter er GULL når det skjer så mye annet fælt i verden. Derfor er det viktig!

  16. Når maten kommer på restaurant. Fikk en følelse av at jeg har skrevet om dette før, er jo matmoms delux.... Men det er jo ekte glede å se servitøren komme med maten! Når han går rett forbi derimot....

  17. Kjøpe gaver til andre. Jeg gleder meg til jul!! Hadde jeg bare vært rik så jeg kunne kjøpe alt jeg ville til venner og familie. Kanskje en dag?

  18. Pakke ut på hotellrom. Når man "flytter" inn på et hotellrom for en natt eller en uke, pakker ut og lager liksom et lite "hjem". Jeg gjør i alle fall alltid det, liker å få følelsen av at jeg bor der med én gang, haha.

  19. Fullt kjøleskap. Er man matmoms, så er man matmoms. Er jo så kjedelig når det ikke er noe å finne i kjøleskapet, så denne setter jeg ekstra stor pris på!

  20. Å være forelsket. Derfor kan jeg med hånden på hjertet si at jeg de siste 8 årene har hatt det veldig bra. #harverdensbestekjæreste osv

  Hva gjør deg glad? ♥

  - SILJE

 • 14.09.2016 kl.17:54
 • Tips og tanker
 • 8 kommentarer
 • POSITIVT FOKUS

  • 14.08.2016 kl.16:30

  De to siste årene føler jeg at jeg har blitt ganske god på dette med positvt fokus. Det er jo egentlig så lett! Og det fører meg uten tvil nærmere målene mine å ha den holdningen. 

  Det å glede seg over små hendelser som har skjedd, noe som skal skje - eller noe jeg har fått til. Derfor tenkte jeg å ramse opp noen punkter som jeg liker å tenke på om dagen, som skal skje (eller har skjedd) denne høsten :-) 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  * Extensions ♥
  Akk, så overfladisk. Og samtidig så viktig for meg. Det er noe jeg har ønsket meg lenge, og noe jeg har spart til. Følelsen av å betale for noe da, er liksom så spesiell. Det føles fortjent på en måte? Samtidig har det vært helt fantastisk å endelig få det håret jeg alltid har ønsket meg, uansett hvor sprøtt det sikkert høres ut. 

  * Ny tur til Spania ♥
  Jeg og Marius var litt spontane og bestilte oss en tur til Spania i september. Gleder meg sånn! Vi skal besøke faren til Marius som har jobb-leilighet der, blir skikkelig kos. Pris for fly ned var ikke så ille, og jeg merker at jeg ikke er heelt ferdig med sommeren heller.. Teller ned dager!


  Foto: Gareth Jenkins, blogs.angloinfo.com


  * Laget spareplan for høsten ♥
  Jeg har aldri vært supergod på å spare, men jeg kommer meg. I høst har jeg laget en ganske bra spareplan, som jeg skal følge! Når pengene settes inn på BSU for eksempel, er det jo ikke mulighet for å få tak i de uten å avslutte kontoen. Noe som er perfekt for sånne eventyrlystne som meg. (Jepp, jeg har prøvd.. Haha)

  * Skrivehelg 
  Planen er å få til en skrivehelg igjen denne høsten med gode venner, det er så inspirerende! Dra på en hytte, kjøpe inn masse mat - og skrive skrive skrive. 


  Pusene på hyttetur i høst ♥​

  * Haugesund
  Min flinke kjæreste er jo nominert til Amanda-pris for kortfilmen sin i år, og vi drar sammen til Haugesund for å være med på utdelingen. Uansett utfall er det jo kjempemoro med Amanda og filmfestival, så jeg gleder meg :-)

  * Selena Gomez
  Konsert med herlige Selena Gomez i oktober med Maria, det blir så moro! Elsker sangene på det nye albumet, og det blir garantert kjempestemning.

  * Sunne vanner
  Jeg har en del personlige mål når det kommer til trening og kosthold, og er motivert! Skal prøve å slenge meg på noen av kjærestens treningsøkter, hvis jeg tør..... Jeg har jo ikke så god erfaring med det, fra innlegget om da jeg begynte å gråte HER.. Men, der det er håp, er det mulighet! Eller no.

  * Travel høst
  I tillegg er det mye annet spennende som skjer, som jeg håper vil resultere i noe bra som jeg kan dele på bloggen. Litt skriveprosjekter og andre bloggprosjekter som jeg skal jobbe for å realisere! *krysse fingrene*
   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Hva gleder du deg til denne høsten?

  - SILJE ♥

 • 14.08.2016 kl.16:30
 • Tips og tanker
 • 12 kommentarer
 • 7 KJÆRLIGHETSRÅD .. SOM IKKE FUNKER

  • 11.08.2016 kl.10:47

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Okei, jeg tenkte å skrive om kjærlighetsråd jeg har fått i løpet av snart 8 år med kjæresten. Råd som jeg har fått, som jeg ikke er så fan av rett og slett. Og dette er absolutt skrevet med et glimt i øyet, kan godt hende noen av disse funker for andre. Så i dag er det ikke lov å være nærtagne på det, vi er alle forskjellige! ♥ Det aller viktigste er hva som funker for deg.

  1) "Flørte på byen"
  Jeg vet at mange ser på flørting på forskjellige måter. Noen mener at bare å snakke med det motsatte kjønn er flørting, men jeg ser på flørting som en del mer enn det. Det er mange som faktisk råder til å flørte med andre på byen, og kanskje det funker for noen? Men råd som "Ikke si at du har kjæreste, bare spill med" føles bare ikke riktig for meg. Er det ikke også litt dårlig gjort ovenfor den du snakker med å late som du er singel? 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  2) ​"Prompe foran hverandre"
  Jeg kan nesten høre folk hisse seg opp over at jeg tar med dette punktet. Gudene vet hvor mange som har gitt meg råd om å gjøre dette, og det er helt fint hvis det fungerer for deg, herlighet. Det gjør jo sikkert at man kan slappe mer av. Men hvis man har lyst til å være sammen med kjæresten sin lenge, så kommer dette sikkert for en dag uansett. Eller ikke. Det er ikke noe jeg er fan av, sånn er det bare. La meg også si at de som har rådet meg til dette, ikke er sammen med kjæresten sin lenger .... (Jada, jeg skjønner at det kan være andre ting også, haha ;p ) 

  3) "Det som skjer i den byen, skjer i den byen. Ha det gøy!"
  Joda, dette rådet har som regel kommet fra greske bartendere eller single gutter med snusleppe. Men det finnes faktisk mange flere som unnskylder seg med denne når de er ute og reiser, og jeg blir like stum hver gang. Det som skjer der du er, blir der? Nei, det har fortsatt skjedd og er i minnet til både deg og de rundt deg, og det er bare sykt respektløst å tenke på den måten.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  4) "Ikke smink deg/ordne deg for han, se om han fortsatt vil ha deg"
  .... Selvfølgelig er det viktig at han liker deg uten sminke og i joggebuksa, men jeg liker å vise at jeg vil være fin for kjæresten min. Kanskje blir vi gamle sammen en gang, og da er det ikke sikkert jeg har like mye energi til å dra frem sminkekosten hver dag. (Selv om jeg tror jeg kommer til å bli en ganske jålete gamlis)

  5) "Gjør kjæresten sjalu med vilje"
  Altså. Med mindre dere synger på siste verset og du desperat vil finne ut om det er noe følelser igjen, så synes jeg dette er fy-fy. Sjalusi er en vond følelse, og det er dårlig gjort å gjøre det med vilje. Hva godt fører det til egentlig? 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  6) "Gjør det slutt, det vil ikke vare uansett"
  Hehe, måtte ha med dette rådet som jeg faktisk fikk flere ganger da jeg ble sammen med Marius som 16-åring. Sier seg selv at dette ikke er et råd FOR kjærligheten, men fortsatt et råd jeg fikk. 

  7) "IKKE flytt med kjæresten din, tenk heller på hva du ville gjort som singel?"
  Denne er litt komplisert, for det er på en måte sant. Du skal ikke la deg styre av kjæresten din. Hvis du får en vond følelse av å skulle flytte med han til Japan for eksempel, (random sted) da må du lytte til den. Men hvis kjæresten din gjør deg lykkelig og du elsker hverdagen deres, har dere det kanskje bedre sammen.

  I 2013 da jeg var ferdig i Topp i Oslo, ville jeg på et lite eventyr og flytte til et nytt sted. Jeg søkte på skoler i England, og visste at Marius skulle begynne i Lofoten. Men jeg følte nesten at jeg søkte i England BARE for å ikke gjøre det samme som Marius. Det endte med at jeg ble med til Lofoten og jobbet som journalist, og jeg hadde det så bra der. Angrer ikke et sekund! Året etter reiste jeg ned alene til Oslo, for da føltes det riktig :-) 


  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Har du fått noen av de samme rådene, er du kanskje uenig med meg, eller har du andre? 

  - SILJE ♥

 • 11.08.2016 kl.10:47
 • Tips og tanker
 • 11 kommentarer
 • NETFLIX-TIPS: Beste serien på lenge

  • 22.07.2016 kl.16:02

  Her om dagen så jeg og kjæresten den nye serien "Stranger Things" på Netflix. Jeg tror ikke jeg skal skrive handlingsreferat her, men den anbefales! Digger konseptet, ideen, spenningen, skuespillet, alt! Har alltid vært fascinert av dette med flere "dimensjoner", uten å røpe for mye av handlingen. 

  I tillegg digger jeg at det skjer mye. Jeg blir ikke irritert når episoden slutter, som man ofte kan bli. Jeg føler jeg får masse underholdning, og ikke at de drar ut handlingen bare fordi de skal få meg til å se sesong 2. Er så mange serier som gjør det, og jeg blir bare irritert. Sesongavslutningen på nyeste Orange is the new black, for eksempel? Det er jo eeevigheter til neste sesong, og da blir jeg bare irritert når den slutter som den gjør. Eller er det bare meg? ;p

  Uansett - dette er en av de beste seriene jeg har sett på lenge. Se den!

  Følelsen jeg fikk når jeg var ferdig med serien ...  Jaja. Regner med det kommer en sesong 2, og jeg gleder meg!

  Har du sett serien, i så fall hva synes du?

  - SILJE ♥

  PS: 
  Trakk også vinneren av to ansiktsmasker i dag! Det ble skjønne Henriette Celin, som har bloggen "Bergensergenser" HER :-) Sender i posten i dag! Følg med for flere giveaways fremover ♥

 • 22.07.2016 kl.16:02
 • Tips og tanker
 • 4 kommentarer
 • TIL MINNE OM THEA STEEN

  • 21.07.2016 kl.18:12

  Det har føltes litt rart å skulle blogge de siste dagene. Når det skjer så mye vondt i verden er det godt med en pause, selv om jeg lover å unngå pauser her fremover. Uansett hva som skjer, burde bloggen min få være et fristed med underholdning, tekst og bilder. Uansett.

  Spesielt én hendelse fra helgen får jeg ikke ut av hodet. At Thea Steen døde natt til søndag. Altså, denne dama .. Jeg vet ikke hvorfor hun har truffet meg så veldig, kanskje fordi vi var på omtrent samme alder, hadde samme jobb og mange av de samme drømmene. Jeg kjente henne ikke, men fy søren som hun imponerte meg, og traff meg med ordene sine. Om du av en eller annen grunn ikke har hørt om Thea, så var hun frilansjournalist og hadde nettopp flyttet til New York da hun fikk livmorhalskreft.

  Thea var mye i media etter hun fikk kreft i 2015. Hun har skrevet åpent om sjokket da hun fikk beskjeden, om sykdommen og den tøffe behandlingen. Alle som fulgte bloggen hennes ønsket så sterkt at hun skulle bli frisk. Og som hun skrev. Altså, de ordene. For en rå skribent hun var. Jeg husker hun skrev at hun drømte om å skrive bøker, så jeg håper at tekstene hennes en gang kan bli bok. Hun virket også helt herlig som person, så morsom, positiv og livsglad. Det er umulig å ikke bli inspirert av det. Anbefaler å ta en titt på hennes sterke videodagbok, legger link under bildet ♥

  THEAS VIDEODAGBOK

  Episode 1
  Episode 2
  Episode 3
  Episode 4

  ♥ Theas Minnefond på Facebook ♥
  Du fikk kanskje med deg kampanjen Thea satte i gang sammen med Det Nye? #sjekkdeg- kampanjen gjorde at 6000 flere kvinner testet seg, noe som faktisk kan være avgjørende for å unngå livmorhalskreft. Dette var en av Theas hjertesaker, og hun fikk vel fortjent Kreftforeningens hederspris tidligere i år. 

  At hun bare fikk leve i 26 år, gjør så utrolig vondt. Verden er så urettferdig noen ganger at det er til å bli dårlig av. Men tenk å være 26 år, og ha satt så dype spor. Å ha endret på statistikken, å ha reddet liv. Å ha rørt et helt land med ordene sine. Det står det så stor respekt av, og Thea vil for alltid være et stort forbilde for meg. Og sikkert mange, mange andre.

  - SILJE ♥

 • 21.07.2016 kl.18:12
 • Tips og tanker
 • 2 kommentarer
 • 10 SUNNHETSTIPS FOR LATINGER (del 2)

  • 10.07.2016 kl.17:01

  Da jeg skrev innlegget "10 magiske treningstips - for oss latinger" HER ble det et av mine mest leste innlegg på bloggen. Selv elsker jeg slike tips, uansett hvor mye jeg prøver å bli glad i treningssentre og joggeturer. Det går bare ikke, altså. 

  Så jeg prøver å finne andre tips for å prøve å holde meg sunn og i form. Her er 10 nye!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

  1. Bli venn med en hund:
  Som jeg har nevnt før er jo ikke katter de beste treningspartnere, haha. Spør noen du kjenner med hund om å få lufte den, eller innfør noen faste turer sammen. Når en hund er inkludert i avtalen, hjelper det ikke om det regner eller du heller har lyst til å bli på sofaen. Hunden må jo ut!

  2. Spise mindre:
  Jeg synes man alltid skal spise det man har lyst på, og kose seg med maten. Men, selv er jeg så ekstremt glad i mat at 90 % av gangene jeg spiser, blir jeg stappmett og ruller rundt som Snorlax i Pokémon. Derfor har jeg litt å jobbe med på dette punktet..

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

  3. Saftis eller fløteis:
  Ikke begynn å tell kalorier du får i deg, og hvis du gjør det fra før - slutt. Men det er greit å ha en viss anelse om næringsinnholdet i mat, så man kan ta sunnere valg i hverdagen. Når det kommer til is i sommer, er det helt sykt forskjell på saftis og fløteis. En saftis kan ha 90 kalorier, mens en fløteis med sjokolade kan komme oppe i 4-500 kalorier. Helt sprø forskjell. Heldigvis liker jeg saftis best i varmen!

  4. Turer:
  Jeg elsker å gå tur! Er bare litt treig på å komme meg ut, men når jeg først er der.. Sukk. Da blir jeg nesten sånn yoga-dame som blir dopa av lukten av en kongle liksom. 

  5. Unngå buss:
  Jeg har et mål i sommer om å unngå buss så langt det lar seg gjøre. Det er 3-4 kilometer til byen fra der vi bor, og det er en veldig fin tur! Det er bare å planlegge litt ekstra tid, så er det egentlig ikke så vanskelig å få det til. I tillegg er det motiverende å kikke på skrittelleren på mobilen!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

  6. Kjøp en ball: 
  Da jeg var i Sverige, måtte jeg kjøpe EM-ballen med hjem. Den forrige fotballen min forsvant i Lofoten tror jeg, og det var på tide med en ny. Med en ball i hus, er det mye lettere å komme i aktivitet. Plutselig spiller man fotball i stua med bordkanten som mål, eller trikser ball på terrassen. 

  7. Ståpult på kontoret:
  Jeg er veldig fan av ståpult, og jobber mer effektivt med dette. I tillegg skal det være bedre for forbrenningen enn å sitte. Har ikke akkurat rast i vekt etter jeg begynte med det, men har mye mindre prikking i lårene som jeg har opplevd når jeg sitter. Og det er jo bra!

  8. Svømme:
  Svømming er super trening, og det er jo gøy! Prøver å være flink til å svømme på ferie, må gjøre det når vi skal til Hellas snart. Nå er vi i Kragerø hvor det er basseng, så jeg får svømme litt her og. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

  9. Jogge med mening:
  Ofte når jeg har vært med venner, har vi spist en god middag og har kjøpt inn dessert. Dessert, godteri, snacks. Det er litt som julaften, og alle venter på at middagen roer seg, og man kan spise mer. Håper det er noen som kjenner seg igjen? Haha. Flere ganger har jeg da fått med meg vennene mine på å løpe rundt huset sammen, leke sisten eller spille fotball i hagen. Dette setter i gang forbrenninga så man blir sulten fortere! Det beste er når treningen har et mål, ikke sant? 

  10. Syv minutter:
  Tror jeg har nevnt denne før, men tar den igjen. Man må gjerne løpe litt før desserten og gå tur med en hund, men noen ganger har kroppen godt av "ordentlig" trening. Kjedelig, men nødvendig. Men du trenger faktisk bare sette av syv minutter, hvis du laster ned 7 minute-appen. Gode øvelser som gjør deg sliten, på syv små minutter. Jeg har glemt appen litt bort igjen, men skal prøve å ta den frem mer i sommer! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

  Har du noen andre tips?

  - Silje ♥

 • 10.07.2016 kl.17:01
 • Tips og tanker
 • 6 kommentarer
 • VÆR STOLT AV ALDEREN DIN

  • 14.05.2016 kl.17:01


  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Om bare noen få uker fyller jeg 24 år, og det er kanskje derfor jeg har tenkt mye på dette. Dette med alder! Hvorfor skal det være så ille å fortelle alderen sin, uansett hvor gammel man er? Hvorfor kan vi ikke være stolte for hvert år vi har, og glede oss over at vi er friske - og faktisk har muligheten til å bli eldre?

  Så må jeg også understreke at dette kommer fra ei som gråt da hun ble 18, og som gjemte seg under dyna da klokka slo tolv på 20-årsdagen (mens broren min satt på senga og prøvde å få meg til og forstå at det var mye bra med å bli 20 år..) Så ja - grunnen til at jeg skriver nettopp dette, er at jeg har hatt mye å jobbe med selv. Nå har jeg en litt annen innstilling, men ....

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  ... som journalist har jeg møtt mange mennesker. Og i den jobben er det jo ofte nyttig å få alderen til folk på papiret. Jeg husker spesielt en episode hvor jeg intervjuet to damer, og spurte om alderen til begge. I mine øyne så disse ut som de var ca like gamle, og den ene sa plutselig: "Nei uff, hvorfor skal du vite alderen min? Uff.. Nei.. Jeg er.. Gammel nok!" Plutselig ble hun sur og vanskelig. Jeg sukket og prøvde forgjeves å forklare at jeg bare trengte det til saken min. Da så den andre damen på meg og sa med et smil: "Jeg er 65!"

  Jeg var jo ganske sikker på at disse damene var like gamle, men plutselig ble hun som strålte da hun sa alderen sin ti år yngre enn venninnen sin. I mine øyne. For det var noe med selvtilliten og utstrålingen hennes som jeg har tenkt masse på siden. "Sånn vil jeg også bli!" tenkte jeg.

  Det er jo lov å synes at det er skummelt å bli eldre, men jeg blir trist når folk skal si at man er så gammel hele tiden. Hva tenker du om 10-20 år? Mest sannsynlig kommer du til å angre på at du hadde den innstillingen, og ikke nøt å være akkurat det tallet du var da. Tror du ikke? 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Synes du det er viktig å være stolt av alderen sin?

  - Silje ♥

 • 14.05.2016 kl.17:01
 • Tips og tanker
 • 5 kommentarer
 • ULEMPEN MED LYKKE

  • 02.04.2016 kl.14:01

  Vi mennesker går ofte rundt og føler at vi trenger mer. 

  Mer penger, for eksempel. Eller hvis vi bare hadde den bilen, eller den tingen. Da hadde vi vært lykkelige da! Men noen ganger, når vi skjønner at vi har alt vi trenger her og nå, da kjenner vi det. En lykkerus. Lykke.

  Dette innlegget skulle egentlig handle om bildene jeg tok denne uka da jeg, kjæresten og kattene var på hytta, men jeg tror jeg må skrive om noe annet. Så får bildene fra hytta bare bli med i innlegget. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  For da jeg kom hjem i går kjente jeg at jeg hadde det så bra. Jeg hadde hatt en uke med kjæresten min og pusene som hadde vært helt fantastisk. Senke skuldrene, lese, skrive. Jeg har en jobb hvor jeg kan være min egen sjef, noe jeg setter pris på hver eneste dag.

  Kjæresten min og jeg har hatt det så gøy på denne turen. Alt fra å spille Scrabble, til å spise pinnebrød, (jaa, jeg er matvrak, så det betyr mye for meg, haha) lese sammen foran peisen, eller gå tur - hvor vi plutselig stod og fektet med hverandre med pinner vi fant på en bålplass. Som skled over i å være på lag, og kjempe med sverdene (pinnene) mot et stort troll. (Kremt, treet som dere ser på bildet over..) Vi vant over trollet altså, hvis det skulle være noen tvil.

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Er det ikke rart dere? Når hverdagen kommer og vi glemmer å være takknemlige for hva vi har, finner vi så mange ting vi tror at vi trenger. Vi klager over oss selv, været, jobben, livet. Men når vi ser hva vi har, og er lykkelige - hva skjer da? Jo, da kommer det nye tanker.

  For etter at jeg hadde kjent på den sitrende lykkefølelsen i går, så dukket noen mørke tanker opp. "Nå har jeg det så bra, så nå skjer det sikkert et eller annet.. Marius skal ut og kjøre etterpå, tenk om han blir påkjørt? Og jeg har jo hatt litt vondt i magen i det siste, det er sikkert kreft.."


  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Det er sikkert ikke alle som har disse tankene, men jeg har blant annet en god venninne av meg som jeg har snakket mye om dette med. Når man først kjenner at man har det bra, så er det som om man ikke tillater det. Som om vi stopper oss selv i å være lykkelige. Er vi mennesker selvdestruktive? 

  Jeg skal ikke bli for dyp her, og jeg tror at dette er noe man kan jobbe med. Selv klarer jeg å legge disse tankene vekk, fordi jeg bare bestemmer meg for det. Og fordi jeg har blitt veldig god på å tenke postivt, etter flere års øving. Men etter at jeg begynte å være mer takknemlig i hverdagen, over hva jeg har og hvor fint jeg har det - så kommer også de mørke tankene om at jeg lever i en drømmeboble som kan sprekke når som helst. Det er rett og slett fucked up, det der.


  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Kanskje det er en del av livet. Det at man alltid kommer til å bekymre seg for det man setter pris på, og de man er glad i.
  Jeg vet ikke.


  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Kjenner du det igjen? Har du noen tanker om hvorfor vi mennesker er sånn?

  - Silje ♥

 • 02.04.2016 kl.14:01
 • Tips og tanker
 • 5 kommentarer
 • TIPS FOR MOTIVASJON

  • 31.01.2016 kl.17:56

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Som sikkert mange andre, går motivasjonen min opp og ned. Ikke bare motivasjonen, men troen på at jeg kan få til noe. Og spesielt har den vært på viddene de siste dagene. Jeg jobber veldig med spørsmål man kan stille seg som påvirker dagen din, blant annet disse jeg tipsene om tidligere høst HER. Synes de er veldig effektive!

  Men i dag merket jeg at jeg trengte noe mer. Og da så jeg de to bøkene som mentaltrener Erik Bertrand Larssen har skrevet, som stod i hylla. Husker at jeg kjøpte disse for lenge siden, men tenkte at jeg skulle spare de til jeg trengte de som mest. Og det føltes sånn i dag. Jeg leste 50 sider, og så satt jeg plutselig og jobbet med et prosjekt jeg snart må bli ferdig med, og rett etterpå fikk jeg idé til dette blogginnlegget. Gleder meg til å lese resten, for å si det sånn!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Du kan kjøpe "Bli best med mental trening" HER (affiliate-linkog "Helvetesuka" HER (affiliate-link). Ser ut som de er på tilbud nå!

  Har du lest bøkene hans? 

  - SILJE ♥

 • 31.01.2016 kl.17:56
 • Tips og tanker
 • 1 kommentar
 • DE GALE BLOGGERNE

  • 27.01.2016 kl.15:25

  Det er mye snakk i blogger og media om dagen om de gale og PR-kåte bloggerne. Hvem er de? Jo, alle de som ikke er på topplisten, men som ønsker å komme dit. Alle bloggere som ikke tjener penger på blogging, men som vil gjøre alt for å oppnå akkurat det. Koste hva det koste vil. 

  Det er mye fokus på at de nye bloggerne gjør alt galt. De flasher det som er å flashe, de åpner seg opp om de mest personlige ting (noen med god hensikt, men ikke alle).  Bloggtitlene skriker om om voldtekt, graviditeter, nakenbilder og uthenging av andre. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Jeg vil slå et slag for de bloggerne som ikke tyr til disse midlene. For ingen nevner dem. Og det er enda flere av disse. Som bærer på en drøm om å underholde, skrive, inspirere og engasjere. Som hver dag står opp for å sjekke statistikken og planlegge neste innlegg. Og som vet at hvis de bare hadde "dratt på litt" på tittelen til det neste innlegget, så ville statistikken blitt doblet. Kanskje tredoblet til og med. 

  Selv ønsker jeg å være i denne kategorien, heller enn den kategorien som deler innlegg med titler som "JEG ER FORELSKET", når man har kjøpt ny genser. Hvor det står: "HAR FÅTT GRAVIDMAGE", når det egentlig bare handler om å spise for mye middag. 

  Jeg ønsker heller å være i en kategori som tar den vanskelige veien. Den veien som tar mye lenger tid, men som er jeg sikker på føles mye bedre når man kommer i mål.

  Men akkurat nå tenker jeg ikke spesielt på meg, for dere som leser bloggen min vet  jo at jeg drømmer om å leve av å skrive. Men det er SÅ mange der ute som jobber hardt hver eneste dag for å levere en god blogg. Mange av dem helt gratis. Og jeg håper alle dere som leser blogger (eller mener noe om blogging) ikke glemmer at det er mange av dem også. 

  Vi er ikke perfekte. Men det vet vi, og det er akkurat det vi vil vise. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Når alt dette er sagt, så håper jeg du aldri vil føle deg lurt av mine bloggtitler. Men jeg har såpass journalistisk kunnskap at hvis noe dramatisk har skjedd, så vil ikke overskriften være så kjedelig som "En ny dag".  Mitt lille motto er at hvis tittelen min sier at noe dramatisk har skjedd, så skal det VÆRE noe dramatisk som skjedde.

  Med andre ord:
  Den dagen jeg skriver "JEG ER GRAVID", så skal jeg søren meg være det også.


  - SILJE ♥

 • 27.01.2016 kl.15:25
 • Tips og tanker
 • 11 kommentarer
 • 8 TIPS FOR EN ENKLERE HVERDAG

  • 17.01.2016 kl.16:39

  Alle har vi små utfordringer i hverdagen, noen store og noen små. Man deler kanskje ikke alle de samme utfordringene, men sikkert noen av dem. Jeg håper at noen av disse kan hjelpe deg! 

  1. Fanget av Facebook: Har du noen gang opplevd og "forsvinne" inn i Facebook når du bare skulle sjekke det i 5 minutter på PC-en / Macen? Plutselig er det en morsom video du må sende til en venn, et album med bilder som er sykt gøy og se igjennom, eller en masse nyhetsartikler du bare må lese. Før du vet ordet av det har det gått flere timer. Løsningen kan være å bruke messenger.com. Da kan du sjekke det viktigste: om noen har snakket til deg. Og du blir ikke fanget av en masse saker, bilder og videoer. Dette funker ekstremt godt på kontoret, eller når man studerer :)

  2. Søndag = planleggingsdag: Dette gjør også resten av uka enklere. Bruk søndagen til å planlegge mat for alle de syv neste dagene - Du slipper unødvendig stress og sløsing med tid! I tillegg er søndag den perfekte dagen for å skrive handleliste, ha bakedag eller planlegge andre ting som du vet vil dukke opp i løpet av uka.

  3. Morsom sparing: Jeg nevnte dette punktet i innlegget om hvordan man sparer mer penger, og måtte selvfølgelig teste det ut. Hvis du synes det er vanskelig og sette av summer til sparing og får dårlig samvittighet for det, MÅ du prøve dette. Sparingen skjer uten at du tenker over det, og trekkes hver gang du bruker kortet eller betaler regninger. Jeg startet nettopp å gjøre dette hos DNB, og har allerede spart over 100 kr. Penger jeg nok aldri ville satt over til sparing i utgangspunktet!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  4. Vaske i dusjen: Kanskje dette er et rart tips, men jeg synes det er veldig lurt! Har du noe du eegentlig bør vaske hver uke, men som du utsetter og utsetter? Selv synes jeg matavfallsboksen blir ganske ekkel hver uke. Mitt tips er og sette denne i dusjen (eller noe annet du bør vaske for hånd), og vask den neste gang du dusjer. Vi jenter bruker jo gjerne hårkurer som skal sitte i håret i mange minutter - og nå vet du jo hva du skal gjøre mens du venter, sant?

  5. Vann ved senga: De fleste jeg kjenner sier ofte at de ikke drikker nok vann. Det nevnes ofte av helseeksperter, og kan blant annet motvirke hodepine. Sett en flaske vann ved senga og drikk denne når du står opp og når du legger deg. Sliter du med å stå opp, hjelper det å drikke før du sovner, så du kommer deg raskt opp dagen etterpå ;-)

  6. Rydde hodet med almanakk: Jeg er helt avhengig av å skrive ned avtaler og planer i almanakk, og har gjort det siden jeg var liten. Anbefaler personligalmanakk, er så gøy og lage egendesignet versjon!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  7. Hår-problemer: Våkner du med håret til alle kanter hver morgen? Begynn og flette håret i en løs flette kvelden før, og problemet er løst - i tillegg har du en fin frisyre for dagen. 

  8. Middag: Hva SKAL vi ha til middag? Punkt nummer to kan være vanskelig dersom man har gått helt tom for ideer til middager. Fine steder og få inspirasjon til gode middager og andre matretter er matprat.no (de har en veldig bra app også) Godt.no - og billige, spennende retter fra Rema 1000.   Har du noen lure tips som gjør hverdagen enklere? :-)

  - Silje ♥

 • 17.01.2016 kl.16:39
 • Tips og tanker
 • 10 kommentarer
 • 10 TIPS FOR Å SPARE PENGER

  • 06.01.2016 kl.21:27

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  I dag våknet jeg med skikkelig vondt i halsen, men jeg orker jo ikke å bli syk nå! Har stappet i meg C-vitamin og te med honning, og håper jeg våkner imorgen mirakuløst frisk. Fikk en kommentar på bloggen om å skrive om noen tips til å spare penger, og det tenkte jeg å gjøre i dag. Jeg skal ikke skryte på meg å være så flink til å spare, så kanskje jeg også skal lese over tipsene et par ganger..

  1. Faste avdrag: Jeg tror at den eneste grunnen til at jeg klarer å spare hver måned, er fordi jeg har laget faste trekk i nettbanken min. I slutten av hver måned forsvinner 500 kroner over på BSU-kontoen min. Enkelte måneder tenker jeg at jeg ikke har råd til å spare, men hvis jeg har glemt å avbryte trekket, så blir det jo spart likevel. Og da må jeg bare leve litt biligere enn planlagt ;-)

  2. Spare hver gang man bruker kortet: Dette virker også genialt! Registrer i nettbanken din at det skal trekkes noen kroner hver gang du drar kortet, og vips har du råd til noe du ønsker deg. 

  3. Spise hjemme: Det er fort gjort å avtale møter med venner og kjæreste på kafé eller restaurant. Og det er jo utrolig hyggelig en gang i blant. Men utfordre deg selv til å møtes hjemme hos en av dere. En restaurant-regning kan fort komme opp i 400-600 kr for to personer, og TENK så mye digg mat du kan få på en matbutikk for de kronene?

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  4. Shoppestopp: Alle jenters mareritt? Men vi har såå godt av det. Et halvt års shoppestopp er en fin lengde. Det er 6 måneder hvor du sparer masse, og du slipper den dårlige samvittigheten når du endelig kan shoppe igjen. Det digge med å ha shoppestopp, er at det (forhåpentligvis) blir lettere å stå imot fristelsene i butikkvinduene, fordi du ikke "får lov". Et tips er å inngå et veddemål med en venninne/kjæreste på dette punktet, da det kan være vanskelig ..

  5. Ønsk deg penger: Fortell venner og familie at du ønsker deg penger til bursdag og jul. Hvis noen er skeptiske, kan du jo si at det er til noe spesielt (og fornuftig), for eksempel en reise eller Mac. Da er det jo til en god sak :-D

  6. Pengeplan: Jeg har et dokument hvor jeg fører opp en pengeplan for hver måned, noen ganger hver uke. Da står det i planen hvor mye jeg "kan" bruke på mat, kino eller annet. Da slipper man og plutselig oppdage at kontoen er tom fordi man bare har handlet uten hindringer. Litt planlegging er gull!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  7. Lag smoothie og kaffe hjemme: Da jeg bodde i Oslo var jeg en mester i å kjøpe med meg kaffe eller smoothie på vei til eller fra jobb. Sykt godt og lettvint, men hold dere fast: Dersom vi sier at jeg kjøpte to kaffer og to smoothier i uka, på 40 kroner hver... Så brukte jeg totalt ca 8000 kr på dette i året. Det er to Sydenturer, det.

  8. Lag hjemmelagede gaver. Personlig elsker jeg å få hjemmelagde gaver. Skrubber, såper, bilder med minner eller bare gode ord. Det er jo noen av de beste gavene!

  9. Sett deg større mål. Hva sparer du til? Og hvor mye vil du spare? Et god tips er å lage en liste med delmål på veien til målet. Jeg har f.eks et mål om å spare 100 000 på BSU, og da står det på kjøkkentavla: 25 000, 50 000, 75 000, 100 000. Jeg stryker ut underveis som jeg når disse målene. 

  10. Lag motivasjonsplakat. Hvis du sparer til noe konkret, for eksempel en reise, kan du printe ut masse bilder fra stedet og lage en plakat med disse. Dersom du sparer til flere ting, kan du jo ta med alt du ønsker deg. Det hjelper! 

  Håper noe av dette var til nytte :-) Lykke til med sparingen! (Jeg trenger det selv)

  - Silje ♥

 • 06.01.2016 kl.21:27
 • Tips og tanker
 • 10 kommentarer
 • MÅLENE MINE FOR 2016

  • 02.01.2016 kl.16:22

  Okei, dere. Da er det klart for de elskede og hatede; NYTTÅRSFORSETTENE. Personlig elsker jeg dem, men det er jo en forutsetning at man virkelig prøver og nå dem! Elsker å starte et år med nye, blanke ark og muligheter. Da setter vi i gang:  MÅL FOR 2016:

  - Satse stort på bloggen, og få høyere lesertall ♥
  - Bli sunn! (som alltid) 
  - Fullføre fire studier på NKS Nettstudier (60 studiepoeng)
  - Ha flere artikler på trykk i magasiner
  - Gjøre ny filmrolle
  - Spare 50 000,- på BSU
  - Koble av oftere. (Legge vekk mobil, ha hjemmespa, dra på hytta osv)
  - Reise! (Planene er Portugal og England, men kanskje det blir tid til California igjen?)

  + en del andre mål som har med blogg, jobb og skriving å gjøre. Blir jo kjedelig om jeg skriver for mange. Men her er vel de viktigste målene mine! I tillegg til å være et godt menneske, og være der for mine nærmeste. Er jo så viktig det også :-) 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Og nå er jeg spent: Hva er dine nyttårsforsetter??

  - Silje ♥

 • 02.01.2016 kl.16:22
 • Tips og tanker
 • 8 kommentarer
 • Kan JEG bli sunn?

  • 02.12.2015 kl.20:11  Jeg har veldig lyst til å prøve ut et prosjekt som jeg kan fortelle om her på bloggen. Et sunnhetsprosjekt med nye vaner, men IKKE en diett. Dette skal være annerledes enn det vi ofte leser om på blogger og i media hvor man kutter ut alt usunt, spiser bare grønt og trener hver dag. Eller, som man også har lest mye om; ikke spiser.

  Ekstreme dietter har jeg vært fristet til å begi meg ut på selv, og klart jeg blir imponert når folk får det til! Men
  mange av målene man setter seg under dietter er for store og urealistiske i mine øyne. (Selvfølgelig ikke alltid, men veldig ofte.) Og dersom man setter seg urelastiske mål, frister det fort å skeie ut totalt når man er ferdig med dietten. I tillegg til at man blir skuffa om man skeier ut underveis, og faller av. Så hva går mitt sunnhetsprosjektt ut på, og hvordan er det annerledes?  Jeg
  ønsker å prøve ut 21 dager som skal tilsvare den realistiske hverdagen jeg ønsker meg. For her må man være ærlig. Hva er sunnhet for deg? Det kan være så forskjellig for meg og deg. For meg starter en sunn hverdag med å stå opp tidlig, gå turer, spise god mat som gir meg næring, samt trene litt mildt et par ganger i uka. Det er sunnhet for meg. Mens for deg kan det være realistisk og trene fem ganger i uka? Eller å gå kveldstur noen dager? Her er man SÅ forskjellig, og det derfor det er så viktig å sette mål for deg selv med ditt unike utgangspunkt.

  Det skal faktisk være forsket på at det tar 21 dager og lære seg en ny vane. Kanskje dere vil prøve dette sammen med meg? Sette opp seks regler du skal følge i 21 dager (som jeg har gjor nedenfor).  Om du ikke har lyst, kan du jo være med og se hvordan det går for meg. Skal oppdatere hver uke frem til 21. desember, så ja - jeg begynte for to dager siden! Jeg tenker å ta en liten oppsummering i slutten av hver uke, både i humør, energi og midjemål. Energien er det viktigste, men jeg synes det er gøy å dokumentere alt. Det blir spennende!
  MINE REGLER I 21 DAGER ♥

  * Jeg står opp mellom 6 og 7 hver dag.

  * Går morgentur og kveldstur hver dag.

  * Spiser sunt, og unngår søtsaker, brus og bakst så langt det lar seg gjøre. (Orker ikke å lage dårlig stemning om jeg skulle bli servert det noe sted, nå som det er desember og alt. Hehehe, smart unnskyldning ikke sant?)

  * Bytter ut snacks med sunnere alternativer. Frukt i stedet for smågodt. Grønnsaker og kesam-dipp i stedet for potetgull, for eksempel. Har såå lyst til å vende meg til dette!

  * Legger meg før 23:00 hver kveld.

  * 2 til 3 ganger i uka har jeg en mild treningsøkt. Enten treningssenter, hjemmetrening eller annet. Får se hvor gæren jeg er, haha.

  Dette er mine punkter som jeg drømmer om at enhver uke skal være. Kanskje det ikke virker så sykt? Men for meg er dette laangt fra hverdagen. Ofte blir det sent, og jeg sover for lenge. Jeg trener så og si aldri, og jeg spiser godteri selv om jeg faktisk alltid blir dårlig av det. Det går utover energien, og jeg har mye hodepine. Og nå har jeg lyst til å gjøre noe med det!

  Har laget postit-lapper sånn at jeg kan kaste en lapp hver dag, og dermed føle meg nærmere målet. Min helt spesielle julekalender, haha. Hva er sunnhet for deg? Og har du noen mål? :)

  - Silje ♥

 • 02.12.2015 kl.20:11
 • Tips og tanker
 • 5 kommentarer
 • UVANER DU OG JEG MÅ SLUTTE MED

  • 18.10.2015 kl.20:37

  I dag våknet jeg med en hodepine sendt fra et visst sted, og det uten at jeg hadde vært på byen! Gårsdagen ble brukt med kusina mi til å passe lillebroren hennes, noe som var utrolig koselig. Men med den smerten som har gått og dundret i topplokket i hele dag, tenkte jeg at det ikke var noen sjans til et blogginnlegg. 

  Helt til jeg i stad lå nedgravd i puter og pledd i sofaen, og tenkte "Nei, fader heller". Og spratt opp igjen. Nå sitter jeg på Macen og tenkte å skrive innlegget jeg egentlig hadde planlagt i dag, nemlig et innlegg om uvaner! Av alle ting, haha. Kjenner du deg igjen i noen? 

  1. Ta med mobilen på do. Altså, det er greit at vi er glad i mobilen vår, men må vi ha den med på do også? For min del så blir den bare med inn dit, for jeg klarer liksom ikke å la være. Tenker at jeg bare MÅ bli underholdt med et eller annet. Hjelp, det er jo skummelt! Fra og med nå skal mobilen pent bli igjen på utsiden.


  Og forresten; si hei til tidenes dårligste illustrasjonsbilde. Haha, er det mulig. Note to self: aldri ta med dopapir på et bilde. Ser IKKE lekkert ut.

  2. Slumre 40 ganger før du står opp. Jeg er en versting på dette, flere som kjenner seg igjen? Du har satt klokka på en veldig fin tid, men fordi man automatisk blir omgjort til et slumremonster på morgenkvisten, står man opp til et helt håpløst tidspunkt. Jeg blir så glad når jeg klarer å stå opp tidlig, (som er hvert skuddår) så jeg må seriøst skjerpe meg. 

  3. Utsette kjipe oppgaver. Du har noe du gruer deg til å gjøre. Derfor utsetter du å gjøre det, sånn at du gruer deg enda lenger. Altså, hvor idiotisk er ikke det der? Skjerpings!

  4. Dra på butikken sulten. Hvis magen rumler samtidig som du tasser rundt på Meny med kurven din, er du sjanseløs. Oppi kurven havner de mest meningsløse (og ofte usunne) ting, og den derre handlelista du skulle følge, kunne du like gjerne brent før du dro. Nei, spis deg et lite måltid før du drar på ukas handletur - alltid!

  5. Sjekke sosiale medier 'first thing in the morning'. Her dukket mobilen opp igjen, gitt. Kan tippe at mange kjenner seg igjen i å sjekke mobilen for nattens ekstremt mange hendelser nesten med én gang man våkner. Pleier det å være så mye som har skjedd? Nei, veldig sjelden. Ta deg tiden til å våkne opp ordentlig, sette på en kaffe, eller gi kjæresten din en god klem. Eller bikkja. Eller deg selv. Mobilen kan vente!


  Vis fingeren til uvanene du også! (Eh, for et slagord.. )

  Har du flere uvaner? 

  - Silje 

 • 18.10.2015 kl.20:37
 • Tips og tanker
 • 5 kommentarer
 • Positiv tenkning = lykkelig hverdag!

  • 14.10.2015 kl.10:33  I dag tenkte jeg og dele noen tips som er helt gull for en litt lettere hverdag! Har prøvd dette nå en periode, og det hjelper faktisk. Temaet jeg tenker på er positiv og negativ tankegang. Det har SÅ mye og si på hvordan man har det og føler seg. Mange snakker jo om det å "ta vare på de små øyeblikkene" og alt det der, men hvordan gjør man egentlig det? Så da måtte jeg ut og google igjen, haha.

  Plutselig kommer det en utfordring på jobben, eller det dukker opp endringer i livet ditt. Som det gjør hos alle! Tankeretningen vår går raskt over i alt som kan gå alt, alt som er negativt. Jeg tipper de fleste kan kjenne seg igjen?   Lite eksempel: Du våkner og sjekker kanskje mobilen. Instagram og Facebook er det første du møter, og du tenker dette mens du scroller: "Hvorfor ser jeg ikke sånn ut?" "Har hun vært oppe i 3 timer allerede? Jeg er så mislykka.." eller "De ser ut som de er så lykkelige.."

  Du går gjennom dagen og bærer på den samme tankegangen som du startet dagen med, helt til det er tid for senga igjen. Du er streng med deg selv, og tenker kanskje også på ting du gruer deg til i løpet av uka. Så. Bortkastet. Tid.  Tipsene du skal følge i 30 dager for å få en lettere og lykkeligere hverdag er dette: 

  Skriv ned (med penn og papir eller på mobilen) 5 positive spørsmål som du skal spørre deg selv om hver morgen, ettermiddag og kveld. For eksempel er mine:

  1. Hva er jeg takknemlig for nå?
  2. Hva kan jeg gjøre for at jeg skal få det bra nå? (På morgenen kan det være en kopp kaffe, og lese avisen, eller IKKE sjekke mobilen. På ettermiddagen kan det kanskje være å ta en liten pause i jobbingen, jobbe mer effektivt, eller gjøre noe man har utsatt. På kvelden kan det være kjærestekos, å lese en bok osv.)
  3. Hvordan kan jeg gi kjærlighet til noen nå? 
  4. Hvordan kan jeg ha det gøy, eller overraske noen nå?
  5. Hva gleder jeg meg til?

  Lag dine egne spørsmål, og skriv dem ned. Hver morgen, ettermiddag og kveld i 30 dager leser du disse og svarer på dem så godt du kan. Bare 30 dager, så er du ferdig! Det skal ikke ta lang tid, bare skum gjennom og tenk svaret i hodet. Hjernen lærer med tiden og koble tankene dine til noe positivt før noe negativt, og det kan på sikt gjøre hverdagen din til en helt annen! Ganske sykt.  I tillegg til dette, kan du skrive 3 ting som beskriver det du ønsker å være. For eksempel er mine (tror jeg, klarer ikke helt å bestemme meg):

  1. Til stede i øyeblikket
  2. Snill
  3. Motivert / Arbeidssom

  Ved å tenke over disse tingene hver dag, kan du bli minnet på hvem og hva du ønsker å være, som hjelper deg å holde fokus, for at du igjen føler deg mer vellykket. Du kan for eksempel skrive det på mobilen og sette på en alarm tre ganger i løpet av dagen så disse punktene kommer opp. Plutselig ser man "Åja, jeg skal være motivert jeg! Da kan jeg ikke sitte her og se på Friends når jeg egentlig burde jobbet.." Haha, sykt dårlig eksempel, men dere skjønner hva jeg mener.   Alle tipsene fant jeg i en youtube-video med en dyktig amerikansk forfatter og foredragsholder, du kan se den HER om du vil! Så - nå er jeg ferdig med å være den svevende yoga-damen jeg føler meg som her jeg sitter og skriver. Men jeg håper tipsene kan hjelpe! 

  - Silje ♥

 • 14.10.2015 kl.10:33
 • Tips og tanker
 • 7 kommentarer
 • 8 tips til mer energi!

  • 08.10.2015 kl.13:13

  De siste dagene har jeg hatt en skikkelig treig og tung start på dagen. Jeg er såååå trøtt, og det føles som jeg har løpt maraton. Og sånt gjør jo ikke jeg, så det gir ikke mening.

  Når jeg får kjipe følelser som det, googler jeg alltid for å finne en løsning. Jeg har derfor lest artikler som en gal og tenkt litt selv hva som kan gjøre at jeg er så sliten. Utifra alle rådene jeg kom over, har jeg satt sammen 10 spørsmål man kan stille seg -  og som kan gjøre at man får mer energi! Håper det kan være til hjelp for deg også ♥  1. Er du i aktivitet hver dag? Veel, wups. Jeg prøver! Leste at dette punktet er helt avgjørende for å holde energien oppe i løpet av uka. Kroppen trenger å bevege seg, så det kan være lurt og gå en tur hver dag, og kanskje bite tenna sammen og dra på treningssenteret et par ganger i uka. (Gråter litt inni meg) 

  2. Drikker du nok vann? Jeg pleier alltid å ha en vannflaske som jeg fyller opp hver dag og har ved pulten. I det siste har det faktisk gått litt i glemmeboka, så jeg skal begynne igjen! Et annet vinn-vinn-tips for å få i seg nok vann, er å vende seg til å drikke et glass før hvert måltid. Så spiser man seg ikke så stappa - ooog dermed blir liggende på sofaen resten av kvelden.. (Eller er det bare meg? ehhe..)


  Sjekker du PC og mobil fra senga? Jeg gjør det selv, og dette er visst nok energityv nummer én..

  3. Får du i deg jern og vitaminer? Det tror jeg nok ikke jeg gjør, så jeg har nettopp gått til innkjøp av leverpostei og C-vitamin! 

  4. Bekymrer du deg for mye? Da jeg var på Stellas karrieredag i våres var det et foredrag med Sofi Fahrman, en svensk, suksessfull dame. Hun spurte salen hvorfor i alle dager vi gadd å bekymre oss. Hun kunne ikke forstå det! Hun sa at hun aldri hadde vært bekymringsfull av seg, og brukte faktisk ALDRI tid på bekymringer. Tror mange hadde mye å lære av henne, og jeg prøver å tenke på det de gangene bekymringene tar overhånd. 

  5. Hopper du over frokosten? Dette er veldig fy-fy i følge artiklene jeg leste, og jeg prøver alltid å sette av tid til å lage en god og rask frokost. Har du dårlig tid om morgenen, så kjøp inn masse yoghurt! Da får man i alle fall i seg noe :-)


  Er du like slapp som Sander etter en arbeidsdag? Det er i alle fall jeg..

  6. Har du et sunt kosthold? Det aller beste tipset jeg kom over for å holde seg til et sunt koshold, er gode gamle "sunn i ukedagene, skeie ut i helga." Det er helt lov å bruke lørdagskvelden til å spise det du har lyst på. Faktisk er det anbefalt av proffene, yess! Klarer du å holde deg til sunnere alternativer resten av uka, er det veldig, veldig bra for energien!    

  7. Sjekker du mobil og PC før leggetid? Dette er faktisk helt krise for energinivået dagen etter, og har helt skremmende mye å si. Legg vekk mobil og PC gjerne to timer før leggetid. Dette skal jeg prøve ut for å sjekke om det funker!

  8. Hva gir deg energi? Vi er så forskjellige alle sammen, og det er faktisk bare du selv som vet dette. Får du energi av en bra fest, et middagsbesøk, eller en kveld helt alene? Sett av tid til hva som gir DEG energi.   Kommer du på flere ting som stjeler / gir energi? Håper du har en super torsdag!

  - Silje  ♥

 • 08.10.2015 kl.13:13
 • Tips og tanker
 • 18 kommentarer
 • 10 tips til et langvarig forhold

  • 03.10.2015 kl.16:30  For litt siden fikk jeg et spørsmål på bloggen om å dele mine råd til et langvarig forhold. Det spørsmålet har jeg fått flere ganger tidligere, så derfor tenkte jeg å skrive et lite innlegg. Skal innrømme at det er litt kleint å komme her og bare "sånn skal man gjøre det", så jeg  understreke at dette bare er mine tanker. Det er jo egentlig utrolig vanskelig å komme med noen 'oppskrift', og alle par er forskjellige! Men hvis mine tanker rundt temaet kan være til hjelp for andre, så skriver jeg gjerne et innlegg om det. ♥ Here goes: 

  1. Respekt
  Dette tror jeg er utrolig viktig, å respektere hverandre. Hvis dette ligger i bunn av forholdet, tror jeg man kan komme langt! Respektere hverandres meninger, jobber, drømmer og tanker. Har du noen gang opplevd å bli ledd av dersom du sier en tanke eller mening som betyr mye for deg? Sånt skjer jo sikkert en gang i blant for alle, men jeg tror at hvis man opplever det hver dag med partneren sin, kan det være en faktor som til slutt får det til å renne over.  

  2. Kommunikasjon
  Å snakke godt sammen tror jeg også er en stor fordel. Dette lærer man jo også etter hvert som man blir mer kjent med hverandre. Vi jenter er utrolig flinke på "silent treatment", men hva godt gjør det eeegentlig? Det er mye lettere å bli ferdig med saken om man kan prate sammen på en fin måte. Hvordan skal kjæresten din vite hva han har gjort galt, om du ikke sier det? Da får du også hans versjon av saken, som også kan se litt annerledes ut enn din.  3. Unnskylde seg ..
  Noen ganger har man kanskje litt kort lunte, eller har gjort noe dumt. Hvis du selv skjønner at du har oppført deg teit, si det! Kanskje du også kan forklare hvorfor du gjorde det (For eksempel om du var veldig sulten.. heheheh), sånn at kjæreste din skjønner situasjonen litt bedre neste gang. 

  4. .. Men ikke for mye
  Så er det balansegangen med å ikke unnskylde seg for mye også. Hvis kjæresten din har vært urettferdig, er det ikke du som skal be om unnskyldning. Og man trenger ikke unnskylde seg for alt av småting heller, da kan ordet miste litt av verdien sin.

  5. Være fin for hverandre
  Dette kommer ofte veldig naturlig - er det noen man vil se bra ut for, så er det jo kjæresten! Spesielt etter litt tid sammen, kan man falle litt i 'kjærestefella' - og kanskje ty til joggisen før kjole og bølgende hår. Jeg har alltid brukt mye tid på å være fin for Marius, (og må bare skryte av at han er veldig flink til å gi komplimenter) men det er faktisk ikke sjelden jeg har fått høre av andre hvor teit det er. "Hvorfor fikser du deg for Marius, dere har jo vært sammen i såå mange år?" Derfor må jeg bare slå et slag for dette punktet, fordi jeg synes det er viktig! Selvfølgelig, det hender jo at jeg også går sminkeløs i pysjbuksa hjemme, men jeg vil gjerne vise at jeg ønsker å være fin for ham. (Hør på Good For You med Selena Gomez, den forklarer perfekt!)

  6. Ikke snakke "for alltid"
  Tro det eller ei, men det er sjelden jeg og kjæresten snakker om stort hus på landet med tre unger. Vi har egentlig aldri snakket så veldig langt frem i tid, selv om det selvfølgelig ikke er noen jeg heller vil være med resten av livet. Å dra den "Du og jeg 4EVERRRR" etter 2 uker, er ikke helt min greie. Jeg tenker at det å ikke snakke "for alltid" kan være med å holde spenningen oppe i hverdagen, men her er det helt lov å være uenig altså.

  7. Hold sjalusien tilbake
  Både jenter og gutter blir sjalu - og litt sjalusi er jo bare sunt! Men når det blir for mye er det helt motsatt. Stol på kjæresten din, og det dere har sammen. Det er det jo bare dere to som deler ♥ Er veldig bra artikkel om sjalusi er denne, selv om den er litt røff!


  7 år i desember med han her, han fortjener en klapp på skulderen! Haha.

  8. Tid fra hverandre
  Ikke mitt favorittpunkt det her, men likevel så viktig. Å ha tid til å savne hverandre litt, gjør forholdet bare bedre. Det er jo såå godt å se hverandre igjen! 

  9. Date + ikke ta hverandre for gitt
  Jeg har egentlig aldri likt å bruke ordet "å date", men ja. Aldri glem å gjøre de tingene dere gjorde i starten av forholdet, som å spise middag, dra på kino, lage mat sammen, ha en hel dag i senga, dra på turer, og overraske hverandre! Føler at det henger litt sammen med å ikke ta hverandre for gitt, så jeg tok de i samme punkt.

  10. Planlegge fremtiden
  Selv om jeg ikke er fan av å snakke "for alltid", så er det fint å planlegge litt fremover. Håper ikke jeg forvirrer dere helt med dette punktet, men tipper dere skjønner! Det er utrolig fint å kunne planlegge hvor man skal ta turen neste sommer, eller at man skal dra til Paris en gang. Men jeg synes det er noe helt annen enn å planlegge når kidsa kommer, haha.


  Jeg måtte jo ha med hjerte-hånda i dette innlegget.. Ikke mobb!

  Har du noen andre forslag? Eller er du uenig? 

  - Silje ♥

 • 03.10.2015 kl.16:30
 • Tips og tanker
 • 8 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no